View Full Version : مقاله: تاریخچه و زندگی افرادی که در علوم کامپیوتر فعالیت کردن
havash.link
شنبه 15 اسفند 1388, 01:07 صبح
با عرض سلام خدمت دوستان عزیز
چون این سایت بدون شک یکی از بهترین و معتبر ترین سایت های برنامه نویسی کشور است و به نظر من جای یک پست برای این مباحثی که در مورد تاریخچه و زندگی افرادی که در علوم کامپیوتر فعالیت کردن خالی است.
پس با کسب اجازه از صاحب نظران ، اساتید و مدیران محترم اقدام به ایجاد تاپیکی که به تاریخچه و زندگی افرادی که در علوم کامپیوتر فعالیت کردن می کنم.
هدف از این تاپیک، صرفا ارائه تاریخچه و زندگی افرادی که در علوم کامپیوتر فعالیت کردن می باشد. در این تاپیک سعی می کنم اول از نخبه ها و دانشمدان ایرانی که در زمینه کامپیوتر فعالیت داشته اند شروع کنم.
خواهشمند است با ارسال مقاله ها یا اطلاعاتی در این زمینه دارید مرا در این امر یاری کنید.
---------------------------------------------------------------------------------------
خواهشمند است در این تاپیک از ارسال پست های بی محتوا خود داری کنید.
برای تشکر و ارزش یابی پست ها از دکمه های "http://barnamenevis.org/forum/images/buttons/post_thanks.gif (http://barnamenevis.org/forum/#)" و "آیا این پاسخ را مفید ارزیابی می کنید؟ http://barnamenevis.org/forum/images/buttons/ha_thumbsup.gif (http://barnamenevis.org/forum/#) | http://barnamenevis.org/forum/images/buttons/ha_thumbsdn.gif (http://barnamenevis.org/forum/#)" استفاده کنید.
دوستانی که اظهار نظر خاصی در رابطه با این تاپیک دارند پیام خصوصی برای اینجانب ارسال کنند.
این تاپیک محل مناسبی برای این موارد نیست :
سئوال و جواب کردن، سعی در اثبات برتری یک مقاله، خورده گیری از مقاله های ارسالی دیگران، و ...
لذا چنانچه راجع به هر یک از نمونه مقالات سئوال و یا مشکلی پیش آمد، لطفا موضوع رو از طریق ارسال پیام خصوصی به نویسنده مطلب و یا طرح در یک تاپیک مستقل، حل و فصل کنید.
---------------------------------------------------------------------------------------
با تشکر
havash.link
شنبه 15 اسفند 1388, 01:14 صبح
پروفسور لطفي زاده - منطق فازي
http://lh5.ggpht.com/young666sun666/RrxVG4VxurI/AAAAAAAAAMQ/7JQYIrc9xOM/s400/lotfi+zadeh+IRAN_CS_CE.jpg
پروفسور لطفي زاده در سال 1962 براي اولين بار در ژورنال مهندسي واژه Fuzzy Logic را مورد استفاده قرار داد. بر اساس نظريه او کلمات درست و نادرست (مشابه بله و خير) واژههاي چندان مناسبي براي ماشين و کامپيوتر که از صفر و يک استفاده ميکنند نيستند و به جاي آنها بايد از عبارت درجه درستي استفاده كرد...ادامه مطالب (http://243.blogfa.com/post-90.aspx)
havash.link
شنبه 15 اسفند 1388, 01:44 صبح
کردستانی معاون ارشد سایت گوگل و يکي از صد نفري که دنيا را شکل دادهاند
http://iranictnews.ir/pictures/gallery/55802008962530365237_37289_watermark.jpghttp://www.fogcityjournal.com/images/photos/omid_kordestani_std.jpg
اميد كردستاني، مسئول بخش ارائه خدمات درآمدزاي شركت گوگل و رهبر خستگي ناپذير بخش فروش جهاني آن است ادامه مطالب (http://www.noavaran.net/Bozorgan.aspx)
کردستاني در 8 مي 2006 در مجله تايم به عنوان يکي از صد نفري که دنيا را شکل دادهاند نام گرفتهاست. (منبع: http://kamkendex.blogfa.com/post-1860.aspx)
havash.link
شنبه 15 اسفند 1388, 20:29 عصر
فرزاد ناظم، مدير فني سايت ياهو!
