View Full Version : ERP درایران
حمیدرضاصادقیان
یک شنبه 23 خرداد 1389, 16:00 عصر
سلام دوستان.در کشور ما آیا سیستم ERP وجود داره؟
اگر وجود داره چندتا هست که خوب روش کار کردن.؟
آیا به این سطح تجربه رسیدیم که خودمون یک سیستم ERP تولید کنیم؟
برای تولید یک سیستم ERP چه چیزهایی مد نظرباید قرار بگیره؟ چند وقت باید روش تحقیق صورت بگیره؟
FastCode
یک شنبه 23 خرداد 1389, 16:21 عصر
یدونه هست که برای همکاران سیستمه.
چند تای دیگه هم دیدم که اسمهاشون رو یادم نیست.
فکر میکنم ۶ ۷ تا از بچه ها سایت هم دارن روی ERP کار میکنن.
حمیدرضاصادقیان
یک شنبه 23 خرداد 1389, 19:41 عصر
البته من خودم در نمایشگاه چند نمونه دیدم. همکاران خیلی قوی در این زمینه کار نکرده.
اوبالیت به بو
یک شنبه 23 خرداد 1389, 20:10 عصر
فکر می کنم ایران خودرو ERP داشته باشه. البته مطمئن نیستم که چه کسی نوشته چون من هم مثل بقیه فقط شنیدم. یک نفر می گفت که نرم افزار خارجی هست و ترجمه شده. یکی دیگه می گفت که در ایران نوشته شده.
البته من خودم در نمایشگاه چند نمونه دیدم. همکاران خیلی قوی در این زمینه کار نکرده.
چطور؟ چه چیزهایی رو ملاک قرار دادین؟ شاید خوب کار کرده باشن.
شرکت رایورز خیلی تاکید داره که اولین ERP ایرانی رو نوشته و زیاد روی این محصول مانور می ده.
Asad.Safari
یک شنبه 23 خرداد 1389, 21:24 عصر
ERP در ایران کلا رویا است , تو MIS اش موندن چه برسد به ERP .
کلا هر کی برا خودش یک سری نرم افزار حسابداری می سازه و اسمش را میزاره ERP .
موفق باشید
shirin_sh1024
یک شنبه 23 خرداد 1389, 22:00 عصر
من یه مدت تو شرکت دوران بودم(douran.com)
اونجا یه پروژه ERP داشت که به نظرم خوب بود البته یه مشکلاتیم در مورد این جور پروژه ها هست اینکه تا وقتی پروژه راه بیفته که زمان زیادی هم هست فقط هزینست و حجم کارشم خیلی بالاست و چندان بازدهی نداره در واقع یه جور سرمایه گذاریه.به نظر من یکی از مهمترین مشکلاتی که اون شرکت داشت این بود که تیم ثابتی نداشت مثلا یکی چندماه میومد کار رو یاد میگرفت و ول میکرد میرفت
کلا پروژه ERP پروژه سنگینیه و زمان بره اینکه بگیم تو ایران میشه یا نه به نظر من میشه چون علمش هست ولی در عمل مدیریت این پروژه وسرمایه گذاری روش با توجه به بازار ایران کار سختیه .
ricky22
یک شنبه 23 خرداد 1389, 22:20 عصر
اول باید سازمانها مهندسی بشن تا بشه erp استقرار داد
ricky22
یک شنبه 23 خرداد 1389, 22:32 عصر
ذوب اهن oracle استفاده می کنه ایران خودرو فک کنم sap
حمیدرضاصادقیان
دوشنبه 24 خرداد 1389, 00:18 صبح
سلام.آخه الان ERP شده اینکه میان چرخه یک شرکت رو نرم افزاری میکنن تازه اونم به صورت خیلی ناقص اسمشو میذارن ERP بعد میان توی نمایشگاه کلی روش مانور تبلیغاتی میدن. من با بعضی از شرکتها صحبت میکردم میگفت ما یک ماه چند مهندس میفرستیم در محل شرکت یا کارخانه شما تا کل چرخه شما رو نرم افزاری کنند بعد قیمت رو از پایه 90 میلیون تومان تا 400 میلیون تومان گفت.خوب اینجوری با این اوصاف فکر میکنم میان توی اون شرکت اون چیزی که مدنظر هست رو مینویسند.
ولی چطور میشه یک چیزی مثل Application Server oracle رو اینقدر جامع طراحی کرد؟
اونها دیدشون چیه یا در جه سطحی نگاه میکنند؟ آیا برای نوشتن یک همچین نرم افزارهایی از مهندسین رشته های مختلف نیز استفاده میکنند؟
Alireza_Salehi
دوشنبه 24 خرداد 1389, 00:28 صبح
اون چیزی که در IBM یا SAP به عنوان ERP تولید میشه با چیزی که اینجا به عنوان ERP روش تبلیغ میکنند زمین تا آسمون فرق داره.
البته بخشیش به خاطر اینه که صنایع بسیار بزرگ و پیجیده هنوز در ایران وجود ندارند بنابراین شرکت های نرم افزاری هنوز با چنان مقیاس بزرگی مواجه نشده اند.
