PDA

View Full Version : سوال: نحوه شبکه کردن چندتا کامپیوتر

sara_mp
دوشنبه 25 آبان 1388, 19:35 عصر
تو xp میخام 5تا سیستم رو شبکه کنم که یکیش سرور باشه و بقیه کلاینت و کلاینت ها به یه سری از برنامه ها رو مثل کنترل پنل و ... دسترسی نداشته باشند.
اگه راهنمایی کنید ممنون می شم .

mostafa_bahar
دوشنبه 25 آبان 1388, 20:00 عصر
شبکه DOMAIN می خوای یا LAN مشخص کن

sara_mp
دوشنبه 25 آبان 1388, 22:48 عصر
ببخشید من یک مبتدی هستم
فرق domain با lan رو نمیدونم
اگه راهنمایی کنید ممنون می شم

love_rap
سه شنبه 26 آبان 1388, 02:28 صبح
lan مخفف local area network است . یعنی شبکه محلی , در واقع اون چیزی که شما قصد راه اندازی آن را دارید را lan گویند . که این lan یه سری توپولوژی یا بهتر بگویم چیدمان یا آرایش سیستم دارد .معروف ترین نوع توپولوژی , توپولوژی ستاره ای است که امروزه در تمام دنیا بکار می رود . در این توپولوژی از کابل های UTP و STP و یه سری سخت افزار های دیگه ای مانند هاب و سوییچ و .... جهت شبکه کردن سیستم ها استفاده می کنند . در شبکه از دو روش Peer to Peer و Server-base برای ارتباط سیستم ها با هم استفاده می کنند . این چیزی که شما می خواهید روش server است . در این روش بعد از تعیین server و نصب سیستم عامل آن بر حسب سیاست های مدیر شبکه یا همان ادمین (Administrator) به تعیین حوزه کاری کلاینت ها و اعمال سیاست ها بر روی آنها می پردازند که به این دامین (Domain) گویند .

sara_mp
سه شنبه 26 آبان 1388, 10:36 صبح
ممنون از راهنمايي شماخوب حالا چه جور Server-base را پياده سازي كنم منظورم بيشتر تنظيمات تو ويندوزه نه كابل كشي و كاراي سخت افزاري

فرزام امیرصالحی
سه شنبه 26 آبان 1388, 19:09 عصر
میشه بگی دقیقا چیکار میخوای بکنی ؟یجودیی سوال میپرسی آدم نمیدونه از کجا شروع کنه به توضیح دادن . ولی اول من پیشنهاد میکنم یکم خودت راجع بهش مطالعه کن

sara_mp
چهارشنبه 27 آبان 1388, 19:13 عصر
دوستان عزیز
من اولش یه پست تو این فروم گذاشتم و گفتم یه مرجع عملی برای شبکه معرفی کنید و لی به من جواب دادند که این فروم بهترین مرجعه .
من می خواهم چند تا کامپیوتر رو شبکه کنم فرض می کنیم که این سیستم ها با کابل شبکه فقط به هم وصلند حالا چه جوری تنضیمات تو ویندوز رو انجام بدم تا شبکه برقرار بشه منظورم همون شبکه lan است مشکل من با تنضیمات تو ویندوزه حالا اگه دوستان شبکه کار متوجه سوال من شدید منو راهنمایی کنید.:متفکر:

sunn789
چهارشنبه 27 آبان 1388, 23:17 عصر
سلام
برای شبکه اول اینکه لازم است از نظر سخت افزاری امکانات خوت رواماده کنی بهد ز اماده کردن این امکانات مانند هب و کابل شبکه میشه رفت سراغ شبکهکردن کامپیوترها یادم رفت بگماوا باید ببینی چند تا کامپیوتر رو میخوایی شبکه کنی اگه بیشتر تز 10 تا نباشند میتونی با یه هاب ساده و کابل شبکه ها که به هاب وصل میشه انها رو شبکه کنی امه اگه بیشتر از 10 تا کامپیوتر داری باد یه کامپیوتر با مشخصا سخت افزاری بالا به عنوان سرور اماده کنی و فقط برای مدیریت دیگر کامپیوتر ها از اون استفاده منی که نصب سرور و راه اندازی با سرور مراحلی داره که اکه به این طرف رفتی تا جایی که بتونیم کمکتون یکمنیم
اما شبکه کردن ساده چند تا کامپیوتر
این روش توی XP است اگه در ویستا خواستی باید دوباره برات توضیح بدیم
اما اول ایتکه لازم است مطمئن شی کامپوتر ها به هم وصل شدن و همه انها کارت شبکه هاشون نصبه هم نرم افزاری یعنی درایور و هم سخت افزاری میتونی با نگاهکردن به لامپ کوچیک پشت کارت شبکه از پشت کامپیوتر اولین مرحله رو بگذرونی اما این دلی نمیشه که درایور کارت شبکه تون وصله
بعد از مطمئن شدن در مورد نصب کارت شبکه لازمه یه WORKGROUP برای خودتون مشخص کنید و یا میتونیداز WORKGROUP پی فرض کامپیوتر که به همین نام ست شده استفاده کنی فقط باید مطمئن شی که تمام کامپوتر هایی که باید به هم وصل شن یه WORKGROUP هم نام دارن واین رو میتونی از داخل کنترل پنل ویندوزت داخل قسمت سیستم و از قسمت Tab در بالای پنجره به قسمت Cpmputer Name بری و از اونحجا روی Change کلیک کنی در قسمت WORK GROUP نام مشخص شده خودت و یا نام پیش فرض رو قبول کنی و تایید کنی
بقیه سعی میکنم امشب بنوبسم
اما تا اینجا هر چه سخت بود بفرمایید

