View Full Version : سوال: زبان جاوا برای چیست؟
Rejnev
شنبه 28 فروردین 1389, 00:58 صبح
با سلام به جاوا کارهای محترم.
بنده با برنامه نویسی جاوا آشنایی خیلی کمی دارم. در حد نصب و اجرای چند تا sample در محیطی مثل net Beans ، بخش mobility... قصد یادگیری اون رو هم فکر نمیکنم داشته باشم.
سایت زیر آمار به نظر معتبری از محبوبیت زبانهای برنامه نویسی در سطح بین المللی بر اساس پارامترهایی از قبیل تعداد استفاده کنندگان و ... داره که قرار گرفتن جاوا در سطح دوم لیست یکم برام عجیبه. این لینک (http://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.html).
هدف از این که این تاپیک رو زدم اینه که قراره در یک مقاله مربوط به یک درس به بررسی زبانهای برنامه نویسی و مواردی مثل کاربردها و کامپایلرها و ... بپردازم. هدفم افزایش پست و جنجال و ... به هیچ عنوان نیست. قصد مقایسه زبانها رو هم ندارم. اگه موافقید این جا فقط جاوا مطرح باشه.
دوست دارم جاوا کارها کمی من رو با کارشون آشنا کنن که چه کارهایی میکنن و اگه حوصله جواب به اینجور تاپیک ها رو ندارید لااقل چند تا لینک بدین تا بتونم تحقیق کنم. یا هر کدوم از سوالهایی که دوست دارید جواب بدید.
من پست هایی مثل زمینه های کاری جاوا (http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=141560) رو مطالعه کردم ولی بیشتر بحث به حاشیه رفت و واقعا تعریف به درد بخوری از زمینه های کاری اون نشد ("همه جا" نشد کاربرد!)
من دوست دارم بدونم چه کسانی با اون کار میکنند که ظاهرا در خارج تعدادشون هم زیاده و معمولا چه کارهایی میکنند. و چرا ما برنامه های جاوایی رو کم میبینیم. آیا معمولا برای نوع خاصی از نرم افزارها انتخاب میشه؟
اگه بتونید برخی برنامه های نوشته شده به این زبان و آینده اون رو برام ذکر کنید ممنونتون میشم.
در ضمن سوال جلوتر رو میخوام فقط جاوا کارها جواب بدن که آیا شما با توجه به وجود زبان های قدرتمند دیگه، که احتمالا میتونند همون امکانات جاوا رو ارائه بدن(که من چون نمیدونم معمولا جاوا برای چه کاری استفاده میشه، نمیتونم زبانی همرده اسم ببرم) برای یک پروژه و کلا برای بخش انتخاب زبان در پروژه نرم افزاری، گرایش به انتخاب جاوا رو پیشنهاد میکنید یا نه.
بطور کلی سوالم اینه که برای چه کارهایی از اون استفاده میشه. فقط لطفا مواردی مثل cross platform و مزایای عمومی این زبان و ... رو بهم نگید. چون خودم هم میتونم پیدا کنم
اگه پاسخی رسید و بعد برای من سوالی پیش اومد بحث رو حتما دنبال خواهم کرد. فعلا همین سوالها به ذهنم میرسه...
با تشکر فراوان
javanerd
شنبه 28 فروردین 1389, 03:25 صبح
شما از کنار گزینهی مجانی بودن جاوا دارید خیلی ساده رد میشید.
از کنار این گزینه هم خیلی راحت دارید رد میشید که برنامههایی جاوا روی هر پلتفرمی قابل اجرا هستند (ویندوز، لینوکس، اپل، سولاریس و ...)
یک نگاه به پروژههای دانشگاههای دنیا بندازید تا ببینید چند درصد از اونها با جاوا نوشته شدهاند.
و از همه مهمتر یک نگاه به شرکتهایی بندازید که پشت جاوا ایستاند.
Sun Microsystems درآمد خالص سالیانه 2.234 میلیارد دلار
IBM درآمد خالص سالیانه 13.425 میلیارد دلار
Oracle درآمد خالص سالیانه 5.593 میلیارد دلار
Google درآمد خالص سالیانه 6.520 میلیارد دلار
Apple درآمد خالص سالیانه 8.24 میلیارد دلار
HP درآمد خالص سالیانه 9.415 میلیارد دلار
Rejnev
شنبه 28 فروردین 1389, 19:30 عصر
یک نگاه به پروژههای دانشگاههای دنیا بندازید تا ببینید چند درصد از اونها با جاوا نوشته شدهاند.
