PDA

View Full Version : سوال: مشکل در ورود به روت

aliahmadi
پنج شنبه 22 مرداد 1388, 14:17 عصر
سلام
من بعد از نصب fedora 10 نتونستم وارد روت بشم و از نام کاربری یا رمز عبور ایراد می گیره. دو بار هم نصب کردم هر دو بار این ایراد وجود داشت. در ضمن به کاربرهای دیگه وارد میشه فقط به روت وارد نمی شه و نکته دیگه این که وقتی داخل terminal کاربرهای دیگه نام کاربری و رمز عبور روت رو می زنم وارد می شه.
چه کار کنم؟

saeedIRHA
پنج شنبه 22 مرداد 1388, 19:47 عصر
بايد اول رمز root رو عوض کنی ، برای اين کار ميتونی از اين فرمان استفاده کنی:
"برايه استفاده از root در Terminal"

sudo passwd
<enter your new root password>

برايه اينکه بخوای با کاربر root وارد بشی بايد تنظيمات GDM رو عوض کنی و اجازه وارد شدن
با کاربر root رو بدی!

ilius.gnu
جمعه 23 مرداد 1388, 02:33 صبح
جناب saeedIRHA اشتباه می‌کنید. فدورا که بطور پیش‌فرض sudo ای نیست!! اوبونتو sudo ای هست!

وقتی توی ترمینال دستور su رو می‌زنید و پسورد رو می‌زنید و وارد حساب root میشه، یعنی که پسورد رو می‌دونید و فراموش نکردید. تنها مشکل اینه که بطور پیش‌فرض به کاربر root اجازه داده نمیشه که بصورت گرافیکی لاگین کنه(به محیط gnome یا kde) مگه اینکه تنظیمات gdm رو تغییر بدید. اول توی همون ترمینال گرافیکی(ترمینال گنوم یا kde یا همون کنسول) دستور su رو وارد می‌کنید و پسورد تا توی خط فرمان وارد حساب root بشید. بعد این دستور رو وارد می‌کنید:

gedit /etc/gdm/gdm.conf
بعدش توی فایلی که باز می‌شه عبارت AllowRoot رو با Ctrl+F سرچ می‌کنید و مقدارش رو true می‌ذارید. یعنی اینطوری بشه:
AllowRoot=true
بعدش فایل رو save می‌کنید و تمام.

بعد از همهٔ این حرفا، پیشنهاد می‌کنم که این کارو انجام ندید!! یعنی با کاربر روت بصورت گرافیکی وارد نشید. چون ممکنه به سیستم آسیب برسونید مخصوصاً اگه تازه‌کار باشید. با همون کاربر عادی خودتون(که روت نیست) وارد بشید، بعد هر موقع لازم شد کارهای مدیریتی انجام بدید می‌تونید از حساب روت استفاده کنید، مثلاً همون آیکون‌هایی که توی منوهای فدورا هست و ازتون پسورد می‌خواد. یا مثلاً از توی ترمینال به روت لاگین کنید و مثلاً با دستور gedit ادیتور رو باز کنید(برای ادیت فایلهای تنظیمات سیستم) یا با دستور nautilus فایل‌منیجر رو باز کنید(برای کپی و پست و ادیت فایلها و ...)

saeedIRHA
جمعه 23 مرداد 1388, 16:32 عصر
جناب saeedIRHA اشتباه می‌کنید. فدورا که بطور پیش‌فرض sudo ای نیست!! اوبونتو sudo ای هست!

دقيقاً کجا اشتباه کرديم که شما با اين لحن صحبت ميکنی ؟
خودت متوجه هستی که اصلاً چی ميگی ؟

ilius.gnu
شنبه 24 مرداد 1388, 04:51 صبح
دقيقاً کجا اشتباه کرديم که شما با اين لحن صحبت ميکنی ؟
خودت متوجه هستی که اصلاً چی ميگی ؟
با چه لحنی صحبت کردم؟ اگه لحنم بد بود ببخشید. شما خودتون با یه لحن بهتر بخونید.

