View Full Version : سوال: چرا اینقدر بخش برنامه نویسی بازی بی نظم هست ؟
khorzu
پنج شنبه 04 شهریور 1389, 18:25 عصر
سلام
بخش برنامه نویسی بازی های کامپیوتری هیچ دسته بندی و نظمی نداره . چرا ؟
vcldeveloper
جمعه 05 شهریور 1389, 05:06 صبح
چون یک مدیر اختصاصی نداره که به وضعش رسیدگی کنه. در حال حاضر، مدیران ارشد و مدیران کل سایت بنا به نیاز، و معمولا بر اساس گزارشات کاربران، به اون تالار سر می زنند و به موارد گزارش شده رسیدگی می کنند.
khorzu
جمعه 05 شهریور 1389, 12:56 عصر
اما با این وضعیت واقعا آدم دل نمی کنه اینجا فعالیت کنه . اکثر پست ها رو که نگاه ببینید معمولا در مورد سوالات بدوی بازی سازی یا حول نحوه انتخاب و کار با موتور های آماده هست که توی n تا فروم مشابه دیگه به همین نحو داره پرسیده می شه . اون چیزی که واسه من جذاب بود مطرح شدن این موضوع توی فروم برنامه نویسه که بقیه بخش هاش از نظر سطح علمی واقعا بالاست و و قتی به اینجا اومدم در مورد بخش برنامه نویسی بازی توقع داشتم با همون وضعیت مواجه بشم که اونطور نبود .
چیزی که به نظرم می تونه به این وضعیت کمک کنه دسته بندی بخش بازی به زیر تخصص های استاندارد برنامه نویسی یک بازی هست. این کار اولا محیط رو منظم تر و یکم برنامه نویسی تر می کنه و هم من کاربر دقیقا می دونم برای سوالم دقیقا باید کجا رو بگردم و اگه چیزی بلدم و می خوام به بقیه یاد بدم مطمئن می شم که مطلبم وسط اکثریت پست های خاله زنکی گم نمی شه .
اونجوری که از طیف کاربرای این بخش به نظرم میاد ، اکثرا عشق بازی سازی هستند اما معمولا لنگ یک نقطه شروع ، منابع آموزشی مطمئن و یک نقشه راهند . که حلالش این هم یک زیر مجموعه برای کاربراین مبتدی هست. در هر حال من این دسته بندی رو برای بخش برنامه نویسی بازی پیش نهاد می کنم :
- کاربران مبتدی
- گرافیک{- Direct3D- OpenGL }
- صدا
- فیزیک
- هوش مصنوعی و گیم پلی
- ساختمان موتور بازی{- ورودی- اسکریپت- شبکه- مدیریت حافظه- تولست}
- نمونه کار
vcldeveloper
جمعه 05 شهریور 1389, 17:26 عصر
اما با این وضعیت واقعا آدم دل نمی کنه اینجا فعالیت کنه . اکثر پست ها رو که نگاه ببینید معمولا در مورد سوالات بدوی بازی سازی یا حول نحوه انتخاب و کار با موتور های آماده هست که توی n تا فروم مشابه دیگه به همین نحو داره پرسیده می شه . اون چیزی که واسه من جذاب بود مطرح شدن این موضوع توی فروم برنامه نویسه که بقیه بخش هاش از نظر سطح علمی واقعا بالاست و و قتی به اینجا اومدم در مورد بخش برنامه نویسی بازی توقع داشتم با همون وضعیت مواجه بشم که اونطور نبود .
چیزی که به نظرم می تونه به این وضعیت کمک کنه دسته بندی بخش بازی به زیر تخصص های استاندارد برنامه نویسی یک بازی هست.
روال کار ما اینجا اینطور هست که اگر تالاری مدیر فعالی نداشته باشه، اما چند کاربر فعال با سطح علمی مناسب در اون حوزه داشته باشه، از بین همون کاربران یک یا دو نفر را به عنوان مدیر اون تالار تعیین می کنیم تا به اوضاع اون تالار هم از نظر نظم، و هم از نظر سطح علمی مطالب، سر و سامانی بده. متاسفانه من الان کاربری را سراغ ندارم که علاوه بر داشتن سطح علمی مناسب، در اون تالار فعالیت مستمر داشته باشه. افرادی که من در اون تالار می شناسم، یا به طور مرتب و در فواصل زمانی کوتاه مدت به اون تالار سر نمی زنند، یا تازه در حال شروع به یادگیری بازی نویسی هستند.
