View Full Version : حرفه ای: کار با شبکه های بی سیم
saeid.memfis
دوشنبه 26 بهمن 1388, 10:14 صبح
سلام
فرض کنیم یک کیس به صورت متحرک داریم(درون ماشین).
حالا می خوایم به مکان های خاصی که رسید عملیات خاصی انجام بشه...
این کار به چه صورت امکان پذیر هست؟
gps-wireless-rf-id ؟
M_Ali_Safdari
دوشنبه 26 بهمن 1388, 12:40 عصر
متن سوال شما بسیار مبهم و بی معنی است.
این سوال هم برای من پیش آمده :
چطور برای تصمیم گیری بین این سه گزینه کاملآ بی ربط به هم مردد مانده اید؟
saeid.memfis
دوشنبه 26 بهمن 1388, 15:49 عصر
ولی فکر کنم واضح بود
منظورم اینه که برای این که به جواب سوال برسیم از کدام تکنولوژی باید استفاده کرد؟
gps-wireless-rf-id؟
sari-1369
دوشنبه 26 بهمن 1388, 16:52 عصر
ولی فکر کنم واضح بود
منظورم اینه که برای این که به جواب سوال برسیم از کدام تکنولوژی باید استفاده کرد؟
gps-wireless-rf-id؟
حق با دوست عزیزی هستش که جوابتونو دادن ، این تکنولوژی ها هیچ ربطی به هم ندارد.
میشه بگید id چه تکتولوژی هستش ؟؟
sari-1369
دوشنبه 26 بهمن 1388, 16:56 عصر
اما در مورد اینکه به مکان های خاص رسید .
شما اول از همه باید مختصات جغرافیایی اون مکان های خاص رو داشته باشی و توی برنامت تعریف کنی ، بعدش به یه دستگاه مکان یاب gps نیاز داری تا مختصات مکان فعلی رو بدست بیاری ، توی هر تغییر مختصات باید مختصات جدید رو با مختصات مکان های خاصی که مد نظر هستش مقایسه کنی و اگر درست بود عمل دلخواه رو انجام بدی .
saeid.memfis
دوشنبه 26 بهمن 1388, 17:04 عصر
حق با دوست عزیزی هستش که جوابتونو دادن ، این تکنولوژی ها هیچ ربطی به هم ندارد.
میشه بگید id چه تکتولوژی هستش ؟؟
منم می دونم که ربطی نداره .میخوام بدونم با کدومش می تونم کار کنم و کار با هش راحت تره
در جواب این که rf-id چی هست می تونم بگم این تکنولوژی یه چیزی مثل همین موبایل پارک هاست یا بعضی از کارت های دانشحویی که نیازی به کشیدن کارت نیست و فقط کافیه اونو جلوی سنسور قرار بدی تا یه مقدار رو برگردونه(مثل بارکد خوان)
rf-id از یه tag و یه tag-reader تشکیل شده...
یه مثال خوب اگه بزنم اینه که tag روی ماشین شما نصب میشه و tagreader بر فرض بر روی در ورودی پارکینگ..اینطوری دیگه هنگام ورود و خروج دیگه نیاز نیست که کسی اونجا باشه و خودش ثبت میشه
saeid.memfis
دوشنبه 26 بهمن 1388, 17:06 عصر
اما در مورد اینکه به مکان های خاص رسید .
شما اول از همه باید مختصات جغرافیایی اون مکان های خاص رو داشته باشی و توی برنامت تعریف کنی ، بعدش به یه دستگاه مکان یاب gps نیاز داری تا مختصات مکان فعلی رو بدست بیاری ، توی هر تغییر مختصات باید مختصات جدید رو با مختصات مکان های خاصی که مد نظر هستش مقایسه کنی و اگر درست بود عمل دلخواه رو انجام بدی .
ممنون
ولی آیا gps به صورت اکسترنال هست یا نه؟
بعد اگه هست حدود قیمتش چنده؟
آیا شما مثال کاربردی از این برنامه داری؟
sari-1369
دوشنبه 26 بهمن 1388, 17:55 عصر
آره ، gps اکسترنال هستش
قیمتش رو نمیدونم ولی فکر کنم اختلاف اصلی قیمت هاشون به میزان دقتشون و درجه خطاشون بستگی داره . در کل فکر کنم بالای 300 تومن باشن .
متاسفا مثالی ندارم ، چون تا حالا پیش نیومده که برم سراغ همچین برنامه ای .
