View Full Version : آموزش: میکروتیک
mnajafi
چهارشنبه 27 آبان 1388, 11:03 صبح
در این تاپیک سعی می کنیم درباره این تکنولوژی و کاربردهای اون صحبت کنیم.از دوستان اگر در این باره مطلبی داشتند لطف کنند و ارائه نمایند برای مفید وقابل استفاده بودن مطالب سعی کنید از ارسال مطالب غیر مرتبط خودداری کنید.
mnajafi
چهارشنبه 27 آبان 1388, 11:04 صبح
میکروتیک یک شرکت در کشور LATVIA ( یک کشور نسبتا کوچک در اروپای شرقی ) است که در سال 1995 کار خود را با فروش روتر های وایرلس شروع و در پی توسعه کار خود سیستم عامل Mikrotik Router OS را ارائه کرد و در سال 2007 تعداد کارمندان خود را به 70 نفر افزایش داد.
Router OS :
یک سیستم عامل بر پایه لینوکس است که میتواند بر روی سیستم های معمولی نصب و به کارگیری شود و در آن قابلیتهای بسیار خوبی از جمله VPN ، یک فایروال قوی ، کنترل پهنای باند ، هات اسپات و قابلیت Wireless وجود دارد . برای استفاده از این نرم افزار باید لایسنس آن را خریداری نمایید که با توجه به امکانات آن رده بندی متفاوتی دارند .
نرم افزاری به نام Winbox برای آن طراحی گردیده است یک رابط کاربری گرافیکی (GUI) برای این سیستم عامل است و توسط آن انواع تنظیمات را میتوانید بر روی این سیستم عامل انجام دهید. راه های ارتباطی متفاوتی برای ارتباط با ای نرم افزار وجود دارد از جمله FTP , Telnet , SSH و همچنین شما میتوانید با رابط برنامه نویسی (َAPI) با این سیستم عامل در ارتباط باشید و کارهای متفاوتی را انجام دهید.
قابلیتها :
Router OS قابلیتهای زیادی دارد و میتوان در محیط های کوچک تا متوسط از آن استفاده نمود(در متن اصلی متوسط تا بزرگ اعلام شده بود که به شخصه این طور نمیدانم) به صورت مثال از پروتکل های مسیر یابی OSPF, BGP , VPLS/MPLS در یک سیستم میتوانید استفاده کنید و برای راهنمای استفاده از این سیستم عامل نیز میتوانید به سایت میکروتیک بخش جزوات آن ( Document ) و ویکی سایت مراجعه نمایید.
این سیستم محدودیتهایی در زمینه شناخت سخت افزار دارد مخصوصا در زمینه وایرلس که فقط سخت افزارهایی با چیپ Atheros و Prism را پشتیبانی میکند.
RouterBOARD :
این شرکت سخت افزارهایی را نیز در همین زمینه با همان سیستم عامل تولید میکند که به این نام معروف هستند .
cybercoder
چهارشنبه 27 آبان 1388, 23:45 عصر
در متن اصلی متوسط تا بزرگ اعلام شده بود که به شخصه این طور نمیدانم
بله همون متوسط تا بزرگ صحیحه در ضمن فراموش نکنید که میکروتیک بر مبنای لینوکس هستش
مدیریت پهنای باند دینامیک باهاش فوق العادست
در نسخه 4 ش امکانات کافی برای گزارش گیری کاربران بدون نیاز به سرور اضافی و حتی از روی دکل می تونه بهشون بده!
mnajafi
پنج شنبه 28 آبان 1388, 09:20 صبح
-کنترل و ایجاد محدودیت در ترافیک ورودی ، خروجی ویا هر یک از بخش ها یا کاربران
-دیواره آتش برای جلوگیری از حملات اینترنتی یا محدود کردن سطح دسترسی کاربران
-استفاده از امکانات مختلف Routing بر اساس آدرس مبدا ،مقصد ، پورت یا سرویس
-امکان ایجاد Tunneling Server و یا Tunneling Client
-و امکانات دیگری از قبیل : DHCP Server , DNS Server , HotSpot Account Manager , …
برای همه نیاز های فوق ابزار های گوناگون سخت افزاری و نرم افزاری وجود دارد که بطور کلی سه دسته بندی عمده دارند :
1-سخت افزار های گران قیمت مانند Cisco Routers که علاوه بر قیمت بالا علی الخصوص برای شبکه های با ترافیک بالا ، مدیریت و تنظیمات آن بسیار زمانبر و طولانی می باشد.
