PDA

View Full Version : سوال: چند سوال در برنامه نویسی Win32

clover
سه شنبه 03 شهریور 1388, 21:26 عصر
به تازگی شروع به برنامه نویسی win32 در محیط Visual Studio 2008 کردم و تصمیم گرفتم سوالاتی که در این زمینه برام پیش میاد رو در یک تاپیک مطرح کنم . ممکنه سوالات من تکراری باشند ، به همین خاطر پیشاپیش عذر خواهی می کنم . برای شروع :

1 ) در تابع پردازش پیام های ویندوز وقتی پیام مورد نظر WM_COMMAND هست ، منظور چیه ( البته تا حدودی می دونم که منظور فشرده شدن یک دکمه هست ، اما به طور کلی می خوام بدونم چه اتفاقی می افته ) .
2 ) ماکروهای LOWORD و HIWORD چه کاری انجام می دهند و اصولا ساختار WPARAM و LPARAM به چه شکلی هست .
3 ) اگر مرجع کاملی برای پیغام های ویندوز ، منابع ، کنترل ها و توابع مختلف کنترل ها هست ( فقط مرجع ) ممنون میشم معرفی کنید .

clover
سه شنبه 03 شهریور 1388, 21:37 عصر
4 ) موقعی که از کنترل Toolbar استفاده میکنم ، در صورتی که بیتمپ مورد نظر را در خارج از ویژوال طراحی کنم رنگ پس زمینه بیتمپ مورد نظر هم روی دکمه های تولبار نمایش داده میشه ، می دونم که در فرمت Bitmap پیکسل شفاف وجود نداره پس چطور میشه رنگ پس زمینه نشون داده نمیشه ، یعنی چطور میشه به ویندوز فهموند که یکی رنگ نباید نمایش داده بشه یا یه قسمت شفاف هست ؟

آیا ادیتور حرفه ای و مناسبی برای تولید و طراحی آیکن و بیتمپ ( استاندار ویندوز ) هست ؟

#target
سه شنبه 03 شهریور 1388, 21:57 عصر
اگر مرجع کاملی برای پیغام های ویندوز ، منابع ، کنترل ها و توابع مختلف کنترل ها هست ( فقط مرجع ) ممنون میشم معرفی کنید .

MSDN پیام ها وجود داره هم Online و هم Offline

Nima_NF
سه شنبه 03 شهریور 1388, 23:44 عصر
1- پیام های menu و کنترل های شما به قسمت WM_COMMAND ارسال می شود. مثلا اگر button1 دارای شناسه ID_BUTTON1 باشد با کلیک کردن آن در قسمت wParam -low word (همان بایت کم ارزش) این پیام ارسال می شود و در wParam -high word پیام تعریف شده توسط کنترل شما که به notification معروف هست.

2- دو مورد WPARAM و LPARAM تنها یک نام دیگر برای داده unsigned int هست نه چیز دیگر. وقتی پیام ارسال می شود اگر در 16 بیت اول آن ها باشد می گوییم low word که در بالا گفتم و در 16 بیت دوم باشد می گوییم high word . پس ماکروهایی که گفتید خودشان در هر دو حالت 16 بیت مورد نظر را می دهند.

3- مرجع شما MSDN هست. بدون آن برنامه نویسی win32 بی معنا هست.

4- اگر از آیکن ها که دارای قسمت transparent هستند استفاده نمی کنید و از bitmap استفاده می کنید باید یک عکس دیگر با همان سایز به شکل سیاه و سفید درست کنید که نقش Alpha داشته باشد. در هنگام لود کردن عکس toolbar به شکل کدنویسی باید این دوعکس را استفاده کنید. از کتاب های آموزشی استفاده کنید.

5- نرم افزار IconWorkshop در دو نسخه رایگان و تجاری برای ساخت آیکن های حرفه ای وجود دارد. برای طراحی هم باید از photoshop یا Paint Shop Pro استفاده کنید

ضمنا سوالات خود را در تاپیک های جداگانه بپرسید و فقط سوالات مرتبط را با هم در یک تاپیک بپرسید.