View Full Version : میزان محبوبیت زبانهای برنامهنویسی
PC2st
پنج شنبه 24 تیر 1389, 14:04 عصر
سایتی برای آگاهی از میزان محبوبیت زبانهای برنامهنویسی (بصورت آماری):
http://langpop.com/
سایتی دیگر در این زمینه (برای تائید آمارهای قبل و احتمالا معتبرتر):
http://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.html
بطور کلی اگر از این نمودارها میانگین بگیریم، برخلاف بعضی تصورها در سال ۲۰۱۰ هنوز هم java و c و c++ در جهان نسبت به بقیه از محبوبیت بیشتری برخوردارند. ضمن اینکه google trends هم این آمارها را نقض نمیکند (http://www.google.com/trends?q=Java%2C+C%2B%2B%2C+C%23%2C+Delphi%2C+Pyth on). زبان پایتون هم توانسته در کنار سایر زبانهای محبوب قرار گیرد.
اما به احتمال زیاد نتایج این آمار در این سایت (یا کشور ایران) متفاوت است، شما از چه زبانی استفاده میکنید (خواهید کرد)؟
مرتضی پیروزی
پنج شنبه 24 تیر 1389, 14:44 عصر
جالبه، جاوااسکریپت با این که زبان کوچیکیه، ولی خدایی ترکونده! فکر نمیکردم اینقدر آمارش بالا باشه، البته میدونستم
کاربرد خیلی زیادی داره ولی نه دیگه تا این حد!!:لبخند:
FastCode
پنج شنبه 24 تیر 1389, 15:28 عصر
میزان محبوبیت زبانهای برنامهنویسی
من از C# خوشم نمیاد ولی خیلی ازش استفاده میکنم.
و زبونی که واقعاً دوستش دارم C ولی خیلی کم ازش استفاده میکنم.که به طور میانگین روزی ۵۰ خط کد هم نمیشه.
حالا به کدوم رای بدم؟
PC2st
پنج شنبه 24 تیر 1389, 16:36 عصر
من از C# خوشم نمیاد ولی خیلی ازش استفاده میکنم.
و زبونی که واقعاً دوستش دارم C ولی خیلی کم ازش استفاده میکنم.که به طور میانگین روزی ۵۰ خط کد هم نمیشه.
حالا به کدوم رای بدم؟به C# رأی بدهید. چون آن را برای برنامهنویسی ترجیح میدهید.
میزان محبوبیت زبانهای برنامهنویسیمحبوبیت از لحاظ انتخابشدن برای نوشتن برنامهها
hamid1988
پنج شنبه 24 تیر 1389, 16:41 عصر
اشکال این آمار اینه که زبانهای برنامه نویسی با کاربردهای مختلف رو با هم مقایسه کرده؛ جاوا اسکریپت رو نمیشه با #C یا Php مقایسه کرد. هر کدوم حوزه ی کاری خودشون رو دارند.
زمانی میشه گفت یک زبان برنامه نویسی نسبت به زبانهای دیگر محبوبه که سطح کاری مشترکی داشته باشند. (همه Server Side، یا Client Side و یا ... باشند).
LORD AELX
پنج شنبه 24 تیر 1389, 16:51 عصر
اشکال این آمار اینه که زبانهای برنامه نویسی با کاربردهای مختلف رو با هم مقایسه کرده؛ جاوا اسکریپت رو نمیشه با C# یا Php مقایسه کرد. هر کدوم حوزه ی کاری خودشون رو دارند.
زمانی میشه گفت یک زبان برنامه نویسی نسبت به زبانهای دیگر محبوبه که سطح کاری مشترکی داشته باشند. (همه Server Side، یا Client Side و یا ... باشند).
شما فکر کردید که مثلا جاوا اسکریپت فقط برای وب استفاده میشه؟! :لبخندساده: من توی اون لیست چیزی نمیبینم که خیلی بی ربط به بقیه باشه!!
|Smyty|
پنج شنبه 24 تیر 1389, 16:56 عصر
pas پایتونت کو ؟
|Smyty|
پنج شنبه 24 تیر 1389, 17:00 عصر
آها دیدم :D
SAASTN
پنج شنبه 24 تیر 1389, 17:06 عصر
سقوط آزاد دلفی توی ایران هم جالبه:
http://www.google.com/trends?q=Java,+C%2B%2B,+C%23,+Delphi,+Python&ctab=0&geo=ir&date=all&sort=0
LORD AELX
پنج شنبه 24 تیر 1389, 17:16 عصر
سقوط آزاد دلفی توی ایران هم جالبه:
http://www.google.com/trends?q=Java,+C%2B%2B,+C%23,+Delphi,+Python&ctab=0&geo=ir&date=all&sort=0
اینا که همه دارن روند نزولی رو طی می کنند!! :لبخندساده: پس برنامه نویس های ایران دارن به سمت کدوم زبان سوق پیدا می کنند؟!! :متفکر: #C ؟؟؟ چرا ؟؟؟
hamid1988
پنج شنبه 24 تیر 1389, 17:24 عصر
من توی اون لیست چیزی نمیبینم که خیلی بی ربط به بقیه باشه!!