اوبالیت به بو
دوشنبه 24 خرداد 1389, 01:05 صبح
البته بخشیش به خاطر اینه که صنایع بسیار بزرگ و پیجیده هنوز در ایران وجود ندارند بنابراین شرکت های نرم افزاری هنوز با چنان مقیاس بزرگی مواجه نشده اند.
عزیز من، ایران به غیر از برخی نوادر هیچ و هیچ و هیچ صنعتی نداره. تو هیچ ضمینه ای شک نکن. همه مونتاژ شده هست. ما مونتاژ کار هستیم نه تولید کننده. طبیعی هم هست که نتونیم چنین نرم افزاری رو بسازیم.
در ایران صنعت یعنی خط تولید یک کارخونه مثل پژو رو بیار و از سال 1369 پژو تولید کن (مونتاژ کن) و به اسم چند تا ماشین دیگه بفروش. آینه و پشت گردنی این رو بردار بگذار روی اون، چراغ ها رو عوض کن میشه صنعت و الان 20 سال می گذره هیچ تنوعی نیست تا 20 سال بعد هم نخواهد بود. هنوز وزارت دفاع موتور CG125 که مال سال 1975 میلادی هست تولید می کنه.
متاسفانه یه همچین چیزی هست و کسی هم نمی تونه محصولی رو از پایه تولید کنه. من به شخصه خیلی امیدوار و علاقه مندم که ایران در چند سال آینده پیشرفت کنه.
shirin_sh1024
دوشنبه 24 خرداد 1389, 02:17 صبح
الان ERP شده اینکه میان چرخه یک شرکت رو نرم افزاری میکنن تازه اونم به صورت خیلی ناقص اسمشو میذارن ERP بعد میان توی نمایشگاه کلی روش مانور تبلیغاتی میدن. من با بعضی از شرکتها صحبت میکردم میگفت ما یک ماه چند مهندس میفرستیم در محل شرکت یا کارخانه شما تا کل چرخه شما رو نرم افزاری کنند بعد قیمت رو از پایه 90 میلیون تومان تا 400 میلیون تومان گفت.خوب اینجوری با این اوصاف فکر میکنم میان توی اون شرکت اون چیزی که مدنظر هست رو مینویسند.
ببخشید من متوجه نشدم! ERP یه بسته جامع سازمانیه که آماده شدست و همه ی بخش های اساسی یه سازمان رو دربرمیگیره حالا بسته به نوع بسته ERP ممکنه از لحاظ یکی از ماژولهاش توسعه بیشتری داده شده باشه.
ولی روی یه پروژه ERP چند سال کار میشه اینجوری نیست که چند تا مهندس بفرستند جایی و تازه بخوان ERP طراحی کنند بلکه ERP یه بسته از قبل آماده شدست و تا اونجایی که من میدونم سازمان های بزرگ اون بسته رو میخرند که به خاطر جامع بودن و استاندارد بودنش معمولا قیمت خیلی بالایی داره
نرم افزار ERP باید جامع طراحی بشه نه مخصوص یک سازمان خاص احتمالا اون شرکت هایی که فرمودین تصور میکنند که اسم اون کاری که میکنند ERP ایه درحالی که اونا دارند سیستم اونجا رو مکانیزه میکنند و ربطی به ERP نداره.
ricky22
دوشنبه 24 خرداد 1389, 06:33 صبح
به نظر من ما هنوز crm درست حسابی هم نداریم چه برسه به ERP و همه ی crm های موجود در ایران یک ماژول sms دارن فقط + یک بخش نگهداری سوابق مشتری اسمشو گذاشتن CRm .
به نظرم الان صنعت های ایران بیشتر نیاز به BPMS دارن تا نیاز به ERP .
نظر شما چیه دوستان؟
نرم افزار ERP باید جامع طراحی بشه نه مخصوص یک سازمان خاص احتمالا اون شرکت هایی که فرمودین تصور میکنند که اسم اون کاری که میکنند ERP ایه درحالی که اونا دارند سیستم اونجا رو مکانیزه میکنند و ربطی به ERP نداره. معمولا برای هر سازمان یکم Custom میشه نرم افزار
mbk.mbk
دوشنبه 24 خرداد 1389, 06:40 صبح
باسلام
دوست عزيز سيستم ERPشركت پارس سيستم روهم نكاه كن بد نيست .
حمیدرضاصادقیان
دوشنبه 24 خرداد 1389, 08:12 صبح
ببخشید من متوجه نشدم! ERP یه بسته جامع سازمانیه که آماده شدست و همه ی بخش های اساسی یه سازمان رو دربرمیگیره حالا بسته به نوع بسته ERP ممکنه از لحاظ یکی از ماژولهاش توسعه بیشتری داده شده باشه.
ولی روی یه پروژه ERP چند سال کار میشه اینجوری نیست که چند تا مهندس بفرستند جایی و تازه بخوان ERP طراحی کنند بلکه ERP یه بسته از قبل آماده شدست و تا اونجایی که من میدونم سازمان های بزرگ اون بسته رو میخرند که به خاطر جامع بودن و استاندارد بودنش معمولا قیمت خیلی بالایی داره
نرم افزار ERP باید جامع طراحی بشه نه مخصوص یک سازمان خاص احتمالا اون شرکت هایی که فرمودین تصور میکنند که اسم اون کاری که میکنند ERP ایه درحالی که اونا دارند سیستم اونجا رو مکانیزه میکنند و ربطی به ERP نداره.
