ورود

View Full Version : خبر: مصوبه جدید دولت: فعالیت هر رسانه دیجیتال منوط به اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد است

HamedNet_ir
شنبه 15 آبان 1389, 22:27 عصر
چند روز قبل( ۵ آبان) خبری در سایت اطلاع رسانی دولت منتشر شده و خبر از مصوبه ای را داد که تاریخ آن حداقل در متن اصلی مصوبه مربوط به جلسه مورخه ۲۴ مرداد ۸۹ است. با نگاهی به متن اصلی این مصوبه با من موافق خواهید بود که میتوان آنرا مهمترین مصوبه دولت در زمینه فعالیت در وب و انتشار محتوای دیجیتال دانست. موضوع این مصوبه به زبان ساده و همانطور که در متن این مصوبه (ماده ۲) اشاره شده است به شرح زیر است.

« ایجاد و فعالیت هر واحد فرهنگی دیجیتال و انتشار هر رسانه دیجیتال منوط به اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است »

در واقع از این پس و البته همانطور که در این مصوبه اشاره شده است تا شش ماه پس از تصویب این آئین نامه تقریبا هر سایت یا نرم افزار چند رسانه ای بایستی از وزارت ارشاد مجوز دریافت کند و البته فعالیت رسانه های دیجیتال فقط به این محدود نمی شود و برحسب نیاز بایستی مجوز فعالیت تبلیغاتی ُ عضویت در صنف مشخص، مجوز از وزارت بازرگانی یا وزارت صنایع نیز لازم است. همچنین به صراحت در این آیین نامه اشاره شده است که در صورت عدم دریافت مجوز طبق رسانه فوق تعطیل شده و تحت پیگرد قرار می گیرند.

توصیه می کنم حتماْ متن کامل این آیین نامه را مطالعه کنید با اینحال جهت اشاره مختصر به آنچه که این آیین نامه میتواند بر سر وب ایرانی و رسانه دیجیتال آورد بخشیهایی از آن در ادامه اشاره خواهد شد.

مواردی از بخش تعاریف رسانه های دیجیتال:

« ز ـ رسانه بر خط: هر سامانه که امکان قراردادن محتوای دیجیتال در معرض دسترس عموم یا بیش از یک‌هزار مخاطب مشخص یا نامشخص از طریق بستر شبکه نظیر شبکه گسترده جهانی، شبکه‌های محلی، شبکه‌های مبتنی بر فناوری بلوتوث، شبکه‌های تلفن ثابت و همراه را فراهم می‌آورد.
ژ ـ رسانه بر خط اختصاصی: رسانه بر خط که فقط شخص حقیقی یا حقوقی متصدی آن را معرفی و محتوای دیجیتال در قلمرو اطلاعات، اخبار، خدمات، آثار و محصولات شخص یادشده را در معرض دسترس قرار می‌دهد.
س ـ رسانه پیام‌ده: رسانه بر خط مبتنی بر سامانه‌ای که امکان ارسال پیام‌های حاوی محتوای دیجیتال از طریق بستر شبکه ارتباطی و مخابراتی برای بیش از یک‌هزار مخاطب مشخص یا نامشخص را فراهم می‌آورد، از قبیل سامانه‌های ارسال انبوه پیامک و سامانه‌های ارسال پیام با فناوری بلوتوث.
ش ـ رسانه کاربر محور: رسانه بر خطی که بستر قراردادن محتوای دیجیتال در معرض دسترسی عموم یا بیش از یک‌هزار مخاطب مشخص و همچنین تعامل و تشکیل گروه‌ها و شبکه‌های مجازی را برای کاربران فراهم آورد. »

و حال نگاهی به مواد این آیین نامه:

« ماده2ـ ایجاد و فعالیت هر واحد فرهنگی دیجیتال و انتشار هر رسانه دیجیتال منوط به اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و متخلفین وفق قانون تعطیل مؤسسات و واحدهای آموزشی و تحقیقاتی و فرهنگی که بدون اخذ مجوز قانونی دایرشده و می‌شود ـ مصوب1372ـ و سایر قوانین موضوعه مورد پیگرد قانونی قرار خواهندگرفت.
تبصره1ـ صدور پروانه انتشار نشریات الکترونیک وفق قوانین و مقررات مربوط به مطبوعات و رسانه‌ها انجام می‌گردد. »

«ماده3ـ کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی از جمله دارندگان مجوزهای موضوع مواد (2) و (4) این آیین‌نامه مکلفند برای انجام فعالیت‌های تبلیغاتی، روابط عمومی و معرفی کالا یا خدمات برای فروش (از قبیل مشاوره، تهیه و انتشار محتوای تبلیغاتی)، مجوز فعالیت تبلیغاتی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اخذ یا به کانون‌های تبلیغاتی دارای مجوز معتبر از آن وزارتخانه مراجعه نمایند و متخلفین وفق آیین‌نامه تأسیس و نظارت بر نحوه کار و فعالیت کانون‌های آگهی و تبلیغاتی ـ مصوب1358 شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران ـ و قانون تعطیل مؤسسات و واحدهای آموزشی و تحقیقاتی و فرهنگی که بدون اخذ مجوز قانونی دائرشده و می‌شود ـ مصوب1372ـ و سایر قوانین موضوعه مورد پیگرد قانونی قرار خواهندگرفت. »

« ماده4ـ هرگونه فعالیت تجاری در زمینه تولید، تکثیر، توزیع و عرضه کالای شامل آثار دیداری و شنیداری به هر طریق از قبیل حامل‌های دیجیتال یا شبکه داده منوط به اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و متخلفین وفق قانون نحوه مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت‌های غیرمجاز می‌نمایند ـ »

« تبصره2ـ هرگونه فعالیت تجاری در زمینه تولید، تکثیر، توزیع و عرضه کالاهای شامل آثار دیداری و شنیداری از طریق سامانه‌های برخط، اعم از آن که کالا، به صورت برخط بارگیری گردد یا پس از سفارش متقاضی، به وسیله پست، پیک یا سایر روش‌ها برای وی ارسال گردد، بدون اخذ مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ممنوع است. »

