PDA

View Full Version : خبر: گوگل در برابر چین, نبردی برای آزادی



emadfa
سه شنبه 03 فروردین 1389, 23:58 عصر
کمتر از یک روز پس از آن که گوگل از عدم تحمل سانسور موتور جستجوی خویش در چین سخن گفت و انتقال کاربران چینی به یک نسخه سانسور نشده از موتور جستجوی خویش ( نسخه Hong Kong گوگل ) را آغاز نمود دولت چین نیز در اقدامی متقابل برخی از جستجوهای گوگل را برای کاربران خویش مسدود نمود.سحنگوی شرکت گوگل در این باره می گوید: "به نظر می رسد که جستجوهای مشخصی در حال مسدود شدن است اما هم چنان وب سایت این شرکت در چین مسدود نیست."
فیلترینگ جستجوها روی موضوعات سیاسی, مستهجن یا سایر موارد - کاری که مسؤلان چینی آشکارا انجام می دهند - یک وضعیت دشوار را بین قدرت مندترین موتور جستجوی دنیا و دومین قدرت اقتصادی دنیا به وجود آورده است.


http://i.usatoday.net/tech/_photos/2010/03/23/google-chinax.jpg
تعدادی نامه و گل روی لوگوی گوگل در ساختمان مرکزی شرکت گوگل در پکن

برخی از تحلیلگران بر این باورند که این اقدام گوگل می تواند به توانایی این شرکت در برقراری یک جایگاه ثابت در تجارت رو به ترقی آن ضربه وارد کند. هر چند که این شرکت در حال حاضر هم چنان سرویس هایی چون نقشه و موسیقی گوگل را به کاربران چینی ارایه می کند و فعالیت های توسعه و تحقیقات خویش را نیز در چین ادامه می دهد اما توانایی گوگل در ارایه چنین سرویس هایی منوط به بهبود روابط با دولت چین در روزهای آینده خواهد بود.


هر چند که سخنگوی وزارت امور خارجه چین این اقدام گوگل را به ضرر این شرکت آمریکایی و نه دولت چین می دانند اما سازمان دیده بان حقوق بشر (HRW) این اقدام گوگل را ستود و آن را گامی محکم به سود آزادی بیان و اطلاعات دانست و ابراز امیدواری کرد که شرکت های دیگر نیز راه این شرکت را ادامه دهند.

منبع:

Some Google searches blocked in China (http://www.usatoday.com/money/industries/technology/2010-03-23-google-china-reaction_N.htm)
China defends censorship, plays down Google harm on US ties (http://www.businessweek.com/idg/2010-03-23/china-defends-censorship-plays-down-google-harm-on-us-ties.html)

