View Full Version : صندلی داغ هفتم با حضور : Mehdi Asgari
Dr.Bronx
سه شنبه 25 خرداد 1389, 14:08 عصر
سلام خدمت دوستان عزیز برنامه نویس
مهمان هفتم صندلی داغ جناب آقای مهدی عسگری انتخاب شدند .
اما ذکر چند نکته در اینجا ضروری هست
1- این تاپیک از قوانین صندلی داغ (http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=217822) و قوانین کلی سایت (http://barnamenevis.org/forum/misc.php?do=showrules) پیروی می کند .
2- از این پس تاپیک های صندلی داغ با هدفی کاملا علمی به کار خود ادامه میدهد .
در همین راستا از دوستان خواهشمندم فقط و فقط سوالات را درحیطه کاری آقای عسگری مطرح نمایند .
3- سوالات مطرح شده میبایست در رابطه با پست سوم این تاپیک باشند و از سوالات متفرقه و نامربوط خودداری شود .
4- یکسری نکات در رابطه با قوانین هست که در این تاپیک بیشتر مورد استفاده هست و دوستان حتما باید اونها رو مد نظر داشته باشند .
هدف از ایجاد این موضوع انتقال تجربیات و آشنایی بیشتر میباشد.
در هر پست بیش از 10 سوال قرار ندهید.
از مطرح نمودن سوالهای تکراری ؛ بي معني و بي محتوي خودداری کنید.
میهمانان صندلی داغ در پاسخ دادن به تمامی یا بخشی از سوالات شرکت کنندگان و یا سکوت در برابر آنها ، مخیر بوده و اجباری به پاسخ دادن به تمامی سوالات مطروحه ندارند.
در پرسیدن سوال ، نهایت دقت و توجه را داشته باشید و از پرسیدن هر سوالی که به شرکت کننده به نحوی توهین شود جدا خودداری کنید .
محدوده سوالات در حد هویت مجازی فرد پاسخ دهنده بوده و هیچ یک از سوال کنندگان حق ندارند موارد خصوصی و موضوعات خانوادگی افراد را به میان کشیده و یا عکس و هویت واقعی آنها را مطرح نمایند.
از ارسال سوالاتی که مسائل گذشته فرد (درسایت) را به چالش کشیده و موجب ایجاد کدورت و اختلاف گردد خودداری شود و میهمانان صندلی داغ حق دارند که به این نوع سوالات ، پاسخی ارسال نفرمایند.
توجه داشته باشید که این تاپیک کاملا از قوانین تالارپیروی میکند .
از این پس صندلی داغ با روشی جدید به کار خود ادامه میدهد و بحث ها کاملا علمی و کاربردی بوده و فقط هدف در بالا بردن سطح علمی کاربران عزیز را دارد .
پس لطفا فقط در هنگام ارسال پست دقت داشته باشید که :
1- سوالات در زمینه کاری مهمان صندلی داغ باشند
2- سوالات کاملا جنبه علمی داشته باشند .
3- طبق قوانین سایت ، صندلی داغ ، و این تاپیک باشند .
موفق و موید باشید ./
Dr.Bronx
سه شنبه 25 خرداد 1389, 14:16 عصر
سلام جناب عسگری
وقت بخیر ؛
خودتون رو معرفی کنید و حیطه کاری خودتون رو برای ما شرح بدید و توضیح مختصری هم در رابطه با کارهایی که تا کنون انجام دادید بفرمایید .
متشکرم .
salehbagheri
سه شنبه 25 خرداد 1389, 14:18 عصر
1. سلام
2. خودتون رو كامل معرفي كنيد.
3. شغل شما چيست و چقدر ازش راضي هستيد؟
4. چرا برنامه نويسي؟
5. آيا شده از برنامه نويسي متنفر هم بشيد؟
6. كدام تيم برنده جام جهاني ميشه؟
7. اگه از شركت مايكروسافت، Apple و Yahoo و Google دعوت نامه دريافت كنيد كدام يك رو انتخاب ميكنيد و چرا؟
8. به چه چيزهايي علاقه داريد؟
9. متشكرم
Behrouz_Rad
سه شنبه 25 خرداد 1389, 14:20 عصر
عرض ارادت ویژه خدمت برادر مهدی عسگری...
تا اونجایی که بنده اطلاع دارم حوزه ی مطالعه ی شما وسیع هست.
1) می خواستم در مورد زبانی که Base کاری شما رو تشکیل میده بدونم
2) آینده ی #F رو چطور میبینی؟
3) فکر می کنی چه سبک و سکویی آینده رو از آن خودش می کنه؟ موبایل، وب، Desktop
مرسی.
1485159
سه شنبه 25 خرداد 1389, 14:30 عصر
سلام
چرا تابع؟ منظورم اینه چرا علاقه زیادی به تابعی بودن دارید؟
اولین زبان برنامه نویسی که باهاش کار کردین چی بود؟
mahdi68
سه شنبه 25 خرداد 1389, 14:32 عصر
سلام
بنظرتون آینده شرکت های اپل و گوگل و مایکروسافت چی جوری میشه ؟؟؟ کدومشون برنده میدان هستند ؟؟؟ دلیل ؟؟؟
نظرتون درباره open source ???
متشکرم
Mehdi Asgari
سه شنبه 25 خرداد 1389, 14:53 عصر
سلام علیکم
به دلیل بزرگ شدن این پست ، در دو قسمت می نویسمش.
اسمم رو که می دونید. سنم هم با بهروز راد یکیه. متولد ابهر هستم ، منتها شاغل و ساکن تهران؛ نیمچه متاهل هستم.
