ورود

View Full Version : اینده ای خوب و امید بخش



saed2006
سه شنبه 24 فروردین 1389, 18:40 عصر
هرچه سال 2009 براي اقتصاد دنيا سال بدي بود ولي گزارش ها از خوب بودن سال 2010 حكايت دارد. در حالی که بروز بحران اقتصادی از اواخر سال 2008 موجب کاهش درآمدهای اقتصادي در دنيا از جمله بخش فناوري اطلاعات شد اما خبرها و رخدادهاي شاخص هاي اقتصادي اخير نشان مي دهد نظر برخی کارشناسان در خصوص كاهش شدت بحران در سال2010 میلادی درست از آب در آمده است به طوري كه هم اكنون تولیدکنندگان و عرضه کنندگان خدمات فناوری اطلاعات در سراسر دنیا در حال مشاهده بهبود شرايط هستند و می توانند آسودگی بیشتری در این بازار داشته باشند.

همانطور که اخبار و گزارش های منتشر شده در ماه های ابتدايي سال 2009 نشان می داد صنایع مختلف با مشکلات فراوانی که ناشی از ادامه یافتن رکود اقتصادی بود، دست و پنجه نرم می كردند. هر کدام از آنها می کوشيدند با اجرای سیاست هايي از جمله کاهش سرمایه گذاری، کاهش تولید، محدود کردن بازارهای عرضه محصولات، تمرکز بر تولید محصولات پرفروش و... از این بحران رهایی یابند که البته در عین اجرای این سیاست ها، د اواخر اين سال برخي كشورها موجب تكان خوردن نمودار لعنتي سقوط سهام شد به طوريكه چين، آمريكا، فرانسه، آلمان و ... اعلام كردند در حال خارج شدن از از بحران هستند.

با اين تفاسير به نظر مير سد با توجه به اتفاقات رخ داده در دنياي فناوري اطلاعات در سال 2009 اين صنعت در قياس با ديگر صنايع از رشد چشمگير تري برخودار بوده است. بررسي ها نشان مي دهد ورود محصول جديد مايكروسافت و آغاز ارائه ويندوز7 موجب بهبود وضعيت بازار فناوري اطلاعات شده است . اين فرضيه به قدري در بين كارشناسان محبوب شده است كه نظريه اي با عنوان رونفق آي تي در سال 2010 شكل گرفته است.

در همين رابطه بررسي هاي شركت O2 نشان مي دهد ميزان اعتماد به نفس شركت هاي كوچك تجاري افزايش يافته و مديران اكثر آنها معتقدند در سال جديد ميلادي از توانايي بيشتري براي سرمايه گذاري در حوزه آي تي برخوردارند.

65 درصد اين مديران مي گويند در سال 2010 انعطاف بيشتري در زمينه استخدام كاركنان جديد به خرج خواهند داد و تلاش خواهند كرد از دستاوردهاي جديد دنياي آي تي بيشتر بهره بگيرند.



44 درصد اين مديران از تلاش براي افزايش بهره وري كاركنان خود خبر داده اند و يك سوم آنها نيز گفته اند از پشتوانه كافي مالي براي اجراي پروژه هاي تازه در حوزه آي تي برخوردارند.

دو سوم اين مديران مي گويند به طور قطع ميزان سرمايه گذاري فعلي را حفظ مي كنند و 16 درصد هم مي گويند سرمايه گذاري در حوزه آي‌تي را افزايش مي دهند.

نتايج گزارشي كه آي دي جي منتشر كرده و خبرگزاري فارس آن را به فارسي برگردان كرده، نشان مي دهد كه صرف بودجه در حوزه آي تي توسط شركت هاي بزرگ اقتصادي در سال 2010 حدود 6 درصد افزايش خواهد يافت.

اين در حالي است كه اين رقم در سال 2009 نسبت به سال 2008 حدود 5 درصد كاهش يافته بود، امري كه نشان دهنده وخامت اوضاع اقتصادي در سال گذشته ميلادي بود.

Aite Group بر اين باور است كه ميزان سرمايه اختصاص يافته شركت هاي تجاري به فناوري از 39.7 ميليارد دلار در سال 2009 به حدود 42 ميليارد دلار در سال 2010 افزايش مي يابد. اين رقم در سال 2008 حدود 41.8 ميليارد دلار بود و همين امر نشان مي دهد شرايط ركودي هنوز به طور كامل برطرف نشده است.

بر طبق اين بررسي براي رسيدن به شرايط عادي سرمايه گذاري در حوزه آي تي هنوز بايد حدود يك سال در انتظار بمانيم، به خصوص كه 28 درصد شركت ها قصد ندارند در سال 2010 بودجه خود را افزايش دهند و 24 درصد هم مي گويند كه بودجه خود را تنها 10 درصد افزايش مي دهند.

