ورود

View Full Version : پیش به سوی صنعت

nosrati1363
چهارشنبه 12 آبان 1389, 03:35 صبح
سلام به همه حرفه ای ها
صنعت همیشه محل خوبی برای پول در آوردن است و در حال حاضر ایران بستر بسیار مناسبی برای برنامه نویسی صنعتی شده . اما تنها چند شرکت بزرگ که آنهم برنامه نویس هندی دارند در این زمینه موفق هستند . من با باز کردن این بحث قصد دارم اصولی و راهبردی و البته به کمک دوستان برنامه نویس مرجعی قدرتمند برای کسانی که به این مسیر چشم دارند ایجاد کنم . (لطفا به کسی بر نخوره به جز شما دوست عزیز!)
اطلاعاتم در این زمینه خیلی اندکه اما اگه هر کس میتونه یک قطره بیاره دریایی از اطلاعات میشه

بسم الله الحمن الرحیم

nosrati1363
چهارشنبه 12 آبان 1389, 04:35 صبح
اجازه بدین بحث رو با برنامه نویسی ماشین های CNC شروع کنیم . دستگاه های CNC نیاز به نرم افزاری دارند که اطلاعات ورودی کاربر را به کد ماشین تبدیل کند و این نرم افزار ها 2 دسته اند .
1 - عمومی (برای تبدیل فایل هایی مثل Jpeg , dxf , dwg و ... به کد استاندارد ماشین جی کد )
2 - اختصاصی (برای یک ماشین خاص طراحی میشوند و روند تبادل اطلاعات در آنها رمز نگاری شده است )
در هر دو این ها چند رویداد عمومیت دارند : پذیرش ورودی ، نمايش فایل ، تبدیل گرافیک به مسیر (raster to vector) ، تبدیل اطلاعات بدست آمده به کد ماشین ( بسته به نوع ماشین مورد نظر ) ، اولویت بندی مسیر ها و در نهایت خروجی پورت و البته مانیتورینگ
* البته دوستان توجه کنند با این تقسیم بندی مشارکت شما عزیزان هم ساده تر میشود و سختی کار کم میشود
برای بخش اول ساده ترین راه استفاده از فایل DXF است چون AutoDesk قبلا زحمت خیلی از کار ها رو کشیده و با مطالعه User_Manual مربوط به این فایل و کمی تمرین میشه کامل روال ورودی نرم افزار هدف رو نوشت
http://www.autocadmark.com/mambo/component/option,com_weblinks/catid,89/Itemid,202/
خوب با توجه به این موضوع که در فایل DXF هر ترسیم جدا ذخیره میشود پس میتوان هر ترسیم را یک شیئ در نظر گرفت و با ابزار drawing2d آنها را نمایش داد (لینک 1)
برای بخش بعدی با چیزهایی که تا کنون گفته شد مشخص میشود نیازی به این روش در اینجا احساس نمی شود ( البته فعلا ) بلکه عکس این موضوع در مرحله نهایی اتفاق خواهد افتاد ( ساعت 1.30 دقیقه بامداد ، اگه جمله هام مشکل دارن بذارین پای بی خوابی)
خوب ( روی کاغذ و با همین چند سطر !!! ) تا اینجا ما یک نرم افزار داریم که فایل DXF را گرفته و محتویات آنرا نمایش میدهد . اما باید این محتویات به G-CODE یا همان کد ماشین تبدیل شوند تا بتوانیم به ماشین دستور بدهیم . { چون بحث را ساده شروع کردیم پس فعلا ماشین مورد نظر ما یک دستگاه 2 محوره (x & Y) فرض میشود که قرار است روی یک صفحه در این دو جهت حرکت کند و فقط رو آن خط بکشد } من اطلاعات زیادی در مورد G-CODE ندارم و e-book خوبی هم نمی شناسم . این بحث را با امید مشارکت شما دوستان شروع کرده ام و امیدوارم با یاری شما به جایی خوب ختم شود . لینک دوم یک مثال عالی در این زمینه است که البته ورودی آن فایل CNC است (لینک 2)
در مورد اولویت بندی مسیرها نزدیکترین نقطه به 0،0 ( که نقطه شروع یک مسیر است ) نقطه شروع در نظر گرفته میشود و بعد نزدیک ترین نقطه به نقطه ی پایانی مسیر جاری . ( البته بحث گسترده تر از این حرفاست ولی برای شروع کافیه )
و در نهایت هم خروجی پورت و و مانیتورینگ . هر مسیر قبلا به g-code تبدیل شده و باید از طریق یک پورت به کیت فرمان دستگاه منتقل شود . اینجا سیستم Hand Shack استفاده میشود ( دست تکانی ) دستگاه پورت را میخواند نقطه را دریافت می کند ( در مباحث پیشرفته تر صحت آنرا بررسی میکند ) فرمان را اجرا میکند و روی پورت OK مینویسد . نرم افزار بعد از دریافت OK آن نقطه را مانیتور میکند ( ترسیم همیشه توسط اپراتور در حال مشاهده است و آن قسمت از ترسیم که به دستگاه منتقل شده به رنگ دیگری در می آید )