شما زمینه ی کاری SQL، PHP، PASCAL و #C رو یکی میدونید؟!
کسی تا حالا تونسته با پاسکال Web بنویسه؟!
ایراد دیگه ای که میشه برای اون لیست گرفت نبودن زبانهای برنامه نویسی مشهور دیگه مثل :
Html
Css
Asp.Net
و...
هست. به نظر من اگه Html رو هم در نظر می گرفتند، اول می شد! چون هر کی بخاد وب کار کنه مجبوره Html هم بنویسه پس اگه به ازای هر خط کد JavaScript، PHP و Asp.Net یک خط Html هم در نظر بگیریم (در بیشتر مواقع بیشتر هم هست) پس:
میزان محبوبیت Html = میزان محبوبیت PHP + میزان محبوبیت JavaScript + میزان محبوبیت Asp.Net + میزان محبوبیت سایر زبانهای برنامه نویسی مرتبط با وب
eshpilen
پنج شنبه 24 تیر 1389, 17:33 عصر
HTML که زبان برنامه نویسی نیست.
درمورد آمار بالای سی شارپ در ایران هم باید بگم فکر میکنم به علت این باشه که ایرانیها خیلی بیشتر از همه چیز روی ویندوز کار میکنن و بیشتر هم اپلیکیشن های معمولی مینویسن.
LORD AELX
پنج شنبه 24 تیر 1389, 17:49 عصر
شما زمینه ی کاری SQL، PHP، PASCAL و C# رو یکی میدونید؟!
PASCAL و C# که هر دو متعلق به Local App هستند، PHP علاوه بر اینکه میشه با اون برنامه تحت وب نوشت، میشه ازش به عنوان اسکریپت Local هم استفاده کرد، حتی قابلیت برنامه نویسی تحت شبکه رو هم داره. دستورات SQL هم که با همه این موارد میشه استفاده کرد.
کسی تا حالا تونسته با پاسکال Web بنویسه؟!
من با اسمبلی هم براتون صفحه HTML طراحی می کنم! :بوس:
ایراد دیگه ای که میشه برای اون لیست گرفت نبودن زبانهای برنامه نویسی مشهور دیگه مثل :
Html
Css
ASP.NET
و...
از کی HTML و CSS زبان برنامه نویسی شدند که ما خبر نداشتیم؟!! :قهقهه: از طرف دیگه، ASP .NET هم همون C# یا VB یا #J محسوب میشه و به تنهایی همون HTML ا:چشمک:
هست. به نظر من اگه Html رو هم در نظر می گرفتند، اول می شد! چون هر کی بخاد وب کار کنه مجبوره Html هم بنویسه پس اگه به ازای هر خط کد JavaScript، PHP و ASP.NET یک خط Html هم در نظر بگیریم (در بیشتر مواقع بیشتر هم هست) پس:
کی گفته هر کی بخواد وب کار کنه باید از HTML استفاده کنه؟! اصلا میشه وب رو فقط با XML و CSS ساخت. یا میشه از LISP استفاده کرد. یا حتی همون اسمبلی که قبلا گفتم.
میزان محبوبیت Html = میزان محبوبیت PHP + میزان محبوبیت JavaScript + میزان محبوبیت ASP.NET + میزان محبوبیت سایر زبانهای برنامه نویسی مرتبط با وب
:متفکر:
ضمنا، آمار میزان استفاده از زبان های برنامه نویسی هستش نه میزان استفاده از زبان های Local یا ... . روش های آمار گیری این دو تا کاملا با هم فرق می کنه. :چشمک:
خوش باشی :لبخندساده:
Saeed.Masoumi
پنج شنبه 24 تیر 1389, 17:49 عصر
HTML که زبان برنامه نویسی نیست.
.
ایضا CSS.
البته با این که اصلا حوزه کاریشون مشابه نیست موافقم.همون جاوا اسکریپت اون وسط اشتباهی در رفته
LORD AELX
پنج شنبه 24 تیر 1389, 17:54 عصر
ایضا CSS.