سلام.نه به این صورت نیست که یک سیستم کامل باشه.معمولا برای شرکتها بعضی مواقع نیاز هست بعضی از ماژولها Customize بشه.این نرم افزاری هم که گفتم اسمشو گذاشته بود ERP ولی بیشترین مانور اون روی حسابداری صنعتی بود.
Alireza_Salehi
دوشنبه 24 خرداد 1389, 09:02 صبح
عزیز من، ایران به غیر از برخی نوادر هیچ و هیچ و هیچ صنعتی نداره. تو هیچ ضمینه ای شک نکن. همه مونتاژ شده هست. ما مونتاژ کار هستیم نه تولید کننده. طبیعی هم هست که نتونیم چنین نرم افزاری رو بسازیم.
در ایران صنعت یعنی خط تولید یک کارخونه مثل پژو رو بیار و از سال 1369 پژو تولید کن (مونتاژ کن) و به اسم چند تا ماشین دیگه بفروش. آینه و پشت گردنی این رو بردار بگذار روی اون، چراغ ها رو عوض کن میشه صنعت و الان 20 سال می گذره هیچ تنوعی نیست تا 20 سال بعد هم نخواهد بود. هنوز وزارت دفاع موتور CG125 که مال سال 1975 میلادی هست تولید می کنه.
متاسفانه یه همچین چیزی هست و کسی هم نمی تونه محصولی رو از پایه تولید کنه. من به شخصه خیلی امیدوار و علاقه مندم که ایران در چند سال آینده پیشرفت کنه.
بله
اگر به ERP های بزرگ و درست و حسابی نگاه کنید برای کارهای بزرگ نوشته شده اند، بنده هم امیدوارم صنعت کشور الخصوص در زمینه هوا فضا و هسته ای سریع تر پیشرفت کنه چون این دو صنعت نقش مهمی در جهش صنایع دیگر دارند و اگر کمی تحقیق کنید متوجه می شوید که ERP های خیلی جامع بیشتر در صنایع نظامی، هواپیما سازی، هوا فضا، خودرو سازی های بزرگ و ... به کار می رود...
تا کاربردی نباشد و کسی برای آن هزینه نکند، شرکت های نرم افزاری هم دلیلی برای حرکت به آن سمت ندارند.
من هم امیدوارم صنعت هر چه سریعتر پیشرفت کنه.
ali_kolahdoozan
دوشنبه 24 خرداد 1389, 10:01 صبح
اینها مشتی اسم است . ما عملا در ایران
cms
lms
erp
crm
mis
نداریم . میگی نه برو ببین
حمیدرضاصادقیان
دوشنبه 24 خرداد 1389, 10:36 صبح
cms
lms
erp
crm
mis
ممنون.خوب درسته نداریم. ولی کی باید این نرم افزارها رو تولید کنه. آیا غیر از منو شما باید این نرم افزارهارو درست کنیم؟
حالا میگیم ERP مورد نیاز کارخانه های صنعتی و خیلی پیشرفته است ولی نرم افزاری مثل Crm چی؟ آیا این نرم افزار بدرد هیچ شرکتی نمیخوره؟ مگه الان Crm هایی که داریم چه چیزیشون ناقصه؟
ricky22
دوشنبه 24 خرداد 1389, 10:48 صبح
ممنون.خوب درسته نداریم. ولی کی باید این نرم افزارها رو تولید کنه. آیا غیر از منو شما باید این نرم افزارهارو درست کنیم؟
حالا میگیم ERP مورد نیاز کارخانه های صنعتی و خیلی پیشرفته است ولی نرم افزاری مثل Crm چی؟ آیا این نرم افزار بدرد هیچ شرکتی نمیخوره؟ مگه الان Crm هایی که داریم چه چیزیشون ناقصه؟
اقای صادقیان دوست عزیزم
به نظر من که سیستم مدیریت ارتباط با مشتری درست حسابی نداریم!
کدام سیستم هست که روی سوابق تحلیل انجان بده و خط تولید سال بعد رو بده؟!
یا سیستم تشخیص و تصمیم هوشمند داشته باشه؟
به نظرم سیستمهای موجود در ایران فقط اطلاعات و سوابق رو نگهداری می کنند و تبلیغاتشون هم (بازاریابی) هوشمند نیست.(بازاریابی خود سیستم
مد شده هر کسی هم برای سیستمش ماژول sms یا تلفن گویا میزاره اسم سیستمش رو crm میزاره.
ricky22
دوشنبه 24 خرداد 1389, 10:56 صبح
cms
lms
erp
crm
mis
به نظرم توانایی توسعه اون از نظر فنی هست اما تفکر صحیح اون جا نیوفتاده و حتی باید مرجعی باشه برای نظارت بر روی نرم افزار های تولیدی که از اسمی سو استفاده نشه! و کمیته ای برای جا انداختن صحیح این نرم افزار ها.