همونطور که توی پروفایلم اشاره کردم به چهار چیز خیلی علاقه دارم:
1- امنیت نرم افزار (بدافزار ها و آنالیز اون ها و مخصوصا روتکیت ها و روش های مقابله، مهندسی اجتماعی!، secure coding، Forensics and Anti Forensics، Cyber War and Cyber Terrorism) و برنامه نویسی سطح کرنل ویندوز (به جهنم خوش اومدید)
2- کار با زبان های تابعی (اغلب F# ) و داینامیک (اغلب پایتون)
3- برنامه نویسی موازی (فن اوری های مورد علاقه ام: Erlang، رانتایم نیتیو و نیز دات نت Microsoft و Cilk++)
4- علاقه به بحث های مدیریت برنامه نویسان (Peopleware) ، تاسیس شرکت های نرم افزاری (Startup)
موارد بالا فنی و حرفه ای! بودن. موارد غیر حرفه ای و سرگرمی عبارتند از
• مطالعۀ رمان (زنده باد داستایوفسکی)
• مطالعه در حوزه های روان شناسی و جامعه شناسی
• پیگیری اخبار سیاسی
• رانندگی Off-road
• و صد درصد تماشای فیلم (بیشترین وقت غیر فنی من به تماشای فیلم های خوب می گذره)
جواب سوالات برادر صالح:
1- علیکم السلام
2- کامل تر از این ؟
3- فعلا (امروز رو میگم. چون ممکنه فردا این نباشه) در زمینۀ امنیت نرم افزار (مخصوصا روتکیت ها و Sandbox ها) تحقیق می کنم و بسیار شغلم رو دوست دارم
4- پس چی ؟ (دبستان نجوم دوست داشتم. اسم تمام سیارات با اقمارشون رو حفظ بودم! از سوم راهنمایی رفتم سراغ الکترونیک و خیلی حرفه ای دنبالش کردم. هنوز بسیاری از دستگاه های خفن جاسوسی امنیتی که ساخته بودم رو دارم. مدارکش رو در فنی حرفه ای گرفتم ، 6 سال روش کار کردم ، بعد وقتی با کامپیوتر و برنامه نویسی آشنا شدم ، فهمیدم که نیمۀ گمشدۀ زندگی من درون این مانیتور هاست و شیفتۀ این رشته شدم. از پیش دانشگاهی شروع کردم به برنامه نویسی با VB6 و بعد ها سی و دات نت و اسمبلی و ... . مدرک تحصیلی ام هم کارشناسی نرم افزار هست)
5- نخیر. (البته رشتۀ بی پدر مادریه. مثلا تو دنیاهای مشابه ، ریاضی رو بیشتر دوست دارم)
6- سال هاست فوتبال رو دنبال نمی کنم ولی عاشق آلمانم و امیدوارم برنده بشه (هنوز یورگن کلینزمن بازی می کنه ؟)
7- مایکروسافت یا گوگل. اولی به خاطر آدمای خفنی که توش کار می کنن و دوسشون دارم مثل Raymond Chen ، Don Syme ، Mark Russinovich و دومی به خاطر محیط بی نظیری که ایجاد کرده برای کارمندانش
8- بالاتر عرض کردم
9- خواهش می شود
بهروز خان:
چاکریم
1- بستگی داره. اگه تو دات نت باشم فقط F# ؛ تو دنیای نیتیو فقط سی.
2- ببین این یه تاپیک مجزا رو می طلبه، ولی مایکروسافت موفق شده یه زبان تابعی-تجاری که پشتیبانی خوبی از ابزار داشته باشه ارائه کنه. قبلا به طور محدود از زبان های تابعی در شرکت ها و محصولاتی استفاده شده بود (مثلا Erlang در سویچ های مخابراتی اریکسون، OCaml در Intel و Jane Street و Xen Server و ... ، لیسپ در فضاپیمای تمام خودکار ناسا و ...) ولی هیچ کدوم یوزر بیس، مستندات ، پشتیبانی تجاری ، IDE درست و حسابی ، کتابخونۀ پر و پیمون ، کتاب های چاپ شده و به روز ، منابع آموزشی و وبلاگ ها و از همه مهم تز غول تجاری-تبلیغاتی ای مثل مایکروسافت پشتشون نبود؛ این رو هم اضافه کنم که همه شون یه جورایی در Parallel Programming می لنگیدن (البته به جز Erlang که اصلا برای همین کار ایجاد شده بود وی مشکلات دیگری داشت از جمله این که فقط تابعی بود و مثل F# اجازه نمی داد که بتونی به صورت غیر تابعی (دستوری-شی گرا) هم برنامه بنویسی). الان Scala و Clojure سعی دارن رقبای F# باشن ولی هر دو تحت JVM هستند و امکانات جانبی (نه درونی-زبانی) F# رو ندارن. من فکر می کنم استفاده از زبان های تابعی (مثل F#) محدود به برنامه نویسی برای ماشین های multi-core و نیز در جاهایی که این زبان ها می درخشن (مثلا ایجاد Domain Specific Language ها) خواهد بود، و همچنان جاوا ، سی شارپ ، وی بی ، پایتون و جاوااسکریپت و سی زبان های پرطرفدار و اصلی برای توسعۀ نرم افزار خواهند بود. اطلاعات بیشتری در این زمینه خواستید در خدمتتون هستم.
3- من هیچ وقت فکر نمی کنم یک پارادایم یا محصول خاص دنیا رو بگیره ؛ معتقدم همیشه ترکیبی خواهد بود
Mehdi Asgari
سه شنبه 25 خرداد 1389, 14:58 عصر
سلام
چرا تابع؟ منظورم اینه چرا علاقه زیادی به تابعی بودن دارید؟
اولین زبان برنامه نویسی که باهاش کار کردین چی بود؟
زیبا هستن. نویز کمی دارن. بیشتر شبیه به چیزی که فکر می کنی و نیز مدل ریاضی هستن (و البته در جاهای خاصی واقعا هزینۀ استفاده ازشون نسبت به زبان های دیگر توجیه اقتصادی/زمانی داره)
عرض کردم VB6 (مگر این که QBasic که در سوم دبیرستان رو یاد دادن هم حساب کنم)
سلام
بنظرتون آینده شرکت های اپل و گوگل و مایکروسافت چی جوری میشه ؟؟؟ کدومشون برنده میدان هستند ؟؟؟ دلیل ؟؟؟
نظرتون درباره open source ???
