ورود

View Full Version : علم بهتر است يا مدرك! ايده هاي جالب كاربردي در توليد نرم افزار



White.Wit
پنج شنبه 10 تیر 1389, 09:59 صبح
با سلام خدمت همه ي دوستان.
نميدونم جاي اين مطلب اينجا هستش يا نه . اما ميدونم مطلب مهميه و لازمه كه گفته بشه . البته دوستان ديگه هم خيلي به اين موضوع پرداختن اما نه از اين منظر!
در مورد جايگاه برنامه نويسي يا بهتره بگم توليد نرم افزار در ايران مطالب زيادي هستش و همگي نشون دهنده اين هستن كه دانشجويان و فارغ التحصيلان و برنامه نويسان ايران بيشتر به دنبال علم خالص هستن و علاقه چنداني به عمل ندارن. مثلا كسايي كه در مورد تحصيلات تكميلي در دانشگاههاي داخل و خارج تحقيق مي كنن ميپرسن كه آيا با مدرك فلان دانشگاه ميشه عضو هيئت علمي شد يا نه كه اين نشون ميده همه به دنبال علم هستن و ميخوان از اين طريق يه شغل ثابت و با امنيت بگيرن و البته با كلاس و اين نشون ميده كه دانشجويان و اساتيد ايراني علم رو براي پول ميخوان نه براي عمل. اما همونطوريكه همه ميدونيم در كشورهاي پيشرفته اصلا اينطور نيست و رابطه ي دانشگاه با صنعت خيلي خوبه و اصولا نخبه هاي علمي به سمت صنعت و عمل كشيده ميشن و به دنبال استفاده از علم در بهبود وضعيت صنعت و زندگي هستن.
از اينرو من ميخوام تو اين بحث هركي كه با ايده علم و عمل موافقه شركت كنه و ايده هاي كاربردي بده و اگه تجربه اي داره كه بتونه به دوستان كمك كنه ارائه كنه. نظرم اينه كه اگه كسي روزنه هايي تو صنايع مختلف و بازار كار(عمل نه پول) ميشناسه كه نياز داره علم وارد بشه معرفي كنه تا كسايي كه علاقه مندن تو اون زمينه تحقيق كنن و نرم افزار توليد كنن.

eshpilen
پنج شنبه 10 تیر 1389, 10:19 صبح
حیطهء نرم افزار شدنی ترین یا یکی از شدنی ترین حیطه های علم و عمل در تاریخ بشر هست بنظر من.
اگر نتونیم در این حیطه کاری کنیم دیگه باید بریم غاز بچرونیم!! و لابد اشکال اساسی ای درکار هست.
در نرم افزار یک نفر به تنهایی میتونه تقریبا هرکاری بکنه و تمام امکانات و دانش مورد نیاز در اختیار همگان هست.

White.Wit
پنج شنبه 10 تیر 1389, 11:06 صبح
سلام eshpilen عزيز.
از اينكه جواب دادي ممنونم.

اگر نتونیم در این حیطه کاری کنیم دیگه باید بریم غاز بچرونیم!! و لابد اشکال اساسی ای درکار هست.ظاهرا و با توجه به توضيحاتي كه من دادم و با يه سرچ كوچيك تو اينترنت و يه كم ريز شدن تو كار شركتهايي كه بيرون دارن فعاليت ميكنن به وجود اين اشكال اساسي پي مي برين. و اصلا حرف منم همينه كه باوجود ذات علم توليد نرم افزار كه علم و عمل باهم رو تحت پوشش قرار ميده و البته سرعت رشد خوبي هم داره در بين مهندسين و متخصصين ما جاي خوبي نداره.
براي مثال تعداد آموزشگاههايي كه با اسمهاي آنچناني اما در عمل به تدريس رايانه كار درجه يك و دو مشغولند كم نيستند و اگه هم شركت نرم افزاري اي پيدا بشه مجبوره سيستم اسمبل كنه و يا پروژه دانشجويي بنويسه تا بتونه اجاره مكانشو دربياره.
ضمنا من ميخواستم اين بحث عملي تر و كاربردي تر و ريزتر بشه و مثالهاي عملي در مورد شكافها و خلا وجود نرم افزار نه برنامه در صنعت و علوم كاربردي ارائه بشه. خواهشن دوستان بحث كپي رايت رو مطرح نكنن كه اصلا قابل قبول نيست. چون تو همين كشوري كه كپي رايت رعايت نميشه شركتهايي فوق العاده موفق نرم افزاري هم وجود داره كه نشون ميده كه با وجود اين مشكلات هم باز جاي پيشرفت وجود داره.
لطفا براي يكبارهم كه شده مثال بزنيد و اشكال تراشي نكنيد. ميخوام از همينجا شروع كنيم...:لبخندساده: مشكلات رو بشناسيم و دست به كار بشيم.