البته با این که اصلا حوزه کاریشون مشابه نیست موافقم.همون جاوا اسکریپت اون وسط اشتباهی در رفته
اگر دقت کنید، JS توی اکثر نرم افزار ها و حتی کنار برخی زبان های برنامه نویسی استفاده میشه. ضمن اینکه قدرت در طرف کلاینت در دستان توانمند JS هست. تمام تکنولوژی های Client Side مثل AJAX و Comet و ... از این زبان کمک می گیرند. پس همچین بیخودی هم اون وسط نیومده! :چشمک: :بوس:
h.alizadeh
پنج شنبه 24 تیر 1389, 19:17 عصر
اوه، خدای من :لبخند:
PHP آنقدر محبوبه :متعجب:
//////
دیگه بهروز راد حرفی برا گفتن نداره:بامزه:
Behrouz_Rad
پنج شنبه 24 تیر 1389, 19:37 عصر
دیگه بهروز راد حرفی برا گفتن نداره
حرف در مورد چی؟ شما PHP کار می کنی خوشی، ما هم ASP.NET کار می کنیم خوشیم. مهم اینها نیست... مهم یه چیزیه به نام "پول" که زن و بچث فقط اون میشناسن. زن و بچت نمی دونن PHP و ASP.NET چیه. اونها فقط این رو می دونن که باید "پول" باشه تا بتونی زنده بمونی... من این فرصت زنده بودن رو در یادگیری ASP.NET دیدم، شما در یادگیری PHP میبینی، یکی دیگه در یادگیری اسمبلی... اینها همه وسیله هستند. مهم تویی. مهم کیفیت زندگیته. این کل کل های دوران جوانی رو جدی نگیر.
خوش باشی.
eshpilen
پنج شنبه 24 تیر 1389, 19:44 عصر
اکثر این زبانها یک حیطهء طبیعی و بهینه برای کاربرد دارن.
مسلما میشه با اسمبلی هم Web App نوشت، اما کسی اینکار رو نمیکنه و اگرم بکنه آمارش اینقدر ناچیزه که بحساب نمیاد.
همینطور حیطهء طبیعی و بهینه برای PHP، با اختلاف زیاد از دیگر حیطه ها و کاربردها، همون اپلیکیشن های وب در مقیاس کوچک تا متوسط هست، که البته کثرت بسیار زیادی دارن اینطور کاربردها و میشه گفت بخش اعظم وب رو تشکیل میدن و به همین خاطر PHP اینقدر فراگیر شده و کلی به بشریت خدمت میکنه!
ضمنا کلا این مقایسه ای که انجام میدن بر اساس حجم کد/فعالیت هست در کل دنیا درمورد هرکاربرد ممکن.
ما میدونیم که سی و سی++ انتخابهای تقریبا مطلق در برنامه نویسی سرویس دهنده ها و سیستم عامل و بازیهای پیشرفته که نیاز به پرفورمنس بالا دارن و اینطور چیزا هستن و ضمنا قدیمی و باسابقه با کلی برنامه نویس و کتابخانه و تدریس دانشگاهی و پروژه های دانشجویی. مسلما اینا زبانهای مهم و موفقی هستن.
اما ما از این آمارها میخوایم چه نتیجه ای بگیریم و دنبال چی هستیم دقیقا من نمیدونم!
شما اگر یک سی کار خفن بشید بازار کار آنچنانی نخواهید داشت. مگر اینکه واقعا خفن بشید و روی چیزهای خفن در سطح جهانی کار کنید و بتونید توی فرصتهای شغلی خاص استخدام بشید. اما مسلما یادگیری حداقل درحد پایه ای سی یک باید هست اگر آدم میخواد واقعا بهش بشه گفت برنامه نویس و کم نیاره.
باز سی++ وضعش از نظر بازار کار خیلی بهتره.
خلاصه که بنظر من زیاد مهم نیست اصلا این آمارها. نهایتش هم آدم باید چند زبان رو یاد بگیره. یعنی اینطوری خیلی بهتر و کاراتره. وگرنه آدم همیشه گنگ و محدود باقی میمونه.
بعدش ممکنه آدم 99 یا حتی 100% فقط با یکی از این زبانها کار کنه و پول دربیاره. اما بلد بودن مهمه.
من مثلا اگر پایتون رو یاد نگرفته بودم (هرچند کار عملی نکردم و فقط روی رفرنس و مثالها کامل کار کردم)، یه عمری گنگ میموندم و جلوی حرفای پایتون کارها کم میاوردم. ضمنا الان میدونم که تواناییم با این یادگیری خیلی بالاتره و جایی اگر نیاز باشه سریع میتونم کارم رو راه بندازم و سر اینکه اصلا نمیدونم پایتون یعنی چی گیر نمیکنم. حتی فرصتهای شغلی آدم هم گسترده تر میشه. و آدم تعصب و ترس زیادی نداره که فلان زبان که خوب بلده منسوخ بشه و مجبور بشه بره دنبال یه زبان دیگه یا یه کار دیگه!!
eshpilen
پنج شنبه 24 تیر 1389, 19:56 عصر
بنده در فرومهای دیگه یه تاپیک داشتم به اسم «زبانهایی که باید آموخت».