« ماده5 ـ وزارت بازرگانی مکلف است با همکاری اتحادیه‌ها و مجامع صنفی ظرف سه ماه پس از ابلاغ این آیین‌نامه، صنوفی را که وفق ضوابط صنفی مجاز به عرضه تجاری هر یک از اشکال کالا و محصولات شامل آثار دیداری و شنیداری می‌باشند به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اتحادیه‌ها و مجامع صنفی مربوط اعلام نماید. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است تقاضای صدور مجوز فعالیت تجاری در زمینه‌های یادشده را فقط از واحدهای صنفی دارنده جواز کسب صنوف مشخص‌شده توسط وزارت بازرگانی که به صورت کتبی از اتحادیه صنفی ذی‌ربط معرفی شده‌اند، دریافت نماید. »

« ماده6 ـ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است ظرف سه ماه پس از ارائه تقاضای اخذ هر یک از مجوزهای موضوع این آیین‌نامه، نسبت به بررسی صلاحیت متقاضیان و صدور مجوز برای اشخاص واجد صلاحیت اقدام نماید. »

« تبصره ـ اشخاص حقیقی برای انتشار محتوا و ایجاد تارنمای اختصاصی نظیر « وبلاگ» در رسانه‌های کاربر محور دارای مجوز فعالیت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیاز به دریافت مجوز جداگانه ندارند. »

« ماده10ـ اشخاص حقیقی و حقوقی که پیش از ابلاغ این آیین‌نامه واحدهایی ایجاد نموده یا فعالیت‌هایی انجام می‌داده‌اند که وفق این آیین‌نامه نیاز به اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد، باید ظرف شش‌ماه از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه نسبت به درخواست مجوز مربوط از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام نموده و گواهی‌نامه آن وزارتخانه مبنی بر ثبت درخواست مجوز را دریافت نمایند. »

« ماده12ـ اشخاص حقیقی و حقوقی دارای مجوز یا پروانه از دستگاه‌های اجرایی و سایر مراجع ذی‌صلاح، در چارچوب قوانین مربوط مکلفند از ارائه خدمات یا محصولات به فعالیت‌ها و واحدهایی که وفق این آیین‌نامه و سایر قوانین و مقررات موضوعه نیاز به اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارند و فاقد مجوز مربوط هستند خودداری نمایند... »

متن کامل آئین نامه (http://dolat.ir/Images/News/AtachFile/5-8-1389/FILE634237709670885000.docx)

منبع (http://shirazi.blogfa.com/post-304.aspx)

اگر اجرایی شود باید چندتا مجوز بگیرم! :متفکر: نظر شما چیه؟ اجرایی میشه یا نه؟

vcldeveloper
یک شنبه 16 آبان 1389, 12:07 عصر
اگر اجرایی شود باید چندتا مجوز بگیرم!
من یک نگاه سریع به متن قانونش کردم، البته همه جزئیاتش رو بررسی نکردم. به نظر چیز بدی نمیاد. مشکل شما با کجاش هست؟ فعالیت های شخصی رو که استثناء کرده، وب سایت هایی که قبلا در اون طرح ساماندهی ثبت نام کردند رو هم مستثناء کرده، وب سایت های مربوط به موسسات و نشریاتی که از قبل در محیط فیزیکی مجوز دارند، و میخوان حضور مجازی هم داشته باشند (مثل نسخه الکترونیکی یک روزنامه) رو هم مستثناء کرده.

تمرکز اصلی اش روی فعالیت های تجاری هست. درخواست اخذ مجوز برای فعالیت تجاری هم کار عجیبی نیست. در بسیاری (اگر نگیم همه) کشورهای پیشرفته هم این کار صورت میگیره. نمیشه که یکی سایت بزنه، توی سایتش محصولاتی بفروشه، یک ریال هم مالیات نده، مسئولیتی هم بابت کالای به فروش رسیده نداشته باشه. مثلا الان سایت های زیادی وجود دارند که طرف صبح تا شب فیلم دانلود میکنه، با یه رایتر ناقابل میزنه روی DVD، در سایتش می فروشه. نه مالیات میده، و نه هیچ مسئولیت حقوقی برای انتشار و فروش اون فیلم ها برعهده اش هست. نمونه دیگه، یکی وب سایت راه اندازی میکنه، نرم افزارهای ایرانی دارای حق کپی را بدون اجازه صاحب اصلی اثر می فروشه. مورد دیگه اش تبلیغاته، الان سایت های زیادی تبلیغات اینترنتی انجام میدند؛ مالیات که نمیدند، هیچ؛ اکثر جستجوهای فارسی در اینترنت رو هم به گند می کشونند. سایت مربوطه هم نه جایی ثبت شده، و نه از جایی برای تبلیغات مجوز داره. در واقع فعالیت الکترونیکی راهی برای دور زدن قوانین جاری یک کشور نیست، بلکه فعالیت الکترونیکی هم در چارچوب قوانین اون کشور باید صورت بگیره. در خارج از ایران هم، مثلا سایتی مثل Amazon نمیتونه هر چی دلش خواست بفروشه، بلکه تابع قوانین کشور آمریکا ست. همچنین ایجاد کنندگان سایت نمی تونند از مالیات فرار کنند؛ طرف برای خودش سایت راه اندازی کنه و پول پارو کنه، حاضر هم نباشه که مالیات بده.

کلیت قانونش بد نیست؛ سعی کرده قوانین حاکم بر فعالیت های الکترونیکی و غیر الکترونیکی رو یکسان سازی کنه.

