View Full Version : تازه کار
وشتی حاتمی
دوشنبه 16 آذر 1388, 09:48 صبح
با سلام.من قبلا برنامه نویسی می کردم و حالا می خوام با شبکه آشنا بشم
مطالعاتی داشتم اما برخی مطالب و سوالاتی توی ذهنمه که نمی تونم تحلیلش کنم
در طی یک مثال سعی می کنم بپرسم
فرض می کنیم یک سازمان داریم که 7 طبقه است.هر طبقه 10 اتاق.هر اتاق 4 تا سیستم
هر طبقه یک کار ویژه ای انجام میده،در هر طبقه هم بازم امکان داره که دو تیم داشته باشیم که لازم نیست از اطلاعات هم خبری داشته باشن
در کل بازم باید این 7 طبقه،به نوعی بعضی از سمتها با هم در ارتباط باشن.
حالا سوال من اینه،از چند تا سوئیچ استفاده کنیم؟
چطور سوئیچ ها رو به هم ارتباط بدیم؟
آیا لازمه مثلا از مسیریاب استفاده کنیم؟
سوئیچ ها چطور می تونن با هم ارتباط برقرار کنن؟
کلا به طور خلاصه،باید چکار کنیم؟
وشتی حاتمی
دوشنبه 16 آذر 1388, 09:58 صبح
بهتره اینجوری بگم
واسه راه اندازی یک شبکه به این بزرگی باید چه کارایی بکنیم؟
online_mansoor2007
دوشنبه 16 آذر 1388, 13:36 عصر
سوال خيلي كلي هيت و پاسخ ها خوبي نمي شه بهش داد ، چون سولوشن هاي مختلفي وجود دارد . هم ميشه شبكه را فيزيكي از هم تفكيك كرد (استفاده از چندين شوئيچ كه با هم ارتباط ندارن ) هم ميشه نرم افزاري جدا كرد . كلاً خيلي پيچيدس و پرسيدن همچين سوالي هم به اين شكل نميتونه كمكي به شما بكنه .
وشتی حاتمی
دوشنبه 16 آذر 1388, 13:50 عصر
از نظر فیزیکی می تونی برام تفکیک بکنیش؟
وشتی حاتمی
دوشنبه 16 آذر 1388, 13:53 عصر
اگه میشه برام ابتدا فیزیکیشو بگو.
آیا هر کدوم از طبقات یک lan به حساب میان؟
یا به هفتا طبقه با هم میشن یک lan?
ببین بعد از اینکه هر طبقه داکت کشی و کابل کشی شد و به اتاق رک اون طبقه رفت و کابل ها به پچ پنل وصل شد و از پچ پنل به سوئیچ،حالا واسه ارتباط فیزیکی بین طبقات سوئیچ ها رو باید به هم وصل کرد یا از روتر استفاده کرد؟
وشتی حاتمی
دوشنبه 16 آذر 1388, 14:00 عصر
می دونی تا اینجا روی این مطلب موندم که این طبقات هر کدوم یه lan به حساب میان یا هر هفت تا طبقه با هم lan هستن
pourang_us
دوشنبه 16 آذر 1388, 15:12 عصر
دوست عزیز
درود
شما اپر میخواهی برنامه ریزی بکنی مبنای فکری رو بر این پایه باید بذاری که شبکه شما باید یک اتاق کنترل مرکزی یا اتاق سرور داشته باشه به نظر من شما در هر طبقه یک سوییچ اصلی بدار و اونها رو مستقیما به سویچ اصلی که به سرور متصل هست وصل کن
حالا د رهر طبقه شبکه رو راه بنداز و در صورت نیاز از هاب استفاده کن
و برای تفکیک شبکه ها هم میتونی از subnet استفاده کنی
موفق باشی
وشتی حاتمی
دوشنبه 16 آذر 1388, 15:14 عصر
هیچ کس نمی تونه کمک کنه؟!!!
esafb52
سه شنبه 17 آذر 1388, 23:10 عصر
ببین دوست عزیز به نظرم راه حل دوستمون خوب بود
mnajafi
سه شنبه 17 آذر 1388, 23:53 عصر
یه مبحثی داریم بنام "شبکه های ساختار یافته" ویا" شبکه های استاندارد"
ستر فيزيكي مناسب :
بستر فيزيكي يك شبكه كامپيوتري خواه مبتني بر باسيم و يا بي سيم بايد قابل اطمينان بوده و سرعت و پهناي باند مناسبي داشته باشد و اين مهم جز با طراحي صحيح و انتخاب End To End تجهيزات محقق نخواهد شد.
نرم افزارهاي استاندارد و بروز رساني آن ها :
نرم افزارهاي مختلف از عوامل مهم در استفاده بهينه از شبكه كامپيوتري هستند. اگر شبكه كامپيوتري سازمان شما داراي ساختار فيزيكي بسيار عالي باشد اما يك كاربر امكان استفاده از اطلاعات و امكانات موجود روي سرورها را نداشته باشد به هدف نرسيده ايم.
پياده سازي امنيت در سازمان :
امنيت مختص يك يا چند دستگاه كامپيوتري نبوده بلكه كل سازمان را شامل مي شود. وجود اصول و اساسنامه جهت ايمن سازي اطلاعات سازمان از درب ورودي شروع شده و تا محل قرارگيري اطلاعات ادامه پيدا مي كند.
