PDA

View Full Version : خبر: يكي از مديران مايكروسافت مامور نابود سازي IE6 شد

taknegaar
دوشنبه 10 خرداد 1389, 13:45 عصر
يكي از مديران مايكروسافت مامور نابود سازي IE6 شد

رايان گاوين رييس گروه Internet Explorer business كه
وظيفه بازاريابي براي مرورگرهاي اينترنتي مايكروسافت را بر عهده دارد،
يكي از وظايف پيش روي خود را نابود كردن مرورگر IE6‌اعلام كرد.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8903100203

Alireza_Salehi
دوشنبه 10 خرداد 1389, 14:17 عصر
دستش درد نکنه، البته بعید میدونم در مورد ایران موفقیتی کسب کنه!
چون در ایران یک اخوت عجیبی با IE6 ایجاد شده هر چی تبلیغ میکنیم که ملت آپدیت کنند یا مرورگرشون رو عوض کنند فایده نداره.

مرورگر IE بروزرسانی خودکار نداره و اکثر مردم با نو شدن سیستم عامل مرورگرشون هم نو میشه.

تازه IE9 هم که با ایکس پی سازگاره نداره و مزید بر علت میشه تا همچنان مردم از IE6 استفاده کنند.

Netsky
دوشنبه 10 خرداد 1389, 14:55 عصر
خدا خیرش بده .
من نمیدونم این IE6 آشغال رو کی دیگه استفاده میکنه . کلا IE همه ورژناش مزخرف بوده .
OnLY GOoGlE ChROmE .

taknegaar
سه شنبه 11 خرداد 1389, 13:05 عصر
من نمیدونم این IE6 آشغال رو کی دیگه استفاده میکنه .
OnLY GOoGlE ChROmE .

ادارت؛
کارمندی که فقط از کامپیوتر بعنوان چت استفاده میکنه !
و یه زمونی یه نفری براش ویندوزی نصب کرده و همونه که همونه، تکون نخورده !
و اگه خدا بهشون عمری بده با همون در آینده هم به اینترنت متصل میشن.

eshpilen
سه شنبه 11 خرداد 1389, 14:22 عصر
به گمانم IE6 هنوز آمار بالایی داره. فکر میکنم بخاطر این باشه که ویندوز ایکس پی سرویس پک 2 این مرورگر رو داره.
بعنوان یک برنامه نویس وب من این مرورگر رو هم ساپورت میکنم. چون اصولش در وب اینطوره. یعنی اگر کاربران یک مرورگر حتی 10 درصد هم باشن باید درنظر گرفته بشن (حتی الامکان). درمورد IE6 احتمالا بیشتر از اینهم هست.
من خودم یه سایت طراحی کردم برای شرکت. اگر مدیرعامل میرفت توی سیستمش میدید که سایت درست نمایش داده نمیشه من چی بهش میگفتم؟ اگر میگفتم مرورگر دیگری رو نصب کن فرداش دوستش بهش میگفت هی سایت شما چرا اینطوری خرابه! اونم میگفت بخاطر مرورگر هست و دوستش میگفت پس چرا بقیهء سایتها اینطوری نیستن. خلاصه مکافات عظیمی پیش میامد.
البته بنظر من حق هم داشتن.
یکسری برنامه نویسان تنبلی خودشون رو هم میخوان بندازن گردن چیزای دیگه.
معمولا در اکثر سایتهای امروزی میشه سایت رو سازگار با مرورگرهایی مثل IE6 طراحی کرد بطوریکه نه به امکانات و زیبایی سایت لطمهء چندانی بخوره و نه زحمتش خیلی زیاد باشه (فقط تست و تطبیق میخواد).
استانداردها و امکانات جدید مثل HTML5 هنوز در IE پشتیبانی خوبی ندارن. بنابراین بطور کلی نمیشه از این ویژگیها استفاده کرد مگر اینکه صفحات رو برای چند مرورگر طراحی کنیم که معمولا به زحمتش نمی ارزه.

ztx4
سه شنبه 11 خرداد 1389, 23:01 عصر
اصولا در دنیا مردم عادی اطلاع پایینی از کامپیوتر دارند. در ایران این موضوع خیلی عمیق تره.
مردم سیستم رو مثل ماشین لباسشویی می دونند و فکر می کنند هر چیزی که از اول روش بوده ،مناسبه و عوض کردنش موجب خراب شدن یا کاهش کارایی می شه!

الان بیشتر مردم فکر می کنند اینترنت یعنی همین IE6 !
البته نمی شه از همه توقع داشت که متخصص کامپیوتر بشند اما هر چیزی یک حداقلی داره که این حداقل در ایران ما اصلا وجود نداره!

ztx4
سه شنبه 11 خرداد 1389, 23:08 عصر
Usage of Internet Explorer 6 has finally fallen below 5% in the United States and Europe, perhaps signaling the end is near for Microsoft's nine-year-old IE6 browser.

http://www.itnews.com/software/18446/ie6-death-throes-usage-drops-below-5

Behrouz_Rad
چهارشنبه 12 خرداد 1389, 07:20 صبح
یکی از کارهایی که من در اداره ی دولتی 3 طبقه ای که مشغول به کار هستم انجام دادم، نصب Firefox بر روی تمامی سیستم های کارکنان بود. هر زمانی که فرصت پیش بیاد هم در مورد مزایای مرورگرهای غیر از IE برای کارکنان صحبت می کنم... الان تقریباً اکثر افراد در اداره می دونن که Firefox چیه و نباید از IE استفاده کنند.

Microsoft.net
جمعه 14 خرداد 1389, 23:01 عصر
یکی از کارهایی که من در اداره ی دولتی 3 طبقه ای که مشغول به کار هستم انجام دادم، نصب Firefox بر روی تمامی سیستم های کارکنان بود. هر زمانی که فرصت پیش بیاد هم در مورد مزایای مرورگرهای غیر از IE برای کارکنان صحبت می کنم... الان تقریباً اکثر افراد در اداره می دونن که Firefox چیه و نباید از IE استفاده کنند.

البته چون اداره به قول خودت دولتیه ! هر چی بهشون بگی ولو غلط چون سردر نمیارن احتمالا برای اینکه کم نیارن قبول می کنن ;) یادمه همین چند وقت پیش بود که سایت pcworld دو نرم افزار adobe flash و firefox رو به عنوان پرباگ ترین و آسیب پذیرترین نرم افزار های سال 2009 معرفی کردند. استیو جابز هم اخیرا تو یک دمویی که انجام می داده حسابی این دوتا نرم افزار رو خجالت داده و از اونها به علت مصرف بالای انرژی (cpu و ram) انتقاد شدید کرده و از اونها با اسم "قاتل انرژی" نام برده. به نظرم اینکه سیاه سفید عمل کنیم خودش یک نوع ضعف هست منظورم همین جمله IE همه ورژن هاش مذخرفه! البته خیلی دوست دارم بدونم جناب آقای راد چه مزایایی رو برای این برادران و خواهران زحمت کش کارمند برشمردن که اینطور شیفته غیر IE شدن ... فقط لطفا از plugin زیاد و open source و free بودن و این 300% سریعتره و اون 1000% کندتر و موتور جاوا این یکی فلان و اون یکی بهمانه و ... این چیزها نگید که گوشه من یکی که پره از این حرفا. هر شرکتی واسه خودش کلی از این تبلیغات داره خواستین کلی لینک IE بدم که در این مورد IE رو بالاتر دونسته و کلی لینک هم دارم که درست برعکس این آمار رو منتشر کرده! حرفه دیگه ای اگه دارین بسم الله ما سراپا گوشیم

Netsky
جمعه 14 خرداد 1389, 23:21 عصر
ه نظرم اینکه سیاه سفید عمل کنیم خودش یک نوع ضعف هست منظورم همین جمله IE همه ورژن هاش مذخرفه
شما اگه یه ورژن غیر مزخرفش رو دیدی به ما یه خبر بده دانلود کنیم . البته میگن ورژن 9 یه تغییراتی داده ولی باید منتظر بمونیم تا اون تغییرات رو مشاهده کنیم ..........