توش همهء اینا رو لیست کرده بودم.
هرکی ببینه وحشت میکنه! باید بگم بیشترش رو خودم طی کردم. کلی خوندم و کلی وقت و انرژی برده. چندین سال مداوم.
البته این از روی علاقه و با هدف توانایی انجام اکثر کارها در اکثر حیطه ها بود.
البته نه اینکه بگم آدم در کاربردهای هر زبانی کاملا آماده باشه، بلکه خیلی هاش در حد پایه و اعتماد بنفس و اطمینان خود آدم از اینکه میدونه و میتونه کافیه. مثلا با پایتون من کار خاصی نکردم، اما هروقت بخوام میتونم سریع استارت بزنم. یوقت یه چیز کوچک و موردی هم باشه احتمالا میتونم خودم حلش کنم. اگر فرصت کاری باشه و اجازهء یه مدت کارآموزی و مطالعه و یادگیری فشرده رو بدن رد نمیکنم و میدونم موفق میشم.
حالا اگر بخوایم حیطهء کار رو محدودتر کنیم، مثلا یکی بگه من میخوام روی اپلیکیشن دسکتاپ کار کنم، و نمیخوام در هر فرصت شغلی و پروژه و مکانی بتونم کار کنم (مثلا یه جاهایی ممکنه جاوا نیاز باشه)، خب مسلما میتونه زبانهایی رو که میخواد یاد بگیره خیلی محدودتر بکنه.
اما من میخواستم بتونم هم وب کار کنم هم دسکتاپ و از بیشتر سطوح و انواع برنامه نویسی هم سردربیارم.
پایتون هم کلا یه چیزی نیست که بگی وب هست یا دسکتاپ و چون زبانهای دیگه ای رو در این حیطها بلدم نیازی به یادگیری پایتون ندارم. پایتون یه نقش خاص داره که ممکنه خیلی جاها سر و کلش پیدا بشه. دقیقا مثل سی که باید یاد گرفت، هرچند ممکنه هیچوقت توش برنامهء جدی ای ننویسیم.
اصلا این خوب نیست که یک زبان همه کاره بشه و شدنی هم نیست.
حتی به این هدف بحد کافی نزدیک هم نشده تاحالا هیچ زبانی از نظر آماری.
بخصوص زبان اگر وابسته به پلتفرم و انحصاری باشه، من دعا میکنم هیچوقت برتری مطلق پیدا نکنه.
تنوع توی یه چیزایی اساسا حیاتی هست. نه مستقیما توی برنامه نویسی، ولی یجوری که دست آخر اثرش روی همه چیز مشاهده خواهد شد. همه چیز فقط ابعاد فنی صرف که نیست؛ خیلی مسائل مهم دیگه هم هست.
یه عده هم چون یه زبانی رو خودشون خوب بلدن و توش تجربه و برتری دارن، همش تبلیغش رو میکنن و دوست ندارن اون زبان منسوخ بشه و زبان دیگه ای جاش رو بگیره. هرچند خیلی وقتا چیزی که پیش میاد منسوخ شدن نیست و صرفا کوچ کردن یکسری از کاربردها به زبان دیگه هست که باعث میشه کاربرد زبان قدیمی تر کمتر/محدودتر بشه. مثلا وقتی زبانهای سمت سرور خوب و راحت اومدن دیگه کسی با پرل یا سی++ سمت سرور یک اپلیکیشن وب رو نمینویسه.
این رفتارها البته طبیعی هست، اما بهتره آدم کاملتر از این حرفا باشه.
هرکاری بکنید بالاخره تغییر و تنوع هست و خیلی از اینها درکل لازم و مفید هستن و در نهایت سودشون به خود ما هم میرسه.
hamid1988
پنج شنبه 24 تیر 1389, 20:26 عصر
PHP آنقدر محبوبه :متعجب:
محبوبیت PHP به خاطر Open Source بودنش هست، یعنی Copy/Past!
آدمای زیادی وجود دارند که سایت زده اند ولی چیزی از برنامه نویسی نمیدونند و اگه یه چرخی توی اینترنت بزنید می بینید همه PHPاند!
eshpilen
پنج شنبه 24 تیر 1389, 20:49 عصر
ببخشید ناراحت نشید و با شما مخالفتی ندارم. اما باید مطلب رو کاملتر کنم و حق مطلب ادا بشه.
میخوام بگم PHP هرچی هست داره همین سایت رو هم بخوبی اداره میکنه با اینهمه امکانات و بار.
ضمنا بالاخره سادگی کار هم یه مزیت محسوب میشه برای یک زبان. به خودی خودش ضعفی نیست.
