View Full Version : گفتگو: زبان های برنامه نویسی
ali-software
پنج شنبه 06 اسفند 1388, 14:11 عصر
چرا زبان های برنامه نویسی دارند پیشرفت می کنند و ما هنوز داریم از ویژوال بیسیک 6 استفاده می کنیم؟؟
lordarma
پنج شنبه 06 اسفند 1388, 14:13 عصر
چرا زبان های برنامه نویسی دارند پیشرفت می کنند و ما هنوز داریم از ویژوال بیسیک 6 استفاده می کنیم؟؟
چون اکثر زبان های جدید تحت .Net هستند (که دردسر های مخصوص خودشان را دارند) و همچنین VB6 یک چیزه جمع و جور هست و کار ما را راه می اندازد...
ali-software
پنج شنبه 06 اسفند 1388, 14:18 عصر
دردسرشون از وی بی کمتره و یادگیریشم از وی بی اسون تره
lordarma
پنج شنبه 06 اسفند 1388, 14:25 عصر
دردسرشون از وی بی کمتره و یادگیریشم از وی بی اسون تره
به نظر بنده اینطور نیست،
به عنوان مثال شما یک برنامه کامپایل شده VB را با C# یا VB.Net مقایسه کنید،
اون .Net Framwork خودش جهنمی هست!
به نظر من هر زبانی برای استفاده خاصی اختراع شده و کاربرد های خاص خودش را دارد،
من برای برنامه نویسی انفرادی، VB6 رو ترجیح می دهم...
M.T.P
پنج شنبه 06 اسفند 1388, 15:09 عصر
دوست عزیز نظر شخصی بنده اینه که من خودم شخصا VB.NET رو بهتر و کامل تر از همه لحاظ نسبت به VB6 می بینم اما.......:متفکر:
اما من ترجیح میدم با VB6 کار کنم ، چرا؟؟؟
چون معتادشیم چون خرابشیم:عصبانی++: واسه اینکه روونه ، رو همه سیستم ها اجرا میشه حتی با CPUهای قدیمی ، چون سورس کداش همه جا پیدا میشه(حتی تو جیبمون:بامزه:) ، چون محیطش سادس ، چون برنامه هایی که باهاش نوشتیم تو جدیدترین ویندوز مایکروسافت یعنی 7 هم اجرا میشه ، چون Portableش رو با حجم4 مگ رو فلش دارم و هرجا ببرم میتونم برنامه نویسی کنم ، چون محدودیت نداره ، واسه اینکه لازم نمیدونیم واسه 4 تا کنترل جدید که مثلا(عکس png ساپورت میکنن) و... خودمونو تو دردسر یادگرفتن دات.نت بندازیم ، چون خونش تو رگمونه ، چون دات.نت نمیتونه پروژه های سنگینمون رو آپدیت کنه و نصفه نیمه تحویلت میده ، چون کدش Native ، چون....:گریه:
بابا به کی بگیم... دردمونو:گیج:
یه چیزو خوب میدونم تا موقعی که ساپورت شه دست از سرش برنمیداریم:لبخند:
:متعجب:تا خون در رگ ماست:متعجب:وی بی هم همراه ماست:متعجب:
aryasoft2872
پنج شنبه 06 اسفند 1388, 18:32 عصر
دوستمون راست می گن دات نت رو اگه بخوای یک دونه toolbox لود کنه چند لحظه طول می کشه به طور کلی سرعتش پایین تره(تازه با رم 2 گیگابایت). محیط خود برنامه نویسی و هم محیط design اش شلوغه
راستی شما که گفتی ساپورت شه؟؟؟؟ وی بی از سال 2004 هیچ پکیجی از طرف مایکروسافت براش نیومده !!!!!!احتمالا من درست متوجه منظورتون نشدم
M.T.P
پنج شنبه 06 اسفند 1388, 18:57 عصر
راستی شما که گفتی ساپورت شه؟؟؟؟ وی بی از سال 2004 هیچ پکیجی از طرف مایکروسافت براش نیومده !!!!!!احتمالا من درست متوجه منظورتون نشدم
دوست عزیز اصلاح میکنم:
منظورم اینه که VB6 تو ویندوز 7 هم نصب میشه و میشه اونجا هم باهاش برنامه نویسی کرد(یعنی تا وقتی که بشه ازش استفاده کرد:بوس:)
REZADG
پنج شنبه 06 اسفند 1388, 20:29 عصر
من نمی دونم ولی اکثر ایرانیان ساده پسندن و بیشترین دلیل این که از وی بی استفاده می کنییم به خاطر سادگیش هست من بار اولی که میخواستم برنامه نویسی یاد بگیرم دلفی دات نت و سی ++ رو نصب کردم ولی نمیدونم چرا وی بی رو انتخای کردم و باید بگم که هیچ چی از برنامه نویسی و انواع زبان هاش اطلاع نداشتم
ali-software
جمعه 07 اسفند 1388, 13:00 عصر
به نظر من ما باید وی بی رو کنار بگذاریم و حداقل به وی بی دات نت رو بیاریم.
M.T.P
جمعه 07 اسفند 1388, 13:16 عصر
به نظر من ما باید وی بی رو کنار بگذاریم و حداقل به وی بی دات نت رو بیاریم.
به نظر من اگه توانایی سیستمتون بالاست و حال و حوصلش رو دارید که بهترین کار رو انجام میدید ، VB.NET2008 رو نصب کن البته با MSDN چون خیلی کمکت میکنه ، ورژن 2010ش رو من دارم منتها Beta هست نمیدونم نسخه کاملش اومده یا نه! به هر حال خواه یا ناخواه ما هم دیر یا زود مجبوریم بیاییم تو VB.NET و یه روز میاد که وقتی نگاه به VB6 کنیم کلی واسمون خاطره باشه ، به هر حال باید به ویژوال بیسیک و عوامل سازندش تبریک گفت.:تشویق:
lordarma
جمعه 07 اسفند 1388, 13:19 عصر
من خودم به شخصه به این زودی ها وارد دات نت نخواهم شد!
من اعصاب اون محیط کند رو ندارم،
زبان باید روون باشه...
ali-software
جمعه 07 اسفند 1388, 13:24 عصر
شما چه خوشت بیاد یا نیاد باید یک روز وی بی رو کنار بگذاری و به زبان های دیگه بری.فکر کنم چند سال دیگه وی بی رو کامپیوتر ها دیگه کار نده به خاطر اینکه وینذوز های جدید میاد.:چشمک::چشمک:
lordarma
جمعه 07 اسفند 1388, 13:28 عصر
شما چه خوشت بیاد یا نیاد باید یک روز وی بی رو کنار بگذاری و به زبان های دیگه بری.فکر کنم چند سال دیگه وی بی رو کامپیوتر ها دیگه کار نده به خاطر اینکه وینذوز های جدید میاد.:چشمک::چشمک:
بله من هم به زودی تصمیم دارم از VB کوچ کنم اما نه به دات نت! :لبخند:
ali-software
جمعه 07 اسفند 1388, 13:42 عصر
هرچه زود تر کوچ کنید به نفعتونه
Rejnev
جمعه 07 اسفند 1388, 13:43 عصر
سلام
اگه بدونید دات نت فریم ورک و برنامه نویسی شیئ گرا چیه هیچ وقت این حرفا رو نمیزنید.
اگه vb6 خوب میبود که منسوخ نمیشد. اگه میبینید که هنوز هم از اون در ایران استفاده میشه به دلیل جمله اولمه.
من خودم با vb6 برنامه نویسی رو یاد گرفتم. همیشه میشنیدم که شی گرایی خوبه و یاد که بگیرید معتادش میشید و ... اما تا خودتون وارد نشید نمیدونید چی میگم.
کند بودن تول باکس یا افزودن کامپوننت جدید به خاطر حجم بالا و گستردگی اونها در .net هست. که ظاهرا سرعت لود اون رو در 2010 افزایش دادن که اصلا دلیل نمیشه که .net رو کنار بزنیم
انعطاف پذیری ای که دات نت داره من در هیچ جا ندیدم. کافیه دات نت نصب باشه ... که معمولا توی همه سیستم ها نصب هست. برنامه تون خیلی راحت اجرا خواهد شد و دغدغه نصب برنامه و رجیستر ocx و ... رو نخواهید داشت.
شما اگه دات نت رو یاد نگیرید در نتیجه با انواع پروژه های جدید هم نخواهید توانست کار کنید.
wcf و wpf و asp.net و و ... آینده برنامه نویسی اند.
تکنولوژی 10 سال پیش منسوخ شده است. رها کنید VB شش را...
lordarma
جمعه 07 اسفند 1388, 13:56 عصر
سلام
اگه بدونید دات نت فریم ورک و برنامه نویسی شیئ گرا چیه هیچ وقت این حرفا رو نمیزنید.