و در کل فرهنگ سازی بشه.
ali_kolahdoozan
دوشنبه 24 خرداد 1389, 11:15 صبح
هر کس برداشته یک دفتر تلفن ساخته اطلاعات مشتری ها رو میریزه توش و اسمش رو گذاشته crm .
یک سری به micropsoft dynamic crm بزنید . البته نصبش مکافاته . علتش هم نیاز با درگیر شدن با سرویس های زیادی در سیستم است حتی با exchange رابطه برقرار میکنه و ایمیل ههای مشتری رو بررسی میکنه و .....
آقا خلاصه نداریم . توانایی پیاده سازی هم نداریم . زیاد خوش بین نباشید
حمیدرضاصادقیان
دوشنبه 24 خرداد 1389, 11:24 صبح
اقای صادقیان دوست عزیزم
به نظر من که سیستم مدیریت ارتباط با مشتری درست حسابی نداریم!
کدام سیستم هست که روی سوابق تحلیل انجان بده و خط تولید سال بعد رو بده؟!
یا سیستم تشخیص و تصمیم هوشمند داشته باشه؟
به نظرم سیستمهای موجود در ایران فقط اطلاعات و سوابق رو نگهداری می کنند و تبلیغاتشون هم (بازاریابی) هوشمند نیست.(بازاریابی خود سیستم
مد شده هر کسی هم برای سیستمش ماژول sms یا تلفن گویا میزاره اسم سیستمش رو crm میزاره.
حرف شما صحیحه.منم حرف شمارو قبول دارم. به طور مثال ماه پیش ما یک نرم افزار CRM میخواستیم و از یک شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنت که شرکت بزرگی هم هست ، این نرم افزار به ما پیشنهاد شد که خودشون نوشته بودند و تحت وب هم بود.
من رفتم تو جلسه 2 ساعت این آقا به ما توضیح داد ولی واقعا هیچی نداشت. فقط ثبت لاگ کاربر بود. در نمایشگاهها هم اکثر غرفه ها و شرکتها در تبلیغاتشون قید میکنند اولین نرم افزار CRM!!. مثلا 10 تاشرکت این عنوان رو برای تبلیغ نرم افزارشون در نظر میگیرن از هرکدوم هم سوال میکنی میگن اونا دروغ میگن اولیش ما بودیم. ولی در اصل برنامه که میخوای وارد بشی خیلی کلی هست.
خوب سوال من اینه برای تعریف یک سیستم CRM,ERP,MIS,... هیچ مرجعی وجود نداره؟
یعنی هرکس باید بیاد با دید خودش این نرم افزارهارو بنویسه؟؟؟
یک CRM یا ERP باید چه چیزهایی رو تحت پوشش خودش قرار بده؟
باتشکر
m.hamidreza
سه شنبه 25 خرداد 1389, 00:28 صبح
بله ولی با کدوم پول؟ من چه جوی یه تیم 20 نفره رو دو سال حقوق بدم؟ با چه انگیزه ای امیدوار باشم وقتی میبینم که تو فلان مناقصه با اینکه امکانات نرم افزار من بهتره قیمتش هم مناسب تره ولی باز پروژه رو یکی دیگه میبره! بالغ بر 95 درصد شرکت های فعال در حوزه نرم افزار ایران شرکت های فقیری هستن! طبیعی هست که اول سفارش بگیرن بعد کار کنن. حالا این مساله هم هست که کسی که اینجوری کار میکنه هر قدر هم توانا باشه رزومه ی قبلی در پروژه Enterprise باید از کجا بیاره تا بتونه یه سفارش رو بگیره؟ این میشه که خیلی از شرکت ها از این گردونه حذف میشن و فقط 3،4 تا شرکت میمونن که اونا هم بدلیل اینکه رقیبی ندارن کل بازار رو تسخیر میکنن و کردن!
الان کارخانجات زیادی داریم که برای ERPشون چند صد میلیون خرج کردن. تعریف ERP که اونها دارن بالاخره در سطح خودشونه. الان همین فولاد اصفهان فروش عمده شو داره از طریق وب سایت انجام میده فاکتور صادر میکنه و وب سایتش کاملا با انبارش مرتبط هست. طبیعتا فروش هم با مالی در ارتباط هست و از اون سمت تولید با انبار.
نمونه ی فولاد زیاد هست. ERP هم دارن البته بعضی هاشون ایرانی نیستن ولی اکثرشون رو همون 3،4 تا شرکتی که گفتم و همه هم میشناسیمشون نوشتن...
خوب سوال من اینه برای تعریف یک سیستم CRM,ERP,MIS,... هیچ مرجعی وجود نداره؟
یعنی هرکس باید بیاد با دید خودش این نرم افزارهارو بنویسه؟؟؟
یک CRM یا ERP باید چه چیزهایی رو تحت پوشش خودش قرار بده؟
باتشکر
این باز بر میگرده به اینکه اون شرکت در چه درصدی از میزان فقر باشه. هر چی درصدش بیشتر باشه نقص برنامش هم بیشتره. به همین راحتی. دلیلش هم دیگه واضحه. البته این به این معنی نیست که شرکت های پولدار برنامه بی نقص تولید میکنن نه!