reza_edu
چهارشنبه 12 آبان 1389, 08:24 صبح
سلام منون از بحثی که شروع کردید اما یه مطلبی هست که میخواستم بگم چرا برنامه نویسا کمتر به سمت برنامه نویسی های صنعتی میرن؟ (این نظر من هست و ممکن غلط باشه پس راهنمائی کنید)
1.برنامه نویسی صنعتی باید شخصی انجام بده که به هر دو جهت تسلط داشته باشه
2.بتونه برنامه نوشته شده رو تو سیستم مورد نظر تست کنه قبول کنید محیط های شبیه سازی خود دستگها نمیشن
3.دست رسی به سخت افزار لازم ( یک پشتی بان قوی لازم هست)
فکر کنم تا همین جا کافی باشه که چرا برنامه نیس تو این بخش پائین هست ! خوب شماکه دارید تو این بخش فعالیت میکنید حتما میدونید که هیچ مدیر شرکتی نمی خواد ریسک کنه و دستگه رو در اختیار برنامه نویس بزاره تا با سیستم (اجرا و خطا) بتونه یه سیستم رو راه بندازه ! اگه بتونه اگرم مدیر شرکتی قبول کنه حتما طرف پارتی داشته غیر از اینه! اکثر برنامه نویسای ما به دو چیز رو میارن :
1. برنامه نویسی برای دیتابیس که اکثرا تحت ویندوز
2.برنامه نویسی بازی (این تازه چند سال اخیر مد شده)
خوب با این اوصاف چه جوری میشه " پیش به سوی صنعت"
من خودم خواستم برم برنامه نویسی برای میکرو کنترل رو یاد بگیرم دیدم خرج میزاره رو دستم بیخیال شدم نتیجه گرفتم "پیش بسوی برنامه نویسی بازی" با تشکر از شما دوست گرامی اگه گفته هام ایراد داره بگو راهنمائیم کن ممنون میشم.

nosrati1363
پنج شنبه 13 آبان 1389, 02:50 صبح
دوست عزیزم reza_edu لطفا از من دلگیر نشین اما به جای این حرفها خوب بود اگه سورسی ، قطعه کدی چیزی داشتی اونو به اشتراک میذاشتی تا کسانی که در آینده ای دور و نزدیک این بحث رو مطالعه میکنند یه نصیبی ببرند نه اینکه ذهنشون از بحث منحرف بشه . از دیگر دوستان هم در خواست میکنم با اینجور پست ها تاپیک رو شلوغ نکنند :قلب:
(reza_edu عزیز تو جامعه امروز اگه کسی فقط ادعا کنه برنامه نویس صنعتیه همه جور امکاناتی سازنده ها بهش میدن تا اهدافشون رو از هدف به پروژه تبدیل کنن . بگذریم از اینکه گاهی فقط چند خط کد ساده تو بعضی از صنایع مثل نفت میتونه روند تولید نرم افزارهای مانیتورینگ رو جوری تغییر بده که وزارت نفت حاضر بشه به خاطرشون مبلغ 100,000 $ به شرکت زیمنس پول راه اندازی بده { پیش به سوی صنعت } یک شروعه که اگه دوستان همکاری کنند من قول میدم دیگه کسی دیتابیس ننویسه
گل عزیز است غنیمت شمریدش صحبت ....................... که به باغ آمد از این راه وزان خواهد شد )
اما برای اینکه این موضوع برای همه باز بشه : هدف من موازی هدف این سایت میخوام مباحثی جدید طرح بشه قرار نیست همه یاد بگیرن مگه همه تو یک زمینه کد مینویسند؟ شاید یک نفر امکاناتش رو داشت ، اطلاعاتش رو نداشت . وقتی مباحث جدید به میان بیاد ایده های جدید هم راهشون رو باز میکنند و در کنار اون منو شما چیزای جدیدی یاد میگیریم ( انتشارات همین بحث خواندن یک فایل ترتیبی ، کارکردن با دراوینگ ، تعریف یک شیئ جدید ، نمایش اشیائی غیر از کنترل های design_time ، تبدیل واحدهای کامپیوتری به مترینگ ، سیستم Hand Shack ، مانیتورینگ داده های ارسالی و ...) آنقدر نا گفته به میان می آید که مهم نیست جمع بندی آنها به کار چند نفر می آید پس لطفا هر کس به بحث علاقه مند شد پست بدهد . لطفا مدیران هم نظر بدهند و نظرشان را راجع به آینده این بحث ( ادامه یا لغو ) بیان کنند
نا برده رنج گنج میسر نمیشود ................... مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد

nosrati1363
پنج شنبه 13 آبان 1389, 15:50 عصر
دوستمون omid-vbAuto سوال کرده چه طوری میشه یک خط در برنامه کشید و اونرو در فایل autocad ذخیره کرد ؟
پاسخ از طریق همون فایل DXF است . شما ابتدا باید بسته به نسخه DXF ی که میخواهی ایجاد کنی ( بهترین نسخه بالا ترین نسخه است ) از لینکی که در پست اول گذاشتم اونو دانلود کنی و خوب مطالعه کنی . فایل txt است و با ذخیره هر ترسیم توسط Cad به روز میشود . نحوه نوشتن یک لاین را بررسی کن و به همان صورت در یک فایل DXF بنویس . و اگه ممکنه ما رو هم از نتیجه کارت مطلع کن .
راهنمایی : یک new در cad بساز و و آنرا با آخرین ورژن DXF رو هاردت Save کن . از فایلی که ساختی یک کپی بگیر و آنرا با Cad باز کن و یک Line رسم کن و تغییرات را در هر دو فایل مقایسه کن . فایل DXF با WordPad باز میشود

omid-vbAuto
پنج شنبه 13 آبان 1389, 19:03 عصر
دوستمون omid-vbAuto سوال کرده چه طوری میشه یک خط در برنامه کشید و اونرو در فایل autocad ذخیره کرد ؟
پاسخ از طریق همون فایل DXF است . شما ابتدا باید بسته به نسخه DXF ی که میخواهی ایجاد کنی ( بهترین نسخه بالا ترین نسخه است ) از لینکی که در پست اول گذاشتم اونو دانلود کنی و خوب مطالعه کنی . فایل txt است و با ذخیره هر ترسیم توسط Cad به روز میشود . نحوه نوشتن یک لاین را بررسی کن و به همان صورت در یک فایل DXF بنویس . و اگه ممکنه ما رو هم از نتیجه کارت مطلع کن .
راهنمایی : یک new در cad بساز و و آنرا با آخرین ورژن DXF رو هاردت Save کن . از فایلی که ساختی یک کپی بگیر و آنرا با Cad باز کن و یک Line رسم کن و تغییرات را در هر دو فایل مقایسه کن . فایل DXF با WordPad باز میشود

با سلام دوست عزیز

این کاری رو که شما گفتین یه کار سخت ویا شاید نشدنی هست .شما اگه یه فایل DXF رو باز کنی و ببینی شاید 1000 سطر کد داره تازه اونهم واسه یه DXF خالی،حالا شما بیا نقشه های اجرائی رو هم رو اون 1000 تا سطر ببین چنتا میشن:عصبانی++:

به نظر من کسی که داره net کار میکنه دیگه نباید وقتشو صرف کشف این موارد بکنه و راه صحیح و منتقی استفاده از کامپوننت های مربوطه هست.

حالا اگه دوستان اطلاعی از این نوع کامپوننت ها دارن ما رو هم به فیض برسونن. با تشکر

nosrati1363
پنج شنبه 13 آبان 1389, 23:44 عصر
آقا امید گفتم که اگه از لینک 1 فایل دلخواهت رو دانلود کنی و اونو مطالعه کنی به جواب میرسی اما اگه وقت این کارو نداری کامپوننت هایی هستند که به شما اجازه رسم و ذخیره رو میدن
مثل ( CADImportNET 7 ) سایت http://www.cadsofttools.com (http://www.cadsofttools.com/)
من توصیه میکنم راه اول رو دنبال کنی
این مثال خیلی ساده است ولی میتونه ایده بده ( از دوستم گرفتم حق کپی رایت نداره :قهقهه: )
برنامه نویس صنعتی کسی نیست که با دیدن چند خط Header از میدون شونه خالی کنه منم هر کاری از دستم بر بیاد در خدمتم

omid-vbAuto
جمعه 14 آبان 1389, 00:16 صبح
آقا امید گفتم که اگه از لینک 1 فایل دلخواهت رو دانلود کنی و اونو مطالعه کنی به جواب میرسی اما اگه وقت این کارو نداری کامپوننت هایی هستند که به شما اجازه رسم و ذخیره رو میدن
مثل ( CADImportNET 7 ) سایت http://www.cadsofttools.com (http://www.cadsofttools.com/)
من توصیه میکنم راه اول رو دنبال کنی
این مثال خیلی ساده است ولی میتونه ایده بده ( از دوستم گرفتم حق کپی رایت نداره :قهقهه: )
برنامه نویس صنعتی کسی نیست که با دیدن چند خط Header از میدون شونه خالی کنه منم هر کاری از دستم بر بیاد در خدمتم