اگه vb6 خوب میبود که منسوخ نمیشد. اگه میبینید که هنوز هم از اون در ایران استفاده میشه به دلیل جمله اولمه.
من خودم با vb6 برنامه نویسی رو یاد گرفتم. همیشه میشنیدم که شی گرایی خوبه و یاد که بگیرید معتادش میشید و ... اما تا خودتون وارد نشید نمیدونید چی میگم.
کند بودن تول باکس یا افزودن کامپوننت جدید به خاطر حجم بالا و گستردگی اونها در .net هست. که ظاهرا سرعت لود اون رو در 2010 افزایش دادن که اصلا دلیل نمیشه که .net رو کنار بزنیم
انعطاف پذیری ای که دات نت داره من در هیچ جا ندیدم. کافیه دات نت نصب باشه ... که معمولا توی همه سیستم ها نصب هست. برنامه تون خیلی راحت اجرا خواهد شد و دغدغه نصب برنامه و رجیستر ocx و ... رو نخواهید داشت.
شما اگه دات نت رو یاد نگیرید در نتیجه با انواع پروژه های جدید هم نخواهید توانست کار کنید.
wcf و wpf و ASP.NET و و ... آینده برنامه نویسی اند.
تکنولوژی 10 سال پیش منسوخ شده است. رها کنید VB شش را...
به نظر من دات نت فقط برای اینترنت خوبه اون هم نه در همه مواقع،
وقتی زبان های خوبی مثل Java یا C++ (بدون استفاده کردن از دات نت) هستند چرا باید وقتمان را روی دات نت تلف کنیم؟
در بالا یک جمله گفتید که:
"کافیه دات نت نصب باشه ... "
به نظر من مشکل بزرگ همین است!
گمان می کنم دغدغه های نصب OCX کمتر از عذاب دات نت باشد...
با همه این حرف ها من نمی گویم یادگیری دات نت بد است،
اتفاقا خودم هم دوست دارم دات نت رو یاد بگیرم،
اما مسئله اینجاست که دات نت به درد پروژه های کوچک یا بزرگ نمی خورد،
حد وسط پروژه ها مخصوص دات نت هست......
ali-software
جمعه 07 اسفند 1388, 14:01 عصر
به نظر من دات نت از همه ی زبان ها بهتره
M.T.P
جمعه 07 اسفند 1388, 14:04 عصر
میگم حالا که قراره بریم تو دات.نت و واسش وقت بزاریم دوستمون lordarma خوب میگن بریم سراغ C و وقتمون رو اونجا صرف کنیم.
به نظرتون بهتر نیست؟:متفکر:
Rejnev
جمعه 07 اسفند 1388, 14:10 عصر
به نظر من دات نت فقط برای اینترنت خوبه اون هم نه در همه مواقع،
وقتی زبان های خوبی مثل Java یا C++ (بدون استفاده کردن از دات نت) هستند چرا باید وقتمان را روی دات نت تلف کنیم؟
در بالا یک جمله گفتید که:
"کافیه دات نت نصب باشه ... "
به نظر من مشکل بزرگ همین است!
گمان می کنم دغدغه های نصب OCX کمتر از عذاب دات نت باشد...
با همه این حرف ها من نمی گویم یادگیری دات نت بد است،
اتفاقا خودم هم دوست دارم دات نت رو یاد بگیرم،
اما مسئله اینجاست که دات نت به درد پروژه های کوچک یا بزرگ نمی خورد،
حد وسط پروژه ها مخصوص دات نت هست......
شما یک محیط توسعه جدید(2005 به بعد) به من معرفی کنید (به جز خانواده دلفی) که مخصوص توسعه سریع نرم افزاری(RAD) باشه تا من همین الآن دات نت رو کنار بذارم.
کی گفته نصب دات نت فریم ورک که یک فایل نصبی چند مگی هست دردسر داره و عذابه؟؟؟
دات نت اصلا ارتباطی با شبکه و اینترنت نداره و فقط یک اسمه.
باز هم تکرار میکنم
اگه بدونید دات نت فریم ورک و برنامه نویسی شیئ گرا چیه هیچ وقت این حرفا رو نمیزنید و حاضر نیستید یک لحظه هم با یک محصول قدیمی مثل vb6 کار کنید.
برنامه نویسی با یکی از زبانهای دات نتی(#vb,Cو...)=توسعه سریع نرم افزاری با امکانات گسترده و امکان ساخت انواع نرم افزار های ویندوزی و وب و دستگاههای pocket pc و...
برنامه نویسی با سی ++ = دسترسی مستقیم و راحت به win API و اجرای برنامه بدون دخالت CLR.
برنامه نویسی vb= برنامه نویسی برای آموزش و یادگیری یک زبان ویژوال
و...
M.T.P
جمعه 07 اسفند 1388, 14:18 عصر
برنامه نویسی با سی ++ = دسترسی مستقیم و راحت به win API و اجرای برنامه بدون دخالت CLR.
و...
من شنیدم که همین CLR (تبدیل نشدن کد برنامه به کد ماشین بصورت مستقیم و وجود واسطه ای به این نام) خودش یه معایبی رو به همراه داره مثل هک شدن!!!!
CLR زبان و کد کامپایل شده توسط زبان برنامه نویسی تحت دات.نت رو در حین اجرا به کد ماشین تبدیل میکنه درسته؟
البته نمیدونم این موضوع تا چه حد صحت داره!!:متفکر:
ali-software
جمعه 07 اسفند 1388, 14:18 عصر
واقعا که دوستمون راست میگه.دانت نت خیلی بهتر از وی بی هستش و از کمپوننت ها راحت میشید.
lordarma
جمعه 07 اسفند 1388, 14:24 عصر
شما یک محیط توسعه جدید(2005 به بعد) به من معرفی کنید (به جز خانواده دلفی) که مخصوص توسعه سریع نرم افزاری(RAD) باشه تا من همین الآن دات نت رو کنار بذارم.
کی گفته نصب دات نت فریم ورک که یک فایل نصبی چند مگی هست دردسر داره و عذابه؟؟؟
دات نت اصلا ارتباطی با شبکه و اینترنت نداره و فقط یک اسمه.
باز هم تکرار میکنم
اگه بدونید دات نت فریم ورک و برنامه نویسی شیئ گرا چیه هیچ وقت این حرفا رو نمیزنید و حاضر نیستید یک لحظه هم با یک محصول قدیمی مثل vb6 کار کنید.
برنامه نویسی با یکی از زبانهای دات نتی(#vb,Cو...)=توسعه سریع نرم افزاری با امکانات گسترده و امکان ساخت انواع نرم افزار های ویندوزی و وب و دستگاههای pocket pc و...
و...
برای برنامه ای که خودش چند مگ بیشتر نباشد یک فریم ورک چند مگی حجم زیادی هست!!!
من شی گرایی رو نقض نمی کنم اما شی گرایی ربطی به وجود دات نت ندارد،
مثلا مگه همین ویژوال بیسیک شی گرا نیست؟
من نمی گم VB6 برنامه خوبی برای برنامه نویسی هست اما مطمئن هستم دات نت هم بدرد نمی خورد،
در ضمن من به خاطر اسمش نگفتم به درد اینترنت می خورد!!!!!!:قهقهه:
به هر حال هر جور راحتید همان کار رو بکنید...!:لبخند:
lordarma
جمعه 07 اسفند 1388, 14:30 عصر
واقعا که دوستمون راست میگه.دانت نت خیلی بهتر از وی بی هستش و از کمپوننت ها راحت میشید.
بحث سر مقایسه ویژوال بیسیک 6 و دات نت نیست.
Rejnev
جمعه 07 اسفند 1388, 14:45 عصر
من شنیدم که همین CLR (تبدیل نشدن کد برنامه به کد ماشین بصورت مستقیم و وجود واسطه ای به این نام) خودش یه معایبی رو به همراه داره مثل هک شدن!!!!
CLR زبان و کد کامپایل شده توسط زبان برنامه نویسی تحت دات.نت رو در حین اجرا به کد ماشین تبدیل میکنه درسته؟
البته نمیدونم این موضوع تا چه حد صحت داره!!:متفکر:
http://barnamenevis.org/forum/attachment.php?attachmentid=44716&stc=1&d=1267183753
بحث سر مقایسه ویژوال بیسیک 6 و دات نت نیست.
فعلا شمایید که میگویید دات نت به درد نمیخوره و همگی یک طرفه رفتید سراغ قاضی. خود من هم کشته مرده دات نت نیستم و حتی بعضی وقتها خجالت میکشم بگم C# کارم. چون همه دات نت کار شدن و کور کورانه فکر میکنن برای همه کارها بهترین انتخابه.
