ورود

View Full Version : آغاز ارائه‌ی خدمات وایمکس ایرانسل با قیمت مناسب!

Mamdos
شنبه 03 بهمن 1388, 22:53 عصر
ارائه‌ی خدمات وایمکس ایرانسل در کلان‌شهرها، با پوشش محدود و قیمت‌های تخفیفی آغاز شد.
خبر مفصل تابناک (http://tabnak.ir/fa/pages/?cid=82581)
وب‌گاه رسمی وایمکس ایرانسل (http://wimax.irancell.ir/)

اول از پایین بودن قیمت‌ها تعجب کردم (قیمت‌ها در حد ADSL هستند) اما بعد متوجه شدم قیمت‌های ارائه شده تشویقی و صرفاً برای ثبت‌نام‌کنندگان تا ۲۲ بهمن و جهت جذب مشترکان اولیه هستند.
http://wimax.irancell.ir/Webfiles/Files/image/tarrif.jpg
(واحد ترافیک ماهانه، گیگابایت و واحد نرخ آزاد، ریال بر مگابایت است)
هر مگابایت اضافه، ۱۰۰ ریال است اما بسته‌های افزایشی یکباره هم دارد که با تخفیف می‌توان ترافیک اضافه خرید.

نکات دیگر:

دو نوع مودم دارد: مودم ضعیف‌تر که ویژه‌ی خانه‌ها و دفاتر کوچک است ۱۱۳هزار تومان و مودم قوی‌تر ۲۲۶هزار تومان است.
فعلاً تنها کلان‌شهرهای هفت‌گانه‌ی کشور پوشش دارند (http://wimax.irancell.ir/Layer1/?id=175) که در اصفهان و به خصوص تهران پوشش محدود است ولی پوشش بقیه‌ی شهرها بهتر است.
در استفاده‌ی اعتباری (پیش‌پرداخت)، می‌توان برای خرید اعتبار از کارت شارژهای اعتباری تلفن همراه ایرانسل استفاده کرد.

vcldeveloper
شنبه 03 بهمن 1388, 23:31 عصر
فکر کنم باید سازمان تنظیم مقررات رادیویی نرخ نهایی شون رو تایید کنه.
البته شنیدم که برخی مسائل مثل رطوبت در کیفیت WiMax تاثیر منفی محسوسی میگذاره، که اگر اینطور باشه، احتمالش هست که در مناطق شمالی کشور خیلی بازخورد خوبی کسب نکنه.

Mamdos
یک شنبه 04 بهمن 1388, 00:26 صبح
در کل چهار شرکت در ایران مجوز جدید ارائه‌ی خدمات وایمکس دارند:

کنسرسیوم صنایع ارتباطی پایا و مبین ایران یا به طور خلاصه مبین‌نت (http://www.mobinnet.net/news.php) (کل کشور)
ایرانسل (http://wimax.irancell.ir/) (۶ استان تهران، خوزستان، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و آذربایجان شرقی در فاز اول)
اسپادان یا شرکت مشارکتی مخابرات سیار اصفهان (http://www.mtce.ir/user/Index.jsp) (استان اصفهان)
مجتمع رایانه‌دانش گلستان یا پارس‌اینترنت (http://portal.1800.ir/fa/) (استان گلستان)

البته سه شرکت هم از قبل این خدمات را ارائه می‌دادند: لایزر، پارس‌آنلاین و داتک، که ظاهراً تا وقتی که مجوز جدید نگرفته‌اند حق گسترش شبکه‌شان را ندارند.
چهار شرکت اول ظاهراً قرار بوده تا آخر آذر عرضه‌ی خدماتشان را آغاز کنند ولی فعلاً مثل این که فقط ایرانسل آغاز کرده است.

احتمالاً اینی که گفتید مربوط به بعد از ۲۲ بهمن می‌شه ولی الان که داره با همین نرخ مشتری می‌گیره و تا ۲۲ بهمن ظاهراً همین نرخ قطعیه.

UltraZoom
یک شنبه 04 بهمن 1388, 08:15 صبح
احتمالاً اینی که گفتید مربوط به بعد از ۲۲ بهمن می‌شه ولی الان که داره با همین نرخ مشتری می‌گیره و تا ۲۲ بهمن ظاهراً همین نرخ قطعیه.
اعلام شده مشترکانی که هم اکنون برای دریافت این خدمات ثبت نام کنند . در صورت تغییر قیمت ها ( که گویا اینجا منظور افزایش هست ) میتونند با قیمت های فعلی و تا هر زمان که اشتراکشون رو قطع نکنند ، سرویس دریافت کنند .

m.hamidreza
یک شنبه 04 بهمن 1388, 10:58 صبح
اول از پایین بودن قیمت‌ها تعجب کردم (قیمت‌ها در حد ADSL هستند)

شاید قیمت ها در نگاه اول دلنشین باشن ولی برآیند قیمت ها با توجه به شرایط اصلا مقرون به صرفه نیست. ضمن اینکه اطلاعاتی که گذاشتن جوابگوی خیلی از سوالات و ابهامات نیست! فقط گفتن بیاین ثبت نام کنید این که نمیشه. رو نقشه اگه نگاه کنید خیلی از مناطق تهران رو یا تحت پوشش نداره یا ضعیفه یا فقط پوشش خارجی داره. ملت رو گذاشتن سرکار ...