Behrouz_Rad
جمعه 14 خرداد 1389, 23:47 عصر
البته چون اداره به قول خودت دولتیه ! هر چی بهشون بگی ولو غلط چون سردر نمیارن احتمالا برای اینکه کم نیارن قبول می کنن ;) یادمه همین چند وقت پیش بود که سایت pcworld دو نرم افزار adobe flash و firefox رو به عنوان پرباگ ترین و آسیب پذیرترین نرم افزار های سال 2009 معرفی کردند. استیو جابز هم اخیرا تو یک دمویی که انجام می داده حسابی این دوتا نرم افزار رو خجالت داده و از اونها به علت مصرف بالای انرژی (cpu و ram) انتقاد شدید کرده و از اونها با اسم "قاتل انرژی" نام برده. به نظرم اینکه سیاه سفید عمل کنیم خودش یک نوع ضعف هست منظورم همین جمله IE همه ورژن هاش مذخرفه! البته خیلی دوست دارم بدونم جناب آقای راد چه مزایایی رو برای این برادران و خواهران زحمت کش کارمند برشمردن که اینطور شیفته غیر IE شدن ... فقط لطفا از plugin زیاد و open source و free بودن و این 300% سریعتره و اون 1000% کندتر و موتور جاوا این یکی فلان و اون یکی بهمانه و ... این چیزها نگید که گوشه من یکی که پره از این حرفا. هر شرکتی واسه خودش کلی از این تبلیغات داره خواستین کلی لینک IE بدم که در این مورد IE رو بالاتر دونسته و کلی لینک هم دارم که درست برعکس این آمار رو منتشر کرده! حرفه دیگه ای اگه دارین بسم الله ما سراپا گوشیم
علاوه بر مزایای غیر قابل انکاری که برای Firefox شمردی و البته چشم هات رو روی اونها بستی، ضعف IE در عدم پشتیبانی صحیح از CSS و پردازش اشتباه HTML رو به عنوان ضعفی بزرگ میشه بر شمرد. برای اطلاعات بیشتر به کتاب CSS ای که نوشتم مراجعه کن.
یکی از مزایای مرورگرهای غیر IE، آپدیت سریع اونهاست. در حالی که برای IE اینطور جا افتاده که IE یعنی 6، یا 7، یا 8 (نمونش معضل بزرگی با نام IE 6.0). و اینطور نیست که کاربر نهایی سریعاً Patch یا SP برای اون نصب کنه در حالی که برای بقیه ی مرورگرها غالباً کاربران نسخه های جدید رو به دلیل حجم کم، آپدیت خودکار و قابلیت های اضافه شده ی بیشتر نصب می کنند.
مرورگرهای غیر IE در هر نسخه از خودشون قابلیت های بسیار خوبی برای پشتیبانی از تکنولوژی های جدید اضافه می کنند در صورتی که IE با Patch هایی که میده غالباً در حال رفع باگ های خودش هست.
ضمن اینکه مرورگرهای غیر IE خیلی سریع نسبت به عرضه ی وصله های امنیتی اقدام می کنند در صورتی که مایکروسافت اینطور نیست.
و بسیاری از مزایای دیگه...

موفق باشید.

اوبالیت به بو
شنبه 15 خرداد 1389, 00:04 صبح
یکی از کارهایی که من در اداره ی دولتی 3 طبقه ای که مشغول به کار هستم
حیف تو نیست آخه ....

Nima_NF
شنبه 15 خرداد 1389, 01:00 صبح
به نظرم اینکه سیاه سفید عمل کنیم خودش یک نوع ضعف هست منظورم همین جمله IE همه ورژن هاش مذخرفه! البته خیلی دوست دارم بدونم جناب آقای راد چه مزایایی رو برای این برادران و خواهران زحمت کش کارمند برشمردن که اینطور شیفته غیر IE شدن ...

ابتدا این موضوع را بگویم که بنده هیچ وقت به کسی نمی گویم از IE استفاده نکنید، بلکه توصیه می کنم در ایران افرادی که از دانش چندان کافی در مورد امنیت و نصب وصله های امنیتی برخوردار نیستند تا جای ممکن از IE استفاده نکنند، مخصوصا در منازل. که تعداد این افراد بسیار بسیار زیاد هست.

چرا؟ دلیل زیر را مطالعه کنید:

بله Firefox بسیار پر Bug بوده است و امکان حمله های شدیدی در نسخه هایی وجود داشته است، اما تا کنون چند نفر از آن ها آسیب دیده اند و چند نفر از IE ؟ دلیل آن چیست؟
همه می دانیم مهم ترین قابلیت Firefox این هست که در کوتاه ترین مدت، نقص یافته می شود و توسط Auto-update فایرفاکس که رایگان هست خودش خودکار به جدیدترین نسخه update می شود.
اما در مورد IE چطور؟ چند نفر در ایران چه در منزل و چه در محل کار خود نسخه اصل ویندوز را استفاده می کنند؟ چند نفر هر روزه ویندوز خود را Update می کنند؟
به همین خاطر هست که firefox در تبلیغاتش جدولی ساخته است که نشان دهد تعداد روز هایی که firefox در معرض حمله بوده است چند برابر از دارندگان IE بدون update کمتر بوده است.

تجربه چند صد نفری از اطرافیان و شرکت ها نشان داده است که در ایران افرادی که تمام مدت از اینترنت استفاده می کنند یا حداقل گهگاهی به اینترنت وصل می شوند، هنوز نمی دانند که IE6 و IE7 چند مرتبه وصله امنیتی برایش امده است، چند مرتبه ویندوز نیازمند Update بود و آنها اصلا انجام ندادند!
در حالی که آن ها برای جلوگیری از block شدن ویندوز، حتی Auto-update را خاموش کرده بودند و در نتیجه همواره در معرض ساده ترین ویروس ها قرار می گیرند و اشکال را گردن شرکت Anti-virus می اندازند(که آن را چون اکثرا اصل خریداری نکرده اند، update نکرده اند)!!!
حتی فرضا افرادی که Dial-up دارند و Auto-update را اجرا کرده باشند، چند نفرشان حاضرند با چنان سرعتی هر چند هفته/روز چنان حجم عظیمی از update را برای ویندوز و مخصوصا update های حدود 10MB خود IE را انجام بدهند؟

خوشبختانه در تمامی سیستم هایی که Firefox بر روی آن ها نصب بود، در آخرین سرکشی ها مشاهده کردم که همیشه آخرین ورژن آن، در سیستم فرد نصب شده بود و وقتی از آن ها می پرسم می گویند ما کاری نکردیم، خودش update شد.

