View Full Version : سوال: تو چه برنامه ای برنامه نویسی کنم؟
Mohamad ghorbani
چهارشنبه 16 تیر 1389, 12:01 عصر
سلام بچه ها . . .
من جاوا رو تو حد مبتدی دارم یاد می گیرم و برنامه هایی که نوشتم تو محیط NotePad نوشتم و بعد توی Cmd کامپایل کردم.
حالا می خوام توی یه محیطی مثل Visual Studio برنامه نویسی کنم. با چه برنامه ای شروع کنم؟
در کل تو چه برنامه ای برنامه نویسی به زبان جاوا کنم؟
با تشکر . . .
cups_of_java
چهارشنبه 16 تیر 1389, 12:20 عصر
این محیط ها یا برنامه هایی که شما دنبالش هستی رو IDE می گن.
۱. می تونید از Netbeans استفاده کنید که رایج و به مراتب سادست برای یک مبتدی.
۲. Eclipse خیلی رایج هست اما برای شما که مبتدی هستید پیشنهاد نمی کنم محیطش و پیکربندیش می تونه دلتون رو بزنه.
۳. IntelliJ IDEA نسخه ۹ خودش رو به صورت رایگان هم ارایه می کنه. این رو شدیدن پیشنهاد می کنم چون هوشمند ترین محیط برنامه نویسی موجود هستش و کار باهاش بسیار لذت بخشه. برید سایتش و نسخه رایگانش رو دانلود کنید.
mazdadoost
چهارشنبه 16 تیر 1389, 13:07 عصر
۳. IntelliJ IDEA نسخه ۹ خودش رو به صورت رایگان هم ارایه می کنه. این رو شدیدن پیشنهاد می کنم چون هوشمند ترین محیط برنامه نویسی موجود هستش و کار باهاش بسیار لذت بخشه. برید سایتش و نسخه رایگانش رو دانلود کنید.
سلام :
با توجه به اینکه تقریبا این نسخه بنا به تجربه خودم درصد کمی از امکانات نسخه کامل رو داره با وجود ادیتور عالی (البته این امکانات ادیتوری هم نسبت به نسخه کامل خیلی محدوده) اگر اینترنت پر سرعت ندارید با توجه به کامل بودن netbeans (درسته که شما مبتدی هستید و بیشتر یک ادیتور خوب لازم دارید.اما بعدا اگر خواستید حیطه کاریتون رو گسترش بدین چیزی رو دانلود کردین که در نوع خودش کامله.) من همون گزینه 1 یعنی netBeans رو توصیه میکنم .
لینک دانلودش هم در سایت دوست عزیزمون اقای saeedIRHA زحمت کشیدن و گذاشتن (http://irandev.co.uk/Downloads/index.html).
موفق و موید باشید.
cups_of_java
چهارشنبه 16 تیر 1389, 13:37 عصر
درسته که شما مبتدی هستید و بیشتر یک ادیتور خوب لازم دارید.اما بعدا اگر خواستید حیطه کاریتون رو گسترش بدین چیزی رو دانلود کردین که در نوع خودش کامله
ما اکثر پروژه های بزرگمون رو با IntelliJ Idea باز می کنیم. در خیلی موارد در پروژه های بزرگ شما نیازی به Plugin های خاص نداری. مثلن پشتیبانی از فایل های پیکربندی و ... در فریم ورک های Java EE و...
من تا حالا نشده تو یه پروژه بزرگ java EE از ابزار IDEها استفاده کنم چون با این کار شما خودت رو به IDE وابسته می کنی. در حالی که این پروژه ها طوری بوده که هر توسعه دهنده ای با IDE دلخواه خودش می تونسته روش کار کنه و نباید شرکت ایجاد کننده اون نرم افزار به IDE وابسته می شده. می خوام بگم در محیط های حرفه ای بدون نیاز به امکانات پولی Idea میشه مشکلات رو حل کرد.
امکانات عالی ای که IDEA به نحو احسن می ده و تو پروژه های مهم به درد می خوره:
امکان جستجو و جایگذاری هوشمند!
Refactoringهای بسیار غنی و پیشرفته (این خیلی به درد می خوره)
ادیتوری که چشم رو خسته نمی کنه بلکه خیلی جذاب و هوشمنده - پیکربندی و شخصی سازیشم راحته.
دو امکان ctrl+n و ctrl+shift+alt+n در IDEA فوق العاده هستن.
این امکانات بعضن در محیط های دیگه هم هستن. IDE هم سلیقه ای هست اما خواستم بگم بدون امکانات پولی IDEA هم شما توی پروژه های ملی و بزرگ می تونه ازش استفاده کنی! مهم اینه که اسکلت و معماری ساختاری پروژه رو اولش درست ایجاد کنید.
mazdadoost
چهارشنبه 16 تیر 1389, 14:31 عصر
ما اکثر پروژه های بزرگمون رو با IntelliJ Idea باز می کنیم. در خیلی موارد در پروژه های بزرگ شما نیازی به Plugin های خاص نداری. مثلن پشتیبانی از فایل های پیکربندی و ... در فریم ورک های Java EE و...
