View Full Version : استارت ویژوال فاکس پرو کجاست ؟؟؟
rahro
دوشنبه 26 بهمن 1383, 05:59 صبح
دوستان انجمن سلام علیکم
من در برنامه نویسی با فاکس پرو مهارت خوبی دارم ولی نمی دانم استارت شروع کار ویژوال فاکس پرو کجاست و از کجا شروع کنم . تا حالا یکی دو تا سی دی آموزشی هم گرفته ام ولی کارساز نبوده و الی ماشاءالله کتابهای آموزشی ان هم اصلا گیر نمی آید (به غیر مرجع 3.1 و راهنمای کاربران پایه ) خواهش میکنم بگوئید چگونه میتوانم راحت این زبان را فرا گیرم و از کجا باید شروع کنم و در حال حاضر اخرین ورژن موجود ان کدامه و از کجا باید تهیه کنم (اخرین ورژن موجود در شهرما 8است ) س :flower:
rezaTavak
دوشنبه 26 بهمن 1383, 06:40 صبح
سلام
خب اینکه شما فاکس پرو بلدید خیلی عالیه. فقط کار با عناصر ویژوال را باید را یاد بگیرید. آخرین ورژن همون 8 و 9 هم در راهه هنوز بتا است که تا 3یا چهار ماه دیگه هم بیشتر اعتبار نداره. زیاد هم فعلا برای شما فرقی نداره از کدام نگارشش استفاده کنید 7 به بالا عالیه اما 6 و قبل از اون مشکل اساسی دارند.
همون کتابی که فرمودید هم درسته و اگه همون را بلد بشید دیگه زیاد تا آخر فاکس پرو راهی نمونده.
من و بقیه دوستان در اینجا هر چی بلد باشیم در خدمتیم.
:flower:
rahro
سه شنبه 27 بهمن 1383, 05:44 صبح
سلام
خب اینکه شما فاکس پرو بلدید خیلی عالیه. فقط کار با عناصر ویژوال را باید را یاد بگیرید. آخرین ورژن همون 8 و 9 هم در راهه هنوز بتا است که تا 3یا چهار ماه دیگه هم بیشتر اعتبار نداره. زیاد هم فعلا برای شما فرقی نداره از کدام نگارشش استفاده کنید 7 به بالا عالیه اما 6 و قبل از اون مشکل اساسی دارند.
همون کتابی که فرمودید هم درسته و اگه همون را بلد بشید دیگه زیاد تا آخر فاکس پرو راهی نمونده.
من و بقیه دوستان در اینجا هر چی بلد باشیم در خدمتیم.
:flower:
اقا رضا سلام :
آیا این عناصر با هیچ زبان دیگری شباهت ندارد مثل ویژال بیسک که از کتابهای آنان کمک بگیریم ؟ :flower: :flower:
rezaTavak
سه شنبه 27 بهمن 1383, 22:14 عصر
سلام
چرا از اونها هم خیلی راحتتره. اصلا ویژوال بیسیک و فاکس خیلی از جهاتی شبیه همند. البته از خیلی جهات هم متفاوت.
kia1349
چهارشنبه 28 بهمن 1383, 09:49 صبح
از یه سری از کتابهایی که من دارم استفاده کن
این کتابها در اختیار اکثر دوستان این فروم قرار گرفته
میتونی از دوستان همین فروم بگیریشون
رونوشت:بچه های فروم جهت کمک به این دوست عزیزمون(مخصوصا جناب توکل و بی نیاز و حمیدیان فر)
rahro
چهارشنبه 28 بهمن 1383, 16:13 عصر
از یه سری از کتابهایی که من دارم استفاده کن
این کتابها در اختیار اکثر دوستان این فروم قرار گرفته
میتونی از دوستان همین فروم بگیریشون
رونوشت:بچه های فروم جهت کمک به این دوست عزیزمون(مخصوصا جناب توکل و بی نیاز و حمیدیان فر)
سلام
:kaf: جناب توکل و بی نیاز و حمیدیا فر دستم به دامنتان !! برسید به داد من ناتوان !!
rezaTavak
چهارشنبه 28 بهمن 1383, 20:43 عصر
سلام
دوست عزیز اون کتابها در قسمت BriefCase هستند. با این روش
http://briefcase.yahoo.com
بعد با نام کاربری vfox8 و یا نام کاربری visualfox8 و رمز ali110 وارد شوید.
در قسمت sample هستند.
