PDA

View Full Version : FMOD و Bass

pswin.pooya
پنج شنبه 27 خرداد 1389, 01:09 صبح
سلام
1.برای سیستم صدا کدوم یکی بهتره؟ و کدوم یکی رو ترجیح میدین.

2. میشه از ویرایش غیر تجاری آنها (با اهداف غیر تجاری و یا فروش داخلی) بدون هیچ محدودیتی استفاده کرد؟

3. ویژگی هست که توی ویرایش غیر تجاری غیر فعال شده باشه و یا محدودیتی ایجاد شده باشه (چه میدونم مثل محدودیت برای باز کردن فقط 10 فایل یا منبع صدا و ... )

Nima_NF
پنج شنبه 27 خرداد 1389, 11:58 صبح
از نظر من با توجه به فروش زیاد و پشتیبانی خوبی که شرکت هاس سازنده انجین های معروف از FMOD می کنند، در درجه اول قرار می گیرد.

دقت کنید که پس از خرید به شکل تجاری شما source code کتابخانه ها را هم دریافت می کنید.
در حالت تجاری اگر قرار هست سورس کدها را به فروش برسانید، باید یک لیسانس از مثلا Bass/FMOD خریداری کنید و به مشتری بدهید تا او هم حق استفاده از آن ها را داشته باشد.
به همین خاطر انجین هایی که قصد فروش خود را دارند هم OpenAL هم FMOD را ساپورت می کنند، چون برای FMOD باید جداگانه لیسانس تجاری برای هر کاربر خریداری شود.

اما در مورد نسخه رایگان این طور نیست، در هر صورت باید با شرکت مکاتبه کرد.

ضمنا به خاطر داشته باشید فرمت MP3 توسط FMOD/Bass پشتبانی می شود، اما اگر قرار هست از آن به شکل "تجاری" استفاده کنید حتما باید از سازنده اش یک لیسانس چند هزار دلاری پخش dll های MP3 خریداری کنید، در حالت استفاده غیر تجاری نیازی نیست برای MP3 لیسانس گرفت.

در کل اگر قرار هست برای فروش داخلی از آن ها برای مقاصد تجاری استفاده کنیم، کلا از آنجایی که با عضو کپی رایت و سار سازمان ها نیستیم برای ما مشکلی به وجود نمی آید، تنها چیزی که هست همان مسئله های وجدانی مشابه cr-a-ck هست که در ایران غیر قانونی استفاده می شود.
در حالت free هم که تا زمانی که تجاری نباشد، استفاده مشکلی ندارد، در هر حال باید logo یا copy right در یک صفحه به کاربر نمایش داده شود.

pswin.pooya
پنج شنبه 27 خرداد 1389, 19:10 عصر
خب اگر بخوام تجاری بین المللی استفاده کنم حاضرم شیش میلیون تومن لیسانسش رو بدم چون fmod واقعا عالیه (خیلی خوب عمل میکنه) من دیشب تستش کردم و واقعا لذت بردم. اما bass ارزونه و اگر بازین زیر 40 دلار باشه فقط کافبه که 100 یورو پول بدی. ولی به نظر من ریسورس منیجمن fmod ارزش همه چی رو داره چون وقتی با OpenAL کار میکنی ریسورس منیجمنت به معذل بزرگ میشه و من خیلی ها رو دیدم که باهاش مشکل داشتن.
تنها نگرانی من اینه که توی ورژن مجانی اینها مشکل وجود داشته باشی یا یه موردی disable باشه. اگر این مورد تنها mp3 باشه که بودن نبودنش فرق زیادی نمیکنه. اما اگر توی برنامه محدودیت ایجاد کنه مثلا کامپایل ریلیز نداشته باشه، صدا ضبط نکنه نمی دونم فقط بتونی 50 تا منبع صدا و بذاری و ... باید کلا دورشون رو خط بکشم. من توی داکیومنت های fmod چیزی در این باره ندیم ولی یادم میداد یه سری توی نت خودنده بودم که نمیشه release نهایی رو با fmode مجانی تولید کرد. حلا نمی دونم که این مساله تا چه حد درسته شاید هم فقط منظورش این بوده که نمی تونن برنامه تون رو با لیسانس غیر تجاری بیرون ریلیزش کنین.

