View Full Version : data warehousing
elahe1364
پنج شنبه 04 شهریور 1389, 12:08 عصر
دوستان کسی در مورد مبحث data warehousing در sqlserver2008 چیزی میدونه؟
elahe1364
شنبه 06 شهریور 1389, 07:36 صبح
در واقع من چندتا بانک اطلاعاتی با ساختار یکسان و داده های متفاوت دارم.
میخوام کاری کنم که تمام این بانک ها در قالب یک بانک باشند یا مجازی یا فیزیکی.
و برای مثال موقع گزارش گیری بشه از داده های همه بانک ها استفاده کرد.
میخوام بدونم میشه از تکنیک DATA WAREHOUSINGبرای این منظور استفاده کرد؟
یا کسی پیشنهادی برای این کار نداره؟
با تشکر
mahdi_farhani
سه شنبه 09 شهریور 1389, 13:04 عصر
با علم کمی که من دارم فکر نکنم data wearhouse یک تکنیک باشه !!! بلکه یک اصطلاح است (اگر اشتباه میگیم لطفاً اساتید اصلاح کنند)
برای این کار شما میتوانید از سیستم های توزیع شده استفاه کنید.
دقیقاً درخواست شما ، درخواست یک سیتسم توزیع شده است .
یک توضیح مختصر در رابطه با سیستم های توزیع شده :
این نوع سیستم ها به دو دسته تقسیم میشوند : همگن و نا همن
ممکنه کلیه پایگاه ها داده از یک نوع باشند (همه SQL server باشند ) و در نا همگن پایگاه ها یکی نیستند (SQL server , Oracle و MySQL )
از نظر فیزیکی هیچ کدام از پایگاه ها به هم ربطی ندارند ، یکی ممکنه تهران باشه ، یکی دیگه اصفهان و یکی تو ساختمون روبرویی باشه ، پس وضعیت فیزیکی مهم نیست
از نظر نحوه توزیع داده ها یا بهتر بگم تقسیم بندی داده ها نیز به دو دسته تقسیم میشوند ، تقسیم عمودی و افقی
(همیشه خودم اینو قاطی میکنم ) :d
یک سیستم جامع دانشگاهی را در نظر بگیرید ، شامل یک جدول اطلاعات دانشجویان است
این سیستم برای دانشکده های مختلف پایگاه داده های مختلف دارد ، هر دانشکده فقط اطلاعات دانشجویان خودش را در سیستم خودش ثبت میکنه . حالا یکی از مدیران اطلاعات مربوط به یک دانشجوی خاص را از سیتسم درخواست میکند ، این اطلاعات ممکنه در پایگاه خودش باشه ، که بدون هیچ مشکلی از سیستم فراخوانی میشه ولی ممکنه این اطلاعات در سیستم خودش نباشه و باید از ما بقی دانشکده های فراخوانی بشه .سیستم توزیع شده به راحتی اینکار رو برای کاربر انجام میده و بدون اینکه کاربر متوجه بشه که اطلاعات در سرور محلی است یا سرور راه دور اطلاعات را مشاهده میکنه.
حالا ممکنه سیستم جوری دیگه باشه ، یکسری از اطلاعات مانند نام و نام خانوادگی بر روی یک سرور و آدرس و شماره تلفن بر روی سرور دیگه ذخیره شده باشه . زمانی که کاربر درخواست اطلاعات میکنه اطلاعات به صورت یک پارچه به کاربر نمایش داده میشود ، و در واقع کاربر از نحوه فراخوانی اطلاعات باز خبر نداره
شاید براتون عجیب باشه چطور یک همچنین چیزی امکان داره ، ولی خیلی سادست!!!!
در SQL server امکانی وجود دارد به نام Linked Server که این امکان را برای شما ایجاد میکند
با Linked Server سرورهای مختلف رو به سیتسم معرفی میکنید
حالا چطوری تقسیم بندی ها رو حل کنیم ؟!