من تا حالا نشده تو یه پروژه بزرگ java EE از ابزار IDEها استفاده کنم چون با این کار شما خودت رو به IDE وابسته می کنی. در حالی که این پروژه ها طوری بوده که هر توسعه دهنده ای با IDE دلخواه خودش می تونسته روش کار کنه و نباید شرکت ایجاد کننده اون نرم افزار به IDE وابسته می شده. می خوام بگم در محیط های حرفه ای بدون نیاز به امکانات پولی Idea میشه مشکلات رو حل کرد.
امکانات عالی ای که IDEA به نحو احسن می ده و تو پروژه های مهم به درد می خوره:
امکان جستجو و جایگذاری هوشمند!
ادیتوری که چشم رو خسته نمی کنه بلکه خیلی جذاب و هوشمنده - پیکربندی و شخصی سازیشم راحته.
این امکانات بعضن در محیط های دیگه هم هستن. IDE هم سلیقه ای هست اما خواستم بگم بدون امکانات پولی IDEA هم شما توی پروژه های ملی و بزرگ می تونه ازش استفاده کنی! مهم اینه که اسکلت و معماری ساختاری پروژه رو اولش درست ایجاد کنید.
سلام:
(من سعی میکنم بحث وارد آف تاپیک نشه!)
ما اکثر پروژه های بزرگمون رو با IntelliJ Idea باز می کنیم =! من تا حالا نشده تو یه پروژه بزرگ java EE از ابزار IDEها استفاده کنم !:چشمک:
1- پرژه بزرگ اگر = javaEE پلت فرم -> مطمئنا قبول دارید که قسمت عمدش مربوط میشه به پیکربندی و چسبوندن کامپوننت ها در کانتینر های مختلف .اصطلاح خودمونیش میشه boilerplate (البته قسمت های عمده دیگه ای هم داره.) من اسم این قسمت ها رو میذارم حمالی . شما ترجیح میدین این کار ها رو ide انجام بده یا شما ؟ من IDE چرا ؟ در ادامه میگم .
2-اصولا ساختار کلی یک پروژه javaEE استاندارده به جز قسمت هاییش که به کانتینر وابسته ست. در کل با اینکه :چون با این کار شما خودت رو به IDE وابسته می کنی. مخالفم چون : روژه ها طوری بوده که هر توسعه دهنده ای با IDE دلخواه خودش می تونسته روش کار کنه و نباید شرکت ایجاد کننده اون نرم افزار به IDE وابسته می شده. این برای همه IDE هایی که امکاناتی برای javaEE دارند فرقی نمیکنه پروژه ee از کجا اومده کم و بیش (با انجام حرکات اکروباتیک =هک؟) میشه یه پروژه استاندارد javaEE رو در هر IDE سازگاری import کرد .(حتی میشه از فایل های پروژه یک IDE برای دیگری استفاده کرد . IDEA برای Eclipse چنین گزینه ای داره شاید بقیه هم با Plug in هاشون چنین چیزی رو حمایت کنند. با توجه به نیاز مبرم احتمال زیاذ هست ولی چون نمیدونم میگم شاید.).
3-می خوام بگم در محیط های حرفه ای بدون نیاز به امکانات پولی Idea میشه مشکلات رو حل کرد. امکانات پولی IDEA و امثالش برای همین محیط های حرفه ای طراحی شده چرا؟در ادامه میگم .
4-امکان جستجو و جایگذاری هوشمند!
راستش قصد بحث ندارم روی این مطالب اما فکر میکنم تمام لذتی که میشه از IDEA برد در همون امکانات غیر مجانیشه.( البته این در ایران از نظر قانونی فرغی نمیکنه شاید از نظر اخلاقی که اون هم با توجه به اینکه بنده به شخصه کار غیر اخلاقی رو در مجوز های انحصاری میدونم در کل در ایران هر کس در هر پروژه ای میتونه از نرم افزار های تحت مجوز انحصاری و پولی استفاده مجاز اخلاقی بکنه!!!!! چی گفتم! البته اگر قانون چیز دیگه ای بگه کار اخلاقی پیروی از قانونه!( آخ راستی ما هم کپی رایت داریم:گریه:))
در سایر IDE ها مثل netBeans یا Eclipce هم چنین مزایایی هست.(کم و بیش!)خوب مجانی!( الان چهره منو مثل کاپیتان جک گنجشکه تو فیلم دزدان دریایی کارایب مجسم کنید!!!! ).
5-مهم اینه که اسکلت و معماری ساختاری پروژه رو اولش درست ایجاد کنید. -----
ما در یک پروژه javaEE مجبوریم این کار رو بکنیم در غیر این صورت فرقی نمیکنه از چه IDE ای استفاده میکنیم به هر حال کانتینر مربوطه به شکلی که همه میدونیم حالمون (به شکل مودبانه !) میگیره.
و اما در ادامه مطلب :
کار در یک پروژه بزرگ میتونه معانی مخ3تلفی داشته باشه .
