PDA

View Full Version : خبر: نقض آشکار حقوق مولفین توسط نشر نقش سیمرغ



razavi_university
پنج شنبه 04 شهریور 1389, 01:41 صبح
مفهوم‌ حق‌ كپي‌(copy right) كه‌ گاه‌ در زبان‌ فارسي‌ به‌ حق‌ مؤلف‌ تعبير شده‌، به‌ روشي‌ قانوني‌ براي‌ محافظت‌ از حقوق‌ مبتكران‌ در نوآوريهايشان‌ مانند متن‌، موسيقي‌، نقاشي‌، برنامه‌ رايانه‌ي‌ و... اطلاق‌ مي‌شود. در بسياري‌ از كشورها، مبتكر به‌ محض‌ انتشار نوآوري‌ خود در رسانه‌ها صاحب‌ حق‌ كپي‌ مي‌شود. كپي‌ يا توزيع‌ غيرمجاز مواد مشمول‌ قانون‌ حق‌ كپي‌، جريمه‌هاي‌ سنگين‌ به‌ دنبال‌ دارد؛ چه‌ اين‌ كار غيرقانوني‌ به‌ منظور نفع‌ شخصي‌ انجام‌ گيرد يا غيرانتفاعي‌ باشد.
حق‌ مؤلف‌ تنها به‌ حق‌ مالي‌ يا حق‌ اقتصادي‌ محدود نيست‌... حق‌ مؤلف‌، مالكيت‌ فكري‌ و معنوي‌ آثار را به‌ رسميت‌ مي‌شناسد و جامعه‌ را ملزم‌ مي‌سازد كه‌ آن‌ را محترم‌ بدارد و حقوق‌ قانوني‌ پيش‌بيني‌شده‌ و ناشي‌ از آن‌ را مراعات‌ كند...
این قانون در ایران نیز از سال 1348 به عنوان قانون حمايت حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان مصوب سال 1348 مجلس شورای ملی تصویب شده است.
از نظر اين قانون به مولف و مصنف و هنرمند "پديدآورنده " و به آن چه از راه دانش يا هنر و يا ابتكار آنان پديد مي آيد بدون در نظر گرفتن طريقه يا روشي كه در بيان و يا ظهور و يا ايجاد آن به كار رفته "اثر" اطلاق مي شود.
طبق این قانون حقوق پديدآورنده هر اثر شامل حق انحصاري نشر و پخش و عرضه و اجراي اثر و حق بهره برداري مادي و معنوي از نام و اثر او است و حقوق معنوي پديدآورنده محدود به زمان و مكان نيست و غير قابل انتقال است. متن کامل قانون را در لینکی که قرار دادم می توانید مطالعه کنید... (http://www.softreg.ir/rules/38-register/64-ghanoon1348.html)
دوستان بسیاری که جز برنامه نویسان خبره این سرزمین هستند و افراد حرفه ای در دنیای IT شناخته می شوند، مقالات و کتابهای آموزشی بسیاری را برای یادگیری سایرین بدون هیچگونه چشمداشت مالی تهیه کرده اند و فقط ذکر نامشان را در هنگام استفاده از مطالبشان درخواست کرده اند. اساتیدی که همواره مقالات و جزوات تالیفی آنها راهگشای مسیر یادگیری ما بوده است.
اما متاسفانه گاهی شاهد سودجویی افراد شیادی هستیم که از مقالات آموزشی این اساتید به نفع خود استفاده کرده و نه تنها از آنها نامی نبرده و حقوق معنوی این دوستان را لگد مال نی کنند، بلکه این مقالات را به به صورت کتاب درآورده و از آن درآمد نامشروع بسیاری کسب می کنند.
امشب که وبلاگ آقای کیانی (http://www.devecode.blogfa.com/post-10.aspx) رو می خوندم، وقتی این موضوع رو فهمیدم شوکه شدم.
کتاب آموزش جامع برنامه نویسی با سی شارپ 2010 از انتشارات نقش سیمرغ به قیمت 20000تومان
نویسنده گان : مهندس محمد محمدی - مهندس سیده ربابه صیاد (http://www.tolugroup.com/NewsDetails.aspx?id=2)