اما برای امشب یک چند تا تمرین بهت میدم انجام بده. برای شروع:
وارد فاکس پرو که شدید.
در خط فرمان آن تایپ کنید:
messagebox("Hello")
? "hello"
گزینه File و سپس New را از منوها انتخاب کنید. از میان گزینه های انتخابی Form و New formرا برگزینید. حالا یک پنجره خالی برای شما ظاهر میشود. اگر کنترلهای فاکس نمیبینید منوی View گزینه Toolbar و سپس Form Controls را تیک بزنید. و تایید کنید. خب از پنجره کنترلها هر کدام را خواستید کلیک کنید و در فرم یک کلیک کنید. مثلا Lable را انتخاب کنید و فقط با یک کلیک روی فرم Lable1 ظاهر میشود. در مورد تمام عناصر دیگر هم چنین عمل کنید.
خب روی یکی از این عناصر کلیک راست کنید و گزینه Properties را انتخاب کنید. در واقع کار ویژوال از اینجا شروع میشود. خب هر پارامتری خواستید را در این پنجره تغییر دهید. اما چند چیز را بدانید: چند صفحه در پنجره Properties وجود دارد که دسته بندی مناسبی از All هستند. در واقع دو چیز کلی در هر چیز ویژوال وجود دارد: رویه و مشخصه (Properties,Method) مشخصه یک مقدار را در خود نگه میدارد ولی رویه یک کار را انجام میدهد. خود رویه هم بر دو قسم است: رویداد و پرسه (Event,Procedure) فرق این دو در این است که رویداد خود به خود بر اساس رخدادهای سیستم و کاربر فراخوانده میشود ولی پرسه بایستی توسط برنامه نویس فراخوانده شود.
یه کمی به این مشخصات نگاه کنید. مثلا طول عرض و...
خب این هم یک شروع.
چیزهایی که در فاکس پرو هستند اما در ویژوال نیستند:
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/fox7help/html/dglrfunsupportedvisualfoxprocommandsfunctions.asp
بقیه دستورات را در ویژوال فاکس پرو هم میتوانید استفاده کنید.
rahro
پنج شنبه 29 بهمن 1383, 05:04 صبح
با سلام :آقارضا خیلی عالیه , خواهش میکنم بازم کمکم کن :D
ncgg007
سه شنبه 04 بهمن 1384, 12:01 عصر
سلام من عضو جدید این انجمن هستم من تقریبا 2 یا 3 سال پیش تسلط کامل به فاکس 2.6 داشتم ولی الان خیلی وقته دیگه برنامه نویسی نمی کردم اما الان یه برنامه حسابداری برا خودم لازم دارم که می خواستم با ویژوال فاکس 9 بنویسم ولی یکی منو ترسوند که این با فاکس 2.6 خیلی فرق داره و باید مفهوم ویژوال و عملکردش و نیز کلاسها رو بدونی چون من هیچ رفرنسی تو این زمینه پیدا نکردم نمیدونم چه جوری استارت شروع را بزنم میشه راهنمائیم کنید تا یه خورده را بیافتم؟
ali_kolahdoozan
پنج شنبه 06 بهمن 1384, 17:40 عصر
ببین بیخیال کتاب بشین دل و رودش رو بریز بیرون . یه کتاب vb هم بغل دستت باشه . چون فاکس رو بلدی کارت حله .
ncgg007
شنبه 08 بهمن 1384, 08:12 صبح
1- منظور از کلاسها چیه ؟
2- باید اول وارد پروجکت بشیم بعد بقیه کارا رو انجام بدیم؟
اگه زحمتی نیست یه تو ضیحاتی از ساختار ویژوال فاکس می تونید بهم توضیح بدین؟ لطفا
ncgg007
چهارشنبه 12 بهمن 1384, 11:28 صبح
ببینید شما می تونید درباره class و form بیشتر برام توضیح بدهید.