نمی دونم. راستش شم ضعیفی در مورد پیشگویی دارم ولی باز هم میگم فکر نمی کنم هیچ برندۀ خاصی داشته باشیم (همین الانم هیچ کدوم برنده نیستن، هر کدوم سهم خاصی از بازارهای خاصی رو دارن و دارن با هم رقابت می کنن)
نظرم درمورد چه چیز اپن سورس رو می خواید بدونید ؟
earse+erse
سه شنبه 25 خرداد 1389, 17:27 عصر
سلام
۱-شما هم جز اون کسایی هستین که میگن برنامه نویسی تو ایران شغل نیست؟
۲-تمامی هزینه های شما از راه برنامه نویسی و مشتقاتش بر طرف میشه؟
در صورت مثبت بودن سوال قبل ۳-آیا فکر میکنین بعد از ازدواج باید به دنبال یه شغل دیگه باشین؟
ممنون
Alireza_Salehi
سه شنبه 25 خرداد 1389, 17:38 عصر
سلام
1. کی باید از زبان های تابعی استفاده کنیم؟ چند تا مثال واقعی ...
2. آیا وقعا کاربردهایی که زبان های تابعی در اونها بهتر عمل می کنند کمه یا این که مشکل دیگری بوده که تولید کننده گان کمتر به سمت تولید یک زبان تابعی مثل F# رفته اند؟
3. یه کم در مورد جنگ سایبری تخصصی تر توضیح دهید؟ روش ها ، ابزارها و ...
Mehdi Asgari
سه شنبه 25 خرداد 1389, 18:00 عصر
-شما هم جز اون کسایی هستین که میگن برنامه نویسی تو ایران شغل نیست؟
۲-تمامی هزینه های شما از راه برنامه نویسی و مشتقاتش بر طرف میشه؟
در صورت مثبت بودن سوال قبل ۳-آیا فکر میکنین بعد از ازدواج باید به دنبال یه شغل دیگه باشین؟
1- نخیر. من دارم می بینم که از این راه چه پول های خوبی میشه دراورد و اعتقاد دارم آیندۀ خوبی هم داره ، به شرطی که حرفه ای باشی . (البته فکر نمی کنم همه تا آخر عمر برنامه نویس بمونن، و میرن به سمت مدیریت پروژه و امثالهم)
2 و 3 – در مورد خودم جواب نمیدم ولی افراد زیادی رو می شناسم که از این راه پول در می یارن و زندگیشونم خیلی خوب می گذره (و متاهل هم هستن). در واقع دید و نحوۀ سوال پرسیدنتون عجیبه برام.
البته صنعت نرم افزار در ایران هنوز به صورت درست و حسابی جا نیفتاده (مقایسه کنید تعداد شرکت ها، حقوق برنامه نویسا ، درامد شرکت های نرم افزاری و ... رو در ایران با دیگر نقاط دنیا) ولی به آینده اش امیدوارم (مخصوصا در حوزه هایی که مجبوریم بومی شون کنیم ، مثل امنیت نرم افزار ، بازی سازی ....)
. کی باید از زبان های تابعی استفاده کنیم؟ چند تا مثال واقعی ...
2. آیا وقعا کاربردهایی که زبان های تابعی در اونها بهتر عمل می کنند کمه یا این که مشکل دیگری بوده که تولید کننده گان کمتر به سمت تولید یک زبان تابعی مثل F# رفته اند؟
1- هر جایی که از زبان های دستوری/شی گرا استفاده می کنی ، می تونی از زبان های تابعی هم استفاده کنی. در اغلب مواقع سودی که به دست می یاری ، زمان توسعۀ کم تر و حجم کم تر کد هست. بعضی از مواقع این سود خیلی بیشتر هست مثلا موقع نوشتن یک Theorem Prover یا یک DSL یا برنامه نویسی برای multi-core یا برنامه ای که ممکنه با میلیون ها process کار کنه و برای آپگریدش نباید restart بشه (این آخری فقط در Erlang ممکنه) یا برنامه هایی که محاسبات و آنالیز های پیچیده روی حجم زیادی از داده ها انجام می دن یا ...
2- مشکل این که تا چند سال قبل ، برنامه نویسای معمولی سراغ این زبان ها نمی رفتن و چیزی ازشون نشنیده بودن ، بیشتر کمبود منابع و برنامه نویسا و نیز ابزار درست و حسابی بود. در ضمن این زبان ها همچنان برای کاربرد آکادمیک استفاده می شدن (مثل استفاده از Scheme برای تدریس در MIT یا استفاده از OCaml برای توسعۀ Coq) اما استفاده شون در دنیای واقعی محدود بود به شرکت های خاص. یکی از عواملی که تونست این زبان ها رو بیشتر مطرح کنه ، همه گیر شدن سی پی یو های چند هسته ای بود. شرکت هایی مثل Franz سال هاست که دارن چنین زبان هایی رو با پشتیبانی تجاری و ابزار کامل و برای کارهایی با مقیاس بسیار بزرگ (نمونه اش استفاده در فضاپیمای ناسا) توسعه میدن ، ولی بازارشون بیشتر محدود به مشتری های خاص خودشونه تا برنامه نویسای معمولی. (در حال حاضر بهترین ساپورت برای سیستم عامل ویندوز ، بهترین IDE ، بیشترین کتاب و وبلاگ مربوطه ، بهترین ساپورت برای برنامه نویسی multi-core ، همه از آن F# هست. اینا چیزایی بودن که نیاز بود تا یک زبان تابعی بتونه موفق بشه.) {سال 2000 برای اثبات این که ما واقعا یک فریم ورک داریم که هر زبانی رو میشه روش پیاده کرد ، در پروژه ای به نام "پروژۀ 7" ، عده ای از برنامه نویسا و محققان مایکروسافت تصمیم بر پیاده سازی 7 زبان با پارادایم های مختلف بر روی دات نت می کنن. شکست Haskell برای اجرا بر روی دات نت و موفقیت نسبی SML .NET برای این کار و از طرفی مشاهدۀ استفادۀ موفقیت آمیز از OCaml در دنیای واقعی ، Don Syme رو بر آن داشت تا پورتی از OCaml روی دات نت بنا کنه که نتیج همانا F# شد}. برای مشاهدۀ داستان های موفقیت شرکت هایی که از زبان های تابعی دارن استفاده می کنن ، اسلاید ها و ویدئو های کنفرانس CUFP رو ببینید. cufp.org/
جواب سوال سومتون رو در پستی مجزا میدم
r00tkit
سه شنبه 25 خرداد 1389, 21:28 عصر
سلام علیکم برادر حاج مهدی (;
1) یکی از توانایی هایی که هر برنامه نویس به نظر من و خودت (شاید همه) اینه که برنامه نویس باید بتونه خوب presentation کنه ،با توجه به اینکه خودت از قدرت presentation کردن بالایی برخوردار هستی ( توی دانشگاه مهدی تبدیل شده به یه symbol برای قدرت بیان) چه روش هایی رو پیشنهاد می کنی برای افزایش این توانایی؟( می دونم خیلی در موردش بحث کردیم ولی خواستم بقیه هم از این هنر تو استفاده کنن)
2) نفر بعدی صندلی داغ کی باشه؟
3) دوست داری چه سوالی ازت بپرسن ؟ همون رو جواب بده.