دانش آموز
پنج شنبه 10 تیر 1389, 11:52 صبح
حرف شما درسته رفيقWhite.Wit (http://barnamenevis.org/forum/member.php?u=152869) ولي مشكل اساسي به نظرم خود ما تحصيل كرده ها نيستيم يا اينكه در رديف آخر متهمان قرار داريم به نظر من مقصز اصلي

1.نظام آموزشي و دانشگاهها
2.حمايت نشدن صنعت نرم افزار "نداشتن سازمان نظام مهندسي"

دانشجويان ما اگه بخواند چيزي ياد بگيرند استاد باسوادي ندارند و درسهايي كه تدريس ميشه اكثرا" تئوري هست
اگر هم خود دانشجو بخواد چيزي ياد بگيره ومطالعه كنه اونوقت وقت واسه خوندن مطالب درسي نميمونه و مشروط ميشه . اگر هم دنبال نمره و اين درسهاي بيمحتوا باشه كه چيزي ياد نميگيره.....اين نظر من و تجربه شخصي خودم بود

smile17
پنج شنبه 10 تیر 1389, 12:01 عصر
موضوع جالب شما رو مطالعه کردم و آنچه در این مورد به ذهنم می آید بیان می کنم :
آنچه که بیان شد من رو به یاد مجموعه پست های یکی از دوستان در وبلاگشون انداخت که لینک رو اینجا می زارم و به شدت پیشنهاد می کنم مطالعه شود :
مشکلات جامعه ی کامپیوتر در ایران – قسمت اول: تقصیره اوناس (http://c3ph.blogspot.com/2008/10/blog-post_4470.html)

مشکلات جامعه ی کامپیوتر ایران – قسمت دوم: من، من، من! من آخرشم (http://c3ph.blogspot.com/2008/10/blog-post_29.html)
مشکلات جامعه ی کامپیوتر ایران – قسمت سوم: طرف گاگوله (http://c3ph.blogspot.com/2008/10/blog-post_7207.html)

مشکلات جامعه ی کامپیوتر ایران – قسمت چهارم: ایول! من یه هکر هستم! (http://c3ph.blogspot.com/2008/11/blog-post.html)
مشکلات جامعه ی کامپیوتر ایران – قسمت پنجم: لطفا وقت قبلی بگیرید (http://c3ph.blogspot.com/2008/11/blog-post_20.html)

مشکلات جامعه ی کامپیوتر ایران – قسمت ششم: هدف های کوچک (http://c3ph.blogspot.com/2008/11/blog-post_6964.html)
مشکلات جامعه ی کامپیوتر ایران – قسمت هفتم: چه ربطی به هک داره؟ (http://c3ph.blogspot.com/2008/12/blog-post.html)

مشکلات جامعه ی کامپیوتر ایران – قسمت هشتم: فقط یه دونه (http://c3ph.blogspot.com/2008/12/blog-post_03.html)
مشکلات جامعه ی کامپیوتر ایران – قسمت نهم: جونه تو! باور کن (http://c3ph.blogspot.com/2008/12/blog-post_5693.html)