همین موضوع برایم کافیست تا Firefox را به افرادی که دانش بالایی در مسائل امنیتی کامپیوتر ندارند توصیه کنم. (همان طور که گفتم بالای 90% افراد)

اما در مورد افراد آگاه، چه استفاده از IE آخرین نسخه و چه Firefox آخرین نسخه اجباری نمی کنم. برای این دسته مزایا هر کدام را بیان می کنم، حال فرد خودش مختار هست هر کدام را که مایل هست انتخاب کند.

alireza_s_84
شنبه 15 خرداد 1389, 02:00 صبح
نوشته شده توسط Microsoft.net
به نظرم اینکه سیاه سفید عمل کنیم خودش یک نوع ضعف هست منظورم همین جمله IE همه ورژن هاش مذخرفه! البته خیلی دوست دارم بدونم جناب آقای راد چه مزایایی رو برای این برادران و خواهران زحمت کش کارمند برشمردن که اینطور شیفته غیر IE شدن ...
مرورگر IE هروقت تونست رندر شدن تگ ها رو درست کنه بعدا شاید بشه جز مرورگرها حسابش کرد.
با همین IE فقط با یه دونه پرینت ساده و ناقابل میتونم سیستمت رو بر باد بدم (لطفا در مورد VbScript و WshShell) شما یک سرچی بزن تا بعدا بفهمی این مرورگر چقدر نفهمه که اجازه میده من کاربر سیستم رو با یک صفحه HTML بر باد فنا بدم.
باز هم برات بگم که آرزو بر IE عیب نیست اگر یک بار در کامنت ها و نت های سایت مرجع W3C ببینیم که توی خصیصه یا متدی ننوشته باشه: IE Not Support
IE تنها مزیتی که داره اینه تفکیک باسوادها از بی سوادها.
بقیه موارد رو هم دوستان گفتن ولی هیچکدوم به اندازه همون WshShell خطرناک نیست حسن!!!

eshpilen
شنبه 15 خرداد 1389, 15:50 عصر
IE در زمینهء ساپورت استانداردهای جدید افتضاحه.
ساپورت SVG، HTML5، PNG transparency، CMYK، CSS و جزییات دیگه.
البته عدم پشتیبانی هایی که من گفتم درمورد IE6 دیدم اما در همون زمان مثلا فایرفاکس از IE جلوتر بوده و ضمنا خیلی از این کم و کسری ها همچنان باوجود نسخه های بالای IE وجود دارن.
من فکر میکنم میکروسافت یجورایی عمدا میخواد از پیشرفت اعجاب آور استانداردها و فناوریهای آزاد در صحنهء وب جلوگیری کنه یا این روند رو کند کنه. انگیزه برای این امر زیاد هست و وب علاوه بر اینکه خودش بسیار مهم و دارای زمینهء تجاری سازی انحصاری زیادی هست در نظر اینطور شرکتها، میتونه الگو و سکو و پشتیبان و کاتالیزور مستحکمی برای جایگزین کردن استانداردها و فناوریها و فرمت ها و پروتکل های باز و آزاد در بقیهء عرصه ها هم بشه و حسابی کاسه کوزهء امثال میکروسافت رو بهم بزنه.
فکر کنید مثلا وقتی فرمت استاندارد صوت و ویدئو در اینترنت فرمت های آزاد مثل ogg vorbis و غیره باشن و بجای فلش و سیلورلایت بشه خیلی کاربردها رو با استانداردها و امکانات جدید HTML5 و جاوااسکریپت و CSS که آزاد هستن پیاده سازی کرد، دیگه چی برای این شرکتها باقی میمونه و آیا فردا این موارد روی فرمت های مورد استفاده در دسکتاپ هم تاثیر نخواهند گذاشت؟
بهرحال هرچی هست حداقل میکروسافت زورش میاد برای اینطور چیزها که منفعتی برای خودش ندارن زور بزنه.

salehbagheri
شنبه 15 خرداد 1389, 20:19 عصر
IE در زمینهء ساپورت استانداردهای جدید افتضاحه.
ساپورت SVG، HTML5، PNG transparency، CMYK، CSS و جزییات دیگه.

IE9 رو ميگيد؟

بنده خدا مايكروسافت!
http://samples.msdn.microsoft.com/ietestcenter/

من كه هنوزم IE رو قبول دارم و فكر ميكنم نسخه هفتم IE بهترينشون بوده تاحالا! البته اميدوارم نسخه 9 رو عجولانه Release نكنند.

sia_2007
شنبه 15 خرداد 1389, 20:39 عصر
دوست عزیز
نمیدونم چی شد که فکر کردی Silverlight ؛ یک Movie Player است.
نمیدونم چی شده که JS رو که Single Thread هست و روی مفسر درب و داغون مرورگرها اجرا میشه رو داری با سیلورلایت Multi Thread مقایسه میکنی.
که به تو امکان میده رو سیستم Client یک دیتابیس واقعی داشته باشی و دیتا رو به نحو احسنت Cache کنی. و هزار و یک امکان دیگه.
فعلا تنها Sand Box درست و حسابی موجود بر روی کلاینت Silverlight هستش
و دوستان من که دارن با GWT کار میکنند؛ هم به این نکته اذعان دارند.
میتونی لیست شرکتهایی رو بیاری که در زمینه تدوین استانداردهای HTML نقش دارند رو نام ببری ؟
میتونی بگی غیر از مایکروسافت؛ کدوم شرکت دیگه ای در زمینه وب تا اندازه مایکروسافت کار کرده ؟
فکر نمیکنی مرورگر تنها نمایش دهنده هست؛ و این روزها در Server Side ؛ ASP.Net است که حرف اول را میزند؛

http://www.indeed.com/jobtrends?q=ASP.Net+%2C+PHP+%2C+JSP+%2C+Servlet&l=

و در زمینه کلاینت هم که گفتم
بهتره بدونی که اون مایکروسافت بوده بیشترین تلاش رو روی پخش فیلم بدون نیاز به Plugin کرده؛ که فلش رو از رده خارج کنه.
اینها رو دارم تو فایرفاکس مینویسم و هیچ تعصبی هم نسبت به شرکتی ندارم؛ اما شک ندارم شما اگه اسم تکنولوژی دیگه ای از مایکروسافت رو هم بلد بودی ؛ در لیست اوراقیهات میآوردی؛ بدون این که بدونی چی هست.
کسی که اسم Silverlight و Flash رو کنار هم میآره یکی یا هر دوشون رو نشناخته.
در ضمن فرمت ویدئویی مورد نظر h.263 است نه ogg vorbis !

eshpilen
شنبه 15 خرداد 1389, 21:15 عصر
IE9 رو ميگيد؟

بنده خدا مايكروسافت!
http://samples.msdn.microsoft.com/ietestcenter/

من كه هنوزم IE رو قبول دارم و فكر ميكنم نسخه هفتم IE بهترينشون بوده تاحالا! البته اميدوارم نسخه 9 رو عجولانه Release نكنند.
منکه همون زیرش گفتم:
البته عدم پشتیبانی هایی که من گفتم درمورد IE6 دیدم اما در همون زمان مثلا فایرفاکس از IE جلوتر بوده و ضمنا خیلی از این کم و کسری ها همچنان باوجود نسخه های بالای IE وجود دارن.