FastCode
یک شنبه 16 آبان 1389, 18:42 عصر
من یک نگاه سریع به متن قانونش کردم، البته همه جزئیاتش رو بررسی نکردم. به نظر چیز بدی نمیاد. مشکل شما با کجاش هست؟ فعالیت های شخصی رو که استثناء کرده، وب سایت هایی که قبلا در اون طرح ساماندهی ثبت نام کردند رو هم مستثناء کرده، وب سایت های مربوط به موسسات و نشریاتی که از قبل در محیط فیزیکی مجوز دارند، و میخوان حضور مجازی هم داشته باشند (مثل نسخه الکترونیکی یک روزنامه) رو هم مستثناء کرده.

تمرکز اصلی اش روی فعالیت های تجاری هست. درخواست اخذ مجوز برای فعالیت تجاری هم کار عجیبی نیست. در بسیاری (اگر نگیم همه) کشورهای پیشرفته هم این کار صورت میگیره. نمیشه که یکی سایت بزنه، توی سایتش محصولاتی بفروشه، یک ریال هم مالیات نده، مسئولیتی هم بابت کالای به فروش رسیده نداشته باشه. مثلا الان سایت های زیادی وجود دارند که طرف صبح تا شب فیلم دانلود میکنه، با یه رایتر ناقابل میزنه روی DVD، در سایتش می فروشه. نه مالیات میده، و نه هیچ مسئولیت حقوقی برای انتشار و فروش اون فیلم ها برعهده اش هست. نمونه دیگه، یکی وب سایت راه اندازی میکنه، نرم افزارهای ایرانی دارای حق کپی را بدون اجازه صاحب اصلی اثر می فروشه. مورد دیگه اش تبلیغاته، الان سایت های زیادی تبلیغات اینترنتی انجام میدند؛ مالیات که نمیدند، هیچ؛ اکثر جستجوهای فارسی در اینترنت رو هم به گند می کشونند. سایت مربوطه هم نه جایی ثبت شده، و نه از جایی برای تبلیغات مجوز داره. در واقع فعالیت الکترونیکی راهی برای دور زدن قوانین جاری یک کشور نیست، بلکه فعالیت الکترونیکی هم در چارچوب قوانین اون کشور باید صورت بگیره. در خارج از ایران هم، مثلا سایتی مثل Amazon نمیتونه هر چی دلش خواست بفروشه، بلکه تابع قوانین کشور آمریکا ست. همچنین ایجاد کنندگان سایت نمی تونند از مالیات فرار کنند؛ طرف برای خودش سایت راه اندازی کنه و پول پارو کنه، حاضر هم نباشه که مالیات بده.

کلیت قانونش بد نیست؛ سعی کرده قوانین حاکم بر فعالیت های الکترونیکی و غیر الکترونیکی رو یکسان سازی کنه.

البته.ولی جزپیاتش افتضاحه.
متاسفانه هنوز نمیتونن فرق این دو تا کلمه رو بفهمن.از متن قانونشون پیداست.
copyright و digital product

هزار تا ایراد داره این قانون نمیدونم شما چرا ازش طرفداری میکنی:
یک:اگر مثلاً GPL بود چی؟
دو:اگر خواست مجانی بده باید کی رو ببینه؟(خیلی جالبه ولی من برای اولین مشتری سی دی رو دادم یه پیک موتوری که پست کنه یه شهر دیگه.یعنی من با یک ارسال دو تا جرم مرتکب شدم.)
سه:اگر من(سن ۱۷ سال) خواستم یک محصولم رو بفروشم باید کی رو ببینم؟باید از کی مجوز بگیرم؟اصلاً به من مجوز میدن؟اصلاً میتونن کاری با من بکنن؟(اگر جواب آخری منفیه میتونید نتیجه بگیرید که در چند سال آینده که اینها میخواهند مشکلات این قانون رو بفهمند شما میتونید از بچه های فامیل درخواست کمک کنید.)
چهار:هنوز فرق مدیا رو با دیدار و شنیدار تشخیص نمیدن:

« ماده4ـ هرگونه فعالیت تجاری در زمینه تولید، تکثیر، توزیع و عرضه کالای شامل آثار دیداری و شنیداری به هر طریق از قبیل حامل‌های دیجیتال یا شبکه داده منوط به اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و متخلفین وفق قانون نحوه مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت‌های غیرمجاز می‌نمایند ـ »نکته جالبی که توی این قانون پیدا کردم:

« تبصره ـ اشخاص حقیقی برای انتشار محتوا و ایجاد تارنمای اختصاصی نظیر « وبلاگ» در رسانه‌های کاربر محور دارای مجوز فعالیت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیاز به دریافت مجوز جداگانه ندارند. »
خیلی خوبه.این جمله میگه که signup آزاد است.من نمیدونم اون کسی که جرات کرده این رو جزء قاون بیاره و بعد با یک تبصره جداش بکنه میتونه جلوی حتی یک نفر رو بگیره؟

vcldeveloper
یک شنبه 16 آبان 1389, 19:15 عصر
متاسفانه هنوز نمیتونن فرق این دو تا کلمه رو بفهمن.از متن قانونشون پیداست.
copyright و digital product

هزار تا ایراد داره این قانون نمیدونم شما چرا ازش طرفداری میکنی:
یک:اگر مثلاً GPL بود چی؟شما مطمئنید که مطلب رو درست خوندید و درست متوجه شدید؟!

چی GPL بود؟ طرف داره میگه فعالیت تجاری، شما تصور کردید اگر کسی یا شرکتی چیزی رو مجانی ارائه کنه، پس حتما داره فعالیت تجاری نمیکنه؟! با این تفاسیر، فعالیت Mozila، یا Ubuntu یا Google تجاری نیست؟ چون محصولاتشون مجانی هستند؟

اگر من(سن ۱۷ سال) خواستم یک محصولم رو بفروشم باید کی رو ببینم؟شما اگر سنت 17 سال هست، یعنی هنوز به سن قانونی نرسیدی، اون وقت قانون با جنابعالی طرف نیست، بلکه با ولی جنابعالی که در شرایط عادی پدرت هست، طرف هست. پدرت مسئول شما محسوب میشه.