سرور مناسب :
سرور درواقع مركز اطلاعات هر سازماني است و ايستگاه هاي كاري ديگر به آن مرتبط شده و از اطلاعات و سرويس هاي آن بهره مي برند. جهت تهيه سروري مناسب ابتدا بايد نوع كاربري ، تعداد كاربران مرتبط با آن و نوع نرم افزارهاي كاربردي روي آن مشخص شوند و پس از آن اقدام به تهيه سرور با سخت افزاري متناسب با نياز نمود.
تهيه نسخه پشتيبان :
داشتن برنامه اي مناسب براي تهيه نسخه پشتيبان يا Backupو تقسيم بندي و محافظت از آن از مهمترين فعاليت هاي يك مديرشبكه محسوب مي شود كه بايد همواره مدنظر داشته باشد.
نظارت و سنجش دائمي شبكه :
سنجش دائمي ترافيك شبكه و مانيتورينگ آن توسط ابزارهاي مختلف نرم افزاري و سخت افزاري از عواملي مهم پيشگيري قبل از فاجعه هستند كه بايد در شبكه هاي كامپيوتري مدنظر قرارگيرند.
این یک چارچوب کلی است برای درک بهتر هر کدوم از آیتمها رو بایستی جداگانه دنبال کنی
mnajafi
چهارشنبه 18 آذر 1388, 08:24 صبح
با سلام.من قبلا برنامه نویسی می کردم و حالا می خوام با شبکه آشنا بشم
مطالعاتی داشتم اما برخی مطالب و سوالاتی توی ذهنمه که نمی تونم تحلیلش کنم
در طی یک مثال سعی می کنم بپرسم
فرض می کنیم یک سازمان داریم که 7 طبقه است.هر طبقه 10 اتاق.هر اتاق 4 تا سیستم
هر طبقه یک کار ویژه ای انجام میده،در هر طبقه هم بازم امکان داره که دو تیم داشته باشیم که لازم نیست از اطلاعات هم خبری داشته باشن
در کل بازم باید این 7 طبقه،به نوعی بعضی از سمتها با هم در ارتباط باشن.
حالا سوال من اینه،از چند تا سوئیچ استفاده کنیم؟
چطور سوئیچ ها رو به هم ارتباط بدیم؟
آیا لازمه مثلا از مسیریاب استفاده کنیم؟
سوئیچ ها چطور می تونن با هم ارتباط برقرار کنن؟
کلا به طور خلاصه،باید چکار کنیم؟
شما هر چند طبقه که داشته باشی می تونی کل مجموعه رو به عنوان یک lan محسوب کنی.
back bone شبکه ات خیلی مهمه .(ارتباط بین سوئیچها) از سوئیچهای با پورت گیگ استفاده کنی کابل کشیت cat6 باشه تا اذتباط سئیچها سریعتر باشه.
توی کابل کشی ساختار یافته می تونی به ازای هر طبقه یک سوئیچ،پچ پنل،رک و ups استفاده کنی تا توسعه و عیب یابی سریعتر باشه.
برای جدا سازی و عدم دسترسی کارمندها به شبکه های یکدیگه می تونی از vlan استفاده کنی.
اگه جنس شبکه یکی باشه از router لزومی نیست استفاده کنی.
وشتی حاتمی
چهارشنبه 18 آذر 1388, 15:51 عصر
کی از روتر استفاده میشه؟
اگه توی هر طبقه یک سوییچ بذارم سرعت کم نمیشه؟
یکی گفت طبقه 3 رو انتخاب کنو در اونجا اتاق سرور باشه و از طبقات دیگه تا اونجا کابل کشی بشه گفت اگه بخوای در هر طبقه یک سوییچ داشته باشی سرعت به حد چشم گیری میاد پایین
من در جواب گفتم پس طول کابل ها؟
و اینکه بالاخره که ما از یک سوییچ نمی تونیم استفاده کنیم چون در هر طبقه 40 تا کاربر داریم
پس بهتره همون در هر طبقه یک سوییچ باشه اما بازم گفت نه!
آیا گفته اش نادرست بود یا من نمی تونم تحلیل درستی بکنم؟
online_mansoor2007
چهارشنبه 18 آذر 1388, 15:57 عصر
کی از روتر استفاده میشه؟
اگه توی هر طبقه یک سوییچ بذارم سرعت کم نمیشه؟
یکی گفت طبقه 3 رو انتخاب کنو در اونجا اتاق سرور باشه و از طبقات دیگه تا اونجا کابل کشی بشه گفت اگه بخوای در هر طبقه یک سوییچ داشته باشی سرعت به حد چشم گیری میاد پایین
من در جواب گفتم پس طول کابل ها؟
و اینکه بالاخره که ما از یک سوییچ نمی تونیم استفاده کنیم چون در هر طبقه 40 تا کاربر داریم
پس بهتره همون در هر طبقه یک سوییچ باشه اما بازم گفت نه!
آیا گفته اش نادرست بود یا من نمی تونم تحلیل درستی بکنم؟
:گیج::گیج: اتفاقاً کاملا ً برعکس هست !! اگر در یک شبکه بزرگ تنها یک سوئیچ استفاده شود و همه نود ها به سمت اون سوئیچ بروند در این صورت سرعت بسیار پایین می آید ! زیرا فاصله از سوئیچ برای بعضی از نودها بسیار افزایش پیدا می کند . گفته اون شخص نادرست و گفته شما کاملاً درست است .
وشتی حاتمی
پنج شنبه 19 آذر 1388, 08:50 صبح
اگه ممکنه اینو هم جواب بدید که کی از روتر ستفاده می کنیم؟
وشتی حاتمی
چهارشنبه 25 آذر 1388, 13:04 عصر
من هنوز جواب سوالم رو نگرفتم!!
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.