ورود

View Full Version : سوال: فرق بین متدلوژی و مدل

اوبالیت به بو
دوشنبه 27 مهر 1388, 19:51 عصر
سلام

دوستان فرق بین متدلوژی و مدل چیه؟ آیا فرقی دارن؟

cups_of_java
دوشنبه 27 مهر 1388, 21:13 عصر
متدولوژی چارچوب و یا یک روش سیستماتیک هست شامل فعالیت های نرم افزاری برای ایجاد و توسعه نرم افزار!

مدل استفاده از یک سری نماد و قرارداد برای نمایش اطلاعات هست.

اگه بخوام ساده جوابتون رو بدم: متدولوژی از دو چیز تشکیل شده:
1. فرایند (PROCESS)
2. زبان مدل سازی (Modeling Language)

پس مدل یک مستند (artifact) هست که در متدولوژی ایجاد میشه.
هر متدولوژی می گه چطوری؟ و چه مدل هایی رو ایجاد کنیم!؟

به عبارتی دیگه:
متدولوژی یک روش انجام کار هست. مدل یک نمونه کاری!

روشن هست؟

Mamdos
چهارشنبه 29 مهر 1388, 23:52 عصر
البته گاهی اوقات منظور از «مدل»، «مدل توسعه‌ی نرم‌افزار» هست مثل مدل آبشاری، تکراری (iterative)، نموی (incremental)، گردابی (spiral)، توسعه‌ی سریع کاربرد (RAD: Rapid Application Development) و غیره. اگر این معنی رو بگیریم، مدل یک حالت انتزاعی‌تر و کلی‌تر متدولوژی است. یعنی مثلاً دو متدولوژی مختلف می‌توانند از مدل تکراری استفاده کنند.
به عبارت دیگر، متدولوژی instanceی از مدل است. متدولوژی، یک مدل را (که ممکن است ترکیبی باشد، مثلاً تکراری-نموی) می‌گیرد و به آن جزئیاتی اضافه می‌کند که ملموس و به راحتی قابل پیاده‌سازی باشد.

cups_of_java
پنج شنبه 30 مهر 1388, 12:35 عصر
دقیقن! ولی در این زمینه به تنهایی نام مدل رو بکار نمی برند کتاب ها و می گن مدل فرایند! یا میگن مدل پروسه!
واین پروسه یا فرایند همون بخش اول و مهم از متدولوژی هست. حالا می تونه به مدل های مختلفی فرایند توسعه نرم افزار انجام شه که دوستمون گفتن.
اما چون شما سوالی از مدل سازی هم پرسیده بودی احساس کردم منظورت از مدل مدل های نرم افزاری هست نه مدل پروسه!

اوبالیت به بو
جمعه 01 آبان 1388, 21:28 عصر
ولی در این زمینه به تنهایی نام مدل رو بکار نمی برند کتاب ها
كلاً اين كتابان كه ذهن مارو به گند مي كشن.

cups_of_java
جمعه 01 آبان 1388, 22:53 عصر
من نمی دونم کتاب هایی که شما ازش نام می برید کدوم ها هستند؟! و اینکه شاید منظورتون کتاب های فارسی باشه!

منظور من از کتاب ها، برترین و پر دانش ترین کتاب های زبان اصلی در زمینه متدولوژی هستند که اگر نبودند الان مهندسی نرم افزار هم نبود.