Alireza_Salehi
سه شنبه 25 خرداد 1389, 21:55 عصر
1. کیفیت امکانات ارائه شده جهت پردازش موازی در .net 4 در مقایسه با native را چگونه ارزیابی می کنید؟
1.2. کارائی پردازش موازی در زبان تابعی نسبت به غیر آن چطور است؟
2. کارائی زبان های برنامه نویسی تابعی نسبت به زبان های دیگر چطور است؟ آیا صرفا زمان توسعۀ کم تر و حجم کم تر کد دلیل استفاده از زبان های تابعی می شود؟
3. با توجه به این که به تاسیس شرکت علاقه داری ، نظرت راجع به این کتاب چیه؟ (اگر احتمالا خوندیش)
عبور از طوفان: راهنمای کاربردی شرکت های نوپا در ایران (http://www.adinebook.com/gp/product/9643176630) (>) (http://www.farda.ir/DesktopModules/News/NewsView.aspx?TabID=0&Site=DouranPortal&Lang=fa-IR&ItemID=270&mid=12234&wVersion=Staging)
توصیه ات برای تاسیس شرکت چیه؟
4. هنوز منتظر توضیحات تخصصی در مورد Cyber War and Cyber Terrorism هستم. اگر امنیتی نیست...:لبخندساده:
Dr.Bronx
چهارشنبه 26 خرداد 1389, 00:23 صبح
سلام خسته نباشید .
1- فاکتور اصلی طراحی سوپر کامپیوتر ها از نظر شما چیست ؟
2- SIMD یا MIMD ؟
3- آیا این جمله رو قبول دارید که بعضی میگویند پایتون میراث جاوا به حساب میاد ؟
4- آیا با زبان Icon آشنایی دارید ؟ اگر بله آیا اطلاعات کاملی در این زمینه دارید ؟
متشکرم .
Mehdi Asgari
چهارشنبه 26 خرداد 1389, 01:29 صبح
3. یه کم در مورد جنگ سایبری تخصصی تر توضیح دهید؟ روش ها ، ابزارها و ...
جنگ سایبری، استفاده از کامپیوتر است برای حمله به دشمن در فضای سایبری. این حمله می تونه انواع مختلفی داشته باشه از جمله
سرقت اطلاعات از افراد ، شرکت ها و دولت ها
وحشی گری (مثل deface کردن سایت ها)
حملاتی مثل DDOS که باعث قطع سرویس مورد حمله میشن.
حمله به زیر ساخت های کشور مورد نظر (مخابرات ، توزیع نیرو ، بانک ها و موسسات تجاری ، موسسات هواپیمایی ....)
خطرناک ترین و قدرتمندترین این ارتش ها الان در اختیار هکر های روسیه و چین هستند (که بعضا با دولت همکاری هم دارند) و آخرین مورد از حملات مشهورشون ، حملۀ هکر های چینی به سرور های گوگل در فوریۀ 2010 بود (کتاب مهم در این زمینه:
Cyber War: The Next Threat to National Security and What to Do About It نوشتۀ Richard Clarke)
) یکی از توانایی هایی که هر برنامه نویس به نظر من و خودت (شاید همه) اینه که برنامه نویس باید بتونه خوب presentation کنه ،با توجه به اینکه خودت از قدرت presentation کردن بالایی برخوردار هستی ( توی دانشگاه مهدی تبدیل شده به یه symbol برای قدرت بیان) چه روش هایی رو پیشنهاد می کنی برای افزایش این توانایی؟( می دونم خیلی در موردش بحث کردیم ولی خواستم بقیه هم از این هنر تو استفاده کنن)
همیشه گفتم برنامه نویسی که نتونه بلند بشه روی وایت برد یه چیزی رو برای بقیه توضیح بده ، برنامه نویس خوبی نیست. Presentation همون طور که از اسمش هم معلومه ، هنر "ارائه" کردنه، ارائۀ مهارت ، ارائۀ دانش ، ارائۀ محصول. قسمتی از این توانایی بر می گرده به خود شخص و روحیات و شخصیتش. اما قسمت اعظمش مربوط به تمرین میشه. من از اوایل دانشگاه سعی می کردم در هر کلاسی برم پای تخته ، یا دیالوگی با استاد راه بندازم. بعدا مهارتم رو با برگزاری کلاس ها و کارگاه های آموزشی در دانشگاه تقویت کردم و بعد هم رسید به همایش و .... . البته مطالعه هم نیاز هست ؛ و مهم تر از اون مشاهدۀ کنفرانس ها و همایش های زیاد (مثلا Dave Thomas یه سخنران نرم افزاری خوبه، یا مثلا کسانی که در Business of Software صحبت می کنن ، الگو های خوبی برای یادگیری هستن. استیو جابز هم خیلی خوب هنر ارائه رو بلده). مثل خیلی از مهارت ها ، نیازمند تمرین و گذر زمان و کسب تجربه است (سایت ها و کتاب های زیادی برای آموزش این هنر وجود دارند و نیازی نمی بینم من نکته وار اینجا آموزش ارائه بدم. مثل Presentation Zen )
2) نفر بعدی صندلی داغ کی باشه؟
فرقی نمی کنه
3) دوست داری چه سوالی ازت بپرسن ؟ همون رو جواب بده.
سوال سختیه. تا حالا بهش فکر نکردم. اگه بعدا چیزی به فکرم رسید جواب میدم.
1. کیفیت امکانات ارائه شده جهت پردازش موازی در .net 4 در مقایسه با native را چگونه ارزیابی می کنید؟
سوال کلی و مبهمیه. از نظر امکانات تقریبا یکسان هستند ، اما دیگه پیاده سازیشون رو ندیدم که ببینم کدوم کیفیت بالاتری دارن.
