PDA

View Full Version : خبر: کار درست گوگل

ARC
چهارشنبه 28 مهر 1389, 09:34 صبح
دوشنبه‌ هفته قبل، نتايج يک تحقيق برزگ منتشر شد. در اين تحقيق از دو هزارو۳۰۰ توسعه‌دهنده نرم‌افزار پرسيده شده بود که به نظرشان اندرويد انتخاب بهتري براي نوشتن نرم‌افزار است يا iOS اپل. نتيجه اعلام شده بسيار جذاب است.

اکثريت پنجاه و نه درصدي برنامه‌نويسان گفته‌اند که اندرويد در طولاني مدت وضعيت بهتري از اپل خواهد داشت در حالي که تنها ۳۵درصد آنها، در اين مورد از محصولات اپل نام بردند. البته همانطور که اکثر ما هم حدس مي‌زنيم، جمعيت عظيمي - بيش از سه چهارم - پاسخ‌دهندگان گفتند که در حال حاضر و براي درآمد بهتر در کوتاه مدت، اپل انتخاب بهتري است.

اين نظرسنجي بسيار طولاني است؛ مثلا مي‌گويد که ۷۵درصد برنامه‌نويسان معتقدند در آينده اندرويد خواهد بود که تعداد زيادي از دستگاه‌هاي ديجيتال را قدرت خواهد بخشيد. من نمي‌خواهم همه آمار آن را تکرار کنم بلکه هدف ديدن روندي است که سمت و سوي توسعه نرم‌افزار براي اندرويد را شکل خواهد داد. واقعا گوگل در اين سيستم عامل چه کاري انجام داده که در چنين مدت کوتاهي، در ديدگاه برنامه‌نويسان به گزينه اصلي دنياي آينده تبديل شده است؟

مشخصا اولين جوابي که خوانندگان اين ستون به سوال فوق مي‌دهند متن‌باز بودن است. اما اين همه داستان نيست. گوگل اين واقعيت را تشخيص داده که دنياي اينترنت و شيوه استفاده ما از آن در حال تغيير است. تا امروز، بيشترين استفاده معمول از اينترنت، صفحات وب بود و گردش در آنها از طريق مرورگرها.

اما در چند سال اخير، داشتن نرم‌افزارهاي اختصاصي براي سايت‌هاي مختلف و اتصال به آنها از طريق نرم‌افزار دارد بيشتر و بيشتر جاي مرورگرها را مي‌گيرد. من شخصا روي موبايلم با استفاده از نرم‌افزارهاي مستقل به توييتر، ويکي‌پديا، بانک اطلاعاتي فيلم‌هاي اينترنت، فيس‌بوک، فريندفيد، گوگل‌ريدر، ايکس.اي(نرخ ارز)، يوتيوب، ايميل، فيدخوان و پادکست‌خوان وصل مي‌شوم. روي لپ‌تاپ، به جاي همه اين نرم‌افزارها فقط يک مرورگر دارم.

مديرعامل گوگل اريک اشميت در مصاحبه اخير خود با وال‌استريت ژورنال گفته است که گوگل در آينده نقش خود به عنوان جستجوگر سنتي متن را حفظ خواهد کرد اما کاملا به اين توجه دارد نرم‌افزارها در حال تغيير چهره وب هستند. گوگل با رايگان و تا حد زيادي آزاد کردن اندرويد کمک کرد که برنامه‌نويسان بتوانند بدون هيچ مشکلي و تنها با دانلود چند برنامه - روي هر سيستم عاملي - مشغول توسعه نرم‌افزار براي آن شوند.

در مقابل به مکانيزم برنامه‌نويسي براي اپل توجه کنيد. در دنياي بسته اپل، شما اول بايد يک مک بخريد، بعد بايد حداقل ۹۹ دلار در سال بدهيد تا SDK برنامه‌نويسي را بگيريد و در نهايت بايد برنامه خود را براي اپل بفرستيد تا آن را بررسي کند. در صورتي که اپل از برنامه شما خوشش نيايد کل زمان کار شما تلف شده اما اگر آن را بپسندند، برنامه شما توسط آنها به فروش خواهد رفت و کمتر از يک سوم سود، به شما خواهد رسيد.

در اين مقايسه ساده مي‌توانيد متوجه شويد که چرا اکثريت برنامه‌نويسان خوب، ترجيح داده‌اند سرمايه و وقت خود در بلندمدت را روي اندرويد متمرکز کنند و نيز چرا مديرعامل گوگل پيش‌بيني کرده که در آينده نه چندان دور، تعداد جستجوهاي انجام شده در گوگل توسط اندرويد، از تعداد جستجوهاي تحت وب اين سايت، پيشي خواهند گرفت.

منبع: هفته نامه عصر ارتباط (http://www.asreertebat.com/1389/7/24/AsreErtebat_weekly/378/Page/30/)

hanif_x90
چهارشنبه 28 مهر 1389, 13:17 عصر
این مطلب هم جالبه (http://itiran.com/?type=article&id=13015)