sara_mp
جمعه 29 آبان 1388, 11:15 صبح
بالاخره شما فهمیدید که من چی می خواهم.
ممنونم از شما
تا اینجاشو فهمیدم.

sunn789
جمعه 29 آبان 1388, 16:30 عصر
خوب حالا میریم سراغ ای پی ادن به کامپیوتر ها در قسمت Network بر روی Manage network connection کلیک میکنی اگه پیداش نکردی در سمت چپ و بالا پنجره networkتوی پنجره browse باید یه کاننکشن به نام Local erea Connection ببینی که اگه کابل شبکه به کامپیوترت وصل باشه میبینی که کمرنگتر نوشته"Connect" واگه وصل نباشه مینویسه not Connect خوب ـ روش راست کلیک و Propertice رو میگیری برات پنجره ای باز میشه که در قسمت this connection use the following items روی internet protocol version 4 (tcp/ip 4 ) کلیک کن . propertuc رو انتخاب کن از پنجره ایکه باز میشه در قسمت General روی use the followin i address کلیک کن
5 تا TextBox میبینی که در هر کودوم میشه 12 عدد یعنی 4 تا 3 رقمی نوشت
در قسمت Ip Address میتونی بنویسی 192.168.0.5 ,و یوبه روی قسمت subnet mask فقط روی یکی از فضاهاکلیک کن خودی همچین چیزی مینویسه 255.255.255.0 دیگه نیاز به دستکاری نداری فقط ok رو بزن

ادامه رو در صفخه بعد ببین

sunn789
جمعه 29 آبان 1388, 16:38 عصر
تذکرت
1- بایدچک کنی تمام نام کامپیوتر ها یکسان نباشه
2 در مورد نوشتن در قسمت Ip Address باید دقت کنی که 9 رقم اولی از سمت چپ مانند هم باشند و در سه رقم اخر هیچ کامپیوتری همسان نباشه
3- 192.168.0.5 این ای پی برای راختی بیشتراستفاده میشه و شما میتونید هر جور دلتون خواست به شرط اینکه بیشتر از 255 نباشه تغییر بدین باز هم بگم در صورتیکه 9 رقم اول هر کامپیوتر که قراره هم دیگه رو ببینه یکی باشه

اگه دیر شد به بزرگواری خودتون ببخشید یکی دوتا رم افزار کوچیک دارم که مشغول به نوشنتشونم
در اخر هم این کارها روکه انجام دادین و اگه به مشکل بر نخوردین نیاز به یک سری دستورات در محیط داس داریند که اگه خواستد مینویسم

sunn789
شنبه 30 آبان 1388, 12:23 عصر
چند تا مورد جهت چک کردن نهایی
اینکه ابتدا Dos رو توی کامپیوتر اجرا میکنی(در XP کافیه در قسمت start/run بنویسید "CMD") خوب اگه بخواهید بدونید که ایا یکی از کامپیوتر ها یه به عبارتی Cliet ها میتونه یک کامپیوتر دیگه روببینه توی داس در محلی که به شما اجازه نوشتن داده شده ابتدا کلمه "ping" و یک فاصله و سپس IP کانپیوتری که مخواهید ببینید ایا به ان متصل هست یا نه رو بنویسید
جوابها به صورت زیر ظاهر میشه

sara_mp
پنج شنبه 05 آذر 1388, 21:28 عصر
با تشکر فراوان از شما
حالا چه جور می تونم از کلاینت ها یک سری امکانات رو حذف کنم مثلا دسترسی به command prompt یا کنترل پنل و ...

Poorang
پنج شنبه 05 آذر 1388, 23:49 عصر
میتونی از Policy ها استفاده کنی، روشهای متفاوتی هست. مثلاٌ برای عدم دسترسی به Command Prompt میتونی از طریق (GPO (Group Policy Object و مسیر زیر استفاده کنی:

User Configuration > Administrative Templates > System > Prevent access to the command prompt

یا عدم دسترسی به کنترل پنل:

User Configuration > Administrative Templates > Control Panel > Prohibit access to the Control Panel