شما دقت نکردید ظاهرا.
بهرحال حالا بقول شما در IE9 تازه اینا رو گذاشتن.

eshpilen
شنبه 15 خرداد 1389, 21:33 عصر
نمیدونم چی شد که فکر کردی Silverlight ؛ یک Movie Player است.چنین فکری نکردم. شما از کجا فهمیدید؟
منظور من چیزایی هست که با مثلا canvas در HTML5 میشه درست کرد. الان خیلی بازیهای جالب مثلا باهاش درست شده و چند وقت پیش شاید بازی گوگل رو که توی صفحش گذاشته بود دیده باشید (البته من تست کردم حتی روی IE7 و بقول یکی از دوستان 8 هم حتی اجرا نمیشد ولی روی فایرفاکس کار میکرد).
ضمنا پخش فیلمها در مرورگرها تاحالا بصورت استاندارد باز و واحد و مستقل از کدکهای سیستم عامل نبوده اما استانداردهای جدید این وضعیت رو تغییر میدن.
شما برای پخش یک فیلم در IE مثلا از فرمتهای انحصاری میکروسافت یا بعکس از فلش باید استفاده میکردید، اما با استانداردهای جدید نه نیاز هست از فرمت انحصاری و پلاگین خاصی استفاده بشه نه به فلش نیاز اساسی ای هست و نه حتی نیاز به نصب بودن کدک خاصی در سیستم عامل.

نمیدونم چی شده که JS رو که Single Thread هست و روی مفسر درب و داغون مرورگرها اجرا میشه رو داری با سیلورلایت Multi Thread مقایسه میکنی.کجا مقایسه کردم؟
ضمنا خوبه بدونید که امکانی شبیه مالتی ترد برای JS هم پیشبینی شده ظاهرا: http://en.wikipedia.org/wiki/Web_Workers
البته این فکر نمیکنم دقیقا معادل ترد باشه اما بنظر میرسه میتونه بعضی از نیازهای مالتی ترد خاص رو جواب بده و جایگزین باشه.
البته تمام اینها نمیتونن همهء کاربردهای چیزایی مثل فلش و سیلورلایت رو پوشش بدن، اما منم این رو نگفتم، بلکه گفتم و منظورم این بود که بسیاری از کاربردهای عادی مورد نیاز رو پوشش میدن و بعید نیست در آینده گسترش بیشتری هم پیدا کنن. مسلما وقتی یه چیزی رو بشه با یک استاندارد عمومی آزاد و مستقل از پلتفرم و مرورگر پیاده کرد اکثریت همین کار رو میکنن چون معقولش هم همینه.
این به کم شدن وابستگی و کاربرد چیزهایی مثل فلش و سیلورلایت کمک میکنه.
یه زمانی بجز فلش نمیشد با چیز دیگه بازیهای جالب و گرافیکی ایجاد کرد که سرعت اجرای کافی هم داشته باشن ولی الان با امکانات جدید HTML و جاوااسکریپت خیلی بازیهای جالب و کارایی ایجاد شدن.

میتونی لیست شرکتهایی رو بیاری که در زمینه تدوین استانداردهای HTML نقش دارند رو نام ببری ؟
میتونی بگی غیر از مایکروسافت؛ کدوم شرکت دیگه ای در زمینه وب تا اندازه مایکروسافت کار کرده ؟
کنسرسیوم وب مجموعه ای از شرکتها و سازمانها و افراد مختلف هست و با هم کار میکنن. البته فعالیت اینها بصورت نمایندگی و عضو آزاد هست و تصمیمات وابسته به شرکت خاص و منافع و نظر تحمیلی اون نیست.
عضویت و فعالیت میکروسافت در اون لزوما ثابت نمیکنه که میکروسافت خودش تمایل به ایجاد استانداردهای باز داره. اگر میکروسافت در این مجموعه شرکت نمیکرد مشکل خاصی در پیشرفت پیش نمی آمد ولی حالا میتونه حداقل تاثیر و نظر و اعتبار و محبوبیتی برای خودش دست و پا کنه.
خوبه بدونید میکروسافت روی CSS هم انحصار فکری داشت و بعد از اینکه CSS در استانداردهای وب جا باز کرد زمانی تلاش کرد از انحصارهای قانونی خودش روی این استاندارد استفاده کنه، اما با مقاومت و خشم عمومی مواجه شد و از خیرش گذشت :لبخند:
یعنی گاهی یک شرکتی میاد و فناوریهای خودش رو توی استاندارد و کاربردهای عمومی تزریق میکنه اما هدفش میتونه بهره برداری های بعدی باشه و اینکار یک جور حقه باشه یا بهرحال بعد از فراگیر شدنش وسوسه بشه و بخواد از انحصار خودش استفاده کنه.
ضمنا اگر میکروسافت خیلی به وب و استانداردهای عمومی و آزاد کمک کرده بقول شما، درمقابل خیلی هم مشخصه های منفی داشته که یکیش همین IE مسببش بوده که کلی ویژگی غیراستاندارد و انحصاری توش بوده و مثلا از اون زمان میراث سایتهایی که فقط در IE درست کار میکنن هنوز هم بجا مونده.
من فکر نمیکنم میکروسافت بدون وجود سازمانهایی مثل کنسرسیوم وب و مجبور شدن به همکاری کار مفیدی بغیر از انحصارطلبی میکرد. بقول معروف دیده خودش رو دخالت بده براش بهتره تا اینکه بشینه و نگاه کنه.
هنوزم که هنوزه IE خیلی ویژگیهای غیراستاندارد و انحصاری رو داره (حداقل تا نسخه های اخیر).

فکر نمیکنی مرورگر تنها نمایش دهنده هست؛ و این روزها در Server Side ؛ ASP.NET است که حرف اول را میزند؛

http://www.indeed.com/jobtrends?q=ASP.NET+%2C+PHP+%2C+JSP+%2C+Servlet&l=

و در زمینه کلاینت هم که گفتم

مرورگر چه ربطی به قضیهء سمت سرور داره حالا؟!
ضمنا همونطور که میبینی رقابت پی اچ پی و ASP.NET خیلی نزدیکه و تازه میکروسافت با اینهمه اعتبار و غلبهء بازاری ویندوز این سهم رو که داره شاهکار نکرده در مقابل پی اچ پی که یک محصول آزاده.
ضمنا پی اچ پی هم روی سرور ویندوز کار میکنه و هم روی لینوکس و غیره.

بهتره بدونی که اون مایکروسافت بوده بیشترین تلاش رو روی پخش فیلم بدون نیاز به Plugin کرده؛ که فلش رو از رده خارج کنه.
پلاگین بودن یا نبودن که به خودی خود مهم نیست.
بالاخره زیر کار یک کد و استاندارد و فناوری و فرمتی هست که چیزی که مهمه اینه که اون آزاد و عمومی باشه و بتونه بدون محدودیت و هزینه و بصورت مستقل از پلتفرم پیاده بشه.

کسی که اسم Silverlight و Flash رو کنار هم میآره یکی یا هر دوشون رو نشناخته.من سیلورلایت رو با فلش مقایسه نکردم. هرچند مسلما مشترکاتی دارن و کاربردهای زیادی رو میشه با هردو پیاده کرد. غیر از اینه؟ یعنی شما میگید مجموعه مشترکات و کاربردهای مشترک بین اینها اصلا وجود نداره؟
چیزی که من خواستم بگم این بود که خیلی کاربردها، قبل از استانداردهای جدید مثل HTML5 و فناوریهای نوین آزاد که دارن فراگیر میشن، مجبور بودن تنها با فلش یا سیلورلایت یا فناوریهای انحصاری و وابسته به شرکت خاصی پیاده بشن، اما الان میتونن با فناوریها و استانداردهای باز و غیرانحصاری و بدون وابستگی به سیستم عامل و مرورگر خاصی پیاده بشن. شما با این مخالفتی دارید؟

در ضمن فرمت ویدئویی مورد نظر h.263 است نه ogg vorbis !من دقیق نمیدونم باید تحقیق کنم.