عرض کردم فدورا مثل اوبونتو نیست که بطور پیش‌فرض sudo ی باشه. یعنی کاربر پیش‌فرض(که لینوکس رو نصب می‌کنه) بتونه با دستور sudo و با پسورد خودش، نقش روت رو بازی کنه و کارهای مدریتی انجام بده. توی فدورا با دستور su به کاربر روت لاگین می‌کنید، ولی توی اوبونتو با دستور sudo -i این کارو انجام می‌دید. توی فدورا شما پسورد root رو می‌دونید. اما توی اوبونتو شما بطور پیش‌فرض(بعد از نصب) پسورد root رو نمی‌دونید(چون بصورت random ست میشه. مگه اینکه خودتون بعد از نصب دستی اونو ست کنید. با دستور passwd).
شما نوشتید «بايد اول رمز root رو عوض کنی» در حالیکه توی فدورا نیازی به این کار نیست، چون خود کاربر(که فدورا رو نصب کرده) پسورد root رو می‌دونه. اصولاً sudo توی فدورا کاربردی نداره. مگه اینکه خودتون بخواید کاربرتون رو اصطلاحاً sudoer کنید(فایل تنظیماتش etc/sudoers/ هست)

nafiseh_pegahfar
سه شنبه 22 دی 1388, 09:27 صبح

وقتی توی ترمینال دستور su رو می‌زنید و پسورد رو می‌زنید و وارد حساب root میشه، یعنی که پسورد رو می‌دونید و فراموش نکردید. تنها مشکل اینه که بطور پیش‌فرض به کاربر root اجازه داده نمیشه که بصورت گرافیکی لاگین کنه(به محیط gnome یا kde) مگه اینکه تنظیمات gdm رو تغییر بدید. اول توی همون ترمینال گرافیکی(ترمینال گنوم یا kde یا همون کنسول) دستور su رو وارد می‌کنید و پسورد تا توی خط فرمان وارد حساب root بشید. بعد این دستور رو وارد می‌کنید:

gedit /etc/gdm/gdm.conf
بعدش توی فایلی که باز می‌شه عبارت AllowRoot رو با Ctrl+F سرچ می‌کنید و مقدارش رو true می‌ذارید. یعنی اینطوری بشه:
AllowRoot=true
بعدش فایل رو save می‌کنید و تمام.

بعد از همهٔ این حرفا، پیشنهاد می‌کنم که این کارو انجام ندید!! یعنی با کاربر روت بصورت گرافیکی وارد نشید. چون ممکنه به سیستم آسیب برسونید مخصوصاً اگه تازه‌کار باشید. با همون کاربر عادی خودتون(که روت نیست) وارد بشید، بعد هر موقع لازم شد کارهای مدیریتی انجام بدید می‌تونید از حساب روت استفاده کنید، مثلاً همون آیکون‌هایی که توی منوهای فدورا هست و ازتون پسورد می‌خواد. یا مثلاً از توی ترمینال به روت لاگین کنید و مثلاً با دستور gedit ادیتور رو باز کنید(برای ادیت فایلهای تنظیمات سیستم) یا با دستور nautilus فایل‌منیجر رو باز کنید(برای کپی و پست و ادیت فایلها و ...)

اول سلام دوم یه سئوال ؟
در gdm folder در لینوکس فدورا د0 من custum.conf و gdm.scheme دارم چکار کنم؟ و چه جوری تغییرات را اعمال کنم.
یه دنیا ممنون.

negin sh
سه شنبه 26 اردیبهشت 1391, 00:26 صبح
منم همین مشکل و دارم و از دستور sudo passwd هم استفاده کردم اما پسورد جدید رو قبول نمی کنه

png_92
چهارشنبه 06 آبان 1394, 11:52 صبح
سلام
منم مشکلی توی ورود به روت از اوبونتو دارم. با دستور sudo -s میرم ولی به بعضی فایل ها مثل shadow اجازه ورود ندارم و خطای permission denied رو میده. چکار کنم؟؟؟؟؟؟؟؟
ینی چطوری وارد فایل shadow بشم؟؟؟

محسن شامحمدی
دوشنبه 11 آبان 1394, 08:10 صبح
سلام
منم مشکلی توی ورود به روت از اوبونتو دارم. با دستور sudo -s میرم ولی به بعضی فایل ها مثل shadow اجازه ورود ندارم و خطای permission denied رو میده. چکار کنم؟؟؟؟؟؟؟؟
ینی چطوری وارد فایل shadow بشم؟؟؟

توی linux با کاربر روت شما میتونی‌ همه فایل‌ها و پوش‌ها رو ببینی‌ و هر کاری بخوای روشون انجام بعدی.حتا فایل‌های سیستمی رو پاک کنی‌
و من متوجه نمیشام فایل shadow که می‌گید چیه

از دستور sudo passwd هم استفاده کردم اما پسورد جدید رو قبول نمی کنه

احتمالا پسوردی که میزنید بیش از حد سادست‌.یک پسورد پیچیده تر رو امتحان کنید