مگه بده؟
آیا خوبه بگیم ابزارهای ویژوال میکروسافت و زبانهای راحتتر مثل سی شارپ هم همین خاصیت رو دارن و باید برید توی لینوکس با سی و سی++ خودتون برنامه رو از اینترفیس تا بقیش درست کنید تا بفهمید برنامه نویسی یعنی چی!
بازمتن بودن هم یه مزیت بزرگ هست.
چه اشکالی داره اینکار بازدهی بشریت رو در کل هم بالا میبره. منظور کپی و پیست کد هست.
Open Source اگر اینطور استفاده ها داشته باشه که شاید شما خوب ندونید، خیلی برکتهای دیگه هم داره.
میخواید بجاش بیایم بریم به آغوش میکروسافت و محصولات انحصاری که چی بشه؟
Open Source حداقل دانش و ابزار و مالکیت و اختیارات برابر به همه میده. این برای پیشرفت علم، برای برقراری تعادل علمی و اقتصادی و امنیت و خیلی مسائل دیگه خوبه.
این یه اخلاق و مرام خوبه که بروبچ Open Source و Free Sofware دارن و به همین خاطر هم رفتن توی این جبهه. یعنی اشتراک علم و کمک و همکاری و فرصتهای برابر برای همه. اینکه چرخ رو دوباره هرکس خودش مجبور نباشه اختراع بکنه و از توانایی و ظرفیت بشریت استفاده بهینه بشه.
درحالیکه محصولات انحصاری یعنی رقابت و تجارت صرف بدون توجه و دادن فرصت به مدلهای دیگر و اون چیزی که مردم واقعا میخوان.
بله بازمتن و نرم افزار آزاد باید هم پیروز بشن. حقشونه.
معلومه که همه جا به وجود بازمتن احساس نیاز هست و کسی بازمتن رو به انحصاری ترجیح نمیده.
اگر بیشتر مردم چیزی رو میخوان، باید همون رو بهشون داد. کسی چه حقی داره بگه نه اینو که میخواین خوب نیست و یه چیز دیگه باید بخواین و بهتون چیز دیگه ای میدیم؟
کسی حق نداره مردم رو مجبور کنه تا برخلاف دریافت خودشون از منافع خودشون عمل کنن.
hamid1988
پنج شنبه 24 تیر 1389, 21:49 عصر
کسی حق نداره مردم رو مجبور کنه تا برخلاف دریافت خودشون از منافع خودشون عمل کنن.
دریافت کدومه؟! مردم دنبال راحتی اند!
اینایی که شما گفتید یک روی سکه بود، روی دیگر سکه ایناست:
Open Source باعث راحتی برنامه نویسی، کاهش قیمت محصول نهایی و در نتیجه درآمد کم برای برنامه نویس شده و جایگاه برنامه نویس رو به شدت نزول داده!
به نظر من برنامه نویسی شاخه ای هست که باید فقط افراد بالقوه بتونند توسعه دهندگان اون باشند، در حالی که Open Source باعث راحتی تولید نرم افزار (Copy/Past) و بیشتر موارد کاهش کیفیت خروجی شده است. اگر شما در اینترنت چرخی بزنید هزاران هزار سایت فارسی پیدا خواهید کرد که استایلشون هم بهم شبیه!
والا به خدا وقتی این سایتا رو می بینم دلم میخاد سرمو بکوبم به دیوار!
خودتون مقایسه کنید:
دات نت کاری که برای برنامه نویسی وبسایتی پدرش درمیاد!
کسی که با یک Cms رایگان PHP در حالی که هیچی از کد نویسی سر در نمیاره یه پرتال راه میندازه!
Open Source بودن خوبه ولی در حدش، PHP بیش از اندازه افراط کرده!
eshpilen
پنج شنبه 24 تیر 1389, 22:52 عصر
دریافت کدومه؟! مردم دنبال راحتی اند!
اینایی که شما گفتید یک روی سکه بود، روی دیگر سکه ایناست:
Open Source باعث راحتی برنامه نویسی، کاهش قیمت محصول نهایی و در نتیجه درآمد کم برای برنامه نویس شده و جایگاه برنامه نویس رو به شدت نزول داده!
اغراق نفرمایید.
هیچوقت یک برنامه نویس مقتدر با یک آدم سمبل کار یکی نبوده و نیست.
تفاوت بالاخره مشخص میشه.
شما لابد مثلا با وجود CMS هم مخالف هستید. درحالیکه وجود اینا اجتناب ناپذیر بوده و چیز بدی هم نیستن و در مجموع کمک خیلی زیادی به Productivity هم برای برنامه نویسان و هم عموم بشریت کردن. من خودم هرجایی یک سایت رو با دست طراحی نمیکنم. خیلی جاها استفاده از CMS برای حتی برنامه نویسان حرفه ای، با اینکه دستمزد کمتری داره، یک نعمت محسوب میشه.