شما وقتی ابزار برنامه ریزی بلندمدت رو نداری مجبوری در حد توانت در کوتاه مدت یه کاری کنی تا حذف نشی.
حمیدرضاصادقیان
سه شنبه 25 خرداد 1389, 00:38 صبح
سلام.ممنون.بحث جالبی شد.
درسته حرف شما صحیحه.چون واقعا هزینه خیلی سنگینی میخواد برای اینکه بخوای یک تیم 20 نفره رو دوسال حمایت کنی.حداقل باید 300-400 میلیون بذاری کنار.تا هزینه های جاری رو بتونی پوشش بدی.
بعد ازاون هم باید بتونی این سیستم رو جا بندازی که بتونن از شما بخرن.ولی این شرکتهایی که من تو نمایشگاه دیدم همچین شرکتهای مطرحی نبودن.من حتی اسم بعضی هاشونو نشنیده بودم ولی قیمت نرم افزارهاشون از 90 میلیون تا 400 میلیون بود.
پس اینا با چه دل و جراتی دارن اینکارو میکنن.؟
خلاصه باید روشی داشته باشه.
نمیشه که در حوزه Enterprise فقط چند شرکت خاص فعالیت داشته باشند.
یعنی ماها به عنوان برنامه نویس نمیتونیم برای حل این معضل راه حلی پیدا کنیم؟؟
نمیشه راهی پیدا کرد که بشه در مناقصات بزرگ شرکت کرد و نرم افزارهایی مثل سیستم جامع مالیاتی که شرکتی مثل همکاران هم جرات نکرده سمتش بره رو بگیریم و روش کار کنیم؟؟
حالا به جز پارتی و ... واقعا هیچ راهی نداره؟
ali_kolahdoozan
سه شنبه 25 خرداد 1389, 08:55 صبح
دوست عزیز همچین کار ساده هم نیست
ببین فقط بخش وام یک بانک کوچک رو قسم میخورم نمی تونید بنویسید . یک گزارش تفریق بودجه نمی تونید در بیارین تین رو بهتون قوول میدم . حالا فرض کن یک قرار داد خیلی بزرگ هم بهت دادند خوب نمی تونی انجامش بدی . مشکل هم در تکنیک کد و .... و هم در تحلیل .
و اما از نظر مالی فکر کردی قرار داد دولتی که بستی میاد مثلا 100 میلیون بهت میده ؟ باید پرسنل معرفی کنی . براشون بیمه رد کنی و ...... و صورت وضعیت ماهانه بدی و نه به اون شکل چیزی گیرت میاد از نظر اقتصادی و نه اصلا میتونی انجامش بدی ..
مشکل اینجاست همه فکر میکنند همه کاری میتونند انجام بدهند
حمیدرضاصادقیان
سه شنبه 25 خرداد 1389, 09:32 صبح
ببین فقط بخش وام یک بانک کوچک رو قسم میخورم نمی تونید بنویسید . یک گزارش تفریق بودجه نمی تونید در بیارین تین رو بهتون قوول میدم . حالا فرض کن یک قرار داد خیلی بزرگ هم بهت دادند خوب نمی تونی انجامش بدی . مشکل هم در تکنیک کد و .... و هم در تحلیل .
من با این حرف شما مخالفم.
ببخشید مگه یک فرم وام چقدر کار داره؟؟؟ بله در صورتی نمیشه نوشت که من هیچی از وام ندونم ، بانک مورد نظر هم هیچ اطلاعاتی بهم نده.وگرنه مگه ارتباط با بانک برقرار کردن و الگوریتمهای مختلفی که ما در برنامه های مختلف استفاده میکنیم چیز خاصی هست؟
درصورتی نوشتن این مسائل مشکل (نمیگم غیر ممکن چون وجود نداره) میشه که ندونیم طرف چی میخواد بگه برو خودت بنویس. جالبه ما تکنیکشو نداریم اونوقت شرکتهای خارجی یا برنامه نویسهای هندی تکنیک دارن؟؟ مگه اینا تکنیک رو ازکجا میارن؟ یا نکنه خودشون ساختن به ما هم نمیدن؟؟
در امضای یکی از بچه های قدیم برنامه نویس نوشته شده بود:(( محال جلوی برنامه نویس سر تعظیم فرود می آورد))
ما بهتره خودمون رو باور کنیم تا بتونیم کارهای بزرگ انجام بدیم. اگر فکرمون در حد نوشتن یک دفتر تلفن باشه مطمئنا تاآخر عمر برنامه ای بزرگتر از دفتر تلفن نخواهیم نوشت.
ricky22
سه شنبه 25 خرداد 1389, 10:20 صبح
دوست عزیز همچین کار ساده هم نیست
و اما از نظر مالی فکر کردی قرار داد دولتی که بستی میاد مثلا 100 میلیون بهت میده ؟ باید پرسنل معرفی کنی . براشون بیمه رد کنی و ...... و صورت وضعیت ماهانه بدی و نه به اون شکل چیزی گیرت میاد از نظر اقتصادی و نه اصلا میتونی انجامش بدی ..
