View Full Version : چطور برای نوشته های سایت خود License بگیریم؟
حمید محمودی
چهارشنبه 30 تیر 1389, 20:32 عصر
سلام. میخاستم بپرسم که مقالات و نوشته های سایت خود را چطور میشه یه جور کپی رایت براش تهیه کرد که کسایی که مطالب سایت رو کپی برداری کردن؛ اگر منبع (سایت ما) رو ننوشتن مجاز نباشن.
و اینکه این مجاز نبودن چطور تامین میشه. یعنی یه نفر اومدو به توضیحاتی که وبمستر مبنی بر کپی رایت دار بودن مقالات سایت گفته، توجهی نکرد و اون مقاله رو برای خودش (و یا به اسم خودش) کپی کرد حالا چطور اون لایسنسو بکار میگیرن براش؟!
از طریق CC (http://creativecommons.org) میشه؟ نحوه کار به چه شکلی هست؟اصلا چرا فیلتره؟
eshpilen
چهارشنبه 30 تیر 1389, 21:23 عصر
در قوانین کپی رایتی که بین المللی شده نوشته های شما بصورت خودکار تحت کپی رایت قرار میگیرن.
البته استفاده از نوشته ها چند مورد استثناء داره که مشمول قانون کپی رایت نمیشن. ولی این استثناها از کشور به کشور تفاوت میکنه. از موارد استثناء در آمریکا مثلا موارد آموزشی و غیره هست یا هجو یا نقل بخشهایی بعنوان نقد و غیره.
درموقع نقض کپی رایت تنها کاری که باید بشه ثابت کردن اینه که واقعا اون نوشته ها مال شما بودن و شما قبل از کس دیگری اونها رو خودتون ایجاد کردید. برای این امر احتمالا میشه کپی رایت رو با ثبت کردن محکم تر کرد.
بهرحال ضمانت اجرایی خاصی حداقل در کشورهایی مثل ایران وجود نداره.
و پیگیری نقض کپی رایت برای موارد کوچک و توسط افراد منفرد یا شرکتهای کوچک صرف نمیکنه چون دادگاهش هزینهء زیادی داره (البته برای طرف مقابل هم همینطور).
اصلا چرا فیلتره؟
بخاطر کمک به جهل عمومی!
حمید محمودی
چهارشنبه 30 تیر 1389, 23:07 عصر
اینطوری که من که نوشته شما متوجه شدم، پس این جملاتی که توی وبسایت های ایرانی دیده میشه (" این نوشته از کپی رایت --- استفاده میکند") علکیه؟! راه دیگه ای نداره ؟ از جای دیگه ای به جز CC نمیشه استفاده کرد؟ (تازه قصد داشتم چندتا مقاله مفید منتشر کنم که فکر کنم بیخیال بشم بهتره!! :(
الان که دقت کردم بعضی از وبسایت هایی که از CC استفاده میکردن و خودشونم در سایتشون درج کرده بودن. اون جمله رو برداشتن و از جمله هایی نظیر : "استفاده از مطالب با کسب اجازه از مدیریت مجاز است" و یا "در صورت عدم اجازه با پیگرد قانونی مواجه میشوید" اکتفا کردن پس عملا دیگه کپی رایت نوشته ها در ایران نداریم ؟؟؟
بخاطر کمک به جهل عمومی! راستش این قسمتو دقیقا متوجه نشدم منظورتون چیه؟!
راستی چه وبسایت ها روی مشناسین که به مقالات خوب در زمینه برنامه نویسی و علوم کامپیوتری بها (مادی/معنوی) بدن؟؟؟
ممنون
حمید محمودی
پنج شنبه 31 تیر 1389, 17:50 عصر
دوستان دیگه نظری ندارن؟
eshpilen
پنج شنبه 31 تیر 1389, 17:52 عصر
اینطوری که من که نوشته شما متوجه شدم، پس این جملاتی که توی وبسایت های ایرانی دیده میشه (" این نوشته از کپی رایت --- استفاده میکند") علکیه؟!
نه علکی نیست الکیه :لبخند:
این عبارت از رسوم قدیم هست که اون موقع قوانین جدید کپی رایت نبودن و برای کپی رایت بودن چیزی باید نظیر چنین جمله هایی بصورت صریح به مطالب مورد نظر اضافه میشد. الان دیگه نیازی به اینطور جمله ها نیست و کپی رایت بصورت خودکار و پیشفرض اعمال میشه، اما این رسم از بین نرفته و شاید بعضیا نمیدونن و فکر میکنن درج این جمله ها لازمه یا اینکه فکر میکنن کپی رایتشون با اینکار محکمتر میشه و شاید هم برای ترسوندن و هشدار به دیگران هست.
