ورود

View Full Version : گفتگو: مشكلات سيستم جستجوي سايت

Netsky
جمعه 03 اردیبهشت 1389, 11:09 صبح
چرا سرچ نميكني ؟؟؟
دوست عزيز لطفا يه سرچ بكن و بعد بيا تاپيك بزن .
حذف . دليل : تكراري ، لطفا جستجو كنيد .

بله ، اين تنها تعدادي از جملاتي بود كه كاربران و مديران محترم سايت برنامه نويس به كابراني كه تاپيك تكراري ميزدن ، ميگفتن . البته درسته كه بايد قبل از ايجاد تاپيك جستجو انجام بشه ( و بعضي ها هم اين كار رو انجام نميدن و مستقيما اقدام به ساخت تاپيك ميكنن ) ولي هميشه نبايد اين افراد رو سرزنش كرد كه چرا بدون جستجو اقدام به ساخت تاپيك ميكنن . البته در بعضي مواقع شاهد هستيم كاربري كه تاپيك رو زده اين جملات رو در پست اول تاپيك به كار ميبره :

سرچ كردم ، چيزي بدرد بخوري پيدا نكردم .
مديران محترم لطفا تاپيك رو حذف نكنيد ، قبلش جستجو كردم ولي چيزي پيدا نشد .
هر چي سرچ كردم چيزي پيدا نشد .

ما هم با حالت هاي متفاوت فرد رو سرزنش ميكنيم و ميگيم چه طور پيدا نشد ، من خودم ديروز همچين تاپيكي رو با همين موضوع ديدم و حالا هرچي كاربر بيچاره ميگه نره ، ما ميگيم بدوش .
حالا مشكل از كجاست ؟؟؟ بازم پيش داوري ميكنيم و ميگيم كه حتما طرف ( كسي كه تاپيك تكراري زده ) داره دروغ ميگه . ولي بيايد از يه زاويه ديگه به قضيه نگاه كنيم . از چه زاويه اي ؟؟؟ سيستم جستجوي سايت .
واقعا بعضي مواقع سيستم جستجوي سايت مقصره . حالا شما ميگي مثال بزن . به روي چشم :
ديروز ( 2/2/89 ) داشتم داخل تالار سي شارپ يه چرخي ميزدم . ديدم يه تاپيك زده شده با اين عنوان :

من تقويمي مي خوام با اين مشخصات كمك كنيد (http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?p=959661#post959661)
رفتم داخل تاپيك تا ببينيم اگه كمكي از دستم برمياد ، انجام بدم . وقتي درخواست اون دوست عزيز رو خوندم ، به ياد برنامه تقويم پاييزي كار دوست خوبم جناب ali autumnal افتادم . به دليل اينكه تاپيك رو خيلي وقت پيش ديده بودم و بخش سي شارپ هم به سرعت داخلش تاپيك ايجاد ميشه ، ديگه نميدونستم توي كدوم صفحه ممكنه كه رفته باشه . رفتم به قسمت جستجوي سايت و اين كلمه كه مرتبط ترين كلمه با اون تاپيك بود رو جستجو كردم :

تقويم پاييزي
ولي وقتي كه صفحه مربوط به نتايج باز شد ، واقعا تعجب كردم . جمله اي مبني بر اينكه هيچ موردي يافت نشده ، جلوي چشمام ظاهر شد . به قسمت جستجوي پيشرفته هم رفتم و انجا هم امتحان كردم ، ولي بازم فرقي نكرد .
وقتي كه ديدم نتيجه نميگيرم ، رفتم به سايت غول جستجوگرها يعني گوگل ! بازم همون كلمه ( تقويم پاييزي ) رو جستجو كردم و ديدم كه در اولين نتيجه حاصله همون تاپيك مربوط به برنامه رو واسم آورد .
حالا شايد شما بگيد كه گوگل يه سايت پرقدرته و كلي متخصص و مهندس پشتش هستن و نميشه سيستم جستجوي اون رو با سيستم جستجوي برنامه نويس مقايسه كرد . بله حرف هاي شما كاملا درسته و خودمم دقيقا همين نظر رو دارم . ولي آيا بايد اينطور باشه كه سيستم جستجوي اين سايت نتونه تاپيك هاي خودش رو هم جستجوي مفيد بكنه ؟ اگه سيستم جستجوي سايت ارتقا پيدا كنه و از نظر كارايي بهتر بشه ، كلي از مشكلات تالارهاي فعال مثل سي شارپ كه تند تند داخلش تاپيك ايجاد ميشه ، واقعا حل خواهد شد . هم وقت مديران به منظور پاكسازي تاپيك هاي تكراري كمتر اتلاف ميشه و هم كاربراني كه سوال ميپرسن زودتر به جوابشون ميرسن . تازه يه مزيت خيلي بزرگ هم كه داره اينه كه كيبوردهامون در اثر تايپ كمتر ديرتر خراب ميشن . :بامزه:
البته بنده از همين جا دست تمامي دست اندركاران ، مديران و كاربران گرانقدر اين سايت رو ميبوسم كه واقعا هميشه در حال تلاش هستند تا اين سايت كه يك مركز مجازي بزرگ علمي – آموزشي هست ، پيشرفت كنه .
خلاصه مطلب ، اگه سيستم جستجوي اين سايت پربار كمي بهبود پيدا كنه واقعا قدمي بزرگ در راه بهتر شدن اوضاع وخيم بعضي از تالارها برداشته خواهد شد .
با تشكر فراوان از مسئولين ، مديران و كاربران محترم سايت برنامه نويس .