اما از حق نگذریم بی نظیره و سبک جدیدی در برنامه نویسی ارائه کرده. و همه به نوعی ازش حمایت یا تقلید کردند.
محدودیتی هم در اندازه پروژه نداره
عذابی هم لازم نیست برای نصب دات نت فریم ورک بکشید چون در سیستم عاملهای جدید seven و vista پیش فرض نصب هست
همونطور که گفتم اگه زبان دیگه ای سراغ دارید که یک محیط توسعه قوی و برنامه نویسی راحت داره حاضرم همین الآن دات نت رو رها کنم.
دات نت = ...
M.T.P
جمعه 07 اسفند 1388, 14:46 عصر
همین که ++C نیازی به CLR و واسطه نداره و موقع کامپایل مستقیما به زبان ماشین تبدیل میشه و از تمامی کنترل های تحت دات.نت هم استفاده میکنه این خودش یه امتیاز بزرگه و اگه کسی وقت داره و می خواد از vb6 بیاد بیرون و تو یه محیط دیگه برنامه نویسی کنه به نظرم ++C از همه بهتره و VB.NET همون کاری رو میکنه که vb6 در مقایسه با VC++6 انجام میداد و VB.NET چه نسخه 2003 و چه نسخه 2010 برای کاربرایی خوبه که به تازگی برنامه نویسی رو شروع کردن و میخوان تو Visual Studio 5 یا 8 یا جدیدتر برنامه نویسی کنن
Rejnev
جمعه 07 اسفند 1388, 14:54 عصر
همین که ++C نیازی به CLR و واسطه نداره و موقع کامپایل مستقیما به زبان ماشین تبدیل میشه و از تمامی کنترل های تحت دات.نت هم استفاده میکنه این خودش یه امتیاز بزرگه و اگه کسی وقت داره و می خواد از vb6 بیاد بیرون و تو یه محیط دیگه برنامه نویسی کنه به نظرم ++C از همه بهتره و VB.NET همون کاری رو میکنه که vb6 در مقایسه با VC++6 انجام میداد و VB.NET چه نسخه 2003 و چه نسخه 2010 برای کاربرایی خوبه که به تازگی برنامه نویسی رو شروع کردن و میخوان تو Visual Studio 5 یا 8 یا جدیدتر برنامه نویسی کنن
پست اول رو فراموش نکنید که نوشته "چرا زبان های برنامه نویسی دارند پیشرفت می کنند و ما هنوز داریم از ویژوال بیسیک 6 استفاده می کنیم؟؟ "
اگه هدفتون اینه که برنامه های معمولی و سریع و آسون بنویسید تنها انتخابتون .net هست(با توجه به پیش زمینه مایکروسافتیتون(vb6)).
اگه میخواید مفهوم برنامه نویسی رو بفهمید و بدونید پس پرده چه خبره :++C
ولی فراموش نکنید برای یک vb کار خیلی سخته که به ++C کوچ کنه
lordarma
جمعه 07 اسفند 1388, 15:02 عصر
مگر آخرین ورژن C++ در سال 2008 نیامده است؟
در انجمن C می توانید این موضوع را بررسی کنید،
یک نظر سنجی هم دارد...
برای استفاده از C++ 2008 نیازی نیست حتما با دات نت کار کنید،
حالا از C هم بگذریم،
Java که بد نیست؟!
این هم لینک آن صفحه:
http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=111283
Rejnev
جمعه 07 اسفند 1388, 15:19 عصر
مگر آخرین ورژن C++ در سال 2008 نیامده است؟
در انجمن C می توانید این موضوع را بررسی کنید،
یک نظر سنجی هم دارد...
برای استفاده از C++ 2008 نیازی نیست حتما با دات نت کار کنید،
حالا از C هم بگذریم،
Java که بد نیست؟!
این هم لینک آن صفحه:
http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=111283
-مگه شما فکر کردید منظور من ++turbo c هست؟؟؟
منظور من ++Visual C بود که همراه ویژوال استودیو دات نت نصب میشه و اصلا هم به دات نت کاری نداره(در ضمن من انجمن c رو قبل از اینها خوندم و از حفظم:چشمک:).
در کل فکر میکنم به نتیجه رسیده باشیم که کدوم زبان برای چه کاری مفیده و اگه نه فکر میکنم ادامه دادن بحث هم شمارو قانع نکنه. چون فکر میکنم قبلا تصمیمتون رو گرفتید(++c) و باید محکش بزنید ببینید به دردتون میخوره یا نه
توصیه من به شما برای توسعه سریع نرم افزاری استفاده از زبان VB.net هست(به دلیل پیش زمینه vb)
در ضمن تا یادم نرفته...
اگه دات نت به درد نمیخورد delphi نمیومد نسخه دات نت بیرون بده. یا برای لینوکس شبیه سازیش کنند یا این همه محبوبیت پیدا کنه یا اصلا مایکروسافت اون رو تولید کنه و...
به قول NIMA NF توی یکی از پستهاش:
C++ is not for children (http://barnamenevis.org/forum/showpost.php?p=464699&postcount=2)
lordarma
جمعه 07 اسفند 1388, 15:25 عصر
-مگه شما فکر کردید منظور من ++turbo c هست؟؟؟
منظور من ++Visual C بود که همراه ویژوال استودیو دات نت نصب میشه و اصلا هم به دات نت کاری نداره(در ضمن من انجمن c رو قبل از اینها خوندم و از حفظم:چشمک:).
در کل فکر میکنم به نتیجه رسیده باشیم که کدوم زبان برای چه کاری مفیده و اگه نه فکر میکنم ادامه دادن بحث هم شمارو قانع نکنه. چون فکر میکنم قبلا تصمیمتون رو گرفتید(++c) و باید محکش بزنید ببینید به دردتون میخوره یا نه
توصیه من به شما برای توسعه سریع نرم افزاری استفاده از زبان VB.net هست(به دلیل پیش زمینه vb)
به قول NIMA NF توی یکی از پستهاش:
C++ is not for children
For Children
خب به ما چه؟:چشمک:
من تصمیم دارم آخرین نسخه VC++ را ادامه بدهم چون هر روز پیشرفت می کند همچنین به C++ کلاسیک شبیه هست،
من قصد دارم وارد صنعت بازی سازی بشوم و دانستن C++ رو لازمه کار خودم می بینم.
موفق باشید
vbhamed
جمعه 07 اسفند 1388, 15:41 عصر
سلام
دوستان، فكر مي كنم سر اين چيزها با هم ديگه بحث و جدل نكنيد بهتره
مطمئنا زبانهاي جديد حرفهاي بيشتري براي گفتن دارن، دات نت هم همونهايي توليد كردن كه vb6 رو توليد كردن و vb6 رو همونهايي كنار گذاشتن كه اون رو توليد كردن و دات نت رو هم توليد كردن
وقتي وارد محيط دات نت ميشي و كمي كار مي كني (چه اينترفيس و چه كد نويسي)، اونموقع به خودت ميگي چه دليلي داره كه نياي سراغ دات نت ؟
اما من خودم فعلا vb6 كار مي كنم به چند دليل :
1 - عادت كردم و هر كاري رو باهاش خيلي راحت انجام مي دم، سورس و كامپوننت هم كه تا دلتون بخواد !
2 - نرم افزارهاي زيادي تا حالا با vb6 نوشتم و دارم گسترش مي دم و پشتيباني مي كنم و سوئيچ كردن به دات نت نمي تونه به سرعت انجام بشه
3 - سرعت بالا در اجراي برنامه نسبت به اجراي كند برنامه ها در دات نت (مخصوصا از لحاظ رابط كاربري كند است)
4 - به دليل كامپايل نشدن برنامه در دات نت، احتمال هك شدن نرم افزار زياده (حتي من از يكي از هكرها در
مورد برنامه اي، سؤال كردم گفت اگر دات نت هست بيارش اگه vb6 نه !)
اما خب نميشه هم دست رو دست گذاشت، بالاخره ميكروسافت هم فكر همه اين مشكلات رو مي كنه، مشكلات سرعت با سخت افزارهاي جديد حل ميشه و البته آپديت هاي جديد دات نت
مشكلات مربوط به هك و ... هم با يك سري نرم افزارها تا حدودي قابل چشم پوشي هستند
من به VB6 كارها توصيه مي كنم VB6 دوست داشتني رو كنار نزارن، اما گريزي هم با برنامه هاي كوچكتر به دات نت بزنن تا يه موقع چشم باز نكنن ببينن پلهاي پشت سر خراب شده و بايد ازصفر هم كه نگيم ولي از اوايل راه شروع كنن
HamedNet_ir
جمعه 07 اسفند 1388, 16:10 عصر
ولی فراموش نکنید برای یک vb کار خیلی سخته که به ++C کوچ کنه
با اين حرفتون مخالفم ، من خودم يك vb6 بازم! دارم به راحتي C++ رو ياد ميگيرم ، پيش زمينه ي VB6 باعت شده كه به راحتي ياد بگيرم.