درهرصورت هیچکدام از اینا هیچ پشتوانه و تسهیل اجرایی بیشتری به کسی نمیده.
البته فکر میکنم میشه کپی رایت رو بصورت رسمی و دفتری ثبت کرد، که این برای اثبات نقض کپی رایت مفیده و کار رو راحتتر و سریعتر میکنه. ولی این روش نمیدونم در ایران چقدر عملی هست؛ ضمنا اصلا برای اینطور چیزها و اینهمه مطالب مجزا صرفه داره؟ انجامش راحته؟ هزینه نداره؟ فکر نمیکنم!
راه دیگه ای نداره ؟ از جای دیگه ای به جز CC نمیشه استفاده کرد؟ (تازه قصد داشتم چندتا مقاله مفید منتشر کنم که فکر کنم بیخیال بشم بهتره!! :(
والا این مجوزهای CC تاجایی که من دیدم تاحالا برای اشتراک گذاری هستن (از اسمش هم معلومه). یعنی شما به دیگران اجازه میدید مطالب شما رو جای دیگه کپی کنن، اما درج منبع اصلی میتونه لازم باشه (بسته به نوع مجوز - انواع مختلفی دارن این CC ها).
بهرحال شما میتونید مجوز مورد نظر خودتون رو بنویسید که میتونه درحد چند جمله باشه. مثلا: کپی لفظ به لفظ و کامل و بدون تغییر از این مطلب با ذکر منبع مجاز میباشد.
البته من زیاد وارد نیستم اما ترکیب های مختلفی رو میشه بکار برد. مثلا اگر شما میخواید اجازه بدید که از مطلب شما برای ترکیب و ساخت مطالب دیگری استفاده بشه میتونید این اجازه رو هم در مجوزی که بصورت یک یا چند جمله میسازید درج کنید.
الان که دقت کردم بعضی از وبسایت هایی که از CC استفاده میکردن و خودشونم در سایتشون درج کرده بودن. اون جمله رو برداشتن و از جمله هایی نظیر : "استفاده از مطالب با کسب اجازه از مدیریت مجاز است" و یا "در صورت عدم اجازه با پیگرد قانونی مواجه میشوید" اکتفا کردن پس عملا دیگه کپی رایت نوشته ها در ایران نداریم ؟؟؟
کپی رایت که فکر کنم داریم :لبخند:
منتها کی اجراش میکنه؟
اونم برای مطالب یه سایت توی نت.
شما میخواید برید دادگاه از کی شکایت کنید اونم وقتی هزاران پروندهء جدی تر دادگاهها رو پر کرده!
میخواید چقدر پول خرج کنید؟
هرچند شاید راههای راحتتری هم پیشبینی شده باشه که من خبر ندارم (مثلا سایت طرف رو فیلتر کنن :لبخند:)
راستش این قسمتو دقیقا متوجه نشدم منظورتون چیه؟!
خب منظورم این بود که چنین سایتهایی رو که مطالب علمی و فرهنگی دارن سانسور کردن لابد میخوان ملت بی سواد و بی اطلاع بمونن. البته فقط یه شوخی و طعنه بود.
گهگاهی مطالب علمی و فرهنگی نوینی در جایی هست ولی ممکنه به نفع بعضی صاحبان قدرت و ثروت نباشه و طعنهء من به این خاطر بود. هرچند من تاحالا شخصا به چنین مواردی که قابل اثبات باشن برنخوردم.
نرم افزار فیلترینگ هست دیگه بصورت خودکار و با شکاکیت بسیار ظاهرا عمل میکنه.
راستی چه وبسایت ها روی مشناسین که به مقالات خوب در زمینه برنامه نویسی و علوم کامپیوتری بها (مادی/معنوی) بدن؟؟؟
سایت که فکر کنم زیاد باشه.
شما در چه زمینه ای میخواید و میخواید چی عایدتون بشه؟ یعنی مثلا پولم میخواید؟ :لبخند:
اگر مقاله هاتون آزاد هست فکر میکنم میتونید در سایت ویکیپدیا هم درجشون کنید. ولی راستش تاحالا اسم تهیه کنندهء مقاله رو پای مقالات ویکیپدیا ندیدم و فکر کنم نباید باشه.