دسته بندی مطالب و شاخه بندی اونها هم به فعالیت کاربران بستگی داره، یعنی اگر ما ببینیم که در حوزه ایی فعالیت کاربران بالا ست، آن حوزه را به بخش های تخصصی تر در سایت تقسیم می کنیم. الان حجم فعالیت در تالار بازی سازی به حدی نیست که ما بخوایم فرضا براش تالار تخصصی صدا یا فیلم و غیره داشته باشیم. اگر سطح فعالیت کاربران از نظر کمی و کیفی در آن تالار بالا رفت، میشه زیر بخش های مناسب را هم به آن اضافه کرد. ولی تا زمانی که تحرک خاصی مشاهده نمیشه، بیخودی تالار و زیر تالار اضافه کردن و صفحه اصلی سایت را شلوغ کردن، فایده ایی نداره.
موفق باشید
مصطفی ساتکی
جمعه 05 شهریور 1389, 22:15 عصر
روال کار ما اینجا اینطور هست که اگر تالاری مدیر فعالی نداشته باشه، اما چند کاربر فعال با سطح علمی مناسب در اون حوزه داشته باشه، از بین همون کاربران یک یا دو نفر را به عنوان مدیر اون تالار تعیین می کنیم تا به اوضاع اون تالار هم از نظر نظم، و هم از نظر سطح علمی مطالب، سر و سامانی بده. متاسفانه من الان کاربری را سراغ ندارم که علاوه بر داشتن سطح علمی مناسب، در اون تالار فعالیت مستمر داشته باشه. افرادی که من در اون تالار می شناسم، یا به طور مرتب و در فواصل زمانی کوتاه مدت به اون تالار سر نمی زنند، یا تازه در حال شروع به یادگیری بازی نویسی هستند.
دسته بندی مطالب و شاخه بندی اونها هم به فعالیت کاربران بستگی داره، یعنی اگر ما ببینیم که در حوزه ایی فعالیت کاربران بالا ست، آن حوزه را به بخش های تخصصی تر در سایت تقسیم می کنیم. الان حجم فعالیت در تالار بازی سازی به حدی نیست که ما بخوایم فرضا براش تالار تخصصی صدا یا فیلم و غیره داشته باشیم. اگر سطح فعالیت کاربران از نظر کمی و کیفی در آن تالار بالا رفت، میشه زیر بخش های مناسب را هم به آن اضافه کرد. ولی تا زمانی که تحرک خاصی مشاهده نمیشه، بیخودی تالار و زیر تالار اضافه کردن و صفحه اصلی سایت را شلوغ کردن، فایده ایی نداره.
با این حرف شما مخالفم .من خودم خیلی به C++ و Delphi علاقه دارم و باهشون کار می کنم و C++ زبان پر طرفداری.اگر شما دقت داشته باشید تعداد سوالاتی که در این تالار مطرح میشه خیلی کمه پس اگر مبنا رو همچین چیزی قرار بدیم بایستی این تالار جمع بشه و در این صورت این یه فاجعه است.
البته قصد دخالت تو کار شمارو ندارم ولی بهتر نیست اون چند نفری رو که تو اون تالار فعالن رو همگی رو مدیر کنید از نظر محتوایی و آماری اونا فعالیتشون از خیلی از مدیرهای فعلی بهتره.اگر واقعاً اینقدر رو مدیریت و سرکشی اونها به سایت حساس هستید پس مدیران فعلی هم بایستی عملکرد فعالیتشون مورد بررسی قرار بگیره .
vcldeveloper
شنبه 06 شهریور 1389, 01:44 صبح
با این حرف شما مخالفم .من خودم خیلی به C++ و Delphi علاقه دارم و باهشون کار می کنم و C++ زبان پر طرفداری.اگر شما دقت داشته باشید تعداد سوالاتی که در این تالار مطرح میشه خیلی کمه پس اگر مبنا رو همچین چیزی قرار بدیم بایستی این تالار جمع بشه و در این صورت این یه فاجعه است.