همون CMS برای گسترش و ماجول نصب کردن و کانفیگ و تمپلیت و غیره و کارهای سفارشی خودش نیاز به دانش و مهارت داره که بیشتر افراد ندارن و بازم به کسی که اونو براشون راه انداخته یا یک برنامه نویس نیاز دارن برای اینطور کارها.
یا با این استدلال شما مثلا همون ابزارهای ویژوال هم که میکروسافت یکی از تهیه کنندگان و رواج دهندگان اصلیش بوده مضر بودن چون عملا چنین اثری دارن (راحت کردن برنامه نویسی اونم از نوع ساخت اینترفیس های پر زرق و برق که هرکی ندونه فکر میکنه طرف چیکار کرده حالا). این چقدر با کپی پیست کردن کد فرق داره؟ تازه خیلی موثرتر و راحتتره که و عملا کد سفارشی تولید میکنه.
یه برنامه نویس حرفه ای الان با همین کدها و ابزارها و منابع آزاد میتونه Productivity خودش رو خیلی بالاتر ببره. چون مجبور نیست کارهایی رو که بلده ولی وقت و انرژی زیادی مصرف میکنن مدام خودش انجام بده. کارهایی که لزوما دستمزدش رو افزایش نمیدن. اصلا باید بگم بعضی کارها رو خیلی از برنامه نویسان هم نمیتونن با کیفیت و سرعت کافی انجام بدن یا بطور کلی ازشون برنمیاد، و بنابراین اینطور برنامه ها حیطهء کاری اونها رو افزایش میدن.
مگر اینکه شما فکر میکنید خودتون خیلی دانشمند حرفه ای هستید (که البته من خبر ندارم).
بهرحال من کاری ندارم اما فکر میکنم شما از چیزی شکایت میکنید که خودتون بهره برداری زیادی ازش میکنید یا میتونید بکنید.
اینقدر هم ساده فرض نکنید برنامه نویسی رو. الکی هم نیست هرکس با دوتا کد آماده نمیتونه همه کاری بکنه که! هرکسی حتی از عهدهء نصب و پیکربندی و رفع مشکلات پیش آمده هم برنمیاد، چه برسه به برنامه نویسی واقعی پروژه های حرفه ای. من خودم افراد فوق لیسانس سخت افزار و استاد دانشگاه رو دیدم که یک برنامهء آمادهء PHP رو حتی نمیتونن نصب و کانفیگ کنن.
همین تالارها رو نگاه کنید میبینید که بعضیا برای چنتا کار ساده مشکل دارن، اونوقت این افراد بنظر شما میتونن برنامه های حرفه ای درست و حسابی درست کنن و الگوریتم حسابی طراحی و پیاده کنن با تمام جزییات فنی لازم؟
اونایی که میتونن کارهایی بکنن حتما تا اون حد بالاخره دانش و مهارتی دارن.
من فکر میکنم اپن سورس هم به برنامه نویسان حرفه ای کمک میکنه و هم سمبل کن ها.
الان در خیلی کارها ابزارهایی اومده که کارها رو خیلی راحتتر میکنن. مثلا حتی در مکانیک و تعمیرات اتومبیل. یه زمانی با آچار معمولی پیچ رو سفت میکردن با زحمت و نیاز به مهارت در میزان شل و سفت بودن پیچ بعضی قسمتها، حالا آچار بادی با تنظیم خودکار و خیلی سریعتر و راحتتر اینکار رو انجام میده. و حتی حرفه ایها هم مسلما ترجیح میدن از ابزارهای جدید استفاده کنن. ولی کسی با یه آچار بادی خودکار مکانیک نمیشه. یا مثلا با دستگاههای پیشرفتهء تنظیم موتور و غیره هرکسی نمیتونه کار کنه که. مهارت و دانش خودش رو میخواد. یکسری شغلها و مهارت ها از بین میرن اما بجاش تخصص ها و مهارت های جدیدی میاد. این داستان تاریخ بشر بوده بخصوص از زمان انقلاب صنعتی.
تازه کمک اپن سورس به اونایی که میخوان واقعا حرفه ای و توانمند بشن شاید بیشتر هم باشه.
مشکل وجود افراد ناشی و بدون صلاحیت و کار سمبل و کپی کنی توی همه چی بوده و هست و چیز جدیدی نیست. طرف میخواد برق خونش رو درست کنه یا لوله کشی آب رو یا هرچیز دیگه ای حتی تلویزیون و ضبط رو هم میخواد خودش تعمیر کنه و پول به متخصص نده.
به نظر من برنامه نویسی شاخه ای هست که باید فقط افراد بالقوه بتونند توسعه دهندگان اون باشند، در حالی که Open Source باعث راحتی تولید نرم افزار (Copy/Past) و بیشتر موارد کاهش کیفیت خروجی شده است. اگر شما در اینترنت چرخی بزنید هزاران هزار سایت فارسی پیدا خواهید کرد که استایلشون هم بهم شبیه!
