PDA

View Full Version : پیشرفت های واقعیت افزوده



Saeed_m_Farid
شنبه 13 شهریور 1389, 10:30 صبح
نمیدونم چقدر با واقعیت افزوده (http://www.ccw.ir/content/152/default.aspx) یا Augmented Reality (http://en.wikipedia.org/wiki/Augmented_reality) آشنایی دارید ولی با توجه به داغ بودن این فناوری حتماً در موردش شنیدین؛ خلاصه اش اینه که شما اطلاعاتی افزون بر اون چیزی که می بینید یا می شنوید رو دریافت کنید (مثل کاراکتر اصلی فیلم ترمیناتور!) البته این می تونه شامل تمامی حس های 5 گانه بشه ...
ویکی :"Augmented reality (AR) is a term for a live direct or indirect view of a physical real-world environment whose elements are augmented by virtual computer-generated imagery"
بگذریم، البته این برای ما ایرانی های مقیم همینجا! شبیه داستانهای علمی-تخیلی میاد (با سرعتهای سرسام آور GPRS، ADSL، WiMAX و ... که در اختیار داریم) ولی اونور آب یواش یواش این فناوری داره جا میافته؛ مثلاً مردم با گرفتن دوربین گوشی (یا سایر گجت ها) به سمت اماکن و خیابونها، میتونن نزدیک‌ترین ایستگاه مترو یا اغذیه‌فروشی را پیدا کنن یا روی صفحه نمایش ببینن که از کدوم طرف باید حرکت کنن تا به مقصد مورد نظر برسد یا اطلاعات کاملی در مورد بناهای تاریخی و موزه‌ها در حین بازدید از اونها (به علاوه عکسی‌های سایر بازدیدکننده‌ها) رو ببینن و ...
اما اینا نمونه های فعلی هستند؛ چیزی که الان دانشمندا و کمپانیهای بزرگ فناوری دنبالش هستن یکمی بیشتر از اینهاست، برای نمونه توی پروژه جاه طلبانه ای که رهبری اون رو یه ایرانی (دکتر بابک امیرپرویز (http://www.ee.washington.edu/faculty/parviz_babak/)) برعهده داره، قصد دارن با افزودن مدارهایی به لنزهای چشمی (همونایی که برای اصلاح عیوب انکساری چشم تجویز می‌شن)، اونها را تبدیل به یک ابزار کارای دسترسی به واقعیت افزوده کنند. به صورت مختصر در این شیوه، اطلاعات دیداری از طریق حسگرهای لنز به کامپیوترهای دور و بر فرستاده می‌شه و بعد سامانه‌های واقعیت مجازی به صورت هوشمند و در صورت لزوم جستجو در اینترنت، اطلاعات متناسب را به گیرنده‌های لنز چشمی ارسال می‌کنن و این اطلاعات از طریق LEDهای ویژه‌ای، بر روی تصویر مشاهده شده، افزوده می‌شن!
http://spectrum.ieee.org/image/973128
برای محقق شدن همچین چیزی این لنزها باید بتونن از طریق مدارها بسیار ریزی که پیامهای بصری رو دریافت می کنن، اول یک پردازش ابتدایی روی اونها انجام بدن و سپس اطلاعات رو به بیرون ارسال کنند و اطلاعات افزوده شده را با گیرنده‌های خود دریافت کنند و با فرمت‌های متنی و تصویری در محل مناسب به کمک LED نمایش بدن.
http://spectrum.ieee.org/image/829135
درصورت تحقق یک همچین تکنولوژی ای، بعید نیست که پیش بینی هایی که مجله فوربیس در مورد سال 2020 (طی مسابقه‌ای ترتیب داده بود و در آن خواسته بود که طراحان، روزنامه‌نگاران و کارشناسان، آینده دنیای فناوری را پیشبینی کنند) محقق بشه و شایدم زودتر :

