PDA

View Full Version : چگونه یک پروژه را درست انجام دهیم...

aminkk
شنبه 21 آذر 1388, 17:21 عصر
من یه سوالی دارم
به شما یه پروژه پیشنهاد می دن.شما چی کار می کنید؟

باور می کنید من تا حالا یه پروژه هم تحویل ندادم.ارزو به دل مونیدم یه کاری بکنیم.

چی گار می کنید؟
اقای کشاورز شما بهت پروژه پیشنهاد شده چی کار می کنی؟
اقای x
خانوم y
کمکم کنید

mil-i300
شنبه 21 آذر 1388, 20:43 عصر
منظور از پروژه.. اگر کاری... منظورته .. که من اگر بلد باشم.. هیچ... یه تاریخ میگم برای تحویل نمونه اولیه.. بعدش یک تاریخ برای نسخه نهایی.. با توجه به شرایط و خوده پروژه..!
اگر بلد نباشم... باز بستگی داره.. تو اوون حیطه کار کرده باشم یا نه.. تا 50 درصد اگر بلد باشم.. میگم قبول.. میرم 50 درصد دیگه هم یاد میگرم..!!
کلا سخت نگیر.... سخت میشه ها..!! دنبال پول بزرگ نباش.. از پروژه دانشجویی شروع کن.. خودش میره به بالا..!

m.hamidreza
شنبه 21 آذر 1388, 22:52 عصر
حد و حدود پروژه اول باید مشخص شه؛ ولی در کل، ابتدا شما باید بررسی کنی که مشتری چی میخواد و نیازهای مشتری رو مشخص کنی. این تشخیص بر حسب تجربه شماست و این نیازها با جلساتی که با مشتری میذارید و درمورد پروژه کسب اطلاعات میکنید مشخص میشه. بعد یه طرح پیشنهادی جهت برآوردن نیاز مشتری باید آماده کنی و بهش تحویل بدی. این طرح شما ترجیحا باید کامل تر از مواردی باشه که در ذهن مشتری هست و شامل قیمت و زمان انجام پروژه باشه. پس از به توافق رسیدن در مورد شرح امکانات پروژه، مدت زمان انجام پروژه و قیمت یه قرارداد در دو نسخه طبق فرمت عمومی قراردادها تهیه میکنی و طرفین اونو امضاء می کنن. طبق زمان بندی تحویل پروژه که در قرارداد ذکر شده کار رو تحویل میده و پول رو دریافت میکنید. راجع به محتوا و مفاد قرارداد هم قبلا زیاد بحث شده.

پ.ن: عنوان تاپیک رو هم بهتره اصلاح کنید.
موفق باشید.

afroozdezfouli
یک شنبه 22 آذر 1388, 22:54 عصر
اول بگم اصلا خودتو نباز ، اگه قدرت تحلیلت قوی باشه کار خیلی سختی نیست.
اگه تجربه ی اولته ممکنه نتونی همه نیازمندی های مشتری رو با یک جلسه متوجه بشی ، خوب اشکال نداره میتونی در حینی که داری کار میکنی چند بار با مشتری ملاقات کنی .
من معتقدم که همه مراحل یک پروژه با تکمیل شدن مرحله بعدی کامل میشن (مثل rup که ابتدا کلاسای کاندید مشخص میشن طی sqec کلاسای نهایی مشخص میشن .پس ابتدا یک طرح کلی وابتدایی از همه پروزه و طی پیاده سازی تکمیل کلیه مراحل.
اینم بگه برا کارای اولی، ممکنه تحویل کار نهایی زمانی به اندازه کل کار داشته باشه پس خسه نشو .
نتیجه نهایی اولین تجربه خیلی شیرینه!!!
یا علی بگو برو وسط گود .:لبخند:

Alireza_Salehi
یک شنبه 22 آذر 1388, 23:21 عصر
چون تا حالا پروژه تحویل ندادید اینجوری برید جلو بهتره:
1.جلسه اول با مشتری صحبت کنید و نیازهای کلی مشتری رو لیست کنید.
2.در پایان جلسه به مشتری بگید تخمین زمانی و حدود قیمت رو 2-3 روز دیگه اعلام میکنم.
3. در این 2-3 روز بگردید ببینید بهترین و کم هزینه ترین فناوری (زبان برنامه نویسی، متدلوژی، دیتابیس و ...) برای برآورده ساختن نیاز مشتری چیه.
4. پس از انتخاب ملزومات پروژه و روش کار زمان تقریبی انجام کار را محاسبه کنید. و حداقل و حداکثر هزینه را با توجه به آخرین دستمزدی که گرفتید مشخص کنید. به علاوه هزینه های متفرقه که شرکت ها می پردازند ولی کارمند ها نه.

5. جلسه دوم به مشتری زمان و هزینه تقریبی بدید و سعی کنید متقاعدش کنید.

6. اگر تونستید پروژه رو بگیرید زمانی برای فاز تحلیل دقیق نیازمندی ها مشخص کنید.

به شدت توصیه می کنم فاز تحلیل را جدی بگیرید چون با توجه به این که تجربه ندارید اگر جزئیات کار را همان اول مشخص نکنید ممکنه بعدا به مشکل بر بخورید و یک دفعه متوجه بشید که 300 تومن قیمت دادید و 500 تومن باید کار کنید!!!

7. همیشه هم سعی کنید به فواصل زمانی معینی،تغییرات قابل درک برای مشتری در پروژه داشته باشید. چون بعضی مشتری ها به شدت علاقه دارند چند روز یکبار یا هفته ای یک بار یک قسمت جدید از پروژه را ببینند. البته بسته به حجم و زمان پروژه.

8. یک مطالعه ای در مورد مسائل حقوقی عقد قرارداد هم داشته باشید باعث میشه که با اطمینان و اعتماد به نفس بیشتری با مشکلات برخورد کنید.

earse+erse
سه شنبه 22 دی 1388, 13:21 عصر
. . . و یک دفعه متوجه بشید که 300 تومن قیمت دادید و 500 تومن باید کار کنید!!!

منظور از قیمت تمام شده برای نوشتن یه پروژه چیه؟

من خودم یه پروژه انبارداری نوشتم ولی بجز هزینه برق هزینه دیگه ای نپرداختم.

البته باید به برق وقت رو هم اضافه کنیم که با تجربه فاکتور گرفته میشه

500 تومن باید کار کنین

منظورتون از کار هزینه هست یا وقت یا زحمت

برنامه نویسی مثل بقالی نیست که یه جنس رو 300 بخری 500 بفروشی پول برق هم بدی

Asad.Safari
سه شنبه 22 دی 1388, 15:05 عصر
منظور شما اینه که نتونسید کار بکنید و یا اینکه پروژه نتونستید بگیرید ؟

اگر مورد اول : هیچ پروژه نرم افزاری کامل Done نمی شود بلکه ادامه پیدا می کند و یا Fail می شود ...

موفق باشید

hamed_fn
پنج شنبه 08 بهمن 1388, 19:34 عصر
سلام دوستان عزیزم
من تاحالا خیلی پروژه تحویل دادم و یه برنامه ای رو برداشتم که همیشه به حمد ا... قیمت ها رو یه جوری به مشتری دادم که راضی بود .
همان طور که دوستان در بالا گفتن باید همه چیز رو در نظر گرفت .

با تشکر

iran-omid
سه شنبه 13 بهمن 1388, 09:50 صبح
با سلام به همه دوستان.

من در حال حاضر مدیر بخش نرم افزار یک شرکت به نام (انفورماتیک پارسیان)هستم.تجربه 2 سال برنامه نویسی و1 سال مدیریت رو دارم .فکر می کنم تمام این مشکلاتی که دوستان گفتن برام آشنا هست.