اصلاً به من مجوز میدن؟انخیر، نه اینجا به شما مجوز میدند، و نه در هیچ کجای دنیا که سن قانونی در آنجا بالای 17 سال تعریف شده باشه.

اصلاً میتونن کاری با من بکنن؟جرم های اجتماعی انجام بدی، تشریف میبری دارالتادیب.

نقل قول:
« ماده4ـ هرگونه فعالیت تجاری در زمینه تولید، تکثیر، توزیع و عرضه کالای شامل آثار دیداری و شنیداری به هر طریق از قبیل حامل‌های دیجیتال یا شبکه داده منوط به اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و متخلفین وفق قانون نحوه مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت‌های غیرمجاز می‌نمایند ـ » شما مطئنی که مطلبی که نقل قول کردی رو درست متوجه شدی؟! مدیا یعنی ظرف حامل محتوا. در اینجا محتوا میتونه هر چیز دیداری یا شنیداری یا غیره باشه (در قانون مربوطه حدودش در بخش تعریفات ذکر شده). در این ماده 4 که به قول شما فرق مدیا و دیدار و شنیدار مشخص نیست (!!)، داره میگه تکثیر کالای شامل محتوای دیداری و شنیداری (یعنی محتوا) به هر طریقی، از جمله از طریق حامل های دیجیتال یا شبکه داده (یعنی مدیا).

من معذرت میخوام، ولی لطفا در هر زمینه ایی بدون اطلاعات کافی اظهار نظر نکنید.

Arman_gh
یک شنبه 16 آبان 1389, 19:47 عصر
پست دوم:

من یک نگاه سریع به متن قانونش کردم، البته همه جزئیاتش رو بررسی نکردم. به نظر چیز بدی نمیاد.
پست چهارم:

من معذرت میخواهم ولی به این میگن تناقض.

HamedNet_ir
یک شنبه 16 آبان 1389, 22:07 عصر
مشکل شما با کجاش هست؟

والا من چیزی نگفتم! فقط یک خط نوشتم! شما چطوری از یک خط من فهمیدید که من باهاش مشکل دارم؟

در کل قانون چندان بدی نیست ولی داره به یه صورتی اینترنت رو حکومتی میکنه که این به نظر من چندان جالب نیست.

Alireza_Salehi
یک شنبه 16 آبان 1389, 22:19 عصر
در کل قانون چندان بدی نیست ولی داره به یه صورتی اینترنت رو حکومتی میکنه که این به نظر من چندان جالب نیست.
این از اون حرفها بود، میشه بفرمائید کجای دنیا و در کدوم ملکت پیشرفته اینترنت حکومتی نیست؟

همین جوری بی حساب و کتاب خوبه که هر کی هر کار دلش می خواد رو وب میکنه ، جنس مشکل دار میفروشه، کلاهبرداری میکنه و ... دست هیچ کس هم به هیچ جا بند نیست؟

vcldeveloper
یک شنبه 16 آبان 1389, 23:26 عصر
من معذرت میخواهم ولی به این میگن تناقض. شاید باید معنی تناقض رو هم شرح داد!

اینکه گفته میشه جزئیاتش را بررسی نکردم، یعنی فقط کلیاتش را دیدم، و درباره کلیاتش هم نظر میدم. اگر کلیاتش را می دیدم، ولی درباره جزئیاتش نظر می دادم، اون وقت میشد تناقض. ما شاء الله اونقدر در اشکال گیری هول بودی که ظاهرا متوجه نشدی چی گفته شده.

چرا به اون آقا گفتم که بدون اطلاع کافی صحبت نکنه؟

چون یک جا درباره Copyright و GPL صحبت کرد، که ربطی به بحث نداشت. جای دیگه به نفهمدین تفاوت مدیا و صوت و تصویر اشاره کرد، که نقل قولش هیچ ارتباطی به اون ایرادش نداشت؛ یعنی بدون اینکه متوجه بشه این مقولات چی هستند، یا چه ربطی به بحث دارند، اینها را به عنوان ایراد لیست کرد

والا من چیزی نگفتم! فقط یک خط نوشتم! شما چطوری از یک خط من فهمیدید که من باهاش مشکل دارم؟عین جمله شما در بالا این هست که در انتهای اون هم از شکلک :متفکر: قرار دادید:

اگر اجرایی شود باید چندتا مجوز بگیرم! :متفکر: نظر شما چیه؟ من هم در جواب سوال شما نوشتم که کلیات قانون مربوط به فعالیت های تجاری تحت وب هست، و قانونمند کردن فعالیت های تجاری در همه جای دنیا مرسوم هست. حالا مشکل شما با کجاش هست؟ حالا یا شما در استفاده از علائم نگارشی و شکلک ها در محیط مجازی مشکل دارید، یا اینکه اینها جدیدا مفاهیم شان تغییر کرده، و من از مفاهیم جدیدشان اطلاع ندارم.
شما در انتهای جمله علامت تعجب به کار بردید، و بعدش هم شکلک :متفکر:. در نگارش فارسی علامت تعجب زمانی استفاده میشه که شما بخواید احساسات یا تعجب خودتون رو بروز بدید. شکلک "متفکر" هم که مفهومش مشخص هست. من جمله شما را با توجه به نگارش تان اینطور در نظر می گیرم که کل یا بخشی از قانون مربوطه از نظر شما تعجب آور هست. برای همین هم از شما سوال شد که مشکل شما با چه چیز این قانون هست؟ با کلیاتش هست یا با جزئیاتش؟ اگر با کلیاتش هست، به نظر من (همونی که پرسیدید)، کلیاتش خوب هست، و باید فعالیت های الکترونیکی مثل سایر عرصه دارای قوانین مشخصی باشند. اگر مشکل با جزئیاتش هست، بگید کدوم بخشش، تا بشه روی اون بخش تمرکز کرد و با دقت بیشتر اون بخش رو مطالعه کرد.