http://designmind.frogdesign.com/files/u63/threeforbes.jpg
وقتی در کافی‌شاپی نشسته‌اید، وقتی از ورای عینک یا لنز چشمی مخصوص خود نگاه می‌کنید، همچین چیزی ببینید!
http://designmind.frogdesign.com/files/u63/firstforbes.jpg
می‌توانید ببینید که عملا با خوردن آن وعده غذایی چقدر کالری، پروتئین، کربوهیدرات و چربی به بدن می‌رسانید.
http://designmind.frogdesign.com/files/u63/secondforbes.jpg
خانمی که از لباس یک رهگذر خوشش آمده، می‌تواند بلافاصله مارک و قیمت آن را چک کند و اگر تمایل داشت، در همان لحظه برای خودش سفارش دهد!
------
فرض کنید همچین فناوری ای با "صفجه معجزه گر" ساخت Displax (http://www.displax.com/en/products/skin.html)ترکیب بشه، بنظرتون فیلم "گزارش اقلیت" (minority report) واقعیت پیدا نمیکنه؟
http://www.robaid.com/wp-content/gallery/gadgets2/displax-multitouch-skin2.jpg
صفحه ای با ضخامت کاغذ که multi-touch هست و حرکت ۱۶ انگشت رو detect میکنه و می‌تونه روی هر سطح مات یا شفاف، صاف یا انحنادار قرار گرفته و با اشیایی پشت اون، تعامل داشته باشه.
http://www.popsci.com/files/imagecache/article_image_large/articles/displax_2.jpg

http://static.product-reviews.net/wp-content/uploads/displax-skin-transforms-any-surface-into-interactive-touchscreen-1.jpg

*************

البته این تنها موردی نیست که از این فناوری استفاده میشه، یه نمونه دیگه : واقعیت افزوده، ناجی نشریات کاغذی (http://1pezeshk.com/archives/2010/08/augmented-reality-print-publishing-industry.html)

salehbagheri
شنبه 13 شهریور 1389, 12:30 عصر
http://designmind.frogdesign.com/files/u63/threeforbes.jpg
وقتی در کافی‌شاپی نشسته‌اید، وقتی از ورای عینک یا لنز چشمی مخصوص خود نگاه می‌کنید، همچین چیزی ببینید!

جالبه! میخواستم بپرسم روند پردازش این قسمت به چه شکله؟ از روی چهره شناسایی میشن یا ...؟

در کل هرچی جلو میریم امنیت کمتر میشه، تصور کن تو خیابان داری راه میری، رهگذرها تمام زندگیتون رو، از روی پیشانیتان میخونند.

اگه ممکنه کمی بشتر شرح بدید.

اوبالیت به بو
شنبه 13 شهریور 1389, 13:10 عصر
سلام
اينجا رو توجه كنيد:


مجله آلمانی Süddeutsche Zeitung به شیوه کامل‌تر و زیباتری از واقعیت افزوده استفاده کرده است (http://sz-magazin.sueddeutsche.de/). این مجله با همکاری شرکت مونیخی metaio، اپلیکیشن واقعیت افزوده به نام junaio برای کاربران آیفون و اندرویید، آماده کرده است. وقتی کاربر گوشی را به سمت مجله بگیرد و اپلیکیشن را فعال کند، محتوای چندرسانه‌ای جالبی روی مجله خواهد دید که شگفت‌زده‌اش خواهد کرد. به این ترتیب دیگر یک گوشی با قابلیت تماس به اینترنت، تنها ابزار لازم برای درک چنین تجربه ای خواهد بود و نیازی به کامپیوتر و وب‌کم نیست.
روجلد این هفته این مجله آلمانی، زنی را نشان می‌دهد که با دو دست، صورتش را گرفته و اصلا چهره‌اش مشخص نیست. هر کسی کنجکاو می‌شود که او که کیست. تنها راه حل برای رمزگشایی، استفاده از واقعیت افزوده است.

http://barnamenevis.org/forum/attachment.php?attachmentid=55406&stc=1&d=1283591328



اگر کاربر با استفاده از اپلیکیشن مزبور، به مجله بنگرد، ناگهان روی صفحه موبایل، آن زن را در حال برداشتن دست‌ها از صورت می‌بیند و متوجه می‌شود که او یکی ازشخصیت‌های مشهور تلویزیون آلمان است.
http://barnamenevis.org/forum/attachment.php?attachmentid=55407&stc=1&d=1283591328
خواننده مجله با ورق زدن مجله، صحنه‌های جالب دیگری هم می‌تواند ببیند، مثلا می‌تواند نسخه سه‌بعدی یک طراحی را ببیند یا پاسخ یک جدول کلمات متقاطع را مشاهده کند.

بخونيد:

http://1pezeshk.com/archives/2010/08/augmented-reality-print-publishing-industry.html

خيلي سيستم جالبي داره

Saeed_m_Farid
شنبه 13 شهریور 1389, 14:10 عصر
جالبه! میخواستم بپرسم روند پردازش این قسمت به چه شکله؟ از روی چهره شناسایی میشن یا ...؟

در کل هرچی جلو میریم امنیت کمتر میشه، تصور کن تو خیابان داری راه میری، رهگذرها تمام زندگیتون رو، از روی پیشانیتان میخونند.