- ببینید من در ابتدای کار برای قیمت و مخصوصا تحلیل پروژه هام بسیار مشکل داشتم .مخصوصا در قیمت گذاری هر پروژه.

- شیوه کار من به این صورت است که در ابتدا بعد از چندجلسه مصاحبه با مشتری (بسته به حجم پروژه) وباتوجه به داشته های موجود از جمله//تحلیل مقدماتی و در این حال کلی پروژه+هزینه برنامه نویس وِDbms و...+هزینه امکانات ثابت چون (اجاره+برق+منشی+تلفن+....)+... تمام اون امکاناتی که در تهیه این پروژه استفاده می تونید قیمتی تقریبا درست به مشتری بدید.من برای به دست آوردن قیمت پروژه هام با توجه به داشته های هر پروژه از Msp برای بدست آوردن قیمت پروژه ونیز دادن برنامه زمانی برای برنامه نویسام استفاده می کنم.و طریقه انتقال تحلیل هر پروژه به برنامه نویس از نرم افزار Rup یا Visio استفاده میکنم وبسیار راضی هستم.

- یک توصیه برای تمام کسانی که در این باره دارن کار می کنن دارم و اون اینکه حتما تحلیل قوی برای قیمت گذاری به مشتری داشته باشن و حتما قبل از شروع هر پروژه ای تمام خواسته های مشتری رو ضمیمه قرار داد کنید.چون مشکلاتی در حین پروژه پیش میاد که شما اصلا فکرشو نکرده بودید .در ضمن یادتون باشه در حین مراحل انجام یا پروژه تعداد روزهای رو برای کارهای پیش بینی نشده بزارین.

- با تشکر از همه عزیزانی که این متن رو خوندن خواهشمندم اگر انتقادی در این زمینه دارن ویا می تونن من رو در این زمینه کمک کنن حتما جواب بدن.

- با تشکر – رضایی از مشهد

aminghaderi
چهارشنبه 28 بهمن 1388, 06:25 صبح
به نظر من اولین پروژه رو اگه رایگان انجام بدی یا حد اقل با هزینه پاین (بعضی اوقات لازمه) فکر کنم خیلی بهتر باشه که یک پروژه رو برداری و نتونی تحویل بدی و مشتری ناراضی باشه؟!
و اینکه زمان اولین پروژت خیلی بالا هست این یه موضوع کاملا جدی و به نظر من 2 برابر زمانی که فکر می کنی لازم داری ، صرف می شه؟!؟! خیلی مهمه؟! اگه قرار داد ببندی که فکر کنم نتونی تحویل بدی باید نرم افزارت رو که مجانی بدی ، یه چیزی هم شاید برای دیر کرد ازت بگیرند (بسته مکان مورد نظر و قرارداد داره )!
این تجربه شخصیه خودم بود ، و یه مزیتی هم که انجام پرژه رایگان داره ، اینکه چون برای بار اول خراب کاری زیاد پیش می یاد (طراحیه دیتابیس ، طراحیه مهندسی(قابلیت توسعه)) و بعد خودت متوجه می شی ، می تونی بی سروصدا رفعش کنی ولی وقتی هزینه ای رو بگیری شاید برنامه توسط کسی چک بشه و یا ...
در مر حله بعد هم که تجربیات دوستان باید حتمی عمل بشه؟!
موفق باشی

dayaan_2010
چهارشنبه 19 اسفند 1388, 09:37 صبح
بهتر است برای بار اول یک پروژه با کمک دوستان برای خود تعریف کنید وسعی کنید حسابی با ان کار کنید تا بتوانید مشکلاتی که در پروژه نویسی پیش می اید را درک کنید

astera1364
جمعه 21 اسفند 1388, 17:14 عصر
سلام منم تازه کارم که نمیدونم چه طور باید برنامه بنویسم .ولی باید سعی خودمون بکنیم ممنون از پاسخ دوستان:تشویق:

MAHDIACTION
چهارشنبه 11 فروردین 1389, 22:37 عصر
حتما مطالعه کنید ............................................