asefy2008
شنبه 07 فروردین 1389, 17:33 عصر
عنوان : خروج گوگل از چین
سرانجام موتور جستجوگر امریکایی گوگل فعالیت خود را در چین متوقف کرد. این امر در حالی صورت گرفت که چین حدوداً 400 میلیون کاربر اینترنتی داشته و روزانه 250 هزار نفر نیز به آن افزوده می شوند. این عمل شرکت گوگل این سوال را در ذهن هر مخاطب بوجود می آورد که چه چیزی سبب می شود تا یک شرکت از بازار به این عظیمی چشم پوشی کند؟ برای پاسخ به این سوال باید به بررسی حوادث چند وقت اخیر بوجود آمده بین این شرکت و دولت چین و همچنین دولت های چین و امریکا پرداخت.
در آغاز سال 2010 میلادی گوگل چندین بار اعلام کرد که بازار چین را ترک خواهد کرد که این مساله مورد توجه رسانه های جهان قرار گرفته است. بسیاری از رسانه های غرب این مساله را ناشی از نظارت و مدیریت شبکه اینترنت در چین و حتی نشانه ای از «استبداد» چین دانسته اند. کارشناسان چینی بر این باورند که این رویکرد تنها نوعی تبلیغ بازرگانی است و نباید آن را سیاسی کرد.
13 ژانویه سال جاری، گوگل خروج احتمالی خود را از چین اعلام کرد و مدعی شد علت آن نظام نظارت و مدیریت اینترنتی و حملات هکرهای چینی به سایت گوگل است. 10 مارس، مدیران ارشد گوگل بار دیگر اعلام کردند که این شرکت نمی خواهد نتایج جستجوی خود را طبق قوانین چین بازرسی کند، حتی اگر این اقدام باعث متوقف کردن موتور جستجوگر زبان چینی گوگل و خروج از چین شود. این بحث مورد توجه جهانیان قرار گرفته و بعضی معتقدند که این رویکرد بر روابط چین و آمریکا تأثیراتی خواهد داشت.
جو فن، استاد دانشکده روابط بین المللی دانشگاه پکن این مساله را کاملاً یک تبلیغ بازرگانی دانست و گفت:
«نکته اصلی این ماجرا نظام نظارت و مدیریت شبکه اینترنت در چین نیست، زیرا این نظام تنها علیه گوگل نبوده، بلکه برای مدیریت تمامی پایگاه های اینترنتی در چین ایجاد شده است. شرکت گوگل می خواهد با مخالفت عمدی با دولت چین توجه مردم را به خود جلب کرده و جایگاه و چهره بازرگانی خود را تقویت بخشد.»
جو فن تصریح کرد: گوگل نظام نظارت و مدیریت اینترنتی چین را علت اصلی ترک احتمالی خود از چین اعلام کرده که کاملاً غیرمنطقی است. زیرا مراعات قوانین کشورها یک قاعده و رسم بین المللی است. از سوی دیگر، بسیاری از کشورهای جهان نظام نظارت و مدیریت بر اینترنت را ایجاد کرده اند. به ویژه خود آمریکا نیز نظام سختگیری در این زمینه داشته است.
این کارشناس چینی گفت: رسانه ها نباید این اقدام گوگل را که قواعد و رسوم بین المللی مغایرت دارد سیاسی کنند. او در این مورد می افزاید:
«بعید می دانم که یک شرکت بازرگانی به حضور در مساله ای سیاسی علاقه مند باشد. زیرا این رویکرد در چین و آمریکا مورد حمایت و تأیید قرار نخواهد گرفت. نکته مهم تر این است که نباید آن را سیاسی کرد و درباره پیامدهای آن مبالغه نمود.»
چین گان، سخنگوی وزارت خارجه چین در کنفرانس خبری هفتگی خود در 25 اسفند اعلام کرد که در صورت خروج شرگت گوگل از چین، این فقط یک اقدام ویژه یک شرکت بازرگانی است و در فضای سرمایه گذاری چین تأثیری نداشته و نیز واقعیت کسب سود بیشتر موسسات خارجی از جمله شرکت های آمریکایی در چین را تغییر نخواهد داد.
استاد دانشکده روابط بین المللی دانشگاه پکن در این مورد اظهار داشت: هیچ یک از شرکت های اینترنتی نمی توانند از بازار بزرگ چین چشمپوشی کنند. بنابراین، خروج گوگل از چین نه تنها بر روابط دو کشور تأثیری نداشته، بلکه خسارات بزرگی به خود گوگل وارد خواهد کرد. او در این باره می گوید:
«اعلام گوگل درباره خروج احتمالی از چین در محافل بازرگانی آمریکا واکنش زیادی نداشته است. از سوی دیگر، مناسبات اقتصادی بین چین و آمریکا بسیار نزدیک است و عقبگرد از روند توسعه تجارت دو کشور غیر قابل تصور است. علاوه بر این، کاهش سرمایه گذاری آمریکا در چین در نتیجه خروج گوگل از این کشور نیز برای منافع آمریکا سودمند نیست.»
این کارشناس چینی همچنین یادآوری کرد که این اقدام گوگل برای تبلیغ خود بی نتیجه خواهد ماند و به گسترش سهام این شرکت در چین کمکی نمی کند.
این اظهارات مقامات چینی مبنی بر بی اثر بودن این امر بر بازار چین در حالی مطرح می شود که گروهی از شرکای تجاری گوگل در چین، با انتشار نامه ای نگرانی خود را از خروج احتمالی غول نرم افزاری از این کشور ابراز کردند.
این شرکت ها با ارسال نامه ای احساسی به گوگل، گفته اند که در صورت بسته شدن نسخه چینی موتور جستجوگر غول نرم افزاری در این کشور، کسب و کار آنها در معرض خطر قرار می گیرد و چه بسا این امر به ورشکستگی آنها بیانجامد.
این شرکت ها در ادامه از گوگل درخواست کرده اند که راه حلی پیش پای آنها قرار دهد.
به گزارش وال استریت ژورنال، گوگل پس از خروج احتمالی از چین، هیچ رهنمودی به شرکای تبلیغاتی خود مبنی بر ماندن در این کشور و نحوه فعالیت های آتی آنها ارائه ننموده است.
نامه مزبور که توسط 27 شرکت تبلیغاتی وابسته به گوگل در چین تنظیم و منتشر شده است، روز دوشنبه به وسیله ایمیل به جان لیو مدیر گروه فروش و عملیات گوگل در چین ارسال شد.
در این نامه از گوگل درخواست شده است که اگر قرار است گوگل فعالیت Google.cn را به حالت تعلیق در آورد، نحوه فعالیت این شرکت های وابسته را تشریح کند.
یک سخنگوی گوگل گفت که شرکت متبوع وی این نامه را دریافت کرده و در حال بررسی آن است.
این در حالی است که وال استریت ژورنال در خبری دیگر، مایکروسافت را یکی از برندگان احتمالی خروج گوگل از چین دانست.
این روزنامه با اشاره به اینکه بسته شدن گوگل در چین، به معنای باز شدن درها به روی جستجوگر بینگ مایکروسافت است، خاطرنشان کرد که برخی گروه های فعال در زمینه حقوق بشر معتقدند که اگر مایکروسافت بخواهد جای خالی گوگل را در چین پر کند، چه بسا که با استقبال گرم سیاستمداران آمریکایی نیز روبرو شود.
لازم به ذکر است که عده‌ای از دانشمندان چینی، نامه‌ای را نوشتند و در آن هشدار دادند که اگر گوگل سانسورش را در چین متوقف کند و در نتیجه دولت گوگل را سانسور کند، رشد علمی چین کندتر خواهد شد چرا که گوگل در حال حاضر یکی از اصلی ترین منابع شروع هر تحقیق علمی و غیرعلمی است.
این اخبار درحالی منتشر می شود که دور تازه ای ازتنش ها میان آمریکا وچین درخصوص ارزش " یوان " پول ملی چین آغاز شده است.
منابع : 1 (http://www.sgnec.net/news/Post.aspx?ID=350)و2 (http://persian.cri.cn/181/2010/03/19/1s106374.htm)

