ورود

View Full Version : گفتگو: تو فکر نوشتن یه کتابم...

LORD AELX
دوشنبه 03 خرداد 1389, 23:40 عصر
حقیقتش حالا که آموزش ساخت بازی رو شروع کردم و اینکه میدونم چقدر مطلب و ناگفته ها باقی مونده که مخصوصا در مورد بچه های ایرانی باید کامل تر و از بیس مطرح بشه، و این که تو همین هایی هم که تا به این جا آموزش داده شد، کلی حرف موند که میشد اضافه کرد و آموزش ها و تعاریف کامل تری رو ارایه داد، و ... به این فکر افتادم که یکی دو تا کتاب در مورد ساخت بازی های کامپیوتری، به زبان فارسی بنویسم و کل آموخته ها، تحقیقات و تجربیات خودم رو در این مورد، توی اون از ابتدا تا انتها بصورت جامع و کامل بیاورم. یک کتاب کامل به معنای واقعی که هر چیزی مربوط به این مبحث باشه، توی اون پیدا بشه... از بررسی نحوه کار کارت گرافیک و موتور بازی گرفته تا طراحی و سناریو نویسی و گرافیک و ... و حتی بررسی develop بازی در محیط لینوکس و یا ارایه اون برای کنسول های بازی و ... همه و همه توش باشه...
اگه چنین چیزی رو بخوام آماده کنم، شاید حدود 4 تا 6 ماه کار مداوم ببره.... :متفکر:

لطفا نظرتون رو بگید :چشمک: :بوس:

مرتضی پیروزی
سه شنبه 04 خرداد 1389, 00:06 صبح
سلام
به نظر من به جای تالیف کتاب، شما کتاب های انگلیسی رو ترجمه کنی بهتره........
مثلاً کتاب Frank D. Luna فوق العادست............... Wendy Jones هم بدک نیست...............
چون کتاب باید Technical Editor داشته باشه که شما فکر نکنم بتونی همچین کسی رو به رایگان گیر بیاری، به نظر من ترجمه میتونه مفید تر باشه

LORD AELX
سه شنبه 04 خرداد 1389, 00:14 صبح
سلام
به نظر من به جای تالیف کتاب، شما کتاب های انگلیسی رو ترجمه کنی بهتره........
مثلاً کتاب Frank D. Luna فوق العادست............... Wendy Jones هم بدک نیست...............
چون کتاب باید Technical Editor داشته باشه که شما فکر نکنم بتونی همچین کسی رو به رایگان گیر بیاری، به نظر من ترجمه میتونه مفید تر باشه

من از منابع بیشتری استفاده خواهم کرد... ببینید من مثلا فلان کتاب ها رو خوندم و از سایت ها و فروم ها و افراد مختلفی هم تحقیقاتی کردم و علاوه بر این ها نکاتی رو که خودم به نظرم می رسه رو هم بهش اضافه می کنم ولی الزاما اینکه کپی پیست کنم، جالب نیست. البته اطلاعات رو کامل در کتاب میارم ولی از ترکیب چندین منبع و اطلاعات ذهنی خودم استفاده خواهم کرد. :لبخندساده: نیازی هم به Technical Editor نیست ولی اگه هم بخوام، کسانی رو تو کمپانی های مختلف میشناسم که این کار رو بر عهده بگیرند (البته در اینصورت باید کتاب رو برای آن ها ترجمه کنم! :اشتباه:)

نظرت چیه؟

مرتضی پیروزی
سه شنبه 04 خرداد 1389, 00:30 صبح
سلام
ببین مثلا یک نکته:

ک کتاب کامل به معنای واقعی که هر چیزی مربوط به این مبحث باشه، توی اون پیدا بشه... از بررسی نحوه کار کارت گرافیک و موتور بازی گرفته تا طراحی و سناریو نویسی و گرافیک و ... و حتی بررسی develop بازی در محیط لینوکس و یا ارایه اون برای کنسول های بازی و ... همه و همه توش باشه...

اینکه توی یک کتاب همه چیز باشه به نظر من بی فایده هست، شما تا حالا کتاب معتبری رو دیدی که همه چیز توش باشه؟؟
مثلا برای یک برنامه نویس، سناریو چندان مفید نیست، برای یک برنامه نویس ویندوز، لینوکس اصلا مفید نیست، برای یک برنامه نویس DirectX، چندان OpenGL جالب نیست..........
به نظر من یک کتاب تخصصی که فقط روی یک موضوع تمرکز داره، خیلی مفید تر از یک کتابی هست که
از هرجا یک تیکه توش جمع شده باشه...........
این نظر من بود، حالا هر جور خودت صلاح میدونی..............

Armin060
سه شنبه 04 خرداد 1389, 01:35 صبح
من هم یک شکست رو پیش بینی می کنم. ترجمه ی کتب Frank D. Luna، کار عاقلانه تری به نظر میاد.
ولی خوب اونی هم که شما میگید، می تونه مفید باشه. حداقلش اینه که یه آشنایی اجمالی با هر بخش پیدا می کنیم و بهتر می تونیم راهمون رو انتخاب کنیم. البته این آشنایی رو میشه از طریق Wikipedia هم به دست آورد.

LORD AELX
سه شنبه 04 خرداد 1389, 07:17 صبح
سلام
ببین مثلا یک نکته:

اینکه توی یک کتاب همه چیز باشه به نظر من بی فایده هست، شما تا حالا کتاب معتبری رو دیدی که همه چیز توش باشه؟؟
مثلا برای یک برنامه نویس، سناریو چندان مفید نیست، برای یک برنامه نویس ویندوز، لینوکس اصلا مفید نیست، برای یک برنامه نویس DirectX، چندان OpenGL جالب نیست..........
به نظر من یک کتاب تخصصی که فقط روی یک موضوع تمرکز داره، خیلی مفید تر از یک کتابی هست که
از هرجا یک تیکه توش جمع شده باشه...........
این نظر من بود، حالا هر جور خودت صلاح میدونی..............

ببینید، شما تو ایران به سر می برید نه آمریکا، بنابراین چنین چیزی فقط برای شما مفیده نه همه دنیا... منم قصد آموزش به برنامه نویس رو ندارم، کلا هدف آموزش ساخت بازی به یک طراح بازی هستش و در کنار اون آموزش های گرافیکی و برنامه نویسی البته بصورت کامل...
منم از بیان اینکه کتاب بنویسم همانطور هم که قبلا گفتم، دقیقا یک کتاب نیست و توی 2 تا 4 کتاب که ممکنه حتی ادامه یکدیگر هم نباشند، مباحث رو مطرح کنم.
این فکری هم که شما دارید که یه برنامه نویس ویندوز، لینوکس براش جذاب نیست و ... فقط میتونه عقیده شما باشه، در حالیکه من جاهای دیگه دنیا، مخصوصا آمریکا چنین عقیده ای رو اونم به این شدت ندیده ام :لبخندساده: برنامه نویس برنامه نویسه، و باید بتونه تقریبا برای هر چیزی برنامه بنویسه... بگذریم

من هم یک شکست رو پیش بینی می کنم. ترجمه ی کتب Frank D. Luna، کار عاقلانه تری به نظر میاد.
ولی خوب اونی هم که شما میگید، می تونه مفید باشه. حداقلش اینه که یه آشنایی اجمالی با هر بخش پیدا می کنیم و بهتر می تونیم راهمون رو انتخاب کنیم. البته این آشنایی رو میشه از طریق Wikipedia هم به دست آورد.

بنده قرار نیست توی کتاب فقط یک آشنایی در این مورد مطرح کنم، بلکه از کوچکترین و پایه ای ترین موارد تا موارد پیچیده و حرفه ای را بطور کامل و با تفصیل ذکر خواهم کرد. یک آموزش کامل چه از لحاظ تئوری و چه از لحاظ عملی...

همانطور هم که گفتم، به نظر من و با توجه به چیزی که من بین علاقه مندان به این رشته در ایران می بینم، آموزش مباحث خاص برایشان عملیاتی نیست و نیاز دارند تا کسی حلقه های این زنجیر را برایشان وصل کند تا از کار یک شمای کلی و مرحله به مرحله داشته باشند. علاوه بر این که کمی تخصصی تر در مورد آن ها بحث شده باشد.

