PDA

View Full Version : ساخت یه موتور 2 بعدی

1485159
سه شنبه 15 دی 1388, 17:39 عصر
میخواستم بدونم که آیا برای ساخت یه موتور 2 بعدی نیازی به بلد بودم opengl یا دایرکت ایک هست؟

pswin.pooya
سه شنبه 15 دی 1388, 18:48 عصر
فکر کنم دایرکت بهتر باشه.

1485159
سه شنبه 15 دی 1388, 19:29 عصر
فکر کنم دایرکت بهتر باشه.

من منظورم این بود که آیا بدون استفاده از این ها هم میشه درست کرد؟

Nima_NF
سه شنبه 15 دی 1388, 19:46 عصر
وقتی می گویید بازی یعنی می خواهید نهایت استفاده را از سخت افزار انجام دهید.

بسیاری از بازی های دوبعدی وجود دارند که مستقیم از GDI در ویندوز و GTK و غیره در لینوکس استفاده می کنند. کار با این توابع گرافیکی خیلی آسان هست، اما بازی شما نرم افزاری می شود، یعنی فقط از CPU استفاده می کند و پردازنده کارت گرافیک شما بی استفاده می ماند در حالی که آن ها امروزه بسیار قدرتمند هستند. (بازی های موبایل ها همگی نرم افزاری هستند چون کارت گرافیک در آنجا وجود ندارد، البته به جز چند سری خیلی جدید موبایل که کارت گرافیک دارند)

بازی های ساده که افکت های خیلی زیاد نداشته باشند (مثلا زیاد از شفافیت/opacity و غیره استفاده نکنند) با CPU و توسط موارد فوق قابل پیاده سازی هستند.

کلا بدانید بازی های که توسط GDI نوشته ام خیلی کند بودند، همین قدر می توانم بگویم که برای ساخت یک موتور 2 بعدی، اصلا گزینه خوبی نیستند.

1485159
سه شنبه 15 دی 1388, 20:18 عصر
وقتی می گویید بازی یعنی می خواهید نهایت استفاده را از سخت افزار انجام دهید.

بسیاری از بازی های دوبعدی وجود دارند که مستقیم از GDI در ویندوز و GTK و غیره در لینوکس استفاده می کنند. کار با این توابع گرافیکی خیلی آسان هست، اما بازی شما نرم افزاری می شود، یعنی فقط از CPU استفاده می کند و پردازنده کارت گرافیک شما بی استفاده می ماند در حالی که آن ها امروزه بسیار قدرتمند هستند. (بازی های موبایل ها همگی نرم افزاری هستند چون کارت گرافیک در آنجا وجود ندارد، البته به جز چند سری خیلی جدید موبایل که کارت گرافیک دارند)

بازی های ساده که افکت های خیلی زیاد نداشته باشند (مثلا زیاد از شفافیت/opacity و غیره استفاده نکنند) با CPU و توسط موارد فوق قابل پیاده سازی هستند.

کلا بدانید بازی های که توسط GDI نوشته ام خیلی کند بودند، همین قدر می توانم بگویم که برای ساخت یک موتور 2 بعدی، اصلا گزینه خوبی نیستند.

منظورم یه موتور ساده بود!
برای یه موتور ساده باید چه چیز هایی رو بدونم؟

1485159
چهارشنبه 16 دی 1388, 00:08 صبح
کسی جواب گو نیست؟

pswin.pooya
چهارشنبه 16 دی 1388, 02:05 صبح
کسی جواب گو نیست؟

یه پیشنهاد:
تا زمانی که در مورد بازی سازی اطلاعاتی نداری و کارهای بقیه رو دنبال نمی کنی حتی به فکر نوشتن یه موتور هم نیفت. قبل از همه چیز هم سعی کن حداقل توی یکی دو مورد مثل دایرکت و یا ... مهارت پیدا کنی بعد بری سراغ اینور کار که سخترین هم هستش.
من سه، چهار ساله که تو این کارم ولی هنوز که هنوزه حتی نتونستم یه دیزاین درست رو بزنم. چه برسه بخوام پیاده سازیش بکنم.

UltraZoom
چهارشنبه 16 دی 1388, 08:11 صبح
می تونی از موتور pushButtonEngine استفاده کنی.
این یک موتو بازی سازی ساده ( البته در مقایسه با موتورهای مطرح دیگه) است مبتنی بر فلش که بیشتر برای ساخت بازی های پلتفرمر استفاده میشه . شما نمونه کارهاشو میتونی توی سایت (http://pushbuttonengine.com/) رسمی این موتور ببینی .