والا به خدا وقتی این سایتا رو می بینم دلم میخاد سرمو بکوبم به دیوار!
هرچیزی که کار رو راحت بکنه معمولا برای هر دو طرف اینکار رو میکنه.
یعنی هم سمبل کن ها و هم حرفه ایها هردو میتونن سریعتر و راحتتر یکسری کارهایی رو انجام بدن و سریعتر پیشرفت کنن.
ضمنا اوپن سورس اساسا خیلی بیش از اینا جنبه داره و پیچیده هست. خیلی مزایای بزرگ دیگه ای داره. حالا شما فرض کن این واقعا یه سایدافکت منفی باشه واسش، دلیل نمیشه که بگیم بخاطر این یدونه جنبه پس چیز بدی هست و باید دور بندازنش.
اوپن سورس اینقدر برنامه نویس برجسته پرورش داده که هیچ دانشگاه و شرکت تجاری ای به تنهایی نمیتونسته اینکار رو انجام بده.
چیز کوچیکی نیست سیستم عاملهای کامل و قدرتمندی مثل گنو/لینوکس و BSD با اون کیفیت تولید شدن. الان در دنیا کلی برنامه نویس هستهء سیستم عامل هست اینا چطوری بوجود آمدن و از چه زمانی؟ آیا این کار کوچک و غیرحرفه ای هست؟ کیفیتش کمه؟
میدونید غیر از اینا اپن سورس چقدر دستاورد و شاهکار داره؟ چقدر الگوریتم، چقدر فرمت، چقدر پروتکل، چقدر برنامه نویسان برجسته و برنامه های عالی و غیره.
و چقدر باعث مسائل دیگه ای که قبلا بهشون اشاره کردم شده که این موارد خیلی مهم هستن و راه دیگری ندارن اصولا. تکرارش زیاده گویی هست و سرتون رو درد نمیارم.
دات نت کاری که برای برنامه نویسی وبسایتی پدرش درمیاد!
کسی که با یک Cms رایگان PHP در حالی که هیچی از کد نویسی سر در نمیاره یه پرتال راه میندازه!
یعنی شما میگی کارا باید سخت باشه تا یه عده فرصت کاری و پول بیشتری داشته باشن؟
فکر نمیکنی شما جنبه های دیگه رو درنظر نگرفتی؟
این افراد و خواسته هاشون در برابر بقیهء جنبه ها و افراد و بقیهء مزایا چه برتری ای دارن؟
فیلد رایانه و برنامه نویسی با هر شرایطی باشه بالاخره یه ظرفیت طبیعی برای تعداد افراد قابل جذب در سطوح مختلف داره. به برنامه نویس حرفه ای دانشمند نیاز هست، به کرنل کار نیاز هست، به برنامه نویس بازی نیاز هست، به سمبل کارها و CMS راه بنداز هم نیاز هست.
اگر در کار راه اندازی CMS یه حرفه ای بتونه خیلی موفقتر باشه و کار مردم رو واقعا بهتر راه بندازه مردم این رو میفهمن و اونو میخوان. ولی اگر چندان فرقی نمیکنه خب همون افراد با همون سطح دانش و مهارت کافی هستن و نیازی به حرفه ای نیست.
اما خیلی کارای دیگه هستن که حرفه ای میخواد. برنامه نویسی و زبانها و مقوله ها و کاربردهایی که داره خیلی وسیعتر از این حرفا هستن.
حتی برای نوشتن همون CMS ها! حتی برنامه نویسان زیادی در دنیا هستن که برای نوشتن برنامه های بازمتن/آزاد پول میگیرن. همین بنیاد نرم افزار آزاد برنامه نویس استخدام میکنه و بهش پول میده تا برنامه های آزادی بنویسه که به رایگان در اختیار همه هست و میتونن کدش رو بخونن و تغییرش بدن و تکثیر و کپی و توزیع کنن.
منتها شاید ظرفیت کار و درآمد برنامه نویسی از تعدادی که بهش علاقه دارن و واردش میشن بیشتر باشه. در اینصورت باید تعادلی برقرار بشه.
ما اگر پزشک زیادی داشته باشیم نباید کاری کنیم که مردم بیشتر مریض بشن، بلکه پزشک ها باید کمتر بشن، افراد با آگاهی از اینکه در رشتهء پزشکی دیگه اون درآمد و ظرفیتی که سابق بوده یا فکر میکردن، نیست، به تعداد کمتری میرن توی این رشته یا حداقل انتظارات اونها از کار و درآمدش میاد پایین. هرکس هم که برای علاقه میره دنبال یه چیزی نمیتونه انتظار داشته باشه بخاطر اینکه علاقه داره براش کار و درآمد متناسب هم درست بشه.