بهرحال هرچی باشه سیاست رسمی کنسرسیوم وب اینه که از فناوریهای انحصاری استفاده نکنه. حالا فرقی نمیکنه کدوم فرمت و فناوری و استاندارد باز باشه. مهم اینه که تحت کنترل و انحصار شرکت خاصی نیست و همه میتونن بدون محدودیت و پرداخت هزینه اون رو پیاده سازی یا ازش استفاده کنن.
یه زمانی قرار بود vorbis و theora تصویب بشن اما ظاهرا به علتهای فنی تغییر کرده. بهرحال هرفرمتی باشه مسلما پیاده سازی و استفاده از اون و الگوریتمش آزاد خواهد بود. ضمنا اینو هم ببینید: لینک (http://amirreza.wordpress.com/2010/05/30/%d9%84%d8%a8%d8%a7%d8%b3-%d8%b3%db%8c%d8%a7%d9%87%d8%aa%d9%88%d9%86-%d8%b1%d9%88-%d8%a2%d9%85%d8%a7%d8%af%d9%87-%da%a9%d9%86%db%8c%d8%af%d8%8c-h-264-%d9%86%d9%81%d8%b3-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a2%d8%ae/)

sia_2007
شنبه 15 خرداد 1389, 22:57 عصر
چنین فکری نکردم. شما از کجا فهمیدید؟ :::

وقتی فرمت استاندارد صوت و ویدئو در اینترنت فرمت های آزاد مثل ogg vorbis و غیره باشن؛
++++ به علاوه
دیگه چی برای این شرکتها باقی میمونه
===> میشود
نمیدونم چی شد که فکر کردی Silverlight ؛ یک Movie Player است.
---
دوست عزیز؛ من در مقامی نیستم که خود شما رو بخواهم بررسی کنم؛ نه چنین قصدی دارم و نه امکانش رو !
این نوشته شماست که این جا میمونه و حرف میزنه و مورد نقد وارد میشه.
---
کجا مقایسه کردم؟ :::

بجای فلش و سیلورلایت بشه خیلی کاربردها رو با استانداردها و امکانات جدید HTML5 و جاوااسکریپت و CSS ... و ادامه مطلب !

---

کسی با JS ؛ برنامه نمینویسه؛ بلکه از فریم ورکهای مبتنی بر اون؛ مخصوصا jQuery و GWT و YUI استفاده میشود؛ که گوی Single Thread بودن رو از هم دیگه ربودن !
---
دوست عزیز نیاز RIA ؛ بازی نیست؛ بلکه مسائل تجاری و Bussince Application است.
---
مرورگر چه ربطی به قضیهء سمت سرور داره حالا ؟!
ربطش اینه که وب فقط یک مرورگر نیست !
میدونی زمانی بود که همه ی سایتها Static بودند؛ ولی بعدا بحث Dynamic به وجود اومد.
و خوب همه میدونند محبوبیت وب در سایتهای داینامیک آن نهفته است.
مثل خرید بلیط قطار و ...
و مایکروسافت مخصوصا در چند سال اخیر با ASP.NET بیشترین کمک رو به بخش Dynamic وب کرده و اون مرورگری که شما ازش حرف میزنی؛ وقتی به نت و وب وصل نیست؛ دو زار نمیارزه؛ بلکه وقتی به بخش دانامیک وب وصل میشه؛ ارزش پیدا میکنه؛ و محتوای داینامیک وب رو واقعا اگه منصف باشی؛ بیشترین نقش رو تو توسعش ASP.NET داشته.
نمیگم سود نبرده؛ اما این قدر غیر منصفانه کوبوندنش واقعا نامردیه.
دوست عزیز؛ شما مطلبی رو مطرح کردی و خودتون هم بهش جواب دادین :
درسته که 91% سیستم های عامل PC ؛ ویندوز هستند.
اما فقط 30% سرورهای دنیا ویندوز هستند.
علاوه بر این خودتون اذعان دارین که php هم روی ویندوز کار میکنه و هم لینوکس.
در ضمن؛ میتونین به وضوح تاثیر بحران اقتصادی رو توی افزایش سهم php ببینین؛
چون عملا خود php که پیشرفتی نداشته که ملت خاطرخواهش بشن !
---
خیر مخالفتی ندارم.
خیلی دیدم افرادی رو که فکر میکنند؛ Slide Show و پخش فیلم رو باید با Silverlight و Flash انجام بدن.
در حالی که Silverlight ربطی به این کارها ندارد؛ ( این که میتواند بحث دیگریست )؛ و نوشتنش با Flash هم خیلی احمقانست.
من هم خوشحالم
چند روز پیش Sample سایتم رو به یه آدم معمولی ساده نشان دادم و گفتم خوبه ؟
گفت نه سنگینه؛ گفتم چرا ؟ گفت چون Slide Show ی Flash داره؛ در حالی که با jQuery بود؛
حالا هم از این به بعد راحت تر این Slide Show ها و ... رو مینویسیم
راحت تر؛ زیباتر ؛ سبک تر؛ و عمومی تر
این ها همه درست؛ اما هیچ کدوم دلیل کوباندن چماق بر سر مایکروسافت؛ و یا به نحوی صحبت کردن که دیگران تعبیر غلطی از مثلا Silverlight پیدا کنند؛ نمیشوند.
---
درسته که مرورگر اینترنت اکسپلورر تا نسخه 8 اش حداقل حرفی برای گفتن نداشته ؛ اما خود مایکروسافت تاثیر خوبی روی خود وب داشته؛ و اگه کلی ببینیم نمره مایکروسافت مثبت؛ و هم به نفع خودش و هم ما بوده.
---
در مورد مقاله ای ام که گذاشته بودی تا قسمتهای اولش رو خوندم؛ اما متاسفانه اشتباهات فاحشی داشت.
از همان ابتدا بنا بر h.264 بود ( تصحیح h.263 قبلیم ! )؛ و سالها زحمت کشیده شده؛ تا امروزه هر سخت افزاری به صورت سخت افزاری و بدون نیاز به کدک نرم افزاری بتونه اون رو پخش کنه.
---
میدونم همون طور که ما به گذشتگان خندیدیم که اول به کره ماه رفتند و بعد زیر چمدانهایشان چرخ گذاشتند؛ آیندگان نیز به ما خواهند خندید که مثلا با Flash فیلم پخش میکردیم و یا ...
البته تا زمانی که HTML 5 راه بیافتد اولویت با Flash است؛
من در کل با حرفت موافقم؛ ولی نه با نحوه بیانش و Side Effect هاش
در آینده ای بسیار نزدیکتر میتونی سایتهایی رو ببینی که قبلا سربار زیادی داشتند و به زحمت Load میشدند؛ اما به مدد Silverlight ؛ میتونن به شما به راحتی سرویس بدهند.
---

