View Full Version : سوال: منظور از مسلط بودن به SQLSERVER چیه؟
Delphi7_love
دوشنبه 01 شهریور 1389, 10:17 صبح
من خیلی از جاهایی که آگهی استخدام برنامه نویس داده بودن دیدم که یکی از شرط هاشون مسلط بودن به SQL ، منظور از مسلط بودن چیه ؟ چه چیزی رو باید یاد داشته باشی ؟
لطفا کامل توضیح بدبد
متشکرم
pezhvakco
دوشنبه 01 شهریور 1389, 10:41 صبح
درود :
مسلط بودن به SQL
این قضیه از پایه اشتباهه ؟
مثل این می مونه که بگی یه نفر مسلط به ریاضی .
بدرود .
m_omrani
دوشنبه 01 شهریور 1389, 12:05 عصر
مي دونيد. کسي که مي خواد به اين سوال پاسخ بده بايد خيلي جسارت داشته باشه، چون ميزان اطلاعات و ديدگاه خودش رو نسبت به SQL نشون مي ده! با اين اوصاف من دل رو به دريا مي زنم و چند خطي در اين باره مي نويسم. به اين اميد که اساتيد با تجربه، به اين سوال پاسخ هاي بهتري بدن.
اگه مقصودتون از SQL چيزيه که به طور عام مصطلح شده، بايد بگم احتمالاً مقصود دو چيزه. هم زبان SQL و هم نرم افزار SQL Server شرکت مايکروسافت.
به نظر من بستگي داره به اين که فرد به چه عنواني قراره کار کنه:
Developer، Designer يا Admin و Analyst.
اگه قراره Designer باشه بايد بتونه ديتابيس، جداولش، ساختارش، روابطش، کليدها، نوع و اندازه فيلدها، ... رو بر اساس مستندات تحليل، پياده سازي کنه.
اگر Developer قرار باشه طبعاً بايد خوب T-SQL بدونه، بتونه SPROC، UDF، TRIGGER، CONSTRAINT، VIEW ايجاد کنه. با INDEX خوب آشنا باشه. با SP هاي سيستمي خود SQL آشنايي نسبي داشته باشه. اگه جايي گير کرد بتونه خودش مشکلش رو حل کنه.
اگه قراره Admin باشه بايد ... خوب. بنده تا به حال Admin نبودم و چيز زيادي در اين مورد نمي دونم. چيزي که هست اينه که Admin مسوول نگهداري ديتابيس و ديتابيس سروره. شايد چيزي شبيه اينها باشه: تعريف سياست هاي پشتيبان گيري، Job ها، مديريت منابع، ...
اگه قراره Analyst باشه بايد بتونه خوب ساختار ديتابيس رو تحليل کنه، بتونه ديتابيس، پرس و جو ها، SPROC ها رو Tune کنه تا از لحاظ کارايي مشکلي نداشته باشه، خوب بتونه Execution Plan ها رو خوب تحليل کنه و ايندکس هاي مناسب بزنه تا ديتابيس در واکشي اطلاعات کُند نباشه، بتونه مشکلات و گلوگاه هاي ديتابيس رو شناسايي کنه و براشون راه حل بده، ...
و تمام اين موارد مستلزم اينه که فرد با محصولي که دقيقاً قراره باهاش کار کنه (SQL Server 2000، SQL Server 2005، SQL Server 2008، MySql، ...)، و قابليت هاش به خوبي آشنا باشه. به عنوان مثال خيلي ها ممکنه SQL Server 2008 رو به عنوان ديتابيس سرور خودشون انتخاب کنن، چرا؟ خوب معلومه، چون جديدتره ديگه!، اما ازش به اندازه SQL Server 2005 يا حتي 2000 استفاده کنن. لذا يه فرد حرفه اي به عقيده من کسيه که با قابليت هاي خاص يک محصول به خوبي آشنا باشه و بدونه هرکدوم چه کاربردي داره و کجا بايد استفاده بشه.
البته شايد برخي چيزها رو نشه کاملاً تفکيک کرد، خصوصاً اين که در کشوري مثل ايران که هر فرد بايد آچار فرانسه باشه و همه کار بکنه و عملاً وظايف و تخصصها دقيقاً تفکيک شده نيست. به عنوان مثال مشاهده مي کنيد که به عنوان يه برنامه نويس .NET جايي استخدام شديد، اما هم بايد HTML کار کنيد، هم جاوا اسکريپت بلد باشيد، هم فوتوشاپ بدونيد، هم با CSS آشنا باشيد، هم « SQL بلد باشيد! » و چندين هم ديگه که هر کدوم به طور حرفه اي يه تخصص محسوب مي شه.
خوب. اين نظر بنده بود. اگه قصوري بود از محضر دوستان عذرخواهي مي کنم.
Delphi7_love
دوشنبه 01 شهریور 1389, 12:43 عصر
به نظر شما یه برنامه نویس بانک اطلاعاتی کدم قسمت و واسه کارش لازمه که بدونه ؟
pezhvakco
دوشنبه 01 شهریور 1389, 17:29 عصر
یه برنامه نویس بانک اطلاعاتی کدم قسمت و واسه کارش لازمه که بدونه
لازمه همیشه در حال یادگیری باشی .
حالا هرچی بیش تر و کامل تر بهتر...
Delphi7_love
دوشنبه 01 شهریور 1389, 20:09 عصر
لازمه همیشه در حال یادگیری باشی .
حالا هرچی بیش تر و کامل تر بهتر...
خوب اینکه مسلمه اما منظورم این بود که یه نفر که میخواد به عنوان یه برنامه نویس بانک اطلاعاتی داخل یه شرکت کار کنه ، آیا لازمه در همه زمینه ها مهازت داشته باشه یا اینکه نه هر مهارت واسه یه کار خاصه
pezhvakco
سه شنبه 02 شهریور 1389, 09:48 صبح
آیا لازمه در همه زمینه ها مهازت داشته باشه یا اینکه نه هر مهارت واسه یه کار خاصه
وقتی قراره برای جایی یا کسی کار کنیم، باید یا خواصته اون طرف هماهنگ باشیم .
نمیشه در همه زمینه ها مهارت داشت .
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.