View Full Version : چگونه می توان کار تیمی انجام داد؟
piroozman
جمعه 02 مرداد 1388, 12:02 عصر
من همیشه برنامه هایم را خودم به تنهایی نوشته ام. چندی پیش طی یک دعوت از سوی شرکتی به بنده پیشنهاد شده که یک کار بزرگ و به صورت گروهی انجام بدهیم. کار مبتی بر دیتابیس SQL Server بوده و قرار است نرم افزار تولید خود از چند بخش متفاوت تشکیل شده باشد. ضمناً قرار است نرم افزار با استفاده از زبان C# نوشته شود و مشخصاً با استفاده از Visual Studio . حال سئوال اینجاست که اصلا برنامه نویسی را چگونه می توان به صورت تیمی انجام داد؟ از طراحی دیتابیس گرفته تا نوشتن کدها و اینترفیس و . . . .
آیا باید نوشتن کلاسها را تفکیک کرد؟
آیا بخش مستقلی از برنامه را به دیگری سپرد؟
و . . .
از دوستانی که مدیر تیمی هستند یا اینکه در یک تیم کار می کنند تقاضا دارم بنده را راهنمایی کنند. آیا کتابی یا مقاله ای در این خصوص وجود دارد که بتوانم آنرا مطالعه کنم؟ البته کتاب یا مقاله ای که کاربردی باشه نه جزء واحد های درسی و از این جور کتابها.
حمیدرضاصادقیان
جمعه 02 مرداد 1388, 18:55 عصر
سلام.ببینید برای کار تیمی اول باید محدوده پروژه مشخص شود.بعد پروژه به واحدهای کوچکتر تقسیم میشود. بعد هرواحدی به یک نفر سپرده میشود تا برنامه نویسی شود.برنامه های زیادی برای مدیریت کار به صورت تیمی وجود دارند.مانند Svn,....
مثلا یک برنامه مالی شامل حسابداری- خزانه داری- دفتر اموال- خرید و فروش - انبار هست.
الان این خودش شامل 5 قسمت میشه.هر کدوم از این 5 قسمت فرضا به یک تیم داده میشه . که مثلا آقای صادقیان بخش اضافه سند حسابداری رو مینویسه.آقای صادقیان یک کلاس می نویسه و یک شی ایجاد میکنه. معمولا یک کلاس کلی برای کل کار نوشته میشه و کارهایی که به صورت مشترک قراره تو کل پروژه انجام بشه در چند کلاس عمومی نوشته خواهد شد و به صورت یک آبجکت در اختیار برنامه نویسان دیگر قرار میگیره. که اونها با استفاده از اون کلاس ، کلاسهای مربوطه به خودشون رو مینویسند و کامپایل میکنند. در نهایت پس از یک دوره کل مدیر پروژه تمامی آبجکتهای نوشته شده رو به هم لینک میکنه و برنامه اصلی رو کامپایل میکنه.
http://www.acm.org/crossroads/xrds3-2/progcon.html
http://www.articlesnatch.com/Article/Programming---Teamwork/608298
mehdi_turbo
چهارشنبه 14 مرداد 1388, 14:08 عصر
با عرض سلام به دوستان
كار تيمي كردن نياز به اخلاق تيمي داشتنه ، فرض كن شما مدير يك پروژه هستي كه افراد متفاوتي با نگرش هاي متفاوت و سطح معلومات متفاوت و ... زير نظر شما هستند براي اينكه تمام اين موارد را به صورت يك واحد در اورد نياز است كه تمام افراد فرهنگ تيمي كار كردن را داشته باشند ، من خودم شخصا هنوز با خيلي از ويژگيهايي كه يك فرد داخل يك تيم بزرگ كه شايد چندين مجموعه و زير مجموعه متفاوت داره را بلد نيستم ، و بيشتر جاهايي كه مي خام برم سر كاري دوست ندارم يك پروژه را با ديگران سهيم باشم ( نه به خاطر مسئله مالي ) بلكه دوست ندارم كاري را مشترك انجام بدم چون فك مي كنم اگه كاري را كامل خودم انجام بدهم بهترين بازدهي و راندمان را خواهد داشت
و نمي دونم چه جوري مي تونم بر اين اخلاق فائق ايم ( يعني غلبه كنم !)