eshpilen
یک شنبه 16 خرداد 1389, 00:03 صبح
من نمیدونم شما واقعا براتون سوء تفاهم شده یا چیز دیگه ای علتش هست که منظور منو چیز دیگه ای بیان میکنید.
من بطور کلی صحبت کردم. سیلورلایت فقط یک بخش از صحبت و منظور من بود و بیشتر در ارتباط با کاربردهای گرافیکی و چیزهای دیگه غیر از ویدئو اسمش رو بردم.
درمورد ویدئو که گفتم، ببینید مثلا فرمت vorbis و theora برای صوت و ویدئو هستن که در فرمت حامل ogg حمل میشن (ogg به اصطلاح فنی یک container هست)؛ بدون اینها تاحالا شما چه گزینه ای روی ویندوز داشتید؟ یا باید فایلتون رو مثلا در فرمت wmv و بقیهء فرمتهای ویندوزی و میکروسافتی و انحصاری ای که ویندوز کدکش رو داشته باشه میذاشتید یا بصورت فلش و فرمت ویدئوی اون (flv که البته بصورت درونی از کدکهای مختلفی استفاده کرده تاحالا).
اینکه فرمتهای استاندارد و آزاد و عمومی میان از یک طرف باعث میشه نیازی به کدک و فرمت انحصاری خاصی و برنامهء انحصاری ای مثل فلش نباشه، و از طرف دیگه باعث فراگیر شدن این فرمتها نه تنها در وب بلکه در دسکتاپ میشه. یعنی دیگه مردم این فرمتها رو میشناسن و کدکش رو روی ویندوز خودشون هم نصب میکنن (میدونیم که الان بصورت پیشفرض هیچکدام از این کدکهای آزاد معروف روی ویندوز نصب نیست و میکروسافت هم بصورت رسمی بنظرم پشتیبانی نمیکنه). الان مثلا اکثر کاربران عادی ویندوز نمیدونن فرمتی بنام ogg هست که جایگزین خوبی برای mp3 هست و اینکه ام پی تری انحصاریه. اما وقتی در وب فرمتهای آزاد فراگیر بشن که با استاندارد شدن این فرمتها احتمال زیاد اینطور خواهد، این فرمتها بیشتر شناخته میشن و کاربران مجبور میشن ویدئو و صوت رو در این فرمتها تولید و دانلود بکنن و کدکهای مورد نیاز رو روی سیستم نصب بکنن. و بنابراین فرمتهای انحصاری عملا مورد استفادهء خیلی کمتری حتی روی دسکتاپ واقع میشن چون دیگه کسی دلیلی نداره از فرمتهای متفاوتی روی وب و دسکتاپ استفاده بکنه.

درمورد مقایسهء فلش و سیلورلایت هم من تنها درمورد چیزی که فکر میکنم صحت داره و کاربردهای مشترک اونها بود که اسم اونها رو کنار هم آوردم و میخواستم بگم یک سری کاربردهای مشترک هست که قبل از امکانات جدید HTML و غیره با یکی از این دو فناوری و ابزار میشد پیاده سازی کرد اما الان نیازی به هیچکدام از اینها نیست. ولی همچنان مسلما کاربردهایی وجود دارن که فقط با این دوتا یا یکی از اینها بشه یا مناسب تر باشه که پیاده کرد.
مسلما سیلورلایت میتونه گسترده تر و کاراتر از فلش باشه، اما شباهت و مشترکات قابل توجهی هم در کاربردهای عمومی حداقل دارن. تاجایی که یادم میاد در مقالات مختلف به این موارد و رقابت بین فلش و سیلورلایت اشاره شده بود. این به معنا نیست که سیلورلایت حداکثر در حد فلش هست، بلکه در کاربردهایی که قبلا تقریبا منحصرا در اختیار فلش بود باهاش میتونه رقابت کنه. اما فلش در کاربردهایی که اصلا تواناییش رو نداره مسلما رقابتی با سیلورلایت نداره!

مطمئن باشید قبلا درمورد سیلورلایت هم مطالعه داشتم (حداقل مقالهء ویکیپدیا رو کامل مطالعه کردم) و دربارهء چیزی که هیچ تجربه و منبعی راجع بهش نداشتم ادعاهای زیادی بزرگ و بی پایه نمیکنم. اگرم بگم بصورت نظر و حدس بیان میکنم و از دیگران میپرسم که چه اطلاعات و نظری دربرابر نظر من دارن.

دوست عزیز؛ کسی با JS ؛ برنامه نمینویسه؛ بلکه از فریم ورکهای مبتنی بر اون؛ مخصوصا jQuery و GWT و YUI استفاده میشود؛ که گوی Single Thread بودن رو از هم دیگه ربودن !وقتی امکانات جاوااسکریپت بیشتر و عمومی تر بشه مسلما فریمورک هایی که از قابلیت های جدید استفاده کنن هم پیدا میشن یا امکان استفاده از قابلیت های جدید به فریمورک های قبلی اضافه میشن.
تازه من مگه جایی گفتم جاوااسکریپت جایگزین کامل مثلا برای سیلورلایت هست؟
خودتون میدونید که خیلی کاربردها، خصوصا کاربردهای متداول وب، نیاز حیاتی ای به مالتی ترد بودن ندارن. برنامه نویسی مالتی ترد پیچیده تر هم هست.
مثلا سایتهایی مثل گوگل و نرم افزارهاش مثل google maps رو ببینید. اینها با جاوااسکریپت کار میکنن و کاملا قابل قبول هم کار میکنن و صفحه هم فریز نمیشه. با اینکه برنامه های جاوااسکریپت اینها واقعا حجیم و پیچیده هم هست.
همینطور خیلی بازیهایی که الان با چیزایی مثل canvas element و html5 و جاوااسکریپت درست شدن خیلی خوب و روان کار میکنن و واقعا جالب و پیچیده هستن.
بنابراین خیلی از کاربردهای وب رو همین جاواسکریپت جواب میده.
اشاره به بازیها به این خاطر هست که بازیها معمولا از برنامه های پیچیده و سنگین که با چند حیطه از امکانات سروکار دارن هستن و اگر یک بازی قابل توجه رو بشه روی سیستم و محیطی با ابزار خاصی درست کرد که خوب کار بکنه اغلب به این معنا هست که بیشتر برنامه های کاربردی رو هم جواب میده.

دوست عزیز نیاز RIA ؛ بازی نیست؛ بلکه مسائل تجاری و Bussince Application است.منکه نگفتم تمام کاربردها بازی هست. اما بخش بزرگی از نیازها و کاربردها در وب چه بازی و چه چیزای دیگه مشابه هست. حالا شما اگر نرم افزارهای خاص و بزرگ و بقول خودتون بیزینسی رو مد نظر دارید من مخالفتی ندارم و انکار نکردم. یادم نمیاد جایی گفته باشم بطور کلی و هیچ کاربرد خاصی برای فلش و سیلورلایت نیست.
ضمنا شما بجای کلی گویی مثال عملی اگر بزنید بهتره.
الان نیازهای وب و خیلی از بیزینس های تا سطح متوسط با همین اپلیکیشن های عادی وب داره انجام میشه. مگر سیلورلایت نبود این شرکتها مونده بودن؟ مگر سایت و نرم افزار هر شرکت بزرگی در سمت کلاینت لزوما فلش یا جاوا یا سیلورلایت داره؟
پس اینطور نیست که بگیم تمام کاربردهای تجاری و شرکتها فقط با یک فناوری خاص برآورده میشن.
از طرف دیگه قدرت فناوریهای عادی ای رو که درحال حاضر وجود دارن دست کم نگیرید. همینا دارن خیلی کارها میکنن. بعدشم عمدهء کار هسته ای منطق تجاری اکثرا در سمت سرور انجام میشه با زبانهای سمت سرور و اصول و از نظر امنیتش هم همین درسته.
بهرحال همونطور که گفتم شما باید مثال عملی ارائه بدید تا منظور شما مشخص تر بشه و بتونیم روش بحث کنیم.