1.2. کارائی پردازش موازی در زبان تابعی نسبت به غیر آن چطور است؟
در صورت مساوی بودن شرایط (الگوریتم ، ماشین ، کد تولید شده توسط کامپایلر...) ، یکسانه (این سوال رو هم باید به صورت موردی بررسی کرد)
آیا صرفا زمان توسعۀ کم تر و حجم کم تر کد دلیل استفاده از زبان های تابعی می شود؟
به این میگن Productivity و قاعدتا من ترجیح میدم از ابزار و روش هایی استفاده کنم که من رو Productive تر کنن (وقتی من می تونم کاری رو با پایتون در 2 ماه انجام بدم و توی نوعی با سی در 6 ماه ، من برنده ام. هم زودتر پولم رو گرفتم، هم مشتری راضیه و محصول دستشه ، هم فرصت دارم مشکلات رو بر طرف کنم. فوقش اندکی در پرفورمنس و سرعت اجرا (یا سایز خروجی) به مشکل بر بخورم، که البته در چند سال اخیر با پیشرفته شدن کامپیوتر ها و ارزون شدن اون ها ، این وقت انسانه که با ارزشه ، نه وقت یا منابع سیستم)
. با توجه به این که به تاسیس شرکت علاقه داری ، نظرت راجع به این کتاب چیه؟ (اگر احتمالا خوندیش)
عبور از طوفان: راهنمای کاربردی شرکت های نوپا در ایران (>)
توصیه ات برای تاسیس شرکت چیه؟
نه، کتابای فارسی در مورد نرم افزار نمی خونم. اگه خواستی لیستی از کتابای خوب و زبان اصلی بهت میدم. باز هم سوالت کلیه ؛ در واقع در مورد همین توصیه هه میشه چندین پست نوشت. ولی برای شروع توصیه می کنم تمام مقالات Paul Graham رو بخونی (گنجن واقعا) (اگه سوال خاص تری داشتی حتما بپرس)
1- فاکتور اصلی طراحی سوپر کامپیوتر ها از نظر شما چیست ؟
نمی دونم. تخصصم این نیست.
2- SIMD یا MIMD ؟
این رو هم نمی دونم (فکر کنم مربوط بشه به معماری کامپیوتر که در حوزۀ تخصص من نیست)
3- آیا این جمله رو قبول دارید که بعضی میگویند پایتون میراث جاوا به حساب میاد ؟
پایتون قبل از جاوا به وجود اومد. اگرم ویژگی ای باشه که مثلا از جاوا درس گرفته باشه و بعدها به زبان اضافه شده باشه ، ازش اطلاعی ندارم. ولی در کل همۀ زبان ها از زبان های پیشین خود درس گرفته و تاثیر می پذیرن (F# از خانوادۀ OCaml هست، مدل شی اش مثل سی شارپه؛ سینتکس حساس به فاصله اش ، از پایتون گرفته شده، ایدۀ Computation Expressions رو از Haskell گرفته. MailBoxProcessorش یادآور Erlang هست. می بینید ؟ ما روی شونه های بزرگان ایستادیم. هر زبانی از ویژگی ها و شکست و موفقیت های زبان های پیشین درس می گیره)
4- آیا با زبان Icon آشنایی دارید ؟ اگر بله آیا اطلاعات کاملی در این زمینه دارید ؟
فقط اسمشو شنیده بودم.
حمیدرضاصادقیان
چهارشنبه 26 خرداد 1389, 07:56 صبح
سلام برادر عسگری.
1- تاحالا به فکر طراحی آنتی ویروس افتادین؟
2- ضعف آنتی ویروسهای موجود رو در چی می بینین؟
3- نظرتون در مورد انتی ویروس ایمن چیه؟
Alireza_Salehi
چهارشنبه 26 خرداد 1389, 08:00 صبح
نه، کتابای فارسی در مورد نرم افزار نمی خونم. اگه خواستی لیستی از کتابای خوب و زبان اصلی بهت میدم. باز هم سوالت کلیه ؛ در واقع در مورد همین توصیه هه میشه چندین پست نوشت. ولی برای شروع توصیه می کنم تمام مقالات Paul Graham رو بخونی (گنجن واقعا) (اگه سوال خاص تری داشتی حتما بپرس)
منظورتون ایشونه؟
http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Graham_%28computer_programmer%29
اوبالیت به بو
چهارشنبه 26 خرداد 1389, 12:16 عصر
چند سالته؟
از کی روی پایه خودت ایستادی؟
روز چند ساعت مطالعه می کنی؟ چه چیزی مطالعه می کنی؟ کجا مطالعه می کنی؟
20 سالگی چه کار می کردی؟
در 30 سالگی خودت رو کجا می بینی؟
نظرت راجع به مدیریت چیه؟ چه چیزی ازش می دونی؟
آیا تو کارت تبحر داری؟ چه کار کردی؟
علاقه به ادامه تحصیل داری؟
یه نصیحت مشتی برای ما جوونا
Mehdi Asgari
چهارشنبه 26 خرداد 1389, 13:16 عصر
- تاحالا به فکر طراحی آنتی ویروس افتادین؟
2- ضعف آنتی ویروسهای موجود رو در چی می بینین؟
3- نظرتون در مورد انتی ویروس ایمن چیه؟
والله در مورد سوال های اول و سومتون معذورم از جواب دادن (در آیندۀ نزدیک در این زمینه در سایت مفصل صحبت خواهیم کرد)
البته نظر فنی منظورمه؛ وگرنه نظر شخصی بخواید: بله ، به فکرش افتادم (پروژۀ کارشناسیم ابتدا قرار بود یک انجین آنتی ویروس کوچولو باشه ، بعد تبدیل شد به فایروال ، بعد رفتم سراغ روتکیت ها و در اخر هم تزم رو با کار عملی ای در مورد نفوذ به شبکه های ویپ SIP ارائه کردم!). ایمن استفاده نمی کنم ، ولی می دونم یه سری باگ امنیتی داره (البته این مشکل نیست ، همۀ برنامه ها باگ دارن. ولی فکر می کنم ایمن به دلیل نداشتن رقیب ایرانی هم کمی خودش رو دست بالا گرفته هم چشمش به روی یه سری حقایق بسته شده)
در مورد سوال دوم: به نظر من فرایند فعلی که ما بلک لیست داشته باشیم و هر روز سیگنیچر برای این لیست سیاه تولید کنیم نمی تونه تا ابد ادامه پیدا کنه. یعنی تقریبا تعداد برنامه های بد داره بیشتر از برنامه های خوب میشه. دیگر این که شرکت های تولید کنندۀ آنتی ویروس (و شرکت های همکار و هم بازی شون) دروغ گو و مروج تبلیغات ناصحیح هستن (به دلیل جنجالی نشدن بحث ، ابتدا توصیه می کنم نگاهی به The Myths of Security بندازید تا متوجه بشید منظورم چیه). سوم این که فن اوری فعلی قدیمی هست (ما نیازمند یک بازنگری اساسی در نگاهمون به امنیت هستیم. به عنوان مثال ، KHOBE رو ببینید؛ نتایج کارشون وحشتناکه. به عنوان نمونۀ دوم Qubes خانم راتکوسکا رو ببینید تا متوجه تغییر نگرش بشید. ما هنوز داریم با روش چند دهۀ قبل با برنامه های مخرب برخورد می کنیم. از دیگر پیشنهاد هایی که داده شده ، روش White Listing هست. این رو هم بگم که همۀ تقصیر گردن آنتی ویروس نیست. یکیش معماری خود ویندوزه. به قول راتکوسکا، فقط تبدیل مدل معماری ویندوز از 2 رینگ 0 و 3 ، به چهار رینگ مشکلات زیادی رو حل خواهد کرد)
منظورتون ایشونه؟
بلی. ایشون ابتدا Viaweb رو تاسیس کرده و. بعد ها به یاهو فروختن. الان هم موسس Y Combinator هستن. کتاب Hackers and painters ایشون هم بسیار خوندنی و مفیده.