حمید محمودی
پنج شنبه 31 تیر 1389, 19:07 عصر
بهرحال شما میتونید مجوز مورد نظر خودتون رو بنویسید
اِه پس کپی رایت درست کردن انقدر راحته؟!! چه جالب! :دی
پس به عبارت دیگه بنده به عنوان وبمستر میام در نوشته های مهم سایت یک جمله ای رو مینویسم و این میشه کپی رایت اون. اون کسایی که قصد سو استفاده دارن چقدرم بهش توجه میکنن!! ما هم برای اینکه اثبات کنیم اون نوشته مال ما بوده باید کلی هزینه و وقت بزاریم؟! آخرشم معلوم نیست حرف کی رو قبول میکنن. عجب قضیه ای شدا....
کپی رایت که فکر کنم داریم :لبخند:. منتها کی اجراش میکنه؟
آره. یکی از رفقا حرف خوبی میزد. اینجا نمیگم. پیش خودم میگم. :دی
سایت که فکر کنم زیاد باشه.
شما در چه زمینه ای میخواید و میخواید چی عایدتون بشه؟ یعنی مثلا پولم میخواید؟
مثلا چه سایتی؟ در مورد اینکه گفتید چی میخام عایدم بشه،هیچی، فکر کنم رایگان کارکردن بهتره باشه!!! :لبخند: . شما چی فکر میکنید؟؟ بهتر نیست که کلا رایگان وقت بزاریم ؟؟! :دی
آره ویکی پدیا هم عضوم . ولی اونجا افرادی که مقاله ای رو مینوسن بابت این وقتی که میزارن و زحمتی که میکشن درآمدشون از کجا تامین میشه؟؟
از طرفی به قول خود شما نبودن اسم نوسنده در مقاله ها، یکم ظاهر خوبی نداره (برای خودش)
eshpilen
پنج شنبه 31 تیر 1389, 19:29 عصر
اِه پس کپی رایت درست کردن انقدر راحته؟!! چه جالب! :دی
کپی رایت رو که شما درست نمیکنی.
کپی رایت یعنی کسی حق نداره بدون اجازهء شما از اون مطالب کپی بگیره و بصورت پیشفرض به کار شما اعمال میشه.
حالا شما میای با یک مجوز یا یک جمله که خودت طراحی میکنی یکسری اختیارات رو به کاربران اعطا میکنی. یعنی از مجموعه محدودیت های کپی رایت، یکسری محدودیت ها و گاهی همهء محدودیت ها رو حذف میکنی.
پس شما اختیارات رو آزاد میکنی، کپی رایت درست نمیکنی.
البته باید یخورده به مسال فنی و قانونی وارد باشی تا مجوزی که درست میکنی از نظر فنی و قانونی دقیق و کامل و معتبر باشه.
برای کارهای پیچیده تر و شرایط مجوز پیچیده تر و حجیمتر میان و از مجوزهای از پیش طراحی شده استفاده میکنن چون اطمینان از کیفیت و اعتبار اونها وجود داره. چون متخصصان فنی و حقوقی اونها رو طراحی کردن.
ولی درمورد کارهای ساده و تعیین شرایط ساده همون جملات شما در حکم مجوز کافی هستن.
اینو از خودم نمیگم. واقعیتش همینطوریه. جمله ای که شما میذاری اگر از نظر فنی و قانونی دقیق و مجاز باشه هیچ فرقی با یک مجوز نداره و کاملا معتبر و کارا هست.
پس به عبارت دیگه بنده به عنوان وبمستر میام در نوشته های مهم سایت یک جمله ای رو مینویسم و این میشه کپی رایت اون. اون کسایی که قصد سو استفاده دارن چقدرم بهش توجه میکنن!! ما هم برای اینکه اثبات کنیم اون نوشته مال ما بوده باید کلی هزینه و وقت بزاریم؟! آخرشم معلوم نیست حرف کی رو قبول میکنن. عجب قضیه ای شدا....
خب اینطوریه دیگه. گفتم که. شما میخواید چطوری باشه؟ هرجور شما دوست دارید و براتون راحت تره؟ بالاخره هرچیزی قاعده و اصولی داره، نه فقط از دید و طرف شما، بلکه از همه طرف و جنبه های مختلف باید منصفانه و دقیق و اصولی و قابل اثبات باشه.