متاسفانه آدم گاهی اوقات احساس میکنه که بعضی کاربران حرفی رو در یک محیط جدی مثل اینجا می زنند، که خودشان هم حرف خودشان را به اندازه مخاطبین جدی نمی گیرند، و انگار قرار بوده که فقط چیزی گفته بشه! اون وقت مخاطب باید توضیح بده که چرا حرف آقا یا خانم فلانی را اصلا جدی گرفت! اگر هدف تون صرفا مزاح هست، اولا جاش اینجا نیست، ثانیا، حالا که نوشتید، و از دیگران نظر خواستید، بالا یا پایینش بنویسید که "جدی نگیرید"، تا ما بدونیم که حرف ها یا سوالات شما را نباید جدی بگیریم و براشون وقت صرف کنیم.

Arman_gh
دوشنبه 17 آبان 1389, 09:20 صبح
اینکه گفته میشه جزئیاتش را بررسی نکردم، یعنی فقط کلیاتش را دیدم، و درباره کلیاتش هم نظر میدم. اگر کلیاتش را می دیدم، ولی درباره جزئیاتش نظر می دادم، اون وقت میشد تناقض.

والله این چیزی که شما داری تعریف میکنی بیشتر به تعریف ماست‌مالی یا ماله‌کشی نزدیکتره تا تناقض. بعد گیریم که نگاه سریع انداختن به چیزی بشه «نگاه به کلیات چیزی انداختن» وقتی شما از کلیات چیزی آگاه باشی یعنی اطلاعات کافی نسبت به آن چیز را داری؟ که گفتی.

کلیات چیزی را دانستن برابر اطلاعات کافی از آن چیز را داشتنه؟

ما شاء الله اونقدر در اشکال گیری هول بودی که ظاهرا متوجه نشدی چی گفته شده.

خدا رو شکر من رو هول خطاب کردی با این تعریفی که از تناقض کردی میتونم درک کنم منظورت از هول چیه. خوش باشی همچنان.

MEhdi Sobhani
دوشنبه 17 آبان 1389, 09:41 صبح
سلام
توصیه من اینه به جای خوندن این متن ها و اظهار نظر برید یه بار عملی ببینید چه کار میکنند .
فقط یه بار حضوری برید به آدرسی که در softreg.ir نوشته .
بی در و پیکرترین اداره ای بود که در این ایران بی در و پیکر دیدم . ببینید اصلا خودشون می دونن دارند چه کار میکنند !!!
یه بار هم لیست نرم افزارهای ثبت شدش رو بببینید .
یه نرم افزار هم بدید برای ثبت بدید ، ببینید چند سال بعد ثبتش تایید میشه !!!
در نهایت تنها نتیجه ای که بهش می رسید اینه که مثل بقیه کارهای اداری در ایران ، نه تنها چیزی در جهت کمک کردن به تولید نرم افزار یا وبسایت و در کل پیشرفت در این زمینه نیست بلکه فقط سنگ اندازی سر راه و درست کردن یه جور نون دونی جدید برای خودشون هست .

Asad.Safari
دوشنبه 17 آبان 1389, 10:10 صبح
این قوانین هر چقدر هم خوب باشه با نیت خویی هم اجرا بشه , نهایتا کاری جز ایجاد محدودیت , یا ایجاد فضای سانسور و کنترل نخواهد کرد.

به نظرم سایبر کنترل ناپذیر است.

موفق باشید

vcldeveloper
دوشنبه 17 آبان 1389, 11:49 صبح
کلیات چیزی را دانستن برابر اطلاعات کافی از آن چیز را داشتنه؟
یا نمیدونی، یا خودت رو زدی به...
اگر واقعا قصدت سوال بود، همچین جمله مضحکی نمی نوشتی! اول باید می پرسیدی، اطلاعات کافی داشتن درباره یک چیز، یعنی چی؟ اصلا تا چه حد اطلاعات درباره یک چیز داشتن، برای اظهار نظر درباره اون چیز کافی هست؟ بعدش می پرسیدی که آیا اطلاع داشتن از کلیات یک چیز، برای اظهار نظر درباره آن چیز کافی هست یا خیر؟

اما همانطور که در پست قبل هم گفتم، اینقدر هولی که خودت هم متوجه نمیشی که چی گفتی، و نتیجه اش میشه اینگونه جملات خنده دار.

وقتی شما از کلیات چیزی آگاه باشی یعنی اطلاعات کافی نسبت به آن چیز را داری؟ که گفتی.
هنوز مشخص نکردی که تا چه حد اطلاعات از نظرت کافی هست، و برای چه نوع اظهار نظری؟ برای اینکه قضیه رو بهتر متوجه بشی؛ اگر قرار بود یک جدول اطلاعات عمومی را حل کنی، در مواجهه با سوالی درباره کامپیوتر، صرف داشتن مقداری اطلاعات عمومی درباره اینکه کامپیوتر یک ماشین محاسب است، و فرضا از فلان واحدهای اصلی تشکیل شده، برای حل اون جدول کافی می بود. یعنی این سطح از اطلاعات برای اون سطح از اظهار نظر کافی بود. اما همان سطح از اطلاعات برای تدریس یک دوره تخصصی کامپیوتر در دانشگاه کافی نیست. حالا اگر در حوزه موضوع این تاپیک، درباره کلیات موضوع بحث کردی، اطلاعات کافی یعنی اطلاعات درباره کلیات این موضوع. اگر وارد جزئیات شدی، اطلاعات کافی یعنی اشراف کامل بر جزئیات و کلیات موضوع.
البته به ماند که در مورد کاربر فوق الذکر، کلا بحث ربط خاصی به اون قانون نداشت، این آقا درباره Copyright و GPL و Media و دریافت مجوز برای فردی که به سن قانونی نرسیده، بحث کرد؛ که بحثش نه ربط چندانی به موضوع داشت، و نه صحیح بود. اگر اطلاعات کافی درباره Copyright و GPL داشت که نمیومد اونها رو به این قانون ربط بده، یا پاراگراف بالا رو برای مقایسه مدیا و صوت و تصویر نقل قول کنه.