ولی... :متفکر: خودم هم کمی قبول دارم که چنین کاری کمی غیر عاقلانه و غیر منطقی هستش اما دلیل اصلی اش اینه که من هر دفعه مطالب بیشتری به ذهنم می رسه که قبلا آموزش دادم و دوست دارم کامل تر شون کنم ولی کار از کار گذشته... یا اینکه میتونستم مطالب بیشتری رو در ابتدا بیاورم و ... ضمن این که نوشتن یک یا چند کتاب (PDF) برای من به مراتب آسان تر و بی زحمت تر از آپدیت کردن یک تاپیک است.

REZAsys
سه شنبه 04 خرداد 1389, 10:12 صبح
سلام
نوشتن کتاب آموزش بازی سازی تو ایران و به زبان فارسی خیلی مفید هست ، فقط من یه پیشنهاد دارم اینکه در مورد یکی از موتورهای بازی سازی یک کتاب انگلیسی رو ترجمه کنید ، بهتر از اینه که در مورد سناریونویسی و این جور چیزها باشه.
چطوره؟

LORD AELX
سه شنبه 04 خرداد 1389, 11:24 صبح
سلام
نوشتن کتاب آموزش بازی سازی تو ایران و به زبان فارسی خیلی مفید هست ، فقط من یه پیشنهاد دارم اینکه در مورد یکی از موتورهای بازی سازی یک کتاب انگلیسی رو ترجمه کنید ، بهتر از اینه که در مورد سناریونویسی و این جور چیزها باشه.
چطوره؟

خوبه... :لبخندساده: اصلا میخواید یه کاری کنم .... :متفکر: براتون تمام کتب معروف و تخصصی در مورد Game رو مخصوصا در حوزه Programming و AI ترجمه می کنم :لبخندساده: و بصورت PDF تو وب میگذارم یا با کمک یه ناشر، چاپ می کنم... بعدش خودم در مورد بازی سازی یکسری اصول پایه ای و کلی و تخصصی در مورد مراحل کار و ... می نویسم و به چاپ می رسونم.... :بوس:

خوبه؟

REZAsys
سه شنبه 04 خرداد 1389, 11:32 صبح
خوبه... :لبخندساده: اصلا میخواید یه کاری کنم .... :متفکر: براتون تمام کتب معروف و تخصصی در مورد Game رو مخصوصا در حوزه Programming و AI ترجمه می کنم :لبخندساده: و بصورت PDF تو وب میگذارم یا با کمک یه ناشر، چاپ می کنم... بعدش خودم در مورد بازی سازی یکسری اصول پایه ای و کلی و تخصصی در مورد مراحل کار و ... می نویسم و به چاپ می رسونم.... :بوس:

خوبه؟
منظور من در مورد یک موتور خاص بود نه کلی......
مثلا در مورد 3d game یا unity یا unreal و فقط مخصوص اینها یه کتاب بنویسید یا ترجمه کنید.....

LORD AELX
سه شنبه 04 خرداد 1389, 12:06 عصر
منظور من در مورد یک موتور خاص بود نه کلی......
مثلا در مورد 3d game یا unity یا unreal و فقط مخصوص اینها یه کتاب بنویسید یا ترجمه کنید.....

این ها هم جزو عرایض بنده بودند.... کتاب های تخصصی در مورد Unity و Torque و Unreal و ... وجود دارند که به عنوان کتاب های تخصصی مد نظر بنده برای ترجمه بودند...

LORD AELX
سه شنبه 04 خرداد 1389, 15:16 عصر
این لیست نسبتا کاملی از کتاب هایی هست که گفتم:

Core Techniques and Algorithms in Game Programming - Daniel Sánchez-Crespo Dalmau
Game Programming All In One, 3rd Edition - Jonathan S. Harbour
Beginning C#‎ Game Programming - Ron Penton
Introduction to Game Programming with C++‎ - Alan Thorn
Beginning Game Art In 3DSMAX 8 - Les Pardew & Dan Whittington
Advanced 2D Game Development - Jonathan S. Harbour
Game Testing All in One - Charles P. Schultz & Robert Bryant and Tim Langdell
3D Game Programming For Teens, 2nd Edition - Maneesh Sethi
Game Engine Toolset Development - Graham Wihlidal
J2ME Game Programming - Martin Wells
Advanced 3D Game Programming With DirectX 10.0 - Peter Walsh
AI Techniques For Game Programming - Mat Buckland & Andre LaMonthe
Data Structures For Game Programmers - Ron Penton & Andre LaMonthe
Tricks Of The 3D Game Programming Gurus - Andre LaMonthe
Introduction To 3D Game Programming With DirectX 9.0 - Frank D. Luna (T.R:Rod Lopez)
Programming Game AI by Example - Mat Buckland
Game Physics Engine Development - Ian Millington
OpenGL SuperBible, 4th Edition - Richard S. Wright & Jr. Benjamin Lipchak & Nicholas Haemel
Game Programming Gems 6 - Michael Dickheiser
Game Programming Gems 8 - Adam Lake
Shaders For Game Programmers And Artists - Sebastien ST.Laurent
3D Math Peimer For Graphics And Game Development - Fletcher Dunn & Ian Parberry
3D Game Textures - Luck Ahearn
Real-Time rendering - Akenine-Moller
Game Coding Complete, 3rd Edition - Mike McSharrry
البته کتاب های زیر هم هستند ولی من نتوانستم اینا رو از اینترنت پیدا کنم، هر کی داره به من هم بده، وگرنه مجبور میشم همه رو بخرم... :چشمک: :

Mastering Unreal Technology, Volume I: Introduction to Level Design with Unreal Engine 3
Mastering Unreal Technology, Volume II: Advanced Level Design Concepts with Unreal Engine 3
Mastering Unreal Technology, Volume III: Introduction to UnrealScript with Unreal Engine 3
Programming Role Playing Games with DirectX (Game Development Series)
Beginning OpenGL Game Programming (Game Development Series)
Multiplayer Game Programming w/CD (Prima Tech's Game Development)
ShaderX7: Advanced Rendering Techniques
Unity Game Development Essentials
Beginning OpenGL Game Programming, Second Edition
Game Engine Architecture
The Ultimate Guide to Video Game Writing and Design
Beginning C++‎ Through Game Programming, Second Edition
game building for teens
unreal tournament game programming for teens

Armin060
سه شنبه 04 خرداد 1389, 15:25 عصر
:لبخند: می خوای همش رو ترجمه کنی!
موفق باشی، دمت گرم.

LORD AELX
سه شنبه 04 خرداد 1389, 18:02 عصر
:لبخند: می خوای همش رو ترجمه کنی!
موفق باشی، دمت گرم.

به خاطر همین هست که اول گفتم تألیف کنم بهتره، چون هر چقدر هم که حجیم بشه، به این اندازه و حجم نمی رسه.... :لبخند:

سپول
سه شنبه 04 خرداد 1389, 19:00 عصر
به نظر من بهتره اول حداقل یک دموی ساده درست کنی که یک توپ بخوره در دیوار برگرده... بعد کتاب خفن راجع به همه چیز Gamedev و آموزش های حرفه ای بنویسی.

-----------------
hmrEngine - http://www.hmrengine.com

LORD AELX
سه شنبه 04 خرداد 1389, 21:41 عصر
به نظر من بهتره اول حداقل یک دموی ساده درست کنی که یک توپ بخوره در دیوار برگرده... بعد کتاب خفن راجع به همه چیز Gamedev و آموزش های حرفه ای بنویسی.

-----------------
hmrEngine - http://www.hmrengine.com

من باید این حرفتون رو به عنوان یک توهین بدونم؟؟!!

امیدوارم کسانی که مثل شما ادعا می کنند حداقل کمی برای جامعه خودشان مفید باشند تا اینکه بیان به بقیه تعرض کنند...

خوش باشید :لبخندساده:

حسین فلاحی
سه شنبه 04 خرداد 1389, 22:51 عصر
جالبه!.