اگه ممکنه کمی بشتر شرح بدید.

سال پیش نشریه forbes، مسابقه‌ای ترتیب داده بود و در اون خواسته بود که طراحان، روزنامه‌نگاران و کارشناسان، آینده دنیای فناوری را پیش بینی کنند، که برخی از این عکس‌های خیالی از آینده، رو در پست اول دیدید و این عکس هم یکی از اونها بود؛ ضمناً نتیجه این کار را می‌توانید در این صفحه (http://www.forbes.com/2010/04/08/john-maeda-design-technology-data-companies-10-keynote.html) همراه با توضیحات بخوانید.
در مورد توضیح بیشتر، در کل میخواستم بگم در آینده ای نزدیکتر از اونچه تصور میشد، این عکس ها با توجه به پیشرفت های فناوریهای ذکر شده، قابلیت تحقق (به وقوع پیوستن) خواهند داشت؛ در مورد عکس اشاره شده: در واقع میشه ترکیبی از شبکه های اجتماعی پیشرفته (فرض کنید فیس بوکی که واقعاً فیس ها توش لیست شده باشند)، لنزهای مجهز به AR و نرم افزارهای تشخیص چهره رو در نظر گرفت. البته طبق معمول این قضیه عمراً شامل این دور و برها نمیشه!
البته بعید نیست که مثلاً با ردیابی پالسهای نورون ها مثلاً در تالاموس، هیپوتالاموس مغز احساسات واقعی هم منتقل بشن؛ دارم فکر میکنم از این هم میشه جلوتر رفت و مستقیماً از طریق غده صنوبری دید و یا ناخودآگاه (چشم سوم) رو هم از غده‌ی پینه‎آل فعال کرد و ...


بخونيد:

http://1pezeshk.com/archives/2010/08/augmented-reality-print-publishing-industry.html

ممنون از پست شما ولی این همون لینکی هست که من آخر پستم گذاشته بودم:

البته این تنها موردی نیست که از این فناوری استفاده میشه، یه نمونه دیگه : واقعیت افزوده، ناجی نشریات کاغذی (http://1pezeshk.com/archives/2010/08/augmented-reality-print-publishing-industry.html)

Saeed_m_Farid
پنج شنبه 22 مهر 1389, 10:58 صبح
http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2010/10/10x1013uoib35y45y6ssd.jpg

شاید تا یه حال آینه هایی را دیده باشید که زمان یا دمای محیط را نمایش می دهند. پشت بخشی از این آینه ها یک نمایشگر ساده است که ساعت را نمایش می دهد یا دمای محیط را مشخص می کند. اما حالا با این آینه جادویی چطورید؟ اینجا یک آینه دارید که همزمان یک نمایشگر و کامپیوتر هوشمند هم هست.

این آینه که با نام Cybertecture معرفی شده طرحی فوق العاده است که قابلیت اتصال به وای فای دارد. و اطلاعاتی متناسب با خواسته افراد نمایش می دهد. البته نمونه ای از آن فقط در هنگ کنگ پیش فروش شده و قرار است تا دسامبر امسال عرضه شود. همچنین قرار شده تا نیمه سال ۲۰۱۱ عرضه کلی اش شروع شود.

این آینه در ابعاد ۵۰×۵۰۰×۸۰۰ میلی متر با شیشه ضد گرد و غبار و به همراه دو اسپیکر با قدرت خروجی ۱۰ وات ساخته شده است. همچنین احتمالا قابلیت اجرای آندروید را دارد و قادر به دریافت و نمایش اطلاعاتی همچون ایمیل های دریافتی، وضعیت هوا، تقویم و اجرای نرم افزارها نیز می باشد. ضمن اینکه به نرم افزاری برای کنترل وزن نیز مجهز است.

سازندگان این آینه ادعا کرده اند که قادر به فروش دو میلیون عدد از این آینه ها در سه سال اول عرضه محصولشان هستند. در حال حاضر Cybertecture با قیمت بسیار گران ۷۷۳۳ دلار در هنگ کنگ پیش فروش می شود ... (http://www.engadget.com/2010/10/13/cybertecture-mirror-reflects-our-fantasies-looks-set-to-become/)

منبع: نارنجی

Written by Amir Sadeghpour
Wednesday, 13 October 2010 22:00 (http://www.narenji.ir/---narenji-sections-54/70/2200-cybertecture-mirror-reflects-our-fantasies-looks-set-to-become)