Nima NT
شنبه 07 فروردین 1389, 19:34 عصر
به نظر من گوگل بهترین کار رو کرد ، با کشورهایی که متاسفانه به حقوق بین الملل احترام نمیذارن باید همین جوری برخورد بشه ، نمیشه که هر روز هی هک کنن و گوگل بیاد سیستم هاش رو درست کنه.

emadfa
شنبه 07 فروردین 1389, 19:53 عصر
بله من هم این گونه فکر می کنم.
واضح است که این اقدام گوگل اقدامی سیاسی است اما به اعتقاد من این اقدام رفتاری کاملا مناسب با شرایط دولت چین می باشد. متاسفانه دولت کمونیست چین بعد از دهه 80 با وجود جهش گسترده اقتصادی نه تنها خود شرایط استبدادگونه ای را در چین حکمفرما کرده بلکه از کشورهای مستبد نیز حمایت می کند.
در زمینه تکنولوژی, تحقیقات نشان می دهد که این کشور یک ارتش سایبری بسیار بسیار عظیم با استخدام هزاران هکر ایجاد کرده است که وظیفه آن نفوذ به سیستم های اطلاعاتی کشورهای مثل ایالات متحده یا حتی کشورهای جهان سوم مثل ایران است. به عنوان مثال زمانی که یکی از کشورهای جهان دالایی لاما رهبر مردم تبت را به وسیله E-mail به کشور متبوعش دعوت کرده بود, از وزارت خارجه چین نه تنها کشور دعوت کننده را از این کار بر حذر داشتند بلکه در تماسی تلفنی رهبر تبتیان را نیز تهدید کردند. جالب این که متخصصان کانادایی چندی بعد در بررسیهای خود اعلام کردند که هکرهای دولت چین حتی کامپیوترها و ایمیلهای دالایی لاما را نیز کنترل می کردند!