ممنون
behrouzlo
پنج شنبه 02 مهر 1388, 09:21 صبح
برای انجام کار تیمی فکر کنم بهتر است ابتدا مفهوم تیم را به طور کامل درک کنیم تا در ادامه کار مشکلی پیش نیاید. فکر کنم مطلب زیر که چند ماه قبل تهیه کرده بودم بد نباشد.
تیم یا گروه، تشابه اسمی یا
ولین تجربه شما از عضویت در یک تیم یا گروه چیست، تیم فوتبال محل، گروه درسی که در مدرسه تشکیل شده بود؟ پاسخ این سوال بعهده خودتان، اما سوال اصلی که می خواهم مطرح کنم، چرا همه تیم فوتبال می گویند و کسی نمی گوید گروه فوتبال، مگر فوتبال یک ورزشی گروهی نیست و گروهی از افراد در آن فعالیت نمی کنند، چرا کسی نمی گوید تیم درسی کلاس. یکی می نویسد یک تیم را به گروههای کوچکتر تقسیم کنیم و دیگری در منبع دیگر می نویسد،یک گروه را به چند تیم تقسیم کنیم. . تیم یا گروه، آیا این دو کلمه دارای معنای یکسان هستند یا نه؟ در پایین به بررسی بعضی از تفاوتهای تیم و گروه خواهیم پرداخت.
یک تیم فوتبال را در نظر بگیرید، هر بازیکنی که در زمین حضور دارد، مهارت خاصی دارد که مکمل مهارت های بازیکن های دیگر هست، در حالیکه در یک گروه این اصل حکفرما نیست. برای نمونه در یک گروه درسی، همه افراد دارای مهارت مشابهی یا مهارتهای تصادفی هستند. یا یک فرد از گروه، دارای مهارت خاصی هست و تقریبا نقش یک مربی را در گروه دارد(این نوع از گروه تقریبا اولین گروه رسمی بود که در آن عضو شدم). یکی از برزترین تفاوتهای تیم و گروه نکته بالا است پس برای تشکیل تیم های مقتدر باید افراد دارای مهارتهای مکمل باشند.
یک تیم متحد گروهی از افراد است که تا حد زیادی متحد می باشند به گونه ای که مجموعه آنها بزرگتر از هر یک از اعضاء تیم می باشد. اولین بار این جمله را در کتاب پرسمن خواندم و آن را به عنوان یک قانون برای خودم در نظر گرفتم، ولی اکثر مواقع من یک شهروند متخلف بودم. یکی از تفاوتهای تیم و گروه نیز دقیقاً همین جمله ای است که در بالا بدان اشاره شد. همانطور که در پست مالکیت جمعی نیز اشاره کردم ما در تیم هم افزایی مثبت را دارم یعنی حاصل تلاش اعضای تیم پیش از مجموع تک تک افراد است. در حالیکه در گروه الزامی نیست که کار گروه از مجموع تلاش اعضاء بیشتر شود.
یکبار با یک از دوستانم که مدیریت یک پروژه را بعهده داشت، درباره همین موضوع صحبت می کردیم، ایشان می گفتند افرادی که در تیم(در مفهوم واقعی گروه) حضور دارند (تمام افراد توسط خود ایشان انتخاب شده بود) هیچ کاری را انجام نمی دهند تا زمانیکه کاری از آنها خواسته شود، و هیچ کس خلاقیتی از خود نشان نمی دهد و برای حل مسائل قدمی بر نمی دارد تا زمانیکه دقیقا از آنها خواسته شود. یکی از تفاوتهای اصلی تیم و گروه نیز همین موضوع می باشد، در گروه کارها به افراد دیکته می شود و از افراد درباره همان کارها بازخواست می شود و هر کس در برابر اعمالی که به آن واگذار شده است حساب پس می دهد و در برابر مسئولیت های که به دیگران واگذار شده است هیچ مسئولیتی ندارد. اما در تیم افراد با بکارگيری استعدادهای شخصی، دانش و خلاقيت در موفقيت سازمان خود مشارکت می نمايند و با شکست هر عضو تیم به عنوان شکست خود تیم برخورد می شود.(البته مشکل اصلی این پروژه همین دوست ما بود، چون ایشان به عنوان مدیر پروژه در ابتدا با هر خلاقیت و کارهای که خارج از دایره فکری ایشان بود برخورد شدید کرده بودند، دیگر کسی تمایل به انجام کاری نداشت به جز کاری که دقیقا به آن دیکته شده بود و با همان روشی که مورد نظر ایشان بود حتی اگر آن روش بازدهی کم و حتی راه اشتباه بود، پس یک تیم مقتدر و خوب با یک مدیریت اشتباه می تواند به یک گروه و تیم کم بازده و ضعیف تبدیل شود و شاید هم برعکس یک گروه یا تیم ضعیف با رعایت قوانین و اصول تیمی به تدریج به نقطه ائده ال خود نزدیگ شود).