چند سالته؟
از کی روی پایه خودت ایستادی؟
روز چند ساعت مطالعه می کنی؟ چه چیزی مطالعه می کنی؟ کجا مطالعه می کنی؟
20 سالگی چه کار می کردی؟
در 30 سالگی خودت رو کجا می بینی؟
نظرت راجع به مدیریت چیه؟ چه چیزی ازش می دونی؟
آیا تو کارت تبحر داری؟ چه کار کردی؟
علاقه به ادامه تحصیل داری؟
یه نصیحت مشتی برای ما جوونا
متولد 64
از تقریبا 15-16 ماهگی روی پای خودم وایستادم! (دوران دانشجویی تدریس خصوصی و عمومی می کردم. از ترم 8 هم موبایل فروشی داشتم. از ترم 10 هم در شرکتی کار برنامه نویسی می کردم و .... (12 ترمی شد تقریبا مدرک گرفتن من))
بستگی داره. از 16 ساعت در سال 83 رسیدم به زیر 10 ساعت. بیشتر مطالعاتم فنی و زبان اصلی (PDF) هستن؛ مطالعات غیر فنی ام رو هم که بالا گفتم.
در 20 سالگی دنبال خل بازی های دوران نوجوونی (عشق و ...) بودم و در عین حال در دانشگاه تدریس می کردم و به شدت مطالعه.
قدرت پیش بینی ندارم. ولی می دونم 30 سالگی ام به مراتب بهتر از الانم هست (تا حالا روند صعودی پیشرفتم رو حفظ کردم)
سوالت در مورد مدیریت خیلی کلیه ؛ ولی واقعیتش هنوز توی عمرم یه مدیر درست و حسابی ندیدم (به استثنای اولین مدیر پروژه ای که داشتم و خیلی پیشرفتم رو مدیونش هستم و زمانی از کاربران سایت هم بود)
متاسفانه مدیران (در حوزۀ نرم افزار) اصلا درک درستی از مدیریت برنامه نویسا ندارن؛ یعنی یا یارو مدیر بوده و نمی دونه چطور برنامه نویسا رو باید مدیریت کنه و این که تایپ برنامه نویس با مثلا کارگر ساختمونی فرق داره (و متوجه تفاوت های این رشته با دیگر رشته ها نیست) یا خودشم قبلا برنامه نویس بوده ولی قادر به مدیریت صحیح نیست. مدیران ما باید کتابایی مثل Peopleware و Smart and Gets Things Done و دیگر کتاب های مشهور مدیریتی در این زمینه رو بخونن ، باید وبلاگ امثال Joel Spolsky رو بخونن و از مایکروسافت و گوگل و ... (در حد امکانشون) درس بگیرن. یک مدیر باید بفهمه برنامه نویس ارزش مند ترین دارایی شرکتشه. در کل به دلیل این که هدف اصلیم اینه شرکت خودم رو تاسیس کنم ، زیاد در حوزۀ مدیریت (مخصوصا مرتبط به نرم افزار) مطالعه کردم (همینطور مباحث مرتبط مثل بازاریابی و تبلیغات و نحوۀ تولید و چگونگی پیدا کردن برنامه نویس خوب و ...). سوالت رو دقیق تر بپرسی ، بهتر می تونم کمکت کنم.
هنوز خودم رو یک مبتدی می دونم (گرچه نظر اطرافیان با من یکی نیست). جزییات کارام (مخصوصا فعلی ها رو) رو نمی تونم بگم ، ولی از کارایی که قبلا کردم و دوستشون دارم ، یکی تولید انجینی برای OpenSSL و دیگری همون پروژۀ نفوذ به SIP هست. کارای فعلیم رو (که بعدا گندشون درخواهد اومد) خیلی دوست دارم (کلا عاشق رشته و کارم هستم)
نه. ادامۀ تحصیل اصلا. (سال قبل برای پلی تکنیک میلان پذیرش گرفتم ولی نرفتم. من مهندسم نه محقق. میخوام بسازم و خراب کنم. دیگه سنی ازم گذشته بخوام درس بخونم. کارشناسیش رو هم به زور تموم کردم)
نصیحت: همیشه کاری رو که فکر می کنی درسته انجام بده و هیچ وقت به نصیحت دیگران گوش نکن (حتی این یکی)
ramin_rp
چهارشنبه 26 خرداد 1389, 15:04 عصر
سلام
چه پیشنهادی برای دانشجویان کامپیوتر (برای اینکه پیشرفت کنن و پس از مدرک گرفتن حرفی برای گفتن داشته باشن) دارین؟
Mehdi Asgari
چهارشنبه 26 خرداد 1389, 17:11 عصر
البته فکر نکنم من همچین چیزی گفته باشم.معمولاً شخصاً اینقدرمحکم در این رابطه صحبت نمیکنم چون میدونم که این کار شدنی هست.