دوست عزیز فکر کنم منظورم رو خوب بیان نکردم :لبخندساده:
منظور من از معرفی dll یه dll ساخت بچه های برنامه نویس بود نه سایتی رو که شما آدرس دادین تازشم این سایت dll رایگان نمیده اگر هم بده Demo میده اما من اصل این dll رو که آدرس دادین خودم دارم خوب و کامل هم کار می کنه.:گیج:

بعدشم این برنامه ای رو که دادین چی بود؟ :لبخند: اصلا کار نکرد .پر error بود تازه اشم اصلا فایل dxf نمی تونست بشناسه ! :گیج:

در ضمن بحث چند خط کد نیست شما یه چیزی رو می گید که اصلا نه کسی تا حالا کرده وفکر هم نکنم اگه انجام داده باشه بدون error باشه.

اگه برنامه دوستتو تونستی به کار بندازی بدین ماهم استفاده کنیم.:لبخند:

nosrati1363
جمعه 14 آبان 1389, 00:48 صبح
نگاش کردم
اول باید فایل رو با wordpad به RTF تبدیل کنی حالا اگه تو فایلت Line وجود داشته باشه با مثال بالا اونو Open کن بعد در منوی بعدی ReadDFX رو بزن ( میدونم اشکال زیاد داره )

nosrati1363
یک شنبه 16 آبان 1389, 22:54 عصر
نسخه اصلاح شدش رو روش کار میکنم
کسی از دوستان به بحث علاقه مند نیست . همه دوستان میتونند ایده ها و تجاربشون رو در این بحث به اشتراک بذارند . لطفا اگه کسی رو drawing2d تسلط داره مثال ها رو دانلود کنه و توضیح مختصری راجع به اونها بده . یا اگه نمونه بهتری دارین شرمنده مون کنین و لینک بدین
برای بحث مانیتورینگ باید هر چی خروجی میدیم رو نمایش بدیم یعنی یک خط شروع کنه به تغییر رنگ از ابتدا به انتها کسی میدونه چطور میشه این کارو کرد؟

nosrati1363
چهارشنبه 26 آبان 1389, 02:46 صبح
اینم اصلاح شده ی خوندن DXF
البته فقط برای Line ها

Saeed_m_Farid
شنبه 29 آبان 1389, 11:52 صبح
سلام
با تشکر از مبحثی که شروع کردید، مطمئناً میدونید که امثال این نوع برنامه نویسی و تیمهای توسعه زیاد نیستند و بالطبع شما هم زیاد نباید منتظر بازخورد مثبتی از کاربران باشید :چشمک:
من هم باید همچین کاری رو شروع کنم و میخواستم ببینم چه تخصص هایی علاوه بر کدنویسی (اونهم دات نت!) نیاز هست؟ تا اینجای توضیحات شما متوجه شدم که یه CAD کار، یک کسی که کاملاً با CNC ها کار کرده و به سیستم شون مسلط هست، یه گرافیست که با Vector ها (مثل کورل) بیشتر کار کرده باشه تا فتوشاپ! و یه تیم برنامه نویس سیستمی که آشنایی (یا حداقلش علاقه) به AVR و G-Code داشته باشه و برنامه نویس اپلیکیشن برای مانیتورینگ و Port mapping و سایر UI ها؛ اگه چیز دیگه ای رو جا انداختم بفرمایید.

... تنها چند شرکت بزرگ که آنهم برنامه نویس هندی دارند در این زمینه موفق هستند.
شما با این شرکت ها آشنایی دارید؟ میخوام ببینیم می تونید یه سرنخی از زمینه کاری، نرم افزارها، تخصص های موردنظر و محصولات اونها ذکر کنید؟ مطمئناً رقابت با هندی ها بسیار سخت هست، من باهاشون کار کردم و میدونم که با چه پایه علمی، پشتکار و انگیزه، و مهمتر از همه چشم داشت کم درآمد کار می کنند؛ پس مطمئناً همینطوریش هم خیلی ازشون عقب تر هستیم، اختراع دوباره چرخ که دیگه کاملاً امثال ما رو از این بازار بیرون میندازه؛ منظورم اینه که مطمئناً تا حالا راهکارها، استانداردها، شاید هم پلت فرمهای خاص اینکار وجود دارند و شاید (و فقط شاید!) دات نت شروع مناسبی برای اینکار نباشه؛ مثلاً من تو http://www.comcast.com یک نمونه Image to G-Code (http://www.imagetogcode.com/) دیدم که خیلی هم خوب کار میکرد و یا Interpreter هایی مثل NIST RS274NGC (http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.82.471&rep=rep1&type=pdf) که خیلی کارها رو جلو میندازن ...