M_Ali_Safdari
دوشنبه 26 بهمن 1388, 18:47 عصر
ولی آیا gps به صورت اکسترنال هست یا نه؟
بعد اگه هست حدود قیمتش چنده؟
آیا شما مثال کاربردی از این برنامه داری؟ می توانید ماژول GPS خریداری کنید. قاب ندارد و باید فکری به حال قاب آن بکنید ولی حدود 75 هزار تومان با آنتن هزینه خواهد داشت و البته آنتن آن هم اکسترنال است که مخصوص استفاده در خودرو است. این ماژول به پورت سریال وصل می شود و فروشنده CD همراه آن به من داد که راهنمای کاملی داشت.
در مورد RFID اگر محدوده شما بزرگ است ، آنتن های پر توان بسیار هزینه خواهند داشت و آنچه شما برای Tag هایی مثل کارت دانشجویی فرمودید ، آنتن های با توان کم است که بردی در حد 10 سانتی متر دارند.اگر می توانید Tag را در جایی که از فاصله 10 سانتی متری آنتن عبور کند قرار دهید ماژول های RFID را حدود 17 هزار تومان می توانید تهیه کنید که آنها هم به پورت سریال وصل می شوند.
در مورد Wireless به هیچ وجه امکان مکان یابی به صورت استاندارد وجود ندارد .تنها راهی که به نظر من می رسد پوشش دادن منطقه با حداقل 3 آنتن بطور مثلثی است.که با اندازه گیری کیفیت سیگنال و بعد محاسبه برآیند آن محدوده تقریبی را می توان به دست آورد. اما به علت هزینه زیاد و عدم کار آیی بهینه اصلآ معقول به نظر نمی رسد.
به هر حال :RFID و GPS جزء شبکه های بی سیم نیستند!
saeid.memfis
دوشنبه 26 بهمن 1388, 22:43 عصر
می توانید ماژول GPS خریداری کنید. قاب ندارد و باید فکری به حال قاب آن بکنید ولی حدود 75 هزار تومان با آنتن هزینه خواهد داشت و البته آنتن آن هم اکسترنال است که مخصوص استفاده در خودرو است. این ماژول به پورت سریال وصل می شود و فروشنده CD همراه آن به من داد که راهنمای کاملی داشت.
در مورد RFID اگر محدوده شما بزرگ است ، آنتن های پر توان بسیار هزینه خواهند داشت و آنچه شما برای Tag هایی مثل کارت دانشجویی فرمودید ، آنتن های با توان کم است که بردی در حد 10 سانتی متر دارند.اگر می توانید Tag را در جایی که از فاصله 10 سانتی متری آنتن عبور کند قرار دهید ماژول های RFID را حدود 17 هزار تومان می توانید تهیه کنید که آنها هم به پورت سریال وصل می شوند.
در مورد Wireless به هیچ وجه امکان مکان یابی به صورت استاندارد وجود ندارد .تنها راهی که به نظر من می رسد پوشش دادن منطقه با حداقل 3 آنتن بطور مثلثی است.که با اندازه گیری کیفیت سیگنال و بعد محاسبه برآیند آن محدوده تقریبی را می توان به دست آورد. اما به علت هزینه زیاد و عدم کار آیی بهینه اصلآ معقول به نظر نمی رسد.
به هر حال :RFID و GPS جزء شبکه های بی سیم نیستند!
ُسلام دوست عزیز
ممنون از راهنماییت ولی می خوام بیشتر منو راهنیمایی کنی
منظور شما از ماژول gps چی هستو این که قاب نداره؟
و اینکه آیا gps طول و عرض جغرافیایی بر می گرداند؟
M_Ali_Safdari
دوشنبه 26 بهمن 1388, 23:44 عصر
منظور شما از ماژول gps چی هستو این که قاب نداره؟
و اینکه آیا gps طول و عرض جغرافیایی بر می گرداند؟ سلام
یک برد الکترونیکی که به صورت واحد و مجزا کار خاصی انجام نمی دهد و باید تغذیه به اون وصل کنید و به کامپیوتر از طریق پورت سریال وصل می شه
GPS تنها کاری که انجام می دهد دادن طول و عرض جغرافیایی است.البته در مدل های دستی امکانات جانبی دیگری نظیر ارتفاع سنج ؛ فشار سنج ؛ قطب نما و ... وجود دارد که اینها سنسورهای جانبی هستند و به تکنولوژی GPS مربوط نمی شوند.