البته بنده مطمئنم از چیزی که شنیدم ؛ ولی جای بحث نیست (شاید توی اون شرایط یا توضیحات من به شما ناقص بوده یا شما چیز دیگری برداشت کرده و اون حرف رو زدید. مهم نیست. من برای جلوگیری از ایجاد سو تفاهم یا کدورت اون تکه رو از پست قبلیم پاک کردم)
چه پیشنهادی برای دانشجویان کامپیوتر (برای اینکه پیشرفت کنن و پس از مدرک گرفتن حرفی برای گفتن داشته باشن) دارین؟
از این تایپ سوال ها خوشم نمی یاد؛ اگر به رشته تون علاقه داشته و با سخت کوشی به دنبال یادگیری هر چه بیشتر و به روز نگه داشتن خود و استفادۀ عملی از آموخته هاتون باشید ، نیازی به پیشنهاد دیگران ندارید.
h.alizadeh
چهارشنبه 26 خرداد 1389, 22:28 عصر
سلام، خسته نباشید،
خیلی سرحال و سرزنده به نظر میرسید کلا من هر پستی از شما دیدم به نظرم اومده خیلی سرزنده اید...
با این همه فعالیت جالبه و اینکه چه خوب هم به فعالیتها و سرگرمی ها و... خودتون میرسید...
نظرتون در مورد ازین شاخه به اون شاخه پریدن در رشته کامپیوتر چیه؟
آیا این باعث پیشرفته یا پس رفت؟
خودتون چقدر ازین شاخه به اون شاخه پریدید؟ مثلا یکم توی یه زمینه کار کنید یا مثلا توی یه زبون برنامه نویسی هنوز متخصص نشده برید روی یه زمینه و یه زبون دیگه کار کنید.
وقتی سیستمتون ویروسی میشه چکار می کنید؟ خیلی خوشحال میشید؟
به کدوم سایتا بیشتر سرمیزنید و روال کارتون اینه که بهشون سربزنید.
با سازمانهای دولتی همکاری /قراردادی بستید ؟اگه مایلید بگید کجاها و چکارا؟
xxxxx_xxxxx
پنج شنبه 27 خرداد 1389, 00:42 صبح
سلام،
فرمودید روی امنیت VoIP و به طور خاص روی SIP کار کردید.
امنیت SIP رو چطور ارزیابی می کنید؟ به چه نتیجه ای رسیدید؟ از نظر امنیت، SIP بهتر هست یا IAX ؟ IAX2 چطور؟
چرا در بین پروتکل های سیگنالینگ، H.323 کم کم کنار گذاشته شد؟ فقط به خاطر پیچیدگی و نیاز به تجهیزات زیاد؟ یا مشکل امنیتی هم داشت؟
نظرتون در مورد SIP2 چی هست؟
برای امنیت SIP، آیا فقط میشه به بکارگیری Proxy server و NAT و ... در شبکه بسنده کرد؟ یا موضوع از اینها وخیم تر هست؟
در آخر، این کتاب رو خوندید؟ VoIP Hacks از انتشارات O'Reilly
Mehdi Asgari
پنج شنبه 27 خرداد 1389, 00:42 صبح
نظرتون در مورد ازین شاخه به اون شاخه پریدن در رشته کامپیوتر چیه؟
آیا این باعث پیشرفته یا پس رفت؟
من پایۀ این شاخه اون شاخه پریدنم! در ابتدای نوجوونی و جوونی مشکلی نیست. به نظر من باید در یکی دو شاخه به شدت تخصصی عمل کرد (چاه عمیق) و در هزاران مورد دیگه هم اطلاعات داشت (اقیانوس 2 سانتی). کلا این سوالا جوابای general ندارن؛ خیلی به روحیات فرد بستگی داره؛ مثلا من اصلا نمی تونم از کسی چیزی یاد بگیرم یا کلاس اصلا نرفته و نمیرم ، ولی همۀ آدما اینطور نیستن. در این مورد هم همینطوره: بعضی ها توانشو دارن که از این شاخه به اون شاخه بپرن و در دنیاهای موازی بازیگوشی کنن ، ولی در عین حال تخصص های لازمه رو داشته باشن ، ولی اکثر افراد این توان رو ندارن (و باید بچسبن به یه چیز و همون رو برن جلو)
خودتون چقدر ازین شاخه به اون شاخه پریدید؟ مثلا یکم توی یه زمینه کار کنید یا مثلا توی یه زبون برنامه نویسی هنوز متخصص نشده برید روی یه زمینه و یه زبون دیگه کار کنید.
خیلی زیاد (ولی اصلا به کسی توصیه نمی کنم روش من رو پی بگیره)
وقتی سیستمتون ویروسی میشه چکار می کنید؟ خیلی خوشحال میشید؟
من تا یک سال پیش آنتی ویروس نداشتم (الانم به اقتضای کارم نصب کردم ، وگرنه بی شعور ترین نرم افزار هاست). توی کل عمرم یه بار ویروسی شدم (من نه ، کامپیوترم) که دهنم سرویس شد تا تونستم دستی پاکش کنم. (چرا خوشحال شم ؟ هر وقت نیاز داشته باشم که ویروسی رو آنالیز کنم ، روی یک سیستم داخل ماشین مجازی حالشو می گیرم. البته هر وقت که یک مشکل امنیتی در یکی از سیستم عامل ها یا نرم افزارهای پر کاربرد پیدا میشه خوشحال میشم ، چون هر باگی که پیدا بشه و به درستی رفع بشه ، یکی از راه های نفوذ هکر های بدخواه به سیستم های بی گناه رو می بنده. گرچه پاشنۀ آشیل امنیت نرم افزار ، انسان ها و کمبود آگاهیشونه ، نه سیستم های نرم افزاری)
به کدوم سایتا بیشتر سرمیزنید و روال کارتون اینه که بهشون سربزنید.
من به هیچ سایتی جز برنامه نویس و گوگل ریدر سر نمی زنم!