اجازه بدین بحث رو با برنامه نویسی ماشین های CNC شروع کنیم . دستگاه های CNC نیاز به نرم افزاری دارند که اطلاعات ورودی کاربر را به کد ماشین تبدیل کند و این نرم افزار ها 2 دسته اند .
1 - عمومی (برای تبدیل فایل هایی مثل Jpeg , dxf , dwg و ... به کد استاندارد ماشین جی کد )
2 - اختصاصی (برای یک ماشین خاص طراحی میشوند و روند تبادل اطلاعات در آنها رمز نگاری شده است )
در هر دو این ها چند رویداد عمومیت دارند : پذیرش ورودی ، نمايش فایل ، تبدیل گرافیک به مسیر (raster to vector) ، تبدیل اطلاعات بدست آمده به کد ماشین ( بسته به نوع ماشین مورد نظر ) ، اولویت بندی مسیر ها و در نهایت خروجی پورت و البته مانیتورینگ
...
با مطالعه User_Manual مربوط به این فایل و کمی تمرین میشه کامل روال ورودی نرم افزار هدف رو نوشت
http://www.autocadmark.com/mambo/component/option,com_weblinks/catid,89/Itemid,202/
خوب با توجه به این موضوع که در فایل DXF هر ترسیم جدا ذخیره میشود پس میتوان هر ترسیم را یک شیئ در نظر گرفت و با ابزار drawing2d آنها را نمایش داد (لینک 1)
برای بخش بعدی با چیزهایی که تا کنون گفته شد مشخص میشود نیازی به این روش در اینجا احساس نمی شود ( البته فعلا ) بلکه عکس این موضوع در مرحله نهایی اتفاق خواهد افتاد ( ساعت 1.30 دقیقه بامداد ، اگه جمله هام مشکل دارن بذارین پای بی خوابی)
خوب ( روی کاغذ و با همین چند سطر !!! ) تا اینجا ما یک نرم افزار داریم که فایل DXF را گرفته و محتویات آنرا نمایش میدهد . اما باید این محتویات به G-CODE یا همان کد ماشین تبدیل شوند تا بتوانیم به ماشین دستور بدهیم . { چون بحث را ساده شروع کردیم پس فعلا ماشین مورد نظر ما یک دستگاه 2 محوره (x & Y) فرض میشود که قرار است روی یک صفحه در این دو جهت حرکت کند و فقط رو آن خط بکشد } من اطلاعات زیادی در مورد G-CODE ندارم و e-book خوبی هم نمی شناسم . این بحث را با امید مشارکت شما دوستان شروع کرده ام و امیدوارم با یاری شما به جایی خوب ختم شود . لینک دوم یک مثال عالی در این زمینه است که البته ورودی آن فایل CNC است (لینک 2)
در مورد اولویت بندی مسیرها نزدیکترین نقطه به 0،0 ( که نقطه شروع یک مسیر است ) نقطه شروع در نظر گرفته میشود و بعد نزدیک ترین نقطه به نقطه ی پایانی مسیر جاری . ( البته بحث گسترده تر از این حرفاست ولی برای شروع کافیه )
و در نهایت هم خروجی پورت و و مانیتورینگ . هر مسیر قبلا به g-code تبدیل شده و باید از طریق یک پورت به کیت فرمان دستگاه منتقل شود . اینجا سیستم Hand Shack استفاده میشود ( دست تکانی ) دستگاه پورت را میخواند نقطه را دریافت می کند ( در مباحث پیشرفته تر صحت آنرا بررسی میکند ) فرمان را اجرا میکند و روی پورت OK مینویسد . نرم افزار بعد از دریافت OK آن نقطه را مانیتور میکند ( ترسیم همیشه توسط اپراتور در حال مشاهده است و آن قسمت از ترسیم که به دستگاه منتقل شده به رنگ دیگری در می آید )
درسته که من بیشتر مایل به ادامه بحث در نوع دوم (ماشین خاص) هستم ولی در همون نوع اول هم تا اونجایی که من میدونم روی CNC ها یه پنلی هست که مستقیماً می تونند اجزاء طراحی شده از قبل رو به کد قابل فهم ماشین ترجمه کنند، بعبارت دیگه CAM (http://en.wikipedia.org/wiki/Computer-aided_manufacturing) (ا Computer-aided manufacturing) رو تو خودشون دارند :
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/31/CAD_model_and_CNC_machined_part.PNG/220px-CAD_model_and_CNC_machined_part.PNG
که مستقیماً فایلهای CAD رو به G-Code تبدیل می کنند و همه چیزایی که شما در موردشون صحبت می کنید رو تو خودشون دارند!
(نمونه اش (http://www.centroidcnc.com/cad2cnc.htm)) و یا (این Northland Multisoft CNC CAD CAM Package for Windows (http://www.northlandmultisoft.com/))
راستش من زیاد درست متوجه نشدم که هدف نهایی شما جیه؟ یعنی شما میخواهید برنامه ای عمومی بنویسید که DXF یا فرمت های تصویری یا مثلاً فایل های برداری (مثل Corel Draw یا CATIA) رو بگیره و به G-Code تبدیل کنه یا یک ابزار طراحی برای اینکار هم داشته باشه، در اینصورت باید یک کامپیوتر هم کنار CNC باشه که برنامه شما روش نصب بشه و ... یا سخت افزاری شامل چنین قابلیت هایی مدنظرتون هست که به CNC وصل میشه؟
بنظر من بحث شما وقتی معنی پیدا میکنه که قرار باشه طرح تون روی یک دستگاه خاص کار کنه، یا امکانات قابل رقابت داشته باشه؛ برای نمونه برنامه شما قابلیت این رو داشته باشه که بهینه ترین برش ها از قطعات (2 بعدی) رو در ورودی خام پیاده کنه، مثلاً مربع های و مثلث های خاص روی یک صفحه به طوری که کمترین پرتی رو داشته باشه و هکذا.
البته فکر نکنم اینجا (تالار دات نت) جاش باشه ولی اگه میشه شما یه مقصد نهایی برای کاری که میخواهید انجام بدین (بدیم) و جایی که قراره برسیم بفرمایید که هدف مشخص تر باشه و بشه بهتر راجع بهش صحبت کرد ...
البته بنا به تذکر خودتون (شب ساعت 1:30) دو تا یادآوری : اولاً لینک ها (لینک 1 و لینک 2) رو فراموش کردید :) بعدش هم منظور از Handshake یعنی همون دست دادن! پتو که نیست بتکانی :چشمک:

موفق باشید.

nosrati1363
دوشنبه 01 آذر 1389, 18:09 عصر
سلام جناب Saeed_m_Farid (http://www.barnamenevis.org/forum/member.php?u=41415)
راستش دیدم هیچکس به بحث علاقه مند نیست . منم ادامه ندادم . ( حتی متاسفانه بعضی از دوستان در پست های خصوصی من رو دست انداختند ) واسه همین
لینک 1 و لینک 2 همون پیوست های 1 و 2 در پست 1 هستند
هدف من شروع یک کار گروهی بوده و هست برای داشتن تجارب متفاوت در بخش هایی که در پست 1 اعلام کردم
دستگاه خاص : مثلا یک دستگاه سریال زن که بر روی قطعه ای دلخواه توسط فلز تنگستن به صورت ضربه ای و نقطه نقطه شماره سریال حک میکند ( حتما بر روی قطعات اتومبیل دیده اید ) این دستگاه یک PC دارد برای محاسبات و فرمان ( طبق آنچه تا حالا گفته ام ) و یک برد جهت دریافت Gcode و فرمان به Step Motor ها . قسمت سوم این دستگاه یک شیر برقی است که برای ضربه زدن نشانه باز و بسته میشود و فشار هوایی را به پشت فلز منتقل میکند .
دوست عزیز برای ساخت یک ماشین به این سبک ( یا همان CNC برش ) بهترین راه همین است چون تولید کننده بعد از طراحی و ساخت دستگاه هیچ نیازی به Spare Part شرکت دیگری ندارد و خودش برای دستگاهش لوازم یدکی و ... را میسازد و وارد بازار میکند .
حرف شما در مورد ماشین های دارای بیش از دو محور ( البته در ایران ) صحیح است که آنهم به علت نداشتن تخصص کافی است
در نهایت علت نوشتن نرم افزار داشتن Option های خصوصی است . برنامه هایی که شما معرفی کردید صرفا تبدیل فایل به Gcode و فرستادن آن بر روی پورت هستند و در حالی که همین دستگاه سریال زن برای حرکت موتور ها ابتدا برای مسیر ها اولویت قایل میشود تا هزینه ی ( زمان ) کمتری برای کار پرداخت شود و نرم افزار خصوصی امکان رسم شماره ها بدون نیاز به Cad و روند افزایشی سریال بعد از هر چاپ را دارد ( و خیلی امکانات دیگر )
سیستم Hand Shake یعنی هر فرمان که روی پورت میرود اعتبار سنجی میشود ( برای دستگاه های خاص و نرم افزارشان ) وبعد از اجرای کامل یک OK روی پروت برمیگردد عملیات مانیتور میشود و سپس فرمان بعدی ارسال میشود ( پتوی بعدی !!! )
در مورد نوع برنامه اول بحث عرض کردم ماشین های خاص
برنامه هایی که روی ماشین های ایرانی نصبند آنقدر ساده هستند که امکاناتی که شما گفتید برایشان رویا هم محسوب منیشوند
برای همکاری هم من در خدمتم

حسین فلاحی
دوشنبه 01 آذر 1389, 20:46 عصر
با تشکر از شما بابت ایجاد این بحث...

