ورود

View Full Version : آموزش: آموزش اوراکل :نحوه راه اندازی کلاینت ها و سرور.

com_eng_abasszadeh
سه شنبه 06 مهر 1389, 10:35 صبح
سلام به همه دوستان
امروز میخوام یه آموزش خیلی کوچولو در مورد نحوه برقراری ارتباط بین کلاینت و سرور در اوراکل رو بهتون اموزش بدم.البته به دوستان حرفه ای مون جسارت نشه.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
من یک سیستم دارم که اوراکل 10 روی سیستمم نصب شده به عنوان سرور و یک کلاینت که روی اون اوراکل 8 نصب شده و به خنوان سیستم کلاینت اون رو معرفی کردم.
سیستم ها رو شبکه کردم.یه پایگاه داده درون اوراکل 10 میسازم.
خب حالا میایم توی اوراکل 8 که روی سیستم کلاینت هست.نرم افزار Oracle Net8 Assistan رو اجرا میکنیم.
Oracle Name Service رو باز میکنید و یک Oracle Name Service رو میسازید.
بعد یک listner میسازید و آدرس پورت سرور رو بهش میدید.
توی بخش ServiceName یه سرویس دهنده میسازیم تحت TCP\IP بعد یه نام به سرویس نام میدهیم .توی قسمت بعد که از ما شماره پورت و Host Name میگیرد شماره پورت که ثابت هست ولی HostName رو آدرس IP سیستم سرور میگذاریم.توی بخش بعدی که از ما Database SID رو میخواد نام پایگاهی که در سرور ساختیم رو بهش میدیم.قسمت بعد کلید TestService رو میزنیم و user , password که توی سیستم سرو تعریف شده رو میدیم بهش.مثلا نام کاربری که اوراکل پیش فرض داره system و رمز عبور هم همون رمزی هست که موقع نصب از شما میگیره رو بهش میدید.
کلید تست رو میزنید اگر مشکلی نداشته باشه یه پیغام مبنی بر اینکه شما با موفقیت به سرور متصل شدید ره نمایش میده.

devil00x
سه شنبه 06 مهر 1389, 13:24 عصر
چرا کلاینت رو همون 10 نصب نکردی؟ دلیل خاصی داشته؟

com_eng_abasszadeh
سه شنبه 06 مهر 1389, 16:51 عصر
چرا کلاینت رو همون 10 نصب نکردی؟ دلیل خاصی داشته؟
اخه اوراکل 10 رو اکثرا به عنوان سرور استفاده میکنن و از نسخه های قبلیش که این امکان رو داره که به عنوان کلاینت نصب بشه رو داره به همین دلیل من هم از اوراکل 8 برای کلاینت استفاده کردم.امتحان نکردم که بینم میشه اوراکل 10 رو هم به عنوان کلاینت استفاده کرد یا نه.

devil00x
چهارشنبه 07 مهر 1389, 09:00 صبح
نه دوست عزیز اینجوری نیست که فکر میکنی؛ البته من چیزی در این مورد نشنیدم.
ولی من خودم سرور اوراکلم 10.2 لینوکس کلاینتم هم 10.2 ویندوزیه ؛ هیچ مشکلیم پیش نیومده.

devil00x
شنبه 10 مهر 1389, 07:11 صبح
شما بایستی رو نسخه کلاینتت tnsnames.ora رو با مقادیر معتبر اطلاعات سرورت ویرایش و تظیم کنی همچنین فایل listener.ora .
آدرس این فایل ها
$ORACLE_HOME/Network/admin
بعد از روی کلاینتت با استفاده از دستور tnsping ببینی می تونی سرورت رو ping کنی یا نه؟
اگر ping شد یعنی اتصال برقرار شده است.
tnsping $ORACLE_SID
--------------------------------------------
پانوشت :
این قسمت هایی که با $ شروع شده است یعنی متغییر های محیطی که شما باید مقدار واقعی آنها رو قرار بدین.