معمولا آدم ها با کتابهاشون زندن. و الا هر کسی با هر اندازه معروفیت بالاخره یه روزی از سر زبون ها می افته و دیگه کسی ازش یاد نمی کنه. اما اگه یه کتاب با ارزش از خودت به جا گذاشته باشی هیچ وقت نمی میری.
مثلا الآن همین مولانای خودمون با این که پونصد ششصد سال می گذره که دیگه نیست اما هنوز هر روز مردم شعرهاش رو می گن و یادی ازش می کنن.

خوبه. به نظر من اگه قراره یه کتاب بنویسین یه کتاب با ارزش بنویس. یه کتابی که با بقیه فرق داشته باشه.یه کتاب موندگار. مثل خیلی های دیگه نباشه که طرف خواب می بینه که یه کتاب بنویسه و می نویسه آخرش هم تنها یه دونه فروش می ره و همونیه که خودش برای خودش نگه داشته. حتی ارزش ورق زدن هم نداره.

امیدوارم موفق باشین.:لبخندساده:

حسین فلاحی
سه شنبه 04 خرداد 1389, 22:56 عصر
تجربه عملی هم مهمه. من خودم وقتی یه کتابی رو می خونم در مورد برنامه نویسی، فکر می کنم که کاملا متوجه شدم. اما وقتی می خوام عملا کد بنویسم می بینم که بعضی جاها رو خوب نفهمیدم یا دقیقا اون طوری نیست که گفته یا حتی چیزهای جدید تری متوجه می شم. هر دوی اینها لازمه و مکمل هم دیگه هست: دانش تئوری و تجربه عملی.

حسین فلاحی
سه شنبه 04 خرداد 1389, 23:06 عصر
یک موضوع دیگه هم هست و اون اینه که یک مترجم یا مولف باید کاملا به مطالب تسلط داشته باشه. فرض کنید یه کتاب رو به یک مترجم بدهیم تا ترجمه کند. اگر مترجم آشنایی با اون شاخه از علم مثلا برنامه نویسی نداشته باشه مطمئنا ترجمه ای از آب در می آید که فقط کلمات معنی شده اند. همیشه ظاهر کلمات بیان گر معنا و مفهوم اونها نیستند و این کار از قابل فهم بودن کتاب ترجمه شده می کاهد.

به نظر من با این تفاسیر اگه شما هم تجربه عملی این کار رو دارین و هم تسلط کافی بر اون شاخه از برنامه نویسی و هم علم اون کار رو ، موفق خواهید شد و در این کار درنگ نکنید. البته بقیه مسائل که تاثیر گذار هست رو هم در نظر بگیرید.

فرمودین بزرگ شده آمریکا هستین؟

LORD AELX
سه شنبه 04 خرداد 1389, 23:32 عصر
جالبه!.
معمولا آدم ها با کتابهاشون زندن. و الا هر کسی با هر اندازه معروفیت بالاخره یه روزی از سر زبون ها می افته و دیگه کسی ازش یاد نمی کنه. اما اگه یه کتاب با ارزش از خودت به جا گذاشته باشی هیچ وقت نمی میری.
مثلا الآن همین مولانای خودمون با این که پونصد ششصد سال می گذره که دیگه نیست اما هنوز هر روز مردم شعرهاش رو می گن و یادی ازش می کنن.
خوبه. به نظر من اگه قراره یه کتاب بنویسین یه کتاب با ارزش بنویس. یه کتابی که با بقیه فرق داشته باشه.یه کتاب موندگار. مثل خیلی های دیگه نباشه که طرف خواب می بینه که یه کتاب بنویسه و می نویسه آخرش هم تنها یه دونه فروش می ره و همونیه که خودش برای خودش نگه داشته. حتی ارزش ورق زدن هم نداره.
امیدوارم موفق باشین.:لبخندساده:
من قصدم از نوشتن یک کتاب کامل، وصل کردن حلقه های زنجیر بازی سازی هستش به طوریکه هر کس کتاب رو میخونه با نحوه انجام کار و اصول اون آشنا بشه و تمام تعاریف و مسائل براش جا بیفته.... اینطوری خودش میتونه تو تحقیقاتش موفق تر باشه و بدونه چی به چیه و دنبال چه چیزی باید بگرده... :لبخندساده: :چشمک:

تجربه عملی هم مهمه. من خودم وقتی یه کتابی رو می خونم در مورد برنامه نویسی، فکر می کنم که کاملا متوجه شدم. اما وقتی می خوام عملا کد بنویسم می بینم که بعضی جاها رو خوب نفهمیدم یا دقیقا اون طوری نیست که گفته یا حتی چیزهای جدید تری متوجه می شم. هر دوی اینها لازمه و مکمل هم دیگه هست: دانش تئوری و تجربه عملی.
بله، کاملا متوجه این موضوع هستم و قصدم هم اینه که کتابی کاربردی بنویسم... طوری که علاوه بر تئوری و ... دارای بیان عملیاتی همراه با مثال باشه...

یک موضوع دیگه هم هست و اون اینه که یک مترجم یا مولف باید کاملا به مطالب تسلط داشته باشه. فرض کنید یه کتاب رو به یک مترجم بدهیم تا ترجمه کند. اگر مترجم آشنایی با اون شاخه از علم مثلا برنامه نویسی نداشته باشه مطمئنا ترجمه ای از آب در می آید که فقط کلمات معنی شده اند. همیشه ظاهر کلمات بیان گر معنا و مفهوم اونها نیستند و این کار از قابل فهم بودن کتاب ترجمه شده می کاهد.
به نظر من با این تفاسیر اگه شما هم تجربه عملی این کار رو دارین و هم تسلط کافی بر اون شاخه از برنامه نویسی و هم علم اون کار رو ، موفق خواهید شد و در این کار درنگ نکنید. البته بقیه مسائل که تاثیر گذار هست رو هم در نظر بگیرید.

من تخصص ام برنامه نویسی و سکیوریتی هستش، اما روی ساخت بازی حدود 2 سال پیاپی وقت گذاشتم و مطالعه و تحقیق کردم و مسلما همراه با یادگیری، تمرین عملی هم انجام دادم... و از طرفی چون تو حوضه های مختلف مطالعاتی داشته ام، قدرت تجزیه و تحلیل خوبی دارم...

فرمودین بزرگ شده آمریکا هستین؟
بله، چطور مگه؟؟ :لبخندساده:

سپول
چهارشنبه 05 خرداد 1389, 02:11 صبح
من باید این حرفتون رو به عنوان یک توهین بدونم؟؟!!

امیدوارم کسانی که مثل شما ادعا می کنند حداقل کمی برای جامعه خودشان مفید باشند تا اینکه بیان به بقیه تعرض کنند...

خوش باشید :لبخندساده:

نه اتفاقا جدی گفتم، واسه مفید بودن کتابت و آمادگی خودت خوبه قبل از اینکه بخوای کتاب بنویسی

مرتضی پیروزی
چهارشنبه 05 خرداد 1389, 03:08 صبح
سلام

نیازی هم به Technical Editor نیست ولی اگه هم بخوام، کسانی رو تو کمپانی های مختلف میشناسم که این کار رو بر عهده بگیرند
Technical Editor ها معمولاً افرادی هستند که سابقه تدریس دارند، و معمولاً استادان دانشگاه هستند
نه کارمندان کمپانی ها! :)
----------------------

ببینید، شما تو ایران به سر می برید نه آمریکا، بنابراین چنین چیزی فقط برای شما مفیده نه همه دنیا
به خدا فهمیدیم بچه آمریکایی !! شونصد بار تا حالا گفتی!!:لبخند: بچه های ساکن خارج از کشور اینجا زیاده!
بعد آمریکا همه دنیا شده؟؟ مفید بودن یا نبودن چه ربطی به کشور داره؟
-------------------

کلا هدف آموزش ساخت بازی به یک طراح بازی هستش و در کنار اون آموزش های گرافیکی و برنامه نویسی البته بصورت کامل...
جسارت نشه، ولی شما میخوای به یک طراح بازی، بازی سازی یاد بدی؟؟!!!!
----------------------

