PDA

View Full Version : راهنمایی در مورد کابل شبکه

saeedSoft
سه شنبه 03 شهریور 1388, 14:43 عصر
سلام به دوستان عزیز من 3 تا pc دارم که یکیشو سرور کردم و دو تاشو کلاینت آنها رو با هاب 5 پورته d-link به هم وصل کردم وقتی دستور پینگ رو می زنم ارتباط بین کلاینت 1 با سرور دو طرفست ولی کلاینت دو با سرور گاهی از 4 تا بسته 3 تا بسته رو سند می کنه گاهی 2 تا گاهی اتصال قطعه .کلاینت 2 قطعاتش قدیمی تر از 1 و سرور می باشد (4-5 سال پیش) کابل رو مستقیم(لن به لن)از سرور به کلاینت 2 وصل می کنم هیچ اتصالی ندارد . این موضوع برای دو کلایت هم صادق است . یک راهنمایی می خوام راجع به نوع کابل انتخابی برای یک شبکه . نحوه رنگ بندی سیم ها .اصلا کابل لن به لن فرقی با کابل شبکه دارد یا نه ؟ نمیدونم مشکل از کابل است یا کارت شبکه کلاینت 2 (کارت شبکه کلاینت 2 آنبورد می باشد راه اندازش مال سال 2004) لطفا راهنماییم کنید از اساتید شبکه که تجربه دارن در خواست کمک دارم .....

mRizvandi
سه شنبه 03 شهریور 1388, 15:29 عصر
سلام

در دنیای شبکه بطور کلی دو مدل کابل وجود داره، کابل مستقیم (دارای دو استاندارد) و کابل ضربدری (Cross)

کابل کراس زمانی استفاده میشه که دو تا سیستم مستقیم به هم وصل میشن (دلیلش هم اینه که باید دو پایه ارسال و دریافت در مبدا به دو پایه دریافت و ارسال به مقصد وصل بشه - برای همین 4 تا سیم در این حالت جابجا میشن تا سند و رسیو به هم وصل بشن)

کابل مستقیم زمانی استفاده میشه که شما از یک واسط مثل Hub, Switch,... استفاده می کنی در این حالت این دستگاه ها خودشون پایه های ارسال و دریافت رو جابجا می کنند.
در کابل مستقیم هر ترتیبی رو که در یک سمت داشته باشی در سمت مقابل هم همون ترتیب رو باید داشته باشی. استاندارد ترتیب رنگها رو مشخص کرده.

متاسفانه بعضی ها فکر می کنند که می تونند به هر ترتیب رنگی این کابلها رو بسازند (میشه ساخت) ولی رعایت استاندارد الزامیه، بدیلیل اینه که در زمان ارسال و دریافت روی سیم های داخل کابل نویز ایجاد نشه.
ترتیب پایه های استفاده شده در کابل شبکه مستقیم:
1-2-3-6 یعنی اینکه کابلهای 4-5و 7-8 استفاده نمیشه (در نتیجه کابلهای 1و2 و کابلهای 3و6 باید از یک رنگ انتخاب بشند)

در کابل کراس در یک سمت 12345678 رو داریم و در سمت دیگر 36145278 رو داریم (انتخاب رنگ می تونه آزاد باشه ولی استاندارد حتی رنگ رو هم ذکر می کنه)

جهت کاهش تایپ یک سری به اینجا برن تا استاندارد رنگها رو مشاهده کنی:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ethernet_over_twisted_pair
http://duxcw.com/digest/Howto/network/cable/cable5.htm
http://www.directron.com/cables---adapters-network-cables---adapters.html

saeedSoft
چهارشنبه 04 شهریور 1388, 01:10 صبح
سلام من مطمئن نیستم واقعا مشکلش همین هست یا نه اول نظرتون رو در مورد مشکلش بدین . دلیل این که توی پینگ کردن این جوری بازی در میاره از کابل است یا از کارت ؟
اگه از کابل است با عوض کردن سوکت حل میشه .
طریقه عوض کردن سوکت (رنگ بندیش) اگه لوازمش جور باشه کار هر کسی است یا مشکله؟
لطفا راهنمایی بیشتری کنید .

saeedSoft
چهارشنبه 04 شهریور 1388, 14:32 عصر
مشکلم حل شد مشکل از نحوه رنگ بندی کابل بود جای دوتا رنگ ابی و سبز رو اشتباه بسته بود و من رو یه هفته سر در گم کرده بود ولی در هر صورت تجربه جالبی بود اگه کسی تو این زمینه مشکلی داشت بگه که یه هفته داشتم روش کار می کردم ...

vahidm
دوشنبه 23 شهریور 1388, 06:14 صبح
سلام
اینکه تجربتون این شکلی بوده آدم در زمینه شبکه به جایی میرسه که اگر رفتی سر مشکل یه مهندسی که خودش خدای شبکه هست تا مشکلش حل کنی دقیقا به این نتیجه برسی که باید سوکت ها رو از اول زد اصلا در شبکه به کسی اطمینان نکنید و خودتون هم وقتی کابلی رو سوکت کردید 2 تا 3 بار روی رنگ ها بخونید آخه وقتی زیاد سوکت بزنی مغز آدم رنگ های اشتباه رو درست می خونه . استاد فیزیکمون می گفت اگر سرجلسه می خواین 1+1 کنید با ماشین حساب این کار رو بکنید چون ذهن انسان درگیر سوالات هست و خودش نمی فهمه داره چی کار می کنه

vahidm
دوشنبه 23 شهریور 1388, 06:16 صبح
سلام مجدد
اینم بگم که همیشه در شبکه یک نفر رو بذار برای سوکت زدن اگر دوتا شدن بدون شبکه به مشکل بر می خوره همین .....

pourang_us
چهارشنبه 25 شهریور 1388, 08:41 صبح
دوست عزیز توی مشکلات شبکه همیشه این نکات رو سعی کن رعایت کنی تا راحت تر بتونی عیب یابی کنی
اول از همه استاندارد سازی کن سعی کن همه کار هات رو با استاندارد ها نزدیک کنی مثلا در مورد رنگ بندی کابل
دوم از همه همیشه اول از اتصالات مطمئن بشو بهترین راه و تقریبا مطمئن ترین راه استفاده از تستر کابل شبکه است
سوم اینکه اگه برای جایی کار میکنی سعی نکن قیمت ها رو با مصرف کردن جنس ارزون تر پایین بیاری چون بعدا دردسرش گردن خودته و همچنین لوازم گرون قیمت دلیل بر بالا بودن کیفیت نیست پس سعی کن بین اینها هم تعادل بر قرار کنی
این رو هم بدون تشخیص مشکلات شبکه تقریبا همه اش با تجربه زود تر به نتیجه میرسه

همیشه موفق باشی

love_rap
یک شنبه 24 آبان 1388, 13:43 عصر
خیلی خوب بود من هم همین مشکل را داشتم که از نظر دوستان استفاده کردم و مشکلم حل شد .