دوستان عزیز ساخت پروژه ، کد نویسی یا برنامه نویسی نیست.

طبق معمول همیشه اولین کارها کمی مشکله و بعدش که تو روال برید راحت میشه،

چون من دنبال بالابردن علم مستند سازی خودم هستم و اینهایی رو که می نویسم همچنان دنبال بالا بردن این علم و منتظر دریافت نظرات عزیزان و راهکارهای آن ها هستم.

اولین اشتباه بزرگ اینه که شما همون اول که پروژه رو به شما می دن برید سر وقته نرم افزار پیاده سازی (برنامه نویسی که معمول vs.net هست).

اگه بخواید یه پروژه رو درست انجام بدید اول باید کل آن چیزی که ازتون می خواهند رو روی کاغذ پیاده کنید تا کل پروژه از دید بالا دست شما بیاد(سعی کنید با اشکال یا erd) بعدن باید نمودار uml بعد نمودار erd اون رو بکشید و روی این نمودار خیلی باید مانور بدید تا تمام مو جودیت ها دستون بیاد از روی erd جدولتون رو طراحی میکنید و از روی همین نمودار کلاس هاتون را طرحی می کنید،توی این بخش خیلی فکر کنید به ورژن های بعدی به رضایت خداوند،به رضایت مشتری وبه رضایت خودتون.

صدای مشتری رو ضبط کنید.
از معماری سه لایه استفاده کنید.
از Transaction در ذخیره اطلاعات استفاده کنید .
در نسخه اول backup گیری از بانک بگذارید
حتما به مشتری سر بزنید،باهاش سعی کنید دوست بشید ،اصلا کلاس براش نزارید(من کلاسم بالاست:افسرده:) .
حتما سعی کنید اگر پروژه اولتون هست قرار داد ننننننننننبنید.(گذاشتن راه فرار ،قرار گرفتن پشت قانون)
اگه پروژه اول هست مبلغ رو که گفتید برای بیهانه فقط مبلغ کل کرایه ماشین هاتون رو بگیرید.
شاید جالب باشه دوستان عزیز و کار کشته هم ،هم عقیده باشند، با تیپ و کلاس طرف حساب قیمت بدید.

از هر 20 پروژه ای که دوستان تحویل میدن فقط یکی یا دوتا از اونا به ورژن واقعی 2 می رسند . این بخاطر اینه که دوستان علم مستند سازی ندارند و کد ها رو "هردم بیلی" می نویسند.

اگه مشتری به شما دشنام داد ناراحت نشید ،با کمال میل بپذیرید چون این یه پله برای موفقیت هست.
مشتری که به شما دشنام می ده بدونید که خیلی برنامه تون رو می خواد ،ولی اگه مشتری به شما چیزی نگفت بدونید که هیچ وقت پیش تون نمی یاد.

اگه تونستید خودتون رو جای مشتری فرض کنید،بردید.

فرض کنید من یه ماشین طراحی کردم ،شما سوارش شدید حالا ماشین رو راه انداختید و می خواهید ترمز بگیرید ،هرچی می گردید ترمز رو پیدا نمی کنید ،به من زنگ می زنید که ترمز کجاست بهتون می گم ترمز رو تو ورژن بعدی براتون می یارم ،شما به من چی می گید.

سعی کنید برای ورژن اول تمام بخش های حیاتی پروژه رو درست کنید .یکی از دوستان اصطلاح خوبی داره ،اول خیابان اصلی رو طراحی کنیدبعد کوچه و...
به صورت عملی مثلا تو نرم افزار فروشگاه سعی کنید فرم ثبت فاکتور رو زودتر از بخش های دیگه مثل دفتر روزانه در نظر بگیرید.

حتما یه سر به این لینک بزنید.
http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=6279&highlight=rup

دوستان عزیز از این مطالب به سادگی عبور نکنید خواهش می کنم حداقل در کامل کردنش همه با هم کمک کنیم.