این فکری هم که شما دارید که یه برنامه نویس ویندوز، لینوکس براش جذاب نیست و ... فقط میتونه عقیده شما باشه، در حالیکه من جاهای دیگه دنیا، مخصوصا آمریکا چنین عقیده ای رو اونم به این شدت ندیده ام
بحث این ور دنیا و اونور دنیا نیست!!! کسی که DirectX کار میکنه ( ویندوز) اصلا نیازی نیست که بهش کتابی بدیم که توش اپن جی ال ( شامل لینوکس) هست! کسی نگفته لینوکس بده، ولی شما قبل از کتاب نویسی سعی کن مخاطبت رو بشناسی.!!
----------------------

همانطور هم که گفتم، به نظر من و با توجه به چیزی که من بین علاقه مندان به این رشته در ایران می بینم، آموزش مباحث خاص برایشان عملیاتی نیست و نیاز دارند تا کسی حلقه های این زنجیر را برایشان وصل کند
این رو جدی گفتی؟؟ جسارتاً شما چه حسابی رو بچه های اینجا میکنید ؟ببخشید ولی دیگه یک جوری حرف میزنید انگار ......آره!
بعد میشه توضیح بدید شما چی میبینید؟
---------------------
راستی یک ضرب المثل میگه: Talk Is Cheap! show your Code
-------------------
موفق باشی

seyedof
چهارشنبه 05 خرداد 1389, 11:52 صبح
سلام

دوست عزیز واقعا فکر میکنید 2 سال تجربه در بازی سازی، اوونقدر زیاده که شما بتونید کتابی نه فقط در باب برنامه نویسی بازی بلکه کل بازی سازی (دیزاین، برنامه نویسی، هنر و...) بنویسید؟ به نظر من کافی نیست.
ضمنا کتابی که بخواد همه چیز رو داشته باشه عملا یک کتاب سطحی میشه و مقدماتی، در این مورد هم کتاب زیاده مثلا کتاب Game Project Management رو هر کس بخونه به اندازه کافی از کلیات مراحل تولید یک بازی سر در میاره و نیازی به کتاب دیگری نداره. اما اگر کسی میخواد تخصصی مثلا روی برنامه نویسی یا مدلسازی بازی کار کنه هر کدومش کلی کتاب تخصصی داره و نمیشه همه رو توی یک کتاب جا داد.
من از سال 1375 توی بازی سازی بودم و در اوون زمان خیلی از روشهای روز رو هم بلد بودم و پیاده سازی کردم اما الان هنوز هم هیچی بلد نیستم و حتی با وجود اینکه توی همه ابعاد بازی سازی با خیلی ها سر و کله زدم نمیتونم کتاب بنویسم.
نمیخوام ناامیدتون کنم اما فکر کنم کار بیفایده ای است و بهتره سعی کنید کار مفیدتری انجام بدین مثلا کار روی تولید خود بازی. مشکل ما در ایران کتاب نیست مشکل ما تخصصه، خدا رو شکر کتابها روی اینترنت ریخته ضمن اینکه اصلا کتاب زیاد هم منبع کاملی برای بازی سازی نیست و منابع آنلاین و فروم ها از بعضی جهات خیلی مفیدترند.

ممنون علی

LORD AELX
چهارشنبه 05 خرداد 1389, 13:27 عصر
نه اتفاقا جدی گفتم، واسه مفید بودن کتابت و آمادگی خودت خوبه قبل از اینکه بخوای کتاب بنویسی
یک لحظه به جمله خودتون نگاه کنید...

این دقیقا یعنی این که، شما اول برو بازی سازی رو یاد بگیر بعد بیا راجع به اون کتاب بنویس... اگه منظورتون چیز دیگه ای هست، ببخشید که متوجه نشدم :لبخندساده:

LORD AELX
چهارشنبه 05 خرداد 1389, 13:51 عصر
Technical Editor ها معمولاً افرادی هستند که سابقه تدریس دارند، و معمولاً استادان دانشگاه هستند
نه کارمندان کمپانی ها! :)

من افراد متخصص و فوق حرفه ای تو این ضمینه سراغ دارم، همه شون هم تحصیل کرده در مقاطع بالا هستند، شما نگران این کار نباشید. الزاما نباید استاد دانشگاه باشه...

به خدا فهمیدیم بچه آمریکایی !! شونصد بار تا حالا گفتی!!:لبخند: بچه های ساکن خارج از کشور اینجا زیاده!
بعد آمریکا همه دنیا شده؟؟ مفید بودن یا نبودن چه ربطی به کشور داره؟

من قصد جار زدن ملیت ام رو نداشتم، فقط لابلای حرف هام سعی می کنم فرق ایران با جاهای دیگه رو گوش زد کنم تا بعضی ها کمی از غرور بیفتند و واقع بین باشند... البته منظورم شما نیستید...

جسارت نشه، ولی شما میخوای به یک طراح بازی، بازی سازی یاد بدی؟؟!!!!

منظور مسئول پروژه و مدیر تیم هست...

بحث این ور دنیا و اونور دنیا نیست!!! کسی که DirectX کار میکنه ( ویندوز) اصلا نیازی نیست که بهش کتابی بدیم که توش اپن جی ال ( شامل لینوکس) هست! کسی نگفته لینوکس بده، ولی شما قبل از کتاب نویسی سعی کن مخاطبت رو بشناسی.!!

البته بحث اینور اونور که هست ولی درست نگرفتی چی میگم، بیخیال...

این رو جدی گفتی؟؟ جسارتاً شما چه حسابی رو بچه های اینجا میکنید ؟ببخشید ولی دیگه یک جوری حرف میزنید انگار ......آره!
بعد میشه توضیح بدید شما چی میبینید؟

پس چی؟! :لبخندساده: همون که گفتم... ادامه خط بعد...

راستی یک ضرب المثل میگه: Talk Is Cheap! show your Code

اگه راست میگید شما ها هم یه چیزی رو کنید!! ادعا که شما رو به جایی نمی رسونه... کلا همه شما دوست دارید بدون در نظر گرفتن جزییات و اصول هر کار، اونو انجام بدید، از برنامه نویسی گرفته تا بازی سازی و ... یه نفر تو ایران یه کتاب OpenGL میخونه، دیگه غیر قابل کنترل میشه و همه جا پز میده... بگذریم...

============================================

دوست عزیز واقعا فکر میکنید 2 سال تجربه در بازی سازی، اوونقدر زیاده که شما بتونید کتابی نه فقط در باب برنامه نویسی بازی بلکه کل بازی سازی (دیزاین، برنامه نویسی، هنر و...) بنویسید؟ به نظر من کافی نیست.

معمولا قبل از ارایه تخصص و کار، نظر نمیدن :لبخندساده:

ضمنا کتابی که بخواد همه چیز رو داشته باشه عملا یک کتاب سطحی میشه و مقدماتی، در این مورد هم کتاب زیاده مثلا کتاب Game Project Management رو هر کس بخونه به اندازه کافی از کلیات مراحل تولید یک بازی سر در میاره و نیازی به کتاب دیگری نداره. اما اگر کسی میخواد تخصصی مثلا روی برنامه نویسی یا مدلسازی بازی کار کنه هر کدومش کلی کتاب تخصصی داره و نمیشه همه رو توی یک کتاب جا داد.

من قصد نداشتم همه رو توی یه کتاب جا بدم... ببینید، قصد بنده در درجه اول نوشتن یک کتاب در همون حدی که گفتید هستش که البته بصورت کاربردی تر نوشته بشه... مثلا بنده تو همون تاپیک آموزشی گفتم که شما باید یه کاری کنید که توجه بازیکن جلب بشه و ... ولی نیومدم بگم که چطور... این چطور ها رو حالا نمیخواد خیلی کامل و فنی و تاریخچه ای توضیح داد، فقط در حد اشاره و تعریف کافیه...