داتک و لایزر هم که رفتن به باد فنا... رقم سرمایه گذاری لایزر خیلی خیلی بالاست! معلوم نیست چه برنامه ای دارن. این میشه آینده شرکت های خصوصی در ایران.

golbafan
یک شنبه 04 بهمن 1388, 11:41 صبح
من شخصا به ايرانسل اعتماد ندارم

سياست هاي اقتصادي كثيفي رو بر پايه نيازمند كردن و سپس چپاول بكار ميبره

هميشه در ابتداي كار با قيمت هاي خوب و طرح هاي تشويقي خوب مشتريان رو جذب ميكنه و سپس ناگهاني همه چيز از بين ميره و دوز و كلك ها رو ميشه...

حتي ايرانسل هيچ حقوقي هم براي توليد كنندگان هنر قائل نيست و به عنوان مثال آهنگهايي رو به مشتركان ميفروشه كه خودش پولي براي خريد امتياز اونا نداده

اميدوارم كلكش كنده بشه

Mamdos
یک شنبه 04 بهمن 1388, 12:56 عصر
سیاست های اقتصادی کثیفی رو بر پایه نیازمند کردن و سپس چپاول بکار میبره

همیشه در ابتدای کار با قیمت های خوب و طرح های تشویقی خوب مشتریان رو جذب میکنه و سپس ناگهانی همه چیز از بین میره و دوز و کلک ها رو میشه...
ترجیح می‌دادم بحث از موضوع منحرف نشه ولی چون فکر می‌کنم این ارسال شما کمی یک‌طرفه‌ست این بحث رو ادامه می‌دم. اگر بحث منحرف می‌شه پیشنهاد می‌کنم هر دو ارسال حذف بشه.

این چیزی که ازش با عنوان «سیاست‌های اقتصادی کثیف» نام بردید کار رایجی است که خیلی از شرکت‌ها می‌کنند و در دوره‌های بازاریابی تدریس می‌شه. به نظر من هم بعضی از این جور کارها که طمع مشتری را تحریک می‌کنند تا چیزی رو که نیاز نداره بخره، یا این که طرف رو نیازمند یا معتاد به خودشون می‌کنند تا مشتری دائمی بشوند، چندان اخلاقی نیستند و من هم ازشون خوشم نمیاد، هرچند من بهش نمی‌گم «دزدی و چپاول» چون بالاخره با رضایت مشتری انجام می‌شه.
ولی گاهی اوقات (مثل همین مورد وایمکس) یک کالای جدید هست که بازار ذاتاً در مقابلش مقاومت می‌کنه. در این شرایط این کار غیراخلاقی نیست که تعدادی مشتری زیر قیمت بگیریم به این امید که اطرافیانشون رو تشویق به خرید این کالا یا خدمت بکنند. بالاخره اگر کسی دوست نداشت می‌تونه اشتراکش رو تمدید نکنه و وابسته هم نمی‌شه، و من دوز و کلکی در این مورد خاص نمی‌بینم.
به هر حال این مسأله‌ی اخلاقی خیلی هم پاسخش راحت نیست. مثلاً می‌دونیم هر چیزی رو اگر بیشتر بخریم (چه فروشنده یک کشاورز باشد چه مغازه‌دار چه ایرانسل چه حتی خود شما) قیمت واحدش ارزون‌تر می‌شه (مثلاً اگر ماست در سطل بزرگ‌تر بخرید بیشتر صرف می‌کنه تا ماست در سطل کوچک‌تر). آیا این مصداق «تحریک حرص و طمع خریدار برای خرید بیشتر» هست یا نه؟
بعدش هم این کارهایی که ایرانسل می‌کنه بین خیلی از شرکت‌های دنیا رایجه. اگر شما می‌خواهید ریشه‌ش کنده بشه احتمالاً می‌خواید که ریشه‌ی همه‌ی شرکت‌های مخابراتی کنده بشه!

UltraZoom
یک شنبه 04 بهمن 1388, 14:07 عصر
این میشه آینده شرکت های خصوصی در ایران.
هنوز که چیزی نشده و شما دارید زود قضاوت می کنید.

من شخصا به ایرانسل اعتماد ندارم

سیاست های اقتصادی کثیفی رو بر پایه نیازمند کردن و سپس چپاول بکار میبره

همیشه در ابتدای کار با قیمت های خوب و طرح های تشویقی خوب مشتریان رو جذب میکنه و سپس ناگهانی همه چیز از بین میره و دوز و کلک ها رو میشه...

حتی ایرانسل هیچ حقوقی هم برای تولید کنندگان هنر قائل نیست و به عنوان مثال آهنگهایی رو به مشترکان میفروشه که خودش پولی برای خرید امتیاز اونا نداده

امیدوارم کلکش کنده بشه
سیاست های جذب مشتری و ساخت برند همین هست . کثیف نیست ولی برای هر شرکتی تعریف شده است .
شاید ایرانسل مشتری زیاد داشته باشد ولی این برای رشد یک شرکت کافی نیست .
هر شرکتی برای رشد نیازمند مشتری وفادار است . در تحقیقات بازاریابی مشخص شده است که 80 درصد گردش سود خالص یک شرکت را مشتریان وفادار تشکیل می دهند . هر چند معمولا 20 درصد از فروش یک شرکت متعلق به آنهاست .
یقینا سیاست های ایرانسل در ابتدا جذب مصرف کننده حداکثری بوده است ولی در ادامه این روند ایرانسل نیازمند مشتری وفادار و در همین راستا بالا بردن کیفیت خدمات است .

