ورود

View Full Version : به نظر شما آیا کپی رایت در ایران رعایت بشه یا نه؟

returnx
جمعه 02 مهر 1389, 23:15 عصر
البته شاید در مورد این موضوع بحث شده باشه اما من که Search کردم چیزی پیدا نکردم.
به نظر شما بهتره تو ایران حق کپی رایت رعایت بشه یا نه؟
شاید فکر کنید سوال احمقانه ایه ولی به نظر من خیلی های برای این مسئله هنوز جوابی پیدا نکردند.
به نظر من همین جوری که هست بمونه بهتره چون تو ایران در آمد ها پایین و فرض کنید ویندوز 7 رو که ما تو ایران 250 تومن پول میدیم یه DVD میخریم بعد میدیم یکی از آشنا هامون برامون رایت کنه با اجرای این قانون تو ایران بشه 100$ (البته قیمت دقیقشو نمیدونم) .:متعجب:
قطعا خیلی ها تو ایران قدرت خرید شو ندارند .اگه ما می بینیم که تو کشور های اروپایی یا امریکایی این قانون اجرا میشه دلیلش اینکه در امد مردم خیلی بالا تر از اینجاست.
نظر شما چیه؟:متفکر:

Nima NT
جمعه 02 مهر 1389, 23:52 عصر
به نظر من انجام بشه بهتره ، ولی نه برای نرم افزارهای خارجی بلکه برای تولیدات داخل.
چون اجرا کردن این قانون برای نرم افزارهای وارداتی با این شرایط افتضاح اقتصادی یه جورایی تیر خلاص هست برای صنعت نیمه جان IT کشور.

PC2st
جمعه 02 مهر 1389, 23:59 عصر
بله بهتره قانون copyright اجرا بشه... هم نرم‌افزار داخلی (ایرانی)، هم نرم‌افزار خارجی.
اگر قانون copyright برای نرم‌افزارهای خارجی اعمال نشود، کسی هم پولش را برای خرید نرم‌افزارهای مشابه داخلی (ایرانی) صرف نخواهد کرد.
بنابراین برای پیشرفت، باید نرم‌افزارهای خارجی نیز شامل این قانون شوند.
کسی هم نخواست یا توانایی خرید نرم‌افزارهای خارجی را نداشت، در اینصورت از نرم‌افزارهای آزاد استفاده کند دقیقا مثل مردم سایر کشورهای پایبند به این قانون.

Nima NT
شنبه 03 مهر 1389, 00:11 صبح
بله بهتره قانون copyright اجرا بشه... هم نرم‌افزار داخلی (ایرانی)، هم نرم‌افزار خارجی.
اگر قانون copyright برای نرم‌افزارهای خارجی اعمال نشود، کسی هم پولش را برای خرید نرم‌افزارهای مشابه داخلی (ایرانی) صرف نخواهد کرد.
بنابراین برای پیشرفت، باید نرم‌افزارهای خارجی نیز شامل این قانون شوند.
کسی هم نخواست یا توانایی خرید نرم‌افزارهای خارجی را نداشت، در اینصورت از نرم‌افزارهای آزاد استفاده کند دقیقا مثل مردم سایر کشورهای پایبند به این قانون.
با توجه به وضعیت کشور ، مردم یه جورایی به نرم افزارهایی مثل ویندوز عادت کردند و از طرفی بنا به مسایلی پول خریدش رو هم ندارن ، تکلیف چی هست ؟ آیا باید تحت فشار قرار بگیرن ؟
در مورد کیفیت نرم افزارهای خارجی و ایرانی ، یه مثال میزنم.
مثلا" نرم افزار آنتی ویروس رو در نظر بگیرید ، در نظر بگیرید که از فردا فروش تمامی آنتی ویروس ها به صورت اصل صورت بگیره و کپی اونها از کل کشور جمع آوری بشه ، قشری که از این محصول استفاده میکنن 2 نوع هستن یا متخصص یا کاربر ، فرد متخصص چون به تفاوت های موجود در آنتی ویروس ایرانی و خارجی آشنایی داره اگر پول داشته باشه اون رو میخره ( خروج ارز از کشور ) و اگر پول نداشته باشه ( چون متخصص هست ) از سایتهای Warez دانلود میکنه پس با این حساب فرقی به حال قشر تحصیل کرده و متخصص این موضوع نخواهد کرد به جز مساله خروج ارز از کشور ! و اگر فرد مورد نظر ما کاربر عادی باشه مسلما" اهمیت زیادی به نرم افزار داخلی نخواهد داد چون اطلاعات دقیقی در این حیطه نداره.
علاوه بر این آیا ما فناوری لازم برای تولید نرم افزارهایی مثل AutoCad , Delphi , VS و ... رو داریم ؟ ، این سوال من در حالی هستش که برای همه این نرم افزارها نمونه Open Source نداریم ، پس با این کار در شرایط فعلی ممکلت فشار بیش از پیش بر ملت بیچاره وارد میشه و پولش هم میره تو جیبت قاچاق نرم افزار ، چون اگر الان هر CD رو 500 تومان میفروشه اون موقع مهندس بخت برگشته برای تهیه AutoCad شاید راضی بشه که عوض 2 میلیون ، 500 هزارتومان پرداخت کنه.!!!