و از همه مهمتر یک نگاه به شرکتهایی بندازید که پشت جاوا ایستاند.
توي ايران كه پروژه هاي تجاري اكثرا ديتابيسي و حسابداري هستند شما اين گزينه رو پيشنهاد نمي كنيد؟
mazdadoost
شنبه 28 فروردین 1389, 21:30 عصر
با سلام به جاوا کارهای محترم.
بنده با برنامه نویسی جاوا آشنایی خیلی کمی دارم. در حد نصب و اجرای چند تا sample در محیطی مثل net Beans ، بخش mobility... قصد یادگیری اون رو هم فکر نمیکنم داشته باشم.
سایت زیر آمار به نظر معتبری از محبوبیت زبانهای برنامه نویسی در سطح بین المللی بر اساس پارامترهایی از قبیل تعداد استفاده کنندگان و ... داره که قرار گرفتن جاوا در سطح دوم لیست یکم برام عجیبه. این لینک (http://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.html).
هدف از این که این تاپیک رو زدم اینه که قراره در یک مقاله مربوط به یک درس به بررسی زبانهای برنامه نویسی و مواردی مثل کاربردها و کامپایلرها و ... بپردازم. هدفم افزایش پست و جنجال و ... به هیچ عنوان نیست. قصد مقایسه زبانها رو هم ندارم. اگه موافقید این جا فقط جاوا مطرح باشه.
دوست دارم جاوا کارها کمی من رو با کارشون آشنا کنن که چه کارهایی میکنن و اگه حوصله جواب به اینجور تاپیک ها رو ندارید لااقل چند تا لینک بدین تا بتونم تحقیق کنم. یا هر کدوم از سوالهایی که دوست دارید جواب بدید.
من پست هایی مثل زمینه های کاری جاوا (http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=141560) رو مطالعه کردم ولی بیشتر بحث به حاشیه رفت و واقعا تعریف به درد بخوری از زمینه های کاری اون نشد ("همه جا" نشد کاربرد!)
من دوست دارم بدونم چه کسانی با اون کار میکنند که ظاهرا در خارج تعدادشون هم زیاده و معمولا چه کارهایی میکنند. و چرا ما برنامه های جاوایی رو کم میبینیم. آیا معمولا برای نوع خاصی از نرم افزارها انتخاب میشه؟
اگه بتونید برخی برنامه های نوشته شده به این زبان و آینده اون رو برام ذکر کنید ممنونتون میشم.
در ضمن سوال جلوتر رو میخوام فقط جاوا کارها جواب بدن که آیا شما با توجه به وجود زبان های قدرتمند دیگه، که احتمالا میتونند همون امکانات جاوا رو ارائه بدن(که من چون نمیدونم معمولا جاوا برای چه کاری استفاده میشه، نمیتونم زبانی همرده اسم ببرم) برای یک پروژه و کلا برای بخش انتخاب زبان در پروژه نرم افزاری، گرایش به انتخاب جاوا رو پیشنهاد میکنید یا نه.
بطور کلی سوالم اینه که برای چه کارهایی از اون استفاده میشه. فقط لطفا مواردی مثل cross platform و مزایای عمومی این زبان و ... رو بهم نگید. چون خودم هم میتونم پیدا کنم
اگه پاسخی رسید و بعد برای من سوالی پیش اومد بحث رو حتما دنبال خواهم کرد. فعلا همین سوالها به ذهنم میرسه...
با تشکر فراوان
سلام:
1-من هنوز با توجه به پست اولتون و مقایسش با پست دومتون در ایت تاپیک نمی تونم درک کنم که سوال اصلی شما اینه که از جاوا در کجا چه استفاده ای میشه : در ایران؟در غیر ایران ؟یا فرغی نمی کنه!
2- من فر ضرو بر این میذارم که فرغی نمیکنه که بهترین حالت ممکنه :
-بهترین منبع سایت Sun برای نشون دادن Use Case های پلت فرم های جاواست.
من هم یک لیستی میدم از کاربرد هاش :
-در کاربرد های تجارت الکترونیک-تمامی لایه ها.
-در موبایل ها :JavaME -JavaFX و به تازگی هم که گوگل از Java برای برنامه نویسی تمامی جنبه های موبایل های Android کرده.
-طراحی و ساخت پایگاههای داده مستقل از پلت فرم.
-صنعت روبو تیک (بعضی از تراشه ها در این صنعت اسمبلیشون دستورات بایت کد هست !)