از این معانی که بگذریم پیکربندی - Build -deploy - test-debug - ورژنینگ-کار تیمی و ....... کار دیگه در یک پروژه در هر سازی کمو بیش هست ولی در یک پروژه بزرگ خیلی بیشتر هست.
دوست من به نظر شما بدون استفاده از امکانات گسترده و مجتمع IDE ها میشه بدون مشکلات(مسئله اینه که در عمل با استفاده از این IDE ها کلی مشکل وجود داره!) حاشیه ای به کار ادامه داد .من که میگم نه .شما چطور؟
آهان راستی این دوستمون وقتی خواست از امکانان پولی IDEA استفاده کنه در حالتی( حالتی که واقعا بخواد پولشو پرداخت کنه! ) باید بخرتش یا بره سمت مجانی ها .که این یعنی بره و با دوباره وقت برای یک چیز جدید بذاره .ترجیحا بهتره از اولش بره سراغ چیزی که احتمالا مجبوره بعدا بره سراغش!(یا هر طور دوست داری بقول دوستمون سلیقه ای .موافقم.)
سربلند باشید.
cups_of_java
چهارشنبه 16 تیر 1389, 15:25 عصر
چون پستتون طولانی بود و حرف های من رو بدون نقل قول آورده بودید نتونستم راحت بخونمش. و چون وقت وارد جزییات شدن رو ندارم:
ما اکثر پروژه های بزرگمون رو با IntelliJ Idea باز می کنیم =! من تا حالا نشده تو یه پروژه بزرگ java EE از ابزار IDEها استفاده کنم !اگر من جملم رو بد نوشتم تصحیح می کنم: من نگفتم از IDE استفاده نکنم، گفتم از ابزار IDEها استفاده نمی کنم. این ابزار pluginها و یا wisardهایی هستند که به صورت اتوماتیک تنظیماتی عمومن غیر استاندارد رو برای شما انجام می دن. مثلن تنظیمات Springو ... این ها اکثرن هم پولی هستند و شما رو به خودشون وابسته می کنن. یعنی زمانی که از اون ها استفاده نکنید امکان توسعه پروژه براتون از بین می ره! من از این ها استفاده نکردم تا حالا!
فقط به این نکته بسنده می کنم تا حالا فکر کردید این همه پروژه متن باز حرفه ای و hi-tech چطور در اینترنت توسط Eclipse توسعه و نگهداری می شه؟ پس اون ها Test, Debug, Version Controll, ... ندارند؟ حمالی می کنند؟
افرادی مثل من که از قدیم که این ابزار نبود مشغول این کار هستند از Ant استفاده می کردند. بعد ها Maven و ...
من هرگز Ant+Xdoclet رو به ابزار Code Generation خود IDEها و یا موارد شبیه ترجیح ندادم. هنوز هم نمی دم.
البته شما وقتی وارد یک شرکت بزرگ و دارای شخصیت (مثل IBM) می شی اون جا بحث فرق می کنه. اما در اکثر سطوح متوسط و بالا، شرکت های خارجی و حتی ایرانی از استاندارد ها استفاده می کنند نه ابزار مستقل و شخصی سازی شده! ( Oracle Jdeveloper مثلن!)
من فقط خواستم بگم از دید من IDEی کامل وجود خارجی نداره! در محیط های JavaEEی واقعیه کاری ما از IDE بیشتر این ها رو می گیریم:
Editor هوشمند
Refactoring
مدیریت مناسب و استاندارد روی فایل ها و ساختار پروژه
Customized Build Process (این رو IDE تعریف نمی کنه برامون که بخواد کامل یا نا کامل باشه، ما برای IDE تعریف می کنیم)
Customized Deploy Process
Debug (در مواردی حتی این امکان هم وجود نداره دردنیای جاوا و شما باید با Logging امکان خطایابی رو داشته باشی)
Version Control
در نهایت من نظر خودم رو دادم اما نمی دونم چرا شما همیشه در فروم سعی داری رو جواب های من یه جواب های خاصی رو مطرح کنی!
Mohamad ghorbani
چهارشنبه 16 تیر 1389, 17:21 عصر
بابا صلوات بفرست! مثل اینکه شماها رو دعوا انداختم!
به هر حال از هر دو دوتون متشکرم.
cups_of_java
چهارشنبه 16 تیر 1389, 19:25 عصر
دعوایی وجود نداره قربانی عزیز،
اختلاف سلیقه و نظر از ویژگی های بارز هر جامعه هست. مهم احترام گذاشتن و بی قرض بودن جامعست! و مهم تر شنیدن همه نظر ها، تصحیح اشکالات و نقاط ضعف و استفاده از تجربیات مناسبه! :چشمک:
mazdadoost
چهارشنبه 16 تیر 1389, 20:16 عصر
بابا صلوات بفرست! مثل اینکه شماها رو دعوا انداختم!
به هر حال از هر دو دوتون متشکرم.
من هم به نوبه خودم از هر گونه دعوا برائت میجویم/
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.