------------

این قوانین هر چقدر هم خوب باشه با نیت خویی هم اجرا بشه , نهایتا کاری جز ایجاد محدودیت , یا ایجاد فضای سانسور و کنترل نخواهد کرد.

به نظرم سایبر کنترل ناپذیر است.
مسئله اینجا ست که فضای سایبر هم بخشی از زندگی انسان ها ست، و مثل سایر حوزه های زندگی انسان، نیازمند قانون هست. همین الان هم قوانینی بر اون حاکم هست، هم قوانین اجتماعی، هم قوانین تکنیکی، و هم قوانین سیاسی و حقوقی. از نظر اجتماعی محیط های سایبر قوانین خودشون رو دارند، مثل همین انجمن برنامه نویس، یا سایت های اجتماعی و غیره. از نظر تکنیکی، اگر قوانین و پروتکل های مشخصی که بر روی آنها توافق وجود داره، نمی بود؛ اصلا فضای سایبری در کار نبود، مثل همین پروتکل HTTP. از نظر سیاسی و حقوقی هم فعالیت در فضای سایبر در اکثر کشورهای دنیا، و همه کشورهای پیشرفته دنیا (از نظر تکنولوژی) برای فرد مسئولیت به همراه داره. در یک کشور پیشرفته در تکنولوژی، کسب درآمد از وب بدون پرداخت مالیات جرم محسوب میشه. انتشار برخی محتوا هم در کشورهای مختلف جرم محسوب میشه، بعضی از این محتوا در همه جا جرم هستند، مثل پورنوگرافی کودکان، بعضی از این محتوا هم در حوزه برخی کشورها، مثل انتشار مطالب منفی درباره آتاترک در ترکیه، یا طرفداری از نازیسم در آلمان، یا انتشار محتوای شبکه المنار در آمریکا.

فضای سایبر از ابتدای پیدایشش تا به امروز همواره کنترل شده، فقط چون ماهیت آن با ماهیت سایر فضاها فرق می کرده، شیوه های کنترلی کمی تغییر کردند. همین الان، آیا در ثبت دامین و آدرس های اینترنتی در سطج جهانی، کنترل صورت نمیگیره؟ عمده backbone های شبکه در مناطق خاصی مجتمع نشدند؟ دولت های مختلف کنترل های مختلفی بر روی کاربران اعمال نمی کنند؟ همین چند روز قبل یکی از مسئولین آمریکایی در حوزه IT صراحتا اعلام کرد در صورت درگیر شدن آمریکا در یک جنگ تمام عیار، آمریکا شبکه اینترنت را قطع میکنه. البته همه اینترنت در دست آمریکا نیست که یک کشور بخواد همچین کاری کنه، ولی مسئله اینه که بخش عمده ایی از اینترنت در دست دولت آمریکا و شرکت های آمریکایی است، و با قطع سرویس دهی اینها، بخش عمده ایی از اینترنت عملا فلج میشه. حالا این آقا گفت جنگ تمام عیار، چند ماه پیش بعضی از نمایندگان کنگره شان طرح داده بودند که دولت حق داره حتی در مواجه با شرایط خاص (مثل بحران بیمه های درمانی در آمریکا) هم برای جلوگیری از گسترش اعتراضات مردمی، دسترسی به بخش های مختلف اینترنت را در کشور محدود کند. پس قانون و محدودیت در همه جا هست، و برای همه جا هم لازم هست. حالا دیدگاه ها درباره نوع محدودیت و چگونگی اعمال محدودیت فرق میکنه، ولی اصل موضوع پا بر جا ست.

یک مشکلی که در جوامعی مثل جامعه ایران در مقایسه با جوامع پیشرو در تکنولوژی وجود داره، این هست که؛ در اون جوامع، قوانین حاکم بر تکنولوژی یا به طور خاص فضای سایبر، با رشد فضای سایبر، رشد کردند، و نهادینه شدند. یعنی فرضا مقوله ایی به عنوان تجارت الکترونیک پدید اومده، بلافاصله نیاز به قوانین تجارت الکترونیکی احساس شده، قوانینش تدوین شدند، و تقریبا همزمان با استفاده از تجارت الکترونیک، قوانینش هم نهادینه شدند. در جوامع کمتر توسعه یافته (از نظر تکنولوژی)، اون پدیده خاص با یک تاخیر نسبتا زیاد، و به طور تقریبا ناگهانی وارد جامعه شده، بدون اینکه بستر حقوقی و اجتماعی مناسبی براش فراهم شده باشه. تا مدتی هم دولتمردان و عامه مردم ضرورت خاصی برای جدی گرفتن آن احساس نکردند. بعدا که متوجه شدند موضوع جدی هست، به فکر تدوین قانون افتادند. این حالت در ذهن کاربری که تا دیروز بدون قانون مشخصی در یک حوزه فعالیت می کرده، ایجاد نوعی احساس محدودیت میکنه. کاربری که فرضا تا قبل از این با صرف چند ده هزار تومن یک سایت زده بوده، و با فروش جنس های مختلف، بدون اینکه نظارتی بر عملکرد تجاری اش باشه، و بدون اینکه مالیاتی پرداخت کرده باشه، پول هنگفتی به جیب میزده؛ وقتی میبینه که الان باید بر عملکرد تجاری اش نظارت بشه، یا مالیات پرداخت کنه، نسبت به موضوع واکنش منفی نشان میده. در حالی که همین محدودیت یا مشابه آن در فلان کشور پیشرفته هم وجود داشته، اما آنجا قبل از همه گیر شدن پدیده مربوطه، قوانینش تدوین شده، و کاربر از همان روزهای اولیه آشنایی با اون پدیده، متوجه شده که برای استفاده از آن باید یکسری قوانین را رعایت کنه.