آره. یکی از رفقا حرف خوبی میزد. اینجا نمیگم. پیش خودم میگم. :دی
جون من بگو :لبخند:
مثلا چه سایتی؟ در مورد اینکه گفتید چی میخام عایدم بشه،هیچی، فکر کنم رایگان کارکردن بهتره باشه!!! :لبخند: . شما چی فکر میکنید؟؟ بهتر نیست که کلا رایگان وقت بزاریم ؟؟! :دی
خیلی وقتا رایگان کار کردن تنها گزینهء موجوده.
چون الان منابع رایگان اینقدر زیاد هست که کسی براحتی پول بابت مطالب پولی نمیده. باید کیفیت و کمیت کارتون خیلی بالا باشه یا مطالب کمیابی که کسی حاضر بشه بابتش پول بده.
بعدم مگه رایگان کار کردن چیز عجیب و نامعقولی هست؟ مثلا من کلی مقاله و حاصل زحمت های خودم رو در چند تاپیک در این فروم در دسترس همگانی گذاشتم نباید اینکار رو میکردم؟
اینکار ارزش و مزایای مختلفی برای خودم و جامعه داره.
البته شما مجبور نیستید اینکار رو بکنید یا برای همه چیز اینکار رو بکنید.
ولی من شخصا هرچی رایگان به دیگران دادم در قبالش هم از چیزهای رایگان اگر بیشتر استفاده نکرده باشم کمتر هم استفاده نکردم. اینطوری جامعه برای همه جای بهتری هست بنظر من.
آره ویکی پدیا هم عضوم . ولی اونجا افرادی که مقاله ای رو مینوسن بابت این وقتی که میزارن و زحمتی که میکشن درآمدشون از کجا تامین میشه؟؟
فعلا که میبینید اینطور عظیم و با کیفیت هست.
خیلی ها رایگان توش مطلب میذارن. اونم افراد سطح بالا و مقاله های حجیم و با کیفیت.
یکسری پرسنل هم داره و هزینهء سرورهاش هم که حتما دیدید هرچند وقت یکبار تقاضای کمک مالی میکنه و در عرض چند هفته هزینه های یکسالش رو تامین میکنه (نمیدونم شاید هم برای چند سال باشه). همین چند وقت پیش نمیدونم مثل اینکه 7 میلیون دلار در عرض چند هفته جمع کردن. خب افراد ثروتمند، مردم عادی و خیلی ها که از این منابع استفاده میکنن یا حامی کمک و فرهنگ و علم هستن حاضرن درحد توان خودشون کمک کنن. چه اشکالی داره؟
اونایی هم که رایگان توش مطلب میذارن مسلم هست که به پول برای اینکار نیازی ندارن. حالا یا وضعشون خوبه یا استاد دانشگاه هستن یا بهرحال شغل و تخصص و منبع درآمدهای مختلف دیگری دارن.
از طرفی به قول خود شما نبودن اسم نوسنده در مقاله ها، یکم ظاهر خوبی نداره (برای خودش)
البته نام کاربری و مشخصات شما فکر میکنم در بخش تاریخچه درج میشه.
اما این مشخصات در صفحهء اصلی نیست. بنظرم چون این مقالات توسط همگان قابل اصلاح و تکمیل هستن و میتونن چندین مولف داشته باشن که هرکدوم بخشی از مقاله رو نوشتن یا اصلاح کردن. مگر اینکه اسم همه رو بخوان زیر مقاله درج کنن با محاسبهء سهمی که هرکدوم در اون مقاله داشتن در ویرایش های مختلف. اما فکر میکنم اینکار راحت و معقولی نیست و همون تاریخچه مناسبتر هست.
حمید محمودی
پنج شنبه 31 تیر 1389, 20:10 عصر
کپی رایت عجب کپی رایتیه توی ایران!!! :دی
جمله ای که شما میذاری اگر از نظر فنی و قانونی دقیق و مجاز باشه هیچ فرقی با یک مجوز نداره و کاملا معتبر و کارا هست.
ما که زیاد از حقوق سردرنماریم شما یه چند جمله دیگه (علاوه بر اونی که در بالا اشاره کردی) نمیدونی که بتونم روشون فکر بکنم؟
جون من بگو
اگه سایت جوّش عمومی نبود میگفتم .... :چشمک:
بعدم مگه رایگان کار کردن چیز عجیب و نامعقولی هست؟ مثلا من کلی مقاله و حاصل زحمت های خودم رو در چند تاپیک در این فروم در دسترس همگانی گذاشتم نباید اینکار رو میکردم؟
اینکار ارزش و مزایای مختلفی برای خودم و جامعه داره.