-طاحی و اجرای واسط های کاربری پیشرفته از طریق java2D _JAVAFX_Swing -java3d
- باز هم به این لیست اضافه مکنم الان چیزی به ذهنم نمیرسه/
2-در مورد اینکه چه کسانی باش کار میکنند خوب کسانی که به امکاناتی از قبیل بالا نیاز دارند .
3-ا توجه به وجود زبان های قدرتمند دیگه،
قرار شد فقط جاوا امکانات و کاربرد و استفاده کنندگانش !.این حرفتون یعنی حاشیه به شکل فراوان .
موفق باشید.
Rejnev
شنبه 28 فروردین 1389, 22:10 عصر
با تشكر
حقيقتش من براي كنفرانسم حداقل ميخوام زبانهايي كه توي لينك اول گذاشتم رو توضيح كلي بدم. مثلا اينكه چطور شكل گرفتن و پايه گذاراش كيا بودن، براي چه كارهايي استفاده ميشن و قابليتهاشون چي هستن و در سطح جهان و ايران به چه صورت استفاده ميشن و كدوم كمپاني ها از چه زبانهايي استفاده ميكنند و...
توضيح اينها خيلي راحته كه بياي و چهار خط درباره يك زبان صحبت كني و بري. ولي كاري كه من ميخوام انجام بدم اينه كه لااقل تفكراتي كه الآن هست رو تغيير بدم. تفكرات سي شارپي و دات نتي و ...
ميخوام اين ديدگاه رو عوض كنم كه مثلا يك برنامه نويس C# مثل خودم سعي نكنه هر كاري رو بخواد با C# انجام بده و فكر هم كنه همه كاري ميشه باهاش كرد و زبانهاي ديگه رو يا اصلا قبول نداشته باشه و يا فكر كنه منسوخن يا به خودش زحمت نده كه يكم فكر كنه كه دنبال كدوم زبان بره يا كدوم زبان مناسبه كارشه.
اگه به من بگي بيا جاوا ياد بگير ميگم برو بابا... چون من فعلا دارم يا همين سي شارپ پول در ميارم و كار هم ريخته. كارهاي ديتابيسي و حسابداري و ... خيلي هم كار باهاش راحته، براي ما مجانيه و مايكروسافت هم پشتشه. ديگه چي ميخواي؟
چرا بيام جاوا كار كنم.
حالا براي خارجي ها درست كه مجانيه.
من با اين ديدگاه چطور بيام و مخاطبام رو مجاب كنم كه آقا اگه خواستي وب كار كني، تجارت الكترونيك كار كني، روبوتيك كار كني و ... بيا جاوا كار كنه. چون اينا مزاياشه...( مخاطب هم تو دلش ميگه ول كن بابا)
بايد خودم اول مجاب بشم؟ اگه من رو قانع كني من هم بهتر ميتونم به بقيه منتقل كنم.
اين تاپيك رو توي تالار جاوا زدم و غير از جاوا كارها فكر نكنم كس ديگه اي حتي بازش كنه. اول هم گفتم لطفا فقط جاوا كار ها جواب بدن و درباره جاوا صحبت بشه تا از حاشيه پرهيز بشه.
اگه شما مثلا از مزاياي سي شارپ توي تالار مربوطش سوال كنيد خود من به شخصه حاضرم ده برابر پاسخ شما رو ذهني و بدون فكر بدم.
...حالا فرض كنيد ميخوام جواب سوالهاي بالا رو بدونم.
mazdadoost
شنبه 28 فروردین 1389, 22:50 عصر
من با اين ديدگاه چطور بيام و مخاطبام رو مجاب كنم كه آقا اگه خواستي وب كار كني، تجارت الكترونيك كار كني، روبوتيك كار كني و ... بيا جاوا كار كنه. چون اينا مزاياشه...( مخاطب هم تو دلش ميگه ول كن بابا)
من متوجه نمیشم شما می خوای مجاب بشید یا می خواستید اطلاعاتی از کارهایی که با جاوا میشه کرد بدست بیارید یا اینکه چطور میشه کسی رو به سمت جاوا جلب کرد؟؟؟
Rejnev
شنبه 28 فروردین 1389, 22:56 عصر
هر سه در يك راستا هستن. هر كدوم رو دوست داري بگو.
mazdadoost
شنبه 28 فروردین 1389, 23:50 عصر
ولی اگه به این ها : چه کسانی با اون کار میکنن و معمولا چه کارهایی میکنند نگاه کنیم میبینیم که در یک راستا نیستند.