HamedNet_ir
دوشنبه 17 آبان 1389, 11:55 صبح
کدوم ملکت پیشرفته اینترنت حکومتی نیست؟

خوبه خودتون میگید پیشرفته.
عزیز من کشوری میاد این کار رو انجام میده که زیر بنای این کار رو داره ( مثل چین )
نه کشوری که میاد تو صفحه ی فیل ترینگش سایتهای حامی و سایتهایی که همجهت سیاستهاش رو لیست میکنه و ترافیکی چند صد برابری براشون ایجاد میکنه ( کافی است نگاهی به جایگاه سایت پیوندها در الکسا بکنید )
در مورد خرید و فروش هم من کاملا موافقم که باید ساماندهی شوند.
الآن شما دارید حمایت میکنید , 6 ماه دیگه که خواستید سایت جدید بزنید ( که ربطی به خرید و فروش نداره ) و رفتید تو نوبت ارشاد و کارهای بی در و پیکر اداری و ... میفهمید مشکل من کجاست!
همیشه این ترس رو دارید که نکنه یکی داخل فروم حرف سیاسی بزنه و یا عکسی نامربوط بزاره و ... آخر سر هم ارشاد اطلاعات کامل شما رو داره!
نمونه ی بارز این مثال خوده آقای شیرازی ( مدیر بلاگفا ) است که بخاطر یک وبلاگ ( که بعد از تخلف سریع مسدود شده ) مجرم شناخته شده و قرار حبس هم برایشان صادر شده! ( داخل وبلاگش کاملا توضیح داده )

دوست عزیز!
مملکتی که میزنه مدیا فایر رو برای یک روز الکی فیل تر میکنه و هم اکنون بسیاری از سایتهای آپلودش مسدود است بنظر شما میتونه این قانون رو درست و بدون تبعیض اجرا کنه؟
بعید میدونم.

شما در انتهای جمله علامت تعجب به کار بردی

تعجب نشانگر این است که چرا من چندتا مجوز میخوام و تفکر هم معنای اینکه حالا واقعا چندتا لازم دارم! ( چون من برای دوستان و آشنایان زیادی دامنه و هاست و سیستم رو تهیه میکنم )

متاسفانه آدم گاهی اوقات احساس میکنه که بعضی کاربران حرفی رو در یک محیط جدی مثل اینجا می زنند، که خودشان هم حرف خودشان را به اندازه مخاطبین جدی نمی گیرند، و انگار قرار بوده که فقط چیزی گفته بشه! اون وقت مخاطب باید توضیح بده که چرا حرف آقا یا خانم فلانی را اصلا جدی گرفت! اگر هدف تون صرفا مزاح هست، اولا جاش اینجا نیست، ثانیا، حالا که نوشتید، و از دیگران نظر خواستید، بالا یا پایینش بنویسید که "جدی نگیرید"، تا ما بدونیم که حرف ها یا سوالات شما را نباید جدی بگیریم و براشون وقت صرف کنیم.

جناب آقای کشاورز!

من فقط خواستم نظر دوستان رو بدونم دیگه فکرش رو نمیکردم شما با یک شکلک متفکر ( که گفتم منظور این بوده که دارم فکر میکنم چندتا مجوز لازم دارم ) و یک علامت تعجب شما اینقدر پیگیر موضوع میشید!

موفق و پیروز باشید.

HamedNet_ir
دوشنبه 17 آبان 1389, 12:02 عصر
جناب آقای کشاورز

کلیت حرف شما این است که تجاری ها بیاد ساماندهی شوند که من هم 100 در صد موافقم.

مشکل من این است که چرا برای سایر سایتها مثلا سایتهای دانلود و ... غیره باید بروند و مجوز بگیرند؟
فکر نکنم اکثر کشورها برای زدن وبسایتهای غیر تجاری کاربر را ملزم به گرفتن مجوز کنند.

FastCode
سه شنبه 25 آبان 1389, 06:00 صبح
شما مطمئنید که مطلب رو درست خوندید و درست متوجه شدید؟!

چی GPL بود؟ طرف داره میگه فعالیت تجاری، شما تصور کردید اگر کسی یا شرکتی چیزی رو مجانی ارائه کنه، پس حتما داره فعالیت تجاری نمیکنه؟! با این تفاسیر، فعالیت Mozila، یا Ubuntu یا Google تجاری نیست؟ چون محصولاتشون مجانی هستند؟

خواهش میکنم کلمه به کلمه ترجمه کنید.

ماده4ـ هرگونه فعالیت تجاری در زمینه تولید، تکثیر، توزیع و عرضه کالای شامل آثار دیداری و شنیداری به هر طریق از قبیل حامل‌های دیجیتال یا شبکه داده منوط به اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و متخلفین وفق قانون نحوه مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت‌های غیرمجاز می‌نمایند

کسی که cd رو میبره کارش تجاریه دیگه؟یا اونم مثل ما GPL ی ها محض رضا خدا کار میکنه؟

نقل قول:
اگر من(سن ۱۷ سال) خواستم یک محصولم رو بفروشم باید کی رو ببینم؟
شما اگر سنت 17 سال هست، یعنی هنوز به سن قانونی نرسیدی، اون وقت قانون با جنابعالی طرف نیست، بلکه با ولی جنابعالی که در شرایط عادی پدرت هست، طرف هست. پدرت مسئول شما محسوب میشه.

نقل قول:
اصلاً به من مجوز میدن؟ا
نخیر، نه اینجا به شما مجوز میدند، و نه در هیچ کجای دنیا که سن قانونی در آنجا بالای 17 سال تعریف شده باشه.

