PDA

View Full Version : شئ گرا یعنی چی؟

Mansoor.Sh
سه شنبه 30 فروردین 1384, 15:02 عصر
سلام به همه دوستان و اساتید
من تازه عضو شدم و نمیدونم که باید این تاپیک رو کجا میزاشتم
از این بابت عذر میخوام
سوال من اینه که
شئ گرا یعنی چی؟
برنامه نویسی شی گرا چه مزیتهایی داره؟
چه تفاوتهایی با برنامه نویسی تابع گرا داره؟
و کلا سوالاتی از این دست
من در مورد شی گرا هیچ چیز نمیدونم خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید

V60
سه شنبه 30 فروردین 1384, 15:13 عصر
سلام
ببین توی یک کلمه بگم که شی گرا یعنی اینکه اگر توی پاسکال بخواهی دکمه ای را تعریف کنی باید اول از لحاظ گرافیکی شکلش را بکشی بعد باید کلی دستور بدهی که اگر ماوس بره روش فلان کار رابکنه اگر کلیک بشه بهمان کار را بکنه ولی در زبان شی گرا نه شی کلید آمده است و شما بسیار راحت از این ابزار استفاده می کنید البته این یک مسال خیلی کوچک بود دیگه بقیه اش معلومه :mrgreen:
:موفق:

Mansoor.Sh
سه شنبه 30 فروردین 1384, 16:31 عصر
مرسی
اما من اصلا از شی گرا هیچ چیز نمیدونم
مفهموم شئ گرا یعنی چی؟
توی تاپیک های این سایت هم زیاد گشتم اما تعاریف و مفاهیم اولیه ای پیدا نکردم
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

system48
دوشنبه 14 اسفند 1385, 11:59 صبح
سلام
ببین توی یک کلمه بگم که شی گرا یعنی اینکه اگر توی پاسکال بخواهی دکمه ای را تعریف کنی باید اول از لحاظ گرافیکی شکلش را بکشی بعد باید کلی دستور بدهی که اگر ماوس بره روش فلان کار رابکنه اگر کلیک بشه بهمان کار را بکنه ولی در زبان شی گرا نه شی کلید آمده است و شما بسیار راحت از این ابزار استفاده می کنید البته این یک مسال خیلی کوچک بود دیگه بقیه اش معلومه :mrgreen:
:موفق:
خواهش می کنم یک مقاله درباره بحث برنامه نویسی شی گرا( OOP ) بگذارید تا همه استفاده کنند . و هم اینکه برای تحقیق دانشجویان بدرد بخوره.

مرسی بای

m-khorsandi
دوشنبه 14 اسفند 1385, 12:47 عصر
ببین توی یک کلمه بگم که شی گرا یعنی اینکه اگر توی پاسکال بخواهی دکمه ای را تعریف کنی باید اول از لحاظ گرافیکی شکلش را بکشی بعد باید کلی دستور بدهی که اگر ماوس بره روش فلان کار رابکنه اگر کلیک بشه بهمان کار را بکنه ولی در زبان شی گرا نه شی کلید آمده است و شما بسیار راحت از این ابزار استفاده می کنید البته این یک مسال خیلی کوچک بود دیگه بقیه اش معلومه

این تعریف اصلاً ربطی به شیئ‌گرایی یا شیئ‌محوری‌ نداره.

Mohammadi_F
دوشنبه 14 اسفند 1385, 16:50 عصر
سلام
جناب خورسندی رد کردن نظر دیگران کار راحتیه ، من مبتدی هم می تونم این کار رو بکنم. ولی در صورتی شما می تونید نظر جناب V60 رو رد کنید که نظر کاملتری داشته باشید. بی خیال...
من هم برام چند وقته سواله که شی گرایی دقیقا چیه ؟ هر چند کمی در موردش می دونم ولی بحث مربط به شی گرایی در بانکها رو اصلا نمی فهمم . چند وقت قبل که یکی از دوستان برای مصاحبه به یک شرکت نرم افزاری رفته بود و یکی از بهترین برنامه هاش رو برای نمونه برده بود بهش گفته بودند که برنامش خوبه ولی شی گرا نیست .
کسی در مورد شی گرایی در بانکهای اطلاعاتی چیزی می دونه ؟
ممنون.