مشکلات جامعه ی کامپیوتر ایران – قسمت آخر: این دفعه دیگه تقصیره اوناس (http://c3ph.blogspot.com/2008/12/blog-post_7806.html)

با مطالعه ی مطالب بالا بحثمون دقیق تر میشه
و اما نظر خود من :
وجود آموزش های متعدد در این زمینه اصلا نشون دهنده ی وجود بار علمی بالا در کشور نیست.آموزش هایی که در این آموزش گاه ها ارایه میشه به نظر من برای افرادی است که خودشون به دنبال تحقیق نمی رن و به جاهایی رجوع میکنن که مطلب رو به زور به خورد اونها بدن و البته در آخر سر هم مدرکی داشته باشن تا در آینده ی کاری نیز تاثیر گذار باشه ولی برای من این مدارک هیچ اهمیتی ندارن چون با هر سطحی از دانش و البته به کمک پول شما در مدت زمان بسیار کوتاهی می تونی مدارکی رو بگیری که مثلا دوست شما 2 ساله که داره تلاش می کنه بگیره.
آزمون های دوره هایی مانند ccna,ccnp,mcsa,mcse در ایران به صورت افلاین برگزار میشه و درواقع به دلیل تحریم اصلا زیر نظر مایکروسافت یا سیسکو نیست بنابراین به نظر من به هیچ وجه ارزش بین المللی نداره.بنابراین این که شما چند تا مدرک از یکی از آموزش گاه های عرصه ی IT داری اصلا برای من ملاکی برای سطح دانش شما نیست چون من نمیدونم که شما چجوری این مدارک رو گرفتی.بنابراین بهتره توانایی خودمون رو توی ایده پردازی در کار نشون بدیم.

منظورم از صحبت های بالا هیچ شخص خاصی نیست و ضمیر های تو و شما که در نوشته ام به کار بردم جنبه ی عمومی دارد و هیچ شخص خاصی مورد خطاب نیست.

smile17
پنج شنبه 10 تیر 1389, 12:05 عصر
دانشجويان ما اگه بخواند چيزي ياد بگيرند استاد باسوادي ندارند و درسهايي كه تدريس ميشه اكثرا" تئوري هست
کاملا درسته.
چون به نظر من اینجا دو دیدگاه متفاوت وجود داره.افراد به ظاهر استاد در دانشگاه به این فکر می کنن که سرفصل را تدریس کنند و تموم شود و دیگر کاری به این ندارند که آیا آموزش زبان پاسکال می تواند مفید باشد یا نه.یا مثلا یاد دادن کاربرد ساختارها در سی می تواند مفید باشد یا نه؟
ولی دیدگاه متفاوت دیگر برای دانشجو است که پیش خودش می گوید چجوری می توان از این جور چیزها پول در آورد؟
سوال بالا سوالی است که به وفود دیده ام پرسیده می شود و معمولا استاد های به ظاهر استاد نیز جوابی ندارند یا افرادی که کمی احساس مسئولیت می کنند سعی می کنند با دادن جواب های الکی دانشجو را بپیچونند