نقل قول:
اصلاً میتونن کاری با من بکنن؟
جرم های اجتماعی انجام بدی، تشریف میبری دارالتادیب.
:کف: :کف: :کف: :کف: :کف: :کف: :کف: :کف: :کف: :کف: :کف: :کف: :کف: :کف:

نقل قول:
نقل قول:
« ماده4ـ هرگونه فعالیت تجاری در زمینه تولید، تکثیر، توزیع و عرضه کالای شامل آثار دیداری و شنیداری به هر طریق از قبیل حامل‌های دیجیتال یا شبکه داده منوط به اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و متخلفین وفق قانون نحوه مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت‌های غیرمجاز می‌نمایند ـ »
شما مطئنی که مطلبی که نقل قول کردی رو درست متوجه شدی؟! مدیا یعنی ظرف حامل محتوا. در اینجا محتوا میتونه هر چیز دیداری یا شنیداری یا غیره باشه (در قانون مربوطه حدودش در بخش تعریفات ذکر شده). در این ماده 4 که به قول شما فرق مدیا و دیدار و شنیدار مشخص نیست (!!)، داره میگه تکثیر کالای شامل محتوای دیداری و شنیداری (یعنی محتوا) به هر طریقی، از جمله از طریق حامل های دیجیتال یا شبکه داده (یعنی مدیا).
نمدونستم توی قانون هم استعاره داریم.

به عکس حرف خودتان من متن قانون رو چند بار با دقت خوندم و بعد اظهار نظر کردم.

Edit:
خط آخر رو فراموش کرده بودم قرمز کنم.

Alireza_Salehi
سه شنبه 25 آبان 1389, 10:33 صبح
خوبه خودتون میگید پیشرفته.
عزیز من کشوری میاد این کار رو انجام میده که زیر بنای این کار رو داره ( مثل چین )
نه کشوری که میاد تو صفحه ی فیل ترینگش سایتهای حامی و سایتهایی که همجهت سیاستهاش رو لیست میکنه و ترافیکی چند صد برابری براشون ایجاد میکنه ( کافی است نگاهی به جایگاه سایت پیوندها در الکسا بکنید )
در مورد خرید و فروش هم من کاملا موافقم که باید ساماندهی شوند.
الآن شما دارید حمایت میکنید , 6 ماه دیگه که خواستید سایت جدید بزنید ( که ربطی به خرید و فروش نداره ) و رفتید تو نوبت ارشاد و کارهای بی در و پیکر اداری و ... میفهمید مشکل من کجاست!
همیشه این ترس رو دارید که نکنه یکی داخل فروم حرف سیاسی بزنه و یا عکسی نامربوط بزاره و ... آخر سر هم ارشاد اطلاعات کامل شما رو داره!
نمونه ی بارز این مثال خوده آقای شیرازی ( مدیر بلاگفا ) است که بخاطر یک وبلاگ ( که بعد از تخلف سریع مسدود شده ) مجرم شناخته شده و قرار حبس هم برایشان صادر شده! ( داخل وبلاگش کاملا توضیح داده )

دوست عزیز!
مملکتی که میزنه مدیا فایر رو برای یک روز الکی فیل تر میکنه و هم اکنون بسیاری از سایتهای آپلودش مسدود است بنظر شما میتونه این قانون رو درست و بدون تبعیض اجرا کنه؟
بعید میدونم.

تعجب نشانگر این است که چرا من چندتا مجوز میخوام و تفکر هم معنای اینکه حالا واقعا چندتا لازم دارم! ( چون من برای دوستان و آشنایان زیادی دامنه و هاست و سیستم رو تهیه میکنم )

جناب آقای کشاورز!

من فقط خواستم نظر دوستان رو بدونم دیگه فکرش رو نمیکردم شما با یک شکلک متفکر ( که گفتم منظور این بوده که دارم فکر میکنم چندتا مجوز لازم دارم ) و یک علامت تعجب شما اینقدر پیگیر موضوع میشید!

موفق و پیروز باشید.

جناب آقای کشاورز

کلیت حرف شما این است که تجاری ها بیاد ساماندهی شوند که من هم 100 در صد موافقم.

مشکل من این است که چرا برای سایر سایتها مثلا سایتهای دانلود و ... غیره باید بروند و مجوز بگیرند؟
فکر نکنم اکثر کشورها برای زدن وبسایتهای غیر تجاری کاربر را ملزم به گرفتن مجوز کنند.
زیربنای این کار وجود دارد ، منتها شما نمی توانی دانتظار داشته باشید یک شبه تمام ساختارها و قوانین و دستورالعمل های این کار در نهایت دقت و کیفیت به جریان بیافد و همه کارها با یک کلیک انجام شود.
این کار اساس خوبی دارد در اجرا بدون شک مشکلاتی پیش خواهد آمد که به مرور برطرف می شود.

نکته اساسی اینه که باید هر فعالیتی به طریقی دارای اعتبار باشد، این قانون ه کسانی را که مجوز فیزیکی دراند مستثنی کرده اونها می توانند با همو ن مجوز روی وب هم فعالیت کنند.

فقط بحث تجاری نیست، نتمی شود هر کسی به جهت این که انتشار اطلاعات روی وب مثل آب خوردن است بیاید و هر چیزی را منتشر کند. باید هر فعالیتی تحت نظارت باشد.

کسی که مشکلی (از هر لحاظ که مایلید در نظر بگیرید) نداشته باشد این قانون برای او مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

البته کمی درگیر مراحل اداری می شویم که خوب مثل هر کار دیگری اجتناب ناپذیر است.

بی در و پیکر بودن اینترنت اصلا قابل قبول نیست، جاهای دیگر دنیا شاید دلشان بخواهد به هزار دلیل اینترنت بی در و پیکر داشته باشند، به ما ربطی ندارد.

الن اینترنت پر شده از سایتهایی که فقط مطلب کپی می کنند و هیچ منبع و مستندی هم برای مطالبشان ندارند (از علمی و تفریحی و سیاسی و پزشکی و هر موضوع دیگری) اگر هر سایتی منط به مجوز بشود، شرایط گرفتن هر مجوزی باعث می شود که سایت مربوطه حداقل هایی را رعایت کند.

وب سایت های شخصی و وبلاگ ها و غیره هم که تکلیفشون مشخصه. این قانون برای اونها مشکلی ایجاد نمیکنه.

فیلتر بودن سایتها هم بدون علت نیست، کمی تحقیق کنید متوجه می شود هر وب سایتی به چه علتی فیلتر است، کمتر به دلایل سیاسی است.