بنابراین کاملا واضح است که برای اقامه دعوی علیه فیلترینگ , سانسور و جنگ اطلاعاتی دولت چین مدارک مستدل و محکمی موجود است کما این که برخلاف قرارداد بین چین و گوگل هکرهای دولت چین چندی پیش به سرورهای گوگل حمله کردند که بعدها مشخص شد که این حملات گسترده از نقطه ای در پکن بوده که گفته می شود ارتش سایبری چین در آن جا مستقر است!

هر چند هم اکنون بزرگترین خطری که دنیا را تهدید می کند کشورهای مثل چین هستند که با وجود رشد اقتصادی عظیم از این نیروی بالقوه برای پشتیبانی از سرکوبگران و ایجاد فضای امنیتی در رسانه ها بهره می گیرند. به هر حال امیدوارم اقدامات موثر مثل این اقدام شرکت گوگل در دنیای دیجیتال رو به گسترش باشد.

vcldeveloper
یک شنبه 08 فروردین 1389, 00:53 صبح
اما سازمان دیده بان حقوق بشر (HRW) این اقدام گوگل را ستود و آن را گامی محکم به سود آزادی بیان و اطلاعات دانست و ابراز امیدواری کرد که شرکت های دیگر نیز راه این شرکت را ادامه دهند. شرکت گوگل همچنان به فیلتر کردن محتوای خاص در نتایج جستجو خودش در برخی کشورها ادامه میده؛ مثلا در ترکیه مطالب ضد آتاترک در گوگل (بخصوص YouTube) فیلتر میشند. در آلمان و اتریش مطالبی که برداشت رایج درباره هلوکاست را زیر سوال ببرند، یا مطالبی که از نازیسم حمایت کنند، توسط گوگل فیلتر میشه. در آمریکا هم برخی سایت های مستهجنی که از تصاویر کودکان استفاده می کنند، فیلتر میشند.

در برخی موارد هم گوگل نتایج را سانسور نمیکنه، بلکه توضیحاتی درباره نتایج ارائه شده به کاربر ارائه میکنه، برای مثال مدت ها اولین نتیجه جستجوی عبارت Jew در گوگل یک سایت ضد صهیونیسم بود، که بعد ها گوگل آن سایت را در رتبه دوم قرار داد، و لینک مربوط به عبارت فوق در ویکیپدیا را به جای آن در صدر نتایج جستجو ها قرار داد. در آمریکا علاوه بر این کار، گوگل یک پیام هم در بالای صفحه درج میکنه، و به کاربر میگه که شرکت گوگل مخالف نظرات ارائه شده در آن سایت ضد صهونیسم هست، و کاربر را تشویق به مشاهده لینک ویکیپدیا بجای لینک سایت مربوطه میکنه.


مطالب فوق از مقاله Banned...by Google نوشته دیوید گلدمن در سایت CNN Money استخراج شدند. متن کامل مقاله به زبان انگلیسی را می تونید در لینک زیر مطالعه کنید:
http://money.cnn.com/2010/03/18/technology/google_china_censorship/

SAASTN
یک شنبه 08 فروردین 1389, 01:41 صبح
واضح است که این اقدام گوگل اقدامی سیاسی است اما به اعتقاد من این اقدام رفتاری کاملا مناسب با شرایط دولت چین می باشد.
آیا این اقدام گوگل به نوعی ترک بازی و خالی کردن میدان برای حریف نیست؟
مشخصا مطالب مطرح شده نشان دهنده یک جنگ سایبری تمام عیار بین گوگل (به نمایندگی از طرف دولت امریکا) و دولت چین هست و به نظر من نتیجه بازی سه-هیچ به نفع چین.

نمیشه که هر روز هی هک کنن و گوگل بیاد سیستم هاش رو درست کنه.
هر مبارزه ای هزینه داره، یا گوگل به مسائل مورد درخواست چین عمل میکنه یا راه ایستادگی در برابر این درخواست ها رو انتخاب می کنه که در این صورت باید هزینه هاش رو هم بپردازه.