میلاد قاضی پور
شنبه 03 مهر 1389, 00:13 صبح
اجرا بشود .
اگر اجرا بشه تقریبا آب از آب تکون نمیخوره چون اکثر کاربران و ادارات از نسخه های منسوخ نرم افزار ها استفاده میکنن .اگر اجرا بشه مردم از ادامه کپی کاریهاشون خودداری میکنن اما نسخه های قدیمی تر در دست ملته و مثل همین الان استفاده میکنن . این گامی بزرگ در ایجاد انگیزه جهت تولید کنندگان نرم افزار خواهد بود .
کسانی که به کامپیوتر نیاز مبرم دارن هم فوقش پولی که میخوان باش موتور یا ان 97 یا آیفون بخرن رو میدن چهارتا نرم افزار میخرن :)

PC2st
شنبه 03 مهر 1389, 00:24 صبح
با توجه به وضعیت کشور ، مردم یه جورایی به نرم افزارهایی مثل ویندوز عادت کردند و از طرفی بنا به مسایلی پول خریدش رو هم ندارن ، تکلیف چی هست ؟ آیا باید تحت فشار قرار بگیرن ؟هر تغییر و تحولی، مطمئناً موجب سختی است، موافقم، بالاخره باید مردم عادت‌های بد خود را فراموش کنند. تا کی مردم باید در مورد کرک‌کردن حقوق مردم (و شرکت‌ها) مثل آب خوردن صحبت و گفتگو کنند؟ تا کی باید به شرکت‌های تولیدی نرم‌افزار ظلم بشه؟ مسلماً ما هم پس از اعمال این قانون، مثل مردم سایر کشورها خود را وفق خواهیم داد (انسان موجودی تک بعدی نیست).