Nima_NF
یک شنبه 04 بهمن 1388, 16:02 عصر
البته شنیدم که برخی مسائل مثل رطوبت در کیفیت WiMax تاثیر منفی محسوسی میگذاره، که اگر اینطور باشه، احتمالش هست که در مناطق شمالی کشور خیلی بازخورد خوبی کسب نکنه.

من چند سال قبل یک سمینار فنی در همین زمینه داشتم، از اطلاعات تکنیکی ارسال داده های این استاندارد نیز اطلاع دارم.(استاندارد 802.16 IEEE که هر سال با پیشرفت استاندارد با پسوندهای جدید d، e , . نمایش داده شده است)

یکی از مهم قابلیت های این استاندارد این هست که شیوه انتقال، تقیسم بندی داده و به قولی farming در آب و هوای مختلف به شکل خودکار تغییر می کند. یعنی قابلیت تطبیق به شیوه دینامیک (Adaptive Modulation and coding )

- اگر هوا آفتابی باشد QAM64 .
- اگر بارانی باشد، در مناطق دوردست QAM16
- اگر خیلی بارانی، در این صورت به ترتیب از فاصله نزدیک به آنتن تا مقصد به شکل QAM64، QAM16 و دورترین QPSK.

QPSK این اجازه را می دهد که در ازای نرخ بیتی کمتری، مقاوت بالاتری در برابر noise داشته باشیم.

43137

قابلیت منحصر به فرد دیگر این هست که شما حتما نباید یک مودم مثل ADSL داشته باشید و یا حتما از کامپیوتر استفاده کنید. یک چیپ کوچک در تلفن همراه شما و یا در laptop شما جایگزین مودم می باشد، در حال حاضر برخی شرکت ها مثل Nokia این قابلیت را برای اینترنت WIMAX دارند و قرار هست تا سال آینده هزاران محصول جدید الکترونیکی برای این استاندارد توسط کمپانی های مختلف ساخته شود.

سیاست های اقتصادی کثیفی رو بر پایه نیازمند کردن و سپس چپاول بکار میبرهسیستم کاری بنده طوری هست که در سفر و در خیابان باید به اینترنت پر سرعت دسترسی داشته باشم، این تنها تکنولوژی هست که نیاز بنده را برطرف می کند.

Irancell بهترین شرکتی هست که می تواند این خدمات را ارائه کند، چون همیشه به جای اینکه مشترک شوید، با کارت شارژ امکان می دهد که در همه جا با خرید یک محصول،در کل کشور از خدمات استفاده کنید.
ضمنا فراموش نکنید که شرکتی در ایران پیدا شده است که برای اولین بار در ایران (!) همگام با سایر کشورها و بدون تاخیر چند ساله، جدیدترین تکنولوژی را عرضه کند، همین برای من کافی هست که به حق از irancell تشکر کنم.

حالا Irancell چه قیمت ها را 10 برابر افزایش بدهد چه ندهد، این خدمات برای بنده و امثال من مثل طلا هست.

m.hamidreza
یک شنبه 04 بهمن 1388, 18:11 عصر
ضمنا فراموش نکنید که شرکتی در ایران پیدا شده است که برای اولین بار در ایران (!) همگام با سایر کشورها و بدون تاخیر چند ساله، جدیدترین تکنولوژی را عرضه کند، همین برای من کافی هست که به حق از irancell تشکر کنم.

قبل تر خیلی از شرکت های دیگه که واقعا پتانسیل اجرایی هم داشتن خواستن این کار رو انجام بدن ولی بعضی ها نذاشتن! خیلی به این مساله به چشم خدمت نگاه نکنید مسائل پشت پرده خیلی پیچیده تر از این حرفاست.

golbafan
یک شنبه 04 بهمن 1388, 19:05 عصر
قبل تر خیلی از شرکت های دیگه که واقعا پتانسیل اجرایی هم داشتن خواستن این کار رو انجام بدن ولی بعضی ها نذاشتن! خیلی به این مساله به چشم خدمت نگاه نکنید مسائل پشت پرده خیلی پیچیده تر از این حرفاست.

دوستمون راست ميگه

مثلا همين شركتهاي خصوصي كه قبل از ايرانسل شروع به كار كردن و كل ايران رو هم ساپورت ميكنن (بر خلاف ايرانسل كه 7 تا شهر رو ساپورت ميكنه)

الان كه ايرانسل اومده ديگه بايد برن پي كارشون...

در ضمن من روي حرفم هستم: (ايرانسل براي پديد آورندگان آثار هنري حقوقي قائل نيست و آثارشون رو ميفروشه بدون اينكه به اونا سودي بده... تازه از همه بد تر اينكه مشتري كه اين آثار رو ميخره هم نميتونه اونو گوش كنه و كسي كه به مشتري زنگ ميزنه اونو گوش ميكنه)

فكرشو بكن مثلا من يك چيزي از مغازه بقالي بدزدم و بعدش بفروشم به شما و بعدشم يكي غير شما ازش استفاده كنه!!!!!!!!!!!!