توی جنگ های سایبری همیشه کشورهای پیشرفته تر مجبورن دست و پا بسته تر حرکت کنند چون زیرساخت هاشون بیشتر به اینترنت و فضای مجازی وابسته است. این مسئله هم شاهدی بر این مدعاست، مثلما گوگل توی همچین درگیری هایی بیشتر ضربه می خوره و ناگزیر مجبوره که از ادامه مبارزه کناره گیری کنه.

Mamdos
سه شنبه 10 فروردین 1389, 10:01 صبح
Google’s China Stance: More about Business than Thwarting Evil (http://techcrunch.com/2010/01/12/google%E2%80%99s-china-stance-more-about-business-than-thwarting-evil/)


Google’s business was not doing well in China. Does anyone really think Google would be doing this if it had top market share in the country? For one thing, I’d guess that would open them up to shareholder lawsuits. Google is a for-profit, publicly-held company at the end of the day. When I met with Google’s former head of China Kai-fu Lee in Beijing last October, he noted that one reason he left Google was that it was clear the company was never going to substantially increase its market share or beat Baidu. Google has clearly decided doing business in China isn’t worth it, and are turning what would be a negative into a marketing positive for its business in the rest of the world.
چون طبق قوانین باید پست‌ها فارسی باشند این هم از ترجمه‌ی نقل قول فوق:

اوضاع کسب و کار گوگل در چین خوب نبود. واقعاً کسی هست که فکر کند اگر گوگل سهم اول بازار را در چین داشت، باز هم این کار را می‌کرد؟ حداقلش این است که فکر می‌کنم این کار باعث شکایت سهامدارانش می‌شد. هر چه باشد، گوگل در نهایت یک شرکت انتفاعی سهامی عام است. وقتی من در اکتبر گذشته با رئیس سابق بخش چین گوگل، کای فو لی در پکن ملاقات کردم، او گفت که یکی از دلایلی که تصمیم گرفت از گوگل برود این بود که روشن بود گوگل هیچ‌گاه نخواهد توانست سهم بازار خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهد یا بایدو [موتور جستجوی چینی (http://www.baidu.com) که سهم اول بازار را در چین دارد] را شکست دهد. گوگل به وضوح تصمیم گرفته است که کسب و کار در چین ارزشش را ندارد، و حالا دارد از این نکته‌ی منفی، برای کسب و کارش در سایر نقاط جهان بهره‌برداری مثبت تبلیغاتی می‌کند.

emadfa
سه شنبه 10 فروردین 1389, 10:15 صبح
Google’s China Stance: More about Business than Thwarting Evil (http://techcrunch.com/2010/01/12/google%E2%80%99s-china-stance-more-about-business-than-thwarting-evil/)


در متن فوق آمده که یکی از دلایل خروج گوگل از چین عملکرد نامناسب آن در مقابل موتور جستجوی چینی Baidu می باشد. البته من چنین فکر نمی کنم چون به هر حال با وجود این که سهم گوگل 30% بود اما حتی چنین سهمی نیز در بازار بزرگ چین سهم تجاری بالایی می باشد. به هر حال چندان هم منطقی نمی رسد که شرکت باهوشی چون گوگل به جای رقابت در یک بازار جذاب سهم 30% خود را نیز از آن بازار از دست دهد. به نظر من باید دلایل دیگری باشد.

Mamdos
سه شنبه 10 فروردین 1389, 11:14 صبح
من منتظرم تا ببینم گوگل چطور برای سهامدارانش این کار را توجیه می‌کند؛ در آن صورت مشخص خواهد شد که واقعاً دلیل چه بوده. چون سهامداران به دنبال پولشان هستند گوگل نمی‌تواند برای آن‌ها شعار بدهد. به هر حال اگر قرار بود به خاطر «آزادی بیان» باشد از اول که وارد چین شدند می‌توانستند با سانسور موافقت نکنند؛ شرایط که عوض نشده است. نمی‌دانم بیرون کشیدن از چین چه تأثیری روی آسیب‌پذیری امنیتی سیستم‌های گوگل دارد؛ به هر حال امکان هک که هنوز هم هست. از طرف دیگر خیلی دوست دارم ببینم افزایش محبوبیت گوگل ناشی از این کار چه تأثیری روی فروش آن در سایر نقاط جهان خواهد داشت؛ به نظر من این اثر کم نخواهد بود و مسؤولان گوگل هم احتمالاً روی آن حساب کرده‌اند.