من از سال 1375 توی بازی سازی بودم و در اوون زمان خیلی از روشهای روز رو هم بلد بودم و پیاده سازی کردم اما الان هنوز هم هیچی بلد نیستم و حتی با وجود اینکه توی همه ابعاد بازی سازی با خیلی ها سر و کله زدم نمیتونم کتاب بنویسم.
نمیخوام ناامیدتون کنم اما فکر کنم کار بیفایده ای است و بهتره سعی کنید کار مفیدتری انجام بدین مثلا کار روی تولید خود بازی. مشکل ما در ایران کتاب نیست مشکل ما تخصصه، خدا رو شکر کتابها روی اینترنت ریخته ضمن اینکه اصلا کتاب زیاد هم منبع کاملی برای بازی سازی نیست و منابع آنلاین و فروم ها از بعضی جهات خیلی مفیدترند.

من چطور میتونم تخصص رو تزریق کنم؟؟!! :لبخندساده: کتابی که کامل باشه راحت تر میتونه تجربیات رو منتقل کنه... یعنی شما واقعا تا حالا کتاب کاملی در یکی از زمینه های کامپیوتر مثلا برنامه نویسی نخوندید که اکثر سوالات و ابهامات شما رو پاسخ گو باشه؟؟! فروم ها جای تکمیل دانش و گرفتن تجربیات تو زمینه های جزیی تر و ریز تر هستش ولی خودمونیم، معمولا یه برنامه نویس خبره، کمتر تو فروم سوال می کنه و بیشتر جواب میده، دلیلش اینه که من برنامه نویس میتونم به جای سوالات پی در پی کمی هم با دانش ام کلنجار برم و با تفکر به راه حل مورد نظرم برسم..... شما اکثر سوالات مثلا همین فروم رو ببینید که واقعا اگر فرد سوال کننده دانش اش حتی در حد یکی دو کتاب، کامل بود، میومد بازم این ها رو بپرسه؟؟ کسی که یه کتاب راجع به بانک اطلاعاتی و برنامه نویسی پیرامون اون خونده، بازم میاد راجع به مسائل خرد و پیش پا افتاده اون سوال کنه؟؟ آیا واقعا نمیشه اکثر سوالات رو با تفکر حل کرد؟؟!!

بازم، ممنونم :قلب:

Armin060
چهارشنبه 05 خرداد 1389, 14:33 عصر
این دقیقا یعنی این که، شما اول برو بازی سازی رو یاد بگیر بعد بیا راجع به اون کتاب بنویس... اگه منظورتون چیز دیگه ای هست، ببخشید که متوجه نشدم
ببخشید، ولی خب راست میگه دیگه :لبخند:

خداییش شما که زبانت ردیفه، تو این زمنیه هم 2 سال کار کردی، کتاب ترجمه کنی خیلی بهتره. همه هم راضی هستند. :قلب:

مرتضی پیروزی
چهارشنبه 05 خرداد 1389, 15:55 عصر
سلام دوست عزیز
هرجور خودت دوست داری عمل کن، ما فقط نظر دادیم..........
ولی حالا که داریم بحث میکنیم بذار چندتا نکته رو بگم:

من افراد متخصص و فوق حرفه ای تو این ضمینه سراغ دارم، همه شون هم تحصیل کرده در مقاطع بالا هستند، شما نگران این کار نباشید. الزاما نباید استاد دانشگاه باشه...
اصلاً شما اطلاع دارید که Technical Editor برای چی هستش؟؟
برای اینه که متد های آموزشی اصولی باشه....... برای اینه که کتاب طوری طراحی بشه که بهترین نفوذ به ذهن رو داشته باشه............ این کار از یک کارمند کمپانی بر میاد؟؟ شاید حتماً نباید استاد دانشگاه باشه، ولی حتما باید سابقه خوبی در امر آموزش داشته باشه........
-----------------

من قصد جار زدن ملیت ام رو نداشتم، فقط لابلای حرف هام سعی می کنم فرق ایران با جاهای دیگه رو گوش زد کنم تا بعضی ها کمی از غرور بیفتند و واقع بین باشند...
شما به من میگی چون آمریکایی نیستم میخواید به من بگید تو دنیا چه خبره، منم خوب میگم شما که ایرانی نیستید از کجا میدونی تو ایران چه خبره؟؟:لبخند:
------------------

مثلا بنده تو همون تاپیک آموزشی گفتم که شما باید یه کاری کنید که توجه بازیکن جلب بشه

یعنی واقعاً فکر میکنید ما اینقدر بی سواد و کند ذهنیم که اینم نمیدونیم؟؟
--------------------------

منظور مسئول پروژه و مدیر تیم هست...
والا اگر شما مسئول پروژه هم مد نظرتون باشه، باید عرض کنم: هر چقدر هم کودن و احمق باشه، حداقل
از اون چیز هایی که شما میخوای بهش یاد بدی خیلی خیلی بیشتر میدونه........... :D
------------------------

گه راست میگید شما ها هم یه چیزی رو کنید!! ادعا که شما رو به جایی نمی رسونه...
والا من ترسی ندارم، من کوچیک همه بچه ها هم هستم.............
ولی شما هستید که توی پروفایلتون یک تخصص هایی نوشتی که آدم شاخ در میاره!! هر چی زبون و تخصص تو دنیا بوده نوشتی!!
جریان اون توپ و Talk is cheap همینه........... شما که میگید من متخصص امنیت هستم پس چرا توی بخش شبکه و امنیت ردپایی نیست؟؟ چرا توی جاوا همینطور؟؟ سی پلاس و....... هم همینطور...........
من ادعایی ندارم، شما ادعا دارید و همه رو دارید محکوم میکنید!! منه نوعی میگم مگه شما نمیگید متخصص هستید؟؟ و 200 تا زبون و مسائل تخصص بلدید؟؟ خوب یک برنامه نوشته شده رو کن!( جسارت نشه)...... من به کسی که بره از تو ویکی پدیا، مراحل سناریو نویسی رو Copy/Paste کنه نمگیم متخصص!
البته ببخشید.....
من که اصلا در زمینه شبکه تخصص ندارم حداقل به چندتا سوال بچه ها تا جایی که سواد کمم قد بده پاسخ دادم، ولی شما توی پروفایلتون مایکروسافت و سیسکو رو ترکوندی!! ولی هیچ پاسخ فنی ای توی این سایت ندادی!
حالا خدایی من ادعا دارم یا شما................
دوستان همه هستند، ازشون بپرس ببین من کجا ادعای تخصص و تجربه کردم........؟؟
این بند در جهت توهین نبود ..... در جهت این بود که بگم من ادعایی ندارم.... شما هستید که مدعی الامور
هستید.....
--------------

یه نفر تو ایران یه کتاب OpenGL میخونه، دیگه غیر قابل کنترل میشه و همه جا پز میده... بگذریم...

شما که به قول خودتون که بچه آمریکا هستید این ها رو دیدی ولی من که بچه ایرانم چرا نمیبینم؟؟
کی همچین اتفاقی افتاده؟؟ همین جناب Seyedof چندین ساله که توی این کار هستند و اگر اشتباه نکنم یک مدت هم مدیر این بخش بودن، با این حال کجا از ایشون ادعا دیدی؟ چه برسه به فرد مبتدی.........
-----------------

یعنی شما واقعا تا حالا کتاب کاملی در یکی از زمینه های کامپیوتر مثلا برنامه نویسی نخوندید که اکثر سوالات و ابهامات شما رو پاسخ گو باشه؟؟
چرا خوندیم، نه تنها برنامه نویسی بلکه هر زمینه دیگری، ولی فقط روی یک بخش تمرکز داشته..........
--------------------------

شما اکثر سوالات مثلا همین فروم رو ببینید که واقعا اگر فرد سوال کننده دانش اش حتی در حد یکی دو کتاب، کامل بود، میومد بازم این ها رو بپرسه؟؟
توی یک کتاب فرضا میاد شبکه رو یاد میده.............. بعد ها طرف در حین کار میبینه که یکی از سیستم ها
متصل نمیشه........ خوب اینو مگر تو کتاب نوشته؟؟ کتاب فقط تئوری رو میگه نه مشکلات احتمالی رو......
----------

کسی که یه کتاب راجع به بانک اطلاعاتی و برنامه نویسی پیرامون اون خونده، بازم میاد راجع به مسائل خرد و پیش پا افتاده اون سوال کنه؟؟
خوب اکثراً خود فرد هم اعتراف میکنه من تازه کارم........... مگر گفته من بیل گیتس هستم؟؟
-------------------------
به نظر من اصلا این بحث فایده ای نداره........... من به شخصه دیگه پست نمیدم............ هر جور که خودت صلاح میدونی کتابت رو بنویس
موفق باشید

LORD AELX
چهارشنبه 05 خرداد 1389, 16:24 عصر
سلام دوست عزیز
هرجور خودت دوست داری عمل کن، ما فقط نظر دادیم..........

