ورود

View Full Version : گفتگو: روند نوشتن برنامه ای برای محاسبه ی مشتق

soheril.server
شنبه 04 اردیبهشت 1389, 17:55 عصر
با سلام به همه ی دوستان
بنده می خواستم پروژه ای رو شروع کنم گفتم شاید بهتر باشه از اول مسیر درست رو برای نوشتن کدش انتخاب کنم، چون وقت زیادی ندارم و با آزمون و خطا جلو رفتن امکان پذیر نیست...
برنامه به این صورت هست که مثلا" یک فیلد داره که هر عبارت جبری رو کاربر میتونه درش بنویسه، از عبارات مثلثاتی گرفته تا چند جمله ای ها و توابع معکوس مثلثاتی و ...
بعد برنامه مشتق اون رو محاسبه می کنه و بر میگردونه....
اما میخوام با شما مشورت کنم و ببینم به چه طریقی این کار رو انجام بدم تا راحت تر باشه....
اگه براتون مقدور هست روند کار رو توضیح بفرمایید...یعنی مثلا" :

1.یه فیلد داریم که کاربر عبارتش رو وارد میکنه و ما Valid بودن اون رو چک میکنیم

2. [ از اینجا به بعدش رو اگه براتون مقدور هست کمک کنید و راهی که به ذهنتون میاد رو بفرمایید } :چشمک:

با تشکر فراوان:لبخندساده::تشویق:

soheril.server
دوشنبه 06 اردیبهشت 1389, 17:53 عصر
با سلام به همه ی دوستان
بنده می خواستم پروژه ای رو شروع کنم گفتم شاید بهتر باشه از اول مسیر درست رو برای نوشتن کدش انتخاب کنم، چون وقت زیادی ندارم و با آزمون و خطا جلو رفتن امکان پذیر نیست...
برنامه به این صورت هست که مثلا" یک فیلد داره که هر عبارت جبری رو کاربر میتونه درش بنویسه، از عبارات مثلثاتی گرفته تا چند جمله ای ها و توابع معکوس مثلثاتی و ...
بعد برنامه مشتق اون رو محاسبه می کنه و بر میگردونه....
اما میخوام با شما مشورت کنم و ببینم به چه طریقی این کار رو انجام بدم تا راحت تر باشه....
اگه براتون مقدور هست روند کار رو توضیح بفرمایید...یعنی مثلا" :

1.یه فیلد داریم که کاربر عبارتش رو وارد میکنه و ما Valid بودن اون رو چک میکنیم

2. [ از اینجا به بعدش رو اگه براتون مقدور هست کمک کنید و راهی که به ذهنتون میاد رو بفرمایید } :چشمک:

با تشکر فراوان:لبخندساده::تشویق:

یعنی واقعا" هیچ کسی هیچ نظری نداره؟ OOPS!!!

jlover
دوشنبه 06 اردیبهشت 1389, 21:45 عصر
ببینید من فقط یه حدس میزنم :
شاید Regular Expression بهتون کمک زیادی بکنه
من تا حالا باهاش کار نکردم

پکیج java.util.regex

soheril.server
دوشنبه 06 اردیبهشت 1389, 23:31 عصر
ببینید من فقط یه حدس میزنم :
شاید Regular Expression بهتون کمک زیادی بکنه
من تا حالا باهاش کار نکردم

پکیج java.util.regex
با تشکر از شما
ولی مثلا" در چه زمینه ای ممکنه بتونه کمک کنه؟ آخه کار اصلی این برنامه گرفتن مشتق هست که اون روهم باید خودمون بنویسیم!!!؟؟؟

pazis.x
چهارشنبه 15 اردیبهشت 1389, 01:44 صبح
راه حل من :

توی این مسئله از توابع بازگشتی زیاد استفاده میشه.

شما باید اول مشتق f(u) های تکی رو به برنامه به شکل تابع بازگشتی بدی.

مثلاً : du/dy arcsinu = (du/dy u) / sqrt(1-pow(u,2))

بعد باید اون String که کاربر می زنه رو همه ی ضرب و تقسیم هاش رو پیدا کنی. مثلاً با گذاشتن charAt در یک حلقه ی for.

بعد باید طبق فرمول مشتق ضرب و تقسیم توابع ، به ترتیب مناسب مشتق ها گرفته شود و عبارت به دست آمده جایگزین عبارت قبلی شود... تا زمانی که کل قسمت های اون String محاسبه شود.

اگه جمع و تفریق هم داشت که جدا جدا حساب می کنی...

کسی راه حل بهتری داره بگه !