UltraZoom
یک شنبه 04 بهمن 1388, 20:08 عصر
قبل تر خیلی از شرکت های دیگه که واقعا پتانسیل اجرایی هم داشتن خواستن این کار رو انجام بدن ولی بعضی ها نذاشتن!
چه کسی نگذاشته ؟
چرا باید چنین کاری بکنند ؟
دوست من ایجاد فضای مه آلود و کلی گویی چون سمی قدرت ادراک را از بین می برد . دایره حدسیات گسترده و ریشه آنها سست است . در دنیای غبار آلود امروز به حقایق چنگ بزن .
شفاف بگویید چه کسی خواسته ارائه بدهد ؟
و چرا نگذاشته اند ؟

مثلا همین شرکتهای خصوصی که قبل از ایرانسل شروع به کار کردن و کل ایران رو هم ساپورت میکنن
مناقصه که می دونید چی هست . یک جور فراخوان هست . هر کسی که فکر می کنه می تونه می ره می گه من می تونم و بهش طبق ضوابطی مجوز داده میشه .
در مناقصه وایمکس چهار تا شرکت مجوز گرفتند و همینطوری هر کسی احساس کرد که می خواد چنین خدماتی رو ارائه بده نیست . قانون گذار حدود این امر رو مشخص کرده .
چه چیز غیر شفافی در این هست .

در ضمن من روی حرفم هستم: (ایرانسل برای پدید آورندگان آثار هنری حقوقی قائل نیست و آثارشون رو میفروشه بدون اینکه به اونا سودی بده... تازه از همه بد تر اینکه مشتری که این آثار رو میخره هم نمیتونه اونو گوش کنه و کسی که به مشتری زنگ میزنه اونو گوش میکنه)

فکرشو بکن مثلا من یک چیزی از مغازه بقالی بدزدم و بعدش بفروشم به شما و بعدشم یکی غیر شما ازش استفاده کنه!!!!!!!!!!!!
بحث شما بی ارتباط به عنوان خبر هست . هر چند استدلالی که کرده اید ناقص و بر زمین شنی استوارا ست و اصولا هر کس با خواندن آن ، ادراک منظور شما را نمی کند .

Mamdos
یک شنبه 04 بهمن 1388, 20:41 عصر
مجوزهای قبلی که به لایزر، پارس‌آنلاین و داتک داده شده ظاهراً موقتی و به صورت بخشی از مجوز PAP بوده‌اند. همچنین گویا سازمان تنظیم مقررات به اون‌ها گفته که اگر می‌خواهند کارشان را ادامه و گسترش دهند باید مثل این چهار شرکت اخیر، حق امتیاز وایمکس را بپردازند. بعید می‌دانم که کارشان را جمع کنند چون تا جایی که می‌دانم داتک کارش را تازه گسترش داده و اگر می‌دانست باید تعطیل کند این کار را نمی‌کرد. احتمالاً قصد دارند هزینه‌ی حق امتیاز را بپردازند. البته در مورد لایزر و پارس‌آنلاین مطمئن نیستم، اینجا (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_deployed_WiMAX_networks) در مورد لایزر نوشته:

The first WiMAX Network deployed in Iran, with 80% coverage of Tehran based on a temporary license. It provided coverage for under 4000 subscribers but no further growth is planned due to the license issues. The core of Laser engineering team has joined MobinNet who won the license for the Nation-Wide WiMax project. Laser subscribers will be urged to join the National Wimax Network before expiry of Laser License and dismantling of network. Provides VPN Service to Banks and Insurance companies.
در ضمن بعید می‌دانم هیچ شرکتی «تمام ایران» را پوشش داده باشد. می‌شود بگویید چه شرکتی؟ و منبع خبر؟ چون خیلی از جاها اصلاً صرف نمی‌کند و به اندازه‌ی کافی مشتری وجود ندارد (برای همین ایرانسل از کلان‌شهرها شروع کرده).

Nima_NF
یک شنبه 04 بهمن 1388, 20:54 عصر

چون در این زمنیه در مورد کشورهای مختلف تحقیق کرده بودم اطلاع دارم که در اکثر کشورهای دنیا همین مشکل هست. بحث WiMax به همین سادگی نیست که به هر کسی که دوست دارند اجازه بدهند این سیستم را راه اندازی کنند،برای حفظ کیفیت باید انحصاری باشد نه اینکه 10 شرکت در هر شهری آن را جداگانه ارائه کنند. Edge و 3G و اپراتورهای تلفن همراه نیز به همین شکل هست.

در تمامی کشورهای دنیا قانون های مختلفی هست، در برخی اصلا اجازه خرید یا اجاره فرکانس مورد نظر را ندارند و فقط در انحصار دولت ها هست، در برخی دیگر از کشورها مثل آمریکا این فرکانس ها تا چند سال قبل رایگان در اختیار همه بود، اما بعد ها برای جلوگیری از بروز مشکلات ممنوع شد و طبق قوانین جدید باید رفتار کنند.

در ایران که همه می دانیم چقدر محدودیت وجود دارد، با این حال یک شرکت نیمه خصوصی توانسته مناقصه را برنده شود و توانسته فرکانس اختصاصی را دریافت کند، لذا از این جهت جای خوشنودی هست.