Rejnev
یک شنبه 29 فروردین 1389, 00:13 صبح
پست 5:
...حالا فرض كنيد ميخوام جواب سوالهاي بالا رو بدونم
--------
اون سوالها خودش میتونه مقدمه آشنایی با یک زبان باشه.
توی هر کتابی هم که ببینی معمولا اولش میان مزایای زبان و نمونه کارها رو میگن تا خواننده مشتاق بشه.
هنوز هم پای حرفم هستم که هر کدومشون مکمل همند
--اگه تاپیک به سمت قفل شدن رفت، قبلش یک ندا بدین تا جمله آخرم رو بگم.
مرتضی پیروزی
یک شنبه 29 فروردین 1389, 00:25 صبح
سلام
--اگه تاپیک به سمت قفل شدن رفت، قبلش یک ندا بدین تا جمله آخرم رو بگم
فکر کنم بدونم جمله آخرت چیه.!!:لبخند: از اول به جمله آخر فکر میکردی:لبخند: شوخی کردم
موفق باشی
Rejnev
یک شنبه 29 فروردین 1389, 00:38 صبح
سلام
فکر کنم بدونم جمله آخرت چیه.!!:لبخند: از اول به جمله آخر فکر میکردی:لبخند: شوخی کردم
موفق باشی
سلام.
نه. این جوابهایی که شنیدم دیدگاهم رو عوض کرد.
mazdadoost
یک شنبه 29 فروردین 1389, 01:03 صبح
اگه به من بگي بيا جاوا ياد بگير ميگم برو بابا... چون من فعلا دارم يا همين سي شارپ پول در ميارم و كار هم ريخته. كارهاي ديتابيسي و حسابداري و ... خيلي هم كار باهاش راحته، براي ما مجانيه و مايكروسافت هم پشتشه. ديگه چي ميخواي؟
چرا بيام جاوا كار كنم.[؟]
این روش فکری شماست؟
بايد خودم اول مجاب بشم؟ اگه من رو قانع كني من هم بهتر ميتونم به بقيه منتقل كنم.
با این روش تفکر شما که تصمیم و نظرتون و گرفتید .چطور می خواید قانع بشید . اصلا سوال شما چیز دیگه بود .بعد به اینجا رسید. تو همون پست های اول اگر توضیحات کامل نبود هم میتونستید به منابعی که عرض کردم برید و هم منابعی که خودتون میگید زیاده و هست مراجعه کنید .
دوست دارم جاوا کارها کمی من رو با کارشون آشنا کنن که چه کارهایی میکن
جاوا کار ها کار هایی رو می کنند که با جاوا ممکنه ! و لیستش مشخصه میتونید به دنبال java consept map برید . تا به دید کلی در جاوا برسید.
اگر میخواید جاوا رو معرفی کنید فقط معرفیش کنید.من لزوم مقایسه و ترویج رو در این امر نمیبینم.
اگر به عنوان مشاور استراتوژیک می خواید به جاوا نگاه کنید اونوقت میشه خیلی ریز و با توجه به جزئیات مسئله به برسی این مطلب پرداخت که کی , چی رو چه وقت برای چه کاری میتونه انتخاب کنه !
موفق باشید.
Rejnev
یک شنبه 29 فروردین 1389, 01:29 صبح
این روش فکری شماست؟
به هیچ عنوان. شما فکر کنید از طرف یکی دیگه گفتم.
من اگه عمر و وقت داشته باشم دوست دارم همه چیز رو یاد بگیرم و از دونستن حتی بدترین چیزها هم سر باز نمیزنم. در یک کلام آرزوم یادگیریه
----
اگر میخواید جاوا رو معرفی کنید فقط معرفیش کنید.من لزوم مقایسه و ترویج رو در این امر نمیبینم.
باشه، فقط معرفیش میکنم.
با این اوصاف و پاسخ ها تقریبا فهمیدم جاوا چیه و برای چیست
فکر کنم آخر کنفرانس همه به این نتیجه برسن که بذار همون سی شارپ رو یاد بگیریم. زبانهای دیگه به درد ما نمیخورن.
mazdadoost
یک شنبه 29 فروردین 1389, 01:50 صبح
به هیچ عنوان. شما فکر کنید از طرف یکی دیگه گفتم.
من اگه عمر و وقت داشته باشم دوست دارم همه چیز رو یاد بگیرم و از دونستن حتی بدترین چیزها هم سر باز نمیزنم. در یک کلام آرزوم یادگیریه
----
باشه، فقط معرفیش میکنم.
