View Full Version : سوال: وجود دو DHCP در شبکه
mraminr
یک شنبه 11 مرداد 1388, 10:17 صبح
با سلام
می خوام بدونم میشه دوتا سرور تو شبکه کار dhcp(اختصاصip) رو انجام بدن. می خوام یه سری از کلاینتها از سرور 192.157.0.1 ip بگیرن تا رنج 192.157.0.254 و یه سری دیگه از کلاینتها از سرور 192.157.1.1 ip بگیرن تا رنج 192.157.1.254 . آیا این شدنیه؟
اگر امکان داره چه جوری باید کلاینتها رو تنظیم کنم که از کدوم dhcp آی پی بگیرن؟
ممنونم
online_mansoor2007
یک شنبه 11 مرداد 1388, 10:31 صبح
فکر نمی کنم بشه !! چون کلاینت درخواست را برادکست می کنه و به هر سروری که زودتر برسه از همون آی پی می گیره
bijibuji
یک شنبه 11 مرداد 1388, 10:40 صبح
با سلام
می خوام بدونم میشه دوتا سرور تو شبکه کار dhcp(اختصاصip) رو انجام بدن. می خوام یه سری از کلاینتها از سرور 192.157.0.1 ip بگیرن تا رنج 192.157.0.254 و یه سری دیگه از کلاینتها از سرور 192.157.1.1 ip بگیرن تا رنج 192.157.1.254 . آیا این شدنیه؟
اگر امکان داره چه جوری باید کلاینتها رو تنظیم کنم که از کدوم dhcp آی پی بگیرن؟
ممنونم
این کار شدنیه. اما بستگی به تجهیزات شبکتون داره. اگه بگید از چه سوئیچ ها ( یا احتمالا" روتری) استفاده می کنید می شه انجامش داد.
mraminr
یک شنبه 11 مرداد 1388, 10:48 صبح
روتری توی شبکه نداریم و از سوئیچهای معمولی micronet,planet,3com استفاده می کنیم
bijibuji
یک شنبه 11 مرداد 1388, 17:12 عصر
روتری توی شبکه نداریم و از سوئیچهای معمولی micronet,planet,3com استفاده می کنیم
ببین. برای این کار شما شبکه ای داری که می خوای سرویس های خاصی رو در اون شبکه محدود کنی.
مثلا 2 کامپیوتر یکی در قسمت مهندسی و دیگری در بخش مالی.
شما می خوای اینها ارتباط عادی با هم مثل file Sharing رو داشته باشن اما هر کدوم از یم DHCP Server جداگانه آدرس IP بگیرن.
برای این کار احتیاج به یک Device لایه 3 داری که IP بفهمه. مثلا یک روتر.
روی اون روتر می تونی Access List بنویسی به راحتی و با چند دستور ساده و بهش بگی که کدوم کامپیوترها از کدوم منابع شبکه استفاده بکنن.
OK?
online_mansoor2007
یک شنبه 11 مرداد 1388, 19:47 عصر
روتر ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! کاملاً اشتباه
سوئیج managable بخرید و VLAN راه اندازی نمایید
bijibuji
یک شنبه 11 مرداد 1388, 21:57 عصر
روتر ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! کاملاً اشتباه
سوئیج managable بخرید و VLAN راه اندازی نمایید
غزیز دل برادر اگر VLAN راه اندازی کنن، چطوری همو ببینن کلاینت ها؟
ایشون که نمی خوا همه چی رو قطع کنه.
صرفن می خواد DHCP رو در دو گروه توزیع کنه.
فقط همین.
با VLANکل ترافیک دو طرف جدا می شه و باز هم نیاز به روتره....:لبخند:
online_mansoor2007
یک شنبه 11 مرداد 1388, 22:07 عصر
غزیز دل برادر اگر VLAN راه اندازی کنن، چطوری همو ببینن کلاینت ها؟
ایشون که نمی خوا همه چی رو قطع کنه.
صرفن می خواد DHCP رو در دو گروه توزیع کنه.
فقط همین.