من از این بابت خوشحال هستم که تا کنون هیچ شرکتی مثل IranCell وجود نداشته که خدمات خود را به شکل اعتباری عرضه کند یعنی با خرید کارت اعتباری و امثال آن، بدون پرداخت کامل مبلغ. (قبول کنید که هیچ کدام از خدمات دولتی، از جمله همراه اول هم تا قبل از ایرانسل ارائه نکرده بودند)
حال بر چه اساسی انتخاب شده است، به بنده ارتباطی ندارد، همین مورد فوق برای من مشتری کافی هست. (حال دولتی باشد یا خصوصی)

ضمنا اگر فقط این نوع اینترنت در محدوده یک شهر باشد اصلا به صرفه نیست، اینترنت بیسیم مشکلات امنیتی خود را دارد، لذا اصلا جایگزین خوبی برای ADSL نیست، مگر اینکه کار ما نیاز به آن داشته باشید (مثلا دریافت اینترنت پر سرعت هنگام رانندگی با سرعت بالای 100 کیلومتر، مناطقی که دسترسی تلفن نیست یا امکان ADSL /Cable نیست، استفاده Laptop در خیابان/رستوران/کافی شاپ، استفاده در هنگام سفر بین شهری و ...)

kasmaii61
دوشنبه 05 بهمن 1388, 07:46 صبح
من تو مطالعه شرایط واگذاری Wimax ایرانسل یک نکته جالب دیدم
این خدمات به دو صورت ارائه میشه :
یکی به صورت حجمی که به ازای پرداخت یک آبونمان مشخص شما یک مقدار ترافیک رایگان در ماه دارید و از اون بیشتر باید بابت هر مگا بایت یک هزینه ای پرداخت بشه(100 ریال) و یا از بسته های به قول خودش افزایشی استفاده کنید
یکی هم تحت عنوان نامحدود که با پرداخت یک آبونمان مشخص شما باید بتونید همون طور که از نامش پیداست به صورت نامحدود از اینترنت در ماه استفاده کنید
ولی جالب اینجاست که ایرانسل تذکر داده که اگه تو سرویس نامحدود میزان دانلود شما در ماه از یه حدی بیشتر بشه (حدشم مشخص نیست) ما برای شما یه محدودیتهایی ایجاد می کنیم و دیگه نمی تونید به صورت نامحدود استفاده کنید. حالا من معنی این کلمه نامحدود رو نفهمیدم . این چه جور نامحدودیه که حد داره؟

Mamdos
دوشنبه 05 بهمن 1388, 20:16 عصر
ولی جالب اینجاست که ایرانسل تذکر داده که اگه تو سرویس نامحدود میزان دانلود شما در ماه از یه حدی بیشتر بشه (حدشم مشخص نیست) ما برای شما یه محدودیتهایی ایجاد می کنیم و دیگه نمی تونید به صورت نامحدود استفاده کنید. حالا من معنی این کلمه نامحدود رو نفهمیدم . این چه جور نامحدودیه که حد داره؟ خب این برای اینه که کسی از سرویس نامحدود سوءاستفاده نکنه (مثلاً اگر ملت شبانه‌روزی دانلود کنند که ایرانسل ورشکست می‌شه!). این کار رو تقریباً تمام خدمت‌دهندگان اینترنت که اینترنت «نامحدود» ارائه می‌دهند می‌کنند (و حتی شرکت‌های تلفنی که بسته‌ی نامحدود دارند و حتی یاهو که اسماً حجم صندوق ایمیلش «نامحدود» هست). مثلاً در همین ایران شرکت‌هایی که ADSL «نامحدود» ارائه می‌دهند یک حدی برایش دارند و همچنین بیشتر شرکت‌های اینترنتی و مخابراتی دنیا. مقدار دقیق این حد هیچ وقت رسماً اعلام نمی‌شه ولی اگر کسی بیش از حد استفاده بکنه بهش تذکر می‌دن و دفعه‌ی دوم قطع می‌کنن. به عبارت دیگه در واقع منظور از نامحدود «خیلی زیاد» هست و نه واقعاً نامحدود. شاید بهتر باشه که این اسم غلط‌انداز «نامحدود» رو روش نگذارند.
اگر هنوز قانع نشدید می‌تونید not really unlimited رو در گوگل جستجو کنید (http://www.google.com/search?q=not+really+unlimited). مثلاً این صفحه (http://www.articlesbase.com/technology-articles/is-your-bandwidth-really-unlimited-1384279.html) توضیحات خیلی خوبی در این زمینه داده.