فصل 28 این کتاب به WPF اختصاص داده شده و اگر کمی دقت کنیم، مطالب بخش WPF سایت برنامه نویس (http://barnamenevis.org/forum/forumdisplay.php?f=142) که توسط آقای کیانی نوشته شده( آموزش WPF (مقدماتی تا پیشرفته) (http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=102127) ‏ )، عینا چاپ شده حتی زحمت تغییر تصاویر رو هم به خودشون ندادند چون در صفحه 960 این کتاب عکسی چاپ شده (شکل 17-28)که اگر خوب به آن دقت شود در قسمتی از عکس نوشته شده "Created By Mahdi Kiani" !!!!!!!! و در هیچ کجای کتاب و حتی قسمت منابع اسمی از ایشون برده نشده و فقط به ذکر اسم سایت برنامه نویس اکتفا کردند. هرچند مطمئنا ایشون تنها کسی نیستند که از مطالبشون بدون اجازه در اون کتاب استفاده شده و اساتید دیگری هم هستند که چنین دزدی آشکاری از مطالبشون انجام شده است.

به نظر شما با اینچنین افراد شیاد و سودجویی باید چه کرد؟؟؟؟


لینک مطلب در وبلاگ آقای کیانی (http://www.devecode.blogfa.com/post-10.aspx)
لینک کتاب (http://www.tolugroup.com/NewsDetails.aspx?id=2)
لینک قانون حقوق مولفین (http://www.softreg.ir/rules/38-register/64-ghanoon1348.html)

razavi_university
جمعه 12 شهریور 1389, 14:09 عصر
این هم تصاویر و مطالب مربوط به این موضوع که از وبلاگ آقای کیانی اینجا قرار میدم:


این هم تعدادی عکس از این کتاب(برای مشاهده سایز بزرگ، روی عکس ها کلیک کنید)



http://www.devecode.com/BlogfaFiles/WPF001_Smal.jpg (http://www.devecode.com/BlogfaFiles/WPF001.JPG)
عکس روی جلد کتاب


http://www.devecode.com/BlogfaFiles/WPF002_Small.jpg (http://www.devecode.com/BlogfaFiles/WPF002.JPG)
اطلاعات کتاب و مبلغ 20000 تومانی آن(خوب البته Ctrl+C و Ctrl+V هم زحمت داره بلاخره!)


http://www.devecode.com/BlogfaFiles/WPF003_Small.jpg (http://www.devecode.com/BlogfaFiles/WPF003.JPG)
صفحه اول فصل 28


http://www.devecode.com/BlogfaFiles/WPF004_Small.jpg (http://www.devecode.com/BlogfaFiles/WPF004.JPG)
یکی نیست بگه 1000 خط پیش کش... فقط یک خطش را شما نوشتین؟ راستی این صفحه غیر از کپی برداری کمی تحریف هم شده..قسمتی از مطالب حذف شدند!!!


http://www.devecode.com/BlogfaFiles/WPF005_Small.jpg (http://www.devecode.com/BlogfaFiles/WPF005.JPG)
این هم صفحه معروف 960 و عکسی که در آن نام بنده مشخص شده است.(روی عکس کلیک کنید قسمت مورد نظر را بزرگنمایی کردم)


http://www.devecode.com/BlogfaFiles/WPF.png
این هم آبکن معروفی است که من هنگام اموزش مطالب تهیه کرده بودم..نسخه سیاه و سفیدش را در عکس فوق می توانید مشاهده کنید

Abalfazl
یک شنبه 16 آبان 1389, 22:33 عصر
این مورد را می توان در وزارت ارشاد قسمت اداره کتاب پیگیری حقوقی کرد. جناب کیانی خواستند من راهنمایی می کنم