شما با اینها کار کردین؟

Nima_NF
جمعه 28 خرداد 1389, 02:22 صبح
در سایت در قسمت دانلود رایگان ذکر شده است:

FMOD is available for downloading in full - without feature crimping or trial evalution periods.

یعنی طبق گفته سایت رسمی، نسخه کامل هست، بدون هیچ کمبود یا ممانعت از ویژگی ها و بدون دوره آزمایشی. البته فقط برای windows / linux / Macintosh / iphone .
سایر کنسول ها فقط نسخه آزمایشی را می توانند درخواست کنند.
در سایر کشورها افراد جرات نمی کنند بدون خرید لیسانس فروش تجاری داشته باشند، چون اگر از آن ها شکایت شود باید هزینه های کلان جریمه بدهند.

متاسفانه به دلیل لیسانس و قیمت بالایش تاکنون استفاده نکردم، اما امکانات و پشتیانی FMOD همیشه برایم مجذوب کننده بود و اگر قرار به انجام پروژه بزرگ باشد حتما انتخاب اصلی ام خواهد بود.

چند وقت قبل موتور Torque برای FMOD Ex Programmers API قرار داد بست و توانست یک لیسانس 100$ برای indie و یک لیسانس 500$ برای commercial به مشتری های engine خودش بدهد.

یعنی این امکان هست که با انجام مذاکرات بتوان به انواع مختلف لیسانس با قیمت های مختلف گرفت، مثلا قرار داد ببندیم که برای پروژه های متوسط بدون پیش پرداخت و خرید لیسانس، پس از فروش بتوان درصدی از سود پروژه را به FMOD داد.

pswin.pooya
جمعه 28 خرداد 1389, 02:42 صبح
برای اولین بار از نبودن قانون کپی رایت داخل کشورمون خوشحال شدم. :). حق با شماست لیسانش خیلی گرونه اما فوقالعاده هستش. به نظر من واقعا ارزشش رو داره (البته برای پروژه های بزرگ)

mehdi21
جمعه 28 خرداد 1389, 19:36 عصر
من از Fmod استفاده کردم ولی bass رو هنوز نه .
باس رو بیشتر بازیهای ایندی استفاده می کنند .( البته تا اونجایی که من دیدم )
Fmod خیلی عالی بود وقتی من باهاش کار می کردم .
پویا جان تو الان نمی خوای یه پروژه تجاری به خارج ایران بسازی . پس زیاد اهیمت نداره که لایسنسش چیه .
برو استفاده کن و کیف کن که تو ایران زندگی می کنی و ...
راستی fmod فرمت فایهای بیشتری نسبت به openAl ساپورت می کنه و در کل به نظر من کار کردن باهاش به مراتب راحتر و بهتر از OpenAl هست .

pswin.pooya
شنبه 29 خرداد 1389, 00:53 صبح
راستی fmod فرمت فایهای بیشتری نسبت به openAl ساپورت می کنه و در کل به نظر من کار کردن باهاش به مراتب راحتر و بهتر از OpenAl هست .OpenAL هیچ فرمتی رو ساپورت نمی کنه و باید خودت لودر رو بنویسیش. فقط alut هستش که wav رو پشتیبانی میکنه و ogg vorbis که یه فرمت شبیه mp3 هست که کیفیت بالاتری رو نسبت به اون داره و من فکر می کنم برای بازیسازها مناسبتر از mp3 و ... باشه. (چون کمتر کسی میتونه ازش استفاده کنه) برای لود اون هم باید از همون کتابخونه vorbis استفاده کنی.