kasmaii61
سه شنبه 06 بهمن 1388, 08:14 صبح
خب این برای اینه که کسی از سرویس نامحدود سوءاستفاده نکنه (مثلاً اگر ملت شبانه‌روزی دانلود کنند که ایرانسل ورشکست می‌شه!). این کار رو تقریباً تمام خدمت‌دهندگان اینترنت که اینترنت «نامحدود» ارائه می‌دهند می‌کنند (و حتی شرکت‌های تلفنی که بسته‌ی نامحدود دارند و حتی یاهو که اسماً حجم صندوق ایمیلش «نامحدود» هست). مثلاً در همین ایران شرکت‌هایی که ADSL «نامحدود» ارائه می‌دهند یک حدی برایش دارند و همچنین بیشتر شرکت‌های اینترنتی و مخابراتی دنیا. مقدار دقیق این حد هیچ وقت رسماً اعلام نمی‌شه ولی اگر کسی بیش از حد استفاده بکنه بهش تذکر می‌دن و دفعه‌ی دوم قطع می‌کنن. به عبارت دیگه در واقع منظور از نامحدود «خیلی زیاد» هست و نه واقعاً نامحدود. شاید بهتر باشه که این اسم غلط‌انداز «نامحدود» رو روش نگذارند.
اگر هنوز قانع نشدید می‌تونید not really unlimited رو در گوگل جستجو کنید (http://www.google.com/search?q=not+really+unlimited). مثلاً این صفحه (http://www.articlesbase.com/technology-articles/is-your-bandwidth-really-unlimited-1384279.html) توضیحات خیلی خوبی در این زمینه داده.

دوست عزیز کاش حداقل این مقاله ای رو که لینکش رو برای من فرستادی خودت یه بار درست می خوندی. همون طور که از عنوان مقاله هم بر میاد ( ?Is Your Bandwidth Really Unlimited ) این مقاله به بررسی محدودیت پهنای باند می پردازه نه ترافیک. اشاره میکنه که ISP هایی که خدماتی با عنوان نامحدود در زمینه پهنای باند میدن مجبورن برای حفظ کیفیت ارائه خدماتشون و اینکه یکی همه پهنای باند رو به خودش اختصاص نده علی رغم عنوان خدماتشون که Unlimited هست محدودیتهایی رو بر روی پهنای باند ایجاد کنند. اشاره عمده این مقاله هم به حفظ کیفیت ارائه خدمات به مشتریانه (مشتری مداری) نه مثل حرف شما متضرر شدن یا نشدن شرکت ارائه دهنده خدمات. وقتی شما رو پهنای باند محدودیتی مثل 64 کیلو بیت بر ثانیه یا 128 یا حتی 1 مگا داری خود به خود مطالب این مقاله منتفیه. وقتی الان در کشورهای در حال توسعه(نه حتی توسعه یافته) مثل مالزی یا تایوان شما به راحتی می تونی از طریق اینترنت فیلم ببینی این حرفی که شما می زنی خیلی بی معنی به نظر میرسه. چون اصولا بعد چند دقیقه فیلم دیدن احتمالا باید سرویسشون قطع بشه.
تو قسمتی دیگه از مقاله هم میگه بعضی از این سرویس ها که پهنای باند نامحدود دارند خدمات خودشون رو به ازای یه حجمی از ترافیک می فروشن و به این وسیله از سوء استفاده از پهنای باند نامحدود جلوگیری می کنند.
نگاه هم کنید می بینید کاملا منطقیه که برای جلوگیری از سوئ استفاده از پهنای باند نامحدود (مثل فروختن خدمات خریداری شده به چند نفر که تو مقاله هم بهش اشاره شده) یه محدودیت هایی از این قبل ارائه بشه و به طور کلی در هر دو حالت بالا حرفی از اعمال محدودیت روی ترافیک خدماتی تحت عنوان ترافیک نامحدود وجود نداره
جالب اینجاست که ایرانسل میگه :
"به منظور تضمین کیفیت سرویس‌های ارائه شده، ایرانسل در مورد طرح‌های نامحدود اقدام به اعمال «خط مشی مصرف صحیح» نموده است. سقف کاربرد نامحدودی برای کاربران در نظر گرفته شده است تا بتوانند بدون نگرانی به گردش در اینترنت و دانلود بپردازند. با این حال، در صورتی که کاربر به طور غیرمعمول از پهنای باند استفاده کرده و به دانلود بیش از حد اقدام نماید، از دوره بعدی، سیاست محدودسازی پهنای باند در مورد وی اعمال خواهد شد و از آن پس، قادر به استفاده از سرویس، به صورت نامحدود نخواهد بود."
این جمله آخر برای من خیلی نامفهومه مگه الان پهنای باند نامحدوده که بعدا می خوان سیاست محدود سازی پهنای باند رو اعمال کنند؟

UltraZoom
سه شنبه 06 بهمن 1388, 10:33 صبح
خب این برای اینه که کسی از سرویس نامحدود سوءاستفاده نکنه (مثلاً اگر ملت شبانه‌روزی دانلود کنند که ایرانسل ورشکست می‌شه!). این کار رو تقریباً تمام خدمت‌دهندگان اینترنت که اینترنت «نامحدود» ارائه می‌دهند می‌کنند (و حتی شرکت‌های تلفنی که بسته‌ی نامحدود دارند و حتی یاهو که اسماً حجم صندوق ایمیلش «نامحدود» هست). مثلاً در همین ایران شرکت‌هایی که ADSL «نامحدود» ارائه می‌دهند یک حدی برایش دارند و همچنین بیشتر شرکت‌های اینترنتی و مخابراتی دنی
ما که صبح تا شب داریم دانلود می کنیم . دقیقا صبح تا شب .
از سرویس نامحدود دارم استفاده میکنم و کسی تا به حال حدی براش تعیین نکرده