اگر Join زده بشه با اطلاعات سرور راه دور ، مشکل تقسیم بندی که ستون ها در سرورهای مختلف بود را حل میکند .
و اگر از Union استفاده کنم ، مشکلی که کل اطلاعات در سرورهای راه دور بود حل میشود.
سیتسم های توزیع شده بحث خیلی جامع و زیبایی است ، پیاده سازیش آسونه ولی ریز کاری زیاد داره که باید حواستون رو جمع کنید
از استاید محترم ، اگر جایی را اشتباه گفتم لطفاً اصلاح کنید . پیشاپیش عذرخواهی میکنم
elahe1364
یک شنبه 28 شهریور 1389, 12:24 عصر
با تشکر ولی من نیاز دارم تمام اطلاعاتم روی یک سرور باشه و کلاینت ها فقط از سرور استفاده میکنند.
mahdi_farhani
یک شنبه 28 شهریور 1389, 12:29 عصر
در واقع من چندتا بانک اطلاعاتی با ساختار یکسان و داده های متفاوت دارم.
میخوام کاری کنم که تمام این بانک ها در قالب یک بانک باشند یا مجازی یا فیزیکی.
با تشکر
این حرف شما یعنی چندتا بانک دارید ، و به احتمال قوی روی سرورهای مختلف
با تشکر ولی من نیاز دارم تمام اطلاعاتم روی یک سرور باشه و کلاینت ها فقط از سرور استفاده میکنند.
ولی این حرف شما یعنی اینکه شما یک بانک و یک سرور دارید.
اگر همه دارن از سرور و یک بانک استفاده میکنند ، مشکل کجاست ؟
اگر یک سرور و چند بانک دارید که کارتون راحتتر میشه ، باز هم با هم کارهای بالا میتونید انجام بدید
بهزادصادقی
یک شنبه 28 شهریور 1389, 12:42 عصر
الهه خانم،
تعریف معمولی data warehouse اتفاقا همین است که شما در نظر دارید.
توی سازمان های بزرگ، معمولا هر یک از زیر مجموعه های سازمان دارای سیستم های پایگاه داده های خود می باشند که کاملا مستقل و مجزا از بقیه سازمان کار می کنند. حال، هر زیر مجموعه سازمانی امکان دارد چند تا سیستم دیتابیس داشته باشد که با هم کار می کنند. مثلا، اداره منابع انسانی یک سازمان بزرگ امکان دارد چندین database server داشته باشد که همه به هم یک جورایی امکان دارد وصل باشند. این سرورها حاوی برنامه هایی هستند که فقط به کار آن اداره می آیند و در طی زمان به دست گروه IT اداره برای استفاده همان اداره ساخته شده. عین همین موضوع هم امکان دارد برای اداره مالی، یا اداره مهندسی هم صدق کند. در مبجث data warehouse به هر کدام از این مجموعه های دیتابیس های اداری Data Mart گفته می شود.
فلسفه وجودی یک Data Warehouse این است که تمام داده هایی را که در کلیه Data Mart های گوشه و کنار سازمان انباشته شده اند را در یک سیستم مرکزی گرد هم آورده و با پالایش، ترکیب و یکپارچه نمودن آن داده ها این امکان را به مدیریت کلان سازمان بدهد که روی کل این داده ها به سادگی عملیات تحلیل و گزارش گیری را انجام دهد.
فقط موضوع اینجاست که داده های یک Data Warehouse برای عملیات اجرایی آن سازمان به کار نمی روند. کل عملیات اجرایی هنوز روی سیستم های Data Mart های مختلف انجام می شوند. منتهی، در فواصل معین، مثلا هر شب، یا هر نیم ساعت، آخرین داده هایی که وارد هر یک از سیستم های هر یک از Data Mart ها شده است به صورت خودکار وارد سیستم Data Warehouse می شوند.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.