این یه تعادل طبیعی هست. رابطهء عرضه و تقاضا خودش تعادل رو برقرار میکنه. اگر واقعا به برنامه نویس نیاز نیست و زیاد هستن خب برنامه نویسها باید کم بشن یا توقع خودشون رو کم کنن. و هروقت نیاز شد مسلما برنامه نویس های حرفه ای جستجو میشن و خواسته میشن و یک عده هم که علاقه و توانش رو دارن میرن دنبالش و موفق میشن.
Open Source بودن خوبه ولی در حدش، PHP بیش از اندازه افراط کرده!
بابا بیخیال :لبخند:
افراط در چی؟
اپن سورس، یعنی درواقع نرم افزار آزاد که مادر اپن سورس هست، میگه همهء نرم افزارها باید آزاد باشن. بعد شما میگی افراط کرده انگار از اول حدی وجود داشته!
vcldeveloper
جمعه 25 تیر 1389, 01:51 صبح
PASCAL و C# که هر دو متعلق به Local App هستند، PHP علاوه بر اینکه میشه با اون برنامه تحت وب نوشت، میشه ازش به عنوان اسکریپت Local هم استفاده کرد
عجب مقایسه جالبی می کنید شما! اکثر Web applicationهایی که با ASP.NET ساخته میشند، زبان برنامه نویسی شون #C هست. اون وقت #C، به قول شما، "متعلق به Local App" هست؟!
با دلفی که از Object Pascal به عنوان زبان برنامه نویسی استفاده میکنه؛ می تونید به راحتی ماجول های CGI یا ISAPI بنویسید، جدید نرم افزارهای local رو به صورت CGI یا ISAPI می نویسند؟!
این مواردی که گفتم، برای سایر زبان هایی که در نظرسنجی این تاپیک لیست شدن هم صدق می کنند؛ با جاوا، با پایتون، با ++C\C، و غیره هم می تونید Web Application بنویسید.
ramtin-w
جمعه 25 تیر 1389, 02:01 صبح
اگه کسی به خواد از asp.net توی Web application هایی که می سازه استفاده کنه بهترین زبانی که می تونه
برای ساخت استفاده کنه همون C# هست تا جایی که ما دیدیم وب سایت های زیادی نیستند که پایه نوشتاری اونها
بر اساس خود vb یا زبان های دیگه بنا شده باشه (منظورم فقط asp هست ) ولی در مقایسه با کار وب
می شه گفت php خیلی روون تر از asp کار می کنه کد های ساده ... ساختار ساده
ولی پروزه هایی که بر اساس asp بنا شدند خیلی شاخ تر از php بوده چون .net اصلا ته نداره
LORD AELX
جمعه 25 تیر 1389, 02:12 صبح
عجب مقایسه جالبی می کنید شما! اکثر Web applicationهایی که با ASP.NET ساخته میشند، زبان برنامه نویسی شون C# هست. اون وقت C#، به قول شما، "متعلق به Local App" هست؟!
با دلفی که از Object Pascal به عنوان زبان برنامه نویسی استفاده میکنه؛ می تونید به راحتی ماجول های CGI یا ISAPI بنویسید، جدید نرم افزارهای local رو به صورت CGI یا ISAPI می نویسند؟!
این مواردی که گفتم، برای سایر زبان هایی که در نظرسنجی این تاپیک لیست شدن هم صدق می کنند؛ با جاوا، با پایتون، با ++C\C، و غیره هم می تونید Web Application بنویسید.
:قهقهه: فقط خواستم به ایشون بگم که حرفشون کاملا درست نیست!! :چشمک: البته اگر توجه کنید، درادامه راجع به استفاده C# در ASP هم گفتم. :چشمک: استاد، به خدا کلی گفتم، اصلا منظروم این نبود، خودمم گفتم که کارایی یک زبان بیش از چیزیه که نشون میده... همه اینا رو خودم میدونم... :قلب: :بوس:
PC2st
شنبه 26 تیر 1389, 00:26 صبح
بسیار ممنون از دوستانی که در نظرسنجی شرکت کردند :لبخندساده::خجالت:
فکر نمیکردم که تعداد ++Cکاران تا این حد نزدیک به تعداد دلفیکاران باشه! (فکر میکردم زبان ++C طرفدارهای کمتری داشته باشه...) و اینکه واقعا جای تعجب بسیار داره که چطور اینقدر تعداد برنامهنویسان جاوا کم بوده یا اینکه کم شرکت کردند! به هر حال بطور حتم تعداد برنامهنویسای C# در این سایت بسیار بسیار زیاده :لبخند: همانطور که همه انتظار داشتیم. میشه بازار کار در ایران را هم در نتیجهٔ این نظرسنجی تاثیرگذار دانست...
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.