قطعا همین طوره که شما گفتین. کمک به دیگران و کمک گرفتن از اونها از جهات مختلف سود آوری برای همه داره.اما واقعا بعضی موقع(شایدم خیلی وقت ها) نمیشه به رایگان وقت گذاشتن و زحمت کشیدن بدون کسب درآمد فکر کرد. افراد مختلف در شرایط و جوامع مختلفی زندگی میکنن که قطعا نمیشه کارها و کمکشون رو به دیگران باهم مقایشه کرد.
فعلا که میبینید اینطور عظیم و با کیفیت هست.
خیلی ها رایگان توش مطلب میذارن. اونم افراد سطح بالا و مقاله های حجیم و با کیفیت.
یکسری پرسنل هم داره و هزینهء سرورهاش هم که حتما دیدید هرچند وقت یکبار تقاضای کمک مالی میکنه و در عرض چند هفته هزینه های یکسالش رو تامین میکنه (نمیدونم شاید هم برای چند سال باشه). همین چند وقت پیش نمیدونم مثل اینکه 7 میلیون دلار در عرض چند هفته جمع کردن. خب افراد ثروتمند، مردم عادی و خیلی ها که از این منابع استفاده میکنن یا حامی کمک و فرهنگ و علم هستن حاضرن درحد توان خودشون کمک کنن. چه اشکالی داره؟
اونایی هم که رایگان توش مطلب میذارن مسلم هست که به پول برای اینکار نیازی ندارن. حالا یا وضعشون خوبه یا استاد دانشگاه هستن یا بهرحال شغل و تخصص و منبع درآمدهای مختلف دیگری دارن.
حقیقتش بنده هیچ وقت با این دید به مساله نگاه نکرده بودم. گرچه با همه این اوصاف باز هم عقده ام براین هستش که در ایران برای اینکار ها تره هم خورد نمیکنن.
البته نام کاربری و مشخصات شما فکر میکنم در بخش تاریخچه درج میشه.
اما این مشخصات در صفحهء اصلی نیست. بنظرم چون این مقالات توسط همگان قابل اصلاح و تکمیل هستن و میتونن چندین مولف داشته باشن که هرکدوم بخشی از مقاله رو نوشتن یا اصلاح کردن. مگر اینکه اسم همه رو بخوان زیر مقاله درج کنن با محاسبهء سهمی که هرکدوم در اون مقاله داشتن در ویرایش های مختلف. اما فکر میکنم اینکار راحت و معقولی نیست و همون تاریخچه مناسبتر هست.
آره درج میشه. یکسری افراد هم میان یکبار دیگه نوشته شخصی که اونو تازگی ویرایش کرده، با مقاله اصلی بررسی میکنن و اگه باز به اصلاحاتی نیاز بود اینکارو انجام میدن. (که فکر نمیکنم برای تک تک مقالات همین طور باشه!)
مرسی
eshpilen
پنج شنبه 31 تیر 1389, 20:28 عصر
ما که زیاد از حقوق سردرنماریم شما یه چند جمله دیگه (علاوه بر اونی که در بالا اشاره کردی) نمیدونی که بتونم روشون فکر بکنم؟
رو چی فکر کنی؟!
کلا این مسائل پیچیده و حجیم هست.
من خودم چند سال اینقدر مطلب راجع به این چیزا خوندم، هنوزم که هنوزه گیج میزنم و یه چیزی پرسیده میشه ابهام دارم باید به مخم فشار بیارم فکر کنم برم رفرنس بخونم و گاهی از یه آقای خارجکی که رفیقمه و خیلی هم معروفه سوال میکنم :لبخند:
مثلا کپی رایت یه چیزه و قرارداد چیز دیگه.
خیلی وقتا چیز اصلی ای که ما باهاش طرف هستیم قرارداد هست نه کپی رایت. هرچند کپی رایت هم به شرایط و محدودیت های قرارداد اضافه میشه و باید هردو رو همزمان و در ترکیب با هم درنظر داشت.
مجوزهای نرم افزارهای انحصاری اکثرشون از نوع قرارداد (Contract) هستن. یعنی شما موقع نصب نرم افزار با اون شرایطی که موافقت میکنید عملا یک قرارداد بستید.
