PDA

View Full Version : گفتگو: هزينه طراحي وب سايت؟

Alen
پنج شنبه 21 آبان 1388, 23:07 عصر
سلام خدمت همه اساتيد بزرگوار و دوستان عزيز
با اجازه ميخواستم يه بحثي راجع به نحوه محاسبه هزينه طراحي يك وب سايت شروع كنم ، تا كساني كه مثل من تازه كار هستند با قيمتهايي كه ارائه ميدن باعث آشفتگي بازار نشن و همچنين قيمتهايي ارائه ندن كه دود از كله مشتري بلند بشه
البته ميدونم در اكثر مواقع قيمتها توافقي است اما اگه يه رنج مشخصي داشته باشيم كه هرزگاهي بروز رساني بشه فكر كنم بد نباشه
به عنوان نمونه در حال حاضر از من طراحي يه همچين سايتي
http://www.olomrayaneh.net/index.php
درخواست شده اما با توجه به اينكه يه مدت هم از بازار دور بودم موندم اصلا چه قيمتي بگم
ممنون ميشم اگه بزرگواران كمك كنند تا تازه كارهايي مثل من راه بيفتن

maghamiasl
سه شنبه 26 آبان 1388, 01:39 صبح
این سایتی که برای نمونه گذاشتی خیلی ضعیفه
باید بیشتر توضیح بدی که طراحی خالی میخوان یا برنامه نویسی هم میخوان
اگه برنامه نویسی داره چه چیزایی میخوان
یا فقط طراحی منظور شماست؟

طراحی هم شامل چند قسمت است
مانند : لایه فتوشاپ سایت و تبدیل آن به xhtml و css
حساب کن تقریبا چند ساعت کار میبره ، ساعتی 15 تا 25 هزار تومن قیمتشه

Alen
سه شنبه 26 آبان 1388, 09:30 صبح
مرسي از توجه تون
بله نمونه اي كه اينجا گذاشتم ضعف داره ، اما اينو اينجا گذاشتم چون مشتري از من ميخواست عملكرد سايتم مثل اين سايت باشه
در حقيقت سايتي كه ميخواستم طراحي كنم يك eshop بود كه محصولش فقط كناب بود بايد امكان جستجو بر اساس نام ونويسنده و . . . رو ميداشت و همچنين امكان سفارش و پرداخت هزينه اينترنتي
خوي مسلما يه همچين سايتي بايد يك قسمت مديريت محتوا هم ميداشت
اين يه خلاصه اي از تعريف كارهاي سايت بود
خوب مسلما طراحي من با استفاده از اصول CSS بود طراحي فتوشاپ هم بر عهده خودم بود و مسلما در قسمتهايي كه لازم ميشد ajax رو هم پياده سازي ميكردم ، نكات امنيتي رو هم تا حد امكان و در سطح خوبي رعايت ميكردم و . . .
جالبه اينه كه وقتي قيمت پيشنهاديم رو به طرف گفتم چشماش 4 تا شد و گفت
من طراحي اين سايت رو با هزينه اي زير 600 هزار تومان ميخواستم
ايشون گفتن يكي براي طراحي همين سايت قيمتي حول و حوش 700 هزار تومان پيشنهاد داده
اونجا بود كه فهميدم چرا اين سايتي كه اينجا به عنوان نمونه گذاشتن ضعيفه
و همچنين به اين نكته رسيدم كه بعضيا با قيمتهاي پيشنهادي خودشون . . .
كاش ميشد يه جورايي يه مرجعي واسه تعيين قيمتها تعيين ميشد
درسته كه كارها سطح داره يكي سطح پايين يكي متوسط و يكي هم بالا
اما كاش ميشد واسه همين هام سطح هزينه تعيين بشه و از يه حداقل سطحي پايين تر نياد

soooot
پنج شنبه 28 آبان 1388, 03:02 صبح
و همچنين به اين نكته رسيدم كه بعضيا با قيمتهاي پيشنهادي خودشون . . .

