PDA

View Full Version : چگونگی کسب تخصص کافی در حوزه IT

mrstar
سه شنبه 11 آبان 1389, 22:05 عصر
با سلام
قبل از طرح سئوال معذرت میخوام این جا مطرح کردم جای دیگه ای پیدا نکردم

من 34 سال سن دارم متاهلم فوق دیپلم مکانیک زبان انگلیسی ضعیف میخوام یه تخصصی رو تو زمینه رایانه یاد بگیرم که به درد آیندم بخوره و بتونم به عنوان شغل ازش استفاده کنم

حالا راهنمایی میخوام ؟چه تخصصی ؟چه پیش نیازی لازم داره ؟چقدر زمان میخواد و...

ممنون

Programmer 1
سه شنبه 11 آبان 1389, 22:50 عصر
سلام به شما دوست گرامي ،

سوالتون كمي مبهمه ، شما به رشته خودتون علاقه نداريد و ميخواهيد به حوزه كامپيوتر وارد بشيد؟ يا نه قصد داريد به عنوان يك زمينه كاري جدا به سمتش بياييد ؟ سطح اطلاعات شما در مورد كامپيوتر چقدره ؟ تازه كار هستيد ؟ متوسط؟ و يا خوب اگر با كامپيوتر آشنايي داريد خودتون به كدوم زمينه ها علاقه بيشتري داريد ؟ برنامه نويسي ، گرافيك ، تدوين ، انيميشن و .... ، آيا تو شاخه خاصي فعاليت داشته ايد يا نه؟ هدفتون از يادگيري چيه ؟ مي خواهيد تا كجا جلو بريد ؟ آيا ميخواهيد كلا تغيير رشته و گرايش بديد ؟
آيا قصد داريد به صورت آكادميك تحصيلات در اين رشته رو ادامه بديد و يا نه به صورت تجربي ؟ و خيلي سوالات ديگه كه اميدوارم در پست بعدي خودتون همه چيز رو بيان كنيد

ببخشيد كه سوالات كمي زياد شد ولي خوب براي ارائه يك راهنمايي مناسب بايد خيلي از مسائل روشن بشه

با تشكر /.

mrstar
چهارشنبه 12 آبان 1389, 22:25 عصر
ممنون از توجه تون
آره به کامپیوتر بیشتر از مکانیک علاقه دارم تجربی یا دانشگاهی و آکادمیک فرقی نمیکنه هر کدوم بهتره - کلا به عنوان یه شغل خوب و درامد زا میخوام باشه - برنامه نویسی c و vb.net ذر حد ابتدایی بلدم با میکرو کنترلر avr هم پروژه ساختم - به برنامه نویسی و شبکه هم علاقه مندم - هزینه زیادی هم نمیتونم بکنم منابعم محدوده

اگه ممکنه دو سه تا را ه و دورنماشو برام بنویسین ممنون

ضمنا برا شبکه برنامه نویسی لازمه یا نه ؟در چه سطحی ؟

Programmer 1
یک شنبه 16 آبان 1389, 00:32 صبح
سلام ،
معذرت مي خوام كمي دير پاسخ شما رو ميدم ، تو اين مدت به اينترنت دسترسي نداشتم دير شد .
وضعيت شما براي شروع بد نيست و با توجه به اينكه با زبان هاي C و VB.NET آشنايي ابتدايي داريد بهتر مي
شه شما رو راهنمايي كرد :