2-نرم افزار های تحت سیستم عامل Windows که به تجربه ثابت شده اکثر مدیران شبکه علاقه چندانی به سپردن مدیریت شبکه 24 ساعته خود به چنین نرم افزار هایی ندارند
3-نرم افزار های Open Source تحت سیستم عامل لینوکس ، که نصب و راه اندازی آنها اکثرا نیاز به زمان و دانش فنی بالا می باشد
cybercoder
جمعه 29 آبان 1388, 01:00 صبح
اولين روتر ميکروتيک داراي پورت شبکه فيبر نوري
مدل
CTROUTER 201
MikroTik RouterOS L6 · High Performance Industrial Hardware
· 400,000 Hours MTBF
· 2.2GHz Dual CPU
· Up to 3 G.Ethernet Coper + 3 G.Ethernet Fiber(SFP)
· IEC 60950-1:2001 Test Certificate
cybercoder
جمعه 29 آبان 1388, 01:01 صبح
در ضمن مدیر شدن جنابعالی رو هم تبریک می گم آقای نجفی
mnajafi
جمعه 29 آبان 1388, 12:18 عصر
ممنونم از لطفتون از اینکه برای این تالار وقت میزارید ممنونم.
joker
جمعه 29 آبان 1388, 13:18 عصر
به نظر من میکروتیک روز به روز داره جاشو تو بازار ایران بیشتر باز میکنه....
کوچولو و پرامکانات و ارزون به نسبت تمام محصولات مشابه.
من که ازش خیلی راضی بودم.
نمونه های ایرانی هم یواش یواش با وجود عمومی شدن بازار فروش میکروکنترلرهای ARM داره میاد که جای امیدواری داره...
hghyami
جمعه 29 آبان 1388, 15:19 عصر
http://www.vyatta.com/products/index.php
این هم بد نیست و در ضمن مجانی هم هست، چندین مورد من ازش استفاده کردم مخصوصاً تو virtualization فوق العاده هست. یکی از routerهای اصلی ما توی data center شرکت هم با همین هست. روش BGP ست کردیم و با دوتا ISP و تا امروز اهه امروز هست کوچیکترین مشکلی نداشته
farar_1
دوشنبه 02 آذر 1388, 13:10 عصر
سلام قدرت میکروتیک ها چطوره
sadegh65
شنبه 21 آذر 1388, 15:09 عصر
دوست عزیز mnajafi گرامی.
یکی از دلایلی که در اینترنت باعث به تشویق افراد به نوشتن مطلبی میشود این است که اگر مطلبی را از خودشان در سایتی دیدند حد اقل آن را با نام نویسنده دیگر نبینند و یک اعلامی در مورد نویسنده اصلی بشود.
متن موجود در پست دوم را من در 2 سایت در 12 آبان ماه ارسال کرده ام.
امیدوارم شاهد مقالاتی از شما و سایر دوستان در اینترنت باشم.
موفق و پاینده باشید.
mnajafi
شنبه 21 آذر 1388, 17:03 عصر
دوست عزیز mnajafi گرامی.
یکی از دلایلی که در اینترنت باعث به تشویق افراد به نوشتن مطلبی میشود این است که اگر مطلبی را از خودشان در سایتی دیدند حد اقل آن را با نام نویسنده دیگر نبینند و یک اعلامی در مورد نویسنده اصلی بشود.
متن موجود در پست دوم را من در 2 سایت در 12 آبان ماه ارسال کرده ام.
امیدوارم شاهد مقالاتی از شما و سایر دوستان در اینترنت باشم.
موفق و پاینده باشید.
سلام
حق با شماست ولی من اینرو از یک کاتالوگ که برام رسیده بود انتخاب کردم و هیچ اشاره ای به نوسینده اون نشده بود .در هرحال اگر این مطلب از آن شماست من معذرت می خوام(هرچند هیچ تقصیری ندارم).با این حال از اینکه ما رو برای بهتر شناختن میکرو تیک کمک کنید ممنون می شم.
rostamiani
چهارشنبه 12 اسفند 1388, 13:09 عصر
بله همون متوسط تا بزرگ صحیحه در ضمن فراموش نکنید که میکروتیک بر مبنای لینوکس هستش
مدیریت پهنای باند دینامیک باهاش فوق العادست
در نسخه 4 ش امکانات کافی برای گزارش گیری کاربران بدون نیاز به سرور اضافی و حتی از روی دکل می تونه بهشون بده!
خیلی متشکرم
ممکنه بگین در نسخه 4 از چه چیزهایی میشه گزارش تهیه کرد ؟
میشه از ترافیک استفاده شده و سایت های بازدید شده کاربران PPPOE گزارش گرفت ؟
متشکرم
sadegh65
پنج شنبه 20 اسفند 1388, 13:29 عصر
خیلی متشکرم
ممکنه بگین در نسخه 4 از چه چیزهایی میشه گزارش تهیه کرد ؟
میشه از ترافیک استفاده شده و سایت های بازدید شده کاربران PPPOE گزارش گرفت ؟
متشکرم
منظورتان از گزارش دقیقا چیست ؟
در مورد ترافیک و ... میتوانید از User manager که جزو یکی از پکیج های آن است استفاده نمایید.
در مورد گزارش سایتها و ... نمیتوان بر روی روتر چنین امکانی را انتظار داشت.
این مورد با استفاده از راکسی سرور و یا کش که به این عنوان است و گرازش گیری بر اساس آن استفاده کرد.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.