ورود

View Full Version : مشخصات یک نقطه از jFrame یا jPanel

epm157
جمعه 28 اسفند 1388, 19:08 عصر
سلام.
من می خواهم یک متن ساده در jFrame بنویسم و بالا و پایین آن با drawLine خطوطی رسم کنم.
سوال من اینه که چطوری بفهمم که متن از کجا شروع شده و تا کجا ادامه یافته تا بتونم دورش خط رسم کنم.
سوال دیگم اینه که به صورت کلی چطوری مشخصات یک نقطه از jFrame یا jPanel رو بدست بیارم؟

jlover
جمعه 28 اسفند 1388, 20:16 عصر
مشخصات یک نقطه از یک مولفه ی گرافیکی ( که JFrame و JPanel هم جزوشون هستند ) در شیءی از کلاس Point قابل ارایه هست .
مبدا مختصات هر محتوای گرافیکی ( که با شیءی از کلاس Graphics قابل ارایه هست ) در نقطه ی ( 0و0 ) ، یعنی گوشه ی بالا چپ محدوده ی نمایش مولفه قرار داره و رو به سمت چپ و پایین قابل گسترش هست. این مبدا میتونه با استفاده از متد Graphics.translate جابجا بشه !

و اما در خصوص متن :
هر رشته ی ای که ترسیم میشه در محتوای گرافیکی یک مولفه ، از کلاس Font استفاده میکنه و شما برای بازیابی مشخصاتی چون طول رشته یا قد رشته که به دنبالش هستید باید از کلاس FontMetrics استفاده کنید

اینکه ترسیم متن از چه نقطه ای شروع میشه رو شما با آرگومانهایی که به متد ()g.drawString میفرستید تعیین میکنید !
این نقطه ی شروع به گوشه ی پایین چپ اولین کاراکتر متن اشاره داره

حالا دیگه تمام اطلاعات لازم برای ترسیم دو تا خط در بالا و پایین رشته ای که خودتون مشخص میکنید کجا ترسیم بشه رو دارید

قدری سعی کنید،اگه مشکلی داشتید بفرمایید درخدمتم