با VLANکل ترافیک دو طرف جدا می شه و باز هم نیاز به روتره....:لبخند:
جیگر ایشون هیچ جا حرفی ازین که قرار هست این دو شبکه همدیگر رو ببینند نزدند !!! یا شاید من ندیدم !!!!!!!! VLAN چیزی رو قطع نمی کنه . ترافیک هم جدا بشه ، جایی حرفی از ارتباط بین شبکه ای زده نشده . دقت کنید لطفاً مهندس!! وقتی در یک شبکه داخلی بحث از دو رنج میاد وسط قطعاً هدف جدا کردن شبکه هاست آقای مهندس !! البته این جدایی مفاهیم گوناگونی داره آقای مهندس ! هدف دیگه ای می تونه باشه آقای مهندس ؟؟؟
bijibuji
یک شنبه 11 مرداد 1388, 22:15 عصر
جیگر ایشون هیچ جا حرفی ازین که قرار هست این دو شبکه همدیگر رو ببینند نزدند !!! یا شاید من ندیدم !!!!!!!! VLAN چیزی رو قطع نمی کنه . ترافیک هم جدا بشه ، جایی حرفی از ارتباط بین شبکه ای زده نشده . دقت کنید لطفاً مهندس!! وقتی در یک شبکه داخلی بحث از دو رنج میاد وسط قطعاً هدف جدا کردن شبکه هاست آقای مهندس !! البته این جدایی مفاهیم گوناگونی داره آقای مهندس ! هدف دیگه ای می تونه باشه آقای مهندس ؟؟؟
قابل توجه مدیر انجمن. من نمی دونم این مدیر چرا فقط با داغ کردن من مشکل داره ....
فکر می کنم دفعه پیش یه همچین شرایطی ایجاد شد که بنده رو مزین فرمودید.... نمی دونم الان کجا تشریف دارن این آقای مدیر محترم انجمن ... :ناراحت:
bijibuji
یک شنبه 11 مرداد 1388, 22:21 عصر
جیگر ایشون هیچ جا حرفی ازین که قرار هست این دو شبکه همدیگر رو ببینند نزدند !!!مستمع باید خردمند باشه. حتی اگر ایشون حرفی نزده باشن، شما همچین کاری می کنی؟ به همون لحاظ مهندسی که شما به کرات گفتی این درسته؟
که ما شبکه رو واسه همیشه 2 تیکه کنیم؟
یا شاید من ندیدم !!!!!!!!
احتمالش زیاده که فرمایشتون درست باشه.
VLAN چیزی رو قطع نمی کنه .
پس چیکار می کنه؟ اصلا در اولین خط تعریف VLAN همین نوشته رو می تونی پیدا کی ...
جدا کردن شبکه های مختلف از همدیگر ....
ترافیک هم جدا بشه ، جایی حرفی از ارتباط بین شبکه ای زده نشده . دقت کنید لطفاً مهندس!! وقتی در یک شبکه داخلی بحث از دو رنج میاد وسط قطعاً هدف جدا کردن شبکه هاست آقای مهندس !! البته این جدایی مفاهیم گوناگونی داره آقای مهندس ! هدف دیگه ای می تونه باشه آقای مهندس ؟؟؟
بله هدف جدا کردن هست، اما نه برای همیشه و تحت هر شرایطی. صحبت دسترسی و امنیته.
شرکت که نمی خواد از وسط نصف شه. ... قهر که نمی خوان بکنن ...
manvaputra
یک شنبه 11 مرداد 1388, 22:23 عصر
بيبينيد دوست عزيز اش دن كه ميشه ولي وقتي شما دو محدوده آي پي داريد يعني دو تا شبكه مجزا از هم داريد كه هر كدوم هم سرورهاي خودشون رو دارن حالا اگه احساس مي كنيد لازمه اين دوشبكه با هم در ارتباط باشه پاي مسير ياب يا روتر هم حتما به وسط كشيده ميشه
bijibuji
یک شنبه 11 مرداد 1388, 22:27 عصر
بيبينيد دوست عزيز اش دن كه ميشه ولي وقتي شما دو محدوده آي پي داريد يعني دو تا شبكه مجزا از هم داريد كه هر كدوم هم سرورهاي خودشون رو دارن حالا اگه احساس مي كنيد لازمه اين دوشبكه با هم در ارتباط باشه پاي مسير ياب يا روتر هم حتما به وسط كشيده ميشه
یعنی شما برای همچین ساختاری، 2 سرور Active Driectory و همینطور Database و File Sharing انتخاب می کنید؟
سربار این هزینه ها توجیه اقتصادی داره؟ جایی که می شه همه چیز رو با یک روتر حل کرد؟
من فکر نمی کنم ...
online_mansoor2007
یک شنبه 11 مرداد 1388, 22:30 عصر
مستمع باید خردمند باشه. حتی اگر ایشون حرفی نزده باشن، شما همچین کاری می کنی؟ به همون لحاظ مهندسی که شما به کرات گفتی این درسته؟
که ما شبکه رو واسه همیشه 2 تیکه کنیم؟
احتمالش زیاده که فرمایشتون درست باشه.
پس چیکار می کنه؟ اصلا در اولین خط تعریف VLAN همین نوشته رو می تونی پیدا کی ...
جدا کردن شبکه های مختلف از همدیگر ....
بله هدف جدا کردن هست، اما نه برای همیشه و تحت هر شرایطی. صحبت دسترسی و امنیته.
شرکت که نمی خواد از وسط نصف شه. ... قهر که نمی خوان بکنن ...