از انجايي كه شما به كامپيوتر به ويژه شاخه برنامه نويسي علاقه داريد توصيه ميكنم كه انرژي و هيجانتون رو بدون تحصيلات دانشگاهي هدر ندهيد يعني طوري نباشه كه صرفا قصد داشته باشيد با مطالعه كتاب هاي مختلف خارج از حيطه علمي يك برنامه نويس موفق بشيد درسته شما شايد بتونيد به صورت تجربي در اين زمينه پيشرفت كنيد ولي در پروژه هاي بزرگ و درآمد زا فقط برنامه نويس بودن كافي نيست بلكه بايد دانش مهندسي نرم افزار هم داشته باشيد كه حيطه خيلي بزرگيه! . هرچند كه بودند و فراون هستند افرادي كه با وجود تحصيلات عاليه در اين رشته باز هم فقط كوله باري از حرف تحويل مي دهند و از آنجايي كه فقط به پاس كردن واحد هاي درسي بسنده كرده اند ، نتيجه اون در بهترين حالت ميشه استادي كه همون چيزهايي رو كه خونده و در عمل به كار نبسته و در نتيجه نفهميده( به احتمال خيلي زياد به دليل علاقه نداشتن ) رو به دانشجويان تحويل ميده ( اين خودش يه بحث مفصله! )

حالا از اينها كه بگذريم چرا بايد به تحصيلات دانشگاهي داشته باشيد ؟ يكي از دلايل مهمش اينه كه شما بدون مدرك هرچند كه برنامه نويس حرفه اي هم باشيد باز هم جايي استخدام نمي شيد و دليل ديگه اش هم اينه كه دانشگاه مسير رو به شما نشون مي ده ( در اين زمينه هم دلايل زيادي دارم ولي اينجا رو به تجربه اندك من اعتماد كنيد ، واقعا براي كسب دانش مهندسي نرم افزار دانشگاه لازمه ولي كافي نيست ! )

براي دانشگاه هم توصيه مي كنم اگر از لحاظ مالي مشكلي نداريد ، دانشگاه آزاد رو انتخاب كنيد و اگر نشد
دولتي و در پايان پيام نور و ... ، دليلش هم اينه كه بهتره در حين تحصيل وقت براي كار عملي داشته باشيد كه دانشگاه آزاد و دولتي وقت بيشتري داريد ولي سيستم دانشگاه پيام نور طوريه كه فشار زيادي به دانشجو تحميل ميشه و از لحاظ زمان هميشه مشكلاتي وجود داره ، الان من خودم در دانشگاه پيام نور هستم واقعا كمبود وقت دارم و خيلي فرصت نمي كنم كار عملي انجام بدم ( اينجا هم حرف هاي زيادي هست كه بماند! )

خوب ، شما چون فرموديد با VB.NET آشنايي داريد توصيه مي كنم كه همين رو ادامه بديد تا جايي كه بتونيد
چند تا پروژه رو با اون پياده سازي كنيد و البته در كنار اينها هم سعي كنيد همزمان در زمينه طراحي الگوريتم هاو ساختمان داده ها و كلا مباحث مهندسي نرم افزار هم مطالعه اي داشته باشيد تا ذهنتون در زمينه برنامه
نويسي بازتر بشه چون توسعه ( كه به اشتباه بعضي ها ميگن : توليد! ) يك نرم افزار نيازمند موارد زيادي هست كه برنامه نويسي و به عبارتي پياده سازي فقط يكي از مراحل اونه ، شما فعلا از طريق كتب مختلفي كه هم تو اينترت هست و هم تو بازار با VB.NET بيشتر آشنا بشيد و به محض ورود به دانشگاه سعي كنيد زبان رنامه نويسي خود تون رو انتخاب كنيد و همون رو تا جايي كه ميتونيد پيشرفت بديد ( فعلا به شما همين VB.NET رو پيشنهاد ميكنم ) ، شما در حين تحصيل كم كم با موارد مختلفي آشنا مي شيد و با توجه به علاقه تون ميتونيد در كنار اونها از كتابهاي متفرقه هم براي افزايش دامنه اطلاعاتتون استفاده كنيد : مثلا وقتي درس ساختمان داده ها رو ميخونيد ديگه فقط به پاس كردن اون درس اكتفا نكنيد و سعي كنيد در كنار اون مثلا ساختمان داده هاي مختلف رو پياده سازي كنيد و در پروژه ها واقعي استفاده كنيد كلا يك دانشجوي فعال در اين زمينه باشيد و عملي كار كردن رو به هيچ وجه فراموش نكنيد .