مشکل اینجاست همه فکر میکنند همه کاری میتونند انجام بدهند
برادر من ...
حرفات که بوی نا امیدی میده!
هدف این بحث یه چیزه دیگس
کاش حد اقل می گفتی نمی تونیم انجام بدیم!(اینجوری که گفتی من احساس می کنم شما خیلی ادعات میشه!)
ناتوانی یک عده خاص دلیل بر ناتوانی همه نیست!
ricky22
سه شنبه 25 خرداد 1389, 10:28 صبح
در امضای یکی از بچه های قدیم برنامه نویس نوشته شده بود:(( محال جلوی برنامه نویس سر تعظیم فرود می آورد))
ما بهتره خودمون رو باور کنیم تا بتونیم کارهای بزرگ انجام بدیم. اگر فکرمون در حد نوشتن یک دفتر تلفن باشه مطمئنا تاآخر عمر برنامه ای بزرگتر از دفتر تلفن نخواهیم نوشت.
موافقم اقای صادقیان
به نظرم اگر یه عده نیروی خوب فنی و مدیریتی با یک بودجه مناسب با یک طرح از پیش تعریف شده با حمایت زیاد دور هم جمع بشن و تفکر صحیح داشته باشن یک شکستی می خورن که اغاز موفقیت است!:خجالت:
به نظرم از مشاوره گرفتن از شرکتهای خارجی نباید غافل شد.
قرارداد یک فصل علی کریمی (.... ها) اگر پشت این کار باشه می تونه شروع موفقیت باشه.
مصطفی ساتکی
سه شنبه 25 خرداد 1389, 14:32 عصر
ببین فقط بخش وام یک بانک کوچک رو قسم میخورم نمی تونید بنویسید . یک گزارش تفریق بودجه نمی تونید در بیارین تین رو بهتون قوول میدم . حالا فرض کن یک قرار داد خیلی بزرگ هم بهت دادند خوب نمی تونی انجامش بدی . مشکل هم در تکنیک کد و .... و هم در تحلیل .دوست عزیز همیشه به این روش صحبت می کنی یا موردی برخورد میکنه. آخه حرفی که آدمی میزنه اولش یه خورده فکر می کنه .شما رو طرف صحبتت شناخت دارای که اینطوری صریح بهش همچین حرفی میزنی .
اگر بتونید حرفی رو که زدید رو ثابت کنید خیلی خیلی خوشحال میشیم و گرنه پسش بگیرید.
در ضمن با مدیریت درست منابع و برنامه ریزی و سرمایه چیزی نشد نداره .به هر حال تو این سایت دوستانی هستند که کارهای بزرگی انجام دادن
FastCode
سه شنبه 25 خرداد 1389, 17:25 عصر
ببین فقط بخش وام یک بانک کوچک رو قسم میخورم نمی تونید بنویسید
دوست عزیز الان گدای سر کوچه ما هم به خاطر این اوضاء اقتصادی دو زاری رو تو هوا میزنه.وام رو هم سریعتر از شما حساب میکنه.
منم با این سنم بلدم وام حساب کنم.
m.hamidreza
سه شنبه 25 خرداد 1389, 23:41 عصر
فرمایشات برادر کلاهدوزان 50-50 درسته. جمله اول و آخرش کاملا درسته. شاید کمی مبالغه داره ولی در واقع همینطوره. شما فقط بحث تکنیکال رو نبینید! علم و دانش فنی، شرط لازم برای نوشتن پروژه های بزرگ هست ولی شرط کافی نیست. شما بعضی اوقات با وجود اینکه تکنیک بالایی داره ولی "کاری میکنن" که تاکتیک پذیر نباشی و این باعث میشه عملکردت زیر سوال بره در نتیجه کسی به تکنیکت توجهی نمیکنه چون همه به نتیجه نگاه میکنن و شما نتیجه نگرفتی.
پس اینا با چه دل و جراتی دارن اینکارو میکنن.؟
خلاصه باید روشی داشته باشه.
نمیشه که در حوزه Enterprise فقط چند شرکت خاص فعالیت داشته باشند.
یعنی ماها به عنوان برنامه نویس نمیتونیم برای حل این معضل راه حلی پیدا کنیم؟؟
نمیشه راهی پیدا کرد که بشه در مناقصات بزرگ شرکت کرد و نرم افزارهایی مثل سیستم جامع مالیاتی که شرکتی مثل همکاران هم جرات نکرده سمتش بره رو بگیریم و روش کار کنیم؟؟
حالا به جز پارتی و ... واقعا هیچ راهی نداره؟
من رزومه ی اونها رو ندیدم. به شما Demoی ERP ای که 400 میلیون قیمتشه نشون دادن؟ و اینکه مشتری ها آنلاینشون کیا هستن؟
در کل این شرکت ها چند دسته هستن:
دسته اول کسانی هستن که پروژه های با اون موضوع انجام دادن ولی در حد اِشانتیون اون موضوع! چون تجربه قبلی داشتن میان پروژه رو روی کاغذ بسط میدن و بقول معروف برای فروش بَزَکش میکنن.