برو استفاده کن و کیف کن که تو ایران زندگی می کنی و ... آره مهدی جان. واقعا توی این مورد دارم حال میکنم. لیسانش خیلی گرونه اما وقتی sampleها و قابلیتهاش رو میبینی واقعا متوجه میشی که ارزشش رو داره. مخصوصا مثال geometry (توی باز بسته شدن درها و برگشت صدا از دیوار - توی OpenAL برای این مورد باید بری سراغ EAX که کار باهاش دردسر داره)

اگر کپی رایت رو بیارن همین یه مورد حال کردن رو هم از دست میدیم.

من از Fmod استفاده کردم ولی bass رو هنوز نه .
اگر اشتباه نکنم سجاد با bass کار کرده (توی موتور قبلش که با دلفی نوشته بودش).باس رو تست نکردم اما شرایط لیسانش خیلی خوبه کاش fmod هم لیسانش رو ازرون تر میکردش.

راستی مهدی جان کارتون خلی خوب داره پیش میره و من مرتبا سایت و وبلاگ کوچول و سجاد رو چک می کنم. و به جرات میتونم بگم که من دو سال پیش حتی نمی تونستم فکر کنم که یه روزی به اینجا میریسین. امیدوارم که موفقتر از قبل باشین.

mehdi21
سه شنبه 01 تیر 1389, 01:44 صبح
اگر اشتباه نکنم سجاد با bass کار کرده (توی موتور قبلش که با دلفی نوشته بودش).باس رو تست نکردم اما شرایط لیسانش خیلی خوبه کاش fmod هم لیسانش رو ازرون تر میکردش.

راستی مهدی جان کارتون خلی خوب داره پیش میره و من مرتبا سایت و وبلاگ کوچول و سجاد رو چک می کنم. و به جرات میتونم بگم که من دو سال پیش حتی نمی تونستم فکر کنم که یه روزی به اینجا میریسین. امیدوارم که موفقتر از قبل باشین.
آره . ولی از خودش بپرسی بهتره .
آره در حال حاضر 3 تا تکنولوژی جدید تا اینجای پروژه ایجاد کردیم که در نوع خودشون منحصر به فردن . و در حال آماده شدن برای نمایشگاه آلمان هستیم . داریم یه دموی جالب طراحی می کنیم که قدرت ادیتور سیمرغ ، موتور سورنا (KGE)، اسکریپت کوروش (Cyrus Script ) و سگان ( Segan GUI ) درونش نمایش داده بشه .
به امید روزهای بهتر و موفقیت های بیشتر

سپول
سه شنبه 01 تیر 1389, 14:49 عصر
FMOD مسلماً بهتره، به شرطه اینکه سر و کارتون به نمایشگاه ها و پحش کننده های خارجی نیافته.

آره در حال حاضر 3 تا تکنولوژی جدید تا اینجای پروژه ایجاد کردیم که در نوع خودشون منحصر به فردن .
جالبه، 3 تکنولوژی جدید منحصر به فرد چیا هست مهدی ؟ می تونی اسمهاشون رو بگی ؟

pswin.pooya
سه شنبه 01 تیر 1389, 15:11 عصر
جالبه، 3 تکنولوژی جدید منحصر به فرد چیا هست مهدی ؟ می تونی اسمهاشون رو بگی ؟

1. زبان اسکریپتشون (اسکریپت کوروش) که فوقالعاده سریع هستش (نسبت به بقیه زبانها)

2. سیستم فوقالعاده GUIشون رو که همون GUI Segan هست.

3. ادیتور خوبوشون (سیمرغ). البته ویژگی خاص این ادیتور رو نمی دونم چیه اما ادیتور واقعا خوبی هستش.

مورد اول دومشون به نظر من خیلی شاخ هستش. همینطور terrain بازی که خیلی روش کار شده و البته نتیجه واقعا خوبی رو هم داده. به نظر من اگر سورنا پردازش همین شکلی پیش بره واقعا موفق میشه. و محصول قابل توجهی رو بیرون میده.

