ورود

View Full Version : طراحی جدول و کلید آن

sahar_2008
یک شنبه 22 فروردین 1389, 12:04 عصر
سلام
من میخوام برای یک فروشگاه برنامه بنویسم.مشکل من این است که ما یک کالایی مثل شامپو رو داریم که ممکن است قیمت آن در طول یک سال تغییر کند.میخواستم ببینم که برای جدولی که برای کالا درست می کنیم کلید رو چطور قرار بدیم که بتوانیم قیمت آن کالا را در دوره های مختلف تغییر بدهیم و اطلاعات قبلی رو هم داشته باشیم؟

محمد سلیم آبادی
یک شنبه 22 فروردین 1389, 12:09 عصر
سلام،
یک جدول ایجاد کنید که مشخصات کالا (بدون خصیصه ی قیمت) رو داخلش ذخیره کنید. کلید اصلی هم کد کالا در نظر بگیرین.

یک جدول دیگه برای قیمت کالا ها در فصول مختلف در نظر بگیرین که کلید اولیه ی جدول کالا ها در اینجا به عنوان کلید خارجی در نظر گرفته میشه.

بطور مثال:
جدول کالاها: کالای 1 --- کالای 2
جدول قیمتها: کالای 1، در تاریخ X، قیمت Y ------ کالای 1، در تاریخ Y، قیمت Z.

با این کار قیمت هر کالا در هر موقع از سال رو خواهید داشت.

sahar_2008
یک شنبه 22 فروردین 1389, 17:47 عصر
سلام من در مورد این پروژه یه سوال دیگه هم دارم.از ابتدا من برای هر مشتری در هر بار خرید یه فاکتور با یک شماره خاص طراحی کردم.اما بعد متوجه شدم که فروشنده جنس به طور نسیه هم می فروشد و در هر بار خرید نمی خواهد فاکتور صادر شود بلکه وقتی که مشتری فاکتور می خواهد به او یک فاکتور کلی تا آن روز بدهد.آیا برای طراحی جدول خرید شماره مشتری را به عنوان کلید خارجی در نظر بگیرم ؟و یک شماره ستون برای هر بار خرید در نظر بگیرم یا کار بهتری می توان انجام داد؟

محمد سلیم آبادی
یک شنبه 22 فروردین 1389, 18:11 عصر
سلام،
وقتی مشتری قرار هست چیزی از شرکت ما خریداری کنه بهتره نام جدولشو، جدول "فروش" نام گذاری کنیم تا جدول "خرید"

پیشنهاد میکنم به بانکهای Sample ای که در SQL Server 2000 وجود دارند رجوع کنید.

در کل:
یک جدول برای مشخصات کاربران ایجاد کنید، و یک جدول برای فروش که شامل خصیصه/ستون های زیر باشد:
کد/فاکتور فروش، کد مشتری، تاریخ فروش، کد کالا، تعداد کالا، قیمت هر کالا و ...

sahar_2008
یک شنبه 22 فروردین 1389, 19:12 عصر
سلام مرسی از پاسختون من دیاگرام فروشگاه رو کشیدم و ارسال می کنم .لطفا ببینید و بگید که خوب است یا نه؟مخصوصا کلیدها؟مرسی

محمد سلیم آبادی
یک شنبه 22 فروردین 1389, 21:11 عصر
این دیاگرام مرتب نشده و قابل استفاده نیست، لطفا این مراحل رو طی کنید:
در همان tab مربوط به diagram روی صفحه خالی راست کلیک کنید سپس گزینه ی Arrange Table رو کلیک کنید. سپس دوباره راست کلیک کنید (در یک فضای خالی) این بار گزینه ی Copy diagram to Clipboard رو کلیک کنید. سپس برنامه ی Paint رو اجرا کنید و عمل Paste رو انجام بدین و در نهایت فایل را با فرمت JpG ذخیرش کنید و در اینجا Upload کنید.

در اینصورت می تونم روش وقت بزارم و نظرم رو بدم.

sahar_2008
دوشنبه 23 فروردین 1389, 17:53 عصر
سلام مرسی من کاری که گفتید رو انجام دادم و عکس رو آپلود کردم.

محمد سلیم آبادی
دوشنبه 23 فروردین 1389, 18:39 عصر
خیلی ممنون از اینکه مراحل مذکور را طی کردین،
در جدول Storing ستونی به نام factory_id وجود داره که گویا کلید خارجی است ولی به جدول Factory متصل نشده.

نام ستون colomn_id که در دو جدول cash و cheque وجود دارد نباید به column_id تبدیل بشود؟ ستون به انگلیسی میشه column.

همین دو جدول فوق که کلید اولیه یکسانی دارند، بایستی یک ارتباط یک به یک داشته باشن. ولی در دیاگرام ارتباطی وجود ندارد.

جدول factory_product می تونه با جدول storing ادغام بشه. و من فکر نمی کنم به جدول Storing لزومی باشه.

اینها چیزهایی بود که من از دیاگرامتان دستگیرم شد.