لازم به ذکر است که مشابه همین برای GSM و GPRS هم وجود دارد که سیم کارت موبایل باید به آن وصل کرد و مشابه یک گوشی موبایل عمل می کند ولی صفحه کلید و یا صفحه نمایش ندارد و از طریق پورت سریال فرمان میگیرد.GSM/GPRS آن حدود 60 هزار تومان قیمت دارد که برای ارسال اطلاعات GPS می تواند برای شما مفید باشد.البته مودم های GSM/GPRS آماده هم که به پورت USB وصل می شوند را در نظر بگیرید
ماژول های را از تهران خیابان جمهوری می توانید تهیه کنید ولی برای راه اندازی باید آشنایی ابتدایی با الکترونیک داشته باشید و یا از کسی کمک بگیرید
عکس یک نمونه از ماژول ها را ضمیمه می کنم
saeid.memfis
سه شنبه 27 بهمن 1388, 13:09 عصر
خیلی ممنون دوست عزیز از راهنمایی کاملت
آیا برنامه ای داری که بتونه منو کمک کنه..
یعنی طول و عرض جغرافیایی رو تو برنامه برگردونه...؟
ممنون میشم بزاری
combo_ci
سه شنبه 27 بهمن 1388, 13:15 عصر
see this link :
http://www.gpsrad.com/
i thing this site can help u
M_Ali_Safdari
سه شنبه 27 بهمن 1388, 13:55 عصر
آیا برنامه ای داری که بتونه منو کمک کنه..
یعنی طول و عرض جغرافیایی رو تو برنامه برگردونه...؟
برنامه خاصی نمی خواد شما فقط کافیه با پورت سریال بتونید کار کنید.برای دیدن مثال توصیه می کنم برنامه هایی که با مودم کار می کنند که تو همین سایت هم چند تایی به چشمم خورده رو نگاه کنید.اینجا هم روش کار همونه فقط دستورات فرق می کنه که البته دستورات هر ماژول با ماژول دیگه فرق داره و باید بسته با اینکه چه مدلی خریداری می کنید برنامه بنویسید.
مراحل کار به صورت کلی به شرح زیر است:
1-دستور خواندن را به پورت سریال ارسال می کنید(این دستور در مدلهای مختلف می تواند متفاوت باشد و باید در DataSheet همان مدل که از فروشنده تهیه می کنید نگاه کنید)
2-یک رشته شامل طول و عرض جغرافیایی از طریق پورت سریال دریافت می کنید.
اگر تصمیم شما برای کار قطعی است، ماژول را به همراه DataSheet تهیه کنید .کار کردن با آن اصلآ مشکل نیست و اگر کمکی از دست من بر بیاید حتمآ در خدمت خواهم بود.
سعی می کنم یک DataSheet نمونه رو بعدآ ارسال کنم تا خیال شما از بابت آسان بودن کار راحت شود.
saeid.memfis
سه شنبه 27 بهمن 1388, 14:18 عصر
ممنون
ببیت دوست عزیز
شرکتیکه باهش کار می کنم یک سری کیس های صنعتی سفارش دادن که مجهز به gps هست...
حالا من می خوام با اونا کار کنم...یه مثال لازم دارم تا امشب..که برم به عنوان یه نمونه کار نشون بدم
ممنون میشم بزاری
در ضمن با پورتهای سریال کار نکردم ولی با winsock کار کردم
از دوستای حرفه ای می خوام کمکم کنند
saeid.memfis
سه شنبه 27 بهمن 1388, 20:15 عصر
از دوستا خواهش می کنم علمشونو دریغ نکنن
کارم گیره
M_Ali_Safdari
سه شنبه 27 بهمن 1388, 22:20 عصر
شرکتیکه باهش کار می کنم یک سری کیس های صنعتی سفارش دادن که مجهز به gps هست...
حالا من می خوام با اونا کار کنم...یه مثال لازم دارم تا امشب..که برم به عنوان یه نمونه کار نشون بدم
ممنون میشم بزاریسلام
با عرض پوزش از اینکه من حسابی گرفتار بودم و اکنون پیام شما را دیدم
دوست عزیز مثال عملی وقتی سخت افزار که همون ماژول هست رو نداشته باشی که قابل اجرا و دیدن نیست.و در این زمان کوتاه چند ساعته اصلآ این کار قابل انجام نبوده است.
این موردی که شما می گید نیاز به بررسی زیادی داره که متوجه بشید GPS ها چه مدلی هستند؟ چطور و از طریق چه باس به سیستم وصل شدند.مدل و نوع کیس را اگر بفرمایید شاید بتوانم کمک کنم
saeid.memfis
چهارشنبه 28 بهمن 1388, 10:18 صبح
ممنون دوست عزیز
یه چند تا نمونه تو سایتهای انگلیسی پیدا کردم که با پورتهای سریال کار می کنه .هنوز تستش نکردم و لی به نظر درست میاد...اگه مایلید بگید تا لینکشو بزارم
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.