متاسفانه سواد شبکه ای بسیار پایینی دارید و جو گیر شده اید . :قهقهه::قهقهه: نباید شبکه ها رو برای همیشه از هم جدا کرد؟ ! . خداییش خیلی خندیدم :قهقهه::قهقهه::قهقهه: تو رو بخدا اینقدر غیر تخصصی حرف نزنید . مستمع باید خردمند باشه !!:قهقهه::قهقهه: خرد یعنی خاله بازی؟ یعنی از هیچی چیز ساختن ؟؟ یعنی واسه خودمون ببریم و بدوزیم ؟؟؟ شما نمی خواد همه شرایط موجود در دنیای شبکه رو بررسی کنید مهندس ! فعلاً به سوال دوستمون بپردازید !!
بس کنید خواهشن:قهقهه:
hghyami
یک شنبه 11 مرداد 1388, 22:31 عصر
یعنی شما برای همچین ساختاری، 2 سرور Active Driectory و همینطور Database و File Sharing انتخاب می کنید؟
سربار این هزینه ها توجیه اقتصادی داره؟ جایی که می شه همه چیز رو با یک روتر حل کرد؟
من فکر نمی کنم ...
چرا روتر؟؟؟؟؟؟؟ ميشه ما رو هم توجيه كنيد. در ضمن حالا فرض رو هم بگيريم كه ۲ vlan داريم. باز هم روتر چه ربطى به اينجا داره؟؟؟؟؟؟؟؟
manvaputra
یک شنبه 11 مرداد 1388, 22:42 عصر
همه چیز رو با یک روتر حل کرد؟
دوست عزيز همين كه منيگين روتر يعني دو تا شبكه جدا از هم!
bijibuji
یک شنبه 11 مرداد 1388, 22:47 عصر
من که نفهمیدم چی میگین. اون دوستمون که اومده فقط واسه تخریب. امیدوارم موفق بشه ...
دوتا VLAN رو چطوری به هم ارتباط میدین خوب؟ با چسب؟
manvaputra
یک شنبه 11 مرداد 1388, 22:55 عصر
شما اين اصل رو كه دو محدوده آي پي يعني دو تا شبكه مجزا از هم قبول داريد؟ در ضمن منم نگفتم دو تا سرور اكتيو دايركتوري اگه دقت كنيد گفتم دوتا شبكه جدا ميشن كه سرور هاي خودشونو رو مي خوان و اگه بخواين اين دوشبكه جدا با هم در ارتباط باشن پاي روتينگ مياد وسط
online_mansoor2007
یک شنبه 11 مرداد 1388, 23:04 عصر
من که نفهمیدم چی میگین. اون دوستمون که اومده فقط واسه تخریب. امیدوارم موفق بشه ...
دوتا VLAN رو چطوری به هم ارتباط میدین خوب؟ با چسب؟
من نمی دونم شما چرا اینقدر اسرار داری که بگی 2 تا شبکه باید حتما بهم وصل بشن !!!
mnajafi
یک شنبه 11 مرداد 1388, 23:23 عصر
یک پیشنهاد برای جنگجویان ودلاوران برنامه نویس:چشمک:این رفیقمون بیاد کاملا" نیازهاشو بیان کنه وبعد راه حل مناسب برای اینکار ارائه بشه.
علی الحساب
فرض کنیم این دو شبکه از هم جدا شدند اگر سرویسها ی مشترک بینشون باشه تکلیف چیه.فرضا" سیستم اتوماسیون اداری که توی سروری از رنج آی پی دیگه شبکه باشه ویا اینترنت.وقتی از دورنج IP متفاوت صحبت می کنیم یعنی اینکه می خواهیم این دوشبکه ازهم جدا باشند فکر می کنم دلیل تنوع IP ها هم همین باشه. و اگر می خواهیم محدودیتهای برای برخی از کاربران اعمال کنیم چرا می خواهیم شبکه رو دو شقه کنیم.
ما توی یک اداره دو تا سرور راه انداختیم یکی برای مالی ودیگری برای عموم کاربران ویکdhcp هم بیشتر نداریم منتها سرور مالی فقط مختص کاربران مالی هستش و روی سرور عمومی شرکت هم اتوماسیون اداری و سرویسهای مشترک .کاربران دیگه هم با ابزارهای ساده مثل gp و user,pass به سرور مالی دسترسی ندارند.
این برداشت من ازسئوال دوستمون بود.
hghyami
یک شنبه 11 مرداد 1388, 23:42 عصر
اين كه ميگى دو تا vlan شما رو switch vlan رو تعريف ميكنيد. اين vlan ها هيچ ربطى به هم ندارن. اگر قرار هست اينا هم ديگر رو ببينن كه vlan يعنى چه. در غير اين صورت ديگه توضيح نديم. راه زياد هست. مثلا ميگم ۲ تا شر folder كه هر كدوم permission جدا دارن و گيره.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.