من صحبت از جمع کردن تالارها نکردم، بلکه بحث درباره ایجاد زیرگروه های جدید بود؛ یعنی تا زمانی که در یک تالار حجم فعالیت ها به اندازه ایی نرسه که اون تالار را به زیرمجموعه های کوچکتر تقسیم کنیم، این تقسیم را انجام نمیدیم. با توجه به اینکه الان بازی سازی یک بخش مستقل داره، ولی حجم فعالیت در اون زیاد نیست، و کاربر مربوطه هم درخواست ایجاد زیر گروه در اون تالار را دارند، من گفتم که باید اول افرادی باشند که اونجا فعالیت کنند، و بعد با توجه به حجم اون فعالیت ها، وقتی نیاز به زیرمجموعه های جدید در اون تالار احساس بشه، ما اقدام می کنیم.
اگر واقعاً اینقدر رو مدیریت و سرکشی اونها به سایت حساس هستید پس مدیران فعلی هم بایستی عملکرد فعالیتشون مورد بررسی قرار بگیره .
الان هم بررسی عملکرد مدیران را داریم، و در طول سال، هر چند وقت یک بار، وضعیت مدیران بررسی میشه و مدیرانی که به دلایلی نمی تونند به طور مستمر با سایت همکاری داشته باشند، از مدیریت کنار گذاشته میشند. شما اگر به لیست کاربران VIP در لیست مدیران دقت کنید، می بینید که بسیاری از مدیران سایت از مدیریت بازنشسته شدند و تبدیل به کاربر VIP شدند. البته این بررسی روند فعالیت مدیران در بازه های زمانی تقریبا بلند مدتی (حدودا سالی یک بار) انجام میشه، و اینطور نیست که ما هر ماه مدیران را سرشماری کنیم، و هر کی حاضر نبود را تبدیل به VIP کنیم.
khorzu
یک شنبه 07 شهریور 1389, 09:23 صبح
پاسخ درباره مشکلی که دسته بندی تالار -چه با استفاده چه بلا استفاده - ایجاد می کنه منو قانع نکرد . مثلا شما 1/1/1 که تالار رو راه انداختید یک بخش مثلا "مباحث پیرامون کامپیوتر" خالی داشتید و بعد با فعالیت کاربر ها این تقسیم بندی ها ایجاد شد ؟
برنامه نویسی بازی هم یک کل مرکب با اجزا کاملا مجزا و بی ربط از حیث موضوع تشکیل شده . و بحث کردن درباره اون هم اگر بخواد بدون دسته بندی و ساختیافتگی انجام بشه بی فایدست ، بدیهی ترین عیبش تکرار شدن سوال ها و پست های مشابهه .
همچنین من ارتباط دسته بندی رو با مدیریت مدیر بخش نمی فهمم . معمولا توی بقیه فروم ها برای دسته بندی یک بخش یک دسته بندی توی همون بخش به نظر خواهی گذاشته می شه و بعد از یک ماه که همه نظرات اصلاحی بررسی شد اون دسته بندی اعمال می شه .
بعلاوه به نظرم اگه هدفی برای افزایش کمی و کیفی فعالیت های بخش برنامه نویسی بازی وجود داشته باشه حتما باید قبل از همه چیز بستر مناسب این فعالیت ها آماده بشه .
نهایتا من احساس نیاز به فعالیت توی یک محیط حرفه ای تبادل اطلاعات حول موضوع مورد علاقه ام رو دارم و به نظرم میاد که جاش باید اینجا (برای ایجاد تمرکز و جلوگیری از پراکندگی و یکی مرد جنگی به از صد هزار) باشه ولی به نظرم این موضوع اینجا دست کم و ساده گرفته شده - در مقایسه با نمونه های خارجی- در حالی که پتانسیلشو خیلی بیشتر از اینو داره . برای نمونه کافیه ببینید پست های مهم شده ی بخش معظم برنامه نویسی بازی چیه :
{آیکون ها و تصاویر پشت زمینه سه بعدی (http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=104641)
سمینار تخصصی بازی سازی و گرافیک کامپیوتری (شنبه 28 آذر 1388 - 9:30 صبح تا 13 بعد از ظهر ) (http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=191514)}
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.