View Full Version : Tablespace
Future
یک شنبه 21 تیر 1388, 14:45 عصر
سلام دوستان, من تازه شروع بکار با اوراکل10g کردم ولی اس کیوال رو کار کردم. کاربرد tablespace چیست و وقتی ایجاد کردیم توی چه tableی از سیستم قرار می گیره(Tablesys) یا جدول دیگه ای؟
با تشکر
m0rteza
یک شنبه 21 تیر 1388, 16:07 عصر
سلام دوست من.
والله منم مثل شما توی اوراکل تازه کارم . تا حدی که هنوز نصب هم نکردم .! ولی در باره TableSpace این نکات رو از یه جایی خونده بودم.
TableSpace
واحد منطقی تقسیمات بانک اطلاعاتی را TableSpace می نامند . از طریق TableSpaceها می توان بانک اطلاعاتی را با واحد های کوچک تر تقسیم کرد .(**)
مهمترین TableSpace در بانک اطلاعاتی اراکل SYSTEM است. این TableSpace تمامی جداول Data Dictionary را نگهداری می کند .
مدیر بانک اطلاعاتی اراکل باید از قرار دادن جداول سایر کاربران در این TableSpace جلوگیری کند!! زیرا این TableSpace به اندازه کافی بزرگ است !! و قرار دادن اشیا سایر کار بران باعث کند شدن کارایی سیستم می گردد.
تا اینجا رو خودم کامل فهمیدم :لبخند: ولی از اینجا به بد رو داشته باش.
در واقع TableSpace
1- تقسیمات منطقی بانک اطلاعاتی اراکل است(اینو که قبلشم گفتم)
2-وظیفه TableSpace ها در بانک اطلاعاتی اراکل بهم پیوسته کردن فضای فیزیکی نا پیوسته Data File ها و ایجاد یک فضای فیزیکی پیوسته بزرگتر ، برای بانک اطلاعاتی است ( اینو من متوجه نشدم . فکر می کنم با (**) تناقض داره . اگر شما می دونی توضیح بدین لطفا)
3- اینم متوجه نشدم !!!!!!!!!!!!!1:افسرده: تمامی پارامتر های ذخیره سازی داده ها در بانک اطلاعاتی ، فضای مصرفی مورد نیاز خود را از TableSpace ها می گیرند.( راستش مگه خودش نگفت ، واحد منطقی .... آیا از فضای منطقی میشه استفده کرد و در اختیار سایر پارمتر ها بزاره؟! اصلا واحد منطقی رو درست متوجه نشدم و اگر اینجوری هست پس لایه فیزیکی ....)
ممنون میشم یه توضیح بدید
Future
یک شنبه 21 تیر 1388, 18:12 عصر
سلام خیلی ممنون از جوابتون.
توی اس کیو ال وقتی دیتابیس ایجاد می کردیم یه فایل با پسوند mdb. من فکر می کنم این همون فایله که برای ذخیره datafile بکار میره. ولی نمی دونم چطوری باید لیست Table ها رو دید. آیا هر Table باید در Tablespace خودش ساخته بشه؟
SYSMAN
سه شنبه 23 تیر 1388, 10:11 صبح
2-وظیفه TableSpace ها در بانک اطلاعاتی اراکل بهم پیوسته کردن فضای فیزیکی نا پیوسته Data File ها و ایجاد یک فضای فیزیکی پیوسته بزرگتر ، برای بانک اطلاعاتی است ( اینو من متوجه نشدم . فکر می کنم با (**) تناقض داره . اگر شما می دونی توضیح بدین لطفا)
3- اینم متوجه نشدم !!!!!!!!!!!!!1:افسرده: تمامی پارامتر های ذخیره سازی داده ها در بانک اطلاعاتی ، فضای مصرفی مورد نیاز خود را از TableSpace ها می گیرند.( راستش مگه خودش نگفت ، واحد منطقی .... آیا از فضای منطقی میشه استفده کرد و در اختیار سایر پارمتر ها بزاره؟! اصلا واحد منطقی رو درست متوجه نشدم و اگر اینجوری هست پس لایه فیزیکی ....)
ممنون میشم یه توضیح بدید
tablespace طبق همون بند اول يك تقسيم بندي منطقي هست پس بند 2 هم به صورت منطقي فضاي ناپيوسته Data File ها را پيوسته مي كنه.
در مورد بند 3 هم بهتر يك تعريف از tablespace بگيم شايد بهتر مفهومش مشخص بشه:
tablespace تعريف منطقي از يك فضايي جهت ذخيره اطلاعات است كه به شامل يك يا چند datafile هست. كه اين datafile ها فضاي فيزيكي ذخيره اطلاعات را در اختيار دارند.
در بانك اوراكل زمان ايجاد يك بانك جديد چند tablespace پيش فرض ايجاد مي شه:
1- system: همانطور كه اشاره شد جهت ذخيره اطلاعات data dictionary استفاده مي شه
2- sysaux: جهت ذخيره اطلاعات اضافي كه مربوط به feature هاي بانك مي شه استفاده مي شه
3- users: جهت استفاده كاربران استفاده مي شه
4- temp: جهت نگهداري اطلاعات موقت استفاده مي شه
5- undo: جهت log كردن اطلاعات جهت بازگرداني اطلاعات استفاده مي شه
davar22
چهارشنبه 31 تیر 1388, 10:22 صبح
سلام
tablespace معادل پارتیشن در سیستم عامل هست شما میتونید واسه هر اسکیمایی که درست میکنید سک tablespace جدا درست کنید و بهتر هم هست اینکارو بکنید و از tablespace system به هیچ وجه جهت اسکیمای جدید استفاده نکنید چون کارایی بانک رو پایین میاره
ssaeeds
جمعه 02 مرداد 1388, 11:52 صبح
توضیح دوستان خیلی عالی و خوب بود . منم با اجازه یه عکس گداشتم که شاید بیشتر تونه کمک کنه .
ببینید این کلا یک tablespace هستش . که یه تقسیم بندی logical هست.اون بشکه ها (!) datafile ها هستن. دیتافایل ها تقسیم بندی فیزیکی هستن ، یعنی به صورت فایل واقعی تو OS . معمولا پسوند dbf دارن .
وقتی شما یه table ایجاد میکنی ، باید بگی اون table تو چه tablespace ی ایجاد بشه و اگر نگی ، oracle اونو تو یه tablespace پیش فرض (که در حالت عادی USERS هستش) میسازه . هر table میتونه فقط تو یه tablespace باشه . این از نگاه منطقی بود تا حالا.
اما از دید فیزیکی یه table میتونه بین چندتا دیتافایل پخش بشه (به شرطی که اونdatafile ها متعلق بههمون tablespace باشن )
سعی کردم خیلی ساده بگم ! http://onlineappsdba.com/wp-content/uploads/2008/01/tablespace_datafile_table.jpg
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.