دوست عزیز؛ ربطش اینه که وب فقط یک مرورگر نیست !
میدونی زمانی بود که همه ی سایتها Static بودند؛ ولی بعدا بحث Dynamic به وجود اومد.
و خوب همه میدونند محبوبیت وب در سایتهای داینامیک آن نهفته است.
مثل خرید بلیط قطار و ...
و مایکروسافت مخصوصا در چند سال اخیر با ASP.NET بیشترین کمک رو به بخش Dynamic وب کرده و اون مرورگری که شما ازش حرف میزنی؛ وقتی به نت و وب وصل نیست؛ دو زار نمیارزه؛ بلکه وقتی به بخش دانامیک وب وصل میشه؛ ارزش پیدا میکنه؛ و محتوای داینامیک وب رو واقعا اگه منصف باشی؛ بیشترین نقش رو تو توسعش ASP.NET داشته.
نمیگم سود نبرده؛ اما این قدر غیر منصفانه کوبوندنش واقعا نامردیه.شما با ASP.NET چه برنامه ای درست میکنید که با PHP نمیشه درست کرد یا خیلی سخت تره؟
اگرم باشه در سطوح خیلی بزرگ و کاربردهای خاص هست.
وگرنه PHP هم تمام کارهای معمول و عمومی و تا اندازهء متوسط رو خوب جواب میده و همونقدر مفید و سازنده بوده و به مردم کمک کرده که فناوریهای مایکروسافت.
ضمنا من مایکروسافت رو نکوبیدم. نظرم رو گفتم و حدس و استنباطی از روی شواهد و منطق (که در بالا بهش اشاره کردم). شرکتهای غیرتجاری و محصولات آزاد و غیرانحصاری انگیزه هایی رو ندارن که میکروسافت داره. میکروسافت خودش بارها در دادگاههای مختلف به علت انحصارگری محکوم شده و اسناد طرز فکر و هدف اونها هم موجود هست (مثلا اسناد رسوایی هالووین که یادداشتهای رسمی بیل گیتس بودن). پس دلیلی نداره اینطور شرکتها طور دیگری عمل کنن و ما بهشون همونقدری اعتماد داشته باشیم که به شرکتها و سازمانهای غیرتجاری و خصوصا نرم افزارهای بازمتن و آزاد و موجودیت هایی مثل کنسرسیوم وب.

دوست عزیز؛ شما مطلبی رو مطرح کردی و خودتون هم بهش جواب دادین :
درسته که 91% سیستم های عامل PC ؛ ویندوز هستند.
اما فقط 30% سرورهای دنیا ویندوز هستند.
علاوه بر این خودتون اذعان دارین که php هم روی ویندوز کار میکنه و هم لینوکس.
در ضمن؛ میتونین به وضوح تاثیر بحران اقتصادی رو توی افزایش سهم php ببینین؛
چون عملا خود php که پیشرفتی نداشته که ملت خاطرخواهش بشن !خب اینا به شکل دیگه بازم مزایای عملی نرم افزارهای بازمتن و آزاد هستن. منجمله گنو/لینوکس.
مزیت که فقط بعد فنی نیست. در عمل خیلی پارامترها مهم هستن.
بنظر من پیشرفته ترین فناوریها اگر انحصاری باشن چندان ارزشی ندارن و وقتی آزاد باشن هست که بیشترین منفعت عمومی رو دارن.
بعد فنی به تنهایی در واقعیت بدرد هیچکس نمیخوره.

این ها همه درست؛ اما هیچ کدوم دلیل کوباندن چماق بر سر مایکروسافت؛ و یا به نحوی صحبت کردن که دیگران تعبیر غلطی از مثلا Silverlight پیدا کنند؛ نمیشوند.نه من خوبی های میکروسافت رو هم قبول دارم. اما در کل به دلایلی که گفتم هیچوقت نمیشه بهش اعتماد کرد. میکروسافت محصولات خوبی داده، کارهای خوبی هم کرده، فناوریهاش هم خوبن و کاربردی و من الان دارم مثلا سی شارپ و دات نت رو یاد میگیرم. اما البته مجبور هستم. چون کلا از چیزای انحصاری خوشم نمیاد. ولی میدونم کاربرد دارن و بعضی جاها گزینهء دیگری نیست. همونطور که مثلا فلش و اکشن اسکریپت رو هم مجبور شدم یاد بگیرم و البته جالبه از بعد فنی اما افسوس میخورم که چرا این فناوریها کاملا آزاد نیستن و آیا این بخاطر عملی نبودن این آرزو هست یا نه و بخاطر مسائل دیگری.
درمورد IE هم این نسخهء 9 رو خبر نداشتم چقدر ساپورتش از استانداردها خوب شده. اگر واقعا اینطور باشه باید فکر کنم میکروسافت رویهء خودش رو تغییر داده یا اصلا از اول قصدش جلوگیری از استانداردهای آزاد نبوده. بهرصورت همیشه تعبیرهای دیگری هم میشه داشت و بنظر من دربارهء شرکتهای تجاری انحصارگر معقول هست که ما همیشه اونها رو تحت نظر داشته باشیم و با بی اعتمادی بهشون نگاه کنیم. چون اونا انگیزه و سابقه و سند این رو دارن و دلیلی نداره بخاطر رضای خدا برای خلق کار کنن. بعضی افراد بدون پایه عاشق این شرکتها و افرادی مثل بیل گیتس هستن و فکر میکنن اینا به گردن بشریت حق دارن و قدیسی چیزی هستن و الگوی انسان برای موفقیت. اما این تفکرات اکثرا سطحی و از روی احساسات هست تا منطق و تحقیق و علم و دانش پایه ای.
خیلی ها فکر میکنن تمام یا بیشتر دانش و امکانات رایانه و اینترنت رو امثال بیل گیتس و مایکروسافت ایجاد کردن، اما اگر مطالعهء کافی داشته باشید میفهمید که اصلا اینطور نیست.