Mahyaa
دوشنبه 14 اسفند 1385, 18:13 عصر
مفاهیم اصلی و اولیه اون رو بایک مقاله ساده از اینترنت هم میتونید به صورت تئوری بخونید . باسرچ عبارت OOP .
ولی به نظر من برای نوشتن برنامه هایی که کاملا شی گرا باشند ، علاوه بر دانش در مورد اون به تجربه زیادی نیاز هست . خوندن کدهایی که سایرین نوشتند و نمونه برنامه هایی که مطمئن باشیم برنامه نویسان باتجربه و با معلومات خوب نوشتنشون به نظرم خیلی مفیده .
در ضمن من فکر میکنم اینکه برنامه ای شی گرا باشه ارتباطی به این نداره که برنامه بانک اطلاعاتی باشه یا نه .

این یک نمونه برنامه ای هست که خیلی ساده توضیح داده در مورد شی گرا و برنامه نویسی دیتابیس . کدها جاوا هستند ولی مفاهیمش به نظرم خوب مطرح شدند .

http://bioportal.weizmann.ac.il/course/prog2/oop/

این هم خوبه : (خودم تازه دیدمش)
http://www.tonymarston.net/php-mysql/oop-for-heretics.html

.

ghabil
سه شنبه 15 اسفند 1385, 00:30 صبح
سلام
جناب خورسندی رد کردن نظر دیگران کار راحتیه ، من مبتدی هم می تونم این کار رو بکنم. ولی در صورتی شما می تونید نظر جناب V60 رو رد کنید که نظر کاملتری داشته باشید. بی خیال...
.
بحث نظر نیست ، OOP یک علم هست که معنا و مفهومش شناخته شده هست. دوستمون هم کاملا علط توضیح دادند ، ضمنا بحثی هم نیست که دو خط بشه توضیحش داد بحث بسیار بسیار مهمهیه و اساس برنامه نویسی اینروزهاست و روز به روز هم مهمتر میشه ، بقول دوست دیگمون هم فقط با توضیح دادن نمیشه یادش گرفت حتما نیاز به کار و تمرین داره.

کسی در مورد شی گرایی در بانکهای اطلاعاتی چیزی می دونه ؟
ممنون.

بحث شیگرایی در بانکهای اطلاعاتی از نظر تئوری زیاد بحث جدیدی نیست اما از نظر عملی بسیار کار پیچیده ای هست و دیتابیسهایی که هم که پیاده سازیش میکنند بسیار گرون هستند و مدت زیادی نیست که پروژه های عملی روشون نوشته میشه .

m-khorsandi
سه شنبه 15 اسفند 1385, 11:05 صبح
مدل برنامه‌نویسی ست که از Object در طراحی برنامه استفاده میشه که شامل سه اصل اساسی
Encapsulation و Inheritance و Polymorphism هست. وقتی صحبت از Object به معنی شیئ میشه،
صرفاً منظور کامپوننتهایی مثل Label و Button نیستند و فقط به خاطر وجود کلمه‌ی "شیئ" ، اونها رو شیئ نبینید.
همونطوری که قابیل گفت، بحث مفصلی ست و حوصله‌ی زیادی هم می‌خواد.

حالا اگه خیلی علاقه به یادگیری این موضوع داری، میتونی به دوره‌ای که
زارکو گاجیک شروع کرده، رجوع کنی : Learning Object Oriented Programming with Delphi (delphi.about.com/od/course/a/oop_intro.htm)
و قبل از اون هم سعی کن اطلاعاتت در مورد Class و Object رو تکمیل کنی.

delphi5
یک شنبه 23 اردیبهشت 1386, 19:49 عصر
میشه بجای فلسفه چینی و اما و اگه توضیح مختصری در مورد اون داد تا سر نخ دست افراد مبتدی مثل من بیاد و سردر گم نشیم

مرسی

ghabil
یک شنبه 23 اردیبهشت 1386, 20:32 عصر
میشه بجای فلسفه چینی و اما و اگه توضیح مختصری در مورد اون داد تا سر نخ دست افراد مبتدی مثل من بیاد و سردر گم نشیم

مرسی

متاسفم که در مورد کسانی که سعی میکنند بهت کمک کنند اینطوری حرف میزنی: ولی OOP رو باید درست یاد گرفت نه با سعی و خطا چون یک مسئله اساسی در برنامه نویسی هست.
میتونی به ریفرنس هایی که دوستان گذاشتند مراجعه کنی ، یا توی کتابهای آموزش برنامه نویسی بخونی ، من هم یک EBook که توش آموزش برنامه نویسی OOP با دلفی هست آپلود کردم که چون این سایت مسئول محتوای سایتهای دیگه هم هست پابلیک نمیتونم برات بزارم ، ولی خواستی پیغام خصوصی بده آدرسش رو برات میفرستم.

m-khorsandi
دوشنبه 24 اردیبهشت 1386, 08:46 صبح
Learning Object Oriented Programming with Delphi (http://delphi.about.com/od/course/a/oop_intro.htm)