هر طور مایلید.
با این اوصاف و پاسخ ها تقریبا فهمیدم جاوا چیه و برای چیست
چقدر زود در این چند پست به هدفتون یعنی یادگیری رسیدین . اینطور یاد گرفتن ....تفکر درست و روش تفکر لازمه راهیست که در پیش دارید.
فکر کنم آخر کنفرانس همه به این نتیجه برسن که بذار همون سی شارپ رو یاد بگیریم. زبانهای دیگه به درد ما نمیخورن
با نتیجه گیری شما و حرف آخرتون هم اونهایی که خوب فکر میکنند و خوش می فهمند مطمئنا از حجم چیز هایی که شما اینجا یاد گرفتید و اتقال دادید راضی نشده به مطالب شما اکتفا نخواهند کرد .اون عدهای هم که تصمیمشون رو گرفتن حتی با این مطالب کم احتمال داره به سمت جاوا بروند.
.
Rejnev
یک شنبه 29 فروردین 1389, 12:30 عصر
به هیچ عنوان روی مطالب این تاپیک حساب نمیکنم.
مرجعم حتما سایت های خارجی خواهد بود و سعی میکنم اول خودم زبان رو بفهمم بعد معرفی کنم. تا طوری بشه که شنونده جمله بالا رو نگه و روش فکر کنه.
پ و :میشه نقل قولها رو توی تگ نقل قول بذارید؟(شکل بالون در تول بار)
mazdadoost
یک شنبه 29 فروردین 1389, 12:54 عصر
این شد. حالا اگر خواستید می تونیم بریم روی هر مطلبی ککه در پست اولم گفتم و روشون دقیق شیم؟خوبه؟
Rejnev
یک شنبه 29 فروردین 1389, 13:08 عصر
خوبه
پس میخواستی فقط ما رو 16 پست بکشونی:چشمک:
ok
در کاربرد های تجارت الکترونیک-تمامی لایه ها یعنی چی؟
منظور از لایه چیه؟ منظورت زمینه ها و ... هست؟ میشه با ذکر مثال بگید؟
javanerd
یک شنبه 29 فروردین 1389, 18:03 عصر
توي ايران كه پروژه هاي تجاري اكثرا ديتابيسي و حسابداري هستند شما اين گزينه رو پيشنهاد نمي كنيد؟
به این نکته توجه نکردید که برا اینکه یک دیتابیس به بازار بیاد، یا حتی برای اینکه یک دیتابیس نسبت به نسخهی قبلیش یکم سریعتراجرا بشه لازمه که سالها، سالها و سالها کار دانشگاهی انجام بشه.
اگر میبینید که توی محیط VS خیلی راحت گزینه ی debug رو انتخاب میکنید و برنامه اجرا میشه و شما می تونید خط به خط اجراش رو ببینید و هر جا خواستید مقدار متغیرها رو تغییر بدهید، به این نکته هم فکر کنید که n نفر توی n تا دانشگاه n سال با بودجههای کلان کارکردند تا همچین امکاناتی فراهم شده.
javanerd
یک شنبه 29 فروردین 1389, 18:36 عصر
فکر کنم آخر کنفرانس همه به این نتیجه برسن که بذار همون سی شارپ رو یاد بگیریم. زبانهای دیگه به درد ما نمیخورن
.
شاید با یاد گرفتن سیشارپ به یادگیری جاوا نیاز نباشه، ولی دلیلی نمیشه که بقیه زبانها رو یاد نگیریم. به نظر من آدم باید از هر یک از این دسته از زبانها حداقل یکی رو یاد بگیره.
یک زبان شیگرا (مثل جاوا، سیشارپ، ...)
یک زبان declaritive (مثل Prolog ) [تقریبا همه SQL بلد هستند]
یک زبان functional (مثل Lisp:قلب:)
یک زبان برای برنامهنویسی همروند یا موازی (مثل Erlang)
یک زبان اسکریپتی (مثل Perl)
Rejnev
شنبه 04 اردیبهشت 1389, 00:56 صبح
1-تفاوت ویرایش های me , se, ee جاوا در چیست؟
در استفاده از پکیج های خاص است؟
آیا هر کدوم یک JVM مجزا میخوان. یا روی یک jvm اجرا میشن؟
2-و این که اگه مثلا developer tools همراه با jvm نصب نشه امکان کامپایل کدها وجود خواهد داشت؟
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.