خوب ، اگر شما به همين صورت ادامه بديد ، كم كم به يك برنامه نويس حرفه اي تبديل ميشيد و اين قدرت رو پيدا مي كنيد كه تو شركت هاي مختلف استخدام بشيد و يا حتي خودتون يك شركت تاسيس كنيد و اقدام به فعاليت كنيد .

البته برنامه نوسي چندين شاخه است كه يك مهندس نرم افزار بايد در همه زمينه ها اطلاعاتي داشته باشه ولي در يك زمينه خاص تخصص داشته باشه ، از‌ آنجايي كه شما برنامه نويسي دسكتاپ انجام داده ايد توصيه مي كنم همين رو به سطح قابل قبولي برسونيد و بعدش اگه خواستيد بريد سمت موارد ديگه مثل برنامه نويسي تحت وب ( به صورت خلاصه طراحي سايت ).

ببخشيد كه طولاني شد ولي خوب بحث مهميه و بايد حاشيه ها رو هم بيان كرد تا ابهامي پيش نياد
باز هم اگر سوالي هست من در خدمتم .

با تشكر /.

mrstar
سه شنبه 18 آبان 1389, 22:30 عصر
ممنونم ذوست عزیز
اگه بخوام در حوزه امنیت شبکه و از این قبیل فعالیت کنم جه راهی رو باید برم ؟چه زبانی بهتره یاد بگیرم ؟

Dr.Bronx
سه شنبه 18 آبان 1389, 23:15 عصر
اصولا برنامه نویسی هیچ سازگاری با شبکه نداره .

آدم هایی که به شبکه علاقه دارند آدم های اجتماعی هستند اما کسانی که به برنامه نویسی علاقه دارند برعکس هست .
شما باید خودتون علاقه خودتون رو تشخیص بدید .

برای اینکه شبکه رو بسنجید که آیا به اون علاقه دارید یانه پیشنهاد می کنم یک دوره Network+ برید اگر موفق بودید و پیشرفتی در خودتون احساس کردید و خواستید ادامه بدید میتونید دوره های CCNA سیسکو و یا MCSE و MCSA مایکروسافت رو بگزرونید .

در شبکه شما حداقل به 2 سال کار مداوم برای مهارت کافی نیاز دارید . پس سعی کنید راه درست رو انتخاب کنید تا وقت و عمر خودتون رو هدر نکنید .

موفق و موید باشید ./

FastCode
چهارشنبه 19 آبان 1389, 05:49 صبح
آدم هایی که به شبکه علاقه دارند آدم های اجتماعی هستند اما کسانی که به برنامه نویسی علاقه دارند برعکس هست .
من خیلی با آدمهای شبکه سر و کار نداشتم ولی با بخش دومش کاملاً موافقم.شما وقتی برنامه نویس میشید خود به خود تبدیل میشید به یک آدم دیگه.

Dr.Bronx
چهارشنبه 19 آبان 1389, 16:44 عصر
من خیلی با آدمهای شبکه سر و کار نداشتم ولی با بخش دومش کاملاً موافقم.شما وقتی برنامه نویس میشید خود به خود تبدیل میشید به یک آدم دیگه.

برعکسش هم همین اتفاق میافته . من هم به همین دلیل رفتم سمت شبکه . شما وقتی شبکه رو انتخاب می کنید ناخودآگاه به سمت مردم کشیده میشید مجبورید با همه ارتباط برقرار کنید . شدیدا این حرکت رو دوست دارم و با توجه به اینکه از زمانی که برنامه نویس شدم همون بلا سرم اومده سعی می کنم هر چه سریعتر این کار رو انجام بدم

البته نه اینکه بگم از زمانی که برنامه نویسی می کردم لذت نمی بردم . چرا خیلی هم لذت می بردم خودتون میدونید هر یک خط کدی که درست کار کنه چه لذتی داره .