من هم چند وقتیه که به این موضوع علاقه مند شدم اما نمی دونم از کجا باید شروع کنم.
به نظر من بهتر بود همین اول بحث از صفر شروع می کردین مطمئنا خیلی ها (از جمله خودم ) هیچ اطلاعی در این زمینه ندارن.
حداقل سرنخ هایی هم باشه می شه دنبالش گشت.

به هر حال ممنونم و امیدوارم از این موضوع استفاده ببریم.

nosrati1363
چهارشنبه 03 آذر 1389, 18:08 عصر
C77431 عزیز این بحث دقیقا جهت آشنایی دوستان شروع شده و با همکاری دیگر عزیزان ادامه خواهد داشت

منظور من از صنعت هر موضوعی پیرامون صنعت است که برنامه نویسان میتوانند در آن مشارکت داشته باشند . مثلا نرم افزار WinCC ( Windows Control Center) Semantic که جهت نمایش فرامینی (مانیتور) که از تابلو های برق به دستگاه ها فرستاده میشود و پاسخ آنها به آن فرمان استفاده میشود . در این نرم افزار به دو زبان کد نویسی میشود C و VBA . که VB در آن بسیار قدرتمند است اما کاربران نرم افزار حتی نماینده رسمی زیمنس آلمان در ایران فقط کار با C را ( آنهم تا حدودی ) میدانند و من توسط VBA در آن نرم افزار کارهایی انجام دادم که به گفته مسئولان وزارت نفت یک دکتر آلمانی برای طراحی چنین HMI یی 100 میلیون پول گرفته ( البته چون من نمیدونستم از پول خبری نبود )
پس توصیه میکنم در صنعت در هر زمینه ای که راهی برای ورود دارید تحقیق کنید و جایی برای تخصّص خود باز کنید
اگر هم به بحث CNC علاقه مندید ابتدا باید یک ماشین CNC را از نزدیک ببینید و با کارکرد آن آشنا شوید . بعد از آن با مطالبی که بنده عرض کردم میتونید ادامه بدید

دیگر دوستان !!! هیچ کس هیچ تجربه ای تو صنعت نداره ؟
باور کنید قرار نیست آموزش بدین فقط لطف کنین و تیتر وار معرفی کنین

حسین فلاحی
چهارشنبه 03 آذر 1389, 20:56 عصر
تا اینجا که من رسیدم (رشته نرم افزار) از این قبیل کارها خبری نبوده.

کلا از طریق مهندسی نرم افزار می شه وارد شاخه برنامه نویسی صنعتی شد یا از طریق رشته های دیگه ای مثلا مهندسی مکانیک به صورت تخصصی تدریس می شه؟
این افرادی که در این زمینه فعالیت دارند از چه رشته ای هستند؟

hassan p.b
جمعه 05 آذر 1389, 20:04 عصر
سلام
من هم بدنبال چیزی شبیه آن هستم
http://www.barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=254607&highlight=dxf

nosrati1363
یک شنبه 14 آذر 1389, 00:58 صبح
سلام
من قبلا این تاپیک رو دیدم . یک مثال با #C براتون میزارم امیدوارم به کارتون بیاد

تا اینجا که من رسیدم (رشته نرم افزار) از این قبیل کارها خبری نبوده.
دوست عزیز اگه مطالب رو درست دنبال میکردی متوجه میشدی که این یک تخصص نیست و کار حد اقل یک گروه 3 نفره است که برنامه نویس در آن برنامه نویس ویندوز است که قرار است اطلاعاتی را روی پورت فرستاده ، جواب بگیرد و نمایش دهد همین

این مثال فایل DXF را خوانده و نمایش میدهد ( :متفکر: فقط فکر کنم کلید تشکر خرابه !!! :لبخند: )

63090
63091

hassan p.b
پنج شنبه 02 آذر 1391, 02:15 صبح
عالیه ولی به تاریخ که نگاه کردم دیدم کار ادامه نیافته است
با تشکر
www.airship.blogfa.com

