ورود

View Full Version : یه مشکل مقدماتی توی پیدا نکردن پکیج‌های جاوا

behrooz66
چهارشنبه 05 خرداد 1389, 07:27 صبح
درود دوستان

من به جاوا خیلی آشنا نیستم و در حال حاضر به خاطر یه کار کوچیکی توی تز ارشدم باید یه خورده جاوا بنویسم. یه سوال خیلی پایه ای داشتم. من توی لینوکس دارم از جاوا استفاده میکنم. وقتی که همچین فایلی رو با پسوند جاوا درست میکنم و با دستور javac کامپایلش میکنم، درست کار میکنه و بعدش هم برنامه اجرا میشه:

class test{
public static void main(String args[]){
System.out.println("hello world!");
}
}

میخوام بگم که مقدمات کار با جاوا فراهمه. اما زمانی که از دستور import برای مشمول کردن یه پکیج دیگه استفادع می‌کنم، نمیتونه اون بسته رو پیدا کنه. مثلا وقتی که بالای فایل میزنم:

import java.util.*;
import jadex.runtime.*;

اون وقت دیگه کامپایل نمیشه.
سوال من همینه. آیا مشکل اینه که من متغیر محیطی به نام CLASSPATH رو درست ست نکردم؟ اصلا این پکیج‌های util و runtime کجا هستند از نظر فیزیکی؟!
ممنون میشم یه کمکی بکنید.

behrooz66
چهارشنبه 05 خرداد 1389, 09:34 صبح
همین الان متوجه شدم که برای دستوری که پکیج util رو ایمپورت میکنه هیچ اروری داده نمیشه، ارور فقط متعلق به پکیج runtime هستش. کسی میدونه که این پکیج چیه، از کجا باید بیارمش و اینکه چطوری باید نصبش کنم؟

persianshadow
چهارشنبه 05 خرداد 1389, 09:51 صبح
ببینید پکیج jadex.runtime مربوط به Java نیست یعنی پکیج استاندارد جاوا نیست برای همین روی این پکیج مشکل دارید.وگرنه classpath شما درست تنظیم شده که تونسته برنامه اول رو اجرا کنه.
باید پکیج‌های مربوط به jadex رو از اینترنت دانلود کنید و به برنامه خودتون اضافه کنید.
بنابراین اینطور باید بگم که jadex یک کتابخانه هست که مربوط به زبان جاوا نیست.

behrooz66
چهارشنبه 05 خرداد 1389, 11:00 صبح
خوب وقتی دانلودش کردم بذارمش کجا؟!
اصلا بقیه پکیج‌ها کجا هستند الان؟!

jlover
چهارشنبه 05 خرداد 1389, 13:04 عصر
میتونید از سازوکار توسعه (extension mechanism ) استفاده کنید.
فقط کافیه که کتابخونه ی مورد نظر رو در نشانی زیر قرار بدید:

Java home directory/jre/lib/ext

persianshadow
چهارشنبه 05 خرداد 1389, 14:03 عصر
همونطور که دوستمون JLover فرمودن می‌تونید از اون مسیر استفاده کنید اما چون شما گفتید از لینوکس استفاده
می‌کنید اگه توزیع شما دبیان هست و یا اوبونتو از مسیر زیر پیداش می‌کنید معمولآ :

/usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.20/jre

behrooz66
چهارشنبه 05 خرداد 1389, 23:33 عصر
توزیع من اوپن سوزه هستش. میدونین جاش دقیقا کجاس؟!

persianshadow
چهارشنبه 05 خرداد 1389, 23:51 عصر
توی opensuse هم همین مسیر هست فقط قسمت چهارم اسم جاوا و نسخه‌اش ممکنه فرق کنه همین و گرنه

در تمام توزیع‌های لینوکس که بر پایه GNU/Linux هستن مسیر همینه.

jlover
پنج شنبه 06 خرداد 1389, 02:35 صبح
همونطور که دوستمون JLover فرمودن می‌تونید از اون مسیر استفاده کنید اما چون شما گفتید از لینوکس استفاده
می‌کنید اگه توزیع شما دبیان هست و یا اوبونتو از مسیر زیر پیداش می‌کنید معمولآ :

/usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.20/jre

البته بر این اساس در ویندوز، نشانی زیر مد نظر هست:

windows drive:\WINDOWS\Sun\Java\lib\ext

این مورد در حال حاضر خودم از یه کتابخونه دارم استفاده میکنم که تو این مسیر و تومسیرهای jre نیست. راستش فکر میکنم اصلش باید در این آدرس قرار بگیره، ولی آدرسهای JRE (یعنی در jdk و یا خود jre که هر دو در پوشه ی جاوا قرار میگیرند) هم قابل قبول هستند.
ولی خب در این آدرسی که تو این پست دادم و شما برای لینوس قرار دادین، هم توسعه دهنده میتوننه استفاده کنه ازش و هم نرم افزاری که در سیستم کاربر نهایی باید اجرا بشه و از این کتابخونه هم استفاده کنه...