البته باید بگم هیچ کدوم از اینها چه برنامه نویسی و چه شبکه من رو اونقدری که انتظار داشتم ارضاء نکرده با اینکه با جون و دل زحمت کشیدم برای یادگیریش و همچنان هم دارم این کار رو انجام میدم.

....

موفق باشید ./

Programmer 1
پنج شنبه 20 آبان 1389, 00:40 صبح
ممنونم ذوست عزیز
اگه بخوام در حوزه امنیت شبکه و از این قبیل فعالیت کنم جه راهی رو باید برم ؟چه زبانی بهتره یاد بگیرم ؟

دوست عزيز توصيه ميكنم براي شروع به اين گرايش فكر نكنيد چون به نظر من يك متخصص امنيت نه تنها بايد يك برنامه نويس خبره باشه بلكه بايد مثلا يك هكر قدرتمند هم باشه تا در اين

زمينه به موفقيت برسه ، البته اين فقط ظاهر قضيه است ، امنيت شبكه شاخه گسترده اي هست كه براي شروع اصلا خوب نيست مخصوصا براي كسي كه هنوز در زمينه برنامه نويسي

پيشرفت خوبي نكرده باشه ، يك مهندس نرم افزار شايد بتونه صرفا با يك زبان برنامه نويسي اكثر اپليكيشن ها رو طراحي كنه ولي يك متخصص امنيت شبكه بايد زبان هاي مختلفي رو بلد

باشه و البته در سطحي بلد باشه كه نقاط ضعف اون زبان رو هم دربياره و احتمال نفوذ پذيري از طريق همين روزنه هاي غير ايمن رو تشخيص بده ( واين يعني به اون زبان تسلط خوبي

داشته باشه ) ، همچنين موارد ديگه اي هم هست مثلا امنيت سرور مثلا در مورد Sql مقابله با حملات Sql Injection و خيلي چيزهاي ديگه ، همه اينها از يك طرف و بحث امنيت فيزيكي

هم از يك طرف كه كلا يك بحث جداست ، كلا در اين زمينه اكيدا توصيه ميكنم فعلا قدم نذاري به چند دليل خيلي مهم :

1- بحث هاي خيلي خشك ( والبته گاهي خيلي جذاب هر چند اين موضوع ديدگاه خودمه و شايد در مورد شما صدق نكنه ) كه فقط موتور جلو برنده اون علاقه است كه اين رو واگذار ميكنم

وقتي وارد اين مباحث شديد

2- هزينه بر بودن مسير پيشرفت ، مثلا يك متخصص امنيت بايد اول يك متخصص شبكه خوب باشه كه اون هم حداقل نياز داره در مورد توپولوژي هاي مختلف اطلاعاتي داشته باشه كه به

جز عملي كار كردن فكر نكنم بشه درست ياد گرفت ( ساده ترين شبكه ، شبكه اي است از دو رايانه كه با كابل به هم متصل شدن ، حالا شما حساب كن علاوه بر اين كامپيوتر يكي ديگه

هم بخواي بگيري! ) و خيلي از تجهيزات سخت افزاري مثل فايروال ها و اانواع كابل ها و و و ، كلاس ها هم كه هزينه اش بالاست .

3- در زمينه امنيت شبكه بايد خيلي به روز بود كه اين خودش دردسر بزرگيه؟

در كل زحماتش فكر نكنم اين قدر ارزش داشته باشه كه بريد به سمتش البته ، البته باز هم اگه علاقه داشته باشيد همه اين مشكلاتي كه گقتم شايد براتون خنده دار باشه و راحت بتونيد

اين مسير رو طي كنيد ولي اگر براتون آسوني كار اهميت داره من برنامه نويسي رو پيشنهاد مي كنم كه البته هزينه اش هم خيلي پايينه :

يك كامپيوتر + سرمايه فكري + وقت فرآوان + علاقه به توان بي نهايت

باز هم سوالي بود در خدمتم .

با تشكر /.