سلام
من چندین ساله که در زمینه طراحی وب فعال هستم و چند سالی هست که یه شرکت طراحی وب متوسط رو اداره می کنم، امیداورم تجربیاتم به دردتون بخوره:
قسمتی از نوشته های شما که نقل قول کردم من رو یاد چند سال پیش خودم انداخت.
کسی که هزینه کمتری برای یک کار میگیره دزد و یا آدم بدی نیست و دلایلی برای این کارش داره، مثلا به سود کمتر راضی هست و یا هزینه های کمتری داره و یا کارش در سطح پایینتری هست و وقت کمتری می بره و...
شما هیچ کاری از دستتون بر نمیاد، پس بهتره کلا بیخیال اینجور موارد بشید و اجازه بدید اونها کار خودشون رو بکنن، سعی کنید نقاط ضعف خودتون رو برطرف کنید، این شما هستید که باید مشتری رو متقاعد کنید که به دلایل X و Y و... از شما خرید کنه، معمولا مشتری ها به اندازه ای که من و شما از یک عمل جراحی پیچیده مغز میدونیم از طراحی وب سایت می دونن پس پیروز این میدان ( در بین طراحان بسیار زیاد وب ) کسی هست که بتونه به بهترین نحو مشتری رو متقاعد کنه.
سعی کنید کارتون رو استاندارد کنید، اگر به صورت شرکتی کار می کنید و می بینید که برای متقائد کردن مشتری مشکل دارید بهتره شما کارهای فنی رو انجام بدید و این کار رو به یک بازار یاب حرفه ای بسپارید، و اگر یک آزاد کار هستید و این مشکل رو دارید بهتره مهارت های بازار یابی خودتون رو تقویت کنید.
هرگز برای مراکز دولتی و شرکت و ها و افراد خصوصی یک قیمت ندید، معمولا دولتی ها پول شما رو حتی در مواردی سالها بعد می پردازن به همین دلیل شما باید چنددددددددددین برابر بیشتر از قیمتی که به یک شخص میدید به یه ارگان دولتی بدید، در مواقعی که دارید یک پروژه دولتی انجام میدید برای براورد هزینه حتما هزینه های رشوه ( در اکثر موراد این پول رو به زور و با نام های دیگه از شما می گیرن )، دیرکرد چندین ساله پول، مالیات، بیمه و ده ها ساعت وقتی رو که باید برای گرفتن پولتون و رفت آمد در اداره دارایی و بیمه و... صرف کنید رو محاسبه کنید.
اگر آزاد کار هستید تا حد امکان سعی کنید تمام هزینه و یا بیشتر هزینه رو قبل از انجام پروژه بگیرید، چون تصور خیلی ها از طراحی یک وب سایت اشتباه هست و وقتی طراحی وب سایت تمام شد و متوجه اشتباهشون شدن دیگه حاظر به پرداخت هزینه نیستن و معمولا دست آزاد کار ها به جایی بند نیست البته وضعیت شرکت ها هم تفاوت چندانی نداره.
حتما حتی وقتی برای نزدیک ترین دوستان یا اعضای خانواده سایتی طراحی می کنید با اونها قرارداد ببندید.
اینا فقط چند توصیه بود، و اما در مورد سوال اصلیتون:
نمیشه قیمتی رو با قاطعیت برای طراحی وب سایت پیشنهاد داد، ولی میشه تا حدودی روش های استانداردی برای این کار در نظر گرفت که با توجه به اینکه همه از این روش برای تعیین قیمت استفاده نمیکنن در نهایت قیمت رو خودتون تعیین میکنید.
عواملی مثل زمان ( زمانی که برای طراحی یک وب سایت صرف می کنید )، زبان برنامه نویسی ( مثلا نوشتن یه برنامه به زبان جاوا همیشه گرون تر از همون برنامه به زبان پی اچ پی هست ( این مورد در وب سایت های خیلی حرفه ای کاربرد داره و نه وب سایت یه سوپر مارکت ) )، مالیات، بیمه، اجاره فضا، حقوق کارکنان و هزینه های دیگه ( این موارد در صورتی هست که به صورت شرکتی کار کنید )، زمانی که برای آموزش صرف می کنید، نحوه پرداخت هزینه، هزینه های تبلیغات و کلا تمامی هزینه های ریز و درشت + حد اقل 20 درصد سود
تمام موارد ثابت هست و میشه محاسبشون کرد و فقط در رابطه با مورد آخر یعنی سود هست که مواردی مثل شهرت، کشش بازار، نوع مشتری و... پیش میاد که به سادگی نمیشه اندازه گیریشون کرد ولی پیشنهاد میکنم شما در شرایطی که مثلا روزی صد تا سایت طراحی میکنید و مشتریتون بد بخت ترین آدم روی کره زمینه و همین الان قراره پول نقد بهتون بده و اصلا هم شهرت ندارید زیر 20 درصد سود نگیرید ( بد ترین شرایط برای مشتری و بهترین شرایط برای شما )، در مورادی با شرایط دیگه حتی میتونید بیش از 2000 درصد هم سود بگیرید، از دو چیز خیالتون راحت باشه، یکی اینکه هیچ مرجعی نمیتونه قانونا شما رو محکوم به ارزان فروشی و یا گران فروشی بکنه و دوم اینکه هر قیمتی که شما بدید هیچ کس نمیتونه با دلیل و منطق ثابت کنه که گرون گفتید و یا ارزون گفتید، ولی همیشه سعی کنید جانب انصاف رو رعایت کنید و البته قیمت متوسط بازار رو هم در نظر بگیرید چون همونطور که گفتم اکثر مشتری ها تفاوت کارها رو نمیدونن و اولین چیزی که نظرشون رو جلب میکنه قیمته.