در كل VB6 تا حداقل چند سال ديگه ، مرگي نداره ، راحتي كار ، دستورات روان ، قابليت استفاده از اكثر منابع ويندوز ، وارد شدن به دنياي ديگر از طريق OCX و ...
البته گاهي اوقات به شددت اعصاب خرد كن ميشه ، ولي قابل تحمله!
====
من خودم خواستم VB.NET 2005 رو شروع كنم ، سرتون رو درد نيارم كاملا ازش زده شدم! سرعت پايين ، عدم كامپايل صحيح و ....
====
من موندم كه چرا ميگيد VB6 مشكل OCX داره؟ من هر برنامه اي كه نوشتم ع با كپي ساده ي چند مگابايت به SYSTEM32 مشكلم حل شده! حالا شما NET FRAMEWORK رو ببين ، صد و خرده اي مگابايته به همراه يكبار ري-ست ويندوز ، فقط براي اجراي يك برنامه ي كوچولو!
اصلا به صرفه نيست!
Rejnev
جمعه 07 اسفند 1388, 16:36 عصر
با اين حرفتون مخالفم ، من خودم يك vb6 بازم! دارم به راحتي C++ رو ياد ميگيرم ، پيش زمينه ي VB6 باعت شده كه به راحتي ياد بگيرم.
در كل VB6 تا حداقل چند سال ديگه ، مرگي نداره ، راحتي كار ، دستورات روان ، قابليت استفاده از اكثر منابع ويندوز ، وارد شدن به دنياي ديگر از طريق OCX و ...
البته گاهي اوقات به شددت اعصاب خرد كن ميشه ، ولي قابل تحمله!
====
من خودم خواستم VB.NET 2005 رو شروع كنم ، سرتون رو درد نيارم كاملا ازش زده شدم! سرعت پايين ، عدم كامپايل صحيح و ....
====
من موندم كه چرا ميگيد VB6 مشكل OCX داره؟ من هر برنامه اي كه نوشتم ع با كپي ساده ي چند مگابايت به SYSTEM32 مشكلم حل شده! حالا شما NET FRAMEWORK رو ببين ، صد و خرده اي مگابايته به همراه يكبار ري-ست ويندوز ، فقط براي اجراي يك برنامه ي كوچولو!
اصلا به صرفه نيست!
به کشش هر شخص برمیگرده که چقدر براش سخت یا راحت باشه.
مرحوم VB برای هدف آموزش ارائه شده بود. ما فکر میکنیم هنوز زندست اما نمیدونیم این پرنده ای که دستمون گرفتیم مُرده...
راحتی کار و ... هم نشون میده که مایکروسافت خوب به هدفش که ارائه یک زبان برای اهداف آموزشی هست رسیده.
سرعت پایینتر به خاطر IDE کاملتر و متعاقبا سنگینتره که در مقابل سیستمهای جدید و کنونی اصلا محسوس نیست.
منظورتون رو از عدم کامپایل صحیح نمیفهمم
در ضمن یادم نمیاد به خاطر نصب دات نت فریم ورک تا به حال سیستم رو ریستارت کرده باشم.
همونطور که گفتم دات نت همراه با ویندوزهای جدید نصب میشه. اگر هم ریست بخواد در عوض امکاناتی که در اون هست شما در هزاران کامپوننت و کلاس نمیتونید پیدا کنید
فراموش نکنید برنامه هایی مثل Office 2007 و سیستم عامل هایی مثل vista و seven بر اساس WPF نوشته شدند. بطوری که تصور گرافیکی که در این برنامه ها میبینیم در VB6 که هنوز کلیدهای flat تم ویندوز 98 ایش رو حفظ کرده غیر ممکنه.
تکنولوژیهایی بر اساس دات نت فریم ورک به وجود آمده و در حال استفاده است که مغز آدم از شنیدنشان سوت میکشه.
حالا ما اینجا داریم سر این بحث میکنیم که دات نت به درد نمیخوره و OCX خوبه و یک دنیای دیگه ست و ...
موفق و موید باشید
Felony
جمعه 07 اسفند 1388, 16:47 عصر
مثلا مگه همین ویژوال بیسیک شی گرا نیست؟
خیر نیست ، شئ گرای به اینکه IDE مورد نظرتون 4 تا کنترل رو روی فرم قرار بده و براش کد بنویسه نیست ، شئ گرایی مبحث بسیار پیچیده ای هست که شامل چندین استاندارد میشه و رعایت خیلی از قوانین در طراحی IDE مورد نظر میشه .
از جمله شرایط شئ گرا بودن یک زبان میشه به چند ریختی بودن ، قابلیت کپسوله سازی ، پولی مورفیزم و ... اشاره کرد .
اگه دات نت به درد نمیخورد delphi نمیومد نسخه دات نت بیرون بده.
نمیگم Net. بد هست چون همچین حرفی غیر اصولی و غیر حرفه ای هست ، هر زبان جای خودش کاربرد داره ، ولی اینکه دلفی نسخه دات نت میده دلیل خوب بودنش نیست ، دلفی این کار رو کرد تا کاربرانی که همراه با برنامه ها دلفیشون میخوان از دات نت هم استفاده کنن بتونن بدون دانشتن زیان ها دیگه تحت پلتفرم دات نت کد بزنند .
در حقیقت دلفی با این کارش کاربران خودش رو افزایش داد و تو این موج دات نتی که راه افتاده جلوی غول نرم افزاری دنیا ابراز وجود کرد و کم نیاورد ، که دمش گرم ! :تشویق:
IamOverlord
جمعه 07 اسفند 1388, 20:42 عصر
سلام دوستان!
من با net. مخالف نیستم اما با زبان های Native code شدیدا موافقم!!! مثلا همین VB6 یا Delphi.
اولا که Microsoft به این زودی ها محصولی نمی ده که با محصولات قبلیش مشکل داشته باشه (به جز Vista که اصلا عجیب و غریب بود!). دوما برای زبان دوم پیشنهاد می کنم Delphi رو انتخاب کنید.
وجود net Compiler. برای Delphi فقط به خاطر حمایت از برنامه نویسان net. هست نه چیز دیگه...
HamedNet_ir
جمعه 07 اسفند 1388, 21:49 عصر
مرحوم VB برای هدف آموزش ارائه شده بود. ما فکر میکنیم هنوز زندست اما نمیدونیم این پرنده ای که دستمون گرفتیم مُرده...
سخت در اشتباهيد! VB6 هنوز نمرده است!
من اگر بخوام يه برنامه ي نسبتا كوچك بنويسم حتما از vb6 استفاده ميكنم ( هنوز هم بسياري از برنامه ها كه منتشر ميشوند با وي بي 6 نوشته شده است )
منظورتون رو از عدم کامپایل صحیح نمیفهمم
مثلا در 2008 هر چه خواستم يك فرم را كامپايل كنم اررور ميداد! از استادمون پرسيدم گفت Vs ها مشكلات بسياري دارند ، بايد هر دفعه پچشو بگيري تا درست شه!
در ضمن یادم نمیاد به خاطر نصب دات نت فریم ورک تا به حال سیستم رو ریستارت کرده باشم.
خوشبحالتون! من تا دلتون بخواد ديدم!
همونطور که گفتم دات نت همراه با ویندوزهای جدید نصب میشه.
دوست عزيز! شما در جامعه اي زندگي ميكني كه هنوز مردم سر ie6 كه اينترنت هست دارن قسم ميخورن! ( حتي بعضي از استادهاي دانشگاه هاي دولتي! ) حالا فكر كن ميخواي برنامه / پروژه رو تحويل بدي ، يا روي يك سيستمي راه اندازي كني ( xp بدون سرويس پك! ) خيلي دردسر داره! اگر سيستم طرف هم كم سرعت باشه ، نيم ساعت نصبش طول ميكشه!
بطوری که تصور گرافیکی که در این برنامه ها میبینیم در VB6 که هنوز کلیدهای flat تم ویندوز 98 ایش رو حفظ کرده غیر ممکنه.
خود vb.net در vs2005/2008 هم از mainfest. ( اگر درست نوشته باشم ) استفاده ميكنه ، شما با دوخط دستور ميتونيد از تم فعلي ويندوز براي برنامتون استفاده كنيد ( اين نشون ميده vb6 چقدر با ويندوز سازگاره! ) ضمنا ميتونيد با يك ocx براي برنامتون تم درست كنيد ( عين همين آفيس 2007! )
تکنولوژیهایی بر اساس دات نت فریم ورک به وجود آمده و در حال استفاده است که مغز آدم از شنیدنشان سوت میکشه.