یاد گروه ... در دانشگاه می افتم، هر وقت یکی از دوستان می خواست نظری را بر خلاف عقیده آقای X کند، ایشان یکی جنجال و جوی را به پا می کردند که یادش به خیر. و این جو آنقدر توسعه یافته بود که دیگر هیچ کس نمی توانست در گروه به یکدیگر اعتماد کند. تقریبا در اکثر گروه ها، افراد یک حس عدم اعتماد به یکدیگر دارند. و هر عقیده و نظری به عتوان یک عمل تفرقه انداز در نظر گرفته می شود. اما در تیم ها، ما وضعیت عکسی داریم، در اکثر تیم ها به مفهوم واقعی، اعتماد یک از ارگان ثابت تیم است. و اعضاء تیم این را باور دارند که اختلاف نظر و عقیده یکی چیز عادی بین افراد هست، و حتی می توان از آن به عنوان یک فرصت استفاده کرد. حتی در بعضی از تیم ها افراد به ارائه نظر حتی مخالف با نظر دیگران تشویق می شوند. حتی می توان ارائه نظر از نوع مخالف و آگاهانه را به عنوان یک استراتژی در تیم به کار برد، و برای حل مسائل و بخصوص برای ارزیابی یک راه حل و روش ارائه شده به کار برد. به تجربه برای من ثابت شده است که بسیاری از مدیران پروژه تمایل دارند اعضای را به عضویت تیم شان در آورند که دیدگاه مشابه با او دارند و یا افرادی که تمایلی به ارائه نظر مخالف با پیشنهادات ارائه شده نخواهند داشت، این موضوع چیزی است که در مدیریت کلان کشور ما نیز به طور آشکار وجود دارد(برای نمونه یکی از دلایل تغییرات جدید در دولت از نظر کارشناسان سیاسی همین نکته می باشد). به نظر من بهتر است بگوییم که اعضاء تیم باید دارای مهارتهای مکمل باشند و بتوانند به مسائل از دیدگاههای مختلف و خلاقانه و حتی خارج از عرف نگاه کنند و علاوه بر اینها دارای شخصیت مکمل باشند.
لینک اصل مطلب در وبلاک من:http://ooa.blogfa.com/post-73.aspx
hamidinejad
پنج شنبه 02 مهر 1388, 18:50 عصر
دوست عزیز به یک نکته مهم اشاره کردید ! چند وقت پیش یکی از مسئولان ثبت شرکتها می گفت 70 درصد شرکت هایی که 1 سال از عمرشان می گذرد با شکست مواجه می شوند و تعداد کمی شرکت جوان و نو گلیم خودشان را از آب می کشند !
حالا این سوال مطرح می شود چگونه می شود در یک کار تیمی در داخل کشور اعتماد افراد نسبت به یکدیگر افزایش یابد تا بازدهی نیز بالا رود؟
behrouzlo
یک شنبه 05 مهر 1388, 14:25 عصر
دوست من دوباره نمی دانم این آماری که ارائه شده است واقعا حاصل یک کار کارشناسی است یا نه. ولی به نظر من این اتفاقی عجبی نیست برای مثال در طرح بنگاههای زودبازه چند صد شرکت ایجاد شد فقط بخاطر استفاده از تسهیلات، چندین شرکت کارشان شده بود فروش طرح های تجاری و چاپ اینگونه کتابها. آیا این شرکت قرار بود به نتیجه برسند. چندین شرکت واقعا با استراتژی و برنامه ریزی قدم در این راه می گذرند. فقط می گویم که گر خشت اول کج نهد معمار تا شکست شرکت زمانی نمانده است.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.