دسته دوم کسانی هستن یه پروژه ی Custom یه جایی پیدا کردن و واقعا هم در حد اون امکاناتی که میگن نوشتن و حالا منتظر پروژه های بعدی هستن این شرکت ها توان پیشرفت رو دارن.
دسته سوم کسانی هستن که در اهدافشون نوشتن ERP به ارزش 400 میلیون هست و ازینور و اونور مستندات جمع میکنن تا یه طرح پیشنهادی جمع و جور کنن برای ارائه به مشتری. یعنی اصلا چیزی ننوشتن ولی برنامه شو و آمادگیشو دارن. این شرکت ها اصولا در فروش تواناتر از دو گروه قبلی هستن. ولی دانش فنی شون میتونه خوب باشه میتونه نباشه.
دست اخر کسانی هستن که از ابتدا سرمایه گذاری میکنن تا بعد از دو سال یه ERP جامع آماده کنن. این شرکت ها ممکنه کلا فقط در سال اول تحقیق کنن. ولی میدونن در چه مرحله ای از جریان پروژه هستن و آینده مشخصی ترسیم کردن. این دسته جزء اقلیت شرکت های ایرانی هست.
بعوان برنامه نویس هیچ کاری از ما بر نمیاد!
شرکت در مناقصه یه پروژه 400 میلیونی اولین چیزی که میخواد اینه که مثلا 15 میلیون به حساب مناقصه گزار بریزی تا بتونی شرکت کنی یا 15 میلیون ضمانت بانکی ببری.
بعد رتبه انفورماتیکت باید مثلا زیر 4 یا 3 باشه!
بعد شرکتت باید رزومه ی مرتبط داشته باشه.
بعد تیم فنی شرکت باید درست درمون باشد.
بعد که حالا معجزه شد و پروژه رو بردی با ضمانت اجرایی پروژه میخوای چیکار کنی؟ چک 100 میلیونی بعنوان ضرر و زیان احتمالی میدی به کارفرما؟ 50 میلیون میتونی ضمانت بانکی جور کنی طرفین به امانت نزد هم بذارن؟ اینا همه میتونه جزء قرارداد باشه و بسته به کارفرما میتونه سخت گیری کنه. ممکنه بگه من 20 میلیون بیشتر نمیدم بعد از تحویل 60 درصد پروژه من مثلا 40 درصد دیگه میدم شما یکسال میتونی با 20 میلیون پروژه رو استارت بزنی؟
موفق باشید.
حمیدرضاصادقیان
چهارشنبه 26 خرداد 1389, 07:42 صبح
فرمایشات برادر کلاهدوزان 50-50 درسته. جمله اول و آخرش کاملا درسته. شاید کمی مبالغه داره ولی در واقع همینطوره. شما فقط بحث تکنیکال رو نبینید! علم و دانش فنی، شرط لازم برای نوشتن پروژه های بزرگ هست ولی شرط کافی نیست. شما بعضی اوقات با وجود اینکه تکنیک بالایی داره ولی "کاری میکنن" که تاکتیک پذیر نباشی و این باعث میشه عملکردت زیر سوال بره در نتیجه کسی به تکنیکت توجهی نمیکنه چون همه به نتیجه نگاه میکنن و شما نتیجه نگرفتی.
من رزومه ی اونها رو ندیدم. به شما Demoی ERP ای که 400 میلیون قیمتشه نشون دادن؟ و اینکه مشتری ها آنلاینشون کیا هستن؟
در کل این شرکت ها چند دسته هستن:
دسته اول کسانی هستن که پروژه های با اون موضوع انجام دادن ولی در حد اِشانتیون اون موضوع! چون تجربه قبلی داشتن میان پروژه رو روی کاغذ بسط میدن و بقول معروف برای فروش بَزَکش میکنن.
دسته دوم کسانی هستن یه پروژه ی Custom یه جایی پیدا کردن و واقعا هم در حد اون امکاناتی که میگن نوشتن و حالا منتظر پروژه های بعدی هستن این شرکت ها توان پیشرفت رو دارن.
دسته سوم کسانی هستن که در اهدافشون نوشتن ERP به ارزش 400 میلیون هست و ازینور و اونور مستندات جمع میکنن تا یه طرح پیشنهادی جمع و جور کنن برای ارائه به مشتری. یعنی اصلا چیزی ننوشتن ولی برنامه شو و آمادگیشو دارن. این شرکت ها اصولا در فروش تواناتر از دو گروه قبلی هستن. ولی دانش فنی شون میتونه خوب باشه میتونه نباشه.
دست اخر کسانی هستن که از ابتدا سرمایه گذاری میکنن تا بعد از دو سال یه ERP جامع آماده کنن. این شرکت ها ممکنه کلا فقط در سال اول تحقیق کنن. ولی میدونن در چه مرحله ای از جریان پروژه هستن و آینده مشخصی ترسیم کردن. این دسته جزء اقلیت شرکت های ایرانی هست.
بعوان برنامه نویس هیچ کاری از ما بر نمیاد!