مهدی کرامتی
جمعه 03 اردیبهشت 1389, 18:08 عصر
موردی که گزارش کردید صرفا به سیستم جستجوی سایت مربوط نمیشه، بلکه به دو عامل نگارش کلمات در سایت با املای غلط، و تفاوت Encoding به کار رفته برای تایپ عبارت ها مربوط است.

به عنوان مثال، در مورد همین کلمه "تقويم پاييزي" که نوشتید، شما دارید کلمات کلیدی رو با استفاده از انکودینگ Windows-1256 که در اون حروف ی و ک به صورت ي و ك نمایش داده می شوند جستجو می کنید، در حالی که اگر عبارت فوق رو به شکل یونیکدش یعنی "تقویم پاییزی" جستجو کنید تاپیک مورد نظر رو پیدا می کنید.
گوگل خودش با توجه به تنظیمات فرهنگ و زبان کاربر که از Browser دریافت می کنه این Character Mapping حروف بین انکودینگ ها رو تصحیح می کنه و وقتی شما شکل اول Keyword ها رو جستجو می کنید خودش شکل صحیح رو پیدا کرده و نمایش میده.

ما هم چند وقت پیش این Mapping رو در سایت اعمال کردیم، به طوری که شکل عربی حروف ی و ک به صورت خودکار با شکل یونیکد اونها جایگزین می شد، اما کاربرانی که در نام کاربری شان حروف ی و ک عربی رو داشتند دیگه نمی توانستند لاگین کنند.

salehbagheri
جمعه 03 اردیبهشت 1389, 20:41 عصر
آقاي كرامتي منم پيشنهاد ميكنم يه كم اين سيستم جستجو رو راحت ترش كنيد تا دوستان بهتر و زودتر به نتيجه برسند!

الان يه تازه كار بخواد «تقويم پاييزي» رو جستجو كنه كجا به ذهنش ميرسه كه Encoding چيه؟

من خودم وقتي تو بخش جستجو، تاپيك هاي خودم رو نميتونستم پيدا كنم خيلي اعصابم به هم ميريخت! چه برسه به تاپيك بقيه اعضا !

واقعيتش رو بخواهيد من از 100 بار جستجو در سايت فقط 10 بار نتيجه مطلوب گرفتم! (منظورم 10% هست) با اينكه مطمئن بودم مطلبي رو كه دنبالشم قبلا در سايت ديدم!

Netsky
جمعه 03 اردیبهشت 1389, 22:40 عصر
بازم سلام .
با تشكر از جناب كرامتي كه مطالبي رو در مورد اينگونه مشكلات ذكر كردند .
ولي همينطور كه جناب salehbagheri فرمودند :

الان يه تازه كار بخواد «تقويم پاييزي» رو جستجو كنه كجا به ذهنش ميرسه كه Encoding چيه؟
پس بايد يه فكر اساسي بشه كه اينگونه مشكلات حل بشن .
البته بنده به خودم اين اجازه رو نميدم كه در امور مديريتي سايت دخالت كنم ( طبق قوانين سايت ) ، ولي اگر اينطور باشه ، مديران هم نبايد تاپيك هاي كاربران رو به دليل جستجو نكردن حذف كنند .
مثلا يكي از مديران يك تاپيك رو يه روز ميبينه و فرداش يا چند روز بعد يه كاربر يه تاپيك با همون موضوع تاپيكي كه مدير ديده بوده ، ايجاد ميكنه . مدير سايت سريعا تاپيك دوم رو پاك ميكنه و دليل پاك كردن تاپيك رو هم جستجو نكردن عنوان ميكنه . البته اينجا ظاهرا حق با مديره و مدير هم نميتونه دائم در مغزش مباحث مربوط به Encoding در جستجو رو بازيابي كنه و همچنين نميتونه يه بار ديگه جستجو كنه و ببينه كه همون تاپيك اول در نتايج وجود داره يا نه . پس بر حسب اون بار اول كه تاپيك اول رو ديده ، به كاربر ميگه كه جستجو نكردين .
كاربر وقتي كه دوباره مياد به تاپيكش سر بزنه ، ميبينه كه تاپيك پاك شده . ولي شايد كاربر قبلا جستجو كرده باشه و اون چيزي رو كه ميخاسته بدست نياورده .
اينجاست كه كاربر ، مدير رو مقصر ميدونه و مدير هم كاربر رو . در صورتي كه هيچ كدوم مقصر نيستن . مقصر سيستم جستجوي سايته و البته با اون مباحثي كه جناب كرامتي عنوان كردند ظاهرا در حال حاضر نميشه كاري كرد .
پس اميدواريم در آينده بشه اين مشكلات رو حل كرد .
با تشكر .............

مهران رسا
یک شنبه 05 اردیبهشت 1389, 22:20 عصر
با این تفاسیر بد نیست الگوریتم جستجوی سایت رو در قالب یه Agreement برای کاربران به نمایش دربیاریم تا قبل از انجام عملیات جستجو یکبار اون رو به صورت دقیق مطالعه کنن .:لبخند:

از 10 تا سرچ شاید 2 تاش موفق باشه . ضمناً با توجه به اینکه برنامه نویس با سابقه چندین ساله اش یک منبع اطلاعاتی بزرگ برای برنامه نویسان به شمار میاد باید توانایی نمایش نتایج جستجو تا حداقل 4 سال پیش رو داشته باشه .