Mamdos
سه شنبه 06 بهمن 1388, 21:03 عصر
دوست عزیز کاش حداقل این مقاله ای رو که لینکش رو برای من فرستادی خودت یه بار درست می خوندی. همون طور که از عنوان مقاله هم بر میاد ( ?Is Your Bandwidth Really Unlimited ) این مقاله به بررسی محدودیت پهنای باند می پردازه نه ترافیک. اشاره میکنه که ISP هایی که خدماتی با عنوان نامحدود در زمینه پهنای باند میدن مجبورن برای حفظ کیفیت ارائه خدماتشون و اینکه یکی همه پهنای باند رو به خودش اختصاص نده علی رغم عنوان خدماتشون که Unlimited هست محدودیتهایی رو بر روی پهنای باند ایجاد کنند. اشاره عمده این مقاله هم به حفظ کیفیت ارائه خدمات به مشتریانه (مشتری مداری) نه مثل حرف شما متضرر شدن یا نشدن شرکت ارائه دهنده خدمات. وقتی شما رو پهنای باند محدودیتی مثل 64 کیلو بیت بر ثانیه یا 128 یا حتی 1 مگا داری خود به خود مطالب این مقاله منتفیه. وقتی الان در کشورهای در حال توسعه(نه حتی توسعه یافته) مثل مالزی یا تایوان شما به راحتی می تونی از طریق اینترنت فیلم ببینی این حرفی که شما می زنی خیلی بی معنی به نظر میرسه. چون اصولا بعد چند دقیقه فیلم دیدن احتمالا باید سرویسشون قطع بشه.
تو قسمتی دیگه از مقاله هم میگه بعضی از این سرویس ها که پهنای باند نامحدود دارند خدمات خودشون رو به ازای یه حجمی از ترافیک می فروشن و به این وسیله از سوء استفاده از پهنای باند نامحدود جلوگیری می کنند.
نگاه هم کنید می بینید کاملا منطقیه که برای جلوگیری از سوئ استفاده از پهنای باند نامحدود (مثل فروختن خدمات خریداری شده به چند نفر که تو مقاله هم بهش اشاره شده) یه محدودیت هایی از این قبل ارائه بشه و به طور کلی در هر دو حالت بالا حرفی از اعمال محدودیت روی ترافیک خدماتی تحت عنوان ترافیک نامحدود وجود نداره
جالب اینجاست که ایرانسل میگه :
"به منظور تضمین کیفیت سرویس‌های ارائه شده، ایرانسل در مورد طرح‌های نامحدود اقدام به اعمال «خط مشی مصرف صحیح» نموده است. سقف کاربرد نامحدودی برای کاربران در نظر گرفته شده است تا بتوانند بدون نگرانی به گردش در اینترنت و دانلود بپردازند. با این حال، در صورتی که کاربر به طور غیرمعمول از پهنای باند استفاده کرده و به دانلود بیش از حد اقدام نماید، از دوره بعدی، سیاست محدودسازی پهنای باند در مورد وی اعمال خواهد شد و از آن پس، قادر به استفاده از سرویس، به صورت نامحدود نخواهد بود."
این جمله آخر برای من خیلی نامفهومه مگه الان پهنای باند نامحدوده که بعدا می خوان سیاست محدود سازی پهنای باند رو اعمال کنند؟
خب من در متن ارسال قبلی‌ام یک اشتباه کردم و حواسم نبود که میزان بارگیری اولاً برای ارائه‌دهنده‌های خدمات اینترنت اهمیت نداره بلکه پهنای باندی که صرف این کار می‌شه برای اون‌ها اهمیت داره (که البته وابسته به میزان بارگیری هست) چون اگر پهنای باند بلااستفاده بمونه اون‌ها بالاخره باید پولش رو به صاحب فیبر نوری (مثل سازمان زیرساخت در ایران) بپردازند. این موضوع هم به اشتراکی بودن پهنای باند برمی‌گرده. مثلاً یک خط ۲ مگابیتی به ۱۶۰ مشترک ۱۲۸کیلوبیت بر ثانیه‌ای اختصاص داده می‌شه به این امید که در هر زمان فقط ۱۶ نفر به طور متوسط ازش استفاده کنند تا به هر کدام ۱۲۸ کیلوبیت بر ثانیه برسه (طبق قرارداد). اما اگر یک نفر شروع کنه و شبانه‌روزی بخش بزرگی از خط رو مثلاً با نرم‌افزارهای P2P اشغال کنه، طبیعتاً بقیه‌ی مشترک‌ها اذیت می‌شوند. در این شرایط ممکنه شرکت‌ها بسته به نحوه‌ی استفاده‌ی مشترک پرمصرف و سایر مشترکان برای مشترک پرمصرف محدودیت ایجاد کنند (مثلاً اگر بقیه‌ی مشترکان اصلاً استفاده نکنند و بنابراین کیفیت ارتباطشان آسیبی نبیند گیر نمی‌دهند).