شرکت در مناقصه یه پروژه 400 میلیونی اولین چیزی که میخواد اینه که مثلا 15 میلیون به حساب مناقصه گزار بریزی تا بتونی شرکت کنی یا 15 میلیون ضمانت بانکی ببری.
بعد رتبه انفورماتیکت باید مثلا زیر 4 یا 3 باشه!
بعد شرکتت باید رزومه ی مرتبط داشته باشه.
بعد تیم فنی شرکت باید درست درمون باشد.
بعد که حالا معجزه شد و پروژه رو بردی با ضمانت اجرایی پروژه میخوای چیکار کنی؟ چک 100 میلیونی بعنوان ضرر و زیان احتمالی میدی به کارفرما؟ 50 میلیون میتونی ضمانت بانکی جور کنی طرفین به امانت نزد هم بذارن؟ اینا همه میتونه جزء قرارداد باشه و بسته به کارفرما میتونه سخت گیری کنه. ممکنه بگه من 20 میلیون بیشتر نمیدم بعد از تحویل 60 درصد پروژه من مثلا 40 درصد دیگه میدم شما یکسال میتونی با 20 میلیون پروژه رو استارت بزنی؟
موفق باشید.
سلام.ممنون.بله من با توضیحات شما کاملاًموافقم. اگر قرار باشه یک همچین مناقصه ای شرکت کنیم و با این ارقامی که شما فرمودید اون ضمانتها رو هم نیاز داره.اگر من تمایل دارم در یک همچین مناقصه ای شرکت کنم اول باید شرایطی که شما گفتین رو داشته باشم. اگر این شرایط نباشه حالا من اصلا بیل گیتس!! قاعدتا نمیتونم تو مناقصه شرکت کنم.اصلا کسی تحویل نخواهد گرفت.
من بیشتر صحبتم روی این مبحث هست آیا واقعاً بدون اینکه بخواهیم در مناقصه ای شرکت کنیم ارزش اینو داره بخواهیم این هزینه رو انجام بدیم که یک ERP جامع بنویسیم.؟؟
آیا بازار کشور ما توانایی خرید این محصول رو داره((از لحاظ مالی عرض نمیکنم از لحاظ پارامترهای دیگه )) آیا مدیران مجموعه های بزرگ میان به سمت اینکه از نرم افزار داخلی استفاده کنند؟ آیا میشه منابع معتبر برای تولید این سیستمها پیاده کرد؟؟ از لحاظ فنی اشخاصی هستند که بشه ازشون اطلاعات گرفت؟؟
m.hamidreza
چهارشنبه 26 خرداد 1389, 23:48 عصر
سلام.ممنون.بله من با توضیحات شما کاملاًموافقم. اگر قرار باشه یک همچین مناقصه ای شرکت کنیم و با این ارقامی که شما فرمودید اون ضمانتها رو هم نیاز داره.اگر من تمایل دارم در یک همچین مناقصه ای شرکت کنم اول باید شرایطی که شما گفتین رو داشته باشم. اگر این شرایط نباشه حالا من اصلا بیل گیتس!! قاعدتا نمیتونم تو مناقصه شرکت کنم.اصلا کسی تحویل نخواهد گرفت.
من بیشتر صحبتم روی این مبحث هست آیا واقعاً بدون اینکه بخواهیم در مناقصه ای شرکت کنیم ارزش اینو داره بخواهیم این هزینه رو انجام بدیم که یک ERP جامع بنویسیم.؟؟
آیا بازار کشور ما توانایی خرید این محصول رو داره((از لحاظ مالی عرض نمیکنم از لحاظ پارامترهای دیگه )) آیا مدیران مجموعه های بزرگ میان به سمت اینکه از نرم افزار داخلی استفاده کنند؟ آیا میشه منابع معتبر برای تولید این سیستمها پیاده کرد؟؟ از لحاظ فنی اشخاصی هستند که بشه ازشون اطلاعات گرفت؟؟
به نظر من جواب همه ی سوال های شما مثبت هست. ولی نوشتن ERP نیازمند یه محیط عملیاتی هست که باید فراهم شه. شما تا بخوای بیای بنویسی دو سال طول میکشه. اون شرکتی که قبلا ERP تولید کرده تو این دو سال که شما مشغول تولید هستی چیکار میکنه؟ اینم مهمه. اون به چیزهای دیگه داره فکر میکنه به گام های بعدی. ولی اگه فروش رو بدونی تیم فروش متبحر داشته باشی آجر رو هم میتونی به کسی که آجر نمیخواد بفروشی دیگه چه برسه به اتوماسیون که الان نیاز این مملکت هست. سیستم بیمه تامین اجتماعی هنوز با فاکس پرو هست... ازونجایی که کشور ما هنوز نمیدونه IT چی هست و برای چی خوبه حالا حالاها جای برای توسعه داره. این حرفه از معدود حرفه هایی هست که در آینده بشدت فقدان نیروی متخصص خواهد داشت. هنوز کسی به چشم صنعت به تولید نرم افزار نگاه نمیکنه ولی مطمئنا روزی این اتفاق میفته....
موفق باشید.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.