1485159
چهارشنبه 16 دی 1388, 10:11 صبح
یه پیشنهاد:
تا زمانی که در مورد بازی سازی اطلاعاتی نداری و کارهای بقیه رو دنبال نمی کنی حتی به فکر نوشتن یه موتور هم نیفت. قبل از همه چیز هم سعی کن حداقل توی یکی دو مورد مثل دایرکت و یا ... مهارت پیدا کنی بعد بری سراغ اینور کار که سخترین هم هستش.
من سه، چهار ساله که تو این کارم ولی هنوز که هنوزه حتی نتونستم یه دیزاین درست رو بزنم. چه برسه بخوام پیاده سازیش بکنم.
من که گفتم! میخوام از خد ویندوز استفاده کنم تا چنتا بازی ساده بنویسم.
حالا میشه یه کمکی کنید تا بتونم بنویسم؟

می تونی از موتور pushButtonEngine استفاده کنی.
این یک موتو بازی سازی ساده ( البته در مقایسه با موتورهای مطرح دیگه) است مبتنی بر فلش که بیشتر برای ساخت بازی های پلتفرمر استفاده میشه . شما نمونه کارهاشو میتونی توی سایت (http://pushbuttonengine.com/) رسمی این موتور ببینی .

میخوام خودم بنویسم

1485159
چهارشنبه 16 دی 1388, 15:09 عصر
دوستان من یکم عجله دارم اگه ممکنه جواب بدین.

AliyerEdon
چهارشنبه 16 دی 1388, 20:25 عصر
XNA می تونه بهترین باشه!!

1485159
چهارشنبه 16 دی 1388, 20:37 عصر
XNA می تونه بهترین باشه!!

من که گفتم میخوام از gdi ویندوز استفاده کنم!
سوالم اینه که برای طراحی این انجین باید چه چیز هایی رو مد نظر داشته باشم؟
مثلا چه توابعی بنویسم؟
یه راهنمایی بکنید دیگه من تا حالا انجین ننوشتم.

1485159
چهارشنبه 16 دی 1388, 22:44 عصر
خواهش میکنم یکی منو روشن کنه.

pswin.pooya
چهارشنبه 16 دی 1388, 23:29 عصر
گفتم که اگر نه بازیسازی کردی و نه با انجینی کار کردی، اصلا سراغ اینکار نرو. برای راهنمایی میتونی بری sf.net و یه انجین متن باز رو داونلود کنی و ببینی که چه چیزهایی داره.

1485159
چهارشنبه 16 دی 1388, 23:46 عصر
من منظورم یه گیم انجین بسیار پیشرفته و حتی موسط هم نیست!!!
مثلا گیم انجینی که بشه باهاش به راحتی یه بازی مثل دوز نوشت! و بعدش خودم کم کم ارتقاش بدم.
ممنون.

1485159
پنج شنبه 17 دی 1388, 20:43 عصر
این همه بازی ساز تو این فروم وجود داره ولی هیچکدوم جواب نمیده!!!:عصبانی:

1485159
پنج شنبه 17 دی 1388, 23:05 عصر
بازم تاپیک رو بالا میارم.

pswin.pooya
جمعه 18 دی 1388, 00:10 صبح
بیخودی چرا ذست و پا میزنی؟

یه کتاب بردار و لا کمک اون برو جلو.فکر نکم اینجا کسی بیاد رو شروع کنه تمام جزثیات رو بگه. نوشتن یه گیم انجین جزء سخترین کارها تو علوم کامپیوتر حساب میشه. . حتی یه گیم انجین کوچولو هم مدت زمان زیادی رو میکشه تا طراحی بشه.

1485159
جمعه 18 دی 1388, 00:14 صبح
این آخرین سوالمه:
کتاب چی بخرم؟
آیا با فتوشاپ میشه کاراکتر طراحی کرد؟
ممنون.

pswin.pooya
جمعه 18 دی 1388, 10:45 صبح
من دو بعدی کار نکردم اما فکر کنم کتاب زیر بتونه خیلی کمکت کنه:
advanced 2d game programming

پیشنهاد:
1.با C++ برو جلو که از هم با سرعتش حال کنی و هم مجبور نشی بعدا یه سوئیچ از زبانهایی مثل C# به اون انجام بدی.
2. یا با دایرکت کار کن و یا با OpenGL که بعدا برای سوئیچ به 3D راحت باشی.
3. اگر میخوای موفق شی ، از بازیسازی لذت ببر و به فکر در آمدش نباش.
4. همیشه کتاب زبان اصلی بخون و دور کتابهای ترجمه شده رو خط بکش.
5. حتما و اما حتما مقاله زیر رو بخون:
http://www.gamedev.net/reference/start_here/

1485159
جمعه 18 دی 1388, 11:04 صبح
من با یاد گرفتن مسائل برنامه نویسی مشکلی ندارم میتونم خیلی سریع برم جلو. من از این میترسم که نتونم مدل هام رو خودم بسازم واسه همینه که میپرسم با فوتوشاپ میشه یا نه؟

UltraZoom
شنبه 19 دی 1388, 12:00 عصر
آیا با فتوشاپ میشه کاراکتر طراحی کرد؟

تونم مدل هام رو خودم بسازم
برادر من هیچ کجا مدل ها رو خود برنامه نویس طراحی نمیکنه و اگر هم بکنه هیچ وقت کیفیت مطلوبی نداره . نمونه اش هم این همه بازی ایرانی .

1485159
شنبه 26 دی 1388, 11:42 صبح
من الان دارم opengl رو میخونم ولی نمیدونم که چطوری باید یه بازی 2 بعدی طراحی کنم!!!!
اگه ممکنه یکی راهمنایی کنه.