اما این تغییری در اصل حرف من ایجاد نمی‌کنه و اون هم اینه که این کار در تمام دنیا رایج است و آن مقاله (http://www.articlesbase.com/technology-articles/is-your-bandwidth-really-unlimited-1384279.html) هم دقیقاً در مورد ایرانسل صدق می‌کند. یعنی منظور این مقاله از unlimited bandwidth یا Bandwidth Cap دقیقاً محدودیت حجم دانلود بوده نه محدودیت پهنای باند چون بدیهیه که پهنای باند محدوده! پهنای باند نامحدود که معنی نداره (بالاخره با یک سرعت محدود دانلود می‌شه دیگه). کلمه‌ی Bandwidth رو با مسامحه به معنی حجم بارگیری به کار برده که البته در انگلیسی رایجه. در اواخر مقاله هم دقیقاً اشاره کرده که

Sometimes an ISP or WISP will want to sell service plans by bandwidth. This is different from unlimited plans because instead of a soft cap you have a hard cap. This may be set anywhere from a couple gigabytes a month an up, depending on several factors like the size of the service provider's pipe. When a customer reaches their limit - say 2GB - their service is simply cut off, or they are redirected to a page telling them they need to upgrade their plan. This is the best solution for Wireless ISPs who don't necessarily have the capacity to give unlimited transfer to everyone on their network.

Sometime these hard-cap plans are better for consumers because they know exactly what to expect. Having an unlimited plan cut off from over usage can come as a surprise to a customer, but if you have a 2GB plan and you're cut off after 2GB, you won't be surprised at all.
این توصیفاتی هم که در این مطلب (و صدها مطلب دیگه در وب که همون‌طور که گفتم اگر جستجو کنید (http://www.google.com/search?q=not+really+unlimited) زیاد هستند) آورده دقیقاً در مورد ایرانسل صدق می‌کنند.

ضمناً من متوجه شدم که این سیاست یک اسم هم دارد و بهش می‌گویند Fair Use Policy (http://www.shatel.ir/fa/section_16/) یا Fair Usage Policy (http://www.broadbandchoices.co.uk/fair-usage-broadband.html) یا Fair Access Policy (http://en.wikipedia.org/wiki/Fair_Access_Policy) (اگر این‌ها را هم جستجو کنید مطلب در این مورد زیاد است). و ظاهراً حدود سقفی هم که در نظر می‌گیرند در مرتبه‌ی چند ده گیگابایت (مثلاً ۳۰ یا ۴۰) در ماه است که اگر کسی از آن عبور کند برایش محدودیت ایجاد می‌کنند.

این جمله آخر برای من خیلی نامفهومه مگه الان پهنای باند نامحدوده که بعدا می خوان سیاست محدود سازی پهنای باند رو اعمال کنند؟ بله پهنای باند ارائه شده همان‌طور که گفتم تا حدی که کل خط اجازه می‌دهد می‌تواند بالا برود (مثلاً شما به اسم ۱۲۸kbps گرفته‌اید ولی اگر خط خلوت باشد می‌توانید تا ۱Mbps هم بارگیری کنید) اما اگر شما زیادی استفاده کنید و این کار به تجربه‌ی سایر کاربرانی که از همان خط به طور اشتراکی استفاده می‌کنند آسیب بزند، ایرانسل پهنای باند شما را به همان ۱۲۸kbps یا حتی کمتر محدود خواهد کرد.

ما که صبح تا شب داریم دانلود می کنیم . دقیقا صبح تا شب .
از سرویس نامحدود دارم استفاده میکنم و کسی تا به حال حدی براش تعیین نکرده
در این صورت یا خط اختصاصی (dedicated) گرفته‌اید یا بقیه‌ی مشترکانی که خطتان با آن‌ها مشترک است زیاد از اینترنت استفاده نمی‌کنند و مصرف زیاد شما مشکلی ایجاد نکرده. اما ظاهراً همه‌ی شرکت‌ها از این محدودیت‌ها دارند (مثل ADSL شاتل (http://www.shatel.ir/fa/section_16/)).

محمدامین شریفی
چهارشنبه 12 خرداد 1389, 21:13 عصر
قابلیت منحصر به فرد دیگر این هست که شما حتما نباید یک مودم مثل ADSL داشته باشید و یا حتما از کامپیوتر استفاده کنید. یک چیپ کوچک در تلفن همراه شما و یا در laptop شما جایگزین مودم می باشد، در حال حاضر برخی شرکت ها مثل Nokia این قابلیت را برای اینترنت WIMAX دارند و قرار هست تا سال آینده هزاران محصول جدید الکترونیکی برای این استاندارد توسط کمپانی های مختلف ساخته شود.

سیستم کاری بنده طوری هست که در سفر و در خیابان باید به اینترنت پر سرعت دسترسی داشته باشم، این تنها تکنولوژی هست که نیاز بنده را برطرف می کند.

Irancell بهترین شرکتی هست که می تواند این خدمات را ارائه کند، چون همیشه به جای اینکه مشترک شوید، با کارت شارژ امکان می دهد که در همه جا با خرید یک محصول،در کل کشور از خدمات استفاده کنید.

حالا Irancell چه قیمت ها را 10 برابر افزایش بدهد چه ندهد، این خدمات برای بنده و امثال من مثل طلا هست.

با توجه به تاریخ تاپیک که مربوط به چهار ماه پیش است ولی ذکر این نکته مهم می باشد که در حال حاظر ایرانسل، فقط از استاندارد ِ 802.16 IEEE نوع D پشتیبانی می کند و وایمکس ای که در لپ تاپ ها و موبایل ها استفاده می شود بخاطر قابلیت mobility استاندارد ِ 802.16 IEEE نوی e می باشد.