در مورد مقاله ای ام که گذاشته بودی تا قسمتهای اولش رو خوندم؛ اما متاسفانه اشتباهات فاحشی داشت.
از همان ابتدا بنا بر h.264 بود ( تصحیح h.263 قبلیم ! )؛ و سالها زحمت کشیده شده؛ تا امروزه هر سخت افزاری به صورت سخت افزاری و بدون نیاز به کدک نرم افزاری بتونه اون رو پخش کنه.من نمیدونم. با اینکه قبلا زیاد درمورد قصد انتخاب فرمتهای متداول همراه ogg شنیده بودم. فکر نمیکنم این بحثها بدون سند بوده باشن؛ حتما زمانی مورد پیشنهاد و بحث بودن. اما فکر نمیکنم این مطلب در کل مهم باشه که بخوام ثابتش کنم. بحث من هم استاندارد وب و مرورگرها و تصویب سازمانهایی مثل کنسرسیوم وب هست و نمیدونم سخت افزارهای خاص چه ربطی به استانداردهای وب دارن لزوما (البته میتونه مربوط باشه). پس مشخص کنم که من دربارهء استانداردهای کنسرسیوم وب و سازمانهای مشابه صحبت میکنم و تمرکزم روی ساپورت مرورگرهای عمده و روی PC هست. بنظر من این حیطهء اصلی هست و سرنوشت استانداردهای این حیطه هرچی بشه عمدهء کاربردها در همین حیطه هست و بنابراین روی حیطه های دیگر هم مسلما تاثیر میذاره.
از طرف دیگه تاجایی که میدونم و مستند هست و در سایت خود کنسرسیوم وب درج شده، سیاست این سازمان استفاده از فرمتهایی هست که بقدر کافی آزاد باشن (هرچند یکی مثل ریچارد استالمن میگه این سیاست بقدر کافی آزادی مورد نیاز رو تامین نمیکنه). بنابراین فرقی نمیکنه فرمت کدوم باشه و اسمش چی باشه، بهرحال به احتمال خیلی زیاد یک فرمت هست که میشه بصورت آزاد پیاده سازی و استفاده کرد و نیازی نیست پولی بابتش به کسی پرداخته بشه یا کسی اجازهء استفاده ازش رو بده. مهم هم همین هست.
همونطور که دیدید صحبت دربارهء انتخاب vorbis و غیره حرفی نیست که فقط بنده از روی هوا زده باشم و صحبتش همه جا هست. در خیلی سایتها آمده و دوستان لینوکس کار بارها بیان کردن.

eshpilen
یک شنبه 16 خرداد 1389, 02:24 صبح
شما که با سیلورلایت آشنا هستید یه نگاهی به مقالهء ویکپیدیا (http://en.wikipedia.org/wiki/Silverlight) بکنید و بگید بقدر کافی دقیق و کامل هست یا نه و آیا بنظر شما اشتباهه. البته توجه داشته باشید که ویکیپدیا یک دائرت المعارف هست و نه یک رفرنس کامل و تخصصی فنی.

این متنی هست که همون ابتداش اومده:

Microsoft (http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft) Silverlight is a web application framework that provides functionalities similar to those in Adobe Flash (http://en.wikipedia.org/wiki/Adobe_Flash), integrating multimedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Multimedia), graphics (http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_graphics), animations (http://en.wikipedia.org/wiki/Animation) and interactivity (http://en.wikipedia.org/wiki/Interactivity) into a single runtime environment.

البته بنظرم در بقیهء مقالهء نسبتا مفصلی که داره به خیلی قابلیت ها و کاربردهای دیگه اشاره کرده و حتی نمونه نشون داده. اما بهرحال این متن نشون میده که مشترکات واضحی هم میان کاربرد فلش و سیلورلایت وجود داره.

sia_2007
یک شنبه 16 خرداد 1389, 19:07 عصر
با سلام
این آخرین پست منه و به نظر میآد که ادامه پیدا کردن بحث بی فایدست.
مشکل جاوا اسکریپت در زمینه Single Thread بودن؛ خیلی عمیقتر از این حرفهاست که با فریم ورک مبتنی بر خودش ! حل بشه.
از Interpreter های ناتوانش تا خودش.
مالتی ترد کردن برنامه و یا اصولا هر امر پیچیده دیگه ای در Silverlight ؛ خیلی آسونتر و کارآتر از انتخابهای دیگه و بالاخص JS هستش.
اگه شما 2 الی 3 سال وقت بذاری؛ و به یه تخته سنگ زل بزنی؛ بالاخره اون تخته سنگ هم روش کم میشه و مالتی ترد میشه !
اما آیا ارزشش رو داشته ؟
چند تا برنامه نویس حرفه ای JS؛ در حد yahoo و Google سراغ داری ؟
و چند تا شرکت که برای سفارشاتشون بتونند هزینه این کار رو تامین کنند ؟
---
نخیر؛ تا قبل از Silverlight؛ این شرکتها نمونده بودند؛ بلکه مسئله اینه که سایتهاشون بالا نمیآد.
---
این هم چند تا مثال :

داشتن Database در هر کلاینتی؛ چه Mac چه Win چه Linux چه Win Mobile؛ و ...

Caching دیتا در کلاینت

دسترسی به Local File

برچیده شدن بساط ActiveX ها با وجود نماینده ای قدرتمند در کلاینت.

یه شرکت میآد چند ده میلیون خرج میکنه؛ برای این که مشاور املاک ها بتونن به سیستم ملی وصل شن؛
و برای امنیتش از کارت و ActiveX استفاده میکنه.
شما بگو دوست من؛ غیر از Active X چه راه دیگه ای داشت ؟
اما الآن اگه شروع میکرد؛ بهترین انتخاب Silverlight بود؛ که طرف به جای این که با یه Active X مسخره؛ مردم رو مجبور کنه که با IE 5 کار کنند؛ ( جالب این بود که با 7 کار نمیکرد ! ) ؛ و مثلا داماد ما بیاد از Win 7 ؛ به XP ؛ Downgrade کنه !
در حالی که با سیلورلایت میتونست هم با اپرا و هم با کروم و چه IE و ... وصل بشه؛ و حتی Out Of Browser کار کنه.
اینها که گفتم هیچ کدوم به بازی ربط نداشت.
اصلا به UI هم ربط نداشت.

در حال من نه بیل گیتس رو قدیس میدونم؛ و نه با دنیای متن باز مشکلی دارم.
موفق باشی

sia_2007
یک شنبه 16 خرداد 1389, 19:21 عصر
دوست من؛ همون طور که میدونی؛ Silverlight 4 ؛ خیلی وقت نیست؛ که Release نهایی شده؛ و من هم اون رو به عنوان پروژه به امید خدا فردا ارائش میدم؛
و البته بیشتر وقتم صرف Entity Framework شد.
امکاناتی رو که گفتم رو استفاده کردم؛ اما یه نگاه به این ها هم بنداز :

Local Network Access
COM Access

دیگه عصر Desktop App ها رو به پایانه ؛ نه به خاطر Silverlight ؛ !!! بلکه کلا
امروز همه مشتری ها Web App میخوان؛ اما عملا Web App ها به علاوه دار و دسته JS و Flash و ... عملا نمیتونن کامل جای خالی Desktop App ها رو پر کنن؛ و این جاست که Silverlight میپره وسط !

Engin65
جمعه 21 خرداد 1389, 19:44 عصر
دوستان
فقط مرورگر opera اون هم فقط نسخه 10.
فداش بشم

محسن شامحمدی
چهارشنبه 30 تیر 1389, 17:25 عصر
دیگه عصر Desktop App ها رو به پایانه ؛ نه به خاطر Silverlight ؛ !!! بلکه کلا
امروز همه مشتری ها Web App میخوان؛ اما عملا Web App ها به علاوه دار و دسته JS و Flash و ... عملا نمیتونن کامل جای خالی Desktop App ها رو پر کنن؛ و این جاست که Silverlight میپره وسط !

دوست عزیز شما که اینو می گی.
اگر ایران به کپی رایت نپیونده اون موقع واسه کاربرای عادی می صرفه که یک نرم افزار رو با قیمت 200 تومن و شاید هم کمتر در کامپیوتر خودشان داشته باشند یا اینکه هزینه اینترنت را بپردازند و با سرعت بسیار پایین از web application شما استفاده کنید. حتی اگر با سیلورلایت هم کار کنید.
راستی می شه با سیلورلایت یک فتوشاپ درست کرد؟؟
اصلا اون نه همین ویژوال استودیو خودمون؟؟