ورود

View Full Version : پیشنهاد اضافه کردن یک تالار جدید و اصلاح یک مورد در دسته بندی زبانها

eshpilen
جمعه 11 تیر 1389, 12:56 عصر
بنده وقتی متوجه شدم این فروم یک تالار فلش و اکشن اسکریپت نداره تعجب کردم. چون این یک حداقل هست که یک فروم برنامه نویسی کلی و گسترده مثل این فروم باید داشته باشه. پیشنهاد میکنم این تالار جدید در بخش مباحث مرتبط با توسعه وب (http://barnamenevis.org/forum/forumdisplay.php?f=9) ایجاد بشود.

ضمنا اشکال دیگه هم اینه که تالار جاوااسکریپت رفته تحت بخش زبانهای اسکریپتی، با اینکه ما یک دسته بندی بنام توسعهء وب داریم.
اصلا ایدهء تقسیم بندی بر اساس اسکریپتی بودن هم چیز خوبی نیست در عمل. همونطور که کسی بجای کاربرد و امکانات و قدرت حقیقی در عمل، معمولا نمیاد انتخابش رو بر اساس اسکریپتی بودن یا نبودن یک زبان انجام بده. اسکریپتی بودن یا نبودن بیشتر یک خصیصهء فنی داخلی مربوط به طراحی زبان و غیره هست تا چیزی کاربردی در سطح برنامه نویس اپلیکیشن. اسکریپتی بودن گاهی در عمل تاثیر گذار هست (مثلا زبانهای اسکریپتی در حیطه هایی مثل برنامه نویسی دسکتاپ معمولا خیلی کمتر از حیطه های دیگه بهینه هستن)، اما معمولا عامل اصلی نیست و در بیشتر موارد معیارهای دیگری مطرح و مهمتر هستن. بطور کلی تقسیم بندی بر اساس مقوله و کاربرد از دید برنامه نویسان اپلیکیشن، بهترین تقسیم بندی هست که در اون تعادل و پاسخگویی به نیازهای عمومی بیشتر افراد لحاظ شده. وقتی ما بر اساس کاربرد تقسیم بندی میکنیم، علاوه بر اینکه بر اساس مهمترین عامل برای بیشتر افراد تقسیم بندی کردیم، معمولا بطور خودکار یک تعادل و نقش معیارهای دیگر رو هم در اون تقسیم بندی خواهیم دید.

اگر این فروم یک فروم مربوط به طراحی و پیاده سازی زبانهای برنامه نویسی بود (که مخاطبش برنامه نویسان سیستمی هستن بنظرم)، فکر میکنم اینطور تقسیم بندی ها (مثل اسکریپتی بودن) اونوقت معنا و فایدهء بیشتری داشت.

امیدوارم مسئولین سایت این دو مشکل رو برطرف بکنن چون حیفه این فروم با این کیفیت و گستردگی این دوتا اشکال و ابهام توی چشم خور رو داشته باشه.

eshpilen
جمعه 11 تیر 1389, 12:57 عصر
البته اینم بگم که تقسیم بندی بر اساس کاربرد هم لزوما بی نقص و دقیق و خالی از مشکل و تضاد نیست.
مثلا کی میگه با PHP نمیشه برنامهء دسکتاپ نوشت!! میشه و چنین امکاناتی هم براش ایجاد شده. اما خب بهترین و بیشترین کاربردش، با اختلاف زیاد، همون توسعهء وب هست.
بهرحال تقسیم بندی های مختلف با هم همپوشانی و تضادهایی میتونن داشته باشن و قاعدهء مطلق و کلی ای وجود نداره برای همهء شرایط و مخاطبان.
بنظر من در تقسیم بندی باید انعطاف داشت و اگر یک معیار دسته بندی بهتر از همه با اختلاف زیاد وجود داره اون رو بکار ببریم. اما در موارد دیگه یا حتی بصورت موازی میشه تقسیم بندی های دیگری هم داشت.

مثلا ما پایتون رو باید از نظر کاربرد جزو کدوم گروه قرار بدیم؟ اینجا یخورده مشکل داریم.
پایتون یک زبان همه منظوره هست. البته من فکر میکنم برای بعضی کاربردها خیلی مناسبتره و برای بعضی کاربردها کمتر. اینطور زبانها خیلی وقتا به اسم glue languages مطرح میشن و ممکنه همه جا سر و کلهء اونها پیدا بشه، اما در نقش پر کردن فضای خالی بین زبانهای مختلف و ارتباط بین اونها و غیره. کاربردهایی که شاید همون لفظ اسکریپت براشون تاحدی گویا باشه، اما متاسفانه این اصطلاح بیش از حد کلی و مبهم هست و معانی و کاربردهای متداول دیگری هم داره و همین مسئله ایجاد مشکل میکنه.
بهرحال پایتون رو میشه بعنوان یک داستان و دنیای دیگه تفسیر کرد و در یک بخش جداگانه گذاشت؛ حتی اگر این بخش عضو دیگری نداشته باشه.
بهرحال چیزی که مشخصه اینه که مشکل و استثنایی شدن پایتون برای تقسیم بندی، نباید باعث بشه ما تقسیم بندی بهینه و منطقی زبانهای دیگر رو بهم بزنیم و مثلا جاوااسکریپت رو بیاریم تحت بخش زبانهای اسکریپتی و کنار پایتون بذاریم. باید اون تک موردهای مشکل و استثناء رو جدا کرد و شاید در آینده فکر بهتری براشون بکنیم.