Nima NT
سه شنبه 10 فروردین 1389, 13:02 عصر
هر مبارزه ای هزینه داره، یا گوگل به مسائل مورد درخواست چین عمل میکنه یا راه ایستادگی در برابر این درخواست ها رو انتخاب می کنه که در این صورت باید هزینه هاش رو هم بپردازه.

توی جنگ های سایبری همیشه کشورهای پیشرفته تر مجبورن دست و پا بسته تر حرکت کنند چون زیرساخت هاشون بیشتر به اینترنت و فضای مجازی وابسته است. این مسئله هم شاهدی بر این مدعاست، مثلما گوگل توی همچین درگیری هایی بیشتر ضربه می خوره و ناگزیر مجبوره که از ادامه مبارزه کناره گیری کنه.
من با جنگ سایبری مخالفم چون هک کردن رو کار درستی نمیدونم مخصوصا" اگر بیفته دست بچه جماعت ولی اگر قرار باشه روزی همچین واقعه ای پیش بیاد معمولا" کشورهایی پیروز این میدان میشن که تکنولوژی رو تولید میکنن ، در این مورد هم آمریکا هستش که تکنولوژی مربوط به تولید میکنه.

SAASTN
سه شنبه 10 فروردین 1389, 15:43 عصر
من با جنگ سایبری مخالفم چون هک کردن رو کار درستی نمیدونم مخصوصا" اگر بیفته دست بچه جماعت ولی اگر قرار باشه روزی همچین واقعه ای پیش بیاد معمولا" کشورهایی پیروز این میدان میشن که تکنولوژی رو تولید میکنن ، در این مورد هم آمریکا هستش که تکنولوژی مربوط به تولید میکنه.
خوب هر نوع جنگی مخربه و اثار زیانباری داره و تمام آزادگان با نفس اون مخالفن. اما از طرفی قابل نفی هم نیست و هر روز ما شاهد کشته شدن افراد و زیرساخت های حقیقی و عینی در قالب کلاسیک جنگ و همچنین کشته شدن افراد و امکانات مجازی در قالب جنگ های سایبری هستیم و در این شرایط بهتره به اون فکر کنیم و براش آماده باشیم. شما هر بار که یک ف ی ل ت ر ش ک ن رو اجرا می کنی در واقع داری در یک جنگ سایبری شرکت می کنی.
اگر قرار بود دست بچه ها باشه که دیگه اسمش جنگ نبود. الان چین و امریکا و روسیه و اسرائیل و ... دارای ارتش های قدرتمندی هستند که تنها کارشون مبارزه با دشمنانشون در فضای مجازیه. و اتفاقاتی هم که میوفته فرا تر از داون کردن یک سایته.
یک تاریخچه اجمالی از این قبیل فعالیت ها که هم جدیت مسئله رو نشون میده و هم به نوعی توضیح میده که پیروز شدن در این فضا خیلی ربطی به صاحب و تولید کننده اون بودن نداره:
http://www.ccw.ir/content/100/default.aspx

amin1softco
چهارشنبه 11 فروردین 1389, 14:32 عصر
Chinese censors have disabled all Google searches on the mainland, blocking the US company's Hong Kong servers from delivering results.



http://www.telegraph.co.uk/technology/google/7538227/Chinese-censors-disable-Google-searches.html

mamad64bit
پنج شنبه 12 فروردین 1389, 15:16 عصر
به نظر من گوگل بهترین کار رو کرد ، با کشورهایی که متاسفانه به حقوق بین الملل احترام نمیذارن باید همین جوری برخورد بشه
چرا گوگل در گذشته با قوانین سانسور در چین مشکلی نداشته و تازه وجدان درد گرفته و یاد حقوق بشر افتاده؟

Nima NT
پنج شنبه 12 فروردین 1389, 16:53 عصر
چرا گوگل در گذشته با قوانین سانسور در چین مشکلی نداشته و تازه وجدان درد گرفته و یاد حقوق بشر افتاده؟
جلوی ضرر رو از هر جا بگیری منفعت هستش ؛ حالا هم که به این فکر افتاده جای تقدیر داره و همین که داره گذشته رو جبران میکنه جای خوشحالی داره.