سپول
سه شنبه 01 تیر 1389, 18:27 عصر
من با اینها که گفتی آشنا هستم ولی نه "تکنولوژی جدید" هستند نه "منحصر به فرد"

1. زبان اسکریپتشون (اسکریپت کوروش) که فوقالعاده سریع هستش (نسبت به بقیه زبانها)
تا اونجا که می دونم با استفاده از Function Pointer کار می کنه که از ابتدایی ترین روش های bind کردن به برنامه هست. و اشکال های خاص خودش هم داره برای همینه که بیشتر script ها رو با اون نمی سازند. من این روش رو خودم فقط ممکنه در کنسول برنامه استفاده کنم که در نسخه قبلی هم این کار رو می کردم.

در خصوص اسکریپت اطلاعات زیادی ندارم، ولی بهتره قبل از تبلیغ به عنوان سریع ترین و Breakthrough technology یک تحقیق کوچک بکنید، و تست های درست تری انجام بشه. تا حداقل حرف هاتون پیش 4 نفر که حالیشون هست سندیت پیدا کنه.

ادیتور خوبوشون (سیمرغ). البته ویژگی خاص این ادیتور رو نمی دونم چیه اما ادیتور واقعا خوبی هستش.
این هم که توضیح نداره اصلاً

سیستم فوقالعاده GUIشون رو که همون GUI Segan هست.
سیستم gui اشون هم آشنا هستم، یک سیستم gui خوب هست با کنترل های خودش که با اسکریپت هم کار می کنه و روی تکسچر هم می تونه بکشه، حالا این کجاش منحصر به فرد و جدید هست نمی دونم

در مورد terrain هم کارشون خوب بوده و از تکنیک terrain بیشتر بازی های استراتژیک مثل Command & Conquer استفاده شده که یک جور Atlas هست برای چپوندن لایه های tile کنار هم دیگه . که این تکنیک که "جدید" و "منحصر به فرد" هم نیست در سخت افزار های جدید Dx10 به بالا دیگه حتی لزومی هم نداره.

در موردی کار خوبی که بچه های شرکت سورنا می کنند شکی نیست، شما هم که از دوستانشون هستید و در هر صورت طرفدار اونها. ولی به نظر میاد هر چی میگذره خودشون رو بزرگ تر از اون چیزی که واقعاً هستند نشون می دن.
حرف های بازاری "سریعترین"، "جدید"، "اولین تکنولوژی"، "منحصر به فرد"، "فوق العاده" برای کاری که نه در برنامه واقعی تست شده نه واقعاً چیز جدیدی هست، نه تخصص و سند کافی پشتش داره. همون حرف های بقیه توی ایران که می خوان طبق معمول به سرعت بچه معروف بشن و اسم و رسمی برای خودشون دست و پا کنند، که آخر همشون هم نتیجه برعکس داده.
چون اون کسایی که حالیشون هست و باید واقعاً تحویل بگیرند با این حرف های فقط نظرشون بدتر می شه. یعنی حتی اگه کار خوبی هم انجام بشه ارزشش با این حرف ها و ادعا ها میاد پایین.

چند نمونه مثال از "تکنولوژی جدید و منحصر به فرد" رو می زنم که با خودتون یک مقایسه ای کنید.
Realtime GI در موتور جدید crytek3
SSAO که اولین بار در Crytek2 معرفی شد
BSP که توسط john carmack در بازی های doom و quake استفاده شد
HDR Tonemapping در Half-life2
MegaTexture که اولین بار برای terrain توسط جان کارمک درست شد
Cascaded Shadow Mapping
Scaleform که یک gui هست که با نرم افزار فلش براش ui درست می کنید.

و خیلی مثال های دیگه که Paper هاش و نتیجه های عملی ایش در بازی ها پیاده می شه.

khorzu
پنج شنبه 03 تیر 1389, 21:10 عصر
این بچه غول رو هم ببینید...
http://caudio.deathtouchstudios.com/index.html