نظر شما و دوستان برای من محترم و ارزشمنده :قلب:

ولی حالا که داریم بحث میکنیم بذار چندتا نکته رو بگم:
اصلاً شما اطلاع دارید که Technical Editor برای چی هستش؟؟
برای اینه که متد های آموزشی اصولی باشه....... برای اینه که کتاب طوری طراحی بشه که بهترین نفوذ به ذهن رو داشته باشه............ این کار از یک کارمند کمپانی بر میاد؟؟ شاید حتماً نباید استاد دانشگاه باشه، ولی حتما باید سابقه خوبی در امر آموزش داشته باشه........

منم همینو گفتم... افراد متخصص با سواد بالا :لبخندساده:

شما به من میگی چون آمریکایی نیستم میخواید به من بگید تو دنیا چه خبره، منم خوب میگم شما که ایرانی نیستید از کجا میدونی تو ایران چه خبره؟؟:لبخند:

جوری میگی انگار تا حالا ایران رو ندیدم و با ایرانی ها زندگی نکردم!! :لبخند:

یعنی واقعاً فکر میکنید ما اینقدر بی سواد و کند ذهنیم که اینم نمیدونیم؟؟

اختیار دارید، فقط مثال زدم.... ولی بیاید راجع به اکثریت صحبت کنیم نه 10 یا 20 یا نهایتا 100 نفر :لبخندساده:

والا اگر شما مسئول پروژه هم مد نظرتون باشه، باید عرض کنم: هر چقدر هم کودن و احمق باشه، حداقل از اون چیز هایی که شما میخوای بهش یاد بدی خیلی خیلی بیشتر میدونه........... :D

مطمئنا، ولی رعایت اصول از تسلط به اون ها نشأت میگیره :چشمک:

والا من ترسی ندارم، من کوچیک همه بچه ها هم هستم.............
ولی شما هستید که توی پروفایلتون یک تخصص های نوشتی که آدم شاخ در میاره!! هر چی زبون و تخصص تو دنیا بوده نوشتی!!

:قهقهه: :قهقهه: :قهقهه:
اینو همه میگن، آقایون خانوما، ببخشید!! :لبخند: من به غیر از مدارکی که نوشتم، به بقیه تسلط کامل ندارم... در واقع بنده به syntex و مباحث کلی و متوسط زبان هایی که نوشتم آشنایی دارم و بعضا که کارم گیر اونها میفته، مشکلی ندارم وگرنه تسلط من تنها به دو سه زبان هستش که کاملا هم از هم مجزا هستند: خانواده C (شامل C و ++C و C#‎) و PHP و PERL ا:چشمک:

جریان اون توپ و Talk is cheap همینه........... شما که میگید من متخصص امنیت هستم پس چرا توی بخش شبکه و امنیت ردپایی نیست؟؟ چرا توی جاوا همینطور؟؟ سی پلاس و....... هم همینطور...........

چون ترک کردم!!! :لبخند: من همون MEMPHIS هستم که زمانی تو فروم های هک و امنیت مثل آشیانه حضور داشت و مسئول تیم هک Sound of Death و همچنین تیم امنیتی PISARC بودم که البته فعالیت چند ماهه داشت و زیاد کار رو پیش نبردیم... یه مدتی هم توی تیم Black Devil's B0ys فعالیت داشتم... نمیدونم در آینده به این عرصه برگردم یا نه، ولی فعلا که از هک و امنیت کشیدم کنار :لبخندساده: از سایت های دولتی و حتی خود این گروه های هک ایرانی هم که توسط من هک شدند بگذریم... (لطفا راجع به این ها سوالی نپرسید! شدیدا امنیتی خصوصیه!!! :چشمک:)

من ادعایی ندارم، شما ادعا دارید و همه رو دارید محکوم میکنید!! من نوعی میگم مگه شما نمیگید متخصص هستید؟؟ و 200 تا زبون و مسائل تخصص بلدید؟؟ خوب یک برنامه نوشته شده رو کن!( جسارت نشه)...... من به کسی که بره از تو ویکی پدیا، مراحل سناریو نویسی رو Copy/Paste کنه نمگیم متخصص!
البته ببخشید.....

:قهقهه: من متخصص بازی سازی نیستم و نخواهم شد!! این فقط برای من جالب بوده و هست... به هر حال منم دوست دارم به نوعی آموخته هام رو share کنم تا بیخودی خاک نخورند....
من از تو ویکیپدیا چیزی بر نداشتم!! :لبخندساده: حتما میدونی که؟؟!! :متفکر: اون مطالب ترجمه و تألیف من و یکی دیگه بوده...

من که اصلا در زمینه شبکه تخصص ندارم حداقل به چندتا سوال بچه ها تا جایی که سواد کمم قد بده پتسخ دادم، ولی شما توی پروفایلتون مایکروسافت و سیسکو رو ترکوندی!! ولی در عمل هیچ قدمی بر نداشتی!
حالا خدایی من ادعا دارم یا شما

من اونا رو فقط تو پروفایلم نوشتم و همه جا جار نزدم که من اینم و من اونم، درسته؟! :لبخندساده: ما تو کشورمون اهل فروتنی و ... نیستیم و همه صادقانه همه چیز رو میگن و تو تبلیغ از خودشون کم نمیگذارن... چون لازمه! به هر حال من که گفتم، اگه باعث ناراحتی شدم ببخشید :بوس:
ضمنا من چیزی رو آموزش میدم که در اون بازه زمانی حوصله و حس و حالش هست، مثلا همین Game ... من در حالت کلی یک برنامه نویس و هکر هستم نه کسی که شبکه رو برای کار آموزش دیده :لبخندساده: اگه مدارکی یا ... هم گرفتم کاملا علاقه ای بوده و نه برای کار... تا حالا هم تو هیچ شرکت امنیتی یا شبکه ای کار نکردم و نخواهم کرد.

شما که به قول خودتون که بچه آمریکا هستید این ها رو دیدی ولی من که بچه ایرانم چرا نمیبینم؟؟
کی همچین اتفاقی افتاده؟؟ همین جناب Seyedof چندین ساله که توی این کار هستند و اگر اشتباه نکنم یک مدت هم مدیر این بخش بودن، با این حال کجا از ایشون ادعا دیدی؟ چه برسه به فرد مبتدی.........

شما چرا به مثال بنده توجه می کنید و اصل ماجرا رو نمیگیرید؟! بیخیال (یعنی جواب اینو نده :لبخندساده:)

چرا خوندیم، نه تنها برنامه نویسی بلکه هر زمینه دیگری، ولی فقط روی یک بخش تمرکز داشته..........

پس خوندی، حالا آیا فقط قراره یک کتاب بخونید؟؟ بیخیال

توی یک کتاب فرضا میاد شبکه رو یاد میده.............. بعد ها طرف در حین کار میبینه که یکی از سیستم ها
متصل نمیشه........ خوب اینو مگر تو کتاب نوشته؟؟ کتاب فقط تئوری رو میگه نه مشکلات احتمالی رو......