White.Wit
یک شنبه 13 تیر 1389, 09:57 صبح
با سلام و تشكر از smile17
لينكهايي كه گذاشتيد رو مطالعه كردم و بايد بگم كه خيلي مفيد بود. اما من اصلا نميخواستم در اين تاپيك بازم درمورد مشكل حرف بزنيم يا علتهاي اون. من ميخوام دوستان در مورد راه حل هاي ممكن با توجه به تمام اشكالاتي كه دوستان ميدونن و در بالاهم به چنتاشون اشاره كردن بپردازيم.
من بازم تكرار ميكنم . اگه كسي موضوعي مي دونه كه نياز به يكم همت و تلاش و تحقيق داره مطرح كنه تا ديگران برن دنبالش و خلاصه بصورت عملي از يه جايي شروع كنيم.
مثلا من در جايي كه كار ميكنم بشدت با مشكل فقدان بانك اطلاعاتي متمركز دست و پنجه نرم مي كنيم و ديتابيسي كه داريم هم با توجه به عدم آموزش كاركنان عملا بلا استفاده مونده و در عمل با توجه به اينكه همه كاركنان به نوعي سيستم دارن اما موقع جمع بندي و آمارگيري همه كارها بصورت دستي انجام ميشه.
البته من در اين مورد باتوجه به تجربه كمي كه داشتم تحقيق كردم و در حال حاضر رو يه سيستم متمركز كه از قابليتهايي چون Replication استفاده مي كنه دارم كار ميكنم و فكر مي كنم بتونم مشكل رو تاحدودي حل كنم و در بهره وري(زمان و هزينه) كل نيروي انساني مفيد واقع بشم.
از دوستان عاجزانه خواهشمندم اگه تجربه هايي اينچنيني در محيط كاري دارن كه با علم نرم افزار تحول عظيم در كار ممكنه اتفاق بيفته ارائه كنن يا حد اقل سر نخ بدن. باشد كه در دنيا و آخرت سعادتمند شويم...

smile17
یک شنبه 13 تیر 1389, 10:12 صبح
اما من اصلا نميخواستم در اين تاپيك بازم درمورد مشكل حرف بزنيم يا علتهاي اون. من ميخوام دوستان در مورد راه حل هاي ممكن با توجه به تمام اشكالاتي كه دوستان ميدونن و در بالاهم به چنتاشون اشاره كردن بپردازيم.
یکی از مسایلی که به نظر من همیشه به علم IT مملکت ضربه می زنه وجود تحریم ها است که باعث میشه شرکت هایی مانند مایکروسافت،گوگل،ادوب،سیسک و و ... نمایندگی رسمی یا یه مرکز تحقیق و توسعه در ایران نداشته باشند.این امر به نظر من یکی باعث کاهش شدید سطح دانش میشه و یکی این که بی انگیزگی می یاره
در مورد عرصه ی کار در شرکت ها هم چیزی که به نظر من باعث بهبود کار و سرعت گرفتن اون میشه اتوماسیون است که این موضوع و جنبه های مختلف راه اندازی یه سیستم ERP موضوع تحقیقی است که در حال خاضر دارم روی این موضوع کار می کنم و حس می کنم جای تحقیق و بررسی زیادی داره

White.Wit
دوشنبه 14 تیر 1389, 12:25 عصر
یکی از مسایلی که به نظر من همیشه به علم IT مملکت ضربه می زنه وجود تحریم ها است که باعث میشه شرکت هایی مانند مایکروسافت،گوگل،ادوب،سیسک و و ... نمایندگی رسمی یا یه مرکز تحقیق و توسعه در ایران نداشته باشند.این امر به نظر من یکی باعث کاهش شدید سطح دانش میشه و یکی این که بی انگیزگی می یاره
مثل اينكه ما نميتونيم بدون ايراد گرفتن و دليل آوردن حرف بزنيم.
به هر حال متشركم. اگه ميشه منابع و اطلاعات بيشتري رو در مورد ERP بذاريد كه استفاده كنيم. البته پستهايي كه تو اين سايت بهش پرداخته شده رو ديدم. اما اگه شما هم چيزي داريد معرفي كنيد. ممنون ميشم.
در ضمن بقيه دوستان هم اگه موضوع تحقيق خوبي سراغ دارن كه جاي كار داشته باشه معرفي كنن.

zamani_mehdi
دوشنبه 14 تیر 1389, 19:14 عصر
علم بهتر است یا مدرک
تابلوه که پول از همه اینها بهتر است:لبخند ساده:
مهندس من میگم اگه وقت داری برو با برنامه sharepoint مایکروسافت کار کن ، پرتال درون سازمانیه
واسه راه اندازیش تو شرکتها پول خوبی میدن