زبون خوب زبوني هست كه آدم بتونه با تمام ذهنش از اون استفاده كنه ( vb6 ) نه اينكه مخش سوت بكشه!
اولا که Microsoft به این زودی ها محصولی نمی ده که با محصولات قبلیش مشکل داشته باشه (به جز Vista که اصلا عجیب و غریب بود!)
بله درست ميگيد ، حتي اين vb6 كه مال 98 هست! روي سون به راحتي نصب و اجرا ميشه!
Rejnev
جمعه 07 اسفند 1388, 22:34 عصر
-----------------
مثلا در 2008 هر چه خواستم يك فرم را كامپايل كنم اررور ميداد! از استادمون پرسيدم گفت Vs هامشكلات بسياري دارند ، بايد هر دفعه پچشو بگيري تا درست شه!...
اصلا به صرفه نيست!
http://barnamenevis.org/forum/attachment.php?attachmentid=44724&stc=1&d=1267211112
کسی تا به حال autocad 2010 یا max 2009 یا 10 رو نصب کرده...؟
من هرگز ندیدم ری ست بخوان... (با این که هر دو دات نت رو نصب میکنند) اگه کسی دیده بگه.
اگه منظور شما از ریست هنگام نصب خود VS هست که باید بگم در بعضی مواقع این کار انجام میشه که درست نمیدونم بعد از نصب کدوم آیتم هست. اما VS2000 در اولین گام بعد یا قبل از نصب JavaVM یا همچین چیزی اجازه ادامه کار رو نمیده.
این که ساعت ها توی اینترنت دنبال کامپوننت بگردین با صرفه تره...؟
دوست عزيز! شما در جامعه اي زندگي ميكني كه هنوز مردم سر ie6 كه اينترنت هست دارن قسم ميخورن! ( حتي بعضي از استادهاي دانشگاه هاي دولتي! ) حالا فكر كن ميخواي برنامه / پروژه رو تحويل بدي ، يا روي يك سيستمي راه اندازي كني ( xp بدون سرويس پك! ) خيلي دردسر داره! اگر سيستم طرف هم كم سرعت باشه ، نيم ساعت نصبش طول ميكشه!موارد مورد نیاز برای اجرای برنامه نوشته شده در دات نت:
1-دات نت فریم ورک
2-فایل اجرایی برنامه
خود vb.net در vs2005/2008 هم از mainfest. ( اگر درست نوشته باشم ) استفاده ميكنه ، شما با دوخط دستور ميتونيد از تم فعلي ويندوز براي برنامتون استفاده كنيد ( اين نشون ميده vb6 چقدر با ويندوز سازگاره! ) ضمنا ميتونيد با يك ocx براي برنامتون تم درست كنيد ( عين همين آفيس 2007! )وقتی قراره تولبار Ribbon رو توی VS2010 بذارن(و گذاشتن)) وی بی کارها چه نیازیه که بیان برای این که عقب نمونن کامپوننت ها رو شبیه سازی کنند
این گوشه ای از کاره.
در دات نت هر چیزی برای هر کاری که تصور بکنید هست.
زبون خوب زبوني هست كه آدم بتونه با تمام ذهنش از اون استفاده كنه ( vb6 ) نه اينكه مخش سوت بكشه!منظور بنده پیشرفته بودن برنامه ها بود. نه گنگ و نامفهوم بودن اونها
چيزي نميگم ، تنها شما رو به كتاب برنامه سازي 1 ، كه در هنرستانهاي كشور تدريس ميشه ارجاع ميدم ( فصل يك )
نقل قول از وي كي پدياي انگليسي...
شئ گرای به اینکه IDE مورد نظرتون 4 تا کنترل رو روی فرم قرار بده و براش کد بنویسه نیست ، شئ گرایی مبحث بسیار پیچیده ای هست که شامل چندین استاندارد میشه و رعایت خیلی از قوانین در طراحی IDE مورد نظر میشه .
از جمله شرایط شئ گرا بودن یک زبان میشه به چند ریختی بودن ، قابلیت کپسوله سازی ، پولی مورفیزم و ... اشاره کرد .فکر میکنم برای همه کافی باشه و همگی روشن شده باشیم و دلیلی برای ادامه مبحث نمیبینم.
با تشکر و آرزوی موفقیت از صمیم قلب برای شما و سایر دوستان
مهران رسا
جمعه 07 اسفند 1388, 22:55 عصر
نمیشه تفاوت ها رو فقط به مباحث تخصصی موجود در زبان ها بیان کرد و به بازار فعلی کار بی توجه بود . اگر تا آلان برای دل خودتون کد نوشتید به زودی متوجه میشید که هیچ شرکتی حاضر نیست پروژه کاریش رو به یک VB نویس بده و در حال حاضر همه به سمت زبان های دات نتی مایکروسافت روی آوردند . هموطنور که مشاهده میشه در بخش وب هم اکثر سایت های دولتی و خصوصی مهم ، دات نت رو به php ترجیح میدند .
باید دید هدف از برنامه نویسی چیه ! چه ضرورتی در انتخاب دات نت هست وقتی به VB علاقه مندید و دلیل محکمی برای مهاجرت ندارید ؟
نهایتاً بهتره به هر دو دسته از زبان های (Win32 و تحت FrameWork) مسلط باشید و در موقع نیاز از زبان مناسب استفاده کنید .
HjSoft
شنبه 08 اسفند 1388, 14:57 عصر
به نظر من اصلا مهم نيست زبان برنامه نويسي چي باشه !!!
چرا بحث بي مورد مي كنيد . همه چيز به توانايي ها و استعداد هاي فرد در زمينه طراحي برنامه هاش بستگي داره .خيلي ها هستند با #C نمي تونن برنامه اي بنويسن كه يك vb كار مينويسه و بر خلاف اين هم صادقه . اما اين نكته رو نبايد فراموش كرد كه #c پيشرفته تره و vb امنيتش بيشتره !
در زمينه رابط كاربري هم كه شما مي گيد #C و كلا .net سر تر از vb ولي اين حرف كاملا اشتباهه ! من خودم مي تونم برنامه اي به شما نشون بدم كه با vb نوشته شده و به مراتب زيبا تر از برنامه هاي .net باشه باز هم عكسش امكان پذيره !
اصلا مهم نيست ، زبان برنامه نويسي شما چي باشه ! مهم اينه كه برنامه اي كه مينويسين كاربردي باشه و از لحاظ گرافيك هم خوب باشه و اين رو مطمئن باشين كه با هر زبوني حتي asm ميشه برنامه نوشت كه #c كار نتونه بنويسه . پس قدرت كار و كيفيت اون به زبان برنامه نويسي هيچ ربطي نداره . بحث هاي بي فايده اصلا خوب نيست چون كسي كه بتونه با اون ابزار هايي كه در دسترس داره يك برنامه كاربردي و گرافيكي درست كنه ديگه اصلا لزومي نداره سراغ زبان برنامه نويسي ديگه اي بره !
اين ها فقط نظر شخصي بنده بود .
HamedNet_ir
شنبه 08 اسفند 1388, 19:35 عصر
دليلي براي ادامه ي بحث نميبينم ، به قول دوستمون بايد ببينيم با كدوم ميتونيم بهترين بهره وري رو داشته باشيم.
من هرگز ندیدم ری ست بخوان... (با این که هر دو دات نت رو نصب میکنند) اگه کسی دیده بگه.
دوست عزيز ، من دليلي نديدم بخوام به شما دروغ بگم.
در عكس شما اونهايي كه 9 مگ بودن سرويس پك هستن و اون فريم ورك 3.5 80 مگه!
باور نميكنيد كه ري استارت ميخواد ، كافيه xp بدون سرويس پك رو نصب و بعد ازنصب فريم ورك 1 كه درون سي دي نصب هست رو نصب كنيد ( اگر روي سيستم قديمي باشه نيم ساعت طول ميكشه و ري استارت ميخواد )
این که ساعت ها توی اینترنت دنبال کامپوننت بگردین با صرفه تره...؟
خدا داده سايت برنامه نويس! 5 دقيقه اي راحت هرچي رو بخوام پيدا ميكنم.
ضمنا من پروژه از شركتي نميگيرم كه بهم بگه با چي بنويسم ، من با هر زبوني كه ميدونم كارم سريعتر و بهتر راه مي افته مينويسم.
وقتي ميدونم با vb6 برنامه اي كاملا رون ، پروژه اي كامل سريع ، ميتونم تحويل بدم ، دليلي نميبينم با c بنويسم.
هدف بايد انجام كار به بهترين شكل ممكن باشه ، نه نوع زبون!
در كل بروز بودن بد نيست و من حتما براي يادگيري .net تلاش ميكنم.