با فکر و کمی تلاش مشکل حل میشه... (نهایتا در شرایط فوق العاده پیچیده، با یه سرچ از گوگل)

خوب اکثراً خود فرد هم اعتراف میکنه من تازه کارم........... مگر گفته من بیل گیتس هستم؟؟

آیا این ضعف آموزشی فرد رو نمیرسونه؟؟ برای چی باید چنین سوالاتی به وفور پرسیده بشه؟؟ بیخیال

به نظر من اصلا این بحث فایده ای نداره........... من به شخصه دیگه پست نمیدم............ هر جور که خودت صلاح میدونی کتابت رو بنویس
موفق باشید

به هر حال، ممنون و مسلم بدونید مظرات شما و دیگران رو هم مد نظر قرار خواهم داد :لبخندساده: :بوس: :قلب:

REZAsys
چهارشنبه 05 خرداد 1389, 18:45 عصر
آقا بسه دیگه:عصبانی:
این لوردالکس که بازی سازی نیست و نمیخواد بشه به قول خودش فقط اومده خدمتی کنه......
مرتضی جون شما وقتی بحث میکنی ول نمیکنی ها ......:لبخند:
END کتابو بنویس

حسین فلاحی
چهارشنبه 05 خرداد 1389, 19:10 عصر
واقعا که!!! :عصبانی:

این دوستمون اومد ایدش رو گفت. حالا باید بزنیم توی سر و کله ی هم دیگه؟
خب دوستان نظرتون رو گفتین ولش کنین دیگه.
متاسفانه یه عادت بد ما داریم و اون اینه که فقط می خوایم "رو" کم کنیم. دنبال کشف حقیقت نیستیم.

آقا مرتضی گل شما اصولا همیشه موضوعات رو سخت می گیری. زیاد دنبال جزئیات نباش.:لبخندساده:

امیدوارم این موضوع همینجا تموم شه.

مرتضی پیروزی
چهارشنبه 05 خرداد 1389, 19:24 عصر
سلام
گفته بودم پست نمیدم ولی ناچاراً باید گفت.......

مرتضی جون شما وقتی بحث میکنی ول نمیکنی ها ......:لبخند:

آقا مرتضی گل شما اصولا همیشه موضوعات رو سخت می گیری. زیاد دنبال جزئیات نباش
:لبخند:
بحث ول کردن یا نکردن، یا سخت گرفتن و نگرفتن نیست........
بحث باید یک نتیجه ای داشته باشه...............
اگر آدم بیاد همینجوری یک حرفی بزنه و بره اون طرفا پیداش نشه، سنگین تره که اصلاً حرف نزنه!
بعدش من کجا گیر دادم؟؟ گفتم تو رو خدا بیا ترجمه کن؟؟ نه برادر من!
وقتی یک نفر میاد میگه میخوام کتاب بنویسم، خوب یعنی اینکه نظر بدین دیگه! به نظر شما وقتی یک نقر
میاد میگه میخوام کتاب بنویسیم، باید به جای نظر دادن چی بگیم؟ بگیم دمت گرم؟:لبخند:
اصلاً تاپیک رو زده که نظر بخواد............
---------------------

امیدوارم این موضوع همینجا تموم شه.
کدوم موضوع؟؟ مگه ما دعوا داریم با هم؟
بعدش قبل از اینکه این حرف رو بزنی یه لطفی کن پست ها رو بخون! آخرش که خودم گفته بودم دیگه پست
نمیزنم!
-----------------
نکته آخر: دلیل اینکه ما گفتیم تالیف کتاب بی فایده هستش اینه که همه میدونیم والا بچه ها
از اینجور کتاب ها استقبال نمیکنن، و بی جهت زحمت های این بنده خدا هدر میره......

-----------------
راستی REZAsys عزیز من ول نمیکنم؟؟ تا اونجایی که من میدونم شما همیشه در حال دعوا با دیگران هستی!!:لبخند:
کلاً من هربار اومدم تو این بخش نظر دادم پشیمون شدم! سعی میکنم دیگه تو این جور بحث ها شرکت نکنم، چون هر حرفی بزنیم از چهار طرف یه آدم حمله میشه!:لبخند:

REZAsys
چهارشنبه 05 خرداد 1389, 19:37 عصر
راستی REZAsys عزیز من ول نمیکنم؟؟ تا اونجایی که من میدونم شما همیشه در حال دعوا با دیگران هستی!!:لبخند:
اه اه میبینید ، من با کی تا حالا بحث کردم( جز شما:لبخند:) ؟
ولش کن الان یه سابقه ی دیگه تو بحث کردن بهم اضافه میشه:لبخند:

چهار طرف یه آدم حمله میشه!:لبخند:
راست میگی کلا ایرانی ها اخلاقشون اینه که تو یه چیز گیر کنند ، در حالی که خارجی ها دارند به ما میخندند و پیشرفت میکنند......

مرتضی پیروزی
چهارشنبه 05 خرداد 1389, 19:41 عصر
اه اه میبینید ، من با کی تا حالا بحث کردم( جز شما:لبخند:) ؟
:قهقهه::قهقهه:
خوب آخه میای یک حرفایی میزنید که روی اعصاب آدم پیاده روی میکنی!:لبخند:
جو میگیرت، احساساتی میشی میای یه چیز میگی، بعد که جواب میشنوی دعوا راه میندازی......
------------------
شوخی کردم
موفق باشی

1485159
پنج شنبه 06 خرداد 1389, 00:03 صبح
چه حالی میده خوندن همچین تاپیک هایی!! عین فیلم اکشن میمونه:لبخند:
مرتضی هم که اصلا عقب نشینی نمیکنه!!(اگه خشابت تموم شد من یکی اضافه دارم ها!!:بامزه:)
بازم کلکل کنید:تشویق: من خوشم میاد(آفرین)

حسین فلاحی
پنج شنبه 06 خرداد 1389, 00:27 صبح
چه حالی میده خوندن همچین تاپیک هایی!! عین فیلم اکشن میمونه:لبخند:
مرتضی هم که اصلا عقب نشینی نمیکنه!!(اگه خشابت تموم شد من یکی اضافه دارم ها!!:بامزه:)
بازم کلکل کنید:تشویق: من خوشم میاد(آفرین)

شمام که شدی آتیش بیار معرکه:لبخند:

سپول
پنج شنبه 06 خرداد 1389, 03:02 صبح
بچه ها بحث دیگه نکنید، بگذارید ممل آمریکایی کتابشو بنویسه.

کتابتو (یا شاید بهتره بگیم سری کتابهات) رو بنویس ممل جان
سری کتابهات که در اومد یادت باشه اون کتابی هایی که مربوط به
Advanced Real-Time 3D Renderer Architechture
Real-time Global Illumination in Games
یا
Robust Multi-Threaded Game Engine Design
یا
Optimizing 3D Engines for AAA Console Games

رو برای من بگذاری کنار، چون به اونها بیشتر علاقه دارم. هر کدومش اول آماده شد بگو برم بخرم. احتمالاً با توجه به اینکه گفتی 4 تا 6 ماه کلا وقتت رو می گیره، پس احتمالاً این ها رو تو 2-3 هفته تموم می کنی، و کلی حال می کنم چون خوندنش برای من شاید 5-6 سالی وقت بگیره.

موفق باشی ممل جان

LORD AELX
پنج شنبه 06 خرداد 1389, 15:29 عصر
بچه ها بحث دیگه نکنید، بگذارید ممل آمریکایی کتابشو بنویسه.

کتابتو (یا شاید بهتره بگیم سری کتابهات) رو بنویس ممل جان
سری کتابهات که در اومد یادت باشه اون کتابی هایی که مربوط به
Advanced Real-Time 3D Renderer Architechture
Real-time Global Illumination in Games
یا
Robust Multi-Threaded Game Engine Design
یا
Optimizing 3D Engines for AAA Console Games

رو برای من بگذاری کنار، چون به اونها بیشتر علاقه دارم. هر کدومش اول آماده شد بگو برم بخرم. احتمالاً با توجه به اینکه گفتی 4 تا 6 ماه کلا وقتت رو می گیره، پس احتمالاً این ها رو تو 2-3 هفته تموم می کنی، و کلی حال می کنم چون خوندنش برای من شاید 5-6 سالی وقت بگیره.

