ورود

View Full Version : شما چگونه نرم افزار هايتان رو ورژن بندي ميكنيد ؟

Mostafa_Dindar
دوشنبه 10 خرداد 1389, 10:53 صبح
سلام ،

همه بچه هاي اين انجمن كه برنامه نويسي ميكنند با مساله ورژن گذاري سرو كار دارند ،حتي افرادي هم كه از نرم افزار ها استفاده ميكنند در صورت داشتن اطلاعات بيشتر در مورد ورژن گذاري ميتوانند انتخاب بهتري رو داشته باشند .

استانداردهاي زيادي براي نامگذاري ورژن هاي يك نسخه نرم افزار وجود دارد .

شما از چه استانداردي ( يا استاندارد خودتون ) براي ورژن گزاري استفاده ميكنيد .

vcldeveloper
دوشنبه 10 خرداد 1389, 11:30 صبح
0.8.x.y
برای نسخه های آلفا (هر Release یک واحد x افزایش پیدا میکنه. y هم شماره build هست)

0.9.x.y
برای نسخه های بتا

1.0.0.y
اولین release رسمی.

1.0.x.y
bug fix های نسخه اول

برای قابلیت هایی هم که در نسخه های جدید اضافه میشند، با توجه به حجم کار و اهمیت اون قابلیت ها، Major version (عدد اول از سمت چپ) یا Minor version (عدد دوم از سمت چپ) افزایش پیدا می کنند.

این روالی هست که من استفاده می کنم.

1485159
دوشنبه 10 خرداد 1389, 11:36 صبح
ورژن اول رو 10000 حساب کنی و بعد هر دفعه که ورژن جدید میدی یکی ازش کم کنی بهتره.(کلاسش زیاده):لبخند:
در اینصورت میتونی ورژن منفی هم داشته باشی که عالمی داره واسه خودش:کف:

Mostafa_Dindar
دوشنبه 10 خرداد 1389, 17:18 عصر
0.8.x.y
برای نسخه های آلفا (هر Release یک واحد x افزایش پیدا میکنه. y هم شماره build هست)

0.9.x.y
برای نسخه های بتا

1.0.0.y
اولین release رسمی.

1.0.x.y
bug fix های نسخه اول

برای قابلیت هایی هم که در نسخه های جدید اضافه میشند، با توجه به حجم کار و اهمیت اون قابلیت ها، Major version (عدد اول از سمت چپ) یا Minor version (عدد دوم از سمت چپ) افزایش پیدا می کنند.

این روالی هست که من استفاده می کنم.

اين يك استاندارد هم هست يا تنها يك تعريف مختص شما و همكارانتان ؟ چون ساختيافته به نظر مياد .

دوستاني كه در CodePlex يا SourceForge پروژه دارند لطفا در بحث شركت كنند .

Alireza_Salehi
دوشنبه 10 خرداد 1389, 17:43 عصر
اين يك استاندارد هم هست يا تنها يك تعريف مختص شما و همكارانتان ؟ چون ساختيافته به نظر مياد .

http://en.wikipedia.org/wiki/Software_versioning

vcldeveloper
دوشنبه 10 خرداد 1389, 18:44 عصر
از استاندارد خاصی برداشته نشده، و روالی هست که خودم شخصا برای نسخه گزاری استفاده می کنم؛ من یک زمانی روی این موضوع فکر کردم، و این رو برای خودم نوشتم، و مدت ها ست که ازش استفاده می کنم. البته ممکنه استاندارد منتشر شده ایی هم مشابه این وجود داشته باشه، که من ازش اطلاعی ندارم.

حامد مصافی
دوشنبه 10 خرداد 1389, 19:59 عصر
پروژه هاي sf عموماً از روش هاي معمول دنياي نرم افزار هاي آزاد استفاده مي كنند. اولين مسئله مشترك اين است كه ورژن ها از 0.1 شروع مي شوند.
پروژه هاي كوچكتر با ساخت هاي كمتر معمولاً به دو عدد Major و Minor بسنده مي كنند. بعضي از پروژه هاي بزرگ تر كه Bugfix در آنها مهم است و بايد به عنوان يك نسخه مستقل معرفي شود از عدد سوم به عنوان Bugfix استفاده مي كنند (مانند KDE و اكثر برنامه هاي نوشته شده براي آن) براي مثال 4.3 اولين انتشار از سري 4.3 است و 4.3.1 اولين رفع خطاي اين انتشار و همينطور تا آخر.
اكثر پروژه هاي بزرگ در ساليان اخير به استفاده از 4 عدد روي آورده اند و اكثراً از روالي مانند آقاي كشاورز استفاده مي كنند.
بعضي اوقات هم نرم افزاري سيستم خاص خودش را دارد، براي مثال هسته لينوكس كه نسخه هاي فرد به معني نسخه آزمايشي و نسخه هاي زوج به معني نسخه پايدار هستند يعني 2.5 نسخه آزمايشي نسخه 2.6 است.
عدد چهارم يا build هم معمولاً توسط خود توزيع كننده مقدار دهي مي شوند و هيچ اجباري در اين كار نيست چون هيچ كس از تعداد دفعات ساخت پروژه شما اطلاع ندارد؛ اما مي توانيد از آن براي تفكيك نسخه هاي نزديك به هم يا نمايش قدمت نرم افزارتان استفاده كنيد.

@ علی کشاورز (http://barnamenevis.org/forum/member.php?u=4729) :
در نوشته شما تفاوت 0.8 با 0.9 رو درك نكردم! يعني شما هم از شماره هاي زوج و فرد براي تفكيك نسخه هاي آلفا و بتا استفاده مي كنيد؟

vcldeveloper
سه شنبه 11 خرداد 1389, 01:14 صبح
@ علی کشاورز (http://barnamenevis.org/forum/member.php?u=4729) :
در نوشته شما تفاوت 0.8 با 0.9 رو درك نكردم! يعني شما هم از شماره هاي زوج و فرد براي تفكيك نسخه هاي آلفا و بتا استفاده مي كنيد؟
نه، فقط 8 و 9؛ یعنی تا زمانی که پروژه در فاز آلفا هست، عدد 8 رو ثابت نگه می دارم، و به ازاء هر نسخه ایی که در اون فاز منتشر میشه، عدد سوم رو افزایش میدم، تا زمانی که به فاز بتا برسیم، اون وقت 8 تبدیل میشه به 9، و عدد سوم صفر میشه. به ازاء هر نسخه بتا، عدد 9 ثابت میمونه، و عدد سوم افزایش پیدا میکنه، تا زمان اولین نسخه رسمی که مقدار Major version مساوی 1 میشه، و مابقی اعداد (غیر از شماره build) صفر میشند. گاهی اوقات که تغییرات بین دو نسخه خیلی محدود هستند، تغییری در شماره نسخه نمیدم، و فقط شماره Build هست که به طور خودکار با هر بار Build یک بار افزایش پیدا میکنه.