مرتضی پیروزی
جمعه 03 آذر 1391, 17:24 عصر
سلام خدمت دوستان؛
آقای نصرتی عزیز؛
چندتا نکته کوچیک رو به عنوان مخاطب شما میگم؛
نمیدونم منظور شما از "صنعت" چیه...
هر چیزی بالاخره جزو "صنعت" هستش دیگه. حتی خدمات هم یه نوع صنعته، واسه همین بهش میگن صنعت خدماتی، صنعت گردشگری و....
بگذریم...
اما عرایض من:
قبل از فکر در مورد هر حوزه ای، یکم باید با شرایطش آشنا شد، از کجا فهمیدید که :

صنعت همیشه محل خوبی برای پول در آوردن است و در حال حاضر ایران بستر بسیار مناسبی برای برنامه نویسی صنعتی شده
تحقیقات؟
حدس؟
یا با دیدن چندتا شرکت که درآمدشون بالاست به این نتیجه رسیدید؟

2-صنعت مورد نظر شما چیه؟ نیازش چیه؟
برنامه نویسی CNC ؟
اوه تاحالا با نرم افزارهای Pro Engineer ، Uni Graphics و ... کار کردی؟
این نرما افزارها قدرت اینو دارن که که تندیس یک صورت رو توش بهتر از مکس و مایا!! طراحی کنی (CAD)
متصل کنی به CNC و اطلاعات رو وارد کنی، بشینی کنار و تراشیده شدن فلز رو توسط فرز سی ان سی تماشا کنی و لذت ببری...!! (CAM)
و قبل از متصل کردن به سی ان سی میتونی توی این نر افزارها :
تست فشار وارد کنی و نرم افزار بهت میگه مثلاً تحت فشار یک تنی، از زاویه سی درجه، کدوم نقطه قطعه مثلاً از جنس آلومینیوم با ضریب سختی X تحت فشار قرار میگیره و آستانه تمحلش چقدره...! و حتی بهت میتونه نشون بده که مثلاً گوشه پایینی قطعه موقع تراش احتمال شکستنش وجود داره!
یا مثلاً محیط نرم افزار، فرز کاری شبیه سازی شده برات نشون میده و میگه توی سی ان سی مثلاً سه محوره این قطعه چطوری تراش میخوره....
یعنی تبدیل طرح به G-Code برای این نرم افزارها، حکم اینو داره که انیمیشن سازها مکس داشته باشند، ما بیایم بگییم که میخوایم براشون یه نرم افزار طراحی کنیم که به اشیا متریال بده و بازار خوبی هم میتونه داشته باشه!!

حالا سوال من، با این شرایط بازار قبولت میکنه یا واقعاً محل خوبی برای پول در آوردن میشه؟
به عبارتی شما متناسب با شرایط و تقاضای بازار میخوای محصول بسازی یا اینکه میخوای محصول بسازی و منتظر بمونی که بازار به محصولت علاقه نشون بده؟!
مثلاً تمام شرکت ها (حداقل قسمت اعظمشون) اپراتور CNC ای استخدام میکنن که مسلط به پاور میل هستند.... پاور میل به جز تبدیل کد خیلی کارهای دیگه هم میکنه! بنظرت میشه با ساخت چنین محصولاتی بازار رو عوض کرد؟

جسارت نباشه دوست من؛ ولی اینطور برداشت ها مثل اینه که بگیم افراد مرفه به اتومبیل رانی علاقه نشون میدن و شرکت های موفقی هم دارن واسشون اتومبیل مسابقه ای میسازن ( شرکت ها کیا هستند؟ رنو، فراری، پژو ...)، من آهنگری بلدم، بیاد بریم واسه این افراد ماشین بسازیم که بهشون بفروشیم تا پول در بیاریم!

موفق باشید

hassan p.b
دوشنبه 14 مرداد 1392, 16:32 عصر
لینک های زیر:
http://barnamenevis.org/showthread.php?349299-%D9%81%D8%A7%DB%8C%D9%84-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%DB%8C-%DA%A9%D8%AF-g-code&highlight=%D8%A7%D8%AA%D9%88%DA%A9%D8%AF

و

http://barnamenevis.org/showthread.php?257203-%D9%BE%DB%8C%D8%B4-%D8%A8%D9%87-%D8%B3%D9%88%DB%8C-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA&p=1161353&posted=1

و

http://www.iranmicro.ir/forum/showthread.php?t=6630&page=5

و

http://barnamenevis.org/showthread.php?254607-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%AF%D9%86-%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D9%81%D8%A7%DB%8C%D9%84-DXF-%D9%88-%D8%B1%D8%B3%D9%85-%D8%A2%D9%86&highlight=%D9%81%D8%A7%DB%8C%D9%84+%D8%A7%D8%AA%D9 %88%DA%A9%D8%AF