با سازمانهای دولتی همکاری /قراردادی بستید ؟اگه مایلید بگید کجاها و چکارا؟
جوابی نمیدم {شکلک مهدی مخوف}
Mehdi Asgari
پنج شنبه 27 خرداد 1389, 00:52 صبح
امنیت SIP رو چطور ارزیابی می کنید؟ به چه نتیجه ای رسیدید؟ از نظر امنیت، SIP بهتر هست یا IAX ؟ IAX2 چطور؟
قسمت اول سوال مثل سوالای خبرنگاراست! در مورد IAX اطلاعات زیادی ندارم. نتیجه ای که رسیدم این بود که آقا امنیت و اینترنت بنیانشون بر هواست. اون روزا (یادشون بخیر) تماس های VoIP رو با یک کلیک قطع می کردم! ، جاوااسکریپت تزریق می کردم به صفحات لوگین سایت ها و ...
چرا در بین پروتکل های سیگنالینگ، H.323 کم کم کنار گذاشته شد؟ فقط به خاطر پیچیدگی و نیاز به تجهیزات زیاد؟ یا مشکل امنیتی هم داشت؟
نظرتون در مورد SIP2 چی هست؟
در مورد هیچ کدوم چیزی نمی دونم. (اون پروژه تنها باری بود که با VoIP سروکار داشتم. البته یادمه که نتونستم به H323 حمله کنم به دلیل این که باینری بود و روی TCP سوار (SIP روی UDP بود و text-based. این کار منو راحت تر کرد، ولی ماه ها تلاشم برای پیدا کردن راهی برای حمله به H323 بی نتیجه موند. فکر کنم علت استفادۀ کم تر از H323 ، پیچیدگی بیجای اون باشه. مقایسه کنید با SIP)
برای امنیت SIP، آیا فقط میشه به بکارگیری Proxy server و NAT و ... در شبکه بسنده کرد؟ یا موضوع از اینها وخیم تر هست؟
بنده هیچ دانشی در مورد مدیریت شبکه و سرور و دستگاه های مربوطه ندارم ، اون موقع هم فقط به فکر نفوذ بودم (تامین امنیت تماس ها مشکل اون طرف بود ، نه من! البته الان هم همینطوره ، یعنی بیشتر روی امنیت نرم افزار فعالیت دارم تا امنیت شبکه. این هم پاشنۀ آشیل منه)
در آخر، این کتاب رو خوندید؟ VoIP Hacks از انتشارات O'Reilly
نه، ولی Hacking Exposed VoIP رو خوندم و زمانی با Mark Collier مکاتبات و مراودات زیادی داشتم
r00tkit
پنج شنبه 27 خرداد 1389, 17:44 عصر
به نظر شما ایا واقعا" 1 درصد هوش 99 درصد تلاش درست هستش؟ و در مورد همه این صدق می کنه؟ حتی من؟
h.alizadeh
جمعه 28 خرداد 1389, 14:02 عصر
هر وقت نیاز داشته باشم که ویروسی رو آنالیز کنم ، روی یک سیستم داخل ماشین مجازی حالشو می گیرم.
داخل ماشین مجازی؟! یعنی درست چطوری؟چطوری ماشین مجازی ایجاد می کنید؟
ماهم می تونیم یه ماشین مجازی درست کنیم روی سیستم و ویروس تست کنیم بدون اینکه به سیستم/ ویندوز/فایلامون آسیبی برسه؟
Mehdi Asgari
شنبه 29 خرداد 1389, 10:42 صبح
به نظر شما ایا واقعا" 1 درصد هوش 99 درصد تلاش درست هستش؟ و در مورد همه این صدق می کنه؟ حتی من؟
درصدش رو مطمئن نیستم ، ولی اعتقاد دارم پشتکار مهم ترین فاکتور موفقیته
داخل ماشین مجازی؟! یعنی درست چطوری؟چطوری ماشین مجازی ایجاد می کنید؟
ماهم می تونیم یه ماشین مجازی درست کنیم روی سیستم و ویروس تست کنیم بدون اینکه به سیستم/ ویندوز/فایلامون آسیبی برسه؟
بله . می تونید. مثلا توسط VMWare یک ویندوز نصب کرده و اون تو هر کار خواستی بکن!
raspi.m
شنبه 29 خرداد 1389, 21:04 عصر
سلام
فکر کنم همه جور سوالی رو بچه ها پرسیده باشن/
1.حالا میشه نظرتون رو راجع به زبان جاوا بدونیم؟
2.شما فکر نمیکنید که یه برنامه نویس بایستی آخر اعتماد به نفس باشه؟
3.شما مشکل برنامه نویسای ایرانی رو تو چی میدونین؟
Dr.Bronx
شنبه 29 خرداد 1389, 23:01 عصر
مدت زمان این صندلی داغ به پایان رسیده است .
دوستان از ارسال سوالات دیگر خودداری کنید.
از جناب عسگری تقاضا میکنم پاسخ سوال آخر رو بفرمایند تا مدیریت محترم زحمت قفل کردن تاپیک رو بکشند .
از همینجا از شما که وقت گزاشتید و به سوالات ما پاسخ دادید کمال تشکر رو دارم .
موفق و موید باشید ./
Mehdi Asgari
یک شنبه 30 خرداد 1389, 00:02 صبح
.حالا میشه نظرتون رو راجع به زبان جاوا بدونیم؟
2.شما فکر نمیکنید که یه برنامه نویس بایستی آخر اعتماد به نفس باشه؟
3.شما مشکل برنامه نویسای ایرانی رو تو چی میدونین؟
1- زیاد با دنیای جاوا آشنا نیستم
2- هر کسی باید در حرفۀ خودش اعتماد به نفس داشته باشه (مخصوصا برنامه نویسا که کارشون مستلزم یادگیری مداوم و کار با فن آوری های جدیده)
3- وابستگی بیش از حد به زبان/فریم ورک ، زیاده دست بالا یا دست پایین گرفتن خود ، نادیده گرفتن ارزش الگوریتم و مهندسی نرم افزار و تحلیل و شیرجه زدن به درون IDE برای نوشتن کد؛
از همینجا از شما که وقت گزاشتید و به سوالات ما پاسخ دادید کمال تشکر رو دارم .
my pleasure
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.