binyaz2003
چهارشنبه 12 بهمن 1384, 13:34 عصر
سلام
ببینید روند کلی در فاکس اینجوریه :
1-اول که طراحی برنامه بخصوص طراحی دستابیس هست
2-ایجاد یک پروژه
3-ایجاد دیتابیس
4-ایجاد فایل PRG اصلی برنامه
5-ایجاد فرم های برنامه
6-ایجاد گزارشها یا ریپورت برنامه
در این میان اگر شما بخواهید از کلاسی استفاده کنید یا کلاسی بسازید این مرحله بین مراحل 4 و 5 قرار میگیره
بعد از اصلاح برنامه و خطایابی برنامه رو کامپایل می کنید
و مرحله آخر هم ساختن setup برای برنامه هست
ncgg007
پنج شنبه 13 بهمن 1384, 11:47 صبح
سلام
مرسی که روند کلی فاکس رو بهم توضیح دادین این نشان میده که شما خیلی تو ویژوال فاکس استادین ، می تونید همین مراحل را هم بیشتر توضیح بدین بخصوص بند 2 و 5 و کلاسها رو ، من ازتون خیلی ممنون خواهم شد
binyaz2003
پنج شنبه 13 بهمن 1384, 13:46 عصر
خیلی ممنون از لطف شما
در مورد بند 2 که شما با انتخاب منوی فایل و بعد New از پنجره باز شده Project رو انتخاب می کنید به این ترتیب شما یک فایل پروژه ساختید در این پروژه شما بر روی کل فایلها از قبیل دیتابیس گزارشات فرم های ورود اطلاعات و ... مدیریت می کنید
در مودر 5 و کلاسها بهتر هلپ خود فاکس رو بخونید چون چیزی نیست که بخوام با 2 یا 3 پاراگراف توضیح بدم
اگر اشکالی داشتید باز هم بپرسید
ncgg007
شنبه 15 بهمن 1384, 07:53 صبح
بازم از راهنمائیتان تشکر می کنم اما من یه کلی گوئی درباره کلاسها و فرمها می خواستم بدونم که کی به کارمون می آیند؟ مثلا کلاسها چه کاری می کنن و یا فرمها کارشون چیه؟ و ارتباطشون چه جوریه؟ نه اینکه دستوراتشو بگینا فقط طرز کارکردشون رو بهم بگین
binyaz2003
شنبه 15 بهمن 1384, 09:37 صبح
فرم ها که همیشه به کارتون میاد شما برای گرفتن اطلاعات و یا نشان دادن آنها به فرم احتیاج دارید
در مورد کلاسها همبدرد مواردی می خوره که شما بخواهید یک شی مخصوص به خود داشته باشید مثلا یک TextBox که این خصوصیات رو داشته باشه : فونتش Tahoma باشه rightoleft=.t. باشه و... حالا شما یک کلاس بر اساس تکست باکس می سازید و از اون در فرمها استفاده می کنید جای خوب کار اینجاست که شما هر وقت که در کلاستان تغییری ایجاد کنید در تمام نمونه ها در فرمها تاثیر میزاره
ncgg007
شنبه 15 بهمن 1384, 10:04 صبح
راهنمائی مفیدی بود مرسی
یه برنامه نمونه که هم main داشته باشه و هم از کلاسها و فرمها استفاده کرده باشید می تونید برام ایمیل بزنید ncgg007@yahoo.com
rezaTavak
شنبه 15 بهمن 1384, 13:03 عصر
سلام
چرا از مثالهای خود فاکس استفاده نمی کنید؟ در شاخه samples
ncgg007
یک شنبه 16 بهمن 1384, 08:46 صبح
آخه من داخل samples برنامه mainکه شروع رو نشان بده رو پیدا نکردم ببینم تو ویژوال فاکس در شروع از setها چه جوری استفاده می کنه هر کس یه برنامه کوچولو بهم بده ممنون خواهم شد
rezaTavak
یک شنبه 16 بهمن 1384, 13:30 عصر
سلام
set فاکس تحت داس و ویندوز یکی است.
d:\vfp\samples\solution\solution.pjx
پروژه مثالهاست. آن را از منوی file/open/project باز کنید. و در آن برنامه main را اجرا کنید.
ncgg007
یک شنبه 16 بهمن 1384, 14:00 عصر
مرسی ممنون،
پیدا کردم
rahro
دوشنبه 01 اسفند 1384, 12:10 عصر
من مطالب کلاسها رو از کتاب ویژوال فاکس 3 مطالعه کردم و نقاط ابهام ذیل را متوجه نشدم
1- بعد از طراحی کلاس چگونه از ان در یک فرم استفاده میکنیم ؟
2- فرض کنیم من کلاسی طراحی کردم که از نوع تکست باکس باشه . حال اگر بخواهم height یکی از تکستهایم رو تغیر دهم باید چکار کنم ؟
3- آیا میشه همانند functionها در کلاسها از متغیرهای عمومی و یا پارامترها استفاده کرد؟
4- چگونه مقدار خروجی کلاس رو میشه رد یک متغیر ذخیره کرد؟
ممنون میشم استادان فن راهنمایی کنن
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.