مثلا" نرم افزار آنتی ویروس رو در نظر بگیرید ، در نظر بگیرید که از فردا فروش تمامی آنتی ویروس ها به صورت اصل صورت بگیره و کپی اونها از کل کشور جمع آوری بشه ، قشری که از این محصول استفاده میکنن 2 نوع هستن یا متخصص یا کاربر ، فرد متخصص چون به تفاوت های موجود در آنتی ویروس ایرانی و خارجی آشنایی داره اگر پول داشته باشه اون رو میخره ( خروج ارز از کشور ) و اگر پول نداشته باشه ( چون متخصص هست ) از سایتهای Warez دانلود میکنه پس با این حساب فرقی به حال قشر تحصیل کرده و متخصص این موضوع نخواهد کرد به جز مساله خروج ارز از کشور ! و اگر فرد مورد نظر ما کاربر عادی باشه مسلما" اهمیت زیادی به نرم افزار داخلی نخواهد داد چون اطلاعات دقیقی در این حیطه نداره.اگر پول نداشته باشه، خب قدرت خرید هم نداره، پس از آنتی‌ویروس‌های رایگان (خارجی) یا آنتی‌ویروس‌های ارزان‌تر استفاده می‌کند. یا اینکه اصلاً نیازی به آنتی‌ویروس ندارد. با رعایت قانون کپی‌رایت بطور واقعی و اصولی، نرم‌افزار همانند سایر تولیدات اقتصادی، ارزش پیدا خواهد کرد.

علاوه بر این آیا ما فناوری لازم برای تولید نرم افزارهایی مثل AutoCad , Delphi , VS و ... رو داریم ؟ ، این سوال من در حالی هستش که برای همه این نرم افزارها نمونه Open Source نداریم ، پس با این کار در شرایط فعلی ممکلت فشار بیش از پیش بر ملت بیچاره وارد میشه و پولش هم میره تو جیبت قاچاق نرم افزار ، چون اگر الان هر CD رو 500 تومان میفروشه اون موقع مهندس بخت برگشته برای تهیه AutoCad شاید راضی بشه که عوض 2 میلیون ، 500 هزارتومان پرداخت کنه.!!! اینجاست که هر کسی مثل نقل و نبات دست به نرم‌افزارهای تخصصی نمی‌زنه :) تنها کسی از این نرم‌افزارها استفاده می‌کنه که بهش احتیاج داشته باشه. در ضمن نرم‌افزارهای مشابه AutoCAD با قیمت کمتر را هم می‌توان یافت.

Nima NT
شنبه 03 مهر 1389, 00:38 صبح
در مورد آنتی ویروسها پاسختون منطقی بود ولی در مورد آنتی ویروسهای ایرانی و ایجاد موقعیت برای رشد اونها نمیشه بسط داد.
ولی در مورد AutoCad نرم افزارهای مشابه به هیچ عنوان کاربری مشابهی ندارن ( هم از لحاظ امکانات و هم از لحاظ قدرت ).

تا کی مردم باید در مورد کرک‌کردن حقوق مردم (و شرکت‌ها) مثل آب خوردن صحبت و گفتگو کنند؟علم کرک و مباحث مربوط به اون در کشورهای جهان سومی تولید نمیشه ، ایران مصرف کننده این علم هست ، این علم در کشورهای صنعتی و پیشرفته نظیر آمریکا تولید میشه و البته اونجا استفاده هم میشه ؛ شاید بیشتر از ایران. ( با توجه به اینکه یکی از سفت و سخت ترین قوانین کپی رایت مربوط میشه به آمریکا ).

MahmoudiNik
شنبه 03 مهر 1389, 04:47 صبح
سلام
به نظر من باید اجرا بشه و دلیل اینکه ایران از نظر آی تی یکم عقبه همینه یعنی 100 درصد همینه اگه کپی رایت رعایت بشه چند مزیت داره اول اینکه مردم اهمیت نرم افزار رو درک میکنند
و اینکه یک تکونی به جامعه علمی کامپیوتر وارد میشه فرض کنید کپی رایت اجرا شده خیلی از نرم افزار های کاربردی رو مجبوریم بسازیم چون من بشخصه فقط یه بسته ی ویژال استدیو میخرم + ویندوز و دیگر هیچ...! اگر کاربری فقط برای ویرایش عکس فوتوشاپ cs5 نصب میکرد حالا باید از نرم افزار های ساخت داخل که منو شما مینوسیم استفاده کنه.
دوم اینکه در مورد نرم افزار هایی مثل مطلب یا اتوکد و مکس و... خب اون رشته های مهندسی که از اینجور نرم افزار ها استفاده میکنند حتما پول اتوکد هم دارند ضمن اینکه اگه یک نگاه به نسخه های اولیه ی این برنامه ها بندازید میبینید که از کجا شروع کردن.
سوم اینکه امروزه برنامه نویسی تو ایران شده پایگاه داده ها ! همین و بس اگر یک سری به تالار های همین فروم بزنید متوجه خواهید شد چند درصد سوالات مربوط به پایگاه داده ها هستند. خب با اومدن کپی رایت جای خیلی از برنامه نویسی های کاربردی باز میشه.
ولی در کل خدا کنه که اجرا بشه:قلب:

Javad_raouf
شنبه 03 مهر 1389, 09:48 صبح
سلام
به نظر من باید اجرا بشه و دلیل اینکه ایران از نظر آی تی یکم عقبه همینه یعنی 100 درصد همینه اگه کپی رایت رعایت بشه چند مزیت داره اول اینکه مردم اهمیت نرم افزار رو درک میکنند
و اینکه یک تکونی به جامعه علمی کامپیوتر وارد میشه فرض کنید کپی رایت اجرا شده خیلی از نرم افزار های کاربردی رو مجبوریم بسازیم چون من بشخصه فقط یه بسته ی ویژال استدیو میخرم + ویندوز و دیگر هیچ...! اگر کاربری فقط برای ویرایش عکس فوتوشاپ cs5 نصب میکرد حالا باید از نرم افزار های ساخت داخل که منو شما مینوسیم استفاده کنه.
دوم اینکه در مورد نرم افزار هایی مثل مطلب یا اتوکد و مکس و... خب اون رشته های مهندسی که از اینجور نرم افزار ها استفاده میکنند حتما پول اتوکد هم دارند ضمن اینکه اگه یک نگاه به نسخه های اولیه ی این برنامه ها بندازید میبینید که از کجا شروع کردن.
سوم اینکه امروزه برنامه نویسی تو ایران شده پایگاه داده ها ! همین و بس اگر یک سری به تالار های همین فروم بزنید متوجه خواهید شد چند درصد سوالات مربوط به پایگاه داده ها هستند. خب با اومدن کپی رایت جای خیلی از برنامه نویسی های کاربردی باز میشه.
ولی در کل خدا کنه که اجرا بشه:قلب:
بنده کاملا موافقم ولی ....
من میگم که فعلا کپی رایت نباشه چرا؟؟؟؟
چون یکم شرکتمون قدرت بگیره بعد کپی رایت بیاد:شیطان: تا شرکت های کوچولو رو قورت بدیم:شیطان:

eshpilen
شنبه 03 مهر 1389, 11:07 صبح
برای من زیاد مهم نیست چون طرفدار نرم افزارهای آزاد هستم و نرم افزارهای انحصاری رو وقتی نرم افزار آزاد وجود داره و شدنی هست، دارای ارزش مهمی از نظر اجتماعی و علمی نمیدونم. چون آزاد بودن نرم افزار مزایای برجستهء متعددی داره که استثنایی و از نوع چیزهایی هستن که من خیلی دوست دارم و بهشون معتقدم. البته هرکس نظر خودش رو داره. شما میتونید برای تجارت و درآمد مستقیم از نرم افزار یا منافع مادی حداکثری خودتون و قشر خاصی از مردم (برنامه نویسان)، اولویت قائل باشید.
بهرحال بنظرم کپی رایت به نرم افزار آزاد/بازمتن صدمه ای نمیزنه معمولا و بیشتر ممکنه استفاده از اونا رو پررونق بکنه (چون رایگان هستن) که این برای امثال من خواستنی هست.
اما قوانین دیگه ای هستن که برای نرم افزار آزاد خطرناکن. مثلا Patent های نرم افزاری. و بنابراین مسلما امثال من با اونها مخالف هستیم (حداقل در شکل و شدت فعلیشون).
ضمنا اگر بخوایم کپی رایت خارجی ها رو رعایت کنیم، شاید مجبور نباشیم جزییات قوانین ما شبیه اونا باشه (البته احتمالا فشار و مزایای تطبیق بین المللی از این آزادی عمل جلوگیری خواهد کرد). چون خیلی از قوانین اونها تحت نفوذ سیاسی نامشروع قدرت های تجاری وضع یا دستکاری و تشدید شدن و در داخل خودشون هم منتقد و معترض دارن. مثلا زمان اعتبار کپی رایت اولیه خیلی کوتاهتر از چیزی که الان هست بوده. چند بار این زمان رو درست زمانی که مدت اعتبار کپی رایت های قبلیشون درحال تمام شدن بوده افزایش دادن (و این تمدید رو شامل کپی رایت های قبل از این بسط ها هم نمودن). بطور مثال یکی از این توسعه ها به پشتیبانی کمپانی والت دیزنی برای نگه داشتن کپی رایت شخصیت کارتونی معروفش، میکی ماوس، صورت گرفته که به طعنه به فرمان کپی رایت میکی ماوس مشهور شد! بنظرم این واقعا مسخره هست که در کشوری که ادعای دموکراسی و آزادی و غیره رو داره، چنین قوانین عمومی و مهمی بخاطر منفعت های موردی یک شرکت خاص، و نه نظر و منافع عموم، دستکاری بشن.
حتی صحبت از عملا ابدی کردن کپی رایت شده بود، که واضحا خلاف قانون اساسی ایالات متحده هست، چون قانون اساسی ایالات متحده صریحا به «برای مدت محدودی» درمورد این انحصارها اشاره کرده.

PC2st
شنبه 03 مهر 1389, 11:12 صبح
همانطور که می‌دانید، AutoCAD و Visual Studio و Windows و ... همهٔ اینها در قالب ویرایش‌های مختلفی ارائه می‌شوند. بطور مثال برای دانش‌آموزان یا برای کارهای حرفه‌ای و گروهی یا غیره، متاسفانه به خاطر عدم اجرای قانون کپی‌رایت در ایران، این نرم‌افزارها مثل نقل و نبات‌های بی‌ارزش در بازار ریخته و «تا کسی هم مثلاً می‌خواد ویندوز ۷ نصب کنه، با کمتر از Windows 7 Ultimate Edition راضی نمی‌شه»! همهٔ ما انگشت گذاشتیم بر روی بهترین و گرانقیمت‌ترین نرم‌افزارها و حتی بهترین ویرایش هر نرم‌افزار را انتخاب می‌کنیم، در اینصورت اصلاً امیدی به پیشرفت نرم‌افزارهای ایرانی نیست... چون مشخصه؛ مردم ما همیشه بهترین‌ها و گرانقیمت‌ترین‌ها را بدون پرداخت هزینه بطور اخلافی (در کشور ما) می‌توانند به دست بیاورند. همهٔ این معظل به خاطر اخلاقی‌شدن کرک نرم‌افزارهای خارجی در ایران هست.

ولی در مورد AutoCad نرم افزارهای مشابه به هیچ عنوان کاربری مشابهی ندارن ( هم از لحاظ امکانات و هم از لحاظ قدرت ).درسته... دقیقاً همان رابط کاربری AutoCAD را ندارند ولی می‌توانند جوابگوی نیازهای مختلفی باشند.