با آرزوي موفقيت براي برنامه نويسان!
Felony
شنبه 08 اسفند 1388, 20:21 عصر
چه جالب ، همه ميگن سفيده ، شما ميگي سياه!
ديگه من چي بگم؟
جالبه ! ، از کی VB شئ گرا شده و از اون چند تا شرط که 30% شرایط شئ گرا بودن هم نیست پشتیبانی میکنه ؟
کی به شما گفته ViualBasic شئ گرا هست ؟
بهتره بدونی اگه VB شئ گرا بود نصف بچه ها انجمن VB اینجا پست میزدن و بر علیه من جبه میگرفتن ، چون این سایت قبلا هم تجربه چنین گفت و گو هایی رو داشته ، بنده هم نگفتم شئ گرا نبودن VB نقص اون هست چون از اول هم مایکروسافت ادعا نکرده بود که VB شئ گراست ، فقط برای این دارم میگم که روشن بشید و به جای مهندسین مایکروسافت اسم شئ گرایی رو روش نزارید .
یکی بیاد و ثابت کنه VB شئ گرا هست ، خود مایکروسافت VB رو یک زبان شئ گرا نمیدونه ، اونوقت شما میگی ...
بهتره اطلاعاتتون رو در زمینه مهندسی نرم افزار و حوضه نرم افزار بالا ببرید .
موفق و پیروز باشید .
HamedNet_ir
شنبه 08 اسفند 1388, 22:12 عصر
دوستمون راست ميگن.
كمي جستجو كردم ، vb6 شي گراي 100 در صد نيست بلكه تا حدود كمي اين نياز رو بر آورده ميكنه.
من عذر ميخوام
aryasoft2872
یک شنبه 09 اسفند 1388, 13:35 عصر
آقا می گم بی خیال کل کل به جاش بیایید:
1- بگید شی گرا چه تفاوتی با زبان معمولی داره و استاندارد های شی گرا بودن رو بگید.
2- بعدش هم من یک جایی بحثی دیدم راجه به کامپوننت.مگه .نت نیازی به کامپوننت نداره؟:گیج:
Rejnev
یک شنبه 09 اسفند 1388, 13:49 عصر
آقا می گم بی خیال کل کل به جاش بیایید:
1- بگید شی گرا چه تفاوتی با زبان معمولی داره و استاندارد های شی گرا بودن رو بگید.
2- بعدش هم من یک جایی بحثی دیدم راجه به کامپوننت.مگه .نت نیازی به کامپوننت نداره؟:گیج:
1-شیئ گرایی یک مبحث پیشرفته برنامه نویسی هست که یک تحول در ساخت برنامه های کامپیوتری از حالت خطی به حالت ساخت یافته و مبتنی به اجزاء ایجاد کرد.
یک کلاس مجموعه ای از تعاریف شامل خصوصیات شیئ و کارهایی که شیئ انجام میده و رویدادهایی که برای اون اتفاق میفته تشکیل شده و خود شیئ یک نمونه ایجاد شده از نوع آن کلاس هست(بدیهی است محدودیتی در تعداد اشیا ساخته شده وجود ندارد)
2- صد البته که داره. و امکانات ساخت کامپوننت هم به اون اضافه شده
توی سایت جستجو کنید خواهید دید
ابزارها و کامپوننتهای دات نت (http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=69916)
M.T.P
یک شنبه 09 اسفند 1388, 15:38 عصر
بابا... جونه من دیگه این بحث رو ادامه ندید و نپیچونیدش:عصبانی++:
- عزیزانی که اعصابشون مثل سیستمشون ضعیفه و دنبال محیط برنامه نویسی ساده و سریع میگردن برن سراغ vb6
- اون دسته از اساتید که حال و حوصله زیاد و سیستم قوی و به قول معروف آپ تو دیت هستن برن سراغ VB.NET
من خودم به شخصه VB.NET رو بیشتر دوست دارم و اونو به VB6 ترجیح میدم چون تنها عیب و کمبودش نسبت به vb6 کامپایل نشدنش به Native هست ،،،، اما از شما چه پنهون نه حوصله یادگیری مباحث جدیدشو دارم و نه سیستم درست جسابی واسه اجرا شدنش:گریه:
نتیجه گیری برای من: VB6:لبخند:
ali-software
چهارشنبه 12 اسفند 1388, 15:26 عصر
به نظر من که وی بی شش فقط برای ایرانیا خوبه که راحتی طلبند
aryasoft2872
چهارشنبه 12 اسفند 1388, 15:39 عصر
برنامه های کامپایل شده با .net سرعت بیشتری دارند یا وی بی 6؟
Rejnev
چهارشنبه 12 اسفند 1388, 15:49 عصر
http://barnamenevis.org/forum/attachment.php?attachmentid=45014&stc=1&d=1267619841
سمت راست روال اجرای برنامه های دات نتیه و چپ هم برنامه های با خروجی اجرایی native مثل سی پلاس و vb6 و delphi که مستقیما اجرا میشن و تبدیلی صورت نمیگیره.
پس vb6 عملا از نظر سرعت در اجرای برنامه سریعتره. ولی در مورد زمان ساخت یک نرم افزار دات نت سریعتره چون مایکروسافت همه چیز رو در اختیار و حاضر و آماده گذاشته و ما فقط استفاده میکنم . و IDE قدرتمندی رو هم ارائه داده که تاثیر سرعت توسعه رو افزایش داده. چیز دیگه ای که باید بگم و در قبل فراموش کردم یکپارچگی ای هست که در دات نت رعایت شده. مثلا شما برای کار با یک بخش از دات نت که زیاد با اون آشنا نیستید خیلی کم به مشکل برمیخورید چون یک تول تیپ و روال کلی برای کار وجود داره
mpmsoft
چهارشنبه 12 اسفند 1388, 15:49 عصر
بحث سر این موضوع همیشه بوده و هست و ده ها سال دیگر هم بر سر دات نت 2010 خواهد بود
اگر در اینترنت جستجو کنید هزاران مطلب در این مورد موجوده که اکثر آنها در حد یک شعار هست
VS 2000 نسبت به فراخور آن زمان طراحی شده
VS 2010 به فراخور نیازهای امروزی طراحی شده
اینکه سر وی بی 6 و دات نت بحث کنیم مثل اینه که بخواهیم ماشین ژیان رو با زانتیا مقایسه کنیم
هر کدام نسبت به زمان خود نقاط قوتی داشته و دارند
ولی خوب امروزه تعدادی از شرکتها ابزارهایی را طراحی کردن که تا حده زیادی نیاز یک برنامه نویس وی بی 6 رو برای طراحی نرم افزار های اتوماسیون برطرف ساختند
هرچند در دات نت خیلی بیشتر از اینها دست برنامه نویس باز هست
ولی خوب تا زمانی که ما بخواهیم فقط نرم افزارهای تحت بانک اطلاعاتی بنویسیم وی بی 6 جواب کار ما رو می ده به شرط اینکه بدونیم چطوری ازش استفاده کنیم
بنده خودم شخصا با وی بی دات نت بیشتر از وی بی 6 درگیر هستم ولی نرم افزار های ساده و کم حجم رو با وی بی 6 می نویسم ولی نرم افزارهای مبتنی بر شبکه و webservice رو با دات نت می نویسم
و این رو هم بدونید دات نت برای شما معجزه نمی کنه شما تا زمانی که اصول برنامه نویسی رو یاد نگیرید در دات نت هم برنامه های پراز ایراد می نویسید
یک مثال می زنم فرض کنید در شبکه 2 نفر از سیستم های مختلف یک پنجره را باز می کنند و یکی فیلد نام رو تغییر می ده و یکی فیلد تلفن حالا وقتی نفر دوم ذخیره بزنه چه اتفاقی می افته ؟
اینها مسائلی هست که تجربی هست و ربطی هم به دات نت یا وی بی 6 نداره و توی هیچ کتابی هم ننوشته
ali-software
پنج شنبه 13 اسفند 1388, 13:37 عصر
منم موافقم ولی به نظرم وی بی 6 منسوخ شده و باید به دات نت یا زبان های دیگه مهاجرت کنیم چون همه ی نیاز های ما رو برطرف نمیکنه.من خودم رفتم دات نت ولی دلم واسه وی بی تنگ شد و برگشتم.نمی دونم چرا؟
mpmsoft
پنج شنبه 13 اسفند 1388, 13:44 عصر
منم موافقم ولی به نظرم وی بی 6 منسوخ شده و باید به دات نت یا زبان های دیگه مهاجرت کنیم چون همه ی نیاز های ما رو برطرف نمیکنه.