موفق باشی ممل جان

از دست تو!!! :لبخند: پسر، تو نمیتونی از الفاظ و لحن بهتری استفاده کنی؟؟؟ :لبخندساده: :قهقهه: ممل یعنی چی دقیقا؟؟!!! امیدوارم بد نباشه... :متفکر:

راستی، من بیچاره کی گفتم ترجمه اون کتاب ها رو 4 تا 6 ماهه تموم می کنم؟؟؟ :لبخند: اگه دقت کنی تو پست اول بود و توی اون پست راجع به تألیف یک کتاب صحبت شد... :چشمک: من که تا حالا ترجمه انجام ندادم ولی با توجه به اینکه اون کتاب ها اکثرا بین 400 تا 1000 صفحه هستند، و ضمنا تعدادشون هم زیاده، باید در کل بیشتر از این ها وقت بگیره... :متفکر: حالا باید یکی ترجمه کنم تا دستم بیاد... :چشمک: ضمنا، مثلا کتاب اولیه که گفتی حدود 1000 صفحه است، یعنی تو اینو واقعا تو 5 سال میخونی؟؟!!!! :لبخند: :چشمک:

بچه ها دیگه جمع کنید برید خونتون... :چشمک: :بوس: بگذارید من برم دنبال کارم و مطمئن باشم دیگه کسی پست نمیده... :لبخند: :قهقهه:

LORD AELX
پنج شنبه 05 خرداد 1390, 20:25 عصر
دوستان فقط محض اطلاع عرض کنم که بعد از دردسر های کاری که طی یکی دو سال اخیر داشتم و دارم، سعی کردم این پروژه که حدود 100 عنوان در نظر گرفته شده برای ترجمه رو شامل میشه به یک جایی برسونم، در حال حاضر اخبار خوبی شنیده میشه و قدم های مفیدی برداشته شده، اگر یکی دو قدم باقی مونده هم به خوبی و خوشی طی بشه ترجمه این کتاب ها با همکاری حدود 100 تن از مترجم های قوی و بسیار خوب ایران آغاز میشه و برآورد میشه این پروژه 6 ماه تا یک سال بطول بیانجامد. بعد از انجام ترجمه ها هم هماهنگ شده برای سری اول چاپ هر کتاب تیراژ حداقل 700 تا نهایتا 2000 تایی بخورد و اگر استقبال شد، به چاپ مجدد برسد. فکر می کنم قبلا اسامی اغلب این کتاب ها رو در همین تاپیک اعلام کردم و مطمئن هستم وجود این تعداد کتاب واقعا تخصصی و پیشرفته که تمامی علوم مربوط و وابسته به صنعت بازی سازی را شامل میشه، کمکی باشه به رشد و ترقی این صنعت در ایران و افزایش جمع علاقمندان و محققین در این رشته.

موفق و پیروز باشید :x

vice_city
یک شنبه 08 خرداد 1390, 09:24 صبح
سلام.
دوست عزیز ، از نظر من ، نظرات شما محترم است و طرحتان بسیار عالی.

چیزی که می ماند ، حرف قدیمی هاست! از قضا یکی از همین قدیمی هاست که میگه : "اطلاعات علم نیست ، تجربه علم است."(انیشتن). منظورم کم ارزش نشان دادن اطلاعاتی که قصد کار روی آن را دارید نیست ، منظورم تجربه بکار گیری این اطلاعات است. شما تفکر انجام طرح بزرگی را در سر دارید ، این خیلی عادی است ، و البته خوب. همه ما گهگداری به نسبت مقدار اطلاعاتمان به علاوه شرایط ضرب در رویایمان ، چنین تفکری را ایجاد می کنیم. اما این مهم نیست ، چیزی که مهم است توانایی واقعی ما برای انجام کار است ، که با یک سری تجارب ثبت شده شروع می شود. (مثل تحلیل پروژه ، تشخیص منابع ، نحوه ارائه ... و مهم تر از همه ، مخاطب.). شما طرحتان را در بین اصلی ترین مخاطبان طرح مطرح کردید ، من فکر می کنم بهتراست در اینجا به تشخیص نیاز مخاطبین بپردازید تا شرح روند کار!. اینجاست که باز اون قدیمیه گفته : "اول قوانین را یاد بگیرید ، بعد بازی کنید.".

من برایتان پیشنهادی دارم:
شما باید ابتدا به جمع آوری اطلاعاتی مثل ، نیازهای پایه ای کاربران ، برنامه های مورد استفاده کاربران ، برنامه های محبوب کاربران و... بپردازید ، که قطعا این کار را کرده اید. و بعد از لیست کردن منابع یکی از دو حالت زیر را انتخاب کنید :

1. تهیه ، مرجع فارسی توسعه بازی های کامپیوتری
2. تهیه ، مجموعه کتاب های فارسی توسعه بازی های کامپیوتری

حالت اول : شما در این حالت ، یک مرجع مجازی (تحت شبکه) را به صورت تکاملی ایجاد و آن را توسعه می دهید. به این صورت که شما اپیزود اول طرحتان را با کمک دوستانی که از آنها دعوت به همکاری کرده اید ، کامل ، و به مخاطبین ارائه می دهید.و در این قسمت به همه خوانندگان اعلام می کنید که می توانند در توسعه این طرح شرکت کنند. برای مثال شما در قسمت اول به شرح قسمت هایی از یک موتور فیزیک خاص می پردازید ، اتفاقا چند نفری از خوانندگان تسلط خوبی بر این موتور دارند. پس این افراد با شما ارتباط برقرار کرده و اطلاعاتشان را به صورت مستند در اختیار شما قرار میدهند تا به نام خودشان در این مرجع ثبت شود. بعد از این مرحله ، کار برسی صحت اطلاعات دریافتی کاربران نیز به لیست کارهای شما اضافه می شود. "اگر تهیه منابع برایتان مقدور نیست ، اجازه بدهید کاربرانتان خود منابع را بسازند". در این حالت مرجع شما با سرعت و دقت و کیفیتی بیشتر و صرفا با تجربه ای بدست آمده از اطلاعات ساخته می شود. شما می توانید به علاوه کارهایی که خودتون گفتید (ترجمه کتاب های مفید) ، برای هر موضوعی در این مرجع جایی خالی بگذارید ، می توانید به معرفی و آموزش های تخصصی موتورها بپردازید ، می توانید قسمتی را برای تازه کارها اختصاص دهید ، و... . البته قطعا منظورم تشکیل یک انجمن نیست ، شما با این کار تقریبا یک wiki برای توسعه بازی به زبان فارسی تشکیل می دهید. این حالت زمانی کاربرد دارد که هدف شما ، تسهیل فرایند توسعه باشد ، و قطعا ارائه مطالب این مرجع رایگان خواهد بود و درآمد مالی ، به پذیرش تبلیغات ختم می شود.
حالت دوم : شما در این حالت ، کارهایی رو که خودتون توضیح دادید انجام میدید و مجموعه ای کتاب های توسعه بازی های کامپیوتری را به زبان فارسی ارائه می دهید. که هر کس بسته به نیاز خود می تواند کتاب ها را تهیه کند.

با استناد بر توضیحاتتون من متوجه شدم که شما تیم خوبی برای انجام این کار دارید ، پس در هردو حالت قطعا موفق خواهید بود ، ولی می توانید این دو حالت را به صورت یک نظرسنجی برای مخاطبین درآورید.

شما برای این کار نیاز به تجربه های عملی در توسعه بازی ندارید ، اینجا تجربه های مستندسازی و شیوه ارائه مطالب خیلی مهمتر است ، چونکه شما قرار نیست نظر بدهید ، بلکه فقط نقل می کنید ، اما داشتن این نوع تجارب قطعا می تواند به کیفیت و سرعت کار شما کمک کند.

این دنیا از پایه با ساختار دوگانگی ساخته شده است. پس همیشه حالت های متفاوت وجود دارد. منظورم در اینجا نظر افراد مختلف است که متفاوت است ، چونکه هر کس نسبت به شرایط خود موضوع را می سنجد. این مهم نیست ، مهم این است که خود شخص در چه شرایطی است و موضوع را چگونه می سنجد. دیگران کار خود را می کنند ، شما راه خود را بروید.