محدودیت های کپی رایت به تنهایی اغلب از نظر تولید کننده ها کافی نیست و بخاطر همین از قرارداد استفاده میکنن تا محدودیتهای قانونی شدیدتر و گسترده تری رو روی کاربران اعمال کنن.
مثلا کپی رایت جلوی مهندسی معکوس نرم افزار رو نمیگیره، اما در قراردادی که میکروسافت کاربرانش رو ملزم به رعایت اون کرده مهندسی معکوس ممنوع شده.
ولی اینطوری نیست هرکس بتونه هر شرطی برای قرارداد بذاره. در قانون پیشبینی شده که شرایط قرارداد باید در چه چهارچوبی باشه و مثلا غیرانسانی و ضداجتماعی نباشه و غیره.
اگه سایت جوّش عمومی نبود میگفتم .... :چشمک:
با پیام خصوصی بفرست پس :لبخند:
حمید محمودی
پنج شنبه 31 تیر 1389, 22:21 عصر
مثلا کپی رایت یه چیزه و قرارداد چیز دیگه.
خیلی وقتا چیز اصلی ای که ما باهاش طرف هستیم قرارداد هست نه کپی رایت. هرچند کپی رایت هم به شرایط و محدودیت های قرارداد اضافه میشه و باید هردو رو همزمان و در ترکیب با هم درنظر داشت.
مجوزهای نرم افزارهای انحصاری اکثرشون از نوع قرارداد (Contract) هستن. یعنی شما موقع نصب نرم افزار با اون شرایطی که موافقت میکنید عملا یک قرارداد بستید.
محدودیت های کپی رایت به تنهایی اغلب از نظر تولید کننده ها کافی نیست و بخاطر همین از قرارداد استفاده میکنن تا محدودیتهای قانونی شدیدتر و گسترده تری رو روی کاربران اعمال کنن.
مثلا کپی رایت جلوی مهندسی معکوس نرم افزار رو نمیگیره، اما در قراردادی که میکروسافت کاربرانش رو ملزم به رعایت اون کرده مهندسی معکوس ممنوع شده.
ولی اینطوری نیست هرکس بتونه هر شرطی برای قرارداد بذاره. در قانون پیشبینی شده که شرایط قرارداد باید در چه چهارچوبی باشه و مثلا غیرانسانی و ضداجتماعی نباشه و غیره.
قضایا داره یکم(یکمی بیشتر از یکم ) پیچیده میشه. فکر کنم تا این حد دونستن دیگه کافیه. و به همون جمله ای که شما اشاره کردی اکتفا کنیم بسه.
الان میدونید دارم به چه موضوعی فکر میکنم؟ اینکه درجایی که اصلا کپی رایت معنی و مفهمومی به هیچ شکلی نداره اصلا ایجاد کردن تاپیک هایی با این مضامین و یا بحث هایی در این مورد بی فایده است.
ضمن اینکه من بازم فکر میکنم که وقتی قرار باشه کپی رایت رو دور بزنن (در ایران) کنترکت رو هم دور میزنن.
که کاش اینطور نبود....
eshpilen
پنج شنبه 31 تیر 1389, 22:30 عصر
نه اینطور بحثها بد نیستن.
مگه بده آدم مباحث روز دنیا رو بدونه؟
مگر اینکه آدمی باشه که همش باید دنبال نون بدوه و وقت و حال این حرفا رو نداشته باشه.
اینجا خیلی چیزها در همین حدود هستن اما آدم دوست داره بخاطر بینش و بعضی نیازها یا علاقمندی شخصی خودش هم که شده، بقدر کافی بدونه.
باید تاحد ممکن جهانی فکر کرد و جهانی بود و شد.
خدا رو چه دیدی شاید ما رفتیم خارج از کشور خواستیم کار کنیم.
تکامل طبیعی هر برنامه نویسی در سطح بالا میتونه به چنین چیزی ختم بشه.
البته من خودم بخاطر موافق بودن با فلسفه و نظرات نرم افزار آزاد و افرادی مثل ریچارد استالمن، از منتقدان قوانین انحصار فکری (که کپی رایت هم یکی از اونهاست) بحساب میام. اما این به معنای مخالفت کامل و شدید با هر نوع و شکلی از این قوانین نیست.
شاید بشه گفت فلسفهء نرم افزار آزاد یک مرحلهء تکامل پسامدرن هست.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.