این تصور شما اشتباه است چون خود دات نت هم به تنهایی نیازهای شمارو بر آورده نمی کنه
دو دل بودن در اینکه مجدد با وی بی 6 برگردید این هست که وی بی 6 هم جواب کار شما رو می داد فقط شنیدید که دات نت خیلی خوبه و ....... مهاجرت کردید و الان به مشکلاتی عجیب بر خوردید که در وی بی 6 براحتی اون کار رو انجام می دادید
دوستان اگر اجازه بدید این تاپیک رو به سمت مطرح کردن نظرات احساسی شخصی نکنیم
در تاپیک های .net می تونید نمونه ای از این تاپیک هارو جستجو کنید و نقاط قوت دات نت رو بشناسید نه اینکه بعد از 10 سال از تولید وی بی 6 الان بخواهیم ارزشهای وی بی 6 رو زیر سوال ببریم
ali-software
پنج شنبه 13 اسفند 1388, 14:46 عصر
خب فکر کنم وی بی 6 و دات نت در کار هم معنا بدن
M.T.P
پنج شنبه 13 اسفند 1388, 17:35 عصر
Ali-Software جون من یه نگاه اجمالی به پست هایی که تو این تاپیک خودت نوشتی بنداز....
هرکجا که از دات.نت طرفداری شده شما بلافاصله در مقابلش موضع گرفتی و از vb6 طرفداری کردی در عین حال من خودم یه پست راجع به vb6 به عنوان یک زبان برنامه نویسی قابل تحسین و کارآمد تو صفحه اول این تاپیک نوشتم شما مجدد جبهه مخالف رو ترجیح دادی.
به نظر من یعنی در حقیقت که فکر نمیکنم غیر از این هم باشه ، استفاده از VB6 در کشور ما تا حال حاضر به خاطر آموزش این زبان در مقاطع آموزشی هست و یادمه کتاب برنامه سازی 1،2،3 زبان برنامه نویسی vb6 که تو دبیرستان تدریس میشه تا دو سه سال پیش نسخه آزمایشیش منتشر شده بود و تدریس میشد و تازه الان فکر کنم از اون حالت درومده و کامل شده ، خب شما چطور انتظار داری من دانش آموز بی مقدمه برم سراغ دات.نت و اونو به دوستام توصیه کنم...؟
بنده الان 27 سالمه و نمیدونم الان بازم VB6 داره تدریس میشه یا دات.نت!!!!
اینو مطمئن باشید اگه کدنویسی تو VB.NET هم مثل VB6 بود الان سال ها بود که دیگه اسمی از vb6 دیگه برده نمیشد و لو اینکه سرعت vb6 بیشتر از نسخه دات.نت هست و مستقیما به زبان ماشین کامپایل میشه در حالی که در دات.نت اینطور نیست.
IamOverlord
پنج شنبه 13 اسفند 1388, 18:41 عصر
Ali-Software جون من یه نگاه اجمالی به پست هایی که تو این تاپیک خودت نوشتی بنداز....
هرکجا که از دات.نت طرفداری شده شما بلافاصله در مقابلش موضع گرفتی و از vb6 طرفداری کردی در عین حال من خودم یه پست راجع به vb6 به عنوان یک زبان برنامه نویسی قابل تحسین و کارآمد تو صفحه اول این تاپیک نوشتم شما مجدد جبهه مخالف رو ترجیح دادی.
به نظر من یعنی در حقیقت که فکر نمیکنم غیر از این هم باشه ، استفاده از VB6 در کشور ما تا حال حاضر به خاطر آموزش این زبان در مقاطع آموزشی هست و یادمه کتاب برنامه سازی 1،2،3 زبان برنامه نویسی vb6 که تو دبیرستان تدریس میشه تا دو سه سال پیش نسخه آزمایشیش منتشر شده بود و تدریس میشد و تازه الان فکر کنم از اون حالت درومده و کامل شده ، خب شما چطور انتظار داری من دانش آموز بی مقدمه برم سراغ دات.نت و اونو به دوستام توصیه کنم...؟
بنده الان 27 سالمه و نمیدونم الان بازم VB6 داره تدریس میشه یا دات.نت!!!!
اینو مطمئن باشید اگه کدنویسی تو VB.NET هم مثل VB6 بود الان سال ها بود که دیگه اسمی از vb6 دیگه برده نمیشد و لو اینکه سرعت vb6 بیشتر از نسخه دات.نت هست و مستقیما به زبان ماشین کامپایل میشه در حالی که در دات.نت اینطور نیست.
واقعا همین هم باعث شده که هنوز VB6 رو کنار نذارم...
sajjad_india
پنج شنبه 13 اسفند 1388, 18:57 عصر
به نظر من روبی هم قوی هستش و مثل وی بی 6 راحت و قدرتمند تز از اون
ولی تنها بدیش اینه تحط داس هستش
HamedNet_ir
جمعه 14 اسفند 1388, 12:33 عصر
دو تا دليل هست كه vb6 تدريس ميشه:
1- راحتي در آموزش و دستورات بسيار نزديك به زبان انگليسي
2- سازگار با تمامي سيستم هاي قديمي ( فكرشو بكن روي سيستم هاي مدرسه vs2008 نصب شه! سيستم ديگه بالا نمياد! :قهقهه: )
IamOverlord
جمعه 14 اسفند 1388, 14:31 عصر
به نظر من روبی هم قوی هستش و مثل وی بی 6 راحت و قدرتمند تز از اون
ولی تنها بدیش اینه تحط داس هستش
خوب دوست عزیز یه کم بیشتر برای حرفتون توضیح بدین...
:لبخندساده:
ali-software
جمعه 14 اسفند 1388, 15:09 عصر
خب چرا ما سیستم های خودمون رو ارتقا ندیم و پیشرفت کنیم.یعنی فقط وی بی 6 زبان خوبیه؟در ضمن من از وی بی 6 هم خوشم میاد و هم نمیاد
sajjad_india
جمعه 14 اسفند 1388, 16:08 عصر
خوب دوست عزیز یه کم بیشتر برای حرفتون توضیح بدین...
:لبخندساده:
از زبان ویکیپدیا :
تاریخچه
ایده روبی در سال 1993توسط" یوکیهیرو ماتسوموتو " بیان شد.او کسی بود که آرزوی زبان جدیدی که بتواندتعادل مناسبی بین برنامه نویسی تابعی وامری برقرار کند را در سر می پروراند.او در این زمینه میگوید:"من می خواستم زبان اسکریپتی تولید کنم که قدرتمند تر از "پرل " و شی گرا تر از "پیتون "باشد.ااین دلیل من برای طراحی این زبان بود". علت ودلیل یابی نامگذاری روبی در مورد نام روبی قبل از اینکه هیچ کدی توسط این برنامه نوشته شود با مشارکت "ماتسوموتو" و "کیجو ایشیتسوکا" در یک آنلاین چت در 24فبریه 1993تصمیم گیری شد.دونام پیشنهاد شده بود "کورال" و"روبی" و در نهایت یکی از نام ها توسط توسط ماتسوموتو انتخاب شد که به صورت ایمیل به ایشیتسوکا فرستاد.بعدا ماتسوموتو دلیل انتخاب روبی را معنی آن بیان کرد که یک جواهر میباشد که نماد ماه تولد یکی از همکاران اوست.بعدا انها متوجه شدند که نام پرل نیز جواهری نشان دهنده ماه "جون" میباشد در صورتی که روبی نماد "جولای "است.به طور غیر مستقیم میتوان گفت روبی مقام جانشینی پرل را داراست. اولین انتشار اولین انتشار روبی به عنوان روبی 0.95خارج شد که توسط یک گروه خبری داخلی در 1995 منتشر شد‚بعدا سه مدل دیگر روبی در طی دو روز بیرون آمد. روبی 1.0 Ruby-Talkانگلیسی به نام Mailing listاین مدل در 25 دسامر 1996به بازار آمد.در ادامه در سال 1999روبی 1.3اولین روبی با آغاز شد.که باعث افزایش علاقه مندی ها در خارج از ژاپن شد.در سپتامر 2000اولین کتاب انگلیسی به نام برنامه نویسی با روبی منتشر شد که بعدا به صورت مجانی برای گسترده کردن استفاده روبی در میان انگلیسی زبانان صورت گرفت. روبی 1.8.7 در جون 2008‚آخرین مدل ایستای مرجع اجرایی 1.8.7بود.ویژگی های کامل تر به کتابخانههای استاندارد این مدل در مدل 1.9.0اضافه شد که به صورت توسعه یافته تر نسبت به 1.8.7انتشار یافت.مدل 1.86بعضی از تغییرات نحوی را شامل نمیشود. روبی 1.9.1 مدل بعدی روبی 1.9.1می باشد وطبق جدول زمانی در 25 ژانویه 2009انتشار مییابد.این روبی تغییرات زیادی را در مقایسه با 1.8.6معرفی خواهد کرد.مانند:متغییر های داخل بلوک‚اضافه شدن به نحو لامبدا وپشتیبانی از کاراکتر انکدینگ را شامل میشود.
معنی شناسی
روبی شی گراست:همه انواع داده شی هستند‚از جمله کلاس ها و خیلی از انواع دادهای که به طور معمول در بقیه زبان ها نیز هست مانند داده صحیح ‚دودویی ... تابع به صورت متد میباشد.روبی ارث بری را با فرستادن پویا و متد های یکتا پشتیبانی میکند(متعلق به‚تعریف شده برای‚یک نمونه تک به جای تعریف شدن در کلاس) همچنین روبی از ارث بری چندگانه پشتیبانی میکند.نحو رویهای پشتیبانی میشود‚اما همهی متد ها که خارج از حوزه یک شی خاص تعریف میشوندهمه آن در حقیقت متد های شی یک کلاس هستند.تا زمانی که این کلاس والد کلاس دیگر استتغییرات برای همه کلاس ها و شی ها ممکن است.روبی به عنوان یک زبان برنامه نویسی چند مدلی تشریح شده.در روبی اجازهی برنامه نویسی رویهای داده شده وشی گرا و تابعی. بر طبق سوالات متداول روبی" اگر تو به پرل علاقمند باشیتو روبی را هم دوست خواهی داشت ومیتوانی از نحو آن استفاده کنی‚اگر اسمالتالک را دوست داری روبی را هم دوست خواهی داشت و میتوانی از معنای آن لذت ببری و اگر طرفدار پیتون هستی تو ممکن است تفاوت عمدهای بین پیتون و روبی پیدا کنی یا که نه.
امکانات
شی گرائی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B4%DB%8C_%DA%AF%D8%B1%D8%A7)
شش سطح از حوزه دید متغیر (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%AA%D8%BA%DB%8C%D8%B1) شامل: global, class ,instance ,local,class instance,block
exception handling (http://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=Exception_handling&action=edit&redlink=1)
پشتیبانی از iterators و closures (بر اساس تبادل بلوکهای کد)
پشتیبانی محلی از regular expressions (http://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=Regular_expressions&action=edit&redlink=1) (شبیه پرل) در سطح زبان
operator overloading (http://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=Operator_overloading&action=edit&redlink=1)
automatic garbage collecting
قابلیت حمل بالا
پشتیبانی شراکتی از multi-threading (http://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=Multi-threading&action=edit&redlink=1) در تمام پلتفرمهای با استفاده از green threads (http://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=Green_threads&action=edit&redlink=1)
کتابخانههای اشتراکی/DLL در اکثر پلتفرمها
introspection, reflection و meta-programming
کتابخانه استاندارد بزرگ
پشتیبانی از dependency injection (http://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=Dependency_injection&action=edit&redlink=1)
continuations و generators
در حال حاضر روبی فاقد پشتیبانی کامل از یونیکد است ولی UTF-8 (http://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=UTF-8&action=edit&redlink=1) بطور نسبی پشتیبانی میشود.
سینتکس
سینتکس (http://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=%D8%B3%DB%8C%D9%86%D8%AA%DA%A9%D8% B3&action=edit&redlink=1) روبی بسیار شبیه سینتکس پرل و پایتون است. اعلان کلاسها و متدها توسط کلمات کلیدی انجام میشود. در مقایسه با پرل متغیرها الزاما با یک علامت خاص شروع نمیشوند. (وقتی از چنین علائمی استفاده شود علامت حوزه دید متغیر را تغییر میدهد.) بارزترین تفاوت روبی از سی و پرل آنست که کلمات کلیدی (بجای براکت) برای تعریف بلوکهای کد استفاده میشوند. سطر جدید بهعنوان پایان یک جمله بکار برده میشود در عین حال که برای اینکار میتوان از یک سمی کالون (;) نیز استفاده کرد. تورفتگیها معنی خاصی ندارند (برعکس پایتون).
چیزهای غافلگیر کننده
با وجود اینکه طراحی روبی بر اصل عدم غافلگیری استوار است ، بطور طبیعی برخی امکانات آن از زبانهایی مانند سی و پرل متفاوت است:
نامهایی که با حرف بزرگ شروع میشوند به عنوان ثابت (constant) در نظر گرفته میشوند، بنابراین متغیرهای محلی بایستی با حروف کوچک آغاز شوند.
به منظور وضوح مقادیر اعشاری (float) ، بایستی با یک صفر بعد از نقطه مشخص شوند (99.0) یا اینکه از یک تبدیل صریح (99.to_f) استفاده شود. تنها اضافه کردن یک نقطه بعد از عدد (.99) کافی نیست زیرا در این حالت اعداد مستعد پذیرش بهعنوان یک متد هستند.
مقادیر بولین اطلاعات غیر بولین سخت گیرانه هستند: 0 ، “” و [] برابر با true هستند. در سی عبارت 0 : 1 ? 0 برابر با صفر (همان false) است در حالیکه در روبی نتیجه آن 1 است زیرا تمام اعداد برابر true هستند و فقط nil و false برابر false هستند. یک نتیجه فرعی از این عمل آنست که در روبی متدها بر طبق قرارداد -- برای مثال یک جستجوی regular-expression – در صورت موفقیت اعداد، رشته ها، لیستها یا سایر مقادیر غیر false را بر میگردانند، و در صورت شکست nil برمیگردانند. این قرارداد در اسمالتاک (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8%B3%D9%85%D8%A7%D9%84%E2%80%8C%D8%AA%D8%A 7%DA%A9) هم بکار میرود که تنها اشیا مخصوص true و false میتوانند در عبارات بولین استفاده شوند.
در نسخههای ماقبل از 1.9 عدم وجود نوع داده کاراکتر (در مقایسه با سی که نوع داده char را برای کاراکترها داراست) ممکن غافلگیر کننده باشد. در هنگام بریدن رشتهها [0]“abc” مقدار 97 را برمیگرداند (یک integer که شماره کد اسکی (http://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=%DA%A9%D8%AF_%D8%A7%D8%B3%DA%A9%DB %8C&action=edit&redlink=1) اولین حرف رشته است.)، برای بدست آوردن “a” باید از [0,1]“abc” (یک زیر رشته بطول 1) یا "abc"[0].chr استفاده کرد.
در ضمن برخی مسائل در مورد خود زبان برجسته است:
در مورد سرعت، عملکرد روبی در قیاس با بسیاری از زبانهای کامپایل شده پایین تر است (همانند هر زبان تفسیر شده دیگر) و همچنین در قیاس با زبانهای اسکریپت نویسی اصلی مانند پرل و پایتون همین حالت وجود دارد. هرچند که در نسخههای آینده روبی بصورت بایت کد (http://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AA_%DA%A9%D8 %AF&action=edit&redlink=1) (bytecode) کامپایل خواهد شد و بر روی YARV (خلاصه Yet Another Ruby VM) اجرا خواهد شد. در حال حاضر حافظه بکار رفته در برنامههای نوشته شده در روبی کمتر از حافظه بکار رفته در همان برنامهها که با پرل و پایتون نوشته شده اند، است.
حذف پارانتزهای متدها در روبی ممکن است به نتایج غیر منتظرهای در متدهایی با چند آرگومان (http://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=%D8%A2%D8%B1%DA%AF%D9%88%D9%85%D8% A7%D9%86&action=edit&redlink=1) منتج شود. توجه کنید که توسعه دهندگان روبی اشاره کرده اند که حذف پارانتزها در متدهایی با چند آرگومان در آینده ممنوع خواهد شد. در هر صورت حذف پارانتزها در متدهای تک آرگومان توصیه میشود.
منبع ویکیپدیا
kooroush
یک شنبه 16 اسفند 1388, 18:39 عصر
من خودم شخصن می ترسم برم سراغه دات نت . چون به وی بی 6 اعتیاد پیدا کردم .
ali-software
پنج شنبه 20 اسفند 1388, 13:17 عصر
آیا ما می تونیم بگیم که وی بی 6 بهتر از دات نته؟
earse+erse
پنج شنبه 20 اسفند 1388, 13:58 عصر
من خودم شخصن می ترسم برم سراغه دات نت . چون به وی بی 6 اعتیاد پیدا کردم .
آیا ما می تونیم بگیم که وی بی 6 بهتر از دات نته؟
خب چرا ما سیستم های خودمون رو ارتقا ندیم و پیشرفت کنیم.یعنی فقط وی بی 6 زبان خوبیه؟در ضمن من از وی بی 6 هم خوشم میاد و هم نمیاد
حتما به این (http://www.barnamenevis.org/forum/showthread.php?p=930053#post930053)سر بزنین در باره همینی که صحبت می کنین بحث میشه.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.