اما سوالي كه به وجود مي آيد اين است كه چرا چشم ها به سود آوري بيشتري در دنياي فناوري اطلاعات در قياس به ديگر صنايع دوخته شده است. مگر فناوري اطلاعات تافته اي جدا بافته است كه سرمايه گذاران حساب ديگري روي آن باز كرده اند؟

در پاسخ بايد گفت آري، حساب فناوري اطلاعات از حساب ديگر صنايع جداست. صنعتي است كه امروز به عنوان صنعتي زيرساخت براي ديگر صنايع مطرح است. اگرچه فناوري اطلاعات عمري جوان دارد ولي چنان در تار و پود زندگي بشر ريشه دوانده كه زندگي بدون آن غير متصور است. پس بيراه نيست اگر به عنوان جلودار صنايع در نمودار بهبوديافته شاخص بورس، قد كشيده است.

حال و روز اين صنعت در ايران در قياس با ديگر نقاظ جهان به طفل دردانه اي مي ماند كه دولت روي آينده آن حساب ويژه اي باز كرده است. صنعتي كه قرار است علاوه بر بهبود وضعيت اقتصادي ايران در شاخص هاي مختلف، مشكل گشاي ديگر صنايع هم باشد، وضعيت اشتغال را بهبود دهد، از لحاظ پيشرفته شدن سنگ زيرين آسياب باشد و هزار ويك حسابي كه فقط از عهده صنعتي همچون آي تي بر مي آيد و بس .

براي فهم بيشتر مطلب اگر به صرفا به مبحث اشتغالزا بودن آن توجه كرد در مي يابيم كساني كه جذب صنعت فناوري اطلاعات مي شوند علاوه بر داشتن توانمندي كي بايست از قدرت به روزشونده گي مداوم كامياب باشند. در چنين صنعتي با توجه به نيازهاي متنوعي كه دارد درصد اشتغالزايي در رديف بالايي قرار دارد و بي شك نگاه دولت نيز نگاه خاصي به اين مقوله در شرايط فعلي است.

از ديگر سو آنچه از آن به عنوان دولت الكترونيك نام برده مي شود صورت مسئله را به خوبي روشن مي كند. آينده اي در پيش خواهد بود كه فناوري اطلاعات و سرمايه گذاران اين بخش را از هر لحاظ آسوده خاطر مي كند. ريسك پذيري پايين، وجود تعداد رقباي كم، سرمايه گذاري خاص و هدفمند از مجموعه دلايلي است كه چشم اميد سرمايه گذاران به فناوري اطلاعات را پرفروغ تر كرده است.

با توجه به اتفاقات اخير در سال 2010 به عنوان سال پررونق فناوري اطلاعات به نظر مير سد تمايل سرمايه گذاران ايراني براي فعاليت در اين عرصه چشمگير باشد

taknegaar
سه شنبه 24 فروردین 1389, 22:44 عصر
موسسه ملي تحقيقات اقتصادي آمريكا:
بحران و ركود اقتصادي آمريكا هنوز پايان نيافته است

رئيس صندوق بين‌المللي پول:
روند احياي اقتصاد جهان همچنان كند و غيريكنواخت است

الجزيره:
بحران عظيم نفتي در سال 2012 جهان را فرا مي‌گيرد // کاهش ذخایر استراتژیک آمریکا

آسوشیتدپرس:
بانکهای ورشکسته آمریکایی در سال 2010 به 42 مورد رسید // طی سال 2009 حدود 140 بانک آمریکایی ورشکست شدند

گزارش کنگره آمریکا:
موج جديد بحران مسكن در آمريكا // ناتوانی در بازپرداخت اقساط وام‌هاي بانكي

بي بي سي گزارش داد:
توزيع كوپني كالاهاي اساسي در آمريكا

***

اینها هم خبرهای بد اقتصادی این هفته در اونور هست که نباید بی تاثیر بر صنعت فناوری اطلاعات هم باشه.

SAASTN
سه شنبه 24 فروردین 1389, 22:51 عصر
دولت روي آينده آن حساب ويژه اي باز كرده است.
من نمی دونم این جمله بر اساس چه شواهدی گفته شده ولی در صورتی که اینطوری هم باشه روی تولید بازی های رایانه ای و نرم افزارهای دینی و فرهنگی (اونم نه هر فرهنگی) حساب ویژه تری (نمی دونم ویژه تر از لحاظ قواعد زبان فارسی درست هست یا نه:متفکر:) باز شده چون فقط توی این بخش ها دارن وام های هنگفت و بلا عوض می دن. تو بقیه بخش ها که همکارامون (دور از جون) دارن تو سرشون میزنن تا به حضرات فرق رایانه و یارانه رو یاد بدن.