اگر شما بخواهید ماشین بخرید، «بنز» می‌خرید یا «پراید»؟ خب درسته این سوال کاملاً احمقانه است تا زمانیکه بحث پول و هزینه به میان کشیده نشده... این سوال مثل این است که من بپرسم؛ اگر شما بخواهید از یک IDE استفاده کنید، Visual Studio Professional را استفاده می‌کنید یا Visual Studio Express‬ را؟ مسلمه تا وقتی بحث هزینه نباشه، من Visual Studio Professional را انتخاب می‌کنم. اگر شما بخواهید یک بازی بخرید، GTA IV را می‌خرید یا Pro Evolution Soccer 2010 را یا NFS Shift را یا قارچ خور را؟ مسلمه تا وقتی بحث هزینه نباشه، من همهٔ این‌ها را می‌خرم! تازه یک Doom III و Call Of Duty می‌اندازم کنارش از صبح تا شب بازی می‌کنم. :شیطان:

همانطور که می‌بینید تا زمانیکه بعد اقتصادی نرم‌افزارها نادیده گرفته بشه، نمی‌شه به نرم‌افزار به عنوان یک صنعت اقتصادی نگاه کرد، همین بلایی که ما بر سر خود آورده‌ایم. تنها گروههای انگشت‌شماری (واقعاً درصد تعداد آنها کم است) حاضر هستند به خاطر «حق طبیعی زندگی اجتماعی هر انسان»، از کرک نرم‌افزارها خودداری کنند.

علم کرک و مباحث مربوط به اون در کشورهای جهان سومی تولید نمیشه ، ایران مصرف کننده این علم هست ، این علم در کشورهای صنعتی و پیشرفته نظیر آمریکا تولید میشه و البته اونجا استفاده هم میشه ؛ شاید بیشتر از ایران. ( با توجه به اینکه یکی از سفت و سخت ترین قوانین کپی رایت مربوط میشه به آمریکا ). درسته من منکر این نمی‌شم که خلاف و خطا در همه جا هست، نه تنها آمریکا، سایر کشورهای اروپایی و آسیایی هم دست به چنین کارهایی می‌زنند. البته من فکر می‌کنم بیشتر این کرک‌های تولید‌شده از طرف مردم کشورهای روسیه و چین باشه (ممکنه اشتباه گفته باشم، اگر اینطور بود لطفاً بگوئید). ولی چیزی که مهمه، مردم عادی نباید کرک‌کردن نرم‌افزار را مطابق اصول اخلاقی بدانند! تنها زمانی مردم این غیر اخلاقی بودن کرک را درک می‌کنند که شاهد اجرای یک قانون درست و اصولی در این حیطه باشند. در اینصورت حداقل افرادی که بخواهند راه درست را انتخاب کنند، کرک نمی‌کنند تا زمانیکه می‌بینند طبق همان قانون درست و اصولی، کرک کردن یک جرم است. آیا الان نمی‌شه جعل اسناد کرد؟ مسلماً میشه ولی چون طبق یک قانون درست و اصولی، کسانی که جعل اسناد کنند مجرم شناخته می‌شوند، پس در ایران افراد درست‌کار سعی می‌کنند که جعل اسناد نکنند و راه درست را انتخاب کنند. به همین دلیل، نباید وجود یک قانون درست و اصولی برای کپی‌رایت در ایران نادیده گرفته بشه تا حداقل انسان‌های درست‌کار، راه درست را انتخاب کنند و انسان‌هایی که علاقه به خلاف دارند، ترس از قانون همواره در وجودشان باشد.

returnx
شنبه 03 مهر 1389, 19:52 عصر
مردم عادی نباید کرک‌کردن نرم‌افزار را مطابق اصول اخلاقی بدانند!
با حرف شما کاملا موافقم.
یک عادت بدی هم که ما(مردم ایران) پیدا کردیم اینکه مرض ورژن گرفتیم یعنی تا ورژن جدید یک نرم افزار میاد بدون اینکه بدونیم این ورژن جدید چه مزیت ها و چه معایبی داره ورژن جدید رو تهیه میکنیم و رو سیستممون نصب میکنیم.(که البته این هم ریشه در همین رعایت نشدن قانون کپی رایت داره)
البته همچنان نظر من اینست که قانون کپی رایت فعلا تو کشورمون انجام نشه.