ورود

View Full Version : خبر: تلفن همراه تهرانی ‌ها تلويزيون می‌شود



SINYORITA
چهارشنبه 06 آبان 1388, 23:21 عصر
به گزارش فارس ، این سرویس طی روزهای آینده با سیاست‌های جدید سازمان صدا و سیما و پس از رفع محدودیت‌ها و معذوریت‌هایی كه بر سر عرضه آن وجود داشت، وارد مرحله جدیدی خواهد شد.
سرویس آزمایشی تلویزیون تلفن‌همراه صدا و سیما با استاندارد DVB-H با مشاركت شركت تحقیق و توسعه وسایل الكترونیك (تكتا) وابسته به سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ‌ایران و شركت اسپانیایی SIDSA راه‌اندازی شد كه سومین تجربه شركت اسپانیایی SIDSA در راه‌اندازی DVB-H محسوب می‌شود.
با راه‌اندازی نخستین دوره آزمایشی DVB-H از سوی صدا و سیمای ایران، قرار بود 16 كانال تلویزیونی در گوشی‌های تلفن همراه برخوردار از فناوری DVB-H نمایش داده شود كه تاكنون به علت عدم پوشش كامل و نبود گوشی‌های دارای قابلیت پخش این سرویس، مغفول مانده است.
در مرحله نخست راه‌اندازی این سرویس قرار بود ابتدا تهران تحت پوشش قرار گیرد و سپس در تمام كشور توسعه یابد كه اكنون در چند ماه باقیمانده به سالروز دو سالگی افتتاح این سرویس تنها 80 درصد پوشش شهر تهران تكمیل شده است.
شبكه‌های یك، دو، سه، چهار، پنج، خبر، العالم، قرآن، پرس تی‌وی، آموزش، آذربایجان و تلویزیون خلیج فارس از جمله شبكه‌هایی است كه طبق اعلام SIDSA قرار بود برنامه‌های آنها روی گوشی‌های تلفن‌همراه ایران نمایش داده شود.
SIDSA پیش از راه‌اندازی این سرویس در ایران، راه‌اندازی موفقیت‌آمیز شبكه تجاری مشابه‌ای را در روسیه و شهر سویل اسپانیا در كارنامه خود دارد و درحال تقویت موقعیت بین‌المللی خود در بازار تلویزیون موبایل (DVB-H) دنیا است.
لطف‌ا... سیاهكلی - قائم مقام معاونت توسعه و فناوری رسانه سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی‌ایران- پیش از این درباره عرضه این سرویس گفته بود: عرضه آزمایشی این سرویس نمایش توانمندی صدا و سیما بود و چون توسعه تلویزیون تلفن همراه در بودجه‌های دولت دیده نشده است، امكان فعالیت روی آن نبود. این سرویس پیش از این قرار بود با همكاری شركت مخابرات ایران و همراه اول روی شبكه تلفن‌همراه اپراتور اول عرضه شود كه پس از به نتیجه نرسیدن مذاكرات میان دو طرف، سرانجام به طور مستقل از سوی صدا و سیما عرضه شد.
صدا و سیما در مرحله نخست نسبت به راه‌اندازی پایلوت این سرویس در تهران اقدام كرد و بهره‌مندی استان‌ها از سرویس تلویزیون تلفن‌همراه را منوط به سرمایه‌گذاری استان‌ها روی آن و پرداخت هزینه‌های این سرویس عنوان كرد اما از آنجاییكه سرویس‌های پخش تلویزیونی در ایران همیشه به صورت رایگان به مردم ارائه شده است، مهمترین چالش پیش روی صدا و سیما برای ارائه این سرویس عرضه رایگان آن است كه هزینه سنگینی را به صدا و سیما وارد می‌كند، بر همین اساس این سازمان به دنبال راه‌حلی بود تا بخشی از هزینه‌های آن را از سوی كاربران و بخش دیگر را از سوی سرویس‌دهندگان تامین كند.
از دیگر مشكلات پیش‌رو برای توسعه سرویس DVB-H محدودیت و گران بودن گوشی‌های با این قابلیت در بازار ایران است كه پیش از این محسن قربانی -مدیرعامل تكتا- از رایزنی با سازندگان گوشی تلفن‌همراه برای عرضه گوشی‌های با قابلیت DVB-H در بازار ایران خبر داده بود.
تكتا كه قبلا آمادگی خود را برای توسعه این سرویس در مراكز استان‌ها اعلام كرده بود، اخیرا گفته است: فعلا هیچ برنامه‌ای برای عرضه تجاری این سرویس وجود ندارد و تصمیم سازمان صدا و سیما مبنی بر پخش رایگان آن است.