http://i8.tinypic.com/5449lk9.jpg
مهندس فرزاد ناظم، 46 ساله، دارنده مدرك مهندسي كامپيوتر از دانشگاه پليتكنيك كاليفرنيا كه از ژانويه سال 2002 رسماً مديريت فني سايت ياهو را در اختيار گرفته است. ادامه مطالب (http://www.movafaghan.blogfa.com/post-7.aspx)
havash.link
شنبه 15 اسفند 1388, 20:37 عصر
پدر حراجیهای آنلاین پيير اميديار
http://www.mmicinternational.com/images/iranianfamous/pierre-omidyar4.jpg
پییر امیدیار در سال ۱۹۶۷ در شهر پاریس به دنیا آمد و در سنین کودکى به همراه خانواده به ایالت مریلند مهاجرت کرد. وى اولین برنامه کامپیوترى خود را در سن ۱۴ سالگى براى کتابخانه مدرسه اى که در آن مشغول تحصیل بود نوشت. ادامه مطالب (http://www.mmicinternational.com/index.php?option=com_content&task=view&id=367&Itemid=169)
havash.link
چهارشنبه 19 اسفند 1388, 01:29 صبح
پروفسور بیژن داوری در تهران متولد شده است و دکتری
خود را در رشته مهندسی الکترونیک در سال 1984 از
دانشگاه پلیتکنیک رنسلیر دریافت کرد.
سپس به عنوان محقق در شرکت IBM مشغول به فعالیت شد.
وی در سال 1996 به عنوان یکی از برجسته ترین افراد شاغل
در شرکت IBM شهرت یافت و مدیریت پروژه های خود را در
شرکت انجام داد.
در سال 1998 به عنوان معاون ارشد کمپانی IBM شناخته شد.
پروفسور بیژن داوری در تهران متولد شده است و دکتری خود را در رشته مهندسی الکترونیک در سال 1984 از دانشگاه پلیتکنیک رنسلیر دریافت کرد.http://domino.research.ibm.com/comm/pr.nsf/pages/bio.davari.html/$FILE/Davari.jpg
سپس به عنوان محقق در شرکت IBM مشغول به فعالیت شد.
وی در سال 1996 به عنوان یکی از برجسته ترین افراد شاغل در شرکت IBM شهرت یافت و مدیریت پروژه های خود را در شرکت انجام داد.
در سال 1998 به عنوان معاون ارشد کمپانی IBM شناخته شد.
در سال 2003 به عنوان معاون ارشد نسل آینده تکنولوژی معرفی شد.
در حال حاضر ایشان در IBM در حال ارزیابی و حتی در برخی موارد پیادهسازی مواد جدید مثل مس، قطعات سیلیكون مستقر روی عایقها و سیلیكون ژرمانیوم به منظور استفاده در ساختار تراشهها جهت افزایش بازده، كاهش توان تلف شده یا هر دو است. به علاوه این مواد به محققان اجازه میدهد تراشههای كوچك با توان تلفاتی كمتر بسازند.
شرکت سهامی آیبیام بزرگترین شرکت رایانهای جهان است. این شرکت دارای بزرگترین خط تولید رایانه و سخت افزارهای رایانهای در جهان است.
شرکت IBM بیش از 320 هزار کارمند دارد و درآمد سالانه اش 96 میلیارد دلار می باشد.
دکتر بیژن داوری بیش از 70 مقاله به چاپ رسانده است.
منبع: http://sandog.mihanblog.com/post/24
havash.link
سه شنبه 25 اسفند 1388, 00:33 صبح
Google
[/URL][url]http://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%AF%D9%88%DA%AF%D9%84 (file:///D:/Users/havash/Documents/google.pdf)
havash.link
چهارشنبه 11 فروردین 1389, 20:05 عصر
زندگی نامه بیل گیتس
دانلود فایل (http://dl.kar20.ir/2009/03/bilgits_wwwkar20ir.zip)
رمز فایل:www.kar20.ir (http://www.kar20.ir/)
havash.link
چهارشنبه 18 فروردین 1389, 20:04 عصر
دکتر هنری ادوارد - پدر کامپیوترهای شخصی
به گزارش شبکه ایران، ادوارد رابرتز با H 8800 در سال 1974 شناخته شد او در سال 1941متولد شده و در رشته مهندسی الکترونیک از دانشگاه میامی فارغالتحصیل شد در تاولین تولید خود هیچ صفحه کلیدی بر روی رایهنه کوچکش وجود نداشتو تنها از سوییچهای هدایت کننده بر روی پانل استفاده شده بود. بیل گیتس و پائول آلن پس از دیدن تصویر این رایانه بر روی جلد یک نشریه با رابرتز تماس گرفتند و به او پیشنهاد دادند تا نرم افزار مورد نیاز این دستگاه را بنویسند.
این نرم افزار altair-basic نام گرفت و در واقع به پایه و اساس فعالیتهای شرکت مایکروسافت تبدیل شد.
در واقع، دکتر هنری ادوارد رابرتز به گونهای آغازگر دوران حرفهای زندگی افرادی مانند بیل گیتس و پائول آلن بود. وی در ادامه پس تصاحب میلیونها دلار حاصل از فروش رایانههعهعای شخصیش به شغل پزشکی روی آورد و در 47 سالگی فارغالتحصیل شد.
هنری ادوارد رابرتز " پدر رایانههای شخصی " مدتها با بیماری ذات الریه مزمن دست و پنجه نرم میکرد.
مطالب بیشتر (http://en.wikipedia.org/wiki/Ed_Roberts_%28computers%29)
منبع:http://www.inn.ir/newsdetail.aspx?id=38275
havash.link
شنبه 22 خرداد 1389, 01:15 صبح
هاپر، گریس نخستین بانوی نرمافزار
( ملیت:آمریکا قرن: 20 )
http://www.rasekhoon.net/_WebSiteData/Mashahir/Photos/1d89dc3a-c99a-4a50-9f5c-f4de0baa4011.jpg
گریس هاپر (به انگلیسی: Grace Murray Hopper ) ریاضیدان اهل نیویورک که بهعنوان نخستین بانوی نرمافزار و نخستین مادر و مدرس برنامهنویسی رایانه شناخته میشود. گریس هاپر اولین زبان برنامهنویسی را در سالهای دهه ۱۹۵۰ برای رایانه مارک یکم و یونیواک یکم اختراع کرد و نخستین مترجم (کامپایلر) را ساخت. از وی بهعنوان زنی که در پروژه طراحی و ساخت زبان کوبال (COBOL) در کنار چارلز فیلیپس (Charles Philips) پیشتاز بوده، یاد میشود. وی نخستین زنی بود که درجه دکترای ریاضی را در دانشگاه ییل (Yale) دریافت کرد و نیز بهعنوان پیرترین افسر در خدمت نیروی دریایی آمریکا بود.
منبع: http://www.rasekhoon.net
havash.link
شنبه 22 خرداد 1389, 01:19 صبح
همینگ، ریچارد
( ملیت: ایرانی قرن: 20 )
ریچارد وسلی همینگ (به انگلیسی: Richard Wesley Hamming )، ریاضیدانی آمریکایی است که به خاطر خدماتش در نظریه اطلاعات (به ویژه در آشکارسازی و تصحیح خطا) و همچنین ارائه مفاهیمی از قبیل کد همینگ، فاصله همینگ و پنجره همینگ مشهور است. او سومین نفری است که مفتخر به دریافت جایزه تورینگ شده است. محل کار : دانشگاه لویی ویل پروژه منهتن آزمایشگاههای بل مدرسه عالی نیروی دریایی فارغالتحصیل دانشگاه شیکاگو دانشگاه نبراسکا دانشگاه ایلینوی در اوربانا شامپاین دلیل شهرت : کد همینگ پنجره همینگ اعداد همینگ فشردهسازی کرات فاصله همینگ انجمن ماشینهای محاسب زندگینامه ریچارد همینگ در سال ۱۹۱۵ در شیکاگو به دنیا آمد. او در ۲۲ سالگی مدرک لیسانس خود را از دانشگاه شیکاگو گرفت. سپس دو سال بعد از آن از دانشگاه نبراسکا فوق لیسانس گرفت و در نهایت بعد از سه سال دیگر یعنی در سن ۲۷ سالگی مدرک دکترای خود را از دانشگاه ایلینوی در اوربانا شامپاین دریافت کرد. او تمامی مدارک خود را در رشته ریاضیات گرفت. همینگ در سال ۱۹۴۵ در پروژه منهتن شروع به همکاری کرد. پروژهای دولتی که هدفش تولید بمب اتمی بود. با این که پروژه در دانشگاه کلمبیا در منهتن انجام میشد، اما همینگ در لسآلاموس روی پروژه کار میکرد. بعد از جنگ جهانی دوم، همینگ در سالهای ۱۹۴۶ تا ۱۹۷۶ در آزمایشگاههای بل مشغول به کار بود که در آنجا با کلاود شانون همکار بود. سپس همینگ به مدرسه عالی نیروی دریایی رفت تا بالاخره در سال ۱۹۹۷ بازنشسته شد. مقاله مشهور همینگ درباره آشکارسازی و تصحیح خطا در سال ۱۹۵۰ انتشار یافت. همچنین همینگ در سال ۱۹۵۶ روی IBM 360، یکی از ابتداییترین کامپیوترهای آیبیام کار میکرد که کار او منجر به توسعه زبان برنامهنویسی جدیدی شد. ریچارد همینگ در سال ۱۹۹۸، در مونتهری و در سن ۸۲ سالگی، بر اثر حمله قلبی درگذشت. جوایز و افتخارات • جایزه تورینگ از انجمن ماشینهای محاسب، ۱۹۶۸، برای فعالیتهایش در زمینههای آنالیز عددی، سیستمهای کددهی خودکار و کدهای آشکارسازی و تصحیح خطا. • عضویت در IEEE، ۱۹۶۸. • جایزه امانوئل پیوره از انجمن مهندسان برق و الکترونیک، ۱۹۷۹، برای فعالیت در پردازش اطلاعات. • عضویت در NAE، ۱۹۸۰. • جایزه هارولد پندر از دانشگاه پنسیلوانیا، ۱۹۸۱، برای فعالیت در نظریه کدگذاری. • مدال ریچارد همینگ از انجمن مهندسان برق و الکترونیک، ۱۹۸۸، به همراه جایزه ۱۰۰۰۰ دلاری. • عضویت در ACM، ۱۹۹۴. • جایزه ادوارد رین، ۱۹۹۶، به ارزش ۱۳۰۰۰۰ دلار. جستارهای وابسته • جایزه تورینگ • مدال ریچارد همینگ • انجمن مهندسان برق و الکترونیک • انجمن ماشینهای محاسب
منبع: http://www.rasekhoon.net
havash.link
سه شنبه 25 خرداد 1389, 10:13 صبح
تورینگ، آلن
( ملیت:انگلستان قرن: 20 )
http://www.rasekhoon.net/_WebSiteData/Mashahir/Photos/2ae63f7d-f57b-4b79-8512-1932a661d132.jpg
آلن ماتیسون تورینگ (به انگلیسی: Alan Mathison Turing ) ریاضی دان، منطق دان و رمز نگار بریتانیایی بود.[۱] تورینگ به عنوان پدر علم محاسبهٔ نوین و علم رایانه شناخته شدهاست. تورینگ به کمک ماشین تورینگ فورمولاسیون موثری برای روش الگوریتم ومحاسبه تهیه کرد؛ با کمک آزمایش تورینگ، سهم موثر و محرکی در زمینهٔ هوش مصنوعی ارائه کرد: آیا میتوان روزی گفت: «ماشین هوشیار است و میتواند فکر کند؟» او سپس درآزمایشگاه ملی فیزیک مشغول به کار شد، و یکی از طرحهای اولیه برنامه ذخیره شده کامپیوتر را ارائه کرد، هرچند که در واقع ساخته نشد. در ۱۹۴۸ به دانشگاه منچستر رفت تا روی «منچستر مارک ۱» کار کند، که به عنوان اولین کامپیوتر حقیقی دنیا شناخته شد. در طول جنگ جهانی، تورینگ در بلچلی پارک (مرکز کد شکنی انگلستان) مشغول بود و برای مدتی مسئول بخشی از آن بود، بخش مربوط به تحلیل نوشتههای رمزی نیروی دریایی آلمان. او چند روش برای شکستن رمزهای آلمانها ابداع کرد، شامل روش ماشینی الکترومکانیکی که میتوانست ویژگیهای ماشین انیگما را پیدا کند (بامب). در سال ۱۹۵۰ در مقالهای معیاری برای تعیین میزان هوشمندی رایانه پیشنهادکرد که پش از آن به آزمایش تورینگ معروف شد: « سزاوارترین معیار برای هوشمند شمردن یک ماشین، اینست که آن ماشین بتواندانسانی را توسط یک پایانه «تله تایپ» به گونهای بفریبد که آن فرد متقاعد گردد با یک انسان روبروست. » تا به حال هیچ برنامهای قادر به موفقیت در این آزمون نگردیدهاست. او با معرفیی ماشین تورینگ، یک مدل ریاضی برای تحلیل تواناییهای ذاتی الگوریتمها بنیان گذاشت. به همین دلیل ماشین تورینگ یکی از عناصراصلی در نظریه محاسبات و نظریه پیچیدگی است. جوایز قابل ملاحظه: Order of the British Empire Fellow of the Royal Society کودکی و جوانی پدر تورینگ، ژولیوس ماتیسون تورینگ، عضو مامورین شهری هند بود. ژولیوس و همسرش سارا (۱۹۷۶-۱۸۸۱، دختر ادوارد والتر ستونی، مهندس ارشد راه آهن مدرس) میخواستند فرزندشان آلن در انگلستان بزرگ شود، به همین دلیل به لندن بازگشتند، جایی که آلن تورینگ در ۲۳ ژون ۱۹۱۲ به دنیا آمد، امروزه بعنوان هتل کولونوید شناخته میشود. او یک برادر بزرگتر به نام جان داشت. کار خدمات شهری پدرش همچنان فعال بود، و در طول دوران کودکی تورینگ والدین او بین انگلیس و هند در سفر بودند و فرزندان خود را نزد دوستان خود در انگلیس میگذاشتند. ازهمان اوان کودکی علائم نبوغ در وی هویدا بود. والدینش او رادر سن شش سالگی در مدرسهٔ روزانه سنت مایکل ثبت نام کردند.مدیر مدرسه و معلمین او بسیار زود به نبوغ وی پی بردند. در ۱۹۲۶، در ۱۴ سالگی، او به مدرسهٔ شربورن در دورست رفت. روز اول او در ترم جدید با «ضربهٔ عمومی» در انگلستان همزمان شد، اما او چنان مصمم بود که در اولین روز حضور داشته باشد که به تنهایی ۹۷ کیلومتر (۶۰ مایل) از ساوتهمتون تا مدرسه را با دوچرخه طی کرد و شب رادر یک مسافر خانه به سر برد. تمایل ذاتی تورینگ بسمت ریاضی وعلم برای اواحترامی نزد برخی استادان شربورن که مدرسهای معروف و پرهزینهٔ دولتی بود کسب نکرد، چراکه تاکید بیشتر آن روی مسائل و مباحث کلاسیک بود. مدیر مدرسه برای والدین تورینگ نوشت:" امیدوارم او بین دو مدرسه افت نکند.اگر میخواهد در یک مدرسهٔ دولتی بماند، باید تلاش کند که یک فرد تحصیل کرده شود.واگر میخواهد صرفاٌیک دانشمند شود، وقت خود را در یک مدرسهٔ دولتی تلف میکند." با این حال، تورینگ توانایی قابل توجه خود را در زمینههای مورد علاقهٔ خود به نمایش میگذاشت، با حل مسائل پیچیده در ۱۹۲۷ بدون اینکه حتی حساب دیفرانسیل مقدماتی خوانده باشد.در ۱۹۲۸، در ۱۶ سالگی تورینگ با کار آلبرت انیشتین مواجه شد، نه تنها آن را بطور کامل فهمید بلکه شک انیشتین درقانونهای حرکت نیوتن را از روی متنی که هرگزاین موضوع را آشکار نکرده بود پیش بینی کرد. امیدها و تلاشهای تورینگ با دوستی نزدیکی که با دانشجوی بزرگ تر، کریستوفر مورکوم، ایجاد کرد افزایش یافت.مورکوم ناگهان چند هفته پس از آغاز آخرین ترم در شربورن، بدلیل سل گاوی از دنیا رفت.ایمان مذهبی تورینگ از بین رفت واوایمان خود را از دست داد.او پذیرفت که هر پدیدهای شامل کار مغز انسان باید مادی باشد. دانشگاه و کار وی در شمارش پذیری تمایل و تلاش تورینگ در ریاضیات و علوم کامپیوترباعث شد نسبت به کار کلاسیک دانشگاه کم توجهی کند ودر نتیجه موفق به دریافت بورسیه تحصیلی ترینیتی کالج، کمبریج نشود، و به دانشگاه دیگری که انتخاب دومش بود کینگس کالج، کمبریج برود، او در سالهای ۱۹۳۱-۱۹۳۴ درآنجا مشغول به تحصیل بود و در سال ۱۹۳۵ به خاطر مقالهٔ خود در رابطه با قضیهٔ محدودیت مرکزی عنوان عضوآنجا انتخاب شود. در مقالهٔ به یاد ماندنی«دربارهٔ اعداد شمارا، با استفاده از انسکیدانس پرابلم»(۲۸ می۱۹۳۶) تورینگ فرمول بندیهای سال ۱۹۳۱ کرت گودل را دربارهٔ محدودیتهای اثبات و محاسبات تجدید کرد، و زبان ریاضی محور گودل را با چیزی که امروزه ماشین تورینگ نامیده میشود جایگزین کرد.او ثابت کرد که چنین ماشینی میتواند هر مسئلهٔ ریاضی ممکن را که میتوان به صورت الگوریتم بیان کرد را حل کرد، حتی اگر هیچ ماشین تورینگ واقعی به دلیل سرعت کم آن نسبت به جایگزینهای مناسب آن کاربرد عملی نداشته باشد. تا امروز ماشینهای تورینگ موضوع اصلی تحقیقات در تئوری محاسبات بودهاند.اوبرای اثبات اینکه «انسکیدانس پرابلم» هیچ حلی ندارد، ابتدا نشان داد که هالتینگ پرابلم برای ماشین تورینگ قابل حل نیست:مشخص نیست که ماشین تورینگ در چه زمانی متوقف میشود. بدلیل انتشار اثبات اوپس از اثبات معادل آلونزو چرچ در حساب لاندا، کار او کاملا قابل درک و پذیرفتنی است.همچنین مفهوم «ماشین جامع (تورینگ)» این ایده که چنین ماشینی میتواند کار هرماشین دیگر را انجام دهد، کاملا بدیع است.این مقاله همچنین اعداد تعریف پذیر را نیز معرفی میکند. بیشتر سالهای ۱۹۳۸و۱۹۲۷ را در دانشگاه پرینستون، با مطالعه تحت نظر آلونزوچرچ گذراند.و موفق شد دکترای خود را در سال ۱۹۲۸ از پرینستون دریافت کند:تز او دربارهٔ محاسبه نسبی بود که ماشینهای تورینگ را به (اصطلاحا)اورکل میافزود، که میتوان به کمک آن مسائلی را بررسی کرد که ماشین تورینگ نمیتواند بررسی کند.با بازگشت به کمبریج در سال ۱۹۳۹، او در سخنرانیهای لودویک ویدگنشتاین دربارهٔ اساس ریاضیات شرکت کرد.جایی که این دو با یکدیگر بحث و مخالفت میکردند و تورینگ ازظاهر گرایی دفاع میکرد و ویدگنشتاین معتقد بود که ریاضیات هیچ حقیقت مطلقی را کشف نمیکند. تجزیه وتحلیل رمز : در طول جنگ جهانی دوم تورینگ یکی از حاضران اصلی در بلچلی پارک بود تا بتواند رمزهای آلمانها را بشکند.بر اساس کار انجام شده قبل از جنگ درلهستان در تجزیه و تحلیل رمز توسط ماریان رجوسکی، جرسی روسیچکی ، هنریک زیگالسکی از کمیتهٔ رمز، او توانست روشهایی برای شکستن ماشین انیگما و لورنزو اس زد ۴۲/۴۰ (وسیلهای که توسط انگلیسها تونی نامیده میشد) پیدا کند، ودر آن زمان رئیس هات ۸، بخشی که وظیفه داشت کدهای نیروی دریایی آلمانها را بشکند، بود. از ۱۹۳۸تورینگ برای مرکز کد و رمز دولت مشغول به کار بود، (سازمان کد شکنی انگلیس).او روی مسئلهٔ ماشین انیگما آلمانها کار میکرد و با دیلی ناکس(کد شکن رده بالای سازمان) همکاری میکرد. در روز ۴سپتامبر ۱۹۳۹، یک روز پس از آنکه انگلیس جنگ علیه آلمان را اعلام کرد، تورینگ بلچلی پارک را به عنوان مرکز جنگی سازمان گزارش کرد. بامب تورینگ-ولچمن در هفتههای ورود به بلچلی پارک، تورینگ ماشینی الکترو مکانیکی طراحی کرده بود که میتوانست انیگما را سریع تر از بامبای سال ۱۹۳۲ کد شکنی کند. بدلیل ساخت لهستانی الاصل آن بامبا، بامب نامگذاری شده. بامب با بهسازی که توسط گوردون ولچمن صورت گرفت، تبدیل به یکی از وسایل اصلی وبطور عمده مکانیزهٔ هجوم به پیامهای توسط انیگمامحافظت شدهٔ آلمانها گردید پروفسور جک گود، رمزشکنی که در آن زمان در بلچلی پارک مشغول به کاربود، بعدها گفت: «بزرگترین سهم تورینگ، به عقیدهٔ من، نقش او در ساخت بامب بود، ماشین رمز شکن.او ایدهای قابل استفاده داشت، در واقع قضیهای در منطق که به نظر افراد تعلیم ندیده بیشتر پوچ است، اینکه از تناقض، میتوان هر چیزی را نتیجه گرفت.» بامب دنبال تنظیمات احتمالا درستی میگشت که در یک پیام انیگما میتوانست به کار رودو ازیک کریب مناسب استفاده میکرد:بخشی از یک کد احتمالی پیام اولیه.برای هر تنظیم احتمالی روتور(که حالاتی در مرتبهٔ ۱۹ داشت، یا مرتبهٔ ۲۲ برای زیر دریاییها که در نهایت چهار روتور داشت، در مقایسه باانیگمای معمولی که سه روتور داشت).بامب بر اساس کریب، یک سری استقراهای منطقی بکار میبرد که بصورت الکتریکی انجام میشد.بامب هنگامی که نتناقض رخ میداد آشکار میکرد، آن تنظیم را حذف میکرد و سراغ بعدی میرفت، اغلب منظیمات به تناقض میرسید و حذف میشد، که تعداد معدودی را برای بررسی دقیق تر باقی میگذاشت. بامب تورینگ برای اولین با در ۱۸ مارس ۱۹۴۰ نصب شد.بیشتر از دویست بامب تا پایان جنگ جهانی مورد استفاده قرار گرقتند. هات ۸ وانیگمای نیروی دریایی در دسامبر ۱۹۴۰، تورینگ سیستم نشانگرانیگمای نیروی دریایی را کشف کرد، که از نظر ریاضیات بسیار پیچیده تر از انیگمای سایر نیروها بود. تورینگ همچنین تکنین محاسباتی«بانبوریسموس» را نیز ابداع کرد که برای کمک به کدشکنی انیگمای نیروی دریایی کاربرد داشت. بانبوریسموس روتورهای خاصی از انیگما را حذف میکرد تا سرعت بامب را افزایش دهد. در بهار ۱۹۴۱ تورینگ از همکارخود درهات ۸ جوان کلارک خواستگاری کرد، با این حال قرار ازدواج آنها با توافق طرفین در تابستان شکسته شد. در جولای ۱۹۴۲تورینگ تکنیک جدیدی را با نام تورینگگری یا تورینگگسموس برای کد شکنی کد لورنز که در ماشین رمز جدید آلمانها «گهمشریبر(نویسندهٔ پنهان)» به کار برده میشدابداع کرد. او همچنین گروه«فیش(ماهی)»را به تامی فلاورزمعرفی کرد، که زیر نظر ماکس نیومن به دنبال ساخت کامپیوتر کلوسوس، اولین کامپیوتر دیجبتال قابل برنامه ریزی جهان رفت، که جایگزین ماشینهای ساده ترگذشته (شامل هیت رابینسون)گردید، که سرعت عالی آن اجازه میداد که تکنیک «بروت-فورس»کدهایی که روزانه تغییر میکردند را بررسی کند. تصورغلط رایج است که تورینگ یکی از کلیدهای اصلی ساخت کامپیوتر کلوسوس بوده، که اینگونه نیست. تورینگ در نوامبر ۱۹۴۲ به ایالات متحده رفت وبا انیگمای نیروی دریایی و تحلیل رمز نیروی دریایی آمریکا و ساخت بامب در واشنگتن کار کرد.او همچنین به «آزمایشگاه بل» در ساخت وسایل امن صحبت کمک کرد.او در مارس ۱۹۴۳ به بلچلی پارک بازگشت.در غیاب او «هاف الکساندر» ریاست هات ۸ را به عهده گرفته بود، باتوجه به علاقهٔ کم تورینگ برای پیگیری مسایل روزانهٔ مرکز، او به عنوان مشاور مشغول به کارشد. در اواخر جنگ در حالی که الکترونیک میآموخت، به کمک مهندس«دونالد بیلی»، طراحی ماشین «دلیلا» را برای برقراری تماسهای مطمئن انجام داد، که برای کارهای مختلفی تولید شده بود، اما عدم توانایی برقراری مکالمات دوربرد، و تکمیل دیرهنگام آن باعث شد تا در جنگ مورد استفاده قرار نگیرد.علیرغم اینکه تورینگ قسمتی از سخنرانی چرچیل را رسما کدگذاری و کدگشایی کرد، دستگاه مورد استفاده قرارنگرفت. در ۱۹۴۵، تورینگ بخاطر خدمات ارزنده اش در جنگ، برندهٔ «اوبی ای» شد، بااین حال کار او تا مدتها سری بود.زندگی نامهٔ وی که مدت کوتاهی پس از مرگش در«رویال سوسایتی»چاپ شد: «سه مقالهٔ قابل ملاحظه که در سه زمینهٔ مختلف ریاضی قبل از جنگ نوشته شده، کیفیت کاری را که اگر او در زمان بحرانی بر روی یک موضوع مشخص انجام میداد رابیان میکند.برای کارش درسازمان خارجه، اوجایزهٔ»او بی ای«را برنده شد.» کامپیوترهای اولیه و آزمایش تورینگ از ۱۹۴۵ تا ۱۹۴۷ او در آزمایشگاه ملی فیزیک کار میمرد، و بر روی طراحی موتور محاسبهٔ خودکار کار میکرد.او در ۱۹ فوریه ۱۹۴۶ مقاله ای ارائه کرد که اولین طرح کامپیوتربرنامه دار درانگلستان بود.با وجود موفقیت وی در این طرح، درشروع پروژه تاخیر بوجود آمد و او علاقهٔ خود را برای ادامهٔ کار از دست داد. در اواخر۱۹۴۷به کمبریج بازگشت.در زمانی که او در کمبریج بود، پروژهٔ سابقش در غیاب او کامل شد و اولین برنامهٔ خود را در ۱۰می۱۹۵۰ اجرا کرد. در ۱۹۴۸او با دپارتمان ریاضی و آزمایشگاه محاسبات دانشگاه منچسترهمکاری کرد و روی نرم افزار یکی از اولین کامپیوترهای جهان«منچستر مارک ۱» کارکرد. دراین زمان او کارهای تجریدی(ابسترکت) را ادامه داد و مسئلهٔ هوش مصنوعی و آزمایشی را که امروزه آزمایش تورینگ نامیده میشود را ارائه کرد. در ۱۹۴۸ تورینگ به همراه «دی جی چمپرنون»شروع به نوشتن برنامهٔ شطرنج کرد که تا آن زمان وجود نداشت.در ۱۹۵۲، بدلیل نبود کامپیوتری به اندازهٔ کافی قوی تورینگ کامپیوتر را شبیه سازی کرد، که برای هر حرکت نیم ساعت زمان نیاز داشت.برنامه در مقابل «الیک گلنی»همکار تورینگ شکست خورد، اما گفته میشود که در مقابل همسر چمپرنون موفق بود. فرم الگو و زیست شناسی ریاضیاتی تورینگ از ۱۹۵۲ تا زمان مرگش در ۱۹۵۴ روی زیست شناسی ریاضیاتی کار کرد، بویژه مورفوجنسیس.اودر ۱۹۵۲ یک مقاله با موضوع"اساس شیمیایی مورفوجنسیس"منتشر کرد. علاقه اصلی او فهمیدن «الگوی فیبوناچی» بود، وجوداعداد فیبوناچی در ساختار گیاهان.او «معادلات عکس العمل-انتشار»را بکار برد که امروزه موضوع اصلی فرم الگو است.مقالات بعدی وی تا سال ۱۹۲ چاپ نشد. مرگ در سال ۱۹۵۲ به صورت اتفاقی همجنسگرایی وی کشف گردید. در آن سالها همجنسگرایی در بریتانیا جرم و بیماری روانی شناخته میشد. در دادگاه طبق قانون مخیر شد بین زندان و اختهگی شیمیایی یکی را انتخاب کند؛ که وی دومی را انتخاب کرد. به دنبال این حادثه تمام تضمینهای حفاظتی که وی داشت لغو گردید و از ادامه کار وی بر روی پروژههای رمزنگاری ممانعت به عمل آمد. تزریق مواد شیمیایی برای یک سال ادامه یافت و عوارض جنبی بسیاری از جمله رویش پستانها برجای گذاشت. در ۸ژون ۱۹۵۴ کارگر خانه جسد او را پیدا کرد؛روز قبل او در اثر سم سیانیدجان سپرده بود، ظاهرا بخاطرسیب نیم خوردهٔ سیانیدی که درکنار تختش بود.بسیاری بر این باورند که مرگ او عمدی بوده، اما مادر اواعتقاد داشت که مرگ او حادثهای بوده که بدلیل بی دقتیش در نگهداری از مواد شیمیایی رخ داده ست.کالبدشکافی علت مرگ را مسمومیت با سیانور یافت و پلیس مرگ را خودکشی اعلام کرد.
فعالیتها: • پیشگامان دانش کامپیوتر • ریاضیات و هندسه